PDA

Επιστροφή στο Forum : "300" - Τα πάντα για την ταινία

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7

TReznor
06-03-07, 21:24
ενταξει δε λεω για να περασει κανεις ενα ευχαριστο δυωρο να φαει και τα ποπ κορν του καλη μπορει να ναι.

Που είναι το κακό σε αυτό; Μερικοί το λένε απαξιωτικά για κάποιες ταινίες(οπως κάνεις κι εσύ) αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω από που βγαίνει ότι πρέπει σώνει και καλά να έχει μια ταινία "βάθος" ή δεν ξέρω και γω τι άλλο. Το 300 δεν πλασάρεται ως η ταινία που θα σε κάνει να στοχαστείς ή να αναζητήσεις τα βαθύτερα νοήματα της ύπαρξης. Βασίζεται σε ένα κόμικ που βασίζεται με τη σειρά του σε ένα ιστορικό γεγονός. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αυτό που έχει εξιτάρει τον κόσμο είναι ο τρόπος που έχει γυριστεί ο οποίος είναι σίγουρα ελκυστικός για το μάτι.
Επίσης τι σημαίνει καθαρά fiction; Και γιατί θα πρέπει να έχει σημασία;

hulkmania
06-03-07, 23:17
δεν ειναι κακο απλα για τα γουστα μου προτιμω μια ταινια να εχει και λιγο αληθοφανια ας μην ιστορικα ακριβης ας προσεγγιζει ομως την πραγματικοτητα(γιαυτο και δεν μαρεσουν οι ταινιες με εξωγηινους εκτος απο καποιες εξαιρεσεις.)αυτο που λεω ειναι οτι προκειται για μια ταινια του ποπ κορν(χωρις αυτο να ειναι κακο)και οχι για μια ταινιαρα.και ουτε η καλη ταινια ειναι αυτη που θα αναζητα βαθυτερα νοηματα(δεν εχω τετοιο κολημα)
οσο για τον τροπο που γυριστηκε βοηθα με γιατι δεν γνωριζω εχει κατι το ιδιαιτερο?
παντως αν ειναι την ταινια να την δει καποιος και να την παρει στα σοβαρα εχει χασει.η ταινια προς κωμωδια φερνει μαλλον κατι σαν παρωδια των ιστορικων γεγονοτων(ε δεν μπορει να παρει καποιος στα σοβαρα τον κουασιμοδο-εφιαλτη,τον υπερινοκερο περσικο τεθωρακισμενο κ.α)
μου θυμιζει ενα παιδικο παραμυθι που ειχα που ηταν τα ζωα του δασους σε στυλ ημιρομποτ με οπλα πανω τους βεβαια αντι για σφαιρες ειχαν νεροκολοκυθες.

SpartanX
07-03-07, 00:59
Θα έλεγα σε όλους όσους κατακρίνουν τη ταινία, πρίν τη δούν, να διαβάσουν το κόμικ ( μη ξεχνάμε οτι βασίζεται σε κόμικ έ; ). Οπως αναφέρει και ο Frank Miller σκοπός του δεν ήταν να αποδώσει μια ιστορία που να ακολουθεί κατα γράμμα τη επίσημη καταγεγραμένη ιστορία, άλλα μια "στυλισαρισμένη" εκδοχή, η οποία, ( και εδώ είναι το ωραίο ) δε μειώνει στο ελάχιστο τη ουσία της θυσίας του Λεωνίδα και των ανδρών του, ούτε προσβάλει στο ελάχιστο τη μνήμη τους. Αν κάποιος πιστεύει το αντίθετο, επαναλαμβάνω, να διαβάσει το κόμικ. Νομίζω πως θα αλλάξει γνώμη.

Οποιος θέλει μια αφήγηση πολύ κοντινή στα πραγματικά ιστορικά δεδομένα, Υπάρχει και το "πύλες τις φωτιάς" ( επίσης εξαιρετικό ). Το "300" διαφέρει. Δεν υστερεί όμως.

apxwv
07-03-07, 01:20
"Αύριο Τετάρτη, θα γίνει μια ειδική τιμητική προβολή της περίφημης ταινίας, στη Σπάρτη. Πριν την προβολή, θα τιμηθεί από τον Δήμο Σπάρτης, ο δημιουργός του κόμικ 300, Φρανκ Μίλερ."

Μάλλον κάτι ξέρουν περισσότερο από τον ΚΆΘΕ τυχάρπαστο που όχι μόνο δεν έχουν διαβάσει το κόμιξ, ούτε καν έχουν δει το εξώφυλλο......Το παιδικό με τις ιπτάμενες κολοκύθες .......πρέπει να σου έκανε κακό....

TReznor
07-03-07, 01:25
για τον τροπο που γυριστηκε βοηθα με γιατι δεν γνωριζω εχει κατι το ιδιαιτερο?

Ο τρόπος που γυρίστηκε δεν αφορά και τόσο το κοινό, εννοούσα το οπτικό αποτέλεσμα που βλέπει ο θεατής (χρώματα πειραγμένα, τα τοπία είναι όλα computer generated, βιντεοκλιπίστικο στυλ κλπ). Έπρεπε να το διατυπώσω καλύτερα.;)

παντως αν ειναι την ταινια να την δει καποιος και να την παρει στα σοβαρα εχει χασει.

