PDA

Επιστροφή στο Forum : MotoGP 2009

Σελίδες : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

georgef1
04-05-09, 15:47
Τι να κάνω ρε παιδιά ανθρώποι που τρέχουν να κρυφτούν έτσι μου θυμίζουν ποντίκια τι να κάνουμε...εσάς μπορεί να σας θυμίζουν ανθρώπους με θαυμάσια προσαρμοστικότητα και εξαίρετη ευελιξία που πετυχαίνουν τους στόχους τους....εδώ άλλοι τους φτύνουν και εκείνοι νομίζουν ότι βρέχει:p ....εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα.......:whistle:

Patentman
04-05-09, 17:13
Απο αυτο κ μονο (που καταρριπτεις την πιο ασφαλη τακτικη συγκρισης οδηγων) δειχνεις οτι δεν το εχεις το θεμα..

Εχω οδηγησει πολυ πιο πολλες μοτοσυκλετες εμποριου ή αγωνιστικες απο οσο νομιζεις.
Απο Motocross μεχρι πιστας.
Εχω περασει γεννια απο Πανεπιστημιουπολη και τα σχετικα.

Τωρα με χθεσινους οδηγους σκουτερ δεν μπορω να επικοινωνησω :p , αυτο αποδεικνυεται. ;)

........Auto merged post: Patentman πρόσθεσε 3 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Οσο για τον Stoner τον χθεσινο θα τον δουμε στην πορεια.
Ειναι πολυ λιγος για να τον κρινουμε.

Εχω δει πρωταθληταραδες να ξεφουσκωνουν μετα απο λιγα χρονια.
Και το ξεφουσκωμα ερχεται ειτε επειδη απο την αρχη ησουν φουσκας αλλά σου εκατσε, ειτε επειδη πηγαινες ταυτοτητα και καποια στιγμη ειδες καθαρα, ειτε επειδη δεν εισαι πρωταθληταρας αλλά στην ουσια τυχοδιωκτης.

Για μενα ειναι χθεσινος ο Stoner.
Τι να λεμε. :p

haHa
04-05-09, 17:26
Εχω οδηγησει πολυ πιο πολλες μοτοσυκλετες εμποριου ή αγωνιστικες απο οσο νομιζεις.

Τωρα με χθεσινους οδηγους σκουτερ δεν μπορω να επικοινωνησω :p , αυτο αποδεικνυεται. ;)
Κ παρολα αυτα απορριπτεις την πιο ασφαλη μεθοδο συγκρισης 2 οδηγων..

...

Το να συγκρινεις οδηγους με βαση την αποδοση τους σε σχεση με τον εταιρο οδηγο της ομαδας δεν εχει κανενα νοημα....

Patentman
04-05-09, 17:32
Και αυτο που δεν εχετε καταλαβει ειναι το εξης:
Η Ducati απο την αρχη που μπηκε στα MotoGP ηταν μια πολυ γρηγορη σε κινητηρα αλλά πολυ δυστροπη μοτοσυκλετα.
Και απο θεμα κινητηρα και απο θεμα πλαισου/στησιματος/ζυγισμα.

Αυτη η δυστροπη μοτοσυκλετα δεν μπορει να οδηγηθει ισαξια απο οποιονδηποτε.
Χρειαζεται εναν οδηγο που να ειναι στο στυλ του η μοτο.
Οταν η μοτο ηταν καλη και κερδιζε αγωνες ο ομοσταβλος του εκανε και αυτος καλους χρονους.
Οταν η μοτο ειναι κακη ανοιγει η ψαλιδα, μιας και βολευει μονο τον εναν και τον αλλο του φαινεται οτι πηρε Bol d`Or να τρεξει. Και σερνεται.

Αυτο δεν κανει καλο τον ενα και κακο τον αλλο.
Δειχνει οτι οποιος συγκρινει ομοσταβλους ειναι τουλαχιστον τηλεορασακιας.
Και δεν εχει ιδεα απο μοτοσυκλετες.
Αρεσκεται στο να κανει "ασφαλεις συγκρισεις".
Δεν υπαρχουν ασφαλεις συγκρισεις οταν τα βλεπεις απο τον καναπε.

........Auto merged post: Patentman πρόσθεσε 1 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Τωρα για τον Stoner συγκεκριμενα, και μιας και πατησα τον καλο, να πω με αντικειμενικοτητα:
Εχει προοπτικες.
Αλλά μεχρι εκει.
Δεν μπορει να ακουγεται το ονομα του λες και ειναι ο πρωταγωνιστης του MotoGP.

haHa
04-05-09, 17:37
.

Δειχνει οτι οποιος συγκρινει ομοσταβλους ειναι τουλαχιστον τηλεορασακιας....
lol :rofl::rofl:
Τυφλα να εχουν τοσοι γνωστες του χωρου, αλλα ακομα κ team managers..

........Auto merged post: haHa πρόσθεσε 2 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Κ οπως προβλεψαμε, απαντηση δεν πηραμε για το αν ειναι καλυτερη η Yamaha απο την Ducati..

Ισως τωρα που το αναφερω δευτερη φορα , να παρουμε...

Τελος , επειδη τοσο ο georgef1 κ ο Patentman μιλανε τελειως αοριστα για τις επιδοσεις της Ducati(αφηνοντας να εννοηθει οτι ειναι καλυτερη απο την Yamaha!! :rofl:), θα ηθελα πραγματικα να μας πουνε την γνωμη τους για την Ducati..
Ειναι καλυτερη ή χειροτερη απο την Yamaha ?

(προβλεπω ή ντριπλες κ να αποφευγουν το ερωτημα ή τρελο γελιο.. Αλλωστε υπαρχει καποιος εδω μεσα (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=2790923#post2790923) που φροντιζει συχνα για αυτο! :rofl:)

Patentman
04-05-09, 17:47
Κ οπως προβλεψαμε, απαντηση δεν πηραμε για το αν ειναι καλυτερη η Yamaha απο την Ducati..

Ισως τωρα που το αναφερω δευτερη φορα , να παρουμε...

Δεν εχω τετοια καουρα στο να πω ποια ειναι καλυτερη απο τις δυο.
Αλλά αφου ρωτας και περιμενεις με αγωνια την αποψη μου τοτε θα σου πω πως αγωνιστικα σαν πακετο ειναι πολυ καλυτερη η Yamaha, ετσω και αν δεν μπορει να ειναι το ιδιο γρηγορη σε μερικες περιπτωσεις.
Για το πρωταθλημα παντως η Yamaha εχει μια πολυ καλυτερη προταση να δωσει στους οδηγους της.

Και η Honda ηταν πολλες χρονιες (απο το 1990 και μετα) η πιο γρηγορη. Δεν ηταν ομως και καλυτερη, ουτε μπορουσε να κερδισει πρωταθλημα απο μονη της.
Ετσι και η Ducati.

Αλλά αντε και σου ειπα την αποψη μου περι Yamaha και Ducati. Τι κερδισες;
ΥΓ. Αν και ειπαμε, εγω ειμαι fan της Suzuki.

haHa
04-05-09, 18:00
Δεν εχω τετοια καουρα στο να πω ποια ειναι καλυτερη απο τις δυο.
Αλλά αφου ρωτας και περιμενεις με αγωνια την αποψη μου τοτε θα σου πω πως αγωνιστικα σαν πακετο ειναι πολυ καλυτερη η Yamaha, ετσω και αν δεν μπορει να ειναι το ιδιο γρηγορη σε μερικες περιπτωσεις.
Για το πρωταθλημα παντως η Yamaha εχει μια πολυ καλυτερη προταση να δωσει στους οδηγους της.

Και η Honda ηταν πολλες χρονιες (απο το 1990 και μετα) η πιο γρηγορη. Δεν ηταν ομως και καλυτερη, ουτε μπορουσε να κερδισει πρωταθλημα απο μονη της.
Ετσι και η Ducati.

Αλλά αντε και σου ειπα την αποψη μου περι Yamaha και Ducati. Τι κερδισες;
ΥΓ. Αν και ειπαμε, εγω ειμαι fan της Suzuki.

Μωρε εγω δεν κερδισα τιποτα ουτε αγωναι ειχα, αλλα ποιος ακουει τωρα τον georgef1 που λεει οτι η Ducati ειναι καλυτερη κ για αυτο το λογο νικαει ο Stoner!

