PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξεκίνημα στη Visual Basic

demkat1
13-05-09, 10:19
Έχω παρατήσει τον προγραμματισμό όταν ακόμα ήταν σε περιβάλλον DOS. Θέλω να μπώ στη Vsual Basic. Ποιοί θα βοηθήσουν με κάτι εξαιρετικά απλό, όπως εισαγωγή 2 αριθμών, πρόσθεση, εμφάνιση του αποτελέσματος στην οθόνη?
Ευχαριστώ

MichaelSE
13-05-09, 10:24
Γιατι επέλεξες Visual Basic;

demkat1
13-05-09, 10:28
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λογος. Απλά θέλω να κάνω μια εμφανίσιμη μικρή εφαρμογή μαθηματικής επεξεργασίας. Σε απλή Basic δεν είναι πάνω από 30 γραμμές.

MichaelSE
13-05-09, 10:34
Απλά το λέω επειδή υπάρχουν πολλές γλώσσες που είναι εύκολες και κάνουν περισσότερα πράγματα. Νομίζω ότι δεν αξίζει κάποιος που ξεκινάει τώρα να μάθει Visual Basic (έχει ψιλοεγκαταλειφθεί και από τη Microsoft).

Αν είναι για τη δική σου χρήση και δε σε υποχρεώνει κάποιος άλλος (π.χ. δουλειά), ίσως να είναι καλύτερα να επιλέξεις κάποια άλλη γλώσσα.

demkat1
13-05-09, 10:41
ΟΚ. Θέλω ένα παράθυρο, τρεις ερωτήσεις για εισαγωγή στοιχείων και απεικόνιση απάντησης. Προτάσεις?

ksan8os
13-05-09, 10:50
ΟΚ. Θέλω ένα παράθυρο, τρεις ερωτήσεις για εισαγωγή στοιχείων και απεικόνιση απάντησης. Προτάσεις?

Dim a As Integer
Dim b As Integer
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
MsgBox("To athroisma tous fainetai sto pedio 3!", MsgBoxStyle.OkOnly, "Prosoxi!")
a = TextBox1.Text
b = TextBox2.Text
TextBox3.Text = a + b
End Sub

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
MsgBox("Eisagete tous arithmous a kai b sta pedia 1 k 2 antistoixa!", MsgBoxStyle.OkOnly, "Prosoxi!")
End Sub

Χρειάζεσαι 3 TextBoxes και ένα Button. Τα παίρνεις απο το ToolBox έτοιμα.

MichaelSE
13-05-09, 10:54

Έτσι όπως το θέτεις, αλλάζει λίγο το πράγμα. Από το πρώτο post σου κατάλαβα ότι θέλεις να ξαναξεκινήσεις να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό που άφησες πριν από χρόνια. Αν είναι έτσι, πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ασχοληθείς με άλλη γλώσσα.

Αν όμως θέλεις να φτιάξεις μόνο αυτήν την εφαρμογή (ή και κανα-δυο παρόμοιες ακόμα), τότε η VB είναι μια χαρά και θα σου κάνει τη δουλειά σου πιο εύκολα απο οποιαδήποτε άλλη.

ksan8os
13-05-09, 10:54
Απλά το λέω επειδή υπάρχουν πολλές γλώσσες που είναι εύκολες και κάνουν περισσότερα πράγματα. Νομίζω ότι δεν αξίζει κάποιος που ξεκινάει τώρα να μάθει Visual Basic (έχει ψιλοεγκαταλειφθεί και από τη Microsoft).