Όπως είπα και πριν δεν πλασάρεται ως τέτοια. Εφόσον προτιμάς ρεαλισμό τότε έγκυρες οι ενστάσεις σου αλλά γιατί κρίνεις κάτι με τρόπο που δεν ταιριάζει στην υπόσταση του; Εφόσον δεν είναι του γούστου σου αυτό είναι απόλυτα σεβαστό, κι εγώ π.χ. δε μπορώ να δω υπερβολικά σοβαρές ταινίες στυλ Αγγελόπουλου ας πούμε αλλά δε θα κάτσω να πω για την τελευταία του ταινία ότι δεν έχει ωραία εφέ :p
Φιλικά

hulkmania
07-03-07, 01:43
αιντεεε εδω λεμε την αποψη μας και βγαινει ο αλλος και λεει για τυχαρπαστους. εγω την αποψη μου λεω και το συζηταμε δεν εχω σκοπο ουτε να προσβαλω κανενα ουτε να τσακωθω μεσω ιντερνετ(τι βλακεια)στο κατω κατω τι αρπαζεστε κουμπαρος σας ειναι ο σκηνοθετης?
και το κομικ εχω διαβασει(και το εξωφυλλο) του εχω δει και δεν μου αρεσει και σαν κομικ οπως και το sin city προτιμω τα πιο κλασσικα οπως αστεριξ κτλ.
εγω με τις ιπτεμενες κολοκυθες μου ειμαι μια χαρα οπως βλεπεις φιλος γιατι δεν ψαχνομαι σαν τον ΚΑΘΕ τυχαρπαστο να τσακωθω μεσω ιντερνετ(και το ληγω εδω.)
οποιος εχει καλη προθεση ας μου εξηγησει το "στιλιζαρισμενη" εκδοχη γιατι το να μην ειναι πιστο στην ιστορια το καταλαβαινω αλλα το να εχει μεσα ολα αυτα τα τερατιδια δεν ειναι στιλιζαρισμενο.θα μπορουσε να ηταν ενα κομικ βασισμενο στο ιστορικο γεγονος και με αφετηρια αυτο να το φθασει να βαλει μεσα μεχρι και ζομπι αλλα οχι να το ονομασει 300 και να μιλαει για λεωνιδες μεσα.οταν αναφερεις ιστορικα γεγονοτα οφειλεις νομιζω να παραμενεις συνεπης σε ολη την εκταση της ιστοριας.με χαλαει αυτο το μιξ αληθινων ιστορικων γεγονοτων με εμπορικες ψευτιες με απωτερο σκοπο το κερδος.

hulkmania
07-03-07, 01:49
φιλε treznor μα κι εγω ειπα η ταινια απο εφε μια χαρα φαινεται αυτο ειναι και το καλο που εχει για μενα.ο ρεαλισμος που δεν εχει με χαλαει(π.χ. οι ρινοκεροι) και με χαλαει διπλα γιατι οταν ειδα μονο καποιες σκηνες με τους σπαρτιατες και το ολο σκηνικο και τα εφε των μαχων φτιαχτηκα ειπα αυτη η ταινια θα λεει πολυ. ελα ομως που σκαει μυτη ο κουασιμοδος και οι νιτζα περσες και με ξενερωνει αφανταστα.

Gordito
07-03-07, 02:00
@Hulkmania
Η ταινια φυσικα και θα αφησει εποχη. Το επιβεβαιωνει και το γεγονος οτι τα εισητηρια εχουν γινει αναρπαστα.
Αν και μια ταινια ΔΕΝ κρινεται απο τα εισητηρια.
Προσωπικα ελπιζω να δω κατι που δεν θα εχω ξαναδει στον κινηματογραφο-το τρειλερ αυτο μου εχει δειξει.
Τωρα τι σχεση μπορει να εχει αυτη η τσινια με την ιστορια ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.
Αν δεν μπορεις hulkmania να καταλαβεις οτι η ταινια δεν απευθυνεται σε ΟΛΟΥΣ ισως να σταματησεις να γκρινιαζεις για μια ταινια που ΠΟΛΛΟΙ περιμενουν εδω μεσα(και γενικοτερα.)

Εχω δει το trailer σε HD format και ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!!! Δινει την εντυπωση μεταφορας απο κομικ(που ειναι:p ) και εχει μια μιξη φανταστικων και πραγματικων(οχι ιστορικων) στοιχειων.
Ολο αυτο σκηνοθετειται ΥΠΕΡΟΧΑ (κατα τα φαινομενα) και η ατμοσφαιρα μοιαζει η ΙΔΑΝΙΚΗ για να περασουμε ενα ξεχωριστο 3ωρο.
Την παρασκευη θα παω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WAntilles
07-03-07, 02:00
Μπορείς να μη μας κάνεις spoil την ταινία; :mad:

Αφού δεν σ' άρεσε το κόμικ, μην πας να τη δεις. :mad:

Άσε κάποιους άλλους που πιθανόν τους ενδιαφέρει όμως, να την χαρούν. :mad:

ΥΓ: Fiction (http://en.wikipedia.org/wiki/Fiction) :mad:

Gordito
07-03-07, 02:05
Φανταζεσται αυτη την ταινια σε 29" HD τηλεοραση??? Προβλεπω να ειναι μια ταινια που ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ!!

TReznor
07-03-07, 02:08
Hulkmania, καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά π.χ. λες οτι φτιάχτηκες με τους Σπαρτιάτες οι οποίοι όμως φοράνε κάπες! Με τέτοιους κοιλιακούς θα μου πεις τι να κάνουν τις πανοπλίες;:lol: Και γενικά είναι γεμάτη τέτοιες μη ρεαλιστικές λεπτομέρειες η ταινία.
Τέλος πάντων λιγότερο από 2 μέρες μείνανε για να επιβεβαιώσει το 300 αυτούς που το περιμένουν τόσο καιρό (ή να τους απογοητεύσει αλλά δεν το θεωρώ πολύ πιθανό). Ίδωμεν...

ΥΓ: Fiction
LOL :lol:

hulkmania
07-03-07, 02:32
μονο εσυ ρε treznor με καταλαβες στο τι θελω να πω.φυσικα και οι φανατικοι του κομικ θα ξετρελαθουν με την ταινια.εγω ομως θεωρω μια ταινια καλη οταν αρεσει στους περισοτερους και οχι μονο σε αυτους που ετυχε να διαβασουν ενα κομικ.το γαμω το ειναι οτι μου αρεσει η ταινια αλλα τη σιχαθηκα ταυτοχρονα.μου αρεσει για τα εφε μου τη σπαει ο μη ρεαλισμος.
τελος παντων αφου δεν αντεχετε την αντιθετη αποψη (την οποια συμμεριζονται παρα πολλοι σας πληροφορω μεχρι και κριτικοι κινηματογραφου)σταματαω εδω την κουβεντα.
στο κατω κατω κουβεντα κανουμε τι αγχωνεστε?οποιος θελει να δει την ταινια θα παει ανεξαρτητα του τι θα πω εγω η ο καθενας.

