PDA

Επιστροφή στο Forum : "Ξεκλείδωνε" τους κωδικούς της NOVA και τους πουλούσε μέσω internet

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6

stratus
02-04-09, 09:23
Na δεχτουμε την παρανομια,αφου αυτο ειναι αντικειμενικο ετσι κι αλλοιως,αλλα αμα καποιος λεει,εγω δε βαζω Νοβα γιατι δεν εχω τα λεφτα,και ερχεται ο αλλος και του λεει,να παρε αυτο,και βλεπε,(ας δεχτουμε κατ αρχας,οτι του το δινει τσαμπα),που ειναι η παρανομια,αφου ετσι κι αλλοιως,αυτος δεν θα εβαζε,αφου δε μπορουσε;
Και εγω δεν μπορω να αγορασω Πορσε αλλα καποιος κλεβει μια και μου την δινει και την οδηγω αλλα δεν ειμαι παρανομος αφου ετσι και αλλιως δεν θα την αγοραζα.

mob
02-04-09, 09:32
μη τρελαθούμε δε θα επινοήσουμε το δίκαιο εδώ μέσα, η αποδοχή προϊόντων εγκλήματος είναι παράνομη πράξη - αυτό λέει ο νόμος και αυτό έχουμε συμφωνήσει οι άνθρωποι μεταξύ μας εδώ και αιώνες :mad:

αλλού είναι το θέμα, η forthnet παρακολουθεί το traffic μας και δίνει στοιχεία στην Multichoice Hellas, είναι νόμιμο δηλαδή να εντοπίζεις παράνομες πράξεις με παράνομα μέσα

αναρωτιέμαι :hmm: πως αιτιολόγησαν στον εισαγγελέα τον τρόπο που βρήκαν τις πληροφορίες ?

nnn
02-04-09, 09:38
Αν υπάρχουν υποψίες παράνομης διανομής, ο εισαγγελέας θα έδωσε την άδεια ταυτοποίησης.

mob
02-04-09, 09:40
σωστό αλλά γιατί η δική μου υποψία είναι ότι η forthnet κάνει filtering είμαι υπερβολικός ???
είναι τυχαίο που αυτό το περιστατικό έγινε μετά την εξαγορά της Multichoice Hellas από τη Forthnet ??

manuel
02-04-09, 09:40
απ 'οτι φαίνεται άνοιξε ο ασκός του αιόλου και για αλλα

εγώ πάντως θα πρότεινα να ανοιχτεί ένα αντίστοιχο νήμα στην ενότητα της Forthnet για να ξέρουν τουλάχιστον οι συνδρομητές της με ποίους έχουν μπλέξει

geovision
02-04-09, 09:46
Κύριοι, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπόριο, το οποίο έκαναν, αν θεωρείτε λογικό να δίνει κάποιος 25 € στον "πειρατή" , τότε τι να πω.
Σε αυτήν την ζωή δεν σε υποχρεώνει κανένας να αγοράσεις κάτι που το θεωρείς ακριβό, τόσο θέλει τόσο πουλάει, μέχρι να αποκτήσει ανταγωνισμό.

25ευρώ???? Εγώ έχω ακούσει και λιγότερο από το μισό άσχετα αν δεν έχω μπει στο κόλπο. Ο Θρύλος παίζει στην ΝΕΤ οπότε είμαι καλυμένος. :oneup:

manuel
02-04-09, 09:48
αλλοι το δίνουν τσάμπα!!

εκεί τι μπορεί να σου κάνουν...αφού δεν έχεις οικονομικό όφελος?

Theodore41
02-04-09, 09:59
Και εγω δεν μπορω να αγορασω Πορσε αλλα καποιος κλεβει μια και μου την δινει και την οδηγω αλλα δεν ειμαι παρανομος αφου ετσι και αλλιως δεν θα την αγοραζα.
Μην κανεις τι δεν καταλαβαινεις.
Εδω,δεν ειναι κατι υλικο που πηρε αυτος,για να λειψει απο τον πωλητη και να μην μπορει να το πουλησει,ενω πληρωσε λεφτα για να το φτιαξει,οπως ειναι το παραδειγμα σου με την Πορσε.
Εδω,ειτε αντιγραψει.υποκλεψει,ειτε οχι,δεν στερει τιποτα απο τον πωλητη,αφου μπορει να νοικιαζει τις ταινιες του κανονικα.
Ο βλεπων παρανομα,δεν τον ζημιωνει,αν δε μπορουσε αντικειμενικα να δει,λογω ελλειψεως ρευστου.

giorpap
02-04-09, 10:46
Για να μιλήσουμε σοβαρά: έλεγχος στο δίκτυο ΔΕΝ γίνεται, ούτε μπορεί να γίνει έτσι εύκολα, για νομικούς και τεχνικούς λόγους. Καρφωτή έπεσε.
Εαν πάρεις τλφ στη Multichoice και καρφώσεις server που μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη, επιβραβεύεσαι με 2 χρόνια δωρεάν συνδρομή + νόμιμο εξοπλισμό. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται ντόρος.

mephisto
02-04-09, 10:57
καλο θα ηταν παντως αυτοι που μοιραζουν να μην χρησιμοποιουν το δικτυο της forthnet...Αν το κανουν επειδη εχει εκπτωση αν εισαι συνδρομητης nova κ εχεις και συνδεση forthnet τοτε ειναι ηλιθιοι...

apok
02-04-09, 11:03
οι της nova ή οι του cs?

geovision
02-04-09, 11:30
Για να μιλήσουμε σοβαρά: έλεγχος στο δίκτυο ΔΕΝ γίνεται, ούτε μπορεί να γίνει έτσι εύκολα, για νομικούς και τεχνικούς λόγους. Καρφωτή έπεσε.
Εαν πάρεις τλφ στη Multichoice και καρφώσεις server που μπορεί να οδηγήσει σε σύλληψη, επιβραβεύεσαι με 2 χρόνια δωρεάν συνδρομή + νόμιμο εξοπλισμό. Τα υπόλοιπα είναι για να γίνεται ντόρος.

