PDA

Επιστροφή στο Forum : Συνέντευξη Μαχλά

geo30
26-05-09, 18:41
Για τον ΟΦΗ και το μέλλον του μετά τον υποβιβασμό στη Β' Εθνική, αλλά και τα δικά του σχέδια, μίλησε ο Μαχλάς στο Κρήτη ΤV

Δηλαδή δεν βλέπεις κάτι, ένα «φως» στο τούνελ;

«Αυτός που είναι στο τιμόνι της ομάδας, που αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Βατσινάς δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο. Αν θα δείξει, όλοι μπορούμε να το δούμε και το φως και οτιδήποτε άλλο θα είναι αυτό. Εύχομαι σα Νίκος Μαχλάς, που κάτι έχω προσφέρει και εγώ σ’ αυτή την ομάδα, να δούμε κάτι έστω και αυτή τη στιγμή».

Να διερευνήσουμε εσωτερικά το, Νίκο Μαχλά. Είναι η δική σου κραυγή αγωνίας, αλλά και αυτή που εισπράττεις από τον κόσμο;

«Ξέρετε, το κομμάτι του ΟΦΗ είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Δεν έγινε τώρα, ήταν και τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα είδαμε ότι άλλαξε λίγο η κατάσταση με τον κ. Βατσινά, που έγινε πιο περίπλοκη, από τη στιγμή που άλλα μας έλεγε ο κ. Βατσινάς και άλλα βρήκαμε στο δρόμο. Αλλά και εγώ πίστεψα ως παίκτης που ήρθα και συνέχισα το ποδόσφαιρο. Δηλαδή απίστευτα πράγματα. Και το χειρότερο είναι, ότι παρόλο που έχουν γίνει όλα αυτά τα λάθη δε λένε την αλήθεια. Δεν ξέρω, δεν θέλω να το καταλογίσω μόνο σ’ αυτόν, γιατί δεν πιστεύω ότι είναι μόνο αυτός. Οι αντοχές έχουν τελειώσει και πολλοί που ενδιαφέρονταν και ενδιαφέρονται και που αγαπάνε την ομάδα σαν και εμένα, αλλά και του κόσμου, έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σκαλί. Δεν μπορείς να βρεις κάτι να σε κάνει αισιόδοξο. Θα έπρεπε κάτι να κάνει ο πρόεδρος του ΟΦΗ, να δείξει κάτι σ’ αυτή την ομάδα, ότι προσπαθεί ή να πει κύριοι δε μπορώ, που για μένα ήταν και το πιο λογικό. Δεν μπορώ έκανα τα λάθη μου, τα παραδέχομαι και τώρα πρέπει να φύγω και να έρθει κάτι καινούργιο. Να το κάνει ο ίδιος αυτό και να το αλλάξει. Ήξερα από το Δεκέμβριο, ότι η ομάδα θα πάρει μια κατιούσα, που ήταν λογικά ήδη φαινόταν. Κρίμα που δεν έγιναν οι μεταγραφές που έπρεπε, με Έλληνες παίκτες. Και φτάνουμε στο σημείο να μιλάμε για θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα, αλλά χρόνων. Ίσως έπρεπε να γίνει αυτό από την άλλη πλευρά αν θέλετε. Μήπως αλλάξει κάτι ή να αλλάξει η διάθεση όλων».
Νίκο ασχολήθηκες με την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ. Τι δένει την ομάδα, μιλήσαμε για διαφάνεια για την υπόθεση ιδιοκτησίας. Υπονοείς ότι συμβαίνει κάτι στη σχέση εκείνων που έδωσαν τις μετοχές στον κ. Βατσινά και του κ. Βατσινά με αυτούς που του έδωσαν τις μετοχές. Έτσι είναι;