Αν είναι για τη δική σου χρήση και δε σε υποχρεώνει κάποιος άλλος (π.χ. δουλειά), ίσως να είναι καλύτερα να επιλέξεις κάποια άλλη γλώσσα.
Objective C!!! Ή Java!!!! :clap: :oneup:

demkat1
13-05-09, 11:02
Ευχαριστώ, σε γενικές γραμμές κατανοητό. Δύο βήματα ακόμα:
1. Πώς συντάσσονται τριγωνομετρικές συναρτήσεις (ημίτονο ...) και μαθηματικές πράξεις (δύναμη, average, modulus)?
2. Μήπως υπάρχει κάποιο link - βοήθημα (όχι το help (δηλ περιγραφικό), κάτι σε μορφή βημάτων υλοποίησης?

dvm
13-05-09, 11:09
Δεν έχει κάποιο Math object να έχει μεθόδους για τριγωνομετρικές;

ksan8os
13-05-09, 11:12
Ευχαριστώ, σε γενικές γραμμές κατανοητό. Δύο βήματα ακόμα:
1. Πώς συντάσσονται τριγωνομετρικές συναρτήσεις (ημίτονο ...) και μαθηματικές πράξεις (δύναμη, average, modulus)?
2. Μήπως υπάρχει κάποιο link - βοήθημα (όχι το help (δηλ περιγραφικό), κάτι σε μορφή βημάτων υλοποίησης?
Ποιά έκδοση της VB έχεις? Χρησιμοποιώ το Visual Studio 2008 και έχει κατα τη γνώμη μου πολύ καλό Documentation στο HELP. Τσέκαρε το. Έχει αναλυτικά παραδείγματα κώδικα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις δουλειά.

demkat1
13-05-09, 11:27
Ποιά έκδοση της VB έχεις? Χρησιμοποιώ το Visual Studio 2008 και έχει κατα τη γνώμη μου πολύ καλό Documentation στο HELP. Τσέκαρε το. Έχει αναλυτικά παραδείγματα κώδικα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις δουλειά.

Εχθές κατέβασα από ΜΣ Visual 2008 express. Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ακόμη με το documentation. Είπα να ζητήσω πρώτα συμβουλές. :rtfm:

........Auto merged post: demkat1 πρόσθεσε 7 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Με μια αμτιά που έριξα όπως το λες δείχνει και σίγουρα θα κάνω αυτά τα λίγα που θέλω.
Για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ.:)

ksan8os
13-05-09, 11:30
Εχθές κατέβασα από ΜΣ Visual 2008 express. Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ακόμη με το documentation. Είπα να ζητήσω πρώτα συμβουλές. :rtfm:

........Auto merged post: demkat1 πρόσθεσε 7 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Με μια αμτιά που έριξα όπως το λες δείχνει και σίγουρα θα κάνω αυτά τα λίγα που θέλω.
Για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ.:)
Πάντως μια μικρή βοήθεια ακόμα. Μπορείς να κάνεις Import τη Math Function και να έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις κατευθείαν κάποειες συναρτήσεις τύπου ημιτόνου, λογαρίθμου... κ.τ.λ. Καλό ψάξιμο.:oneup:

WagItchyef
13-05-09, 11:49
H VB .NET χρησιμοποιεί το .NET. Αυτό σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές ο κώδικας που απαιτείται είναι ο ίδιος, όποια γλώσσα και να χρησιμοποιήσεις για .NET εφαρμογές.

Αυτή τη στιγμή η αγαπημένη γλώσσα της MS για το .NET, είναι η VC#.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αγαπημένη γλώσσα της MS για το .NET, θα είναι η VF#. Η VF# υποστηρίζει object oriented προγραμματισμό, αλλά επίσης υποστηρίζει και functional programming προγραμματισμό.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του functional programming paradigm, είναι ότι γράφεις πολύ εύκολα multithreaded εφαρμογές χωρίς bottlenecks.

Άλλη επιλογή για .NET προγραμματισμό είναι η C++. Η C++ αποτελεί διεθνές πρότυπο και χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές πλατφόρμες, και μπορεί να χρησιμοποιήσει πάρα πολλά frameworks, συμπεριλαμβανομένου και του .NET. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει και άλλα frameworks εκτός του .NET, όπως το Qt: http://www.qtsoftware.com.

Επίσης στο μέλλον, το functional programming paradigm θα προστεθεί στα ήδη υποστηριζόμενα paradigms της C++ που αυτή τη στιγμή είναι τα: Object Oriented Programming paradigm, Procedural programming Paradigm, Modular Programming Paradigm, Generic Programming paradigm.