Φίλε με συγχωρείς αλλά γίνεται και μάλιστα πολύ άνετα. Το είχα συζητήσει με φίλο σε άλλο φόρουμ. Δούλευε σε κάποιον ISP Provider μου είχε πει.

mephisto
02-04-09, 11:41
οι της nova ή οι του cs?

του cs...

apok
02-04-09, 11:43
θες να μας πεις και γιατι;

thanos21
02-04-09, 11:52
Σε αυτη τη γελοια χωρα ολες οι μεγαλες εταιριες αλυσιδες θεωρουνε δεδομενο να κατα-κλεβουν τον ελληνικο λαο με πανακριβες παροχες υπηρεσιων και με τις ευλογιες του ιδιου του κρατους !
αν η φορθνετ/νοβα εβαζε τη συνδρομη με 25-30 εγω πιστευω οτι οι συνδρομητες της παρα πολυ ανετα θα πενταπλασιαζονταν ανετοτατα αλλιως σου καθετε να δινεις 300-360 το χρονο και αλλιως 700 το χρονο!!

Οι εκαστοτε κυβερνησεις μη εφαρμοζοντας κανενα νομο και κανονα εχουνε μαθει στουσ παντες να τα κονομανε χρεονωντας τις κακιστες υπηρεσιες τουσ πανακριβα αφου ουτος η αλλος ο κοσμακης δε μπορει να αποτανθει σε καμια υπηρεσια για να βρει το δικιο του !
και αυτο εχει εφαρμογει και σε αλλους τομεις π.χ. ενοικιαση δωματιων το καλοκαιρι 70-90-120 και βαλε παει η διανυκτερευση κλπ κλπ κλπ κλπ......
βεβαια υπαρχει και η αλλη εκδοχη οτι οι τιμεςκαι οι χρεωσεις ανεβαινουν σε τετοια απιστευτα ποσα διοτι πολυ απλα απο πισω υπαρχει η εφορια η οποια πινει το αιμα των παντων εκτοσ βεβαιως κολλοσων και καρτελ.

μα δεν σας εχει κανει ποτε εντυπωση καθε μερα τοσα χρονια πως στη τηλεοραση παιζουν οι διαφημισεις 10-15 εταιριων παντα , μα παντα ετσι.
Γιατι παιζουν νομιζετε για να παμε να αγορασουμε το γαλα να μη ξεχασουμε πως λεγετε η σοκολατα η καθε τρεις και λιγο που αλλαζουν αρωμα στο απορρυπαντικο και νομιζεις οτι καθαριζει καλλιτερα !!
οχι βεβαια , λαδοτηρια του μηχανισμου ειναι φιλοι μου αγαπητοι μου , λαδωνουν και δεν τουσ ενοχλει κανεις , τη να λεε ινα πειραξουμε τον καλο μας πελατη που μας πληρωνει επειδη 1 πολιτης επαθε κατι σιγα !!!
τη ειναι 1 απλος ανθρωπος μπροστα στα εκατομυρρια ευρουλακια , αυτους ψηφιζετε !!!!

monsterz
02-04-09, 11:57
καλημερα σε ολους
παιδια ειναι αληθεια και συνεβει (δεν ηταν καποιο πρωταπριλιατικο αστειο).
Διαβασα τα διαφορα δελτια τυπου απο εφημεριδες φυσικα συνεβαινε κατι τετοιο αλλα οχι ετσι οπως το περιγραφουν και παρουσιαζουν (μαλλον copy/paste την ανακοινωση της multichoice εκαναν)!
Δεν υπεκλεπταν κανενα σημα ουτε διακινουσαν τηλεοπτικο υλικο οπως αναφερουν αφου το σημα το λαμβανουμε ολοι (sat broadcast), αυτο που ειχαν κανει ηταν να ξεκλειδωνουν αυτο το κωδικοποιημενο σημα. Στην συνεχεια διανεμεναν (card sharing) τα κλειδια οπου απαιτουνταν για την αποκωδικοποιηση οποιοδηποτε τηλεοπτικου σηματος.
Οτι ισχυει δηλαδη και για το file sharing (mp3, programs etc) υπηρχε και το key sharing!
Καποιοι θελησαν προς οικονομικο οφελος τους να εκμεταλευτουν (pay servers), και καλα κανανε και τους δεσανε, αλλα υπηρχαν και καποιοι οι οποιοι το εκαναν για την παρτι τους, οχι για να βλεπουν το αθλιο ελληνικο πακετο, αλλα καποια αλλα ευρωπαικα.
Τους πηρε ολους η μπαλα και αντε να αποδηξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας μετα.