George_Prix
04-05-09, 20:21

Ποτε δεν περιμενα οτι θα καταληξει η κουβεντα στο ποιος απο εμας ειναι ο καλυτερος οδηγος. :down:

Εχω διαφωνησει με δεκαδες κοσμο σε πολλα forums, αλλα ειλικρινα αυτη ειναι η φτηνοτερη αντιπαραθεση που εχω δει.

Και επαναλαμβανω...
Ο πατερας μου οδηγει αυτοκινητο και μηχανη απο μικρο παιδι, αλλα οταν τον ακουω να κανει κριτικη στους αγωνες, μου θυμιζει μερικους απο εδω μεσα.
Μερικα πραγματα ή "τα εχεις" ή "δεν τα εχεις". :closed:

Και αυτο που δεν εχετε καταλαβει ειναι το εξης:
Η Ducati απο την αρχη που μπηκε στα MotoGP ηταν μια πολυ γρηγορη σε κινητηρα αλλά πολυ δυστροπη μοτοσυκλετα.
Και απο θεμα κινητηρα και απο θεμα πλαισου/στησιματος/ζυγισμα.

Αυτη η δυστροπη μοτοσυκλετα δεν μπορει να οδηγηθει ισαξια απο οποιονδηποτε.
Χρειαζεται εναν οδηγο που να ειναι στο στυλ του η μοτο.
Οταν η μοτο ηταν καλη και κερδιζε αγωνες ο ομοσταβλος του εκανε και αυτος καλους χρονους.
Οταν η μοτο ειναι κακη ανοιγει η ψαλιδα, μιας και βολευει μονο τον εναν και τον αλλο του φαινεται οτι πηρε Bol d`Or να τρεξει. Και σερνεται.

Ειλικρινα απορω με την ευκολια που βγαζεις δικους σου κανονες.

-Οτι η Ducati ειναι τετοια που δεν παιζει τοσο ρολο το ταλεντο αλλα να βολευει καποιον...
*Οπως εχουμε ξαναπει, οποια μηχανη να δωσεις στους Stoner, Rossi και οποιονδηποτε TOP, θα προσαρμοστει και θα κερδιζει κατα κρατος τον ομοσταβλο του. Ειτε βγαινει πρωτος, ειτε 7ος, παλι θα παιρνει το max απο τη μηχανη του. ;)

-Οτι οταν κερδιζε αγωνες ο Stoner πηγαινε καλα και ο ομοσταβλος του...
*Αυτος ο νομος απο που προκυπτει παλι? Και περσι και φετος ο Stoner χτυπαει νικες και βαθρα και οι ομοσταβλοι του (Melandri και Hayden) σερνονται στις τελευταιες θεσεις. :rtfm:

-Οτι ο Rossi ειναι καλος επειδη αλλαξε ομαδα και πηγαινε καλα και επειδη αλλαξανε απο 500cc στα 1000cc και παλι πηγαινε καλα...
*Ημαρτον !!!
Εχεις δει ποτε κανεναν TOP αναβατη να αλλαξει ομαδα και να σερνεται? Μην ψαχνεις τσαμπα. Ο καλος οπου και να παει παραμενει καλος. Αλλωστε απο εκει που οδηγουσε μηχανη δεν του δωσανε κανενα τεθωρακισμενο. :p
Οσον αφορα την αλλαγη στα κυβικα δεν εγινε και τιποτα... Απλα αλλαξε το ωφελιμο ευρος στροφων και ο τροπος λειτουργιας του κινητηρα. Και στην F1 ειχαν αλλαξει οι κινητηρες απο 1500cc Turbo σε 3000cc ατμοσφαιρικους και οι ιδιοι οδηγοι παρεμειναν γρηγοροι. :whistle:

1)Δειχνει οτι οποιος συγκρινει ομοσταβλους ειναι τουλαχιστον τηλεορασακιας.
Και δεν εχει ιδεα απο μοτοσυκλετες.

Παντως να ξερεις οτι οσο επιμενεις σε αυτο, απλα εκτιθεσαι... :down:

Η συγκριση αναμεσα στους ομοσταβλους ειναι ο πιο παλιος και ο πιο αξιοπιστος τροπος να βγουνε συμπερασματα. Και αυτο το ξερουν ακομα και οι πιο ασχετοι. :twisted:

Patentman
04-05-09, 21:27
Καλα, οτι πει η μαζα και η τηλεοραση.
Καμια πρωτοτυπια.
Μεχρι εκει που φτανει ο καναπες.

Εσεις αρχισατε τα περι ασχετου με μοτοσυκλετες, οχι εγω.
Οποτε δειτε τωρα τον Stoner να χανει και μετα οδηγηστε το σκουτερ.
:rofl:

Φτασαμε να σχολιαζουμε τον καθε χθεσινο με τους ομοσταβλους του πανω σε μια μοτοσυκλετα που ειναι λες και εβαλες μοτερ απο διχρονο -με πλατινες κιολας- 500 σε σκελετο απο Bol d`Or.
Υπαρχουν αλλοι, που δεν ειναι χθεσινοι, να ασχοληθουμε.
Αρκετα λοιπον.

ΥΓ. μην περασει τον DucatoStoner ο Melandri με την πουροKawa και μετα εχουμε να αλλαζουμε πανες...

ΥΓ2. Ενας αλλος οδηγους που δεν μου αρεσει ειναι ο γλυφιτζουρης.

lebron15
04-05-09, 23:01
Δεν χωραει αμφιβολια περι τουτου,η καλυτερη αποδειξη στη συγκριση δυο οδηγων ειναι οταν αγωνιζονται με το ιδιο αυτοκινητο ή μηχανη,βεβαια παιζει πολλες φορες το ενδεχομενο σε καποιον να μην πηγαινει ο τροπος που λειτουργει το οχημα του,αλλα αυτο θα λεγα ειναι δυσκολο να συμβει,ετσι κι αλλιως οι μεγαλοι αναβατες/οδηγοι ειναι υποχρεωμενοι να βρισκουν τροπους να ξεφευγουν απο δυσκολες καταστασεις!

Στο δια ταυτα τωρα,ο Ροσσι αποδεικνυει καθε χρονο γιατι θεωρειται τουλαχιστον ο καλυτερος αναβατης τα τελευταια χρονια,απο οποια θεση και αν ειναι ολοι σιγουρα τον εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους,πιστευω και ελπιζω παλι φετος να το παρει ο γιατρος,αντε να τον δουμε και στο WRC να κοντραρει το Loeb

ΥΓ.George_Prix,εξεπλαγην,καιρο εχουμε να τα πουμε ρε παλιοπαιδο!:)

George_Prix
04-05-09, 23:19
Καλα, οτι πει η μαζα και η τηλεοραση.
Καμια πρωτοτυπια.
Μεχρι εκει που φτανει ο καναπες.

Μαλλον περιγραφεις τον εαυτο σου.
Η μαζα (μαζι με εσενα) μιλαει για το Rossi.
Eγω μιλαω για καποιον αλλο, ταρακουνοντας το μικροκοσμο γυρω απο τον καναπε σου.
Και δε μπορεις με τιποτα να δεχτεις το αυτονοητο.
Οπως και η υπολοιπη μαζα δηλαδη.

Εσεις αρχισατε τα περι ασχετου με μοτοσυκλετες, οχι εγω.
Οποτε δειτε τωρα τον Stoner να χανει και μετα οδηγηστε το σκουτερ.
:rofl:

Τα περι ασχετου τα αρχισες εσυ.
Οποτε μη ριχνεις σε αλλους τα δικα σου τα κουσουρια. :nono:
Εμεις απλα ειπαμε οτι το καλυτερο μετρο συγκρισης ενος οδηγου ειναι ο ομοσταβλος του και εσυ αρχισες να λες πως αυτα τα λενε οι ασχετοι.
Απο το να ριχνεις λασπη και να μου βαζεις λογια στο στομα... :x

Οσον αφορα τη νεα σου ταση να μας το παιζεις και οδηγαρα, προσπαθω πολυ να μη σου απαντησω, αλλα δε με βοηθας.
Κατι παιδακια που νομιζανε οτι πανε γρηγορα, τα εχω σπουδασει.
Ειναι τα ιδια παιδακια που νομιζουν οτι ειναι experts σε ολα τα επιπεδα, αλλα οι αστειοτητες που λενε δειχνουν το αντιθετο. :rtfm:
Και εσυ οσον αφορα το μηχανοκινητο αθλητισμο, εκτιθεσαι απο μονος σου.
Σε καθε σου μηνυμα ολο και περισσοτερο. :whistle:

Φτασαμε να σχολιαζουμε τον καθε χθεσινο με τους ομοσταβλους του πανω σε μια μοτοσυκλετα που ειναι λες και εβαλες μοτερ απο διχρονο -με πλατινες κιολας- 500 σε σκελετο απο Bol d`Or.
Υπαρχουν αλλοι, που δεν ειναι χθεσινοι, να ασχοληθουμε.
Αρκετα λοιπον.

