PDA

Επιστροφή στο Forum : Windows 7 RC1

BHACK
27-04-09, 15:44
Είπα και εγώ να δοκιμασω την RC1 εκδοση των Windows 7.

Είχα XP/Vista dual boot και προσπαθησα να περάσω τα 7 στο Partition που είχα τα Vista. Yπέθεσα οτι σε καποιο σημειο του installation θα με ρωτουσε να κανω Format το partition που έχω τα Vista. Ελα όμως που δεν σου δινεται τεοια επιλογή κατα το Install...

Κατέληξα τελικα να περάσουν τα 7 πάνω απο τα Vista και να βγαίνει σφάλμα κατα το Boot (δεν μου αναγνωριζει καθόλου τα 7 αλλα μου δείχνει να εχει ακόμα τα Vista εγκατεστημενα)-αν και την πρωτη φορα μπηκα κανονικα στα 7.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:
Αν κανω format το partition που είναι εγκατεστημένα τα 7+Vista (!!!) το Boot.ini θα αναγνωρίζει τα ΧΡ που είναι στο άλλο partition ή θα γίνει της Πόπης απο τα πολλα λειτουργικα?

Ρωτάω γιατι ξέρω οτι Vista και ΧΡ έχουν διαφορετικό τροπο boot (τα ΧΡ με το Boot.ini και τα Vista με το BCD)

Το ξέρω οτι τα εχω κανει ο,τι να ναι αλλα τι να κανουμε ... :whistle:

zig
27-04-09, 16:09
Δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Εκκίνησε από το DVD (μπες δηλαδή στο setup του bios και βάλε να ξεκινάει το boot από το DVD) και κάνε κανονικά clean install με quick format στο παρτιτιον που θέλεις.

BHACK
27-04-09, 16:29
Αυτο λέω οτι δεν μου εβγαλε επιλογη για να κανω Format το partition που θέλω.

Μπορώ να κανω Format στο partition των Vista μεσα απο τα XP ?

zig
27-04-09, 16:36
Μπορείς κατά την εγκατάσταση να διαγράψεις τελείως το παρτιτιον των βιστα, θα το βγάλει σαν unallocated space και να το ξαναδημιουργήσεις. Πρόσεξε μόνο μην πειράξεις αυτό των xp. Στην περίπτωση αυτή θα σε αφήσει σίγουρα να το κάνεις quick format και να συνεχίσεις σε καθαρη εγκατασταση.

(αν και απο οτι θυμαμε κανονικα ουτως ή άλλως βγάζει επιλογή format σε κάποιο σημείο ... ως advanced options για το drive)

BHACK
27-04-09, 16:37
Μπορει να εχεις δικιο και να μην προσεξα καμια επιλογη αν ήταν σε παράξενο σημειο ...

Θα ξαναπροσπαθησω και ο Θεος βοηθός ...

sotos65
27-04-09, 16:56
Όταν γίνεται η εγκατάσταση και κάποια στιγμή εμφανίζονται οι διαθέσιμοι δίσκοι/partition υπάρχει μία επιλογή drive options (advanced) κάτω δεξιά (αν θυμάμαι καλά), αν πας εκεί δίνεται η δυνατότητα φορμαρίσματος (εννοείται ότι δεν πρέπει να έχεις επιλέξει να κάνεις upgrade άλλης έκδοσης windows, στην αρχική επιλογή, αλλά καθαρής εγκατάστασης).

BHACK
27-04-09, 17:04
Αχα ... σαν κατι να θυμαμαι τωρα που το λες ... θα δοκιμασω ...

Thx για τις γρηγορες απαντησεις παιδες ...

BHACK
27-04-09, 23:41
Μπα ... απετυχε ...
Εκανα format κατα το installation το partition που ειχα τα Vista/7 και περασα καθαρά τα Windows 7 αλλα πάλι ο boot loader μου αναγνωρίζει μονο τα XP και τα Vista (τα οποία παρεπειπτοντως δεν υπαρχουν πουθενα εγκατεστημενα πια) ...

Τρέχοντας το FreeBCD v2.0 μου βλεπει και αυτο οτι εχω ακομα τα Vista εγκατεστημενα (!). Τέλος πάντων μαλλον θα το αφήσω να το κάνω με μια επόμενη έκδοση των WIndows 7...

Αν τωρα κάνω format μεσα απο τα XP το partition των 7 θα μπορώ μετα να boot-αρω μόνο τα XP ή όχι ?

zig
28-04-09, 11:17
Στην περίπτωση που περιγράφεις νομίζω ότι απλά έχει λανθασμένες πληροφορίες ο bootloader. Το λειτουργικό πρέπει να εγκαταστάθηκε κανονικά. (Υποθέτω ότι όταν επιλέγεις vista σταματάει και δεν εκκινεί κανένα λειτουργικό? γιατί για κάποιο λόγο δεν προστέθηκε το entry των windows 7 στο bootloader).

Υποθέτω ότι αν πειράξεις χειροκίνητα τον bootloader για να δείξει την εγκατάσταση των windows 7 και να προσθέσεις το entry στην αρχική οθόνη όλα θα είναι οκ. Είχα κάνει παλαιότερα κάτι παρόμοιο αλλά σε πισι που είχε μόνο πολλαπλές εγκαταστάσεις windows xp μέσω του cmd ... πληκτρολογούσα αν θυμάμε καλά bootcfg /? και πείραζα χειροκίνητα τις επιλογές. Κάποιος άλλος φίλος θα ξέρει σίγουρα κάποια βήματα να σου πει για συνδιασμό xp - 7 οπότε προς το παρόν μην φορμάρεις τον δίσκο. Περίμενε και για άλλες απαντήσεις.

zig
28-04-09, 11:59
Edit:

Δοκίμασε μήπως μπορείς να κάνεις δουλειά με το EasyBCD ... δες πχ αν δείχει το σωστό drive για το δεύτερο λειτουργικο κτλ
Αν δεν είναι σωστά πήγαινε εκεί που λεει Add/Remove Entries και βάλε μια καινούργια Entry (επέλεξε entry τυπου vista, ονόμασε τη windows 7 και επέλεξε το σωστό drive letter).

IoStefo1
28-04-09, 13:00
Αλληλεγγυη
Με αυτον τον οδηγο θα κανεις την δουλεια σου

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=256641

@ ADSLgr.com All rights reserved.