Το θεμα ομως ειναι πως καποιοι παροχοι internet (forthnet, vivodi...), παροκολουθουν τις συνδεσεις μας βλεπουν οτι βλεπουμε! Ποια πρωσοπικα δεδομενα, εχουν καταργηθει εδω καιρο:down:.

barkoulis
02-04-09, 12:05
εε ρε παιδιά και τι σκάτε. το μόνο που θα κάνουν πλέον οι card sharing funs απο εδώ και πέρα είναι να πάρουν ρουτεράκια με ipsec vpn και να έχουν encrypted πληροφορία. Αν ανταλλάζουν κλειδιά πανω απο 3des η Aes ας προσπαθήσει οποιαδήποτε εταιρία να τα τα σπάσει. Εκτος και αν απαγορεύσουν και την επικοινωνία μεταξύ χρηστών του δικτύου!! Αρε μεγάλος αδελφος που έρχεται!!!

monsterz
02-04-09, 12:13
Και στο κατω κατω αν δεν μπορεις να προστατεψεις το σημα σου, μην το εκπεμπεις ή αναβαθμισε την κωδικοποιηση σου! Αλλα στοιχιζει, καπου 35m νομιζω.
Λεφτα θελουνε , με τετοια κριση, μεχρι και προσφορα βγαλανε να βλεπεις Μικρουτσικο σε 4:3 μονοφωνικο με 19,90 (δεν ειναι λαθος)!:clap:

avlass
02-04-09, 12:17
Ιδού και η απόδειξη για τις συλλήψεις.

http://www.sdtv.gr/mkportal/images/diafora/nova_piracy_2009-4-1_a_1064.jpg

monsterz
02-04-09, 12:33
.......αυτο δεν το ειχα δει! linux να τρεχεις και να εχεις satelite card στο pc σου, ειναι το ιδιο με το dream!

pt3
02-04-09, 12:45
Εχω μεγάλη απορία να δω με τι κατηγορίες τους συλάβανε. Μάλλον πιαστήκανε ιδιαίτερα στο κατ΄επάγγελμα και ενδεχομένως σε κατηγορίες για μαυρο χρήμα και διαφυγόντα κέρδη δημοσίου και πάλι υπερβολικό μου φαίνεται. Αυτο το 30.000.000 στην αρχή το θεώρησα τυπογραφικό λάθος αλλα τώρα αρχίζω και πιστεύω οτι ήταν κάποιο κόλπο της ΝΟΒΑ για να τους πείσει να κάνουν τετοιες ενεργειες (ιδιαίτερα μεγάλη αξία).

Πάντως και η λογική αυτό είναι ακριβό γι αυτό το κλέβουμε δεν στεκει καθόλου. Εχει κάποιο νόημα για είδη πρώτης ανάγκης και εξαθλιωμένους ανθρώπους αλλα όχι και για καναλια τηλεορασης. Αν είναι ετσι να αρχίσουμε να κλέβουμε καμια porche και τίποτα χρυσά κοσμήματα γιατι και αυτά είναι ακριβά

monsterz
02-04-09, 13:08
Τα παντα ειναι ακριβα απο το winzip μεχρι και τα windows που εχουμε (εκτος αν εχεις linux)! Και ομως τα χρησιμοποιουμε, ακουμε τα mp3, βλεπουμε τα avi. Ψαχνομαστε με καινουργια προγραμματα ,που κανουν αυτο κανουν εκεινο, το αλλο.
Για να τα εχεις ολα (αυθεντικα) και να μην αποκλειεσαι απο την πληροφορια και την γνωση, θα πρεπει να εισαι ο bill. Διαφορετικα εισαι παρανομος. !

asm
02-04-09, 13:16
Πάντως και η λογική αυτό είναι ακριβό γι αυτό το κλέβουμε δεν στεκει καθόλου. Εχει κάποιο νόημα για είδη πρώτης ανάγκης και εξαθλιωμένους ανθρώπους αλλα όχι και για καναλια τηλεορασης. Αν είναι ετσι να αρχίσουμε να κλέβουμε καμια porche και τίποτα χρυσά κοσμήματα γιατι και αυτά είναι ακριβά

Πέστα βρε άνθρωπε γιατί θα τρελαθούμε με αυτά που ακούμε εδώ στο forum. :lol:

ermis333
02-04-09, 13:18
Εγώ θα έλεγα πως άλλο θα πρέπει να δούν οι κύριοι της Nova.....πως με 25Ε πολύς κόσμος θα έβαζε NOVA....

Αυτό που λέμε...η αγορά αυτορυθμίζεται... :)

karavagos
02-04-09, 13:37
Εγώ θα έλεγα πως άλλο θα πρέπει να δούν οι κύριοι της Nova.....πως με 25Ε πολύς κόσμος θα έβαζε NOVA....

