Επιστροφή στο Forum : Απίστευτο σκηνικό με κλήση τροχαίας!!!
AddictedToChaos
11-06-09, 00:01
Λοιπόν.
Από που να αρχίσω και από που να τελειώσω με το σημερινό εξωφρενικό περιστατικό που μου συνέβη.
Καταρχήν, προειδοποιώ πως δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τον κάθε κομπλεξικό ελληνάρα που θα σκάσει ποστ στο νήμα για να μου υποδείξει πόσο παραβάτης είμαι και πόσο ηθικά τέλειος/αξιοζήλευτος είναι εκείνος. :evil:
Πάμε λοιπόν στα γεγονότα.
Αυτές τις ημέρες βρισκόμουν στην Αθήνα για προσωπικούς μου λόγους μαζί με την οικογένεια μου.
Σήμερα ήταν η ημέρα της επιστροφής και αποβραδύς χθες είχα παρκάρει το όχημα σε μία γωνία σε ένα στενό κάθετο της οδού Κατεχάκη.
Πρωτού παρκάρω εκεί, έλεγξα για τυχόν προειδοποιητική σήμανση για παράνομη στάθμευση κλπ και διαπίστωσα πως δεν υπήρχε το παραμικρό στο σημείο όπου πάρκαρα. Οπότε και το έβαλα γιατί δεν έβρισκα πουθενά αλλού σε εύρος πολλών τετραγώνων στην περιοχή.
Σε αυτό το σημείο να πω, πως γνωρίζω ότι βάσει Κ.Ο.Κ. είμαι "παράνομος" που στάθμευσα σε γωνία, αλλά δεν θα επικεντρωθώ στο θέμα της παράβασης, γιατί δεν είναι η παράβαση το ζουμί του νήματος.
Ετοιμαζόμαστε λοιπόν σήμερα να ξεκινήσουμε για την επιστροφή και πάω στο σημείο όπου είχα παρκάρει για να μετακινήσω το όχημα πλησιέστερα του σπιτιού όπου διαμέναμε.
Βλέπω πως το αμάξι έλειπε και αμέσως κατάλαβα πως μου το πήρε ο γερανός.
Ως εδώ, καλά.
Ως νορμάλ πολίτης αυτής της σάπιας χώρας, γιατί ναι, είναι σάπια εντέλει αυτή η χώρα, έκανα την πολύ λογικότατη κίνηση να πάρω τηλέφωνο στη γενική διεύθυνση της τροχαίας Αθηνών για να ρωτήσω σχετικά με το όχημα μου.
Εκεί μου λένε πως δεν είχαν "τραβήξει" κάποιο όχημα σήμερα!!!
Παίρνω τηλ στην υποδιεύθυνση της περιοχής και πάλι τίποτα!!
Ούτε εκεί.
Τι γίνεται λέω; Αν δεν το έχει η τροχαία, ποιός το έχει;
Μου πέρασε απ'το μυαλό πως ίσως και να μου το 'χουν κλέψει.
Λίγο δύσκολο βέβαια γιατί το όχημα διαθέτει συναγερμό, immobilizer και τα σχετικά.
Σαν επόμενη κίνηση, παίρνω τηλ. στον ΟΑΣΑ να ρωτήσω.
Και τώρα αρχίζει το τραγελαφικό σκηνικό...
Ακούστε προσεκτικά τι συνέβη με το όχημα.
Στο στενό όπου είχα σταθμεύσει, εισέρχεται λεωφορείο της γραμμής 046 (για όσους είναι κάτοικοι Ν. Ψυχικού) και επειδή καμιά φορά ο ανίκανος οδηγός δεν μπορεί να πάρει τη στροφή (και καλά τον ενοχλούν τον κακόμοιρο τα σταθμευμένα αυτοκίνητα), καλεί την τροχαία να το μαζέψουν!!
Και για να μη γράφω μακρυνάρια, βρέθηκα απ'το πουθενά να καλούμαι να πληρώσω 80 ευρω για την κλήση της τροχαίας (η οποία φυσικά θα πέσει στο μισό αν πληρωθεί εντός 10 ημερών), κράτηση των πινακίδων για 20 ημέρες (κλασική μπούρδα ποινή), πληρωμή της μεταφοράς με ΙΔΙΩΤΙΚΟ γερανο;;;;; ΙΔΙΩΤΙΚΟ!!!!! -> 73 ευρω!!!!, πληρωμή 10 ευρώ για κράτηση του οχήματος σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ;;;;;;;;;;;;;; ΙΔΙΩΤΙΚΟ!!!!!!!!!!! παρκινγκ!!!!