Gordito
07-03-07, 02:38
μονο εσυ ρε treznor με καταλαβες στο τι θελω να πω.φυσικα και οι φανατικοι του κομικ θα ξετρελαθουν με την ταινια.εγω ομως θεωρω μια ταινια καλη οταν αρεσει στους περισοτερους και οχι μονο σε αυτους που ετυχε να διαβασουν ενα κομικ.το γαμω το ειναι οτι μου αρεσει η ταινια αλλα τη σιχαθηκα ταυτοχρονα.μου αρεσει για τα εφε μου τη σπαει ο μη ρεαλισμος.
τελος παντων αφου δεν αντεχετε την αντιθετη αποψη (την οποια συμμεριζονται παρα πολλοι σας πληροφορω μεχρι και κριτικοι κινηματογραφου)σταματαω εδω την κουβεντα.
στο κατω κατω κουβεντα κανουμε τι αγχωνεστε?οποιος θελει να δει την ταινια θα παει ανεξαρτητα του τι θα πω εγω η ο καθενας.
Δεν εχω διαβασει ποτε το κομικ.
Ρεαλισμος και fiction δεν πανε μαζι.Δηλαδη το TERMINATOR που λες εσυ ειναι "ρεαλισμος"? Πως κρινεις τον ρεαλισμο?
Και τελος για ποια αντιθετη αποψη μιλας? Τι θες να πεις τοση ωρα? Δεν καταλαβαινω,ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΗΘΕΛΕΣ?
Για περιεγραψε τι αλλαγες θα ηθελες στην ταινια γιατι ειμαι πολυ πεεριεργος βρε αδερφε.

hulkmania
07-03-07, 03:06
οριστε παω να το κλεισω και το συνεχιζετε.το terminator σαφως και δεν ειναι ρεαλισμος γενικα.οταν ομως λεω ρεαλισμος στην συγκεκριμενη περιπτωση ενοω οτι ολα αυτα τα ρινοκερια οι νιτζα περσες ο κουασιμοδος εφιαλτης δεν ειναι ρεαλιστικα.εξηγω με χαλαει η μιξη της ιστοριας με fiction.η καντο fiction εξολοκληρου η καντο μια ταινια περιγραφη ιστορικων γεγονοτων με τις οποιες ανακριβειες της σε λογικα πλαισια ομως οπως το braveheart.
η αντιθετη αποψη που λεει οτι η ταινια ειναι μονο για δωδεκαχρονα κολημενα στο playstation και στις virtual μαχες.
οσο για τις αλλαγες που θα ηθελα.θα θελα να ηταν πολυ απλα πιο πραγματικη.να ειχε τους περσες με ρουχαλακια κανονικα και οχι με αυτα τα αστεια προσωπεια.τον εφιαλτη σαν κανονικο ανθρωπο και οχι σαν κουασιμοδο.μα καλα αυτος ο κουασιμοδος δεν σας φαινεται γελοιος? ε αυτα κατα ταλλα η ταινια απο εφε,σκηνικα και φωτογραφια ειναι μια χαρα.

Οβελίξ
07-03-07, 03:10
Την είδα σήμερα στο Mall. Ασύλληπτη ταινία αλλά όχι για όλους. Μερικές σκηνές όπως οι μάχες και η επίσκεψη του Πέρση αγγελιαφόρου στη Σπάρτη είναι συγκλονιστικά σκηνοθετημένες. Βέβαια, όλα είναι στη λογική του κόμικ. Ακόμη και ο Εφιάλτης-Γκόλουμ.

Όποιος ψάχνει ιστορική ακρίβεια στο Χόλιγουντ είναι σαν να ζητά σενάρια και διαλόγους για τις γαζέλες στο National Geographic. Εκτός θέματος.

Εντυπώσεις θα γράψω το μεσημέρι γιατί μας πιάσαν τα χαράματα.

ni_kotou
07-03-07, 03:33
παιδιά ένα σημείο πρέπει μόνο να καταλάβουμε όλοι.....
Οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ είχαν τον καλύτερο και τον πιο πειθαρχημένο στρατό όλων των εποχών.....
Όποιος διαβάσει τις πύλες τις φωτιάς θα συγκλωνιστεί με τις αρχές και αξίες που είχανε...
όσον αφορά τις πολεμικές τέχνες....καλά τι να λέμε.....από 8 ετών στην εκπαίδευση και στην κακουχία........τρομερές ικανότητες!!!!!
Πάντως στην στγκεκριμένη μάχη οι σπαρτιάτες κυριολεκτικά εξόντωσαν τα επιλέκτα σώματα των περσών πράγμα που φόβισε τους πέρσες και στρίμωξε τον Ξέρξη που ήταν έτοιμος να οπισθοχωρήσει.....αλλά.....αχ......να και ο εφιάλτης....
Οι σκηνές με τους σπαρτιάτες πα΄νω σε σωρούς πτωμάτων είναι πραγματικότητα.....
:respekt: Λεωνίδας

maxcp
07-03-07, 04:09
Corto Πολυ απλά δεν ειναι αμερικανια γιατι στο τελος οι ηρωες σκοτώνονται..Ξερεις πολλές τέτοιες 'ηρωικές' ταινίες που οι ήρωες σκοτώνονται ΟΛΟΙ? και ομως ειναι πιο δοξασμένοι απο τον καθένα?μονο το bravehart μπορω να θυμηθώ που όμως δεν ηταν αμερικανια ουτε αυτο..

Οβελίξ
07-03-07, 15:00
Λοιπόν η ταινία είναι πολύ καλά γυρισμένη. Οπτικά είναι αριστούργημα. Πιθανόν να μην είναι του γούστου μερικών αλλά όταν κάτι είναι καλοφτιαγμένο, είναι.

