PDA

Επιστροφή στο Forum : "300" - Τα πάντα για την ταινία

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7

nickaraxnos
22-03-07, 03:00
Την είδα χθες την ταινία. Απορώ γιατί αρέσει. Απίστευτα βαρετή. Πέρα απο τον ωραίο σχεδιασμό που έκαναν με τον υπολογιστή όλα τα υπόλοιπα μάπα. Ούτε για βίντεο γκέιμ. Δηλαδή τι 'ηταν ωραιο απο κινηματογραφικής άποψης; Που ο Λεμουνίδας κάθε φορά που μιλούσε γκάριζε; Που υπήρχε μια επαναλαμβανόμενη σκηνή που άλλαζαν μόνο τα τέρατα; Που απο τη μια χαίρονταν οι Σπαρτιάτες που θα πολεμούσαν και μετά ο λοχαγός έκλαιγε για τον γιο του; Που βλέπαμε 300 άτομα να συγκρατούν την ορμή μερικών χιλιάδων; Που πολεμούσαν οι Σπαρτιάτες και πέρα απο το στενό αλλά παρόλα αυτά οι αντίπαλοι συνέχιζαν να έρχονται λίγοι λίγοι; Που δεν υπήρχε καμιά σοβαρή ηθοποιία; Που δεν είχε τίποτα καινούριο να δείξει μετά και το Sin City; Που 300 άτομα χόρτασαν με ένα μήλο; Η μήπως ήταν ωραίο το voice over πουέδινε την αίσθηη ανάγνωσης Άρλεκιν;

Υ.ΓΑν δεν αφορούσε τους Έλληνες θα σας άρεσε η ταινία;
Υ.Γ2 Αυτά για προπαγάνδατων Αμερικανών εναντίων των Ιρανών για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη στην Αμερική για εισβολή στο Ιράν είναι μάλλον αστείο. Σιγά οι Αμερικανοί να μην ξέρουν οτι οι Πέρσες είναι οι Ιρανοί.

YiannisM
22-03-07, 05:01
Σιγά οι Αμερικανοί να μην ξέρουν οτι οι Πέρσες είναι οι Ιρανοί.
:lol: :rofl: :rofl: :oneup:

a5m5g
22-03-07, 13:24
nickaraxnos δεκτή η άποψή σου γιατί προφανώς έχουμε διαφορετικά γούστα. Εμένα μου άρεσε και μάλιστα πολύ. Θέλω να δω ταινία στον κινηματογράφο που θα με διασκεδάσει. Δε με απασχολεί ο προβληματισμός κτλ. Θέλω να διασκεδάσω 2 ώρες και με αυτήν και διασκέδασα και χάρηκα που μας ανέβασε σα λαό. Αντίστοιχα θα μπορούσε και μια τανία κοινωνική να μας ανεβάζει σα λαό, αλλά εγώ δε θα την έβλεπα σίγουρα, γιατί δε βρίσκω διασκεδαστικές αυτές τις ταινίες. Θες να με βασανίσεις? Βάλε μου Αγγελόπουλο και δέσε με σε καρέκλα να τη δω. Απλά πιστέυω ότι σε πειράξανε κάποιες λεπτομέριες και προφανώς είσαι λίγο περισσότερο ρεαλιστής, γιατί το αν χόρτασε ή όχι ένας στρατός με ένα μήλο υποθέτω ότι το έγραψες για αστείο. Επίσης μη ξεχνάς ότι πρόκειται για κόμικ πράγμα που το έχουμε αναφέρει ουκ ολίγες φορές. Κατά τα άλλα συμφωνώ για αυτό που είπες περί προπαγάνδας. Οι αμερικάνοι πρέπει να είναι ο πιο αμόρφωτος λαός μετά τις τριτοκοσμικές χώρες. Είδα ένα βιντεάκι στο youtube που τους έπερνε συνέντευξη δημοσιογράφος και τους ρωτούσε να του απαντήσουν μια χώρα που το όνομά της ξεκινάει από U και ούτε τη χώρα τους δε σκέφτηκαν να πούνε. Στόκοι.

nickaraxnos
22-03-07, 13:39
Καλά έκανες και την είδες 2 φορές. Και δέκαδυο θα μπορούσες. Και σίγουρα το οτι δεν μου άρεσε εμένα δε λέει τίποτα απολύτως. Το μόνο για το οποίο έχω ένσταση είναι η απόλυτη απαξίωση σε κριτικούς που έχουν αντίθετη άποψη. Δεν υποστηρίζω οτι πρέπει να βλέπουμε ταινίες που μας προτείνουν οι κριτικοί. Για παράδειγμα δε μπορώ να θυμηθώ να μου άρεσε μια ταινία που εκθείασε ο Δανίκας. Αλλά πρέπει να έχουμε κατα νου οτι οι άνθρωποι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πράγματα σε μια ταινία τα οποία εμείς πολλές φορές όχι. Παράδειγμα. Όταν ήμασταν μικροί πορωνόμασταν με ταινίες όπως το Ροκι και Ράμπο. Με το πέρασμα των χρόνων και βλέποντας απο τότε χιλιάδες άλλες, τα κριτήρία μας άλλαξαν και απομυθοποιήσαμε παρόμοιες ταινίες. Κάπως έτσι είναι και οι κριτικοί σε υπερθετικό βαθμό. Είναι δύσκολο να εντυπωσιαστούν απο μια ταινία γιατί έχουν διαφορετικά μέτρα σύγκρισης. Το ποστ μου πιο πολύ ήταν ερώτηση για να δω τι είναι αυτό που αρέσει τόσο πολύ πέρα απο το οτι αναφέρεται σε Έλληνες. Δηλαδή λες οτι σε διασκέδασε και την είδες 2 φορές. Τι ακριβώς σε διασκέδασε;

TReznor
22-03-07, 15:00
Αλλά πρέπει να έχουμε κατα νου οτι οι άνθρωποι αυτοί έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πράγματα σε μια ταινία τα οποία εμείς πολλές φορές όχι. Παράδειγμα. Όταν ήμασταν μικροί πορωνόμασταν με ταινίες όπως το Ροκι και Ράμπο. Με το πέρασμα των χρόνων και βλέποντας απο τότε χιλιάδες άλλες, τα κριτήρία μας άλλαξαν και απομυθοποιήσαμε παρόμοιες ταινίες. Κάπως έτσι είναι και οι κριτικοί σε υπερθετικό βαθμό. Είναι δύσκολο να εντυπωσιαστούν απο μια ταινία γιατί έχουν διαφορετικά μέτρα σύγκρισης. Το ποστ μου πιο πολύ ήταν ερώτηση για να δω τι είναι αυτό που αρέσει τόσο πολύ πέρα απο το οτι αναφέρεται σε Έλληνες. Δηλαδή λες οτι σε διασκέδασε και την είδες 2 φορές. Τι ακριβώς σε διασκέδασε;

