PDA

Επιστροφή στο Forum : tp- link προβλημα σε καθε επανεκκινηση



cos_dr
29-03-09, 00:32
Γειά σας, δεν ειμαι ιδιαιτερα σχετικός με ρουτερ, πολυ λιγα πραγματα γνωρίζω

Αντιμετωπιζω προβλημα με ενα tp link ρουτερ που εχω

Στο ρουτερ ειναι συνδεδεμένος με lan ενα υπολογιστής μου (xp sp3) και με wan ενα λάπτοπ μου.

Το ρουτερ ειναι ανοιχτο όλο το εικοσιτετράωρο,

Ολα καλα και δουλευει καλα

οταν ομως κλείνω τον σταθερο, οταν τον ξαναανοίγω, δεν εχω internet, ουτε καν μπορω να μπω στην σελιδα του interface του router με την 192.168.1.1

Για να ξαναέχω ιντερνετ πρεπει μονο να σβησω το ρουτερ και να το ξαναανάψω.

Το ιδιο γινεται και στο λαπτοπ,

Αμα τα εχω ανοιχτα π,χ, και κατεβάζω, δεν χανεται ποτέ η συνδεση.

μου ειναι ενοχλητικο να ανοιγοκλείνω το ρουτερ καθε φορα, και ισως το πρόβλημα ειναι απλο , με καποια ρυθμιση, αν και όλες , εκτος απο τα στοιχεια του provider ειναι default

Μπορειτε να με βοηθήσετε?

Ευχαριστω

stefkon
29-03-09, 22:37
Γειά σας, δεν ειμαι ιδιαιτερα σχετικός με ρουτερ, πολυ λιγα πραγματα γνωρίζω

Αντιμετωπιζω προβλημα με ενα tp link ρουτερ που εχω

Στο ρουτερ ειναι συνδεδεμένος με lan ενα υπολογιστής μου (xp sp3) και με wan ενα λάπτοπ μου.

Το ρουτερ ειναι ανοιχτο όλο το εικοσιτετράωρο,

Ολα καλα και δουλευει καλα

οταν ομως κλείνω τον σταθερο, οταν τον ξαναανοίγω, δεν εχω internet, ουτε καν μπορω να μπω στην σελιδα του interface του router με την 192.168.1.1

Για να ξαναέχω ιντερνετ πρεπει μονο να σβησω το ρουτερ και να το ξαναανάψω.

Το ιδιο γινεται και στο λαπτοπ,

Αμα τα εχω ανοιχτα π,χ, και κατεβάζω, δεν χανεται ποτέ η συνδεση.

μου ειναι ενοχλητικο να ανοιγοκλείνω το ρουτερ καθε φορα, και ισως το πρόβλημα ειναι απλο , με καποια ρυθμιση, αν και όλες , εκτος απο τα στοιχεια του provider ειναι default

Μπορειτε να με βοηθήσετε?

Ευχαριστω

Από αυτά που λες φαίνεται ότι κολλάει ο ρούτερ σου.
Δώσε, αν θέλεις, τα στατιστικά της γραμμής σου μέσα απο το interface του router για να δούμε αν κολλάει από εκεί ή έχει πρόβλημα ο router σου.

cos_dr
30-03-09, 23:20
Ευχαριστώ για την απάντηση, Αυτά ειναι τα στατιστικά της γραμμής μου (αμα εννοεις αυτά)

Επισης δεν ξερω αν βοηθαει , οτι αν εχω και τους δυο ανοιχτους δηλ,. και το σταθερο και το λαπτοπ, και κλεισω τον σταθερό, ο σταθερος δεν μπορει να ξανασυνδεθει χωρίς επανεκκινηση , ενω το λαπτοπ παραμενει συνδεδεμενο


SNR Margin (dB): 8.9 8.7
Attenuation (dB): 45.0 19.2
Output Power (dBm): 19.2 12.3
Attainable Rate (Kbps): 11892 989
Rate (Kbps): 10147 999
MSGc (number of bytes in overhead channel message): 51 13
B (number of bytes in Mux Data Frame): 120 13
M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 2 16
T (Mux Data Frames over sync bytes): 3 8
R (number of check bytes in FEC Data Frame): 8 16
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.7610 7.1111
L (number of bits in PMD Data Frame): 2628 270
D (interleaver depth): 32 4
Delay (msec): 6 7

Super Frames: 5934037 5934035
Super Frame Errors: 1764 6498
RS Words: 507360188 25219648
RS Correctable Errors: 190568 127587
RS Uncorrectable Errors: 24953 N/A

