PDA

Επιστροφή στο Forum : Αναβάθμιση ταχύτητας και αλλαγή modem



Cyberscout
04-05-09, 16:43
Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την ταχύτητά μου από 1Μb (δηλαδή 2 με την αυτόματη αναβάθμιση) σε 24Μb. Αυτή τη στιγμή έχω το στάνταρ μοντεμάκι, το Sagem Fast 800 (γραμμή pstn). Φαντάζομαι ότι με την αναβάθμιση θα χρειαστεί να πάρω και καινούριο modem/router.

Ξέρετε αν η Otenet θα μου δώσει router με την αναβάθμιση ή δίνει μόνο με την αγορά νέας σύνδεσης; Επίσης, έχετε να μου προτείνετε κάποια συσκευή γι' αυτήν την περίπτωση;

Ευχαριστώ!

ariadgr
04-05-09, 16:45
Ο ΟΤΕ θα σου δώσει δωρεάν ADSL2+ ethernet modem.
Πήγαινε στο κατάστημα ΟΤΕ της περιοχής σου για την αναβάθμιση, και ρώτα αν έχουν Speedtouch 585v7, ώστε να πληρώσεις μόνο τη διαφορά ασύρματου-ενσύρματου (η διαφορά είναι στα 35 ευρώ περίπου).

zoug100
04-05-09, 17:17
αν το sagem που εχεις κανει για την 24αρα νομιζω δεν δικαιουσαι δωρεαν καινουργιο ρουτερ.ομως ρωτα καλυτερα στον οτε της περιοχης σου

FuS
04-05-09, 17:31
Ισχύει ότι σου είπε ο ariadgr.

Mπορείς να μιλήσεις με 134 ή oteshop και δικαιούσαι ενσυρματο ρούτερ δωρεάν ή ασύρματο με εκπτωση 29,50 ευρώ (και έρχεται στα 35,40 ευρώ).

blackwar
04-05-09, 17:44
πες και στατιστικα συνδεσης..

KeyMaKeR
04-05-09, 18:52
πες και στατιστικα συνδεσης..

αυτο που κολλαει;;;

Athlon_XP
04-05-09, 23:24
Αυτό προφανώς κολλάει στο ότι λέγοντας τα χαρακτηριστικά της γραμμής (ιδίως του download attenuation) μπορεί να δείξει περίπου μέχρι πόσο θα συγχρονίζει και την απόσταση από το DSLAM.

ΓΙΑΝΝΗΣ13
07-05-09, 22:21
Παιδιά να ρωτησω και γω,θελω να παω απο 4 σε 24 και εχω το bautec 40068194.Θα μου δώσουν αλλο ρουτερ απο τον οτε? εχω δυνατοτητα επιλογης? και τελευταιο,με line attenuation 3.8 θα εχω προβλημα στην 24αρα?

zoug100
07-05-09, 22:23
Παιδιά να ρωτησω και γω,θελω να παω απο 4 σε 24 και εχω το bautec 40068194.Θα μου δώσουν αλλο ρουτερ απο τον οτε? εχω δυνατοτητα επιλογης? και τελευταιο,με line attenuation 3.8 θα εχω προβλημα στην 24αρα?

38 ή 3.8?στειλε στοιχεια γραμμης.αν εχεις 3.8 παντως θα κλειδωνεις στα 24 σχεδον;)

ΓΙΑΝΝΗΣ13
07-05-09, 22:26
Downstream Upstream
SNR Margin : 24.0 29.6 db
Line Attenuation : 3.8 4.3 db
Data Rate : 4096 253 kbps

Simpleton
07-05-09, 22:29
Τέλεια γραμμή. Πιάνεις 24 :)
Δίπλα στο DSLAM μένεις; :p

ΓΙΑΝΝΗΣ13
07-05-09, 22:32
Απο οτι ειδα στο χαρτη 2 τετραγωνα.Να σε ρωτησω τι σημαινει το 3,8? Ξερεις αν θα μου δώσουν καινουργιο μοντεμ γιατι εχω το παλιο απο τοτε που ειχα 1 mb

FuS
08-05-09, 18:59
Γιάννη13, το baudtec που χρησιμοποιείς (για να είσαι σε 4άρα) είναι ρούτερ, σωστά;
Αν ναι, τότε δεν παίρνεις ρούτερ.
(αν ήταν usb modem, Θα σου δίνανε ενσύρματο ή ασύρματο με 29,50 ευρώ έκπτωση)

Η λογική είναι ως εξής:
Σου δίνουν ρούτερ αν αναβαθμιστείς σε κάποια ταχύτητα στην οποία το ρούτερ (μοντεμ συνήθως) που φαίνεται στο πληροφοριακό τους δεν είναι συμβατό στην ταχύτητα που θέλεις να πάς.
Ότι ρούτερ δίνει ο οτέ, είναι συμβατό έως και 24 mbps.

pelopas1
11-05-09, 17:04
εγω εχω την εξεις απορια
μπορει καποιος να μου εξηγησει ποια πρεπει να ειναι τα νουμερα στο modem στα οποια να σου δειχνει στο κατα ποσο εχει γινει αναβαθμιση στην περιοχη σου και στα ποσα mbps θα εχεις?