Ισχύει αυτό που λες για τους κριτικούς αλλά: α) προσωπικά δε με ενδιαφέρει το τι μπορεί να δει ένας κριτικός σε μια ταινία και πως το κρίνει, αλλά το τι μπορώ να δω εγώ. Εγωιστικό; Δε νομίζω. Για τον εαυτό σου πας στο σινεμά. Επίσης η άπαξίωση απέναντι τους όσο αφορά αυτή την ταινία προέρχεται από το ότι την κατέκριναν με τρόπο που δεν αρμόζει σε μια ψύχραιμη κριτική. Και μόνο που ο ένας μιλάει για target group 10-17, ο άλλος βάζει 0/10 κ.ο.κ μου αρκεί για να τους βρίσω (για άλλη μια φορά)
β)Το ότι μας άρεσε το Ρόκι, Ράμπο κλπ σαν παιδιά και τώρα όχι, δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των ταινιών που έχουμε δει μόνο, δηλαδή το ίδιο μυαλό έιχες τότε και τώρα; Ασφαλώς όχι.
Και σιχαίνομαι το γεγονός ότι θέλουν να με κάνουν όλοι αυτοί να αισθάνομαι ένοχος που μου άρεσε. Ελιτιστές και υπεράνω, μη χ..ω.
Αν και δε με αφορά, η ερώτηση σου "τι ακριβώς σε διασκέδασε" είναι μάλλον άκυρη. Τι σημασία έχει στην τελική; Ο άνθρωπος γούσταρε όπως και πολλοί άλλοι και τέλος. Εκτός αν θέλουμε να ψυχαναλύσουμε κάποιον, τέτοιες ερωτήσεις δεν έχουν νόημα
Φιλικά:)

nickaraxnos
22-03-07, 16:53
Ευτυχώς που τα λες φιλικά. :p Έχει νόημα για μένα. Μπορεί να μου διέφυγε κάτι. Και όμως έχει άμεση συνάρτηση το επίπεδο του "μυαλού" μας με το τι βλέπουμε και διαβάζουμε. Ακόμα και 30 χρονών να είσαι άμα η πρώτη ταινία που θα δεις είναι το Ρόκι θα εντυπωσιαστείς. Και οι κριτικοί δεν δουλεύουν μόνο για σένα ή για μένα που το επίπεδό μου θεωρείται χαμηλό. Γράφουν και για ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τη δημιουργία ταινιών και για ανθρώπους που έχουν πολλές γνώσεις κλπ. Για να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ θα σου δώσω άλλο παράδειγμα. Αν δεν σου αρέσει η ζωγραφική και δεν πηγαίνες να χαζεύεις πίνακες το να σε πάνε σε μια έκθεση με έργα αφηρηένης τέχνης, πιθανώς θα σε αφήσει παντελώς αδιάφορο. Αν όμως ασχολείσαι για πολύ καιρό με το συγκεκριμένο θέμα και έχεις μια εμπειρία απο την τέχνη της ζωγραφικής θα μπορέσεις να κριτικάρεις (πέρα απο το θέμα του προσωπικού γούστου) έναν πίνακα αφηρημένης τέχνηςμε κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Είτε όμως μπορείς εσύ να το κάνεις είτε όχι, υπάρχουν επαγγελματίες που ασχολούνται και η γνώμη τους μετράει. Αν δούμε το σινεμά σαν μια μορφή τέχνης, μπορούμε να κρίνουμε μια ταινία με συγκεκριμένα κριτήρια (ηθοποιία, σενάριο,σκηνοθεσία κλπ) αν δούμε το σινεμά σαν ένα σούπερ μάρκετ τότε αυτό που μετράει είναι σαφέστατα η προσωπική άποψη του κάθε ενός. Οι κριτικοί λοιπόν προσπαθούν να κρίνουν με βάση του τι θεωρούν τέχνη και τι όχι και να το δικαιολογούν. Εμείς δεν έχουμε τα κατάλληλα προσόντα να το κάνουμε. Όμως δεν σημαίνει οτι αυτοί είναι λάθος και εμείς σωστοί. ;)

TReznor
22-03-07, 17:31
Σαφώς δε λέω ότι είμαστε σωστοί εμείς και αυτοί οι λάθος. Ακριβώς γι'αυτό αμφιβητώ το βάρος της γνώμης τους (αν έχει βάρος δηλαδή). Σε κάτι που ο καθένας βλεπει με διαφορετικό μάτι και προσδοκίες, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα που να λέγεται "γνώμη που μετράει" (και μιλάω για όλους αυτούς που βαφτίζονται κριτικοί, όχι μόνο του σινεμά). Για ποιούς μετράει; Μόνο για τους ίδιους. Ίσα ίσα, κάποιος που πληρώνεται για να βλέπει όλες τις ταινίες που κυκλοφορούν και εχει δει σε μια χρονιά κάποιες εκατοντάδες, πολύ εύκολα χάνεται, όσο κι αν του αρέσουν.
Όσο για το παράδειγμα του 30άρη που βλέπει για πρώτη του ταινία το Ρόκι, αν κάποιος έχει φτάσει 30 και δεν έχει δει ταινία, δε θα κάτσει να δει μέχρι να πεθάνει. Δεν του αρέσει το σινεμά. :p
Και δε δέχομαι ότι το επίπεδο μας είναι χαμηλό. Πως μετριέται δηλαδή το επίπεδο; Μια χαρά άνθρωποι είμαστε, τα "επίπεδα" είναι για τους κομπλεξικούς και τους ελιτιστές.
Σε τελική ανάλυση όλα είναι θέμα φιλοσοφίας. Είμαι αρκετά συνειδητοποιημένος για να ξέρω ότι καμιά ταινία δε θα μου αλλάξει την κοσμοθεωρία μου. Ούτε θα με κάνει "φασίστα", "χαμηλού επιπέδου" η ότι άλλο θες. Τα μεγαλύτερα μαθήματα στη ζωή βρίσκονται εκεί έξω, δίπλα μας και όχι στο σινεμά ή στο σαλόνι μας και δε χρειάζεται να συμβεί κάτι σε εμάς για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα κάτσω να δω ότι να'ναι...
το "φιλικά" το γράφω γιατί εύκολα παρεξηγούμαστε σε κάτι τέτοια thread και δεν έχω διάθεση να μπω σε τέτοια διαδικασία για μια ταινία, όποια κι αν είναι αυτή...

nickaraxnos
22-03-07, 18:04
Φιλικά ( :p ) σου λέω οτι μάλλον δεν μπορούμε να συννενοηθούμε. Πάντως συμφωνώ οτι και οι κριτικοί έχουν "αμαρτωλές" στιγμές. Αν ενδιαφέρεσαι ρίξε μια ματιά στο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου "Η Πρώτη Εμφάνιση" νομίζω απο τις εκδόσεις Εστία. Ευχάριστο βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και έχει για πρωταγωνιστή έναν κριτικό κινηματογράφου :)