HEC Errors: 1612 55879
OCD Errors: 4 0
LCD Errors: 0 0
Total Cells: 2310220578 630870244
Data Cells: 7544954 819395863
Bit Errors: 0 3470260

Total ES: 1110 1673
Total SES: 3 106
Total UAS: 34

stefkon
31-03-09, 15:36
Ευχαριστώ για την απάντηση, Αυτά ειναι τα στατιστικά της γραμμής μου (αμα εννοεις αυτά)

Επισης δεν ξερω αν βοηθαει , οτι αν εχω και τους δυο ανοιχτους δηλ,. και το σταθερο και το λαπτοπ, και κλεισω τον σταθερό, ο σταθερος δεν μπορει να ξανασυνδεθει χωρίς επανεκκινηση , ενω το λαπτοπ παραμενει συνδεδεμενο.


SNR Margin (dB): 8.9 8.7
Attenuation (dB): 45.0 19.2
Output Power (dBm): 19.2 12.3
Attainable Rate (Kbps): 11892 989
Rate (Kbps): 10147 999
MSGc (number of bytes in overhead channel message): 51 13
B (number of bytes in Mux Data Frame): 120 13
M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 2 16
T (Mux Data Frames over sync bytes): 3 8
R (number of check bytes in FEC Data Frame): 8 16
S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.7610 7.1111
L (number of bits in PMD Data Frame): 2628 270
D (interleaver depth): 32 4
Delay (msec): 6 7

Super Frames: 5934037 5934035
Super Frame Errors: 1764 6498
RS Words: 507360188 25219648
RS Correctable Errors: 190568 127587
RS Uncorrectable Errors: 24953 N/A

HEC Errors: 1612 55879
OCD Errors: 4 0
LCD Errors: 0 0
Total Cells: 2310220578 630870244
Data Cells: 7544954 819395863
Bit Errors: 0 3470260

Total ES: 1110 1673
Total SES: 3 106
Total UAS: 34

Ναι αυτά εννοώ.
Από ότι βλέπω είσαι πολύ μακριά από το dslam, περίπου 3Km και βάλε(Attenuation (dB): 45.0).
Παρόλα αυτά συγχρονίζεις ψηλά στα 10147Down/999Up.
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλάει εξαιτίας της γραμμής σου, γιατί ο ρούτερ σου ζορίζεται (Output Power (dBm): 19.2).
Έχεις καθόλου αποσυνδέσεις ;
Τι εννοείς ότι
οτι αν εχω και τους δυο ανοιχτους δηλ,. και το σταθερο και το λαπτοπ, και κλεισω τον σταθερό, ο σταθερος δεν μπορει να ξανασυνδεθει χωρίς επανεκκινηση , ενω το λαπτοπ παραμενει συνδεδεμενο.
Αν αφήσεις ανοικτό τον σταθερό, κλείσεις τον φορητό και τον ανοίξεις, θα σου παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα ;.
Ο σταθερός σου είναι συνδεδεμένος ενσύρματα (με καλώδιο) και ο φορητός σου ασύρματα ;
Κατεβάζεις torrent ;

cos_dr
31-03-09, 16:46
η γραμμη δεν εχει disconnects, συμπεριφερεται φυσιολογικα.

Ο σταθερος ειναι ενσυρματα και ο σταθερός ασυρματα

επισης οποιον υπολογιστη και να κλείσω , ακομα και εναν απο τους δυο να εχω συνδεδεμενους σε κάθε επανεκκινηση δεν εχω συνδεση και δεν μπορω ουτε να μπω οπως ειπα στην σελιδα του router,

επισης υπαρχει 1/6 φορές που ξαναμπαίνει (και αυτό περίεργο)

torrent μονο νομιμα κατεβάζω, ειμαι αθώος δεν ξερω τιποτα

αλλα και κλειστο να εχω το vuse που χρησιμοποιω τελειως ειτε ανοιχτο γινεται το ίδιο , δεν νομιζω οτι επηρεαζει

stefkon
31-03-09, 17:16
η γραμμη δεν εχει disconnects, συμπεριφερεται φυσιολογικα.