Υπενθυμίζω, αποτελεί οπτικοποίηση ενός κόμικ. Διαβάζω ότι πολλά από τα storyboards ήταν…φωτοτυπίες του κόμικ και ότι οι διάλογοι είναι σχεδόν λέξη προς λέξη με αυτό. Το καλό είναι πως ο δημιουργός του κόμικ αποτύπωσε ακριβώς διαλόγους και ατάκες που σώζονται από τον Ηρόδοτο, πχ όταν μαθαίνουν ότι τα βέλη των Περσών θα κρύψουν τον ήλιο ο Λεωνίδας (edit: ή ο Διηνέκης? δεν θυμάμαι) είπε «Ωραία, τότε θα πολεμήσουμε στη σκιά» ή την τελευταία τους μέρα ο Λεωνίδας είπε «Φάτε καλό πρωινό γιατί το βράδι θα δειπνήσουμε στον Άδη». Το ίδιο και με το «Ω, ξειν…», το ίδιο και με το «Μολών Λαβέ». Αυτά υπάρχουν στην ταινία, δίνουν κλίμα και είναι καλά.

Φυσικά, δεν περιμένω από μια ταινία που βασίστηκε σε κόμικ να είναι «ιστορικά ακριβής». Στην πραγματικότητα, δεν δίνω δεκάρα. Fiction είναι, ας μην επαναλαμβανόμαστε. Για αυτό και δεν με χάλασαν οι ρινόκεροι και οι ελέφαντες του Ξέρξη (ο οποίος είναι σαν μπαϊσέξουαλ βραζιλιάνος με piercing μέχρι και στο νύχι. Θα γυρνά στον τάφο του ο μουσάτος).

Τι μου άρεσε:
Η σκηνοθεσία και γενικά η ατμόσφαιρα.
Οι σκηνές της μάχης. Συγκλονιστικές.
Η ιστορία είναι τόσο ηρωική που σχεδόν συγκινείσαι.
Η γυναίκα του Λεωνίδα. :whistle:

Τι δεν μου άρεσε:
Λίγα πράγματα. Αυτή η μανία με τα τερατόμορφα πλάσματα πχ με χαλάει. Επίσης κάποιες μικρολεπτομέρειες τύπου τα σπαθιά μεσούσης της μάχης είναι καθαρά από αίμα ή οι συναισθηματικές υπερβολές με την οικογένεια (συνηθισμένες ωστόσο σε αμερικάνικες ταινίες, τις έχουμε συνηθίσει). Αλλά είπαμε, γούστα είναι αυτά.

Να τη δείτε; Βεβαίως. Σε όλους μας αρέσουν τα κόμικ και οι ηρωικές ιστορίες και η ταινία τα συνδυάζει με τρόπο άψογο. Δεν ξέρω όμως αν θα την χαρακτήριζα mainstream. Μπορεί να απευθύνεται σε μεγάλο κοινό αλλά ο χαρακτήρας της μάλλον δεν θα ευχαριστήσει το κοινό που είναι «εκπαιδευμένο» σε περιπέτειες τύπου Swordfish ή εκείνες του (υπέροχου) Τζον Γου.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μοναδική στο είδος της και αξίζει.

TReznor
07-03-07, 15:08
Ωραίος Οβελίξ, κάπως έτσι τα περίμενα :)

Μπορεί να απευθύνεται σε μεγάλο κοινό αλλά ο χαρακτήρας της μάλλον δεν θα ευχαριστήσει το κοινό που είναι «εκπαιδευμένο» σε περιπέτειες τύπου Swordfish ή εκείνες του (υπέροχου) Τζον Γου.

Για κάντο πιο λιανά αυτό (χωρίς spoiler βεβαίως ;) )

Οβελίξ
07-03-07, 16:12
Εννοώ ότι, αν και ακολουθεί το αρχέτυπο καλού-κακού και τις περισσότερες σεναριακές συνταγές (αλλιώς δεν θα ήταν σινεμά), δεν είναι ταινία όπου ο ήρωας είναι υπεράνθρωπος, τους σκοτώνει όλους ξεπερνώντας τον εαυτό του και στο τέλος γίνεται καλά και παντρεύεται τη γκόμενα. Εδώ ο ήρωας είναι ήρωας κανονικός (με την πλήρη έννοια) και στο τέλος πεθαίνει.

Το ιδιαίτερο με αυτή την ταινία είναι πως όλη της η ατμόσφαιρα σε προδιαθέτει να πιστέψεις όσα βλέπεις. Το λεγόμενο Suspension of disbelief (http://en.wikipedia.org/wiki/Suspension_of_disbelief) λειτουργεί από την πρώτη κιόλας σκηνή και είσαι έτοιμος να αποδεχθείς τα γεγονότα όπως φαίνονται χωρίς να λες "μα καλά, τόσο στενές ήταν οι Θερμοπύλες? Ένα φαράγγι?". Απλά το πιστεύεις. Και στην τέχνη αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα.

Έτσι, θυμήθηκα τον πίνακα του Νταβίντ (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Jacques-Louis_David_004.jpg) και διαπίστωσα ότι η τέχνη μπορεί να απεικονίζει όπως γουστάρει την ιστορία. Είτε με τη ματιά του Νταβίντ το 1814 είτε με εκείνη του Φρανκ Μίλερ το 1998 και της ταινίας το 2007, οι Θερμοπύλες είναι μια ηρωική ιστορία. Θα πρέπει να χαιρόμαστε που κάποιοι τη θυμούνται και την κάνουν πίνακα, κόμικ και ταινία και να λυπούμαστε που εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε κάνει το παραμικρό για να αναδείξουμε περισσότερο τέτοιες ιστορίες. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

TReznor
07-03-07, 16:31
Πολύ καλός φίλε Οβελίξ, πολύ ψύχραιμη η κριτική σου και πλήρης. :oneup:
Πάντως νομίζω ότι ο κόσμος στην περίπτωση αυτή ξέρει το τέλος της ιστορίας και δε θα ενοχληθεί που θα πεθάνει ο Λεωνίδας.

bill2003
07-03-07, 17:01
Έχω κλείσει εισητήρια για την Κυριακή... Όπως ειπώθηκε σωστά παραπάνω η ταινία είναι fiction, επομένως τα 'κλασικά' περί ιστορικών ανακριβειών δεν έχουν νόημα. Τα ντοκιμαντέρ του history channel παίζονται στην δίπλα αίθουσα, κάνατε λάθος! :lol:

Όποιος θέλει να έχει μία καλύτερη εικόνα (εκτός από αυτή που δίνει το καταπληκτικό trailer...)
HBO first look: 300 (γύρω στα 100ΜΒ, 14mins)
προφανώς δεν μπορώ να δώσω link αλλά με λίγο googling + torrent το βρίσκεις εύκολα...