«Έτσι ακριβώς είναι. Το έζησα πολύ έντονα, γιατί όλες οι προσπάθειες που έκανα δεν ήταν για να θίξουν τον κ. Βατσινά. Το έκανα με ωραίο τρόπο και ούτε βγήκα να λέω, ότι έχω κάνει πρόταση και βρήκα ανθρώπους σοβαρούς, που θέλανε να βάλουν λεφτά και να επενδύσουν. Θα έβαζαν τα χρήματα για να δουν τον ΟΦΗ καλύτερα και πολλοί είχαν τη διάθεση και τη θέληση. Τον συνάντησα και κατάλαβα, ότι δεν βρίσκεις άκρη. Στεναχωρήθηκα πολύ. Έβλεπα μια ομάδα, που δεν μπορούσα να βρω ανταπόκριση, σα να ήταν… φαντάσματα γύρω μου. Μου έλεγαν πήγαινε εκεί, δεν έβρισκα τίποτα, πήγαινε εκεί πάλι τίποτα, αλλού τα ίδια. Μου είπαν κάποιοι φίλοι και γνωστοί ότι πρέπει να βρω τον ίδιο τον Βαρδινογιάννη. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν θέλουνε να ακούνε, δεν θέλουνε πολλά πράγματα και έτσι απελπίστηκα. Είχα και την τελευταία αισιοδοξία το Νοέμβριο, με τη συνάντηση που είχαμε κάνει. Και έλεγα κάτι και έλεγε κάτι παραπάνω».

Δεν υπήρχε λογική σειρά για διαπραγμάτευση δηλαδή;

«Διαπραγμάτευση έγινε. Από τη στιγμή που έγινε μια πρόταση δεν τη δέχθηκε, δέχθηκε κάτι καλύτερο. Πιστεύω, ότι και αυτό να έλεγα, το οποίο τώρα δεν θέλω να το πω στον αέρα, θα μου έλεγε κάτι άλλο. Το έβλεπα στη συζήτηση. Η πρόθεση μετράει, γιατί αν καταλαβαίνεις τα λάθη σου και έχει πρόθεση να κάνεις κάτι καλό για την ομάδα. Πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος, όλοι λένε ότι αγαπάει την ομάδα, εγώ νομίζω ότι αγαπάει τον εαυτό του, αυτή είναι η θέση μου. Δηλαδή αγαπάει την ομάδα, γιατί δε γίνει να είσαι πρόεδρος να δώσεις τα λεφτά σου, που εύχομαι να μην έχει χάσει χρήματα, γιατί δεν είναι σωστό. Αλλά από τη άλλη αν όμως αγαπάς τον ΟΦΗ πρέπει να κάνει κάτι καλό για την ομάδα, όχι για τον εαυτό σου. Αυτή είναι η διαφορά που χωρίζει τους περισσότερους από τον κ. Βατσινά. Το κατάλαβα σε βάθος χρόνου. Δε μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση».

Αυτό σημαίνει ότι τώρα βλέπεις πολύ δύσκολο να αλλάξουν τα πράγματα, σχετικά με πιθανό επενδυτή, ειδικά τώρα στη Β’ Εθνική;

«Εγώ συμπεραίνω ότι τώρα θα υπάρξει και ένας έντονος εγωισμός, που θα κάνει κακό στην ομάδα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει. Θέλω να του το περάσω αυτό το μήνυμα, γιατί αυτή τη στιγμή είναι ο αρχηγός, είναι το κεφάλι της ομάδας, ο πρόεδρος. Δεν πρέπει να βάλει το προσωπικό του στοιχείο πάνω από την ομάδα, δηλαδή να πει ότι ναι θα προσπαθήσω να την ανεβάσω την ομάδα και θα κάνω οτιδήποτε. Δεν μπορεί αν το κάνει αυτό, δεν έχει τη δύναμη, αλλιώς θα την κρατούσε. Αυτό είναι που μας τρώει όλους. Όταν όμως το βλέπεις μήνες πριν και δεν κάνεις κάτι, χρόνια που περάσανε, που σε προειδοποίησαν δύο και τρεις φορές και παρόλα αυτά δεν παίρνεις τα παραδείγματα, τότε θα έρθει πιο έντονος προβληματισμός. Σίγουρα θα θέλει να δικαιώσει τον εαυτό του και να ανεβάσει την ομάδα ξανά. Σίγουρα έχει εγωισμό, είναι άνθρωπος που στη δουλειά του έχει πετύχει και μπράβο του. Εκεί όμως δεν μπορεί να τα καταφέρει αυτή είναι η γνώμη μου. Εγώ θα περίμενα να μου έδινε μια εξήγηση ή δημοσίως. Δεν άκουσα όμως τίποτα. Ο προγραμματισμός έπρεπε να έχει αρχίσει πριν ακόμη το τέλος του πρωταθλήματος. Εγώ φοβάμαι για τα χειρότερα, παρόλο που στη ζωή μου δεν είμαι απαισιόδοξος. Μπορεί ο ΟΦΗ να βρει τα στηρίγματα στο μέλλον, αλλά τώρα δε βλέπω κάτι που να με κάνει έστω λίγο να χαρώ».