TReznor
22-03-07, 18:18
Δεκτό...:oneup:

a5m5g
22-03-07, 19:48
Τι με διασκέδασε? Πολλά με διασκέδασαν. Η ατμόσφαιρα, οι ατάκες, η ταινία σαν ταινία λόγω της ιστορίας της, η μεταφορά του κόμικ, οι μάχες που δε με απασχολεί αν έμοιαζαν με άλλες ή όχι. Ο Λεωνείδας που με βάση την πτωχή μου κρίση και τις σινεμαδίστικες εμπειρίες μου ήταν καταπληκτικός από όλες τις απόψεις. Οι στρατιώτες ήταν απίστευτοι αν και τους έλειπε μια πανοπλίτσα, παρόλαυτα δε με χάλασαν καθόλου έτσι όπως ήταν. Ίσα ίσα θα έλεγα. Και όσο για την ερώτηση αν δεν ήμασταν Έλληνες αν λέγαμε τα ίδια για την ταινία ... 1ον) Τι να κάνουμε που είμαστε Έλληνες και τα λέμε. 2ον) Στο εξωτερικό σπάει ταμία η ταινία οπότε αυτό είναι απάντηση σε τούτο το ερώτημα. Δε ξέρω να σου πω από σκηνοθεσίες κτλ. δε με απασχολεί πως γυρίστηκε η ταινία , αν ήταν ολόκληρη σε υπολογιστή η σε playstation ή οτιδήποτε. Αυτό που είδα μου άρεσε και μάλιστα πολύ. Και επειδή είμαι Έλληνας και με φτιάχνει και σαν ταινία η οποία με διασκέδασε. Αυτά φίλτατοι.

trabakoulas
24-03-07, 05:48
Τι δε μου άρεσε?
Τα ζώα που καθόντουσαν μπροστά μου και πετάγανε ότι μ@@@κία τους κατέβει (με φωνή σαν του Λεωνίδα εννοείται)!
Ναι τους έκανα παρατήρηση αλλά ήταν αργά, η τσαντίλα μου είχε περάσει το point of no return...:evil:

Η ταινία μου άρεσε αλλά δυστυχώς δεν την ευχαριστήθηκα, δεν μπήκα στο κλίμα της όσο ήθελα...:(

faithl3ss
24-03-07, 05:55
εχμμ...τι να πω...καλη ταινιουλα...
αλλα εμενα κατι με χαλασε και δεν μπορω να βρω τι ειναι...:hmm:

hemlock
24-03-07, 11:37
Για μενα ολο το νοημα της ταινιας ηταν η τελευταια σκηνη με τους Ελληνες να φωναζουν και να ξεκινανε για την μαχη των Πλαταιων:respekt:
Κατα τα αλλα ,ειλικρινα, την ταινια την περιμενα πολλυ πιο αιματοκυλισμα (πραμα που δεν ηταν)...

PopManiac
25-03-07, 23:34
Μόλις γύρισα από την ταινία και εγώ εδώ στις Βρυξέλλες. Γεμάτη η αίθουσα, οπότε αν το δει κανένας πως η Ελλάδα ακούγεται έστω και έτσι, αλλά δυστυχώς βρήκα την ταινία χάλια και εξηγώ.

Πρώτον, να ξεκαθαρίσω πως είμαι εδώ και 20 χρόνια φαν του Μίλλερ και έχω όλες τις γραφικές νουβέλλες που έχει εκδόσει (graphic novels). Δεν είναι comics είναι νουβέλλες! Η κριτική μου λοιπόν εστιάζεται στη μεταφορά της νουβέλλας στην οθόνη και όχι στην ιστορική ακρίβεια, την οποία παρακάμπτει όπως παραδέχεται και ο ίδιος στον πρόλογο της ειδικής έκδοσης του 300.

(Σημ: Θα περίμενα όμως ιστορική ακρίβεια από το Gates of Fire του Πρέσσφιλντ του οποίου η μεταφορά δυστυχώς ακυρώνεται με το 300 - τουλάχιστον για αρκετά χρόνια).

Η όλη κριτική μου λοιπόν είναι στην κακή δουλειά που έγινε στη μεταφορά της νουβέλλας.

Ενώ το Sin City αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στη μεταφορά γραφικής νουβέλλας, το 300 θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή γιατί έκανε όλα τα λάθη που ΔΕΝ έγιναν στο Sin City! To SC κατ' αρχήν ήταν μία γραφική νουβέλλα απεικονιζόμενη στον κινηματογράφο (αισθανόταν κανείς πως τη "διάβαζε" βλέποντας την ταινία). Ο Μίλλερ βέβαια ήταν σκηνοθέτης (ένας από τους τρεις) ενώ στο 300 ήταν μάλλον απών.

Η παραγωγή του 300 επίσης έκανε φοβερές αυθαιρεσίες με το storyline της νουβέλλας προσθέτωντας τερατώδη και άσχετα πράγματα όπως όλη η φάση με τα internal politics της Σπάρτης (αλήθεια, για ποιο λόγο εκτός από να γεμίσουν 20λεπτο στο έργο; ) - πρόσθεσε στους Πέρσες χαρακτηριστικά τα οποία ήταν άσχετα (Μινόταυροι, τέρατα και άλλες αηδίες).

Το αποτέλεσμα;

Ενώ στη νουβέλλα ο Μίλλερ ακολουθεί εκ του μακρόθεν την ιστορία αλλά δεν κόβει κάθε σχέση και επομένως ο αναγνώστης αισθάνεται πως διαβάζει έναν θρύλο της ιστορίας, η ταινία θα μπορούσε να είναι η "Μάχη στον Πλανήτη Hot Gates".:down: Εμφανίζεται δλδ ως μία ξεκάρφωτη ιστορία στο πουθενά, χαμένη σε κάποια διάσταση του τόπου και χρόνου.

Κρίμα, γιατί η νουβέλλα έλεγε πάρα πολλά. Τέλος χάνεται μάλλον και το ενδιαφέρον για μεταφορά του βιβλίου του Πρέσσφιλντ...

Το μόνο πολύ θετικό ήταν τα visuals της ταινίας και το ότι μάθανε οι ξένοι για τις Θερμοπύλες (τώρα βέβαια καλά θα κάνουν oι Έλληνες να φτιάξουν λίγο και τον τόπο εκεί τριγύρω και να οργανώσουν και on-site tours αν τους κόβει)

nickaraxnos
26-03-07, 00:43
(τώρα βέβαια καλά θα κάνουν oι Έλληνες να φτιάξουν λίγο και τον τόπο εκεί τριγύρω και να οργανώσουν και on-site tours αν τους κόβει)

Δυνατός :oneup:

sotisdiv
26-03-07, 01:12
Εγώ έκανα την μ.........α και την ''κατέβασα'' αντι να την δω στο σινεμά.Δεν είχα σκοπό να την δω μιας και ότι κάνει εντύπωση και συζητιέται πολύ και γίνεται της μόδας εμένα συνήθως με αφήνει αδιάφορο.
Διαβάζοντας όμως το thread δεν άντεξα και την ''κατέβασα''.
Πριν λίγη ώρα τελείωσε και αυτά που έχω να πω είναι τα εξής:

1) Με άριστα το 10, βάζω 11 στο soundtrack.Το έχω ''κατεβάσει'' και απλά αγγίζει την τελειότητα.
2)Το γεγονός οτι είναι μεταφορά κομιξ και οχι ιστορική αναφορά νομίζω γίνεται εύκολα αντιληπτό.
3)Όσκαρ Α Ανδρικού ρόλου στον ηθοποιό που υποδείεται τον Λεωνίδα.
4)Ενιωσα μια απίστευτη Ελληνική Υπερηφάνια. (Την χρειαζόμουνα μετά το ματς με την Τουρκία)
5)Το δάκρυ κύλισε όταν πέφτει νεκρός ο Λεωνίδας.(Δεν ντρέπομαι να το πω)
6)Πρέπει να την δω οπωσδήποτε στο σινεμά γιατι με τόσο εφε και τέλειο ήχο εγω έχασα όλη την μαγεία.
7)Θα την αγοράσω οπωσδήποτε ΓΝΗΣΙΑ.
8)Θέλω τους υπερ-υπολογιστές που κατασκεύασαν την ταινία:rofl:

Καιρό είχα να δω κατι τόσο καλό.

