PDA

Επιστροφή στο Forum : Δεν "τρέχουν" τα Windows. Δεν "τρέχει" τίποτα.

McAli
28-04-09, 10:09
Γεια χαρά σε όλους, καλώς σας ξαναβρίσκω και χρόνια πολλά για τα 7 χρόνια!

Εδώ και μία μέρα ασχολούμαι με ένα προβληματάκι του Fujitsu-Siemens μιας φίλης και κατέληξα σε αδιέξοδο οπότε είπα να παραθέσω εδώ την περιπέτεια μπας και έχει να προτείνει κάποιος κάτι.

α) Προ McAli:

- Αγορά πριν 3 χρόνια ενός F-S Amilo με Windows XP Home Edition.
- Πριν κανένα χρόνο ο υπολογιστής δεν φόρτωνε το λειτουργικό...
...
- Τελικά βρέθηκε η "λύση" (επειδή μάλλον ο σκληρός τα είχε παίξει) να χρησιμοποιεί η κοπελιά τον φορητό με έναν εξωτερικό σκληρό e-quip 100GB, χωρισμένο σε 2 τμήματα, active / base των ~25 / ~75 GB
- Πριν 1 μήνα, "ο υπολογιστής δεν φορτώνει τα windows και δουλεύω με τον σκληρό μου σε δανεικό σύστημα"

β) Μετά McAli:

i) Διαπιστώσεις:

1) Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή με τον e-quip στο USB έχουμε τα windows να φορτώνουν πέραν της εισαγωγικής οθόνης με την μπάρα (αλά Night Rider), και πριν την εισαγωγή στο περιβάλλον του λειτουργικού να "φλασάρει" μπλε οθόνη και να "επανεκκινήται".

2) Συνδέοντας τον e-quip στο δικό μου σύστημα, δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα στο υλισμικό: Όλα τα αρχεία στη θέση τους και το chdisk δεν βρίσκει κάποιο πρόβλημα.

ii) Προσπάθειες επίλυσις του προβλήματος:

1) "Αργό φορμάρισμα" του ενεργού τομέα του σκληρού, χρησιμοποίηση του δικού μου W.XP/SP2 cd για την εγκατάσταση εκ νέου του λειτουργικού πάνω στον F-S, και το μόνο που κατάφερα είναι να μην "φλασάρει" την μπλε οθόνη πριν την εισαγωγή στο περιβάλλον του λειτουργικού, αλλά να παραμένει ανακοινώνοντάς μου ότι παίζει πρόβλημα με ιό ή με το υλισμικό ή ότι πρέπει να ελέγξω τον δίσκο κτλ κτλ (οι γνωστές γενικότητες).
Κάνοντας ξανά έλεγχο στον δίσκο με τα "νέα" windows στο σύστημά μου, πάλι δεν βρέθηκε κάποιο υλισμικό πρόβλημα.

2) Προσπάθεια φόρτωσης λειτουργικού με τη βοήθεια εξωτερικού κουτιού του δικού μου εσωτερικού δίσκου: Τα ίδια με παραπάνω.

3) Φορμάρισμα του e-quip εκ νέου και εγκατάσταση των XP με την βοήθεια του PeBuilder μέσω του δικού μου συστήματος: Τα ίδια με παραπάνω.

4) Τέλος, φορμάρισμα του e-quip εκ νέου και εγκατάσταση του Ubuntu 8.10 με την βοήθεια του Unebootin από το δικού μου σύστημα: Συνεχείς επανεκκινήσεις χωρίς να καταφέρνει να μπει σε διαδικασία φόρτωσης του λειτουργικού.

[U]iii) Η μόνη ελπίδα για το Μέλλον:

1) Η δοκιμή με έναν νέο εσωτερικό δίσκο, κάτι που δεν μου είναι εύκολο μιας και δεν διαθέτω κάποιον για φορητό υπολογιστή.

2) Κάδος ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο, έστω και ονομαστικά, είμαι διαθέσιμος να ασχοληθώ και μόνος μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επαναδημοσίευση από το υποφόρουμ των φορητών υπολογιστών, μιας και δεν πείρα απάντηση εκεί. Ας με συγχωρέσουν όσοι διάβασαν το παραπάνω δύο φορές :sorry:

manoulamou
28-04-09, 10:51
Χωρις να παιζω με τον πονο σου και εφοσον δεν βρεθει οριστικη λυση:
http://www.forfree.gr/forless.php?cat_id=20
:oneup:

XPHSTOS29
29-04-09, 10:56
Η διαδικασια εγκαταστασης λειτουργικου ολοκληρωνεται κανονικα ;
Αν ναι κανε μια δοκιμη κατα την διαρκεια της αρχικης φορτωσης αρχειων εκει που σου λεει να πατησεις F6 για
επιπλεον προγραμματα οδηγησης να πατησεις F7 και να δεις αν θα αλλαξει κατι ...
Η επιλογη F7 "κλεινει" το acpi ...

billaros_
29-04-09, 11:30
Να βγάλεις τον εσωτερικό δίσκο εντελώς δοκίμασες?

vasim
03-05-09, 01:03
Αντικατάσταση του σκληρού δίσκου στο φορητό γιατί δε κάνετε;

gdp77
03-05-09, 08:42
Με τα "μάλλον ο σκληρός τα είχε παίξει" δε βρίσκουμε άκρη. Ούτε και το chkdsk δείχνει αν ο δίσκος έχει hardware πρόβλημα. Ούτε και απ' όσα λες αποδεικνύεται ότι υπάρχει πρόβλημα δίσκου και όχι κάτι άλλο. ΤΟ "πέταγμα" της συσκευής στην ανακύκλωση μου φαίνεται πολύ πρόωρο...

1) Τρέξε το live cd του Ubuntu 9.04. Πρώτα επέλεξε την επιλογή memory test. Άστο 7-8 ώρες. Αν τις περάσει χωρίς σφάλματα είσαι ok.

http://viet94.files.wordpress.com/2008/11/24.png

2) Από το ίδιο cd επέλεξε "check cd for defects". (μήπως και τα έχει παίξει το dvd σου και δε διαβάζει σωστά τα δεδομένα)

3) Try ubuntu without any change... Αν παίζει το λειτουργικό κανονικά (ανοίγουν εφαρμογές, surf-άρεις κτλ) σημαίνει ότι έχει θέμα δίσκου.

Πες μας μέχρι αυτό το σημείο τι κατάφερες.

........Auto merged post: gdp77 πρόσθεσε 2 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Τελικά βρέθηκε η "λύση" (επειδή μάλλον ο σκληρός τα είχε παίξει) να χρησιμοποιεί η κοπελιά τον φορητό με έναν εξωτερικό σκληρό e-quip 100GB, χωρισμένο σε 2 τμήματα, active / base των ~25 / ~75 GB

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προτιμήθηκε η πολύ πιο πρακτική λύση της αντικατάστασης του εσωτερικού δίσκου (εφόσον καταλήξατε ότι ήταν ο υπαίτιος)

@ ADSLgr.com All rights reserved.