Να μια ακομα απο τις αποτυχημενες σου ατακες. :lol:
Εσυ μολις αυτη την εβδομαδα (μετα απο τοσα χρονια ενασχολησης :p) εμαθες για το κριτηριο του ομοσταβλου και με τη μια εβγαλες και κανονα που να σε βολευει.
Οτι αυτο το κριτηριο ισχυει σε μερικους τυπους μηχανων και οχι στις δυστροπες με δυνατο κινητηρα.

Συνεχιζε να βγαζεις δικους σου κανονες. :oneup:

Αλλα να ξερεις οτι οσο ειναι τοσο αστειοι, θα τους καταρριπτω με μεγαλη ευκολια. :)

ΥΓ. μην περασει τον DucatoStoner ο Melandri με την πουροKawa και μετα εχουμε να αλλαζουμε πανες...

Πραγματικα ωραιο ανεκδοτο. :rofl:

Ο Melandri με την ιδια μηχανη ετρωγε 2" το γυρο απο το Stoner περσι.
Εσυ λες να υπαρχει σοβαρος ανθρωπος στον πλανητη που αν τον περασει φετος με τη Kawasaki, θα πιστεψει οτι ο Melandri ειναι ταχυτερος? :hmm:
Πριν βιαστεις να απαντησεις, σου τονιζω τη λεξη σοβαρος στην παραπανω ερωτηση μου.

........Auto merged post: George_Prix πρόσθεσε 4 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Δεν χωραει αμφιβολια περι τουτου,η καλυτερη αποδειξη στη συγκριση δυο οδηγων ειναι οταν αγωνιζονται με το ιδιο αυτοκινητο ή μηχανη,βεβαια παιζει πολλες φορες το ενδεχομενο σε καποιον να μην πηγαινει ο τροπος που λειτουργει το οχημα του,αλλα αυτο θα λεγα ειναι δυσκολο να συμβει,ετσι κι αλλιως οι μεγαλοι αναβατες/οδηγοι ειναι υποχρεωμενοι να βρισκουν τροπους να ξεφευγουν απο δυσκολες καταστασεις!

Στο δια ταυτα τωρα,ο Ροσσι αποδεικνυει καθε χρονο γιατι θεωρειται τουλαχιστον ο καλυτερος αναβατης τα τελευταια χρονια,απο οποια θεση και αν ειναι ολοι σιγουρα τον εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους,πιστευω και ελπιζω παλι φετος να το παρει ο γιατρος,αντε να τον δουμε και στο WRC να κοντραρει το Loeb

ΥΓ.George_Prix,εξεπλαγην,καιρο εχουμε να τα πουμε ρε παλιοπαιδο!:)
Καλως τον !!!
Σταματησαμε τους αγωνες και χαθηκαμε εντελως φιλε....

Αυτη η αποψη μαλιστα.

Ο ανθρωπος ξερει απο μηχανοκινητο αθλητισμο και τη βασικη αρχη στη συγκριση δυο οδηγων.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΧΗΜΑ.

Εξαλλου και ο Rossi ανεκαθεν πατουσε τους ομοσταβλους του. ;)
Οπως και ολοι οι μεγαλοι οδηγοι...

haHa
04-05-09, 23:29
...

Ο ανθρωπος ξερει απο μηχανοκινητο αθλητισμο και τη βασικη αρχη στη συγκριση δυο οδηγων.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΧΗΜΑ.

Εξαλλου και ο Rossi ανεκαθεν πατουσε τους ομοσταβλους του. ;)
Οπως και ολοι οι μεγαλοι οδηγοι...
Χρονια τωρα το πιο ασφαλες κριτηριο που μερικοι βαλθηκαν να το ανατρεψουν τελειως..

apok
04-05-09, 23:46
Κανονίστε 4 άτομα να καταφέρετε να στειλετε το θέμα στα Locked και να στερήσετε το δικαιωμα απο τους υπολοιπους να συμμετέχουν :nono: :rtfm:

georgef1
05-05-09, 08:17
Ρε παιδιά να ηρεμήσουμε λιγάκι δεν χάθηκε και ο κόσμος...(αποκ σε λίγο θα μας πας και στο αυτόφωρο...:p)

Στην ερώτηση τώρα.....

Μήπως ξέρεις πόσοι από τους οδηγούς Yamaha τρέχουν για δεύτερη χρονιά με αυτήν ,και πόσοι και ποιοί από την Ducasey; Κάνε την σύγκριση και θα καταλάβεις…
Μήπως ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό;
Μήπως ξέρεις ποιος έχει τον ποιο δυνατό κινητήρα;

Αυτήν την στιγμή η Γιαμάχα έχει φτιάξει μια ποιό οδηγήσιμη μοτό ,δεν είναι μυστικό ,και τα credits οφείλονται σε όλους ,οδηγούς & μηχανικούς.
Το ότι η Ducasey δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε οδηγούς εκτός του Πετρή αυτό είναι πρόβλημα της ομάδας (να υπογραμμίσω όμως και μια ιδιαιτερότητα της Duc. ότι είναι η μοναδική με V90 και desmo ) γιατί η μοτό σίγουρα έχει δυνατότητες εάν βρουν το σωστό set up που θέλει ο αναβάτης…εκτός εάν πιστεύεις ότι κάνουν μαγικά και παίρνουν τα αποτελέσματα ,και όλοι οι αναβάτες είναι κουλοί εκτός του Αυστραλού….

Κοίτα πάντως (έτσι για να λέμε κάτι) τι κάνει ο Melandri και αν είναι ανίκανος αναβάτης όπως λέει και κάποιος άλλος επειδή δεν τα πήγε καλά με την Ducasey πέρσι…
Ο Πετρής έχει πλεονέκτημα σε ανοιχτές πίστες και o Γιατρός σε ποιο κλειστές …αυτό βέβαια φέτος δείχνει να μην είναι σε μεγάλη διαφορά μια και η τελική του Γιατρού είναι κοντά….
Ο Γιατρός απέδειξε τι μπορεί να κάνει με δευτεροκλασσάτη μοτό όταν έφυγε το 2004 μόνος του από την κυρίαρχη τότε Honda και πήγε στην Yamaha και πήρε το πρωτάθλημα….:worthy:
Εάν μπορεί ας το κάνει και ο Πετρής...αλήθεια τι γίνανε οι Stoner rules....:p:p:p

Και με λίγα λόγια σε πίστες όπου μετράει ο οδηγός νικητής θα είναι πάντα ο Γιατρός …(ωραία πάλι ρίμα έκανα…:p)
Κοινοτυπίες λέω βέβαια αλλά τι να κάνω εδώ που μπλέξαμε….:whistle:

ΣΣ. Είχαμε δεν είχαμε το νήμα το έχουμε κάνει πρώτο…….

mob
05-05-09, 08:33
σας παρακολουθώ μέρες τώρα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο θέμα συζητάτε
ο Rossi είναι ο καλύτερος αναβάτης, το μεγαλύτερο ταλέντο και παράλληλα ο λιγότερο καβαλημένος πολύ-πρωταθλητής όλων των εποχών, απόδειξη είναι η αποδοχή που έχει από όλους τους συναδέλφους του, ο άνθρωπος είμαι από μόνος του λόγος για να παρακολουθείς motoGP
αυτά δεν είμαι θέματα προς συζήτηση είναι δεδομένα

George_Prix
05-05-09, 10:14
Για να μη λεμε πολλα πολλα και κουραζουμε τον κοσμο, γιατι ειναι κριμα να κλειδωθει το θεμα...