Gordito
26-03-07, 01:19
Φιλε και εγω την ιδια αποψη ειχα "οτι συζητιεται πολυ ειναι τελικα μαπα"
Αλλα η συγκεκριμενη δεν ειναι ετσι,αξιζει παρα πολυ:rolleyes:

Garry
26-03-07, 05:46
ΕΠΟΣ! Συμφωνώ με τον a5m5g. Δεν έχει σημασία πως γυρίστηκε η ταινία αλλά το αποτέλεσμα που ήταν πολύ θεαματικό.

Chris2004
30-03-07, 03:41
Εγώ τα περί ανακριβειών και fillers κτλ τα θεωρώ περιττά.

Πέρασα 2 εξαιρετικά ευχάριστες ώρες, έφαγα τα ποπκόρν μου και τα nachos με ευχαρίστηση και αυτό είναι που μου έμεινε.

Είναι ταινία για cinema. Ο ήχος ήταν καταπληκτικός, όπως και το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Soundtrack. Φοβερή ερμηνεία του 'Λεωνίδα', αρκετές φορές ανατρίχιασα.

Κατα τ'αλλα πολλοί μπορούν να πούν ότι ήταν απλά 2 ώρες ξύλο συνοδευόμενο απο Metal....ίσως, αλλά το ευχαριστήθηκα :p

13postures
02-04-07, 00:52
Μόλις είδα κι εγώ την ταινία. Ξέρω, ξέρω, άργησα να την δω αλλά τί να κάνουμε.

Συνολικά, η γνώμη μου είναι ότι τσάμπα έγινε τόσος ντόρος με αυτή την ταινία. Είναι μια πολύ ωραία τανία για να περάσεις 1,5-2 ώρες και μετά να ξεχάσεις ότιδήποτε σχετικό με αυτήν. Με διασκέδασε αλλά τίποτα παραπάνω.

Πάρτε τώρα και μερικά "άχρηστα" ιστορικά στοιχεία τα οποία μου ήρθαν στο μυαλό βλέποντας την ταινία. Εντάξει, γνωρίζω ότι βασίζεται σε κόμικ η ταινία αλλά ας σας πρήξω λιγάκι!

1) Ούτε οι μανάδες έκλαιγαν, ούτε τα παιδιά οδύρονταν όταν ερχόταν οι σειρά τους να πάνε για στρατιωτική εκπαίδευση, ούτε τα άρπαζαν δύο μποντιμπιλντεράδες από την αγκαλιά της μάνας τους. Η αντίστοιχη σκηνή μου θύμισε περισσότερο βύσμα που πάει στο στρατό :p. Στην Σπάρτη, αυτός ήταν ο τρόπος ζωής τους και το να πάει το παιδί για εκπαίδευση ήταν μέρος της ζωής τους αυτής.

2)Οι έφοροι δεν ήταν ούτε παραμορφωμένοι ούτε ιερείς.

3)Τα χρήματα των σπαρτιατών ήταν χάλκινα και μεγάλου μεγέθους. Όχι σαν τα μικρά χρυσά νομίσματα που έσκασε ο Λεωνίδας στους εφόρους.

4)Η αναπαράσταση της πόλης της Σπάρτης ήταν περισσότερο αθηναϊκή παρά λακωνική ως προς τον κόσμο της. Έδειχνε γυναίκες να κυκλοφορούν, άντρες τεχνίτες και άντρες να τριγυρίζουν αμέρημνοι. Πιο σωστό θα ήταν να έδειχνε ΜΟΝΟ γυναίκες καθώς αυτές τακτοποιούσαν οτιδήποτε δεν είχε σχέση με τον πόλεμο. Όλοι οι άντρες ήταν απασχολημένοι στα στρατόπεδα.

5)Σαν αποτέλεσμα του (4), δεν υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί όπως αυτός ο τύπος που κουτούπωσε τη Γοργώ. Όλοι οι όμοιοι ήταν στρατιώτες. Εκτός αν ήσουν άνω των 60 χρονών και είχες εκλεχτεί στη Γερουσία.

6)Ο τύπος που κουτούπωσε την Γοργώ (δεν θυμάμαι πώς τον λένε), την κατηγόρησε για μοιχεία. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ! Αν κάποιος ήθελε να κοιμηθεί με την γυναία κάποιου άλλου, δεν είχε παρά να το ζητήσει από τον άντρα της. Εννέα στις δέκα περιπτώσεις θα έλεγε ναι. Το αντίστοιχο ίσχυε και για τις γυναίκες αν και ομολογουμένως συνέβαινε πολύ πιο σπάνια.

7)Οι σπαρτιάτες πολεμούσαν ξυπόλυτοι.

8)Το δόρυ χρησιμοποιόταν μόνο για μάχη στις φάλαγγες. Στη μάχη σώμα με σώμα χρησιμοποιούσαν το ξίφος.

9)Όλοι οι Έλληνες πήγαν στις Θερμοπύλες εκτός από τους Κρητικούς, τους Αργείτες, τους Συρακούσιους και τους Κερκυραίους. Την πρώτη μέρα έφαγαν λάχανο τους Πέρσες. Το ίδιο τη δεύτερη. Μετά έδειξε το Εφιάλτης το δρόμο και αποφάσισαν να την κάνουν όλοι πλυν 300 επίλεκτων σπαρτιατών και 700 θεσπιέων.

10)Η αντίδραση του λοχαγού όταν σκοτώθηκε ο γιος του δεν άνηκε σε σπαρτιάτη. Το να πεθαίνεις στο πεδίο της μάχης ήταν η υπέρτατη τιμή. Όλα τα άλλα αισθήματα (υπήρχαν δεν υπήρχαν) δεν χωρούσαν στο πεδίο της μάχης. Άσε που δεν γεννήθηκε σπαρτιάτης που να έσπασε τη φάλαγγα επειδή έπεσε κάποιος άλλος στρατιώτης. Αν όποτε σκοτωνόταν κάποιος, τσαντιζόταν ένας φίλος του και ορμούσε στα τυφλά στη μάχη, τότε μάλλον οι σπαρτιάτες δεν θα ήταν γνωστοί για την πειθαρχεία και την αποτελεσματικότητα τους.