Αυτό που λέμε...η αγορά αυτορυθμίζεται... :)

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι είναι ακριβή η συνδρομή, αλλά για να προσφέρεις αποκλειστικό πρόγραμμα, καλές ταινίες, σειρές, αθλητικά, πρέπει να πληρώσεις για να το πάρεις και να το έχεις. Για παράδειγμα, από την περίοδο του Alpha Digital τα δικαιώματα για τους αγώνες εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Μια εταιρεία για να είναι υγιής και να συνεχίσει πρέπει να διαμορφώσει την οικονομική της πολιτική έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει με εμπορική λογική το προϊόν της. Ακούω γιατί είναι 58 ευρώ η συμμετοχή στο πλήρες πακέτο. Εχουν γίνει πολλές μελέτες κι αυτό μας επέτρεψε να είμαστε στην αγορά, ενώ ο Alpha Digital δεν είναι. Η πολιτική μας και στην αγορά δικαιωμάτων, ακόμα κι αν μπει ανταγωνιστής που δίνει τιμές οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στη δυναμική της αγοράς, δεν είναι να ξεφεύγουμε και να κάνουμε τέτοιου τύπου προσφορές

http://archive.enet.gr/online/online_hprint?id=18513380

monsterz
02-04-09, 13:38
Φυσικα και θα τρελαθουμε οταν σε χρεωνουν καθε μηνα κερατιατικα να πληρωνεις την ΕΡΤ, εχεις δεν εχεις TV, βγαζουν προσφορα 19,90 για να βλεπεις τα ιδια καναλια + την ΕΡΤ την οποια εχεις ξαναπληρωσει στην ΔΕΗ, μονο και μονο επειδη θα εχεις καθαρη εικονα (το ετος 2009), και συλαμβανεις ατομα, ζητας κερατιατικα 35m γιατι μεσω software ανοιγανε των κωδικα σου, ναι ειναι τρελο.
Υπηρχαν τροποι να συνετισεις αυτους στελνοντας ο provider καποιο μυνημα στο οποιο 8α λεει οτι διακινεις παρανομα δεδομενα, διακοπη της συνδεσης, και οχι να παρακολουθεις παρανομα συνδεσεις!
....μιλαω παντα για home users και οχι για τα ατομα στα οποια επρεπε να πληρωσεις (pay servers)! Και το ποιο τρελο ειναι οτι οι τελευταιοι (επαγγελματιες του ειδους) θα την γλιτωσουν με κανενα προστιμο το οποιο το εχουν βγαλει ηδη δεκα φορες και θα εχουν την δυνατοτητα να πληρωσουν εναν καλο δικηγορο, ενω ο user για την παρτι του, μαλλον το βλεπω για μεσα!
Γιατι στην Ελλαδα ζουμε και το χρημα κινει και λυνει τα παντα!

mephisto
02-04-09, 13:39
θες να μας πεις και γιατι;
δεν μπορω να μπω σε λεπτομεριες αλλα το αυτονοητο ειναι οτι οταν κλεβεις καποιον καλο ειναι να μην χρησιμοποιεις το δικο του δικτυο για να μοιρασεις γιατι εχει απεριοριστη προσβαση (σαν provider σου) στο να δει τι κανεις κτλ και φυσικα το ποιος εισαι...Τωρα νομικα δεν ξερω το ακριβως μπορει να σου κανει.Μπορει ομως να κανει μια ανωνυμη καταγγελια και να δωσει τα στοιχεια σου ωστε να το ψαξουν οι αρχες..

asm
02-04-09, 13:44
Υπηρχαν τροποι να συνετισεις αυτους στελνοντας ο provider καποιο μυνημα στο οποιο 8α λεει οτι διακινεις παρανομα δεδομενα, διακοπη της συνδεσης, και οχι να παρακολουθεις παρανομα συνδεσεις!

Ναι μωρέ τους καημένους δεν ήξεραν. Εγώ λέω και τα κλεφτρόνια αντί να τους συλλαμβάνουν την ώρα που κλέβουν να στέλνουν επιτόπου έναν παπά και να τους εξηγεί τις 10 εντολές. :lol:

filathlos
02-04-09, 13:53
Σωστό αυτό με τον παπά.
Αλλά και από την άλλη μια μήνυση στον provider για παρακολούθηση και διαρροή προσωπικών δεδομένων δεν θα ήταν καλή ιδέα?
Είναι σαν σε ακούν στο τηλέφωνο και να λες τους κωδικούς σε κάποιον.
Και το ένα παράνομο αλλά και το άλλο.Όχι μόνο στα δελτία ειδήσεων προστασία και προσωπικά δεδομένα.

monsterz
02-04-09, 14:01
κοιτατε τα ακρα παιδια, τη σχεση εχει η κλοπη?
Για παραβιαση πνευματικων δικαιοματων απο την μερια του user, παραβιαση προσωπικων δεδομενων απο τον provider/συνδρομιτικη TV, και κακουργημα για τον payserver! Ολοι παρανομουν με τον τροπο τους!

asxetos22
02-04-09, 14:01
Ρε παιδιά τι λέτε μερικοί; Τα σκέφτεστε καθόλου;

Μία υπηρεσία όταν είναι ακριβή για το βαλλάντιό μας πολύ απλά ΔΕΝ την αγοράζουμε (ακόμη και εν έτη 2009).
Πολλύ περισσότερο ΔΕΝ τη ξαναπουλάμε αφού την έχουμε ήδη υποκλέψει.

Πίεση τιμής ασκείς ΟΧΙ υποκλέπτοντας κάτι αλλά με το καταναλωτικό μποϋκοτάρισμα της υπηρεσίας.