1) Οσοι ακουσανε για πρωτη φορα την τελευταια εβδομαδα οτι το Νο1 κριτηριο της αξιας ενος οδηγου ειναι η κοντρα με τον ομοσταβλο του, ειναι ασχετοι με το αθλημα.
2) Οσοι το ακουσανε και δε μπορουνε να καταλαβουνε το ποσο λογικο ειναι αυτο, εκτος απο ασχετοι ειναι και κολλημενοι.
3) Ποτε δε γινεται να βαλουμε μυαλο σε εναν ασχετο και κολλημενο. Μιλαμε για το χειροτερο δυνατο συνδιασμο για να κανεις κουβεντα.

Τελος απλα να τονισω οτι:

-Ποτε δεν εκραξα αντιπαλο οδηγο οπως κανουν μερικοι (απεναντιας εχω πει τα καλυτερα λογια για το Rossi). :)
-Το οτι οι πολλοι υποστηριζουν τον ιδιο αναβατη, δεν τους δινει το δικαιωμα να επιτιθενται σε οποιον υποστηριζει καποιον αλλο. :nono:

Απο εδω και περα ας αναλαβει καποιος απλα να ποσταρει τα αποτελεσματα του καθε αγωνα, γιατι η κουβεντα δεν οδηγει πουθενα. ;)
Ετσι και αλλιως τα αποτελεσματα ειναι αυτα που βλεπει και ο καθε θειος στην TV και καταλαβαινει τον καλυτερο στο καθε αθλημα. :rofl:
Η εμβαθυνση προϋποθετει και γνωση του αθληματος. :whistle:

ckoul
05-05-09, 13:38
Εγώ πάντως, μεταξύ των τριών ακόλουθων προτάσεων:

1. Η Ducati είναι μάπα μηχανή και ο Stoner τέτοια οδηγάρα που όποια μηχανή κι αν οδηγούσε θα έφερνε κορυφαία αποτελέσματα. Απόδειξη, οι ομόσταυλοί του.

2. Η Ducati είναι μια δυνατή μηχανή αλλά τόσο δύστροπη που μόνο ο Stoner με το ταλέντο και το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να τιθασεύσει.

3. Η Ducati είναι η top μηχανή γι αυτό και ο Stoner καταφέρνει να διακρίνεται.

επιλέγω σαφώς τη δεύτερη. :whistle:

georgef1
05-05-09, 15:00
Και εγώ λέω ότι εάν ο Stoner ήταν κάτι ιδιαίτερο θα είχε φανεί η ξεχωριστή αξία του και πρίν πάει στα 800άρια της Ducati.....:closed:

haHa
05-05-09, 15:04
Hint: To νεαρο της ηλικιας δυσκολευει να τιθασευσεις μια δυστροπη μηχανη.. Το ταλεντο σιγουρα βοηθαει,αλλα το νεαρο της ηλικιας κ η ελλψη εμπειριας δεν βοηθαει.
Η προσαρμοστικοτητα (στοιχειο ολων των μεγαλων οδηγων) ερχεται κ μεσα απο τα χρονια..

Το θεμα ειναι αυτο που ειπε κ ο Patentman πιο πανω (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=2797682#post2797682):
"αγωνιστικα σαν πακετο ειναι πολυ καλυτερη η Yamaha, ετσω και αν δεν μπορει να ειναι το ιδιο γρηγορη σε μερικες περιπτωσεις.
Για το πρωταθλημα παντως η Yamaha εχει μια πολυ καλυτερη προταση να δωσει στους οδηγους της."

Μακαρι να ειχε το ιδιο καλη προταση κ η Ducati για να βλεπαμε μια μαχη στα ισια...

Patentman
05-05-09, 21:03
Εγώ πάντως, μεταξύ των τριών ακόλουθων προτάσεων:

1. Η Ducati είναι μάπα μηχανή και ο Stoner τέτοια οδηγάρα που όποια μηχανή κι αν οδηγούσε θα έφερνε κορυφαία αποτελέσματα. Απόδειξη, οι ομόσταυλοί του.

2. Η Ducati είναι μια δυνατή μηχανή αλλά τόσο δύστροπη που μόνο ο Stoner με το ταλέντο και το νεαρό της ηλικίας του έχει καταφέρει να τιθασεύσει.

3. Η Ducati είναι η top μηχανή γι αυτό και ο Stoner καταφέρνει να διακρίνεται.

επιλέγω σαφώς τη δεύτερη. :whistle:

Ας τα παρουμε ενα-ενα.

1. Μεχρι να τον δουμε σε αλλη μοτοσυκλετα αυτο ειναι λανθασμενο.
2. Αυτο το εχουμε δει. Οδηγοι που παλαιοτερα πηγαιναν κοντα ή ταχυτερα απο τον πρωτο οδηγο της ομαδας οταν ηρθαν στην Ducati τα επαιξαν. Θα διορθωνα το ταλεντο με την λεξη ταιριασμα.
Το νεαρο της ηλικιας βοηθαει, μιας και στην αρχη της καριερας υπερβαλλεις εαυτον και πας στο 110%, αντι να επαφιεσε στην ταχυτητα σου.
3. Αν ηταν top θα κερδιζε και ο πιο κουλος οδηγος. Ο ομοσταβλος θα ηταν αν οχι παντα δευτερος το λιγοτερο τριτος. Παντοτε.

Με βαση αυτα η δευτερη εκδοχη ειναι η σωστοτερη.

Τωρα θα τον δουμε σε αλλη ομαδα, με αλλους ή ιδιους ομοσταβλους.
Και θα δουμε αν θα εχει υπεροχη.
Εκει θα φανει η οποια αληθεια. Το ποιος εχει δικιο περι συγκρισης ομοσταβλων.

George_Prix
17-05-09, 01:47
Εφτασε ο αγωνας και εδω επικρατει νεκρικη σιγη.

Παμε λοιπον...

1 3 Dani PEDROSA SPA Repsol Honda Team Honda 1'33.974 281.763
2 99 Jorge LORENZO SPA Fiat Yamaha Team Yamaha 1'33.979 282.205 0.005
3 27 Casey STONER AUS Ducati Marlboro Team Ducati 1'34.049 289.699 0.075
4 46 Valentino ROSSI ITA Fiat Yamaha Team Yamaha 1'34.106 291.183 0.132
5 4 Andrea DOVIZIOSO ITA Repsol Honda Team Honda 1'34.300 283.986 0.326
6 5 Colin EDWARDS USA Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 1'34.330 278.207 0.356
7 7 Chris VERMEULEN AUS Rizla Suzuki MotoGP Suzuki 1'34.676 280.446 0.702
8 65 Loris CAPIROSSI ITA Rizla Suzuki MotoGP Suzuki 1'34.839 283.464 0.865
9 33 Marco MELANDRI ITA Hayate Racing Team Kawasaki 1'35.008 281.984 1.034
10 14 Randy DE PUNIET FRA LCR Honda MotoGP Honda 1'35.399 290.322 1.425
11 24 Toni ELIAS SPA San Carlo Honda Gresini Honda 1'35.431 281.323 1.457
12 52 James TOSELAND GBR Monster Yamaha Tech 3 Yamaha 1'35.524 278.350 1.550
13 69 Nicky HAYDEN USA Ducati Marlboro Team Ducati 1'35.682 279.286 1.708
14 36 Mika KALLIO FIN Pramac Racing Ducati 1'35.741 278.278 1.767
15 72 Yuki TAKAHASHI JPN Scot Racing Team MotoGP Honda 1'35.774 283.093 1.800
16 15 Alex DE ANGELIS RSM San Carlo Honda Gresini Honda 1'35.785 278.925 1.811
17 88 Niccolo CANEPA ITA Pramac Racing Ducati 1'36.136 274.879 2.162
18 59 Sete GIBERNAU SPA Grupo Francisco Hernando Ducati

Και δε θα βαρεθω να το λεω, γνωριζοντας οτι κατανταω κουραστικος. :p

Στις δυο πρωτες θεσεις οι δυο καλυτερες μηχανες του grid και σε αποσταση αναπνοης τριτος ο Stoner με το χρεπι τη Ducati. :yahoo:
Oι υπολοιπες 4 Ducati, βρισκονται στις τελευταιες 6 θεσεις οπως παντα. :rtfm:

Αντε και καλο αγωνα να εχουμε (Κυριακη στις 15.00 στο ΣΚΑΙ). :)

Linus
17-05-09, 15:21
Κρίμα, τελείωσε ο αγώνας νωρίς για τον doctor.