Δεν ξέρω αν σας έπρηξα αρκετά αλλά ορίστε και τρεις παρατηρήσεις:
α) Ποιος ο λόγος να πολεμήσει κάποιος στις Θερμοπύλες αν δεν βρίσκεται μέσα στα στενά αλλά μπροστά από τα στενά;;; :hmm:
β) Οι μάχες κατά φάλαγγα ήταν για γέλια. Όλη τη δουλειά την έκανε η μπροστινή σειρά και οι από πίσω έπιναν καφέ. :down:
γ) Αν ήθελαν να έχει η ταινία αυθεντικότερους διαλόγους, θα έπρεπε να ήταν βωβή! :p

SouthDog
02-04-07, 02:58
Kαλή ταινία, αλλά δεν καταλαβαίνω την υπερβολική πόρωση.
ΟΚ ήταν μεγάλοι και τρανοί οι αρχαίοι, ωραίες σκηνές μάχης
χωρίς πολλές εξόφθαλμες χολυγουντιανές υπερβολές (εκτός από ελάχιστα σημεία)
αλλά ως εκεί.

Ωραίο και το σάουντρακ αλλά κάποια κομάτια μου φάνηκαν μικρά.
Δυστυχώς κάποιοι καπηλεύονται την ταινία (και τους αρχαίους)
για να στηρίξουν τ' αστήρικτα επιχειρήματά τους για την υποχρεωτική
στράτευση σήμερα. Δεν ξέρω αν κανείς σας είδε μια εκπομπή χτες το
βράδυ στο blue sky (σ επανάληψη) με καλεσμένους τον πρώην ναύαρχο, τον κυρ Δήμο
(τους γνωστούς που έχουν εμφανιστεί σ' όλα τα κανάλια) και μια ψυχολόγο
παλαιάς κοπής που έκανε επιδερμικές αναλύσεις. Φαντάζεστε το επίπεδο...

Τέλος την ταινία την είδα στα Ασσος οντεον, και έχω την εντύπωση ότι στα village
θα είχε καλύτερο ήχο, αλλά λίγο χειρότερη εικόνα.

hulkmania
02-04-07, 03:01
chris καλα τα λες αλλα ηδη προβλεπω να πεφτουν να σε τρωνε οι υπερμαχοι της ταινιας.:)
εγω την ειδα τελικα εδω και πολλες βδομαδες αλλα δεν εγραψα τιποτα εδω γιατι δεν θελω να την χαλασω σαυτους που τους αρεσε.
ενα θα πω μονο...ελεος ρε παιδια ειτε σας αρεσε η ταινια ειτε οχι ας ειστε λιγο αντικειμενικοι.οχι και οσκαρ ο λεωνιδας...βαλτε αλλους που χουν παρει οσκαρ διπλα του συγκρινετε και με το χερι στην καρδια πειτε μου αν αξιζει αυτη η "ερμηνεια"να σταθει διπλα σε αλλες των pacino,de niro,nickolson κ.α.

manoulamou
02-04-07, 10:09
Να ρωτησω κατι κι εγω η ασχετη απογονος των ενδοξων 300+:p
οσους ειδαν την ταινια με προσοχη:
Αυτη η σκηνη στο trailer όπου καποιοι γκρεμοτσακιζονται τι ακριβως δειχνει,
ποιοι ειναι αυτοι που πεφτουν στο κενο, οι Περσες;

{σκοπευω να την δω μονο οταν βγει σε dvd, αλλα δεν μπορω να περιμενω μεχρι τοτε}

nickaraxnos
02-04-07, 13:59
Υπάρχουν δύο σκηνές που πέφτουν άνθρωποι στο κενό. Και στις δύο manoulamou Πέρσες είναι :) ή υποτίθεται οτι είναι :p

manicx
02-04-07, 14:29
Μόλις είδα κι εγώ την ταινία. Ξέρω, ξέρω, άργησα να την δω αλλά τί να κάνουμε.

Συνολικά, η γνώμη μου είναι ότι τσάμπα έγινε τόσος ντόρος με αυτή την ταινία. Είναι μια πολύ ωραία τανία για να περάσεις 1,5-2 ώρες και μετά να ξεχάσεις ότιδήποτε σχετικό με αυτήν. Με διασκέδασε αλλά τίποτα παραπάνω.

Πάρτε τώρα και μερικά "άχρηστα" ιστορικά στοιχεία τα οποία μου ήρθαν στο μυαλό βλέποντας την ταινία. Εντάξει, γνωρίζω ότι βασίζεται σε κόμικ η ταινία αλλά ας σας πρήξω λιγάκι!

1) Ούτε οι μανάδες έκλαιγαν, ούτε τα παιδιά οδύρονταν όταν ερχόταν οι σειρά τους να πάνε για στρατιωτική εκπαίδευση, ούτε τα άρπαζαν δύο μποντιμπιλντεράδες από την αγκαλιά της μάνας τους. Η αντίστοιχη σκηνή μου θύμισε περισσότερο βύσμα που πάει στο στρατό :p. Στην Σπάρτη, αυτός ήταν ο τρόπος ζωής τους και το να πάει το παιδί για εκπαίδευση ήταν μέρος της ζωής τους αυτής.

2)Οι έφοροι δεν ήταν ούτε παραμορφωμένοι ούτε ιερείς.

3)Τα χρήματα των σπαρτιατών ήταν χάλκινα και μεγάλου μεγέθους. Όχι σαν τα μικρά χρυσά νομίσματα που έσκασε ο Λεωνίδας στους εφόρους.

4)Η αναπαράσταση της πόλης της Σπάρτης ήταν περισσότερο αθηναϊκή παρά λακωνική ως προς τον κόσμο της. Έδειχνε γυναίκες να κυκλοφορούν, άντρες τεχνίτες και άντρες να τριγυρίζουν αμέρημνοι. Πιο σωστό θα ήταν να έδειχνε ΜΟΝΟ γυναίκες καθώς αυτές τακτοποιούσαν οτιδήποτε δεν είχε σχέση με τον πόλεμο. Όλοι οι άντρες ήταν απασχολημένοι στα στρατόπεδα.

5)Σαν αποτέλεσμα του (4), δεν υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί όπως αυτός ο τύπος που κουτούπωσε τη Γοργώ. Όλοι οι όμοιοι ήταν στρατιώτες. Εκτός αν ήσουν άνω των 60 χρονών και είχες εκλεχτεί στη Γερουσία.

6)Ο τύπος που κουτούπωσε την Γοργώ (δεν θυμάμαι πώς τον λένε), την κατηγόρησε για μοιχεία. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ! Αν κάποιος ήθελε να κοιμηθεί με την γυναία κάποιου άλλου, δεν είχε παρά να το ζητήσει από τον άντρα της. Εννέα στις δέκα περιπτώσεις θα έλεγε ναι. Το αντίστοιχο ίσχυε και για τις γυναίκες αν και ομολογουμένως συνέβαινε πολύ πιο σπάνια.

7)Οι σπαρτιάτες πολεμούσαν ξυπόλυτοι.

8)Το δόρυ χρησιμοποιόταν μόνο για μάχη στις φάλαγγες. Στη μάχη σώμα με σώμα χρησιμοποιούσαν το ξίφος.