Gordito
07-03-07, 17:11
Eγω ειδα και το δευτερο trailer που εχουν βγαλει σε HD format.
E ρε καλαμποκι που εχω να φαω με αυτην την ταινια:rolleyes:

hulkmania
07-03-07, 17:16
φιλε οβελιξ μιας και την ειδες και ειπες παραπανω οτι σε ενοχλησαν ολα αυτα τα πολλα τερατομορφα.επειδη βλεποντας το τρειλερ κι εμενα αυτα μου την εσπασαν αφανταστα αν και η ταινια απο εφε και εικονα μου αρεσε σε ρωτω λοιπον.ειναι ολα αυτα τα τερατομορφα τοσα πολλα και τα δειχνουν τοσο συχνα ωστε να χαλανε την γενικοτερη καλη εικονα της ταινιας?

Gordito
07-03-07, 17:18
Kαλα γιατι δεν κανεις κατι αλλο εκτος απο το spamming?????????
Σε 2-3 μερες θα σου πουμε εμεις ποσο "ασχημα" ειναι αυτα τα τερατα,γιατι πρεπει να ποσταρεις συνεχεια εδω?

bill2003
07-03-07, 17:18
Το παραπάνω (HBO first look: 300) δεν είναι trailer, είναι λίγο "πως γυρίστηκε", λίγο κάτι συνεντεύξεις, κάποιες σελίδες από το comic + κάποιες μικρές σκηνές που (νομίζω) δεν παίζουν στα 2 trailers.... Λίγο από όλα με άλλα λόγια :P

Οβελίξ
07-03-07, 17:26
Χουλκ, είναι θέμα γούστου. Τα τέρατα αυτά μέσα στο γενικότερο πλαίσιο και την οπτική της ταινίας δεν θα έλεγα ότι ενοχλούν πολύ. Λίγο ίσως, κάποιους καθόλου υποψιάζομαι. Είναι όμως πολύ σημαντικό να είναι έτσι.

Όλοι οι πολύ κακοί στην ταινία είναι τέρατα. Συνηθισμένο στα κόμικ. Οι Λύκοι στο Μίκυ Μάους, ο Μπρούτο στον Ποπάι και η μάγισσα στα παραμύθια. Στις ιστορίες τέτοιου τύπου ο Κακός είναι πάντα άσχημος-κακάσχημος-τέρας. Έτσι και εδώ, όσο πιο κακός είναι κάποιος τόσο πιο άσχημος είναι. Και ο χειρότερος, φυσικά, είναι ο Εφιάλτης. Σημειολογικά, εξηγείται απολύτως.

apxwv
08-03-07, 00:01
hulkmania δεν έχω όρεξη να τσακωθώ, για την ακρίβεια ούτε να ασχοληθώ άλλο μαζί σου αλλά δεν έχω και όρεξη να διαβάζω συνέχεια τα ίδια και τα ίδια από εσένα. το είπες μια , δύο, την τρίτη το κούρασες το θέμα.... Άφησες εμάς, που γουστάρουμε να δούμε τέρατα, το Ξέρξης με piercing και οτιδήποτε άλλο είχει η ταινία, να την σχολιάσουμε.

Τελικά βρήκα εισιτήριo για αύριο και σε καλή θέση, οπότε θα σας γράψω αύριο ένα review.....

Corto
08-03-07, 01:50
Corto Πολυ απλά δεν ειναι αμερικανια γιατι στο τελος οι ηρωες σκοτώνονται..Ξερεις πολλές τέτοιες 'ηρωικές' ταινίες που οι ήρωες σκοτώνονται ΟΛΟΙ? και ομως ειναι πιο δοξασμένοι απο τον καθένα?μονο το bravehart μπορω να θυμηθώ που όμως δεν ηταν αμερικανια ουτε αυτο..

Γιατί, και στο Ιράκ τι παθαίνουν οι "ήρωες"? ;)
Αυτό εννοώ αμερικανιά. Προβάλλουν άλλα ιδανικά ως δικά τους αφού τα εγχώρια ραμποϊδή έχουν εξαντληθεί αλλά η στρατιωτική τους κρεατομηχανή χρειάζεται φρέσκο κρέας. Άσχετα αν μου αρέσει ο Frank Miller και το 300 σαν κομικ και φυσικά ΜΟΝΟ σαν τέτοιο το αντιμετωπίζω, νομίζω μια δεύτερη ανάγνωση πίσω από τις γραμμές πάντα βοηθάει.

WAntilles
08-03-07, 02:05
Τελικά βρήκα εισιτήριo για αύριο και σε καλή θέση, οπότε θα σας γράψω αύριο ένα review.....

Χωρίς spoilers όμως παρακαλώ.

13postures
08-03-07, 15:58
Χαιρετώ τους πάντες!

Έχει αρχίσει να συζητιέται ήδη η ταινία "300" και επειδή οι διάφοροι κριτικοί λένε πολλά, αποφάσισα να πω και εγώ την ταπεινή μου άποψη. Δεν έχω δει ακόμα την ταινία αλλά θα τη δω με τη πρώτη ευκαιρία.