Και σαν να μην αρκούσαν όλα τα παραπάνω, η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσω για να πάρω πίσω το όχημα ήταν να πάω να βρω που βρισκόταν το εν λόγω πάρκινγκ, να πάρω από το όχημα μου την άδεια και στη συνέχεια να πάω στο αρμόδιο τμήμα της τροχαίας όπου βρισκόταν σχεδόν στα Γλυκά Νερά, στην άλλη άκρη του Υμηττού δηλαδή από εκεί που βρισκόμουν!!! όπου εκεί θα μου έδιναν ένα χαρτάκι με το οποίο θα επέστρεφα πάλι στο πάρκινγκ στην άλλη μερια!!! για να παραλάβω το αυτοκίνητο και την κλήση!!
Θέλω μετά απ'το περιστατικό που σας περιέγραψα να μου απαντήσετε ειλικρινά.
Θεωρείτε νόμιμο το όλο περιστατικό;
Άσχετα με την παράβαση την οποία φυσικά και αποδέχομαι, είναι λογικό κάποιος όπως ο ΟΑΣΑ να καλεί ιδιωτικό γερανό να το πηγαίνει σε ιδιωτικό πάρκινγκ και να μου ζητάει να πληρώσω την κίνηση αυτή;;;;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ Σ'ΑΥΤΉ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;;
Σκοπεύω να κάνω καταγγελία στον ΟΑΣΑ και να ασκήσω ένσταση για τη χρέωση του πάρκινγκ και του γερανού.
Δεν με νοιάζει αν θα δικαιωθώ ή όχι, με ενδιαφέρει να πάρει μια διάσταση το όλο θέμα γιατί μου φαίνεται άκρως παράνομο και μου μυρίζει άσχημη κομπίνα με το πάρκινγκ, το οποίο όλως τυχαίως βρίσκεται απέναντη απ'τον τερματικό σταθμό της συγκεκριμένης γραμμής.
Αυτά. Και σας ξαναλέω.
Δεν θα κάτσω να δώσω σημασία σε όποιον γυρίσει να μου την πει που στάθμευσα σε παράνομο σημείο, κλπ, κλπ.
Γιατί στο παρόν νήμα δεν θα ασχοληθούμε καν με την παράβαση.
Θα ασχοληθούμε αποκλειστικά και μόνο με την ασυλόγιστη κίνηση του ΟΑΣΑ.
ΥΓ. Στο σημείο δεν υπήρχε καμία μα καμία σχετική σήμανση/προειδοποίηση για γερανούς, πάρκινγκ και ιστορίες.
Θα καταγγείλω και αυτό το θέμα.
Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει γιατί εκτός απ'αυτά, είναι πολλά τα υπόλοιπα στραβά με τα λεωφορεία, θα αναφέρω στην πορεία ποιά είναι αυτά. :down:
Και όμως είναι νόμιμο,
Και δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τα αλλά ;)
kakos poly
11-06-09, 00:31
...
α) Πρωτού παρκάρω εκεί, έλεγξα για τυχόν προειδοποιητική σήμανση για παράνομη στάθμευση κλπ και διαπίστωσα πως δεν υπήρχε το παραμικρό στο σημείο όπου πάρκαρα.
β) Σε αυτό το σημείο να πω, πως γνωρίζω ότι βάσει Κ.Ο.Κ. είμαι "παράνομος" που στάθμευσα σε γωνία
γ) βρέθηκα απ'το πουθενά να καλούμαι να πληρώσω
δ) Άσχετα με την παράβαση την οποία φυσικά και αποδέχομαι
...
μερικά σχόλια,
α) έλεγξες την περιοχή για να είσαι σίγουρος πως είσαι νόμιμος.
β) γνώριζες οτι είσαι παρανομός..!! βλέπε "α)"
γ) απο το πουθενά? βλέπε "β)"
δ) βλέπε "γ)" !!!
Αδελφέ εφόσον παραδέχεσαι ο ίδιος ότι φταις (πάρκαρες παράνομα), για μένα έπαιξες και έχασες......
Τώρα τα υπόλοιπα είναι επακόλουθα της τύχης σου....
Επειδη εισαι παρανομος (το διαπιστωσες και ο ιδιος - λογικα καπου θα ειχε πινακιδα για λεωφορειο) πρεπει να δεχτεις και τις συνεπειες.
ΔΩΡΕΑΝ παρκάρισμα σε ΟΛΑ τα αστικά κέντρα (...για πάντα.)
Κουρασμένε οδοιπόρε με το SUV στο κέντρο της Αθήνας, ψάχνεις για παρκάρισμα και δεν βρίσκεις?
Άκου τι θα κάνεις.