Η C++ επίσης υποστηρίζει το template metaprogramming (προγράμματα που εκτελούνται κατα τη διάρκεια του compilation).

Thuglife
13-05-09, 13:08
Σε σύντομο χρονικό διάστημα...

Δεν μας λες και κανένα αριθμό για το lotto;

WagItchyef
13-05-09, 13:33
3, 5, 9, 14, 36, 39.

Εύχομαι να κερδίσεις. :)

Thuglife
13-05-09, 13:55
meh.. σαν geek περίμενα κάτι καλύτερο

sqrt(-2*LN(1-RAND()))*COS(RAND()*2*PI())

demkat1
13-05-09, 14:05
Δεν μας λες και κανένα αριθμό για το lotto;

Το 1992 (αν θυμάμαι καλά) είχα φτιάξει ένα πρόγραμμα για το λοττο.
Το 2005 είχα φτιάξει ένα πρόγραμμα για το τζόκερ.
Αποτέλεσμα και στα δύο: ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε (δλδ στον κουβά).
Το συγκεκριμένο ζητούμενο όμως φίλε μου, γιατί δεν κατάλαβα το πήδημα από "ξεκίνημα στη VB" σε λόττο, είναι ένα βοήθημα σε απλούς εργάτες (που δεν ξέρουν ούτε από υπολογιστές ούτε από C+++++), να υπολογίσουν, πατόντας 2-3 κουμπιά σε ένα φιλικό περιβάλλον, πού θα κόψουν το υλικό, δλδ πώς θα κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να προβληματίζονται με μαθηματικά. Άλλωστε, ούτε αριθμητική δεν ξέρουν, γι αυτό και θέλουν βοήθεια.

Thuglife
13-05-09, 14:18
Μια χαρά φίλε demkat1, προχώρα το σε VB.NET και όπου κολλήσεις εδω είμαστε. Για τα υπόλοιπα μην δίνεις σημασία.

Παπι
13-05-09, 15:53
Αμαν με τη F#.... πρεπει να κουμποσουν 2132131 extensions (.net) για να δουλεψει.
Και κατι αλλο, εχει βγει official? Ξερω ο,τι ειναι project και τιποτα παραπανω.

demkat1
13-05-09, 17:55
Ας πούμε λοιπόν ότι φτιάξαμε το πρώτο προγραμματάκι σε VB και μέσα σε περιβάλλον VB τρέχει κανονικά. Πώς το μετατρέπουμε σε εκτελέσιμο (stand alone)?

........Auto merged post: demkat1 πρόσθεσε 51 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ας πούμε λοιπόν ότι φτιάξαμε το πρώτο προγραμματάκι σε VB και μέσα σε περιβάλλον VB τρέχει κανονικά. Πώς το μετατρέπουμε σε εκτελέσιμο (stand alone)?
Εντάξει, βρέθηκε και αυτό και η εφαρμογή πήρε τέλος.
Να είστε όλοι καλά.:oneup:

WagItchyef
13-05-09, 18:00
Αμαν με τη F#.... πρεπει να κουμποσουν 2132131 extensions (.net) για να δουλεψει.
Και κατι αλλο, εχει βγει official? Ξερω ο,τι ειναι project και τιποτα παραπανω.

Η επίσημη έκδοση της Visual F# θα έρθει μαζί με το επερχόμενο Visual Studio 2010. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη ως download για το Visual Studio 2008.

http://msdn.microsoft.com/en-us/fsharp/default.aspx

Βιβλία για την Visual F#:

http://www.amazon.com/gp/product/1590597575/sr=1-1/qid=1156801743/ref=sr_1_1/104-6313703-3867159?ie=UTF8&s=books

http://www.amazon.com/gp/product/1590598504/sr=1-1/qid=1156801743/ref=sr_1_1/104-6313703-3867159?ie=UTF8&s=books

Και δύο φετινά:

http://www.amazon.com/Beginning-F-Robert-Pickering/dp/1430223898/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=books&qid=1242232161&sr=1-7

http://www.amazon.com/Definitive-Guide-F-Don-Syme/dp/1430224312/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1242232161&sr=1-4

@ ADSLgr.com All rights reserved.