Σε πρώτο επίπεδο, θέλω να παρατηρήσω ότι η ταινία βασίζεται σε κόμικ, οπότε ας μην περιμένουμε από αυτή πολλά πράγματα απο ιστορικής άποψης. Βέβαια το κόμικ, από όσα έχω ακούσει, είναι πολύ καλό από καλλιτεχνικής άποψης και ιστορικά ακριβές. Ωστόσο, ο σκοπός μια ταινίας και μάλιστα χολιγουντιανής δεν είναι ποτέ να μορφώσει και να μεγαλώσει συνειδητούς πολίτες. Ο κύριος σκοπός της είναι το θέαμα. Οπότε ας μην την κρίνουμε σαν να πρόκειται για ένα δοκίμιο πάνω στον σπαρτιάτικο πολιτισμό.

Σε δεύτερο επίπεδο, θα αναφέρω κάτι που έχω παρατηρήσει. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τεράστια ενασχόληση της αμερικής με τη σπάρτη. Θυμάται κανείς πριν από 5 ή 10 χρόνια να μιλάει κανείς για σπάρτη (εντός ή εκτός ελλάδας); Το πολύ να μιλούσαν για το χρυσό αιώνα του περικλή ή το μέγα αλέξανδρο. Στα 5-10 χρόνια που πέρασαν δεν ανακαλύφθηκε κάτι καινούριο για τη σπάρτη. Άρα προς τί τόσος ντόρος; Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, τα τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία (από αμερικανούς συγγραφείς κυρίως) για το "μεγαλείο της σπάρτης". Τα εισαγωγικά τα βάζω όχι για να μειώσω τη σπάρτη, αλλά γιατί ο τρόπος που ερμηνεύουν αυτοί το μεγαλείο δεν είναι το πραγματικό μεγαλείο της σπάρτης. Αυτό που εξυψώνουν συνεχώς οι αμερικάνοι είναι η γενναιότητα των σπαρτιατών στη μάχη, η στρατοκρατική οργάνωση της κοινωνίας τους, πως ήταν οι λίγοι και εκλεκτοί απέναντι στους πολλούς και απολίτιστους βαρβάρους. Κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά γράφονται για να γίνει ο παραλληλισμός ανάμεσα στους σπαρτιάτες και τους αμερικάνους. Για να δώσει στους αμερικάνους ένα αρχέτυπο με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν ώστε να συνταχθούν με τη σημερινή πορεία της αμερικής (δείτε τους συνεχείς πολέμους, το patriot act κλπ).

Για εμένα η σπάρτη δεν ήταν στρατοκαβλίαση, ΟΥΚ, οι στίβεν σίγκαλ της αρχαίας ελλάδας. Η αρχαία σπάρτη παρουσίασε μια μοναδική μορφή κοινωνικής-πολιτικής οργάνωσης η οποία δημιουργήθηκε, και αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία, με ειρηνικό τρόπο. Οι λάκωνες κατέληξαν σε αυτή τη μορφή οργάνωσης επειδή οι ίδιοι το αποφάσισαν με την πάροδο των ετών. Δεν έφτιαξαν αυτή την κοινωνία επειδή κάποιος άλλος τους το επέβαλε. Δεύτερον, αν εξαιρέσουμε τους είλωτες, στη σπάρτη δεν υπήρχαν κάστες. Η κοινωνία τους ήταν σχεδόν αταξική. Μπορεί να είχαν ολιγαρχία αλλά η μορφή της ήταν απόλυτα συνυφασμένη με τον τρόπο ζωής τους ο οποίος ήταν ένας: υποταγή του ατόμου στο σύνολο. Σημασία είχε το κοινό καλό και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες. Επίσης, μπορεί να ήταν πολεμικό κράτος αλλά ποτέ δεν κατακτούσαν περισσότερες περιοχές από όσες είχαν ανάγκη για να επιβιώσουν (από την καλλιέργεια αυτών). Και πολλά πολλά άλλα.

Όταν λοιπόν ο σπαρτιάτικος τρόπος ζωής έχει τόσο βάθος και το μόνο που προβάλλεται είναι "ουάο! οι σπαρτιάτες γαμούσαν στο πεδίο της μάχης!!", ας έχουμε την νοημοσύνη και την κριτική ικανότητα να μην παρασυρόμαστε ούτε προς το ένα άκρο ούτε προς το άλλο.

manoulamou
08-03-07, 16:13
Μερικες απο τις κριτικες:
http://www.rottentomatoes.com/m/300/
http://www.filmschoolrejects.com/reviews/movie-reviews/review-300.php
http://www.metacritic.com/film/titles/300

epp82
08-03-07, 17:33
Λίγο άσχετο αυτό που θα πω αλλά είναι από τις λίγες ταινίες που δεν έχουν ακόμα διοχετευθεί στα torrent sites ή σε άλλης μορφής p2p προγράμματα. Ξέρει κανείς την αιτία του "κλειδώματος" της ταινίας αυτής ?

Jim Slip
08-03-07, 17:35
Δε γνωρίζουμε για την ταινία, αλλά δηλώνουμε πως έχουμε διαβάσει το κόμικ και είναι άθλιο.

tzanerman
08-03-07, 19:22
Σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη δουλεια του Φρανκ Μιλερ, αλλα αθλιο; Σε καμια περιπτωση.

Jsone
08-03-07, 20:22
Η αρχαία σπάρτη παρουσίασε μια μοναδική μορφή κοινωνικής-πολιτικής οργάνωσης η οποία δημιουργήθηκε, και αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία, με ειρηνικό τρόπο. Οι λάκωνες κατέληξαν σε αυτή τη μορφή οργάνωσης επειδή οι ίδιοι το αποφάσισαν με την πάροδο των ετών.

Οι είλωτες "ειρηνικά" υποτάχθηκαν;Και τότε γιατί συνεχώς εξεγείρονταν ενάντια στην μορφή οργάνωσης που "αποφάσισαν";

Δεύτερον, αν εξαιρέσουμε τους είλωτες, στη σπάρτη δεν υπήρχαν κάστες. Η κοινωνία τους ήταν σχεδόν αταξική.