George_Prix
17-05-09, 16:05
Κρίμα, τελείωσε ο αγώνας νωρίς για τον doctor.

Ας προσεχε ο doctor. :p
Πληρωσε τα πολλα του λαθη στη στρατηγικη, το λαθος του με το speed limiter, τη σαβουρδα που εφαγε και το κερασακι ηταν οτι τον κερδισε κατα κρατος ο ομοσταβλος του.
Ο οποιος ομοσταβλος του τον κερδιζει ολο και συχνοτερα σε κατατακτηριες ή στον αγωνα. :whistle:

Μιλαμε ειχα πολυ καιρο να φτιαχτω τοσο πολυ στα MotoGP.
Ο Pedrosa απλα Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ. :yahoo:

Οσο για το Stoner τα ειπαμε. Απλα οδηγαει τη χειροτερη μηχανη. Οσο βλεπουμε στις κατατακτηριες να ειναι στα ισια με τους αλλους, στον αγωνα θα ειναι αρκετα πισω.
Αυτο για οποιους καταλαβαινουν εξηγειται πολυ απλα.
Στις κατατακτηριες με το ταλεντο του, μπορει να κανει το κατι παραπανω για ενα γυρο, αλλα φυσικα ειναι αδυνατο να οδηγει για 30 γυρους σε αυτο το ρυθμο. ;)
Τα προηγουμενα χρονια που το εκανε, ειχε μερικες πτωσεις και καποιοι ασχετοι τον λεγανε παιδακι.

Δεν πειραζει... σιγα σιγα θα καταλαβουν. :twisted:

EvilHawk
17-05-09, 16:47
H Ducati είναι η πιο δύσκολη μοτοσυκλέτα στα MotoGp, αυτό δείχνει και την αξία του Loris που την έφερνε σε αξιόλογες θέσεις τόσα χρόνια ...

George_Prix
17-05-09, 18:40
H Ducati είναι η πιο δύσκολη μοτοσυκλέτα στα MotoGp, αυτό δείχνει και την αξία του Loris που την έφερνε σε αξιόλογες θέσεις τόσα χρόνια ...

Συμφωνω απολυτα. :oneup:

Για αυτο αλλωστε στο ξεκινημα του αγωνα που ηταν βρεγμενη η πιστα δε μπορουσε να σταθει στο δρομο με τιποτα ο Stoner.
Γιατι το βρεγμενο θελει καλο πλαισιο και εκει η Ducati σερνεται. :(

thePrince
17-05-09, 21:00
Απίστευτος αγώνας ο σημερινός. Συγχαρητήρια... σε όλους! Στον Lorenzo για τη σταθερότητα, στον Pedrosa για το πείσμα, στον Melandri γιατί δεν γίνονται αυτά! Με το Kaφasaki! Τα Su(τ)zuki σταθερά μέσα στους βαθμούς - μπράβο, η Honda όλο και καλύτερα, η Ducati όλο και χειρότερα και άμα συνεχιστεί αυτό, το πρωτάθλημα θα το πάρει -δικαίως- η Yamaha. Για τον Rossi δεν θα πω τίποτα, ακόμα και οι καλύτεροι δικαιούνται να κάνουν λάθος - αν και πιστεύω πως η ομάδα φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης.

Γιατι το βρεγμενο θελει καλο πλαισιο και εκει η Ducati σερνεται. :( Άμα το λες εσύ, έτσι θα είναι! :twisted:

George_Prix
17-05-09, 23:23
Για αυτο αλλωστε στο ξεκινημα του αγωνα που ηταν βρεγμενη η πιστα δε μπορουσε να σταθει στο δρομο με τιποτα ο Stoner.
Γιατι το βρεγμενο θελει καλο πλαισιο και εκει η Ducati σερνεται. :(

Άμα το λες εσύ, έτσι θα είναι! :twisted:

Οι "κοντριτσες" ειναι το αγαπημενο μου αθλημα, αλλα για να ασχοληθω θελω και καλο αντιπαλο.

Το να λες κατι ασχετο και να βαζεις διπλα ενα διαολακι (:twisted:) δεν ειναι επιχειρημα και εκτιθεσαι.
Απλα δειχνει ενα πικραμενο οπαδο, που προσπαθει να απαλυνει τον πονο του για τα σημερινα χαλια του οδηγου του. :p

Ξερω καλα οτι πολλες φορες κατανταω κουραστικος και γινομαι αντιπαθης με τον τροπο που γραφω, αλλα το μονο σιγουρο ειναι πως αυτα που γραφω δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου. Ειναι ΝΟΜΟΙ του μηχανοκινητου αθλητισμου που εχουν επικρατησει εδω και δεκαετιες. :rtfm:
Απλα σε αντιθεση με μερικους αλλους, εγω εχω διαβασει καλα το μαθημα μου και τους εχω μαθει τους ΝΟΜΟΥΣ. :whistle:

thePrince
18-05-09, 00:15
Κοντρίτσες, λυπάμαι, δεν θα κάνουμε! Οπαδός δεν ήμουν ποτέ, δεν θα γίνω ποτέ. Ducati έχω στο γκαράζ μου, αλλά αυτό δεν με κάνει στραβό. Η GP9 μπορεί να είναι η χειρότερη μοτοσυκλέτα του grid αλλά, σίγουρα, δεν φταίει το πλαίσιο. Φταίει το ότι δεν μπορούν οι μηχανικοί να διαχειριστούν σωστά την ισχύ της. Φταίει επίσης... ο ανταγωνισμός που βελτιώθηκε περισσότερο. Φταίει το ότι κάθε χρονιά έχουν φρέσκο δεύτερο οδηγό και rookies στην δορυφορική. Με απλά λόγια, φταίει η ομάδα και -όπως ήδη είπα- δικαίως θα χάσει το πρωτάθλημα. Εκτός αν οι πρωταθλητές Stoner και Hayden βάλουν το κεφάλι κάτω και στρωθούν στη δουλειά. Φυσικά, το ίδιο (πιθανότατα) θα κάνουν και οι ανταγωνιστές! Ελπίζω να είναι σαφής η στάση μου... Καλούς αγώνες να έχουμε και αν οδηγάς μηχανή, πάρε μια Ducati να βρεις την υγειά σου!

EvilHawk
18-05-09, 00:32
. Η GP9 μπορεί να είναι η χειρότερη μοτοσυκλέτα του grid αλλά, σίγουρα, δεν φταίει το πλαίσιο. Φταίει το ότι δεν μπορούν οι μηχανικοί να διαχειριστούν σωστά την ισχύ της.

:oneup::oneup::oneup:

George_Prix
18-05-09, 00:34
Κοντρίτσες, λυπάμαι, δεν θα κάνουμε! Οπαδός δεν ήμουν ποτέ, δεν θα γίνω ποτέ. Ducati έχω στο γκαράζ μου, αλλά αυτό δεν με κάνει στραβό. Η GP9 μπορεί να είναι η χειρότερη μοτοσυκλέτα του grid αλλά, σίγουρα, δεν φταίει το πλαίσιο. Φταίει το ότι δεν μπορούν οι μηχανικοί να διαχειριστούν σωστά την ισχύ της. Φταίει επίσης... ο ανταγωνισμός που βελτιώθηκε περισσότερο. Φταίει το ότι κάθε χρονιά έχουν φρέσκο δεύτερο οδηγό και rookies στην δορυφορική. Με απλά λόγια, φταίει η ομάδα και -όπως ήδη είπα- δικαίως θα χάσει το πρωτάθλημα. Εκτός αν οι πρωταθλητές Stoner και Hayden βάλουν το κεφάλι κάτω και στρωθούν στη δουλειά. Φυσικά, το ίδιο (πιθανότατα) θα κάνουν και οι ανταγωνιστές! Ελπίζω να είναι σαφής η στάση μου... Καλούς αγώνες να έχουμε και αν οδηγάς μηχανή, πάρε μια Ducati να βρεις την υγειά σου!

