PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως κάνω partition?



baddog
17-01-06, 22:39
Πως μπορώ να κάνω partition?Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα δωρεάν?



:( :(

n!ckk
17-01-06, 22:56
Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις?

dracula
17-01-06, 22:56
Για δωρεάν δεν ξέρω, αλλά δες τα Symantec Partition Magic και το Acronis Disk Director.

n!ckk
17-01-06, 23:03
Για δωρεάν δεν ξέρω, αλλά δες τα Symantec Partition Magic και το Acronis Disk Director.
Ένα linux liveCD μάλλον θα κάνει τη δουλειά εξίσου αξιόπιστα και με ασφάλεια και είναι σίγουρα δωρεάν και εύκολο να το βρεις...

Το θέμα όμως είναι να μας πει ο baddog τι ακριβώς θέλει να κάνει ώστε να τον βοηθήσουμε καλύτερα.

mich83
17-01-06, 23:09
fdisk, linux live cd, windows xp cd

baddog
18-01-06, 13:43
Θέλω να χωρίσω το δίσκο για να αποθηκεύσω φωτογραφίες και mp3.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

nickolas2005
18-01-06, 15:57
Αν ο δισκος είναι καινούριος όταν πας να τον κάνεις format για πρώτη φορά σου έχει επιλογή που ορίζεις το μέγεθος του Partiotion. Αν έχεις γράψει δεδομένα μπορείς να το κάνεις με ένα απο τα δύο προγράμματα που ανέφερε ένας χρήστης πιο πάνω ( Symantec Partition Magic και το Acronis Disk Director). Στην δέυτερη περίπτωση καλό είναι να κρατήσεις backup των δίσκων μήπως γίνει καμία στραβή και τα χάσεις όλα;).

baddog
18-01-06, 20:41
Το partition magic δεν χωρίζει τον δίσκο μου ζητάει να το αγοράσω.
Το acronic το ίδιο.

nnn
18-01-06, 22:07
Το partition magic δεν χωρίζει τον δίσκο μου ζητάει να το αγοράσω.
Το acronic το ίδιο.
Φυσικά,οι trial εκδόσεις απλά σου δείχνουν τις δυνατότητες του προγράμματος(Demo).

baddog
19-01-06, 11:29
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.;)

bagtrik
19-01-06, 22:54
Εγώ το έκανα με τα windows format to pc και χώρισα το σκληρό στη μέση και είναι όλα μια χαρά...
Δεν γνωρίζω κάτι άλλο...

gkandir
19-01-06, 23:02
Δυστυχώς ούτε κι εγώ γνωρίζω κάποιον δωρεάν partition manager. :(

mindthegap
20-01-06, 03:28
Εαν ο δισκος ειναι καινουργιος αρα και αδειος απλα και ευκολα για να μην δυσκολευτεις χρησιμοποιησε το cd των windows η απο linux που τα βρισκεις και ευκολα, οπως ακριβωσ ανεφεραν και οι προλαλησαντες.

Εαν εχεις ηδη data στον δισκο το Ρartition Magic σιγουρα θα το βρεις ευκολο. Οσο για δωρεαν.. με λιγη αναζητηση μπορει και να βρεισ τον τροπο να το ‘εχεισ‘...

Λυπαμαι που δεν προσθεσα κατι περισσοτερο κ εγω...

Καλη τυχη και 1 φιλικη συμβουλη.
Σωζε ολα οσα θες στο 2o partition κανε το 1ο μικροτερο για το λειτουργικο σου και προγραμματα μονο.

baddog
05-02-06, 21:46
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εκανά format και ξένιασα.Και μετά boot απο το cd και partition.

Patentman
05-02-06, 22:00
Σε νεα εγκατασταση λειτουργικου -> μεσω windows XP CD κατα την εγκατασταση.
Σε νεο δισκο που θα παιξει σαν δευτερος -> μεσω windows δυνατοτητα, διαχειρισης υπολογιστη/αποθηκευση/διαχειρηση δισκων τοπικα.
Σε υπαρχον δισκο που δεν εχει κανενα partition -> δεν συνιστω δημιουργια partition με κανενα προγραμμα. Ειχα παλια δοκιμασει το Partition Magic αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι αξιοπιστο 100%. Καλυτερα ενα backup και απο την αρχη νεα εγκατασταση με δημιουργια partition.
Σε υπαρχον δισκο που εχει τουλαχιστον δυο partition και θελουμε και τριτο. -> backup τα δεδομενα και μεσω windows δυνατοτητα, διαχειρισης υπολογιστη/αποθηκευση/διαχειρηση δισκων τοπικα διαγραφουμε τον λογικο τμημα δισκου (δευτερο κοματι-partition) και μετα δημιουργουμε ενα αλλο μικροτερο για να αφησει χωρο και για τριτο partition.

AddictedToChaos
06-02-06, 18:32
δεν συνιστω δημιουργια partition με κανενα προγραμμα. Ειχα παλια δοκιμασει το Partition Magic αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι αξιοπιστο 100%.