Θα πάρεις φόρα και θα παρκάρεις μέσα σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ οικοδομής. Σε μια πυλωτή βρε αδερφέ.
Τι ? φοβάσαι μην καλέσουν την τροχαία?
ΑΚΥΡΟ
η τροχαία δεν έχει ΚΑΜΙΑ δικαιοδοσία εντός ιδιόκτητου χώρου. Άρα και να την καλέσουν ΔΕΝ έχει δικαίωμα ούτε να βεβαιώσει παράβαση ούτε να καλέσει γερανό.
Ακόμα και αν το κάνει...ΔΕΝ την πληρώνεις και δικαστικά αθωώνεσαι. Η τροχαία έχει δικαιοδοσία ΜΟΝΟ στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Το μόνο που μπορεί να σου κάνει ο ιδιοκτήτης είναι να ζητήσει από την τροχαία να βεβαιώσει τα στοιχεία σου για να καταθέσει μήνυση (που σιγά μην το κάνει με τα κοστολόγια των δικηγόρων). Επίσης μπορεί και να καλέσει γερανό. Ο οποίος κοστίζει, χρεώνει πάρκιγκ σε αυτόν που τον καλεί και αργεί πάνω από 2 ώρες συνήθως.
Τώρα αν ο σπασμένος ιδιοκτήτης έχει το θράσος και σε ΚΛΕΙΣΕΙ με το αμάξι του, παρκάροντας στην ΕΙΣΟΔΟ της πυλωτής... έχεις κάθε δικαίωμα να καλέσεις τροχαία και να του κόψουν κλήση και ακόμα και να απαιτήσεις γερανό.
Ακόμα, αν έχεις αμάξι με σιδεριές (το τζιπάκι του action man κυκλοφορεί ανάμεσα μας) μπορείς με βίαιο τρόπο να απομακρύνεις το όχημα και
α) να κάνεις μια φιλική δήλωση, την οποία δεν την πληρώνουν οι ασφαλιστικές του διότι ήταν παράνομα σταθμευμένος
β) σηκώνεσαι και φεύγεις, και αν γίνει δίκη (που μάλλον θα γίνει) επικαλείσαι Ιατρικό επείγον, και εκείνος ο ΚΑΚΟΣ άνθρωπος σου έκλεινε το αμάξι.
......................
......................
......................
ΟΣΟ κουφά και να ακούγονται...ΙΣΧΥΟΥΝ, ρωτήστε και τον χασοδίκη της γειτονίας σας.
AddictedToChaos
11-06-09, 01:07
Και όμως είναι νόμιμο,
Από που κι ως που θεωρείται λογικό να έρχεται ιδιωτικός γερανός ρε συ Σπύρο, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Έστω ότι είχε πρόβλημα διέλευσης το λεωφορείο και κάλεσε τη τροχαία.
Η τροχαία δεν όφειλε να πάρει το όχημα και να το πάει με τον γερανό της σε ειδική αλάνα;
Τι κουφά είναι αυτά με πάρκινγκ και ιστορίες;
Και γιατί να καλούμαι να πληρώσω μεταφορικά τα οποία υπερβαίνουν και το ίδιο το κόστος της παράβασης;
Αυτό είναι που με προβληματίζει και πως σκοπεύω να ξεδιαλύνω.
Φυσικά, όλοι οι υπόλοιποι που ποστάρατε, αγνοήσατε επιδεικτικά τον όρο που σας έθεσα και τρέξατε να μου καταλογήσετε ευθύνες.
Ήμαρτον δηλαδή. :worthy:
Από που κι ως που θεωρείται λογικό να έρχεται ιδιωτικός γερανός ρε συ Σπύρο, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Έστω ότι είχε πρόβλημα διέλευσης το λεωφορείο και κάλεσε τη τροχαία.
Η τροχαία δεν όφειλε να πάρει το όχημα και να το πάει με τον γερανό της σε ειδική αλάνα;
Τι κουφά είναι αυτά με πάρκινγκ και ιστορίες;
Και γιατί να καλούμαι να πληρώσω μεταφορικά τα οποία υπερβαίνουν και το ίδιο το κόστος της παράβασης;
Αυτό είναι που με προβληματίζει και πως σκοπεύω να ξεδιαλύνω.
Φυσικά, όλοι οι υπόλοιποι που ποστάρατε, αγνοήσατε επιδεικτικά τον όρο που σας έθεσα και τρέξατε να μου καταλογήσετε ευθύνες.
Ήμαρτον δηλαδή. :worthy:
Να σου θυμίσω οτι παλιότερα τα πλήρωνες αυτά στην τροχαία, (γερανό τροχαίας, πάρκινγκ τροχαίας) τώρα απλά έχουμε ιδιωτικοποίηση
Αναφέρεται μάλιστα και στον ΚΟΚ αν θυμάμαι καλά.