Φιλε διαφωνω καθετα.

Το μεγαλο προβλημα ειναι να κανεις μια μηχανη να στριβει καλα ή να κανεις εναν αργο κινητηρα πολυ γρηγορο.

Το να καταφερουν να βαλουν σωστα τη δυναμη του κινητηρα της Ducati στο δρομο -ειδικα τα τελευταια χρονια με τη χρηση των ηλεκτρονικων- ειναι το μικροτερο τους προβλημα.

Απλα δεν εχουν καταφερει ακομα να κανουν τη μηχανη να στριβει σωστα με αποτελεσμα να ειναι δυστροπη (πολλες φορες αυτο φαινεται και με το ματι).

Οσο για την εξελιξη που λες, συμφωνω οτι η Ducati εχει μεινει πισω, αλλα ποτε δεν ηταν η καλυτερη μηχανη.
Για μενα η βασικη διαφορα ειναι η αλλαγη νοοτροπιας του Stoner. Πλεον εχω την αισθηση οτι προτιμαει να πηγαινει ενα κλικ πιο αργα και να τερματιζει, παρα να πηγαινει 30 γυρους περα απο το οριο και να εχει καμποσες πτωσεις.

EvilHawk
18-05-09, 01:14
Απλα δεν εχουν καταφερει ακομα να κανουν τη μηχανη να στριβει σωστα με αποτελεσμα να ειναι δυστροπη (πολλες φορες αυτο φαινεται και με το ματι).

Ορέ αφού δεν το κατέχεις το άθλημα γιατί επιμένεις? :whistle:

Επαναλαμβάνεις τις χαζομάρες του Δ. για τα ηλεκτρονικά όταν σχεδόν στις μισές πίστες πέρσι ο Stoner δεν χρησιμοποιούσε καν το traction control. H μηχανή έχει πρόβλημα να βγάλει την δύναμη της ομαλά στην άσφαλτο, οι περισσότερες αλλαγές της GP9 αυτό το πρόβλημα προσπαθούν να λύσουν (άλλο φιλτροκουτί, διαφορετική χαρτογράφηση κλπ κλπ), εχουν πρόβλημα rideability και όχι ιπποδύναμης αφού βγάζει περίπου την ίδια ισχύ με τον περσινό κινητήρα.

O Stoner μπορεί να κουβαλάει αρκετά μεγάλη δόση τρέλας ώστε να μην τρομάζει απο το κτήνος, αμφιβάλλω όμως αν είναι εξίσου μεγάλος σαν βελτιωτής ώστε να βοηθήσει να στηθεί η μοτοσυκλέττα και για άλλους οδηγούς ...

George_Prix
18-05-09, 09:39
Ορέ αφού δεν το κατέχεις το άθλημα γιατί επιμένεις? :whistle:

Eσυ μας εχεις αποδειξει οτι δεν το κατεχεις, που απεριψες τον ΒΑΣΙΚΟ τροπο συγκρισης των οδηγων, δηλαδη τη μαχη με τον ομοσταβλο. :down:

Επαναλαμβάνεις τις χαζομάρες του Δ. για τα ηλεκτρονικά
όταν σχεδόν στις μισές πίστες πέρσι ο Stoner δεν χρησιμοποιούσε καν το traction control.

Ο Διατσιδης (σιγα μην τον ντραπω μπας και με καταλαβει και τον πω Δ. :p) λεει πραγματι χαζομαρες. Αλλα αυτο που λεει, ειναι οταν κερδιζει ο Stoner οτι παει γρηγορα λογω των ηλεκτρονικων της Ducati.
Δηλαδη καμια σχεση με αυτο που ειπα εγω.

Αυτο οτι στις μισες πιστες ο Stoner δε χρησιμοποιουσε το TC το εβγαλες απο το μυαλο σου για να μας πεισεις ή το διαβασες πουθενα? :rofl:

H μηχανή έχει πρόβλημα να βγάλει την δύναμη της ομαλά στην άσφαλτο, οι περισσότερες αλλαγές της GP9 αυτό το πρόβλημα προσπαθούν να λύσουν (άλλο φιλτροκουτί, διαφορετική χαρτογράφηση κλπ κλπ), εχουν πρόβλημα rideability και όχι ιπποδύναμης αφού βγάζει περίπου την ίδια ισχύ με τον περσινό κινητήρα.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.
Το χοντρο προβλημα ειναι να φτιαξεις ενα δυνατο κινητηρα και οχι τοσο να του δωσεις το ευρος στροφων που θελεις να δουλευει.
Εσυ μας τα λες σα να μιλαμε για 1000 αλογα κινητηρα σε μια μηχανη, οποτε θα ηταν λογικο να μη μπορουν να τον κανουν καλα. :rtfm:

O Stoner μπορεί να κουβαλάει αρκετά μεγάλη δόση τρέλας ώστε να μην τρομάζει απο το κτήνος, αμφιβάλλω όμως αν είναι εξίσου μεγάλος σαν βελτιωτής ώστε να βοηθήσει να στηθεί η μοτοσυκλέττα και για άλλους οδηγούς ...

Απο το κτηνος των 1000 αλογων που λεγαμε. :lol:

Οσο για την δυνατοτητα ενος οδηγου στη βελτιωση του κινητηρα, μη νομιζεις οτι μπορει να κανει και πολλα.
Απλα ενα feedback δινει και μετα ειναι θεμα του εργοστασιου να κανει κατι.

Α, μην ξαχασω να σταθω στην αναφορα σου οσον αφορα τη Ducati και τους αλλους οδηγους.
Ειπαμε... ο Stoner δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο.:nono:
Απλα η Ducati ειναι η μονη μηχανη στα χρονικα των MotoGP, που μπορει και την παει γρηγορα ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ.
Ειναι φτιαγμενη με τις εξης προδιαγραφες για να πηγαινει γρηγορα :
1) Να την καβαλαει ενας αναβατης που τα αρχικα του ειναι C S.
2) Να ειναι Αυστραλος.
3) Να εχει γεννηθει στις 16 Οκτωβριου 1985.
4) Να ειναι μικροκαμωμενος.
5) Να εχει ξανθα μαλια.

Τυχερακια Stoner.
Λουκουμι σου εκατσε το κτηνος. :twisted:

Παρατηρω οτι οσο τα θαλασσωνει ο Γιατρος, τοσο περισσοτεροι εδω μεσα χρειαζεστε Γιατρο.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ. :whistle:

EvilHawk
18-05-09, 10:33
Αυτο οτι στις μισες πιστες ο Stoner δε χρησιμοποιουσε το TC το εβγαλες απο το μυαλο σου για να μας πεισεις ή το διαβασες πουθενα? :rofl:

Από το μυαλό μου το έβγαλα, καμία σχέση με δηλώσεις της ομάδας ή του Heyden ή του Stoner ή σοβαρών σχολιαστών όπως ο Randy Mamola ή ο Alex Crivillé ... :rofl::rofl:

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.
Το χοντρο προβλημα ειναι να φτιαξεις ενα δυνατο κινητηρα και οχι τοσο να του δωσεις το ευρος στροφων που θελεις να δουλευει.
Εσυ μας τα λες σα να μιλαμε για 1000 αλογα κινητηρα σε μια μηχανη, οποτε θα ηταν λογικο να μη μπορουν να τον κανουν καλα. :rtfm:

Επαναλαμβάνεις μια χαζομάρα, 200+ άλογα βγάζει αλλά το θέμα είναι πως τα μεταφέρει στον πίσω τροχό της, προφανώς αδυνατείς να καταλάβεις τι λέμε, νομίζεις ότι μιλάμε για κονσέρβες με 4 τροχούς ...

Οσο για την δυνατοτητα ενος οδηγου στη βελτιωση του κινητηρα, μη νομιζεις οτι μπορει να κανει και πολλα.

Δεν εχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς, άχρηστοι οι οδηγοί βελτιωτές, ζήτω η τηλεμετρία ... :rofl::rofl::rofl:

ckoul
18-05-09, 11:01
Απλα ενα feedback δινει και μετα ειναι θεμα του εργοστασιου να κανει κατι.