9)Όλοι οι Έλληνες πήγαν στις Θερμοπύλες εκτός από τους Κρητικούς, τους Αργείτες, τους Συρακούσιους και τους Κερκυραίους. Την πρώτη μέρα έφαγαν λάχανο τους Πέρσες. Το ίδιο τη δεύτερη. Μετά έδειξε το Εφιάλτης το δρόμο και αποφάσισαν να την κάνουν όλοι πλυν 300 επίλεκτων σπαρτιατών και 700 θεσπιέων.

10)Η αντίδραση του λοχαγού όταν σκοτώθηκε ο γιος του δεν άνηκε σε σπαρτιάτη. Το να πεθαίνεις στο πεδίο της μάχης ήταν η υπέρτατη τιμή. Όλα τα άλλα αισθήματα (υπήρχαν δεν υπήρχαν) δεν χωρούσαν στο πεδίο της μάχης. Άσε που δεν γεννήθηκε σπαρτιάτης που να έσπασε τη φάλαγγα επειδή έπεσε κάποιος άλλος στρατιώτης. Αν όποτε σκοτωνόταν κάποιος, τσαντιζόταν ένας φίλος του και ορμούσε στα τυφλά στη μάχη, τότε μάλλον οι σπαρτιάτες δεν θα ήταν γνωστοί για την πειθαρχεία και την αποτελεσματικότητα τους.

Δεν ξέρω αν σας έπρηξα αρκετά αλλά ορίστε και τρεις παρατηρήσεις:
α) Ποιος ο λόγος να πολεμήσει κάποιος στις Θερμοπύλες αν δεν βρίσκεται μέσα στα στενά αλλά μπροστά από τα στενά;;; :hmm:
β) Οι μάχες κατά φάλαγγα ήταν για γέλια. Όλη τη δουλειά την έκανε η μπροστινή σειρά και οι από πίσω έπιναν καφέ. :down:
γ) Αν ήθελαν να έχει η ταινία αυθεντικότερους διαλόγους, θα έπρεπε να ήταν βωβή! :p

Μήπως ξέρεις και πόσα τετραγωνικά ήταν το σπίτι του Λεωνίδα για να δούμε αν ήταν σωστό στην ταινία;

anon
02-04-07, 14:51
0 13postures έχει δίκιο, ότι η ιστορική ανακρίβεια είναι σε υπέρτατο σημείο, και δεν το έχουν αρνηθεί και οι δημιουργοί της ταινίας. Ακόμη και για την φάλαγγα, έχω διαβάσει ότι ο ίδιος ο σκηνοθέτης την "χάλασε" γιατί δεν έμπαινε σωστά στο πλάνο.. Τα νομίσματα δεν ήταν καν χάλκινα, ήταν σιδερένια και πολύ βαριά και μικρής αξίας (για να μην είναι φιλάργυροι). Σίγουρα δεν πας να την δείς, για να δεις την ιστορική αλήθεια. Υπάρχει ένα ντοκιμαντέρ του History Channel πολύ πιο σωστό πάνω στα πραγματικά γεγονότα (The Last Stand).

13postures
02-04-07, 14:56
Μήπως ξέρεις και πόσα τετραγωνικά ήταν το σπίτι του Λεωνίδα για να δούμε αν ήταν σωστό στην ταινία;

:rofl:

Καλό. Όσα έγραψα πάντως τα έγραψα για γενική πληροφόρηση και όχι για να μειώσω την ταινία. Άλλωστε, μια απλή ταινία είναι, ας μην την εξυψώνουμε σε κάτι παραπάνω.

13postures
02-04-07, 15:13
...Τα νομίσματα δεν ήταν καν χάλκινα, ήταν σιδερένια και πολύ βαριά και μικρής αξίας (για να μην είναι φιλάργυροι).

Σωστό αυτό και ευχαριστώ για την διόρθωση. Μου ξέφυγε πάνω στη βιασύνη μου να γράψω τα υπόλοιπα.

Τα νομίσματα ήταν όντως σιδερένια (ώστε να είναι βαριά) και μεγάλου μεγέθους έτσι ώστε "να παρεμποδίσει τη ροπή και την επιθυμία των πολιτών για αποθησαυρισμό. Έτσι, το κύριο μέλημα των ανδρών είναι η συσσώρευση δόξας και τιμής στη μάχη, όχι πλούτου".

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στις μέρες μας...

contime
02-04-07, 16:08
Σωστό αυτό και ευχαριστώ για την διόρθωση. Μου ξέφυγε πάνω στη βιασύνη μου να γράψω τα υπόλοιπα.

Τα νομίσματα ήταν όντως σιδερένια (ώστε να είναι βαριά) και μεγάλου μεγέθους έτσι ώστε "να παρεμποδίσει τη ροπή και την επιθυμία των πολιτών για αποθησαυρισμό. Έτσι, το κύριο μέλημα των ανδρών είναι η συσσώρευση δόξας και τιμής στη μάχη, όχι πλούτου".

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα στις μέρες μας...

Γιατι το λες αυτο, σημερα δεν ισχυουν αυτα τα ιδανικά???
Οπως ο Αγαπιος...εκανε τα χρηματα των ταμιων ομολογα, για να ειναι πιο δυσκολα στη μεταφορά...:rolleyes:

golity
03-04-07, 14:11
Να κάνω και ένα update για το box office... :p

Domestic: $179,941,919
Foreign: $128,200,000
Worldwide: $308,141,919

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=300.htm

Σε 1 μήνα προβολής, έβγαλε 5 φορές το κόστος παραγωγής της (μια χαρά τους έκατσε ;) )

cassidy
03-04-07, 14:26
Σε 1 μήνα προβολής, έβγαλε 5 φορές το κόστος παραγωγής της (μια χαρά τους έκατσε ;) )

Άντε πάμε για το sequel τότε :clap:

anon
03-04-07, 14:37
sequel? τι σοι sequel? αφού πέθαναν..... πάει τέλειωσαν οι Θερμοπύλες.... Εκτός και εαν αρχίσουν και πάρουν στην σειρά όλη την αρχαία ελληνική ιστορία. Καλά θα μας κάτσει σαν διαφήμιση, να την εκμεταλλευόντουσαν κιόλας τουριστικά... Ξέρετε, θεματικά πάρκα, οικοδόμηση αρχαίων πόλεων κλπ κλπ. Εδώ στην Γαλλία δεν εχουν αφήσει τίποτα ανεκμετάλλευτο, έχουν φτιάξει και το χωριό του Αστερίξ...

harris
03-04-07, 18:07
sequel? τι σοι sequel? αφού πέθαναν..... πάει τέλειωσαν οι Θερμοπύλες....

Θα κάνουμε την μάχη των Πλαταιών :p

Εκτός και εαν αρχίσουν και πάρουν στην σειρά όλη την αρχαία ελληνική ιστορία. Καλά θα μας κάτσει σαν διαφήμιση, να την εκμεταλλευόντουσαν κιόλας τουριστικά... Ξέρετε, θεματικά πάρκα, οικοδόμηση αρχαίων πόλεων κλπ κλπ. Εδώ στην Γαλλία δεν εχουν αφήσει τίποτα ανεκμετάλλευτο, έχουν φτιάξει και το χωριό του Αστερίξ...