πχ ας αρχισουμε απο τα 10 mbps....και καταληγοντας στα 24 mbps

ποσο ειναι το x ποσο που πρεπει να γραφει το modem ωστε να κλειδωνω στα 10 mbps?

ομοιως απο τα 11 mbps μεχρι τα 24 mbps

Simpleton
11-05-09, 17:28
Για να δεις πόσα μπορεί θεωρητικά να σου προσφέρει ένας πάροχος, κάνεις έλεγχο διαθεσιμότητας, π.χ.
http://www.oteshop.gr/adslwizard.asp?hop=h&wid=265

Και για να δεις πόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να πιάσει η γραμμή σου ανάλογα με την εξασθένηση (attenuation), κοίτα εδώ:
http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Πολύ διαφωτιστικό είναι και αυτό το άρθρο:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205

pelopas1
11-05-09, 17:33
Για να δεις πόσα μπορεί θεωρητικά να σου προσφέρει ένας πάροχος, κάνεις έλεγχο διαθεσιμότητας, π.χ.
http://www.oteshop.gr/adslwizard.asp?hop=h&wid=265

Και για να δεις πόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να πιάσει η γραμμή σου ανάλογα με την εξασθένηση (attenuation), κοίτα εδώ:
http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php

Πολύ διαφωτιστικό είναι και αυτό το άρθρο:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205

thanks

το πρωτο το εχω κανει απο χτες, απλα σου λεει θεωρητικα οτι μπορεις να κανεις αναβαθμιση μεχρι τα 24 mbps

το δευτερο θα το κανω τωρα....αλλα οι τιμες που θα μου δειξει, θα ειναι οντως οι τιμες αυτες?
η θα ειναι σε κατα προσεγγιση?:hmm::hmm:

Simpleton
11-05-09, 17:38
Όλα τα αποτελέσματα είναι κατά προσέγγιση και ως θεωρητικά ισχύουν μόνο κάτω από ιδανικές συνθήκες, χωρίς διακυμάνσεις στον θόρυβο/παράσιτα ή παρεμβολές. Συνήθως η πραγματική ταχύτητα κλειδώματος είναι μικρότερη.
Κατά προσέγγιση, κάθε γραμμή είναι διαφορετική. Επίσης, μην ξεχνάς ότι παρεμβάλλεται και ο πάροχος. Επομένως, μπορεί π.χ. να κλειδώνεις στα 20 Mbps, αλλά να μην πιάνεις παραπάνω από 10 στο κατέβασμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ13
13-05-09, 09:58
παιδια μια ερωτηση,εκανα χτες αναβαθμιση στα 24 και οι ρυθμισεις του ρουτερ μου διχνουν 18 και κατι.δεν επρεπε να πιανω 24 αφου απεχω απο το dslam μονο 200 μετρα

kover
13-05-09, 10:03
rofl. Νομίζω έχεις το καλύτερ attenuation που έχω δει σε αυτό το forum. 400 έπρεπε να πιάνεις όχι 24.

ΓΙΑΝΝΗΣ13
13-05-09, 10:24
φταιει το ρουτερ,ο οτε ή ειναι τιποτα αλλο?

kover
13-05-09, 10:44
Πολλά μπορεί να φταίνε, αλλά το να κάτσεις να το ψάξεις δε νομίζω ότι έχει αξία, ίσως μόνο για εγκυκλοπεδικούς λόγους. Τώρα να κάτσεις να ψάξεις τη καλωδίωση του σπιτίου σου ενώ είσαι στα 18 mbit δε ξέρω αν έχει νόημα αλλά καντό. Αν θες δες εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=114819.
Ta 18 που πιάνεις με τι SNR τα έχεις? Κάνε update το profile σου γιατί δε νομίζω να ισχύει στο 24 που γράφεις εκεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ13
13-05-09, 10:49
Downstream Upstream
SNR Margin : 11.2 10.0 db
Line Attenuation : 3.8 5.4 db
Data Rate : 18461 873 kbps

kover
13-05-09, 10:56
Σιγουρέψου πως το modem είναι στη κεντρική πρίζα του διαμερισματός σου. Αν είναι μετά ακολούθα τον link που σου έδωσα παραπάνω, αν και είναι χρονοβόρο + δύσκολο αν δεν έχεις καμία γνώση απο καλώδια, συνδεσμολογίες κτλπ. Αν θες αγόρασε και ένα modem που θα μπορείς να πειράξεις το SNR του. Δε γνωρίζω αν μπορείς να πειράξεις το snr του bautec. Δες εδώ πως επεμβαίνεις στο snr του router http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=233268&highlight=dmt+tool.

ΓΙΑΝΝΗΣ13
13-05-09, 20:12
παιδια μηπως γνωριζετε ποια μοντεμ μπορω να βρω στον οτε?

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.