Επιστροφή στο Forum : Dreambox: Δικτυο με WAG54G
Καλησπέρα,
Καταρχήν να διευκρινίσω ότι είμαι τελείως άσχετος και θέλω να κάνω το εξής:
Έχω ένα Dreambox 7000S και ένα Laptop τα οποία θέλω να τα κάνω δίκτυο μέσω ενός Linksys WAG54G ώστε να διαχειρίζομαι τον σκληρό του Dreambox μέσω του Laptop.
Επίσης θέλω να εγκαταστήσω στο Dreambox το κατάλληλο software ώστε να βλέπω NOVA και άλλα ξένα κανάλια.
Αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να το κάνω step by step
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλύτερα κάνε edit στο κείμενο για την Nova, θα έχεις διαβάσει φαντάζομαι για τους κανόνες του φόρουμ.
Ο dreambox δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα pc για να τον βάλεις στο δίκτυο . Θα πρέπει λοιπόν να διαβάσεις λίγο το subforum στο οποίο βρίσκεσαι .
Να υποθέσω πως έχεις ήδη εγκαταστήσει το λάπτοπ και έχει πρόσβαση μέσω του Linksys στο Ιντερνετ , σωστά ?
Τώρα όσο για το δεύτερο που ζητάς , θα σου συνιστούσα να διαβάσεις ξανά τους κανόνες του φόρουμ .
NOVA , μπορείς να βλέπεις μόνο με την ORIGINAL κάρτα , πληρώνοντας φυσικά συνδρομή . ;) ;)
Λοιπόν , πηγαίνεις από το μενού του dreambox στο setup και από εκεί στο expert setup (Το μενού είναι του 7020 - λογικά δεν πρέπει να έχει μεγάλες διαφορές από τον 7000) .
Στην συνέχεια , πηγαίνεις στο Communications Setup , και εκεί δίνεις την IP 192.168.1.3
(υποθέτω πως στο ρούτερ έχεις 192.168.1.1 και στο λάπ 192.168.1.2)
Στην επιλογή νετμασκ 255.255.255.0 (νομίζω την παίρνει αυτόματα)
Type : Lan
τσεκάρεις το enable network ,
πορτ : 80
Στην επιλογή gateway 192.168.1.1 (του ρούτερ) πατάς save και είσαι οκ .
Στην συνέχεια με ένα πρόγραμμα ftp μπορείς να διαχειριστείς τα περιεχόμενα του σκληρού σου δίσκου ...(υπάρχουν φυσικά και άλλοι τρόποι για το τελευταίο ,αλλά πάμε μακριά )
Καλή τύχη .
Υ.Γ. : Μην ξεχάσεις να έχεις απενεργοποιήσει το DHCP .
Σ' ευχαριστώ πολύ Nikoseagle βλέπω το dreambox κανονικά από τον explorer (δεν εχω ftp πρόγραμμα).
Θα παίξω λίγο να δω τι γίνεται τώρα.
Όσον αφορά στο NOVA έχω κανονικά κάρτα απλά δεν ξέρω πως να κάνω format και στη συνέχεια να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα για το Irtedo.
αν ξέρεις κάτι για αυτό?
Ευχαριστώ και πάλι
Όσον αφορά στο N*V@ έχω κανονικά κάρτα απλά δεν ξέρω πως να κάνω format και στη συνέχεια να εγκαταστήσω ένα πρόγραμμα για το Irtedo.
αν ξέρεις κάτι για αυτό?
Εδώ πρεπει να ξερουμε ποιο image εχεις περασμενο, και που ειναι εγκατεστημενο.
Αν δεν εχεις προσθεσει USB stick στο δεκτη, δεν θα εχεις και πολλες δυνατοτητες, μια και τα software που θελεις ειναι συνηθως μεσα στα images (τα κατεβαζεις απο sites), που ειναι βαρεια (μεγαλα, >6mb) και δεν χωρανε στη "flash memory" του δεκτη(<6mb) .
mastermind
26-12-05, 12:29
Αν μπορείς κιολας να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς θες ωστε να σε βοηθήσω. Μου φαίνονται λίγο μπερδεμένα αυτά που λες:sorry:
Το dreambox κάνει πολύ περισσότερα απ'οτι εχεις ονειρευτεί και διάθεση ναχεις να το λίωσουμε παρέα ;)
Γειά σου και πάλι NikosEagle.
κατέβασα μερικά .nfi απο το site του Dreambox. Ποιό να ρίξω στο box μέσω ftp ?
Άν ξέρεις κάποιο site να πάρω σχετικές πληροφορίες γενικά για σύνδεση με PC θα με βοηθούσες πολύ.
Μου είπες νωρίτερα να μπω στο subforum "Dreambox" για περισσότερα. Όμως αυτο το
subforum είναι "locked"...
Τι λες ; μπορείτε να μοιραστήτε τις γνώσεις με έναν ...νεο ;
vasostan
Δεν είναι locked : http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=25145
Διάβασε λίγο τι γράφουν οι άλλοι χρήστες . Χρειάζεσαι για αρχή ένα USB flash , οπωσδήποτε.
Μην πειράξεις τίποτα από την flash memory του δέκτη , θα χάσεις την εγγύηση .
@ ADSLgr.com All rights reserved.