Ε εντάξει, αν εξαιρέσουμε την συντριπτική πλειψηφία των κατοίκων που ήταν ουσιαστικά και τυπικά σκλάβοι (είλωτες) η κοινωνία ηταν όντως αταξική :whistle:.

Επίσης, μπορεί να ήταν πολεμικό κράτος αλλά ποτέ δεν κατακτούσαν περισσότερες περιοχές από όσες είχαν ανάγκη για να επιβιώσουν (από την καλλιέργεια αυτών).

Μονο που αυτό δεν προέκυψε απο κάποια εγγενή αίσθηση του μέτρου η κάποια "φιλοσοφία", αλλα απο την απλή αδυναμία του πολιτικού συστήματος τους να κυβερνήσει άτομα που δεν είχαν ανατρεφεί με τις Σπαρτατικές αξίες.

viron
09-03-07, 00:30
Περιμένετε να δείτε το επόμενο αριστούργημα του Χολυγουντ , Ο Ηρακλής, οι Απάτσι και και τα τέρατα από τον Άρη....

Πόσες σελίδες κριτικές θα γραφτούν τότε!!!

Ναι εκεί να δείτε FICTION.

Βύρων.

Υ.Γ.: Με την ίδια λογική και το lord of the rings θα μπορούσε να λεγόταν Τρωικός Πόλεμος.

YiannisM
09-03-07, 00:39
Κάπου είχα διαβάσει ότι η πρώτη της ταινείας στη Γερμανία (νομίζω) τελείωσε με γιούχα!

vasper
09-03-07, 01:07
Θα δω την ταινία το Σάββατο, αλλά το κόμικ το έχω διαβάσει. Η υπερβολή στο κόμικ έχει να κάνει μόνο με τους ήρωές του (τεράστιοι, τερατόμορφοι, υπερόπτες μέχρι τελικής πτώσεως), αλλά είναι ιστορικά όσο ακριβές χρειάζεται για τέτοια δημιουργία. Από ότι κατάλαβα είναι περισσότερο τέχνη παρά ιστορική ταινία και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Αν ψάχνουμε αληθοφάνεια, να δούμε ντοκιμαντέρ...

maxcp
09-03-07, 01:12
Την ειδα πριν λιγο..
Η ταινια ειναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ εχει βγει στο ινεμά τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον...
ΤΡΟΜΕΡΗ...
Μονο μια σκηνή με χάλασε..Με την βασίλισσα και τον πολιτικό(μην πω ακριβω τι και ειναι σποιλερ)
ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ στο σινεμα!!!Αξιζει καθε της λεπτο!

manoulamou
09-03-07, 01:19
Αντε μπραβο :clap: επιτελους μια προσωπικη αποψη
εκ του συνεγγυς επι της ταινιας καθεαυτης
και οχι θεωριες αοριστολογες περι διαστροφων της ιστοριας κοκ

maxcp
09-03-07, 01:47
manoulamou καμια ουσιαστικη διαστρέβλωση της ιστορίας, ελάχιστες υπερβολές(πχ τα μαμούθ και το τέρας των αθάνατων)και ΚΑΘΟΛΟΥ φασιστική ταινια(οπως κατηγορήθηκε απο έλληνες αλλα και αμερικάνους κριτικούς)..Τι φασιστική, ξέρετε πολλά φασιστικά πολιτέυματα οπου η βασίλισσα δεν κυβερνάει αλλα ισα ισα παρακαλάει για βοήθεια?Φασιστικό το οτι ΔΕΝ δώσαν(η σύγκλητος) στον βασιλεια τον στρατό και πήγε στην μάχη μόνο με την φρουρά του?
μην ακούτε τους κριτικούς..
να την δείτε και ΚΥΡΙΩΣ να την δείτε σε σινεμα διοτι τα εφέ ειναι φανταστικά..

13postures
09-03-07, 01:54
Οι είλωτες "ειρηνικά" υποτάχθηκαν;Και τότε γιατί συνεχώς εξεγείρονταν ενάντια στην μορφή οργάνωσης που "αποφάσισαν";

Ε εντάξει, αν εξαιρέσουμε την συντριπτική πλειψηφία των κατοίκων που ήταν ουσιαστικά και τυπικά σκλάβοι (είλωτες) η κοινωνία ηταν όντως αταξική :whistle:.

Μονο που αυτό δεν προέκυψε απο κάποια εγγενή αίσθηση του μέτρου η κάποια "φιλοσοφία", αλλα απο την απλή αδυναμία του πολιτικού συστήματος τους να κυβερνήσει άτομα που δεν είχαν ανατρεφεί με τις Σπαρτατικές αξίες.

Δεν είμαι εντελώς αντίθετος σε αυτά που παρατήρησες αγαπητέ Jsone. Ελπίζω να μην παρεξηγήθηκαν τα όσα έγραψα ως μία άκριτη αρχαιολατρεία του πολιτισμού της σπάρτης. Όπως κάθε πράγμα, η σπάρτη είχε τα αρνητικά και τα θετικά της. Εγώ θέλησα να τονίσω περισσότερο τα θετικά της για να εξηγήσω κάτι άλλο.

Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία της αντιπαράθεσης "δικών μου" με "δικών σου" επιχειρημάτων. Απλά θα συμπληρώσω αυτά που ήδη πρόσθεσες.

Όταν εξετάζουμε την αρχαιότητα πρέπει να κοιτάμε ορισμένα πράγματα υπό το πρίσμα της εποχής εκείνης. Σίγουρα στις μέρες μας όλοι καταδικάζουμε τη δουλεία. Τότε όμως, οι είλωτες ήταν "οι μηχανές" της εποχής και αυτό θεωρούνταν δεδομένο. Όλοι μιλάμε για την περίφημη δημοκρατία της αθήνας και παραλείπουμε ηθελημένα την ύπαρξη των σκλάβων. Αυτό δεν το κάνουμε για να κρύψουμε ένα μελανό σημείο της ιστορίας μας, αλλά διότι, για τα δεδομένα της εποχής, η αθήνα είχε όντως μια περίφημη μορφή δημοκρατίας. Παρομοίως, για τα δεδομένα της εποχής, η σπάρτη παρουσίαζε μια μοναδική μορφή οργάνωσης.