Ο σταθερος ειναι ενσυρματα και ο σταθερός ασυρματα

επισης οποιον υπολογιστη και να κλείσω , ακομα και εναν απο τους δυο να εχω συνδεδεμενους σε κάθε επανεκκινηση δεν εχω συνδεση και δεν μπορω ουτε να μπω οπως ειπα στην σελιδα του router,

επισης υπαρχει 1/6 φορές που ξαναμπαίνει (και αυτό περίεργο)

torrent μονο νομιμα κατεβάζω, ειμαι αθώος δεν ξερω τιποτα

αλλα και κλειστο να εχω το vuse που χρησιμοποιω τελειως ειτε ανοιχτο γινεται το ίδιο , δεν νομιζω οτι επηρεαζει

Λοιπόν κάνε τα παρακάτω :
1) Κάνε update το firmware του ρούτερ που έχεις (μόνο αν ξέρεις πως γίνετε)
2) Σύνδεσε ενσύρματα και τον φορητό, δηλ. και οι 2 Η/Υ να είναι συνδεδεμένοι ενσύρματα.
3) Μην κατεβάζεις torrent, δεν με ενδιαφέρει αν είναι νόμιμα η όχι, απλά στα torrent αν δεν ρυθμιστεί σωστά ο ρούτερ και ο client torrent που χρησιμοποιείς, θα σου κολλάει. Κάνε οτιδήποτε άλλο π.χ. σερφάρισμα ή download όχι από torrent, αλλά από διάφορα site, όλα αυτά δοκιμαστικά για να δούμε τι γίνετε.
Μετά δοκίμασε να κλείσεις και να ξανανοίξεις τον Η/Υ για να δεις αν σου κάνει πάλι το ίδιο πρόβλημα και πες μου.

cos_dr
01-04-09, 17:40
καταφερα να αναβαθμίσω το firmware απο το site της tp - link, ειχε πράγματι πιο καινουργια εκδοση

θα δοκιμασω σημερα και αυριο και θα ενημερώσω.

Σε ευχαριστώ, ελπιζω να λυθει το προβλημα,

μεχρι στιγμής εκανα 2 επανεκκινησεις και μπηκε, θα συνεχισω ........

cos_dr
02-04-09, 20:31
μπαρμπουτσαλα..... :-(

μετα απο 1-2- επανεκκινησεις , παλι τα ίδια, πολύ περίεργο

VPI/VCI Category Service Interface Protocol mtu IGMP QoS VLAN ID
8/35 UBR r_8_35 ppp_8_35_1 PPPoE 1450 Disabled Enabled Enabled

Αυτα τα δινω, αφορουν τις ρυθμισεις, μηπως βοηθάνε

stefkon
02-04-09, 23:56
μπαρμπουτσαλα..... :-(

μετα απο 1-2- επανεκκινησεις , παλι τα ίδια, πολύ περίεργο

VPI/VCI Category Service Interface Protocol mtu IGMP QoS VLAN ID
8/35 UBR r_8_35 ppp_8_35_1 PPPoE 1450 Disabled Enabled Enabled

Αυτα τα δινω, αφορουν τις ρυθμισεις, μηπως βοηθάνε


Ετσι όπως είναι γραμμένα δεν βγάζω άκρη.
Αν μπορείς να τα γράψεις όπως φαίνονται στον ρουτερ, για να καταλάβω.
Έκανες τα υπόλοιπα που σου είπα ;
2) Σύνδεσε ενσύρματα και τον φορητό, δηλ. και οι 2 Η/Υ να είναι συνδεδεμένοι ενσύρματα.
3) Μην κατεβάζεις torrent, δεν με ενδιαφέρει αν είναι νόμιμα η όχι, απλά στα torrent αν δεν ρυθμιστεί σωστά ο ρούτερ και ο client torrent που χρησιμοποιείς, θα σου κολλάει. Κάνε οτιδήποτε άλλο π.χ. σερφάρισμα ή απλά download όχι από torrent, αλλά από διάφορα site, όλα αυτά δοκιμαστικά για να δούμε τι γίνετε.
Μετά δοκίμασε να κλείσεις και να ξανανοίξεις τον Η/Υ για να δεις αν σου κάνει πάλι το ίδιο πρόβλημα και πες μου.

wireless_surfer
03-04-09, 00:03
εχεις dhcp ή static IPs στους υπολογιστές σου;
μπορεί να είναι πρόβλημα απόδοσης IP. Αν έχει τέτοια ρύθμιση το ρουτερ, ρύθμισέ το να δίνει πάντα την ίδια ΙΡ ή ακόμα καλύτερα δώσε statics στα pc σου. Δες και το firmware του επίσης.
Logs δεν κρατάει το μηχανάκι αυτό; Για να τσεκάρεις αν υπήρχε αποσύνδεση πριν η κατα την διάρκεια της εκκίνησης των pc σου;

cos_dr
03-04-09, 13:05
eχει ρυθμιση για να επιλέξω static ip απο το ρουτερ αντι για το dhcp

δεν καταλαβαινω ακριβώς τι σημαινει αυτο, να επιλέξω να εχει static ip?