Βλέπεις κάτι στον ορίζοντα ή κάτι που θα σου δίνει αισιοδοξία;

«Λύσεις σίγουρα υπάρχουν και εύκολα, αρκεί να υπάρχει θέληση. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι είμαστε μια μάζα, που δεν έχει να χωρίσει τίποτα. Όλοι μαζί. Δεν είμαστε όλοι χάλια και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ ένα άτομο μπορεί να τα καταφέρει όλα. Νομίζω ότι ο κ. Βατσινάς πρέπει να συνομιλήσει με αυτούς που είναι πραγματικά ιδιοκτήτες και πιστεύω, ότι μπορούν να βρουν λύσεις, γιατί είναι άνθρωποι που αγαπάνε την Κρήτη και την ομάδα. Και δεν είναι δυνατόν η οικογένεια αυτή, που όλοι την κατηγορούν, γιατί πραγματικά έχει κάνει λάθη με τις επιλογές της, να έχει φτάσει τον ΟΦΗ σ’ αυτό το σημείο. Αυτοί οι ίδιοι μπορούν να το φέρουν εκεί που ήταν, δίνοντας τις ευκαιρίες εκεί που πρέπει».

Πιστεύεις Νίκο ότι τιμωρήθηκε ο ΟΦΗ, όπως λέγεται στην «πιάτσα» και από τους οργανωμένους για τις αντιδράσεις του κόσμου;

«Κάνουμε κάποιο λάθος που έχει σχέση με το παρελθόν. Ξέρεις το είχαμε πάρει στραβά και με το δίκιο τους, δηλαδή γιατί ήταν πολύ άσχημο αυτό που ακουγόταν για τον Παναθηναϊκό και τον ΟΦΗ. Όπως και να το κάνουμε όλες οι ομάδες, που δεν έχουν οικονομική άνεση και έχουν κάποιο χρηματοδότη που δίνει τα λεφτά του, όσο να ναι πρέπει να τον σεβόμαστε. Ότι κάνανε τραγικά λάθη, κανείς δεν το αμφισβητεί. Και οι επιλογές του προέδρου, του ενός, του αλλουνού, όλα γίνονται λάθη, αλλά από τα λάθη μαθαίνουμε. Τώρα φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο, μετά από μια πορεία χρόνων. Και με το Θόδωρα Βαρδινογιάννη πάλι βρίζανε, αλλά βλέπανε μια ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο, ερχόταν ταλαντούχοι παίκτες, πρόσφερε χαρές. Δε νομίζω, ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να τιμωρήσουν. Δε νομίζω, ότι είναι τόσο σημαντικό για αυτούς να μας ρίξουν, να μας κάνουν κομμάτια. Σ’ αυτή την ομάδα υπάρχουν προσωπικότητες, δεν μπορείς από τη μια στιγμή στην άλλη να τη σβήσεις και χρήματα μπορεί να βρεθούν και πολλά άλλα».

Πηγή: www.dokari.gr

@ ADSLgr.com All rights reserved.