Επιστροφή στο Forum : Κοινή επιφάνεια εργασίας για όλους τους χρήστες
stefanos2110
28-04-09, 13:25
Καταρχήν καλησπέρα,
έχω στήσει έναν Domain Controller με 7 υπολογιστές και πολλούς users. Αυτό που θέλω είναι εκτός από τα policies που έχω ορίσει, όλοι οι χρήστες αυτοί να φορτώνουν το ίδιο περιβάλλον, την ίδια επιφάνεια εργασίας και συνεπώς τα ίδια Documents and Settings. Καμία ιδέα πώς θα γίνει αυτό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αυτό που θες να κάνεις είναι λάθος, τι θες να καταφέρεις; Για ποιο λόγο να έχουν όλοι κοινά documents;
apavlidis2
28-04-09, 14:30
με ενδιαφέρει και εμένα κάτι τέτοιο... I' ll be watching.
stefanos2110
28-04-09, 18:24
Αυτό που θες να κάνεις είναι λάθος, τι θες να καταφέρεις; Για ποιο λόγο να έχουν όλοι κοινά documents;
Μάλλον εσύ θες να καταφέρεις κάτι.. Να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Άραξε λοιπόν και άσε κανέναν που πραγματικά ξέρει και είναι πρόθυμος να βοηθήσει να το κάνει...
Μάλλον εσύ θες να καταφέρεις κάτι.. Να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Άραξε λοιπόν και άσε κανέναν που πραγματικά ξέρει και είναι πρόθυμος να βοηθήσει να το κάνει...
Δεν μας λές τι ακρίβως θέλεις όμως,
πχ roaming profiles (σε όποιο υπολογιστή και να πάνε να έχουν το ίδιο)
ίδια επιφάνεια για όλους τους χρήστες (πχ βασικά εικονίδια κλπ)
Τι ακριβώς;
Χαλάρωσε δεν είναι ανάγκη να νευριάζεις
Δεν μας λές τι ακρίβως θέλεις όμως,
πχ roaming profiles (σε όποιο υπολογιστή και να πάνε να έχουν το ίδιο)
ίδια επιφάνεια για όλους τους χρήστες (πχ βασικά εικονίδια κλπ)
Τι ακριβώς;
Χαλάρωσε δεν είναι ανάγκη να νευριάζεις
Θα συνεχίσω την σκέψη του sdikr. Με roaming profiles θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Όλοι οι χρήστες θα έχουν κοινές εφαρμογές και ρυθμίσεις στην επιφάνεια εργασίας. Με τα κατάλληλα δικαιώματα δεν θα μπορούν να προσθέσουν εφαρμογές ή και να προσθέσουν δεν θα σωθούν. Με λιγο διάβασμα θα βρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν δυσκολευτείς ... εδώ είμαστε.
(Καλή επιτυχία)
........Auto merged post: billaros_ πρόσθεσε 118 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Επίσης αν δεν θέλεις να μπλέξεις με τα roaming profiles θα σου πρότεινα Folder Redirection για Desktop, My Documents, My Pictures, My Music...
Το μόνο κακό είναι οτι σου γονατίζουν το δίκτυο αλλά αν έχεις 1GB δεν θα συναντήσεις πρόβλημα.
Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενεργοποίηση στο σύνδεσμο - >http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc785925.aspx
Περιμένω να μάθω και εγώ πως όλοι οι χρήστες θα έχουν τα ιδια "documents & settings", κοινόχρηστο profile δηλαδή.
Μεχρι στιγμής έχουμε roaming profiles και folder redirection σαν ιδέες απο ανθρώπους που προσπαθούν να μαντέψουν τι θες να κανεις.
Περιμένω να μάθω και εγώ πως όλοι οι χρήστες θα έχουν τα ιδια "documents & settings", κοινόχρηστο profile δηλαδή.
Μεχρι στιγμής έχουμε roaming profiles και folder redirection σαν ιδέες απο ανθρώπους που προσπαθούν να μαντέψουν τι θες να κανεις.
----είσαι και εσύ ένα πειραχτήρι-----:twisted:
Δε νομίζω ότι γίνεται να έχουν όλοι το ίδιο desktop/personal folders, διότι είναι εκτός της πολυχρηστικής λογικής.
Ποιος ο λογος να εχεις πολλους χρηστες αν δεν μπορουν να εχουν ξεχωριστο χωρο για προσωπικες ρυθμισεις...
Βαζεις εναν χρηστη και ενα προγραμμα τυπου deep freeze και οτι αλλαγες και να κανει ο καθενας θα χαθουν στην επανεκκινηση.
Α τωρα θυμηθηκα κατι που ειχα συναντισει μια φορα και μεχρι να καταλαβω τι επαιζε περασαν ωρες...
Κανε duplicate ενα προφιλ χρηστη και δες τι θα συμβει ...
Χμμ δεν φαινεται να ειναι δυνατο πλεον ... με SP2 το ειχα συναντησει ...
........Auto merged post: XPHSTOS29 πρόσθεσε 16 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Δεν εχω και υπολογιστη με SP2 να το επιβεβαιωσω ...
Και ειχα τυχει σε μια περιπτωση με το ιδιο προφιλ περασμενο 2 φορες
Και οτι αλλαγες εκανες χανοντουσαν.
@ ADSLgr.com All rights reserved.