Επιστροφή στο Forum : Anonymous surfing?
Καλησπερα παιδια!θα ηθελα την γνωμη σας για την ανωνυμια στο internet,δηλ. χρειαζεται?προσφερει καποιου ειδους ασφαλεια?εχω ακουσει οτι κοβει λιγο σε ταχυτητα,ισχυει?και πιο θεωρειται αξιοπιστο προγραμμα?
Καλησπερα παιδια!θα ηθελα την γνωμη σας για την ανωνυμια στο internet,δηλ. χρειαζεται?προσφερει καποιου ειδους ασφαλεια?εχω ακουσει οτι κοβει λιγο σε ταχυτητα,ισχυει?και πιο θεωρειται αξιοπιστο προγραμμα?
Ψάξε στο adslgr.com για TOR και privoxy. Υπάρχει και το TOR CP (control panel) για ευκολία...δεν τα έχω εφαρμόσει στην πράξη αλλά σε κάποιον που τα έδειξα και τα εφήρμοσε δούλεψαν ΟΚ!
mastermind
04-01-06, 10:42
Δουλεύουν περίφημα!!! Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Ισως η ταχύτητα είναι χαμηλή (πολλοί proxy είναι προς Ιαπωνία μεριά) αλλα αξίζει ;)
Δεν υπάρχει πραγματική ανωνυμία. period.
http://wiki.noreply.org/noreply/TheOnionRouter/TorFAQ#TotallyAnonymous
mastermind
04-01-06, 11:38
Σε επίπεδο CIA ή NSA τίποτα(εκτος απο internet cafe) δεν είναι ανώνυμο αλλα για να ξεφύγεις απο την RIAA είναι ιδανικό ;)
Σε επίπεδο CIA ή NSA τίποτα(εκτος απο internet cafe) δεν είναι ανώνυμο αλλα για να ξεφύγεις απο την RIAA είναι ιδανικό ;)
Θα συμφωνήσω με αυτό (μέχρι τωρα, για το μέλλον μάλλον πιο σκούρα τα βλέπω)
ωραια παιδια....,κι απο θεμα ασφαλειας τι σημαινει?δηλ. τι κυνδινος υπαρχει απο μια "εκτεθειμενη" i.p.?
ωραια παιδια....,κι απο θεμα ασφαλειας τι σημαινει?δηλ. τι κυνδινος υπαρχει απο μια "εκτεθειμενη" i.p.?
Δεν είναι θέμα εκτεθειμένης ΙΡ. Ισως εννοείς ότι εαν μπορούν να κρακάρουν το σύστημα σου κλπ κλπ. Εδώ μιλάμε για το αν μπορεί κάποιος (εννοούμε ISP, RIAA και λοιπές εταιρίες) να γνωρίζει την ιντερνετική σου δραστηριότητα, και ενδεχομένως τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου (με όποιο τρόπο μπορείς να φανταστείς).
@ANON :και ενδεχομένως τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου (με όποιο τρόπο μπορείς να φανταστείς).Eπειδη εχω πολλη φαντασια,ενα παραδειγμα αν μπορεις?
Κατεβάζεις ή ανεβάζεις (web server) mp3 αθώα τραγουδάκια :D
Ψάξε στο adslgr.com για TOR και privoxy. Υπάρχει και το TOR CP (control panel) για ευκολία...δεν τα έχω εφαρμόσει στην πράξη αλλά σε κάποιον που τα έδειξα και τα εφήρμοσε δούλεψαν ΟΚ!Εμένα γιατί όλα αυτά τα TOR μου φαίνονται κάπως ύποπτα.. και δε καταλαβαίνω και το λόγο που κάποιος θα επέτρεπε στον Η/Υ του να τρέχει το TOR για να προσφέρει privacy και άσυλο σε άλλους, μπαίνοντας αυτός σε περιπέτειες. Κάτι δε πάει καλά εδώ μου φαίνεται :-k
Εμένα γιατί όλα αυτά τα TOR μου φαίνονται κάπως ύποπτα.. και δε καταλαβαίνω και το λόγο που κάποιος θα επέτρεπε στον Η/Υ του να τρέχει το TOR για να προσφέρει privacy και άσυλο σε άλλους, μπαίνοντας αυτός σε περιπέτειες. Κάτι δε πάει καλά εδώ μου φαίνεται :-k Μου φαινεται πως κατι θελει να πει "ο ποιητης"....... η κανω λαθος?
Δεν υπονοώ κάτι, απλώς προσπαθώ να καταλάβω που αντλούν αυτή τη καλοσύνη και πως ξαφνικά κάποιοι καλοθελητές προσφέρουν το bandwidth τους μαζί με την ευθύνη του να βρουν μπελάδες από παράνομες ενέργειες που υποθάλπτονται από τέτοιου είδους υπηρεσίες.