Δεν συμφωνω σε αυτο που λες. Εγω χρησιμοποιω το acronis disk director suite και δεν μ' εχει απογοητευσει ποτε. Για να καταλαβεις, ουκ ολιγες φορες εχω δημιουργησει/διαγραψει/αλλαξει μεγεθος partitions γεματα δεδομενα χωρις να παθουν το παραμικρο. Σιγουρα δεν ειναι αξιοπιστα 100% μονο αμα εχεις δεδομενα στο partition και φοβασαι μην παθουν κατι. Αν ομως εχεις κανει πρωτα ενα backup, δεν νομιζω να 'χεις καποιο προβλημα. Ειδικα αν θελεις να κανεις partitions σε εναν καινουριο δισκο, τοτε ανεπιφυλακτα.Το να παει κατι στραβα ειναι απορροια πολλων παραγοντων και σιγουρα οχι μονο του software.Πχ. αν ο δισκος ειναι περιεργος σε τετοιες καταστασεις ή το λειτουργικο σου ειναι επιβαρυμενο και δεν ανταποκρινεται σωστα σε τετοιες δραστηριοτητες

Patentman
06-02-06, 21:06
Απλα δεν συμφερει να αγορασεις ενα προγραμμα που δεν εχει νοημα αφου πρεπει να κανεις back-up και μετα τον σταυρο σου να μην εχει χαλασει καποιο bit σε αρχειο...ή το συστημα αρχειων...

Γιατι τοσος κοπος, να γλυτωσεις τι? Τη δηθεν ευκολια και γρηγοραδα που σου δινει ενα τετοιο προγραμμα θα την ισοφαρισεις με την ωρα που θα χασεις αν κατι δεν παει καλα .

Μια στις τρεις εβγαζε προβλημα. Τωρα αν δεν το αγορασεις το προγραμμα και θελεις να δοκιμαζεις οτι νεο κυκλοφορει, χρησιμοποιησε το. Εγω beta tester δεν γινομαι αλλο σε τετοιες "ευκολιες"...το εκανα και εφαγα τα μουτρα μου και καταλαβα οτι ειναι πιο πολυ χασιμο χρονου παρα ευκολια.

AddictedToChaos
06-02-06, 21:27
Φιλε πατεντμαν, ετυχε να χεις καποιο προβλημα με το αντιστοιχο της symantec. Αυτο δεν σημαινει πως και τα υπολοιπα ειναι χαλια.Ουτε βεβαια και αυτο της symantec.Το partitioning ειναι ενα μονο απ' τα πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις με αυτα τα προγραματα.Τεσπα.Καταλαβαινω το γεγονος πως την "πατησες" με τετοιου ειδος προγραμματα αλλα δεν χρειαζεται να τα ισοπεδωνουμε. Το θεμα backup ειναι γενικοτερο για το οτιδιποτε κι αν κανεις.Τετοιες διαδικασιες παντα απαιτουν ενα καλο backup.Σιγουρα αν εχεις τεραστιο σκληρο/ους δεν ειναι ευκολο να κανεις backup τοσα δεδομενα. Αλλα τι ειναι αυτο που σου εγγυαται την προστασια των δεδομενων σου απ τις αλλες λυσεις?

Patentman
06-02-06, 21:48
Οντως τα ψιλο-ισωπεδωσα ισως επειδη ειχα δοκιμασει οχι μονο μια εκδοση αλλα δυο. Η επιτυχια δεν ηταν 100% και οτι δεν εχει τετοιο ποσοστο το θεωρω αχρηστο οταν εχει να κανει με τετοιο θεμα (πολυτιμα αρχεια).

Τοτε μαλιστα το Partition Magic ηταν της PowerQuest, μιας εταιριας που εξιδεκευοταν σε αυτους τους τομεις και την θεωρουσα κορυφη.
Αντιθετα απο το DriveImage τυπου ghost προγραμμα ημουν απολυτα ευχαριστημενος, 100% επιτυχια. Αυτην αγορασε η symantec και εφτιαξε το πολυ καλο ghost 9&10.

ΥΓ. Το ghost 9 ή 10 ειναι μακραν καλυτερο του acronis true image ακομα και της server edition εκδοσης.

AddictedToChaos
06-02-06, 21:58
Εγω που δοκιμασα και το ghost 9&10 και το acronis true image, εχω να πω πως του acronis ειναι πιο ευκολο και πιο αξιοπιστο.Γνωμη μου. Και δυστυχως το recovery του φορητου μου χρησιμοποιει το norton ghost αλλα ευτυχως δεν το χω αναγκη το recovery:p. Τελοσπαντων. Επιλογες υπαρχουν και ο καθενας καλειται να επιλεξει αυτη που θεωρει πιο σωστη.

logan11
07-02-06, 01:03
Για Partitioning : Paragon Partition Manager 2005.:up:
To είχε σε ένα μεγάλο περιοδικό του χώρου πρόσφατα σε πλήρη έκδοση.
Από τότε έχω ξεχάσει για τα καλά το Partition Magic.

@ ADSLgr.com All rights reserved.