Όσο για την ΕΡΤ που τη πληρώνουμε μέσω ΔΕΗ, δίκιο έχετε αλλά για όποιον θέλει υπάρχει και εκεί λύση. Πληρώνει κάθε δίμηνο στο Παρακαταθηκών και Δανείων ΜΟΝΟ το ποσό της ΔΕΗ και τίποτα άλλο. Η ΔΕΗ δε μπορεί να σου διακόψει το ρεύμα αφού πληρώνεται.
(η παραπάνω μέθοδος χρησιμοποιείται και σε ενοικιαστές που ο ιδιοκτήτης τους δεν αποδέχεται το ενοίκιο με σκοπό να τους κάνει έξωση χωρίς να κάνει χρήση του νόμου περί ιδιοκατοίκησης).

harris
02-04-09, 14:02
Αλλά και από την άλλη μια μήνυση στον provider για παρακολούθηση και διαρροή προσωπικών δεδομένων δεν θα ήταν καλή ιδέα?

Αν υπάρχει εισαγγελική παραγγελία δεν είναι παράνομο ;)

guzel
02-04-09, 14:13
με την λογικη αυτη η φορθνετ πρεπει να σερνει στα δικαστηρια και οσους κατεβαζουν παρανομα λογισμικο,ταινιες κλπ... γιατι δεν το κανει ? το ιδιο δεν ειναι? η μηπως εκει δεν υπαρχουν δικαιωματα?:hmm:

δεν μπορεις να θεωρεις παρανομη διακινηση οτι δεν συμφερει την εταιρια σου και μονο και για αλλες εταιριες να κανεις τα στραβα ματια για να μην χασεις του πελατες σου.

εγω δεν πιστευω σε καμια περιπτωση η φορθνετ να ελεγχει την διακινηση των χρηστων της αν δεν υπαρχει εισαγγελικη παρεμβαση.. καρφωτη εγινε η δουλεια και η αληθεια ειναι οταν δινεις προσβαση σε 500 χρηστες ειναι ευκολο πλεον να μπεις σε μπελαδες.

την πειρατεια των δορυφορικων δεν μπορει να την ελενξει καμια νοβα.το ιδιο ισχυει για ολες τις δορυφορικες πλατφορμες σε ολο το κοσμο.

αν δεν ειναι το card sharing θα ειναι το fly sharing ,θα ειναι οι καρτες θα ειναι κλειδια στην flash κλπ... απλα δεν ελεγχεται. το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ριξεις την τιμη σου να δωσεις ποιοτικο περιεχομενο ωστε να μην αξιζει να γινει κανεις πειρατης.ειναι απλο

ας περιμενουμε και την αποφαση

anger
02-04-09, 14:16
Καλα όλα αυτα και συμφωνώ με τα παραπάνω.Όντως η Nova ειναι ακριβή για αυτο που προσφέρει...!!Το πιό ανησυχητικό είναι οτι ένας isp παραβιασε τα προσωπικα δεδομένα πολιτών !!!!Ποίος μου λέει εμένα τώρα μετά απο αυτο που έχω forthnet δεν παρακολουθει ήδη εδω και καιρο όχι μονο αν κάνω Cs αλλα και που μπαινω τί κατεβαζω και τί βλέπω...!!Έλεος δλδ!!Αν έιναι να φύγω απο τη Forthnet...ΟΕΟ!!!μετα να δω τί θα κανουν...!!!:twisted::twisted:Να στε καλα΄!!
Υ.Σ. Forthnet χρησιμοποιώ στην Αθηνα με double play !!!!!Σε λίγο θα ακούνε και τα τηλέφωνα μας!!!!!!

asm
02-04-09, 14:21
Καλα όλα αυτα και συμφωνώ με τα παραπάνω.Όντως η Nova ειναι ακριβή για αυτο που προσφέρει...!!Το πιό ανησυχητικό είναι οτι ένας isp παραβιασε τα προσωπικα δεδομένα πολιτών !!

Όπως πολύ σωστά είπε πριν και ο harris όταν υπάρχει εισαγγελική εντολή δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων.

karavagos
02-04-09, 14:21
Πάντως έχει ενδιαφέρον η σύνταξη του άρθρου για την Forthnet και τη Nova.

Έχει τίτλο "Η Forthnet ελέγχει το δίκτυό της..." και ξεκινάει με "Η Nova έχει λάβει έγκριση ελέγχου του δικτύου της Forthnet, ώστε να καταγράψει...".
2 αντιφάσεις (ποιος ελέγχει? ελέγχει ή θα ελέγξει?) με το που ξεκίνησε το άρθρο.:hmm:

monsterz
02-04-09, 14:23
Παρανομουν για να φτασουν στο σημειο να σου παρακολουθησουν την γραμμη και να μαζεψουν τα στοιχεια αυτα που χρειαζονται για αρση απορρητου με εισαγγελικη εντολη.
Ορισμενοι provider το κανουν και χωρις εισαγγελικη εντολη, δηλ. ερχομαι και σου λεω οτι ειμαι η Χ εταιρεια και ο συνδρομητη σου περναει μεσω εσενα παρανομα δεδομενα, σου tap-ονουν την γραμμη τα δινουν στην x εταιρια και παει στη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος....εισαγγελεας στο σπιτι κτλπ.

hemlock
02-04-09, 14:24
με την λογικη αυτη η φορθνετ πρεπει να σερνει στα δικαστηρια και οσους κατεβαζουν παρανομα λογισμικο,ταινιες κλπ... γιατι δεν το κανει ? το ιδιο δεν ειναι? η μηπως εκει δεν υπαρχουν δικαιωματα?:hmm:

δεν μπορεις να θεωρεις παρανομη διακινηση οτι δεν συμφερει την εταιρια σου και μονο και για αλλες εταιριες να κανεις τα στραβα ματια για να μην χασεις του πελατες σου.