VPI/VCI 8/35
Protocol PPPoE
Category UBR
Service r_8_35
Interface ppp_8_35_1
mtu 1450
IGMP Disabled
QoS Enabled
VLAN ID Enabled

stefkon
03-04-09, 14:34
eχει ρυθμιση για να επιλέξω static ip απο το ρουτερ αντι για το dhcp

δεν καταλαβαινω ακριβώς τι σημαινει αυτο, να επιλέξω να εχει static ip?


VPI/VCI 8/35
Protocol PPPoE
Category UBR
Service r_8_35
Interface ppp_8_35_1
mtu 1450
IGMP Disabled
QoS Enabled
VLAN ID Enabled

Δοκίμασε να κάνεις disable τα Qos & VLAN ID, προσωρινά.
Δεν μου είπες αν συνέδεσες ενσύρματα και τον φορητό, δηλ. και οι 2 Η/Υ να είναι συνδεδεμένοι ενσύρματα.
Το έκανες αυτό ;
Το δοκίμασες και τι έγινε ;

cos_dr
03-04-09, 19:32
ναι, με συγχωρείς, γινεται το ίδιο σε επανεκκινησεις , και δυστυχώς δεν υπάρχει ας το πούμε pattern, δηλαδη μπορει να γινουν 2 επανεκκινησεις και να υπαρχει συνδεση , και μετα στην 3η να γινονται αυτά που περιέγραψα

stefkon
03-04-09, 19:50
ναι, με συγχωρείς, γινεται το ίδιο σε επανεκκινησεις , και δυστυχώς δεν υπάρχει ας το πούμε pattern, δηλαδη μπορει να γινουν 2 επανεκκινησεις και να υπαρχει συνδεση , και μετα στην 3η να γινονται αυτά που περιέγραψα

Τότε αφού δοκίμασες όλα τα παραπάνω που σου είπα ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (6ο ποστ) το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις με άλλον ρούτερ, αν μπορείς να δανειστείς από κάποιον\α φίλο\η σου (δεν χρειάζεται να είναι ασύρματο).
Ο ρούτερ που έχεις, φαίνεται ότι "κολλάει".
Μια ακόμα ερώτηση, μετά την επανεκκίνηση του ρούτερ τα στατιστικά της γραμμής σου, αλλάζουν ή είναι ίδια με αυτά που μου έδωσες παραπάνω στο 3ο ποστ;

cos_dr
03-04-09, 23:52
ναι, η γραμμή ειναι ιδια, και σταθερή και με καλά ping

stefkon
04-04-09, 13:19
ναι, η γραμμή ειναι ιδια, και σταθερή και με καλά ping

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις hardware reset στον ρούτερ.
Υπάρχει ένα μικρό push button που γράφει πάνω reset, το κρατάς πατημένο για 20 sec περίπου, τα λαμπάκια του ρούτερ αναβοσβήνουν και ο ρούτερ επαναφέρεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ !!
Ότι ρυθμίσεις έχεις κάνει στον ρούτερ θα χαθούν και θα πρέπει να τις ξανακάνεις.
Αν δεν τις θυμάσαι γράψε τις κάπου.
Σε περίπτωση που κάνει τα ίδια, τότε δανείσου, αν μπορείς, άλλον ρούτερ για να βεβαιωθείς ότι όντως έχει πρόβλημα ο ρούτερ σου.

cos_dr
05-04-09, 17:48
Λοιπόν, το συμπέρασμά μου ειναι, οτι με ανοιχτο το Qos στις ρυθμισεις που προανέφερα, ΔΕΝ το κάνει, λειτουργεί σωστά

Αμα το εχω ξετικαρισμένο και στο wlan και στο lan τότε κολλάει

Θα το αφήσω τικαρισμένο

Δυο μέρες τώρα , δεν το κάνει στις επανεκκινήσεις

Επισης σας ευχαριστω για το ενδιαφέρον και την βοήθειά σας φιλοι μου.

greekfragma
06-04-09, 14:23
ποιο μοντέλο tp-link wireless router έχεις φιλε μου?

cos_dr
07-04-09, 01:03
Εχω το TDW 8910 G

Ευχαριστώ όλους τους φίλους, Ευχαριστώ την Αμερικανική Κυβέρνηση για την παρέμβαση τους, Ευχαριστούμε τους Αμερικανούς lol

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.