Μερικά ιστορικά στοιχεία. Οι είλωτες όντως αποτελούσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού αλλά μόνο κατά τα τελευταία χρόνια ζωής του σπαρτιατικού πολιτισμού. Αυτός ήταν και ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της παρακμής της σπάρτης. Δεύτερον, τις πόλεις που κατακτούσαν οι σπαρτιάτες, τις κυβερνούσαν με τη κόψη του σπαθιού (ή την αιχμή του δόρατος). Η κυριαρχία τους βασιζόταν στην πολεμική ανωτερότητα τους και όχι στην στην ικανότητα τους να διαχειρίζονται κυβερνήσεις διαφορετικών πολιτικοκοινωνικών δομών. Αυτό που όμως χαρακτήριζε τους σπαρτιάτες σε κάθε στιγμή της ζωής τους ήταν η λιτότητα. Πάντα χρησιμοποιούσαν τα απολύτως απαραίτητα είτε έβγαζαν λόγους, είτε έτρωγαν, είτε ζητούσαν φόρους από τις κατακτηθήσες περιοχές κλπ.

Εδώ σταματώ για να μην κουράσω άλλο. Σίγουρα μπρούμε να πούμε πάρα πολλά για τον πολιτισμό της σπάρτης, είτε θετικά είτε αρνητικά.

maxcp
09-03-07, 02:01
παιδια μην το ψάχνετε..
η ταινια ειναι ΥΜΝΟΣ για την αρχαια ελλάδα..
μονο μελανό σημειο η 'ανοιχτομπούτα' βασίλισσα και η φράση 'οι αθηναιοι προτιμούν τα αγοράκια..' ...

TReznor
09-03-07, 02:22
Μόλις γύρισα κι εγώ από το σινεμά...:cool:
Σαν αρχή θα πω το εξής: Όσοι βρήκαν το τρέιλερ έστω και ελάχιστα ενδιαφέρον να δουν την ταινία ΑΜΕΣΑ.
Είναι δύσκολο να οργανώσω τη σκέψη μου μετά από τόσο λίγη ώρα που την έχω δει. Αυτά που έρχονται στο μυαλό είναι:
-Άριστη στο οπτικοακουστικό κομμάτι, ο Gerard Butler είναι πραγματικά καλός στο ρόλο του (ειδικά στο τέλος μπορώ να πω ότι είναι ανατριχιαστικά καλός) όπως και η Heady. Καταπληκτικό σάουντρακ. Κάθε "υπερβολή" όπως οι Αθάνατοι που μοιάζουν με νίντζα, η εμφάνιση του Ξέρξη,του Εφιάλτη, οι ελέφαντες κλπ. κολλάνε ΑΨΟΓΑ με το όλο σκηνικό. Η ταινία απογειώνεται στο δεύτερο μισό της χωρίς να σημαίνει ότι βαριέσαι σε κάποιο σημείο.
Φίλε maxcp αν το καλοσκεφτείς τα 2 μελανά σημεία που αναφέρεις δεν είναι τόσο μελανά τελικά... Δε θέλω να το χαλάσω στους υπόλοιπους όμως και το αφήνω εδώ.
Σε κάθε περίπτωση δικαιολογεί το θόρυβο που δημιούργησε. Δε θα της βάλω 10 αλλά και το 9 μου φαίνεται χαμηλό. Οπότε φυσιολογικά... 9,5/10:oneup: :oneup: :oneup:

apxwv
09-03-07, 02:28
Η ταινία, τελικά ήταν απίστευτη..... Μία από καλύτερες της χρονιάς, αν όχι η καλύτερη.... Πολύ καλή μεταφορά των μαχών με ΑΦΘΟΝΟ αίμα, αλλά με τρόπο που δεν ενοχλεί τον θεατή. Και εγώ δεν τα θεωρώ τα 2 σημεία μελανά, όπως και επίσης η υπερβολές δεν χαλάνε την αισθητική την εικόνα.... Τέλος ήταν πάρα πολύ καλές οι σκηνές συναισθηματισμού

Και σίγουρα να την δείτε στο σινεμά.....

Gordito
09-03-07, 02:29
Πωπω μου τρεχουν τα σαλια.....:rolleyes:

TReznor
09-03-07, 02:31
Και σίγουρα να την δείτε στο σινεμά.....

Ακριβώς, έπρεπε να το τονίσω κι εγώ. ΜΗΝ ΤΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ! (όχι ακόμα τουλαχιστον... :p)
Είναι εμπειρία που πρέπει να βιωθεί στο σινεμά....

xhaos
09-03-07, 09:56
λοιπόν.
η ταινία ειναι άψογη.
δεν ειναι ιστορικά σωστή 100% αλλά δεν είναι και λάθος. δηλαδη κάνει παραλήψεις, αλλά δεν κάνει μ@λ@κιες.
δεν έχει κάποια πράγματα (οπως τη συγκέντρωση όλων των Ελλήνων και την υπαναχώρηση των υπολοίπων) αλλά πραγματικά το δείχνει με τρόπο που δεν σε πειράζει.
κάποιες περσικές φιγούρες ηταν υπερβολικές, ΑΛΛΑ δεν σε πειράζουν αφού έχουμε να κάνουμε με comic!

ακόμα η ταινία παρουσιάζει πολύ καλά την τακτική της φάλανκας, αλλά και το ότι ήταν πολεμιστές πραγματικά άπειρα εκπαιδευμένοι. αποτέλεσμα αυτού είναι το αρκετό αίμα, το οποίο ομως δεν σε κάνει να δυσανασχετείς.

τέλος η ταινία είναι για σινεμά, δεν υπάρχει σε p2p και καλά κάνει! είναι από τις πολύ λίγες που πραγματικά θα είχα ξενερώσει να το δω σπίτι μου!

MD1032
09-03-07, 10:18
Η ταινία τα σπάει!
Απλά ΤΕΧΝΗ.

Material Defender 1032

@ ADSLgr.com All rights reserved.