Ας πούμε δηλαδή ότι είμαι σε ένα πανεπιστήμιο ή σε έναν ISP ή έχω γρήγορη SDSL, γιατί να ρισκάρω να βρω μπελά για να βοηθήσω κάποιους στο privacy; Και ας πούμε πως το κάνω, πως κατοχυρώνεται ο άλλος ότι εγώ δεν χρησιμοποιώ τα δεδομένα που περνάνε για τον Α,Β σκοπό;
Δε θέλω να το πάω σε συνομωσίες, αλλά με παραξενεύει η όλη λογική διότι δεν είναι σαν τα P2P πχ που δίνεις και παίρνεις, εδω θα 'λεγα διακινδυνεύουν οι donated servers αρκετά πράγματα και το απλούστερο να χάσουν την πρόσβασή τους... Ίσως δεν έχω καταλάβει τη λογική και ας διάβασα όλα τα faq στο site τους.
Ακριβώς όπως το λέει ο psyxakias. Ακόμη και εαν εσύ που χρησιμοποιείς το ΤΟR είσαι ανώνυμος (λέμε τώρα), αυτοί που σου εξυπηρετούν είναι ορατοί το τι κάνουν. Και εφόσον χρησιμοποιείται για ανωνυμία είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν τους ανώνουμους servers μάλλον για κάτι απο ψιλο έως χοντρο παράνομο το θέλουν. Γιατί λοιπόν να μπεί στην διαδικασία να είναι υπόλογος για κάποιον άλλον;
εκτός και εαν αυτός που προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές μπορεί να θέλει για να έχει στοιχεία .......
Καμμιά πληροφορία έχουμε για το status των ατόμων που κρύβονται πίσω από το TOR? Ποιοί στο καλό είναι? Πάντως σαν ελαφρυντικό είναι και το γαμώτο, ότι δηλαδή εγώ η τέλος πάντων πολλοί από τους χρήστες δε γουστάρουν να υπόκεινται σε έλεγχο κάθε στιγμή που είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Δε μου φαίνεται παράλογο. Προσωπικά δεν έχω εγκαταστήσει το TOR, αν και το έχω σκεφθεί πολλές φορές, απλά φοβάμαι μη καταλήξω σε χειρότερα θέλοντας να γίνω "αόρατος", οπότε κρατώ τις επιφυλάξεις μου προς το παρόν.
Τώρα, όσον αφορά σε αυτό που γράφεις, psyxakias:
εδω θα 'λεγα διακινδυνεύουν οι donated servers αρκετά πράγματα και το απλούστερο να χάσουν την πρόσβασή τους... , αν και δε γνωρίζω που βρίσκονται οι servers τους, είναι απίθανο η νομοθεσία της χώρας που εδρεύουν να είναι λίγο πιο ελαστική σε αυτά τα θέματα?
Δηλαδή για όλους εμάς τους χομπίστες του internet το μόνο νόμιμο είναι η ενημέρωση από τα διάφορα site και τα online παιχνίδια;
Το download προγραμμάτων με τα crack που τα βρίσκεις πολύ εύκολα, τα mp3 επίσης,
οι διάφορες sex σελίδες που βρίσκεις τα password από τις αναρίθμητες σελίδες... είναι
πραγματικά, όχι τόσο νόμιμα, αλλά γιατί να κυνηγήσουν εμάς τους "ψιλικατζίδες"
και να μην ασχοληθούν με όλες αυτές τις πηγές, που χωρίς αυτές δεν θα είχαμε υλικό ούτε εμείς;
Πιστεύω ότι ένα μεγάλο ποσοστό από εμάς τους home users, ασχολείτε με όλα τα παραπάνω ή έστω με κάποια από αυτά.
Εξάλου οι διωκτικές αρχές έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, με παιδικές πορνογραφίες, με πωλήσεις ουσιών, με κλοπές κωδικών
πιστωτικών καρτών και διάφορα τέτοια αδηκήματα που πραγματικά δεν πρέπει να μένουν ατιμώριτα και είναι κατακριτέα από όλους....
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω υπάρχει λόγος να μείνουμε ανώνυμοι ή παιδευόμαστε χωρίς λόγο;
Έχει ακούσει κάποιος, καμμιά περίπτωση που να αντιμετώπησε πρόβλημα;
Φίλοι μου τα φώτα σας, να φωτίσουμε την υπόθεση....
Tα διάφορα warez τα κυνηγάνε. ΕΠειδή όμως πολλές φορές βρίσκονται σε χώρες που δύσκολα θα πέσουν στα χέρια του νόμου (λόγω ελλειπής ή καθόλου σχετικής νομοθεσίας), έχουν αρχίσει να κυνηγάνε και χρήστες (βλ στην Αμερική). Προς το παρόν δεν φαίνεται ιδιαίτερος κίνδυνος, αλλά σίγουρα το πράγμα σφίγγει όλο και περισσότερο. Μπορείς να κατεβάζεις τραγουδάκια, βιντεάκια, πορνό (ότι επιτρέπεται δηλαδή όχι παιδοφιλία κλπ), επ αμοιβή απο κανονικές ιντερνετικές επιχειρήσεις.