εγω δεν πιστευω σε καμια περιπτωση η φορθνετ να ελεγχει την διακινηση των χρηστων της αν δεν υπαρχει εισαγγελικη παρεμβαση.. καρφωτη εγινε η δουλεια και η αληθεια ειναι οταν δινεις προσβαση σε 500 χρηστες ειναι ευκολο πλεον να μπεις σε μπελαδες.

την πειρατεια των δορυφορικων δεν μπορει να την ελενξει καμια νοβα.το ιδιο ισχυει για ολες τις δορυφορικες πλατφορμες σε ολο το κοσμο.

αν δεν ειναι το card sharing θα ειναι το fly sharing ,θα ειναι οι καρτες θα ειναι κλειδια στην flash κλπ... απλα δεν ελεγχεται. το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ριξεις την τιμη σου να δωσεις ποιοτικο περιεχομενο ωστε να μην αξιζει να γινει κανεις πειρατης.ειναι απλο

ας περιμενουμε και την αποφαση

Καλα όλα αυτα και συμφωνώ με τα παραπάνω.Όντως η Nova ειναι ακριβή για αυτο που προσφέρει...!!Το πιό ανησυχητικό είναι οτι ένας isp παραβιασε τα προσωπικα δεδομένα πολιτών !!!!Ποίος μου λέει εμένα τώρα μετά απο αυτο που έχω forthnet δεν παρακολουθει ήδη εδω και καιρο όχι μονο αν κάνω Cs αλλα και που μπαινω τί κατεβαζω και τί βλέπω...!!Έλεος δλδ!!Αν έιναι να φύγω απο τη Forthnet...ΟΕΟ!!!μετα να δω τί θα κανουν...!!!:twisted::twisted:Να στε καλα΄!!
Υ.Σ. Forthnet χρησιμοποιώ στην Αθηνα με double play !!!!!Σε λίγο θα ακούνε και τα τηλέφωνα μας!!!!!!
Και η Ιωαννα της Λωραινης εβλεπε φαντασματα-το τι τις εκαναν γνωστο...:whistle:

special
02-04-09, 14:25
Οποτε πια οποιαδηποτε εταιρια μπορει να παει στην forthnet και να πει ελενξε μου το δικτυο σου για παρανομους που κατεβαζουν τραγουδια η ταινιες η δωσε μου τα log κινησης για συγκεκριμενους χρηστες γιατι θελω να ζητησω απο τον εισαγγελεα διωξεις και αδεια.Τι θα πει η forthnet οχι δεν μπορω μετα η δεν ειναι σωστο και ηθικο;

guzel
02-04-09, 14:29
:p
Οποτε ποια οποιαδηποτε εταιρια μπορει να παει στην forthnet και να πει ελενξε μου το δικτυο σου για παρανομους που κατεβαζουν τραγουδια η ταινιες η δωσε μου τα log κινησης για συγκεκριμενους χρηστες γιατι θελω να ζητησω απο τον εισαγγελεα διωξεις και αδεια.Τι θα πει η forthnet οχι δεν μπορω μετα η δεν ειναι σωστο και ηθικο;

αυτο γινεται καθημερινα.
η φορθνετ απλα δεν τα δινει.κανει τα στραβα ματια

hemlock προσωπικα δεν βλεπω κανενα φαντασμα ,

ermis333
02-04-09, 14:41
Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι είναι ακριβή η συνδρομή, αλλά για να προσφέρεις αποκλειστικό πρόγραμμα, καλές ταινίες, σειρές, αθλητικά, πρέπει να πληρώσεις για να το πάρεις και να το έχεις. Για παράδειγμα, από την περίοδο του Alpha Digital τα δικαιώματα για τους αγώνες εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Μια εταιρεία για να είναι υγιής και να συνεχίσει πρέπει να διαμορφώσει την οικονομική της πολιτική έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει με εμπορική λογική το προϊόν της. Ακούω γιατί είναι 58 ευρώ η συμμετοχή στο πλήρες πακέτο. Εχουν γίνει πολλές μελέτες κι αυτό μας επέτρεψε να είμαστε στην αγορά, ενώ ο Alpha Digital δεν είναι. Η πολιτική μας και στην αγορά δικαιωμάτων, ακόμα κι αν μπει ανταγωνιστής που δίνει τιμές οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στη δυναμική της αγοράς, δεν είναι να ξεφεύγουμε και να κάνουμε τέτοιου τύπου προσφορές

http://archive.enet.gr/online/online_hprint?id=18513380

O Sky digital πληρώνει πολύ περισσότερα λεφτά για δικαιώματα αναλογικά με το πληθυσμό της Αγγλίας.παρόλα αυτά έχει και πολύ μικρότερη τιμή αν αναλογιστούμε και τους μισθούς στην Αγγλία.

Οι εταιρίες του Holywood δεν ζητάνε τα ίδια λεφτά για δικαιώματα, ανάλογα με τη χώρα και το πληθυσμό προσαρμόζουν τα τιμολόγιά τους, άλλωστε τόσο καιρό τα δωρεάν κανάλια κάνουν αντίστοιχες συμφωνίες.