Το ψιλο-έσωσες τελευταία στιγμή αναφέροντας ειδικά τον κινητήρα! Αλλά γιατί το περιορίζεις εκεί; Εσύ δε λες ότι το πρόβλημα είναι στο πλαίσιο; Εκεί δεν μπορεί να συνεισφέρει ο οδηγός;

Το ότι κάποιες ομάδες έχουν για δοκιμαστές οδηγούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται εντός αγώνων, μας λέει κάτι;

George_Prix
18-05-09, 11:14
Επαναλαμβάνεις μια χαζομάρα, 200+ άλογα βγάζει αλλά το θέμα είναι πως τα μεταφέρει στον πίσω τροχό της, προφανώς αδυνατείς να καταλάβεις τι λέμε, νομίζεις ότι μιλάμε για κονσέρβες με 4 τροχούς ...

Φανταζομαι οτι το να ειναι καποιος *Site Co-Owner του δινει το δικαιωμα να χαρακτηριζει καποιον ασχετο και τη γνωμη του χαζομαρες, γιατι δεν κινδυνευει να φαει ban. :down:

Ξερω καλα οτι o κινητηρας της Ducati δεν εχει και τη γλυκοτερη δυνατη λειτουργια, αλλα πιστευω πως το μεγαλυτερο της προβλημα ειναι το κακο πλαισιο.
Επισης η βασικη μου ενσταση σε αυτα που λετε, ειναι οτι πατε ολοι να χαρακτηρισετε "κατι σαν συμπτωση" το οτι ο Stoner ειναι ο μονος που καταφερνει και δαμαζει αυτη την κακη μηχανη συντριβοντας εδω και χρονια ολους τους ομοσταβλους του. ;)

Δεν εχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς, άχρηστοι οι οδηγοί βελτιωτές, ζήτω η τηλεμετρία ... :rofl::rofl::rofl:

Αν πει ενας οδηγος οτι ειναι πολυ αποτομος ενας κινητηρας και εχει πολυ ψηλα τη ροπη, τι αλλο μπορει να κανει? :hmm:

Σεβομαι πολυ τη δυνατοτητα εξελιξης των οδηγων, αλλα πιστευω οτι παιζει πολυ μεγαλυτερο ρολο στο στησημο της μηχανης και οχι στον κινητηρα.
Εκει αλλωστε μπορει να παιξει με πολυ περισσοτερες παραμετρους ο ιδιος ο οδηγος, σε αντιθεση με τον κινητηρα.
Οπως οι πιεσεις των ελαστικων, η σκληροτητα των αναρτησεων, η γομα των ελαστικων που ταιριαζει σε καποιες πιστες...

........Auto merged post: George_Prix πρόσθεσε 5 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Το ψιλο-έσωσες τελευταία στιγμή αναφέροντας ειδικά τον κινητήρα! Αλλά γιατί το περιορίζεις εκεί; Εσύ δε λες ότι το πρόβλημα είναι στο πλαίσιο; Εκεί δεν μπορεί να συνεισφέρει ο οδηγός;

Το ότι κάποιες ομάδες έχουν για δοκιμαστές οδηγούς που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται εντός αγώνων, μας λέει κάτι;

Φιλε ημουν σαφεστατος.
Οσον αφορα τον κινητηρα, ο οδηγος δε μπορει να κανει πολλα πραγματα στην εξελιξη.

Κατα τα αλλα σεβομαι απολυτα εναν οδηγο που εχει δυνατοτητες εξελικτη. :respekt:

Παντως να ξερεις, οτι για την εξελιξη, δεν ειναι αρκετο το σωστο feedback του οδηγου, αλλα και η δυνατοτητα του καθε εργοστασιου να υλοποιησει αυτες τις σωστες διαπιστωσεις που μπορει να γινουν.

Και ο Alonso εχει τη φημη ενος απο τους καλυτερους εξελικτες στην F1.
Aλλα η Renault δυστυχως δεν εχει τη δυνατοτητα να εξελιξει το μονοθεσιο της σε τετοιο βαθμο ωστε να φτασει στην κορυφη, οσο ευκολα θα μπορουσε να το κανει για παραδειγμα η Ferrari. :(

EvilHawk
18-05-09, 11:33

Ε μα τώρα και εσύ μιλάει για τον σκελετό, την στιγμή που φέτος φοράει τον monocoque από carbon fibre και για πρώτη φορά δεν έτρεμε σαν φίδι στις εξόδους των στροφών πχ του Qatar ...

Κατ' άλλα βλέπει την αστάθεια με το μάτι ... :whistle:

ckoul
18-05-09, 11:43
[trolling mode]
Να δεις που γι αυτό δεν τα πάει τόσο καλά ο Πετρής φέτος.. ο άνθρωπος θέλει ελαστικότητα στο πλαίσιο. Γητευτής φιδιών ήθελε να γίνει από μικρός αλλά δεν τον άφησε η οικογένειά του! :p
[/trolling mode]

George_Prix
18-05-09, 12:29
Ε μα τώρα και εσύ μιλάει για τον σκελετό, την στιγμή που φέτος φοράει τον monocoque από carbon fibre και για πρώτη φορά δεν έτρεμε σαν φίδι στις εξόδους των στροφών πχ του Qatar ...

Κατ' άλλα βλέπει την αστάθεια με το μάτι ... :whistle:

Φανταζομαι οτι ο σκελετος monocoque από carbon fibre ειναι πανακεια για να πουμε οτι μια ομαδα εχει πλεον ισαξιο σκελετο με τους αντιπαλους της.

Το οτι μολις 1cm μεγαλυτερο ή μικροτερο μεταξονιο, 1cm ψηλοτερα ή χαμηλοτερα του κεντρου βαρους μεταφραζονται σε τεραστιες αποκλισεις στην ταχυτητα μιας μηχανης, δε δειχνεις να το υπολογιζεις. :whistle:

EvilHawk
18-05-09, 12:34
Ω μα εγώ τα υπολογίζω γιατί τα βιώνω καθημερινά ...

George_Prix
18-05-09, 15:56
Ω μα εγώ τα υπολογίζω γιατί τα βιώνω καθημερινά ...

Ω μα ημουν σιγουρος πως εισαι συνεχεια με τη φιαλη οξυγονου και κανεις κοψοραψιματα στο πλαισιο σου ωστε να δεις το πως αντιδραει η μηχανη σου στις αλλαγες του μεταξονιου και του κεντρου βαρους. :rofl:

Φιλε περα απο την πλακα, ειλικρινα καταλαβαινω οτι εισαι γνωστης και ασχολεισαι χρονια με το αθλημα.
Απο εκει και περα, απλα να σου πω οτι στο επιπεδο της συζητησης που κανουμε, ειναι αρκετο να κοβει το ματι καποιου, να παρακολουθει χρονια τους αγωνες και φυσικα να εχει την αντιληψη να καταλαβαινει τα τεκταινομενα.

Εσυ και καποιοι αλλοι, μας ειπατε 2-3 φορες κατι σποντες του στυλ "τι να μας πειτε και εσεις με τα παπακια που οδηγατε...", "τα καταλαβαινω καλυτερα τα πραγματα γιατι ειμαι παλιος αναβατης...", κτλ κτλ :down:

Θα σας θυμισω, πως οι καλυτεροι προπονητες (γιατι στην κουβεντα που κανουμε παιζει ρολο το ποσο κοβει το ματι μας και ποσο αντιλαμβανομαστε τα πραγματα) ηταν μετριοτατοι παικτες και πολλοι απο αυτους δεν παιξανε καν επαγγελματικα το αθλημα στο οποιο διαπρεπουν σαν προπονητες.