Η ουσία είναι ότι εαν θέλουν να σε βρούν, και τι κάνεις, δεν υπάρχει περίπτωση με οτιδήποτε μέσο και εαν χρησιμοποιήσεις να μην το καταφέρουν. Και δεν χρειάζεται φοβερές γνώσεις κλπ, απλά υπομονή και επιμονή και πλήρη logs της δραστηριότητας (που είναι υποχρεωμενοι οι πάροχοι σε όλη την Ευρώπη να κρατούν για τρία χρόνια !!! )
Αρα η μόνη περίπτωση ανωνυμίας ειναι μέσω Internet Cafe (και όχι συνέχεια στο ίδιο, και μεταμφιεσμένος - μπορεί να έχουν κάμερα) :D
Εξασφαλίζουν κάποιου είδους προστασία σε χώρες που η νομοθεσία στρέφεται κατά αυτού που διέπραξε την παράβαση και όχι κατά αυτού που χρησιμοποίησε (παράνομα ή νομιμα) το τελικό δίκτυο που ευθύνεται για την παράβαση. Σε αυτήν την περίπτωση όμως η εταιρία που διαχειρίζεται το δίκτυο παράβασης μπορεί να στραφεί αναντίον σου (σε γνωρίζει) για κακόβουλη χρήση του από πλευρά σου. Μήπως αυτό είναι η απάντηση στο ερώτημα τι συμφέρον έχουν αφού είναι δυνατόν να εισπράτουν αποζημιώσεις όταν κάποιος χρησιμοποεί το δίκτυο τους για παράνομους σκοπούς;
Στην ΕΕ πάντως δεν είναι απόλυτα ακόμη απόλυτα ξεκάθαρο το ποιος ευθύνεται.
Για να καταλάβω!
Όταν συνδέομαι η ΦΟΡΘΝΕΤ μου δίνει μία ΙΡ η οποία κάθε φορά αλλάζει. Την ίδια ΙΡ δίνει την ίδια μέρα και σε άλλους χρήστες.
Μπορούν λοιπόν να καταγράφουν που μπαίνουμε και τι κάνουμε ως ΙΡ. Η ΙΡ όμως "προδίδει" τη ΦΟΡΘΝΕΤ όχι τον χρήστη.
Επομένως, πώς μπορούν να βρούν αν εγώ ο τελικός χρήστης με διαφορετική ΙΡ κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση με ΚΟΙΝΗ ΙΡ με άλλους χρήστες της ΦΟΡΘΝΕΤ τι έκανα και τι είδα;
Ας μου εξηγήσει κάποιος!:hmm:
Μια καλή λύση για P2P, αλλά και για web browsing, είναι το PeerGuardian 2 που είναι και Open Source....
http://phoenixlabs.org/pg2/
Επίσης αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις anonymous proxy server στον browser που χρησιμοποιείς...
http://www.stayinvisible.com/proxy_lists.html
Kάθε φορά που συνδέεσαι στον οποιοδήποτε πάροχο, εκτελείται μια διαδικασία authentication (username / password) και εφόσον είναι ΟΚ, σου δίνει ΙΡ. Εννοείται φυσικά ότι με το που σου δίνει IP καταγράφεται και για ποιόν χρήστη πρόκειται. Και για να στο χοντρύνω λίγο, κάθε σύνδεση (φυσική, καλώδιο δηλαδή) που ανήκει στον ΟΤΕ (βασικά), επίσης είναι γνωστό σε ποιόν ανήκει, και η σύνδεση που κάνεις (είτε pstn είτε ISDN είτε ADSL) καταγραφεται επίσης. Αρα σε ξέρουν. Και τα logs αυτά πρέπει να τα κρατάνε για τουλάχιστον τρία χρόνια (και όχι μόνο τα συγκεκριμένα)
Οπως θα καταλαβαίνεις, η παρακολούθηση ή αναγνωριση μπορεί να γίνει σε τέτοιο επίπεδο που ούτε peergaurdian ούτε οποιαδήποτε άλλη λυση μπορεί να σε προστατέψει (πχ TOR)
Βέβαια υπάρχουν κάποιοι τρόποι, αλλά δεν είναι νόμιμοι :D :D :D
Σε γενικές, γίνεται καταγραφή των στοιχείων σύνδεσης για κάθε χρήστη, σύμφωνα με την τελευταία οδηγία της ΕΕ τα στοιχεία αυτά διατηρούνται για 2 χρόνια υποχρεωτικά απο τον ISP, μόνο ο ISP μπορεί να συνδυάσει ip και συγκεκριμένο χρήστη, αν του ζητηθεί, αλλά μόνο με εισαγγελική παρέμβαση... Το θέμα εχει ξανασυζητηθεί, υπάρχει μπόλικο υλικό στο forum! ;)
Θα συμφωνήσω βέβαια ότι κάνενας δεν είναι ανώνυμος και ότι εάν θελήσουν να σε βρούν σε βρίσκουν! ;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.