PDA

Επιστροφή στο Forum : Access 2007

tonik21
23-04-09, 13:55
Καλησπέρα....

Έχω σχεδιάσει μία βάση δεδομένων στην Access 2007 και μέχρι τώρα υπήρχε εγκατεστημένη σε ένα pc.ΤΟ πρόβλημα πλέον είναι ότι θα την δουλεύουν δύο χρήστες από διαφορετικά pc (είναι στο ίδιο δίκτυο).Συνεπώς πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνεται ενημέρωση της βάσης ταυτόχρονα καθώς θα δουλεύουν και οι δύο χρήστες.Δεν έχω ασχοληθεί με παρομοια ζητήματα στο παρελθόν αλλά υποψιάζομαι ότι αυτό γίνεται με sql server.Θα μπορούσε να μου πεί κάποιος τις ενέργεις που απαιτούνται για την υλοποίηση του παρπάνω?

Ευχαριστω...

Thuglife
23-04-09, 14:26
Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσεις την Access σε multiuser περιβάλλων, θα την βάλεις σε ένα network share. Τώρα να σου πω την αλήθεια το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσεις μια πραγματική βάση δεδομένων και να φύγεις από την access όσο πιο νωρίς μπορείς αλλά ίσως υπάρχουν θέματα τα οποία δεν τα έχεις σκεφτεί. Αν το γυρίσεις σε sql server για παράδειγμα πως οι χρήστες θα διαχειρίζονται τα δεδομένα ; Θα πρέπει να φτιάξεις ένα custom web / form application, με την access φαντάζομαι έχεις κάποιες φόρμες ή κάτι αντίστοιχο;

tonik21
23-04-09, 14:48
Ναι έχω αρκετές φόρμες και πολλά ερωτήματα.Γενικά την αντιπαθώ την access αλλά επρεπε να κάνω κάτι γρήγορα και γι'αυτο την χρησιμοποίησα χωρίς βέβαια να ξέρω ότι θα επεκταθεί τόσο πολύ κατοπιν...

gitane
25-04-09, 19:07
Μπορείς να διαχωρίσεις την Access σε δύο αρχεία:
Ένα που να έχει τα data (δηλαδή μόνο πίνακες) και το άλλο τον κώδικα (ερωτήματα, φόρμες, ρεπόρτ,...) όπου έχεις αντικαταστήσει τους πίνακες με linked πίνακες.
Μελλοντικά θα μπορείς πολύ εύκολα να πας τα data σου σε κανονική βάση, αλλάζοντας απλώς το σημείο που βλέπουν οι linked πίνακες.

@ ADSLgr.com All rights reserved.