Εντώ είναι Ελλάντα μεγκάλε! Ντεν κάνουμε ότι οι κουτόφραγκοι :p

Corto
03-04-07, 19:45
Sequel με τη Σαλαμίνα θέλω, σε στυλ... Pearl Harbor. Και στο τέλος, να βομβαρδίσουμε τα... Σούσα :p

harris
03-04-07, 19:48
Sequel με τη Σαλαμίνα θέλω, σε στυλ... Pearl Harbor. Και στο τέλος, να βομβαρδίσουμε τα... Σούσα :p

Με τα νέα βομβαρδιστικά τύπου "Ίκαρος" :rofl::rofl::rofl::p

nnn
03-04-07, 21:45
Με τα νέα βομβαρδιστικά τύπου "Ίκαρος" :rofl::rofl::rofl::p
Ελ που σας χρειάζονται :rofl::rofl::rofl:

Την μάχη του Μαραθώνα θα κάνουν :p

manoulamou
04-04-07, 10:41
Ελ που σας χρειάζονται :rofl::rofl::rofl:

Την μάχη του Μαραθώνα θα κάνουν :p

Στο Μαραθωνα δεν ηταν όπου καποιος κρατουσε με νυχια και με δοντια
μια βαρκα των Περσων και χρειαστηκε να του κοψουν ο,τι προεξειχε
αλλα και παλι δεν καταφεραν να ξεφυγουν τελικα;;
:hmm::whistle::lol::rofl:

cassidy
04-04-07, 11:29
H πρώτη ταινία ήταν βασισμένη στο κόμικ. H δεύτερη θα είναι βασισμένη στην πρώτη και στο Σιλμαρίλιον :oneup:

The 300 march into Mordor ναούμ

Corto
04-04-07, 12:43
Στο Μαραθωνα δεν ηταν όπου καποιος κρατουσε με νυχια και με δοντια
μια βαρκα των Περσων και χρειαστηκε να του κοψουν ο,τι προεξειχε
αλλα και παλι δεν καταφεραν να ξεφυγουν τελικα;;
:hmm::whistle::lol::rofl:

Ήταν ο Κυνέγειρος, ο αδερφός του Αισχύλου.

(1.000.000 άχρηστες γνώσεις εγγυόνται την ορθότητα της απάντησης μου)

PopManiac
04-04-07, 12:49
Θυμήθηκα ένα παλιό κωμικό σκετσάκι που είχε κάνει ο David Cameron στα MTV Awards του 1995 όπου τον πλησιάζουν δύο μεγαλοπαραγωγοί του Hollywood και του εξηγούν την ιδέα τους για sequel στο Titanic όπου και καλά θα υπήρχε αποικία των απογόνων όσων επέζησαν σε ένα compartment του πλοίου που βούλιαξε μεν αλλά δεν πλημμύρισε!!!:rofl:

Απίστευτο γέλιο, θα το ψάξω στο you tube μπας και το έχει ανεβάσει κανένας

manoulamou
04-04-07, 13:19
Ήταν ο Κυνέγειρος, ο αδερφός του Αισχύλου.

(1.000.000 άχρηστες γνώσεις εγγυόνται την ορθότητα της απάντησης μου)
:oneup: ΜΙΑ ΧΑΡΑ γνωσεις ειναι:) Κυναιγειρος νομιζω ηταν το σωστο:hmm:

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13797&m=Y08&aa=1
http://www.live-pedia.gr/index.php/%CE%91%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82

golity
04-04-07, 13:41
Ο ορθογράφος στον firefox τα δείχνει και τα δυο σωστά :hmm:

pelasgian
04-04-07, 13:56
sequel? τι σοι sequel? αφού πέθαναν..... πάει τέλειωσαν οι Θερμοπύλες.... Εκτός και εαν αρχίσουν και πάρουν στην σειρά όλη την αρχαία ελληνική ιστορία. Καλά θα μας κάτσει σαν διαφήμιση, να την εκμεταλλευόντουσαν κιόλας τουριστικά... Ξέρετε, θεματικά πάρκα, οικοδόμηση αρχαίων πόλεων κλπ κλπ. Εδώ στην Γαλλία δεν εχουν αφήσει τίποτα ανεκμετάλλευτο, έχουν φτιάξει και το χωριό του Αστερίξ...

Ελπίζω κάποιος να πήγε να καθάρισε λίγο γύρω από το άγαλμα του Λεωνίδα.

Πάντως στις σκηνές με τους ελέφαντες, το ρινόκερο και τα τέρατα από το doom το παράχ...αν.

Η φωτογραφία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα στο ότι σου δημιουργούσε την εντύπωση ότι έβλεπες graphic novel το οποίο και διάβασα αρκετά χρόνια πριν και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η ταινία δίνει λαβή για πολύ φασιστικές απόψεις. Εκείνο το show no mercy take no prisoners με χάλασε αρκετά. Όπως και το ότι οι Πέρσες ήταν τα zombies του doom.

Έπεσαν και διάφορες αμερικανιές μέσα freedom isn't free, άκουσα και λίγο διάλεξη στα περί ελευθερίας σε Μπουσιανή έκδοση που τα βρήκα έτσι κάπως. Πάντως ο Ξέρξης ήταν σαν Γκουαούλ από το stargate! Χαρά που θα πήραν οι Πέρσες όταν το είδαν!

Πάντως η τεχνική που το έκανε να μοιάζει με graphic novel ήταν εξαιρετική, μου εντυπώθηκαν κάποιες στιγμές πάρα πολύ, ενώ ορισμένες σκηνές που θύμιζαν Salvadore Dali, (εκεί που έπεφταν οι ελέφαντες στη θάλασσα) όπως και η σκηνή με το Ρινόκερο.

Τι να πω, ο ορισμός των ανάμεικτων συναισθημάτων.

υ.γ. θα γυρίσουν και τις Πλαταιές; ή μήπως τη ναυμαχία της Σαλαμίνας;
http://youtube.com/watch?v=pi2t58CRmbU&mode=related&search=
http://youtube.com/watch?v=gNqiSkd1M6k&mode=related&search=

Corto
04-04-07, 17:08

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=13797&m=Y08&aa=1
http://www.live-pedia.gr/index.php/%CE%91%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82

Ναι μωρέ, λάθος μου. Μάλλον εν τη ρύμη ( :oops: ) του γράφειν μου ξέφυγε υπέρ της απλοποίησης.

beginer_25
05-04-07, 10:43
chris καλα τα λες αλλα ηδη προβλεπω να πεφτουν να σε τρωνε οι υπερμαχοι της ταινιας.:)
εγω την ειδα τελικα εδω και πολλες βδομαδες αλλα δεν εγραψα τιποτα εδω γιατι δεν θελω να την χαλασω σαυτους που τους αρεσε.
ενα θα πω μονο...ελεος ρε παιδια ειτε σας αρεσε η ταινια ειτε οχι ας ειστε λιγο αντικειμενικοι.οχι και οσκαρ ο λεωνιδας...βαλτε αλλους που χουν παρει οσκαρ διπλα του συγκρινετε και με το χερι στην καρδια πειτε μου αν αξιζει αυτη η "ερμηνεια"να σταθει διπλα σε αλλες των pacino,de niro,nickolson κ.α.