Οποτε σταματηστε να μας το παιζετε γλλληγοροι και απλα παραθεστε τα επιχειρηματα σας πανω σε αυτα που συζηταμε. :p

btw, προς αρση των παρεξηγησεων, θα πω απλα οτι οι 9 στους 10 που εχω κανει γρηγορη βολτα με αυτοκινητο/μηχανη, ορκιστηκαν πως ηταν η τελευταια φορα στη ζωη τους που το κανουν. :lol:
Εμ, πως? Μονο εσεις θα κανετε φιγουρα? :p

Αλλα τονιζω οτι στην κουβεντα που κανουμε, αυτο δεν παιζει καμια απολυτως σημασια.:nono:

EvilHawk
18-05-09, 16:07
Ω μα ημουν σιγουρος πως εισαι συνεχεια με τη φιαλη οξυγονου και κανεις κοψοραψιματα στο πλαισιο σου ωστε να δεις το πως αντιδραει η μηχανη σου στις αλλαγες του μεταξονιου και του κεντρου βαρους. :rofl:

Μπράβο ρε μάστορα μόνο με φιάλη οξυγόνου αλλάζουν αυτά, ρυθμιστικά δεν υπάρχουν πουθενά στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες ... :whistle:

mob
18-05-09, 20:10
Μπράβο ρε μάστορα μόνο με φιάλη οξυγόνου αλλάζουν αυτά, ρυθμιστικά δεν υπάρχουν πουθενά στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες .. :whistle:

τι ρυθμιστικά και πράσινα άλογα εδώ μιλάει η τεχνολογία (http://ecx.images-amazon.com/images/I/512SM0123XL._SS500_.jpg), το νέο μοντελάκι του γιατρού με δώρο οικόπεδο

Yes !!! we can fix it !!!

georgef1
18-05-09, 21:20
Καλά ρε Μάρκο όταν προσπέρασες το φαινόμενο (sic) δεν ντράπηκες ήθελα να ήξερα....τι κακός που είσαι.....
Παρά την πτώση του Γιατρού (δικαιούται νομίζω και μία κάθε χρόνο) πιστεύω ότι το championi το έχει φέτος στο χέρι...άντε ρε doc να σε δούμε και στο WRC..βαρέθηκα να βλέπω τον Γάλλο......

George_Prix
19-05-09, 20:27
Μπράβο ρε μάστορα μόνο με φιάλη οξυγόνου αλλάζουν αυτά, ρυθμιστικά δεν υπάρχουν πουθενά στις σύγχρονες μοτοσυκλέτες ... :whistle:

Μαστορα, μπορεις να μου πεις πως αλλαζει το μεταξονιο και το κεντρο βαρους σε καποια συγκεκριμενη μοτοσυκλετα? :hmm:
Για να το μελετησω λιγο και να μαθω τιποτα και εγω. :)

EvilHawk
19-05-09, 20:30
Ανεβοκατέβασε τις μπουκάλες του μπροστινού στα καλάμια, αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις μιας και δεν έχεις συνηθίσει ... :whistle:

George_Prix
19-05-09, 21:16
Καλά ρε Μάρκο όταν προσπέρασες το φαινόμενο (sic) δεν ντράπηκες ήθελα να ήξερα....τι κακός που είσαι.....
Παρά την πτώση του Γιατρού (δικαιούται νομίζω και μία κάθε χρόνο) πιστεύω ότι το championi το έχει φέτος στο χέρι...άντε ρε doc να σε δούμε και στο WRC..βαρέθηκα να βλέπω τον Γάλλο......

Καλα εσυ εισαι αλλου για αλλου. :p

Δε με βοηθαει η μνημη μου. :(
Μαρκο.... :hmm:
Μαρκο........ :hmm:
Μαρκο............ :hmm:

αααααααααα, σαν κατι να θυμηθηκα.
Αυτος δεν ειναι το πτωμα στο οποιο ασελγουσε εναν ολοκληρο χρονο ο Stoner ριχνοντας του 2sec/lap? :twisted:

@georgef1,
αν πετας κατι ατακες σαν την τελευταια σου ισα ισα για να μου πας κοντρα, δεν υπαρχει προβλημα. Απλα αποδεικνυεις οτι δεν κατεχεις την τεχνη του trolling. :lol:
Αν ομως κατι τετοια που λες κατα καιρους τα πιστευεις πραγματικα, το προβλημα σου ειναι πολυ βαθυτερο. :cry:

........Auto merged post: George_Prix πρόσθεσε 41 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ανεβοκατέβασε τις μπουκάλες του μπροστινού στα καλάμια, αλλά πρόσεξε μην το παρακάνεις μιας και δεν έχεις συνηθίσει ... :whistle:

Το βασικο ψαξιματακι της αναρτησης στις μηχανες παραγωγης ειναι η ρυθμιση του bound/rebound.

Αν δεν κανω λαθος, καποιες εταιριες οπως η Aprilia δινουν πλεον και τη δυνατοτητα ρυθμισης του μεταβλητου πλαισιου, του υψους, αλλα να σου πω την αληθεια δεν τα ψαχνω σε τοσο βαθος, γιατι πλεον δεν ειμαι μηχανοβιος.

Δεν ξερω ποιες αλλες μηχανες δινουν αυτη τη δυνατοτητα και αν εχεις μια απο αυτες, το μονο που ξερω σιγουρα, ειναι πως αν παμε καμια βολτουλα στα λιμανακια (γιατι δε σε κοβω για πιστα :p) δε σε σωζει τιποτα. :twisted:

EvilHawk
20-05-09, 09:22
ειναι πως αν παμε καμια βολτουλα στα λιμανακια (γιατι δε σε κοβω για πιστα :p) δε σε σωζει τιποτα. :twisted:

Αχχμμμ πες το ορέ ότι την "μετράς" στα Λιμανάκια, ευτυχώς δεν θα με βρεις ποτέ εκεί ...

George_Prix
20-05-09, 11:38
Αχχμμμ πες το ορέ ότι την "μετράς" στα Λιμανάκια, ευτυχώς δεν θα με βρεις ποτέ εκεί ...

Σωστος ο παικτης. ;)

Και εγω πιτσιρικας τις εκανα αυτες τις λαλακιες. :(

Παντως απο εμενα σταματαει εδω αυτο το ειδος αντιπαραθεσης. Ειπαμε να πουμε τη γνωμη μας για τα MotoGP, να διαφωνησουμε, να συμφωνησουμε, να πειραξει ο ενας τον αλλο... αλλα καπου ξεφυγαμε και ριξαμε χαμηλα το επιπεδο.

Συγνωμη απο οσους κουρασα. :oops:

Patentman
20-05-09, 22:55
Σημερα ειδα τον αγωνα, δυστυχως χωρις ηχο (ειχε λοξυγγα :rofl: το αρχειο -συμβαινει και στις καλυτερες οικογενειες).
Ετσι το περασα σε 1.5x ταχυτητα και χωρις ενδιαφερον.

Ομως εντοπισα δυο-τρια πραγματα.
1. ο γλιφιτζουρακιας (που ποτε δεν συμπαθησα ως παρουσιαστικο) δειχνει σταθερος.
Αν και δεν μου αρεσει να τον βλεπω πρωτο θα πρεπει να συνηθισω στην ιδεα μου φαινεται.
2. Ο Ροσι μαλλον πρεπει να παει για τετρατροχα. Δειχνει οτι γερναει πριν της ωρας του. Μαλλον επειδη δεν εχει ενδιαφερον πλεον. Και ετσι να μην ειναι το καλυτερο γι`αυτον ειναι να την κανει πριν γινει δευτερατζα. Καλο ειναι ενας τετοιος οδηγος να φευγει οταν ειναι στα high.
3. Ο Μελαντρι εδειξε και στον προηγουμενο αγωνα οτι κατι ψαχνει ή οτι κατι βρηκε. Για να δουμε, αν και αυτος δεν εχει σταθερη αποδοση ακομα και στα καλα του να ειναι.
4. Οσο παει τα MotoGP χανουν τις στιγμες πλαγιολισθησης. Μπορει οι χρονοι να κατεβαινουν αλλά χανεται το θεαμα.

EvilHawk
21-05-09, 10:03
4. Οσο παει τα MotoGP χανουν τις στιγμες πλαγιολισθησης. Μπορει οι χρονοι να κατεβαινουν αλλά χανεται το θεαμα.

Δεν υπάρχουν "στιγμές πλαγιολίσθησης" στα MotoGp, δεν είναι dirt track, υπάρχει ο αποτελεσματικός τρόπος να τοποθετείς την μοτοσυκλέτα σου στην στροφή για την μέγιστη ταχύτητα στην έξοδο της ή να κρυώνεις ή να προστατεύεις τα ελαστικά από φθορά. Αν είχαν επιλογή οι οδηγοί ούτε τις προηγούμενες χρονιές θα έβλεπες πλαγιολισθήσεις, η ανάγκη τους έκανε να οδηγούν έτσι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ... ;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.