Ο Alpha Digital απέτυχε όχι γιατί ανέβασε στα ύψη τα τότε τηλεοπτικά, αλλά γιατί ΔΕΝ είχε τίποτα άλλο πέρα από ποδόσφαιρο και ζήταγε σχεδόν τα ίδια λεφτά με τη Nova (45Ε το μήνα ζήταγε).

Δεν θα πιστέψουμε την όποια βλακεία μας πετάει ο κάθε Manager της NOVA, η NOVA έχει άσχημη ποιότητα εικόνας και πολύ λιγότερα κανάλια από οποιαδήποτε ψηφιακή πλατφόρμα του εξωτερικού.

Επίσης μου λές το λόγω που δεν δίνει υποπακέτα με 7-9.90Ε ;;; Τι δικαιώματα πληρώνει δηλαδή για τα ντοκιμαντέρ ή για τα ελεύθερα κανάλια και μας βάζει το Starter Pack 19.90E;; Και γιατί δεν έδινε τέτοιο πακέτο εδώ και τόσα χρόνια;;

Κατάλαβες λοιπόν την ηλιθιότητα των απόψεων της Nova...:whistle:

ΥΓ. Πληρώνω 50.5Ε το μήνα είμαι στο Sports Pack και είμαι συνδρομητής Nova 3 χρόνια τώρα, αλλά το ξέρω πως με κλέβει και δεν τα αξίζει.

psyxakias
02-04-09, 14:42
με την λογικη αυτη η φορθνετ πρεπει να σερνει στα δικαστηρια και οσους κατεβαζουν παρανομα λογισμικο,ταινιες κλπ... γιατι δεν το κανει ? το ιδιο δεν ειναι? η μηπως εκει δεν υπαρχουν δικαιωματα?:hmm:Ο θιγόμενος σέρνει στα δικαστήρια τον θύτη, όχι οι πάροχοι. Στη περίπτωση του cardsharing, θιγόμενη είναι η Multichoice και εκείνη είναι σε θέση να κινήσει τις διαδικασίες ώστε με εισαγγελική εντολή να δοθούν στοιχεία από τους παρόχους. Ο συσχετισμός με την Forthnet λόγω ίδιου ομίλου, δε λέει πολλά, ίσως απλά θα είναι πιο συνεργάσιμοι. Στη περίπτωση πειρατείας μουσικής, ταινιών, λογισμικού, συνήθως οι άμεσα θιγόμενοι (συνήθως ξένες εταιρείες) θα πρέπει να κινηθούν και αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω κάποιον φορέων (βλέπε BSA, ΑΕΠΙ, κτλ). Η nova (και οι τηλεοπτικοί σταθμοί) είναι έμμεσα θιγόμενοι επειδή κάποιες από τις ταινίες/σειρές που έχει αγοράσει κατεβάζονται παράνομα, αλλά όχι άμεσα.

Γενικότερα θεωρώ πως η Nova θα έπρεπε ακόμα και το full pack να το έχει κάτω από τη μισή τιμή (το πολύ €20-€25) χωρίς να σταματήσει την όποια βελτίωσή & εμπλουτισμό του, ώστε να θεωρηθεί κάπως value for money και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους συνδρομητές. Ειδικά εφ' όσον πρόκειται για δορυφορική (= multicast) υπηρεσία, περισσότεροι συνδρομητές δε προκαλούν κορεσμό στην ίδια την υπηρεσία, απλά αυξάνει το φόρτο κάποιων τμημάτων (πωλήσεων, λογαριασμών, τηλεφωνικής υποστήριξης κτλ). Με την παροχή μικρών πακέτων, προφανώς στοχεύει στο να αυξήσει τους συνδρομητές σταδιακά και σιγά-σιγά να τους προκαλέσει (με διαφημίσεις στα κανάλια των μικρών πακέτων) για αναβάθμιση σε full pack, ώστε να έχει υψηλό κέρδος. :down:

Εγώ διέκοψα πρόπερσι την Nova μετά από 7-8 χρόνια συνδρομής λόγω ότι δεν είναι value for money υπηρεσία και δεν επιθυμούσα να χρυσοπληρώνω μια υπηρεσία που δε μου προκαλούσε κανένα ενδιαφέρον πλέον. Ενώ την θεωρούσα ως καλή εναλλακτική λύση παλιότερα για να αποφεύγω τις σαβούρες της ελληνικής TV, τελικά ούτε μια μέρα δε μου έλειψε ως υπηρεσία και ούτε μπήκα στη διαδικασία του cardsharing για να την αποκτήσω φθηνότερα ή δωρεάν.

anger
02-04-09, 14:45
Όπως πολύ σωστά είπε πριν και ο harris όταν υπάρχει εισαγγελική εντολή δεν τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων.

oups!!!!sorry δε το ειχα προσεξει τοτε όντως δε τιθεται θέμα!!!!!!:oneup:

Billmg81
02-04-09, 14:45
Εεε οκ μην τα ρίχνουμε & όλα στην Nova/Forthnet! Και εγώ αν είχα μια επιχείρηση & κάθε βράδυ κάποιος έμπαινε & μου έκλεβε από κάτι & μετά το πουλούσε μισοτιμής & αυτό όλο & αυξανόταν...ε κάποια στιγμή θα είχα φθάσει στο γαμώτο! Θες να έχεις Nova? Πλήρωσε την! Δεν θες λόγω τιμής? Συμβιβάσου με τα υπόλοιπα free κανάλια που έχεις! Βρήκες τρόπο να δεις "παράνομα" Nova? Μαγκιά σου! Αλλά κάνε το για πάρτη σου & όχι για εσένα & άλλους 500 -με το αζημίωτο πάντα-! Μερικοί τα θέλουν & τα παθαίνουν & έπειτα δεν φταίει ο εκάστοτε ISP etc.!