Για θυμήσου τον Κρόου που πήρε όσκαρ για τον "μονομάχο" και συγκρινέ τον με τον Λεωνίδα... και πες μου τώρα αν δεν αξίζει-μπορεί να πάρει Όσκαρ.(και άσε pacino, de niro, nickolson, στην άκρη, που πραγματικά για αυτόν τον ρόλο δεν κλάνουν μία)

gallahant
05-04-07, 14:51
Eμενα δεν μου εκανε καμια σπουδαια εντυπωση η ταινια.

Απο μετρια εως καλη θα μπορουσα να πω. Μονο οι σκηνες με τη μαχη μ αρεσανε. Αυτα τα stop-motion πως τα λενε ακριβως δε ξερω, σε καποια φαση εγιναν κουραστικα επαναλαμβανομενα.

Μια γκαφα που προσεξα ειναι οτι στη 1η σκηνη που τους ερχονται βροχη τα βελη, οι Σπαρτιατες βαζουν τις ασπιδες τους για να προστατευθουν, αλλα οι μανδυες τους καρφωνονται στο εδαφος. Μετα απο λιγο ομως σηκωνονται χωρις καμια δυσκολια με μανδυες απειραχτους:rolleyes:

Gordito
05-04-07, 14:58
Μια γκαφα που προσεξα ειναι οτι στη 1η σκηνη που τους ερχονται βροχη τα βελη, οι Σπαρτιατες βαζουν τις ασπιδες τους για να προστατευθουν, αλλα οι μανδυες τους καρφωνονται στο εδαφος. Μετα απο λιγο ομως σηκωνονται χωρις καμια δυσκολια με μανδυες απειραχτους:rolleyes:
Ελα βρε gallahant τους ηθελες σε ολη την υπολοιπη ταινια με σκισμενους μανδυες?
:rofl: :rofl:

iron_gr
05-04-07, 16:41
... με μανδυες απειραχτους:rolleyes:

Είχαν ταχύτατους ράφτες μαζί τους... :p

sakis_the_fraud
07-04-07, 23:16
Είχαν ταχύτατους ράφτες μαζί τους... :p

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

ναι....

ο Κοστετσος ηταν μαζι τους! :rofl:

obrax
10-04-07, 09:53
Tην ειδα κι εγω χτες την ταινια. Πολυ πλακα, παιδια, οι σκηνες των μαχων, εμφανιζουν τον καθε Σπαρτιατη να καθαριζει απο 300 Περσες για τη πλακα του:) Η ατμοσφαιρα ειναι φιλομιλιταριστικη, οι ηρωες ειναι καρτουνιστικοι και η ιστορικη αληθεια πασχει... Οπως θυμαμαι απ το βιβλιο της ιστοριας, οι Ελληνες που αρχικα συγκεντρωθηκαν στις Θερμοπυλες ηταν 6.000 και μονο οταν καταλαβαν οτι κυκλωθηκαν απ την προδοσια του Εφιαλτη φυγαν ολοι εκτος απο 300 Σπαρτιατες+700 Θεσπιεις(οι οποιοι Θεσπιεις για καποιον περιεργο λογο εμειναν ξεχασμενοι απ την δοξα). Στο εργο εμφανιζει εξ αρχης τους 300 να πηγαινουν για Θερμοπυλες.

Παντως η ταινια ειναι ενας υμνος για τη γενναιοτητα και τη δοξα των προγονων μας, χωρις φυσικα να παραβλεπουμε οτι δημιουργηθηκε κυριως για να κανει κουτοπονηρη μαυρη προπαγανδα στο Ιραν. Οπως και με τον Τρωικο Πολεμο και τον Μεγα Αλεξανδο(που πηγαν απατες σε αντιθεση με τους 300 που σπανε ταμεια) οι Αμερικανοι δημιουργουν ταινιες που μας κολακευουν, στη πολιτικη τους ομως απεναντι μας ειναι φιλοτουρκοι, φιλοσκοπιανοι και ανθελληνες:down:

Στη μεταφραση που το ειδα εγω δεν μεταφραζει εκει που λεει "οι παιδεραστες Αθηναιοι" (boys lovers), επίσης στο τελος στις Πλαταιες μου λεει "εμπρος για τη σωτηρια" αντι για τη νικη. Να σημειωσω οτι στις Πλαταιες οι Περσες δεν ηταν 1/3 περισσοτεροι αλλα Χ3.

Περα απο τις νικες και τη δοξα υπαρχουν τα μελανα σημεια των εμφυλιων πολεμων που ακολουθησαν με αποτελεσμα να εξασθενησουν οι ελλ. πολεις και τελικα να γινουν ευκολη λεια στους Ρωμαιους. Σκεφτειτε οτι μερικες δεκαετιες αργοτερα η Αθηνα ή η Σπαρτη λαμβαναν περσικο χρυσο για να ναυπηγησουν στολο και να χτυπησουν η μια την αλλη...

Τωρα για την ταινια ακουσα οτι ειναι ενα θαυμαστο αποτελεσμα των υπολογιστων. Τα γυρισματα εγιναν με μια χουφτα ασημων ηθοποιων και κρατησαν 60 μερες. Μετα εγινε η δουλεια επι 1 χρονο στα computers. Οι πεδιαδες, οι ουρανοι, τα βραχια, η θαλασσα, τα αιματα, ολα προστεθηκαν με τη βοηθεια υπολογιστη. Ακομα και οι πολεμιστες πολλαπλασιαστηκαν ψηφιακα.
Οι ηθοποιοι εκαναν σκληρη γυμναστικη και εκπαιδευση απο καποιον δασκαλο στις πολεμικες τεχνες και τελικα οι σκηνες των μαχων βγηκαν τοσο ωραιες που μοιαζουν με μπαλετο.
Η απηχηση ηταν πολυ μεγαλη, στην Ελλαδα προβληθηκε πριν 1 μηνα και εκανε ρεκορ εισητηριων, και στην Αμερικη επισης παει πολυ καλα (βρισκεται προς το παρον εισπρακτικα στην 78η θεση ολων των εποχων με 193.000.000$ (!!) Πολυ καλα αν σκεφτειτε οτι ηταν μια σχετικα φτηνη παραγωγη). Στο Ιραν φυσικα απαγορευτηκε :lol:

Και για να ευθυμησουμε περισσοτερο
- Η κοπελα μου μολις το ειδε η πρωτη εντυπωση που ειπε : " τι μ@λ@κι@ ηταν αυτη" ?
Γυναικες...:rolleyes: :p
- Ακουω οτι στο νεο βιβλιο Ιστοριας θα υπαρχει μια σημαντικη διορθωση σχετικα: Οι Περσες λεει συνωστιζονταν στις Θερμοπυλες το 480π.Χ. προκειμενου να περασουν νοτιοτερα...:lol:

ΥΓ. Για οσους θελουν να δουν κατι πιο σοβαρο και ρεαλιστικο υπαρχει το "Τhe 300 Spartans" του 1962, οπου παιζει και η τ.βουλευτινα της ΝΔ Αννα Συνοδινου.

@ ADSLgr.com All rights reserved.