Κάποιοι θα με πείτε κακό & θα μου σούρετε πολλά αλλά δεν νομίζω να είπα κάτι παράλογο!

monsterz
02-04-09, 14:50
Σωστος ο bill..

anger
02-04-09, 15:00
χαχα!!!!το θεμα τελικά είναι οτι τίποτα δεν είναι κρυφο!! Άπλα αυτοί που ειναι παράνομοι απλα θα γίνουν πιό προσεχτικοί!!!!!πάντα υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας!!!!!!Αντε και καλη συνέχεια!!!:oneup::oneup::oneup:

guzel
02-04-09, 15:01
Εεε οκ μην τα ρίχνουμε & όλα στην Nova/Forthnet! Και εγώ αν είχα μια επιχείρηση & κάθε βράδυ κάποιος έμπαινε & μου έκλεβε από κάτι & μετά το πουλούσε μισοτιμής & αυτό όλο & αυξανόταν...ε κάποια στιγμή θα είχα φθάσει στο γαμώτο! Θες να έχεις Nova? Πλήρωσε την! Δεν θες λόγω τιμής? Συμβιβάσου με τα υπόλοιπα free κανάλια που έχεις! Βρήκες τρόπο να δεις "παράνομα" Nova? Μαγκιά σου! Αλλά κάνε το για πάρτη σου & όχι για εσένα & άλλους 500 -με το αζημίωτο πάντα-! Μερικοί τα θέλουν & τα παθαίνουν & έπειτα δεν φταίει ο εκάστοτε ISP etc.!

Κάποιοι θα με πείτε κακό & θα μου σούρετε πολλά αλλά δεν νομίζω να είπα κάτι παράλογο!

πολυ απλα θα αλαζα κωδικοποιηση, γιατι κυριως απο τις γ@μα χανουν το πολυ χρημα.αν δεν εχω λεφτα να το κανω θα την εσπρωχνα οσο οσο αφου εκανα την βλακεια και την αγορασα..εδωσαν τοσα μυρια δεν εχουν χρημα να αλλαξουν κωδικοποιηση δεν εχουν χρημα να κανουν μια σωστη αναβαθμιση τοσους μηνες στο δικτυο της φορθνετ και βγαινουν να που τι? οτι δεν ειναι αξιοι να προστατεψουν το προιον που παρεχουν? ε τι να κανουμε τωρα

βλακας ηταν ο κοκκαλης που δεν την αγορασε ε? :lol:

ο οτε γιατι δεν προχωρα στην δορυφορικη τηλεοραση τοσα χρονια ?

η ιδια η νοβα παρανομει δινοντας προσβαση σε ελληνες του εξωτερικου, απο εκει επιβιωνει και απο την τραγικη εικονα που παρεχει το κρατος σε απομακρυσμενες περιοχες και οχι μονο ανγκαζοντας ολους αυτους να εχουν νοβα για να βλεπουν οτι εμεις βλεπουμε δωρεαν

ειναι πεθαμενο το προιον δορυφορικη χρονια τωρα.

rezi
02-04-09, 15:12
ρε τι γινεται !!!
δηλαδη ο αλλος εβλεπε την νοβα του και σου λεει κατσε να το παιξω μαυρουλης και να βγω στην γυρα να πουλαω.
Αυτο που κραταω απο ολο αυτο ειναι ειναι μεσα σερρες σαλλονικη γενικα βορεια ελλαδα
ενταξει και αθηνα λεει ολα περισσοτερο β.ελλαδα
που σημαινει οτι τα παληκαρια εκει πανω θα πρεπει αν εχουν χαλια ιντερνετ και εικονα τηλεορασης χαλια
αρα και γινονται συνδρομητες νοβα για να βλεπουν.
και απο εκει οδηγηθηκαμε στο αλλο

nnn
02-04-09, 15:13
Για υπολόγισε το κόστος αλλαγής κωδικοποίησης σε 300.000+ συνδρομητές που σου έχουν ήδη πληρώσει εξοπλισμό :whistle:

giorpap
02-04-09, 15:24
Φίλε με συγχωρείς αλλά γίνεται και μάλιστα πολύ άνετα. Το είχα συζητήσει με φίλο σε άλλο φόρουμ. Δούλευε σε κάποιον ISP Provider μου είχε πει.

Να του πεις να σταματήσει να σου πουλάει μούρη λέγοντας τέτοιες αρκουδιές. Τεχνολογικό φόρουμ είναι εδώ, όσοι ασχολούνται σοβαρά με τη δικτύωση και ξέρουν καλά τα πρωτόκολλα, ξέρουν ότι για να κάνεις inspect τα πακέτα ολόκληρου ISP είναι και δαπανηρό και χρονοβόρο. Μιλάμε για ΠΟΛΛΑ λεφτά σε εξοπλισμό, για πολλές εργατοώρες, και όχι πάντα 100% επιτυχία στο αποτέλεσμα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.