Να πω εδώ 2-3 πραγματάκια:
1. Οι οδηγοί λεωφορείων γενικά είναι ικανότατοι.
2. Πάντα όπου υπάρχει στροφή λεωφορείων - και επομένως δεν πρέπει για μήκος π.χ. 3 αυτοκινήτων να παρκάρουν στη γωνία ΙΧ - υπάρχει πάντα συγκεκριμένη προειδοποιητική πινακίδα που απεικονίζει ένα λεωφορείο, και ένα ΙΧ που να το έχει πάρει (τραβάει) ένας γερανός.
3. Είσαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε εκεί η πινακίδα που λέει το 2;
4. Αν δεν υπήρχε η πινακίδα του 2 όντως δεν φταις σε τίποτα.
5. Αν όμως υπήρχε η πινακίδα του 2, τότε καλά κάνανε και σε ξεσκίσανε. Γιατί; Μα γιατί όποιος παρεμποδίζει τα ΜΜΜ (μέσα μαζικής μεταφοράς) είναι σαν τον διασπαθιστή δημόσιου χρήματος και σαν τον φοροφυγά -> μειώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών του, βλάπτει τους συμπολίτες του.
AddictedToChaos
11-06-09, 01:39
Να σου θυμίσω οτι παλιότερα τα πλήρωνες αυτά στην τροχαία, (γερανό τροχαίας, πάρκινγκ τροχαίας) τώρα απλά έχουμε ιδιωτικοποίηση
Αναφέρεται μάλιστα και στον ΚΟΚ αν θυμάμαι καλά.
Αυτό δεν το γνώριζα.
Κι απ'ότι διαπιστώνω από κάποια άρθρα εφημερίδας, το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται να ισχύει μόνο στο Δήμο Αθηνών. :hmm:
Μάλιστα. Μαύρο λοιπόν στην Αθήνα εκ μέρους μου γι'αυτές τις κινήσεις. :clap:
Αυτό δεν το γνώριζα.
Κι απ'ότι διαπιστώνω από κάποια άρθρα εφημερίδας, το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται να ισχύει μόνο στο Δήμο Αθηνών. :hmm:
Μάλιστα. Μαύρο λοιπόν στην Αθήνα εκ μέρους μου γι'αυτές τις κινήσεις. :clap:
Και αλλου υπάρχει, απλά το κάνει ακόμα το δημόσιο, και Εδω πάνω αν σου μαζέψουν το αυτοκίνητο θα πληρώσεις γερανό - πάρκινγκ
AddictedToChaos
11-06-09, 01:50
Να πω εδώ 2-3 πραγματάκια:
1. Οι οδηγοί λεωφορείων γενικά είναι ικανότατοι.
Αυτό εξαρτάται. Δεν είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο ικανοί.
Δεν ξέρω με ποιά κριτήρια επιλέγουν τους οδηγούς, αλλά το σίγουρο είναι πως πολλοί απ'αυτούς εισέρχονται στο σώμα με βύσμα (γνωρίζω ήδη περιπτώσεις γνωστών μου που το έκαναν αυτό :down:).
2. Πάντα όπου υπάρχει στροφή λεωφορείων - και επομένως δεν πρέπει για μήκος π.χ. 3 αυτοκινήτων να παρκάρουν στη γωνία ΙΧ - υπάρχει πάντα συγκεκριμένη προειδοποιητική πινακίδα που απεικονίζει ένα λεωφορείο, και ένα ΙΧ που να το έχει πάρει (τραβάει) ένας γερανός.
Ακριβώς. Φυσικά και το γνώριζα. Φυσικά και το σέβομαι και πάντα το προσέχω.
Φρόντισα να εξετάσω ενδελεχώς το σημείο για απαγορευτικές πινακίδες τέτοιου τύπου και δεν βρήκα πουθενά, γι'αυτό και το στάθμευσα εκεί.
Η στάση ήταν πολύ πιο μέσα στο στενό, δεν πρόσεξα καν ότι είχε στάση για να καταλάβεις.
Επίσης, στάθμευσα απέναντι απ'το πεζοδρόμιο της στάσης, αν αυτό βοηθάει.
3. Είσαι σίγουρος ότι δεν υπήρχε εκεί η πινακίδα που λέει το 2;
Σιγουρότατος.
Σήμανση ειδική με το γνωστό γερανό δεν υπήρχε και εκεί είναι που θέλω να δω τι μπορώ να κάνω με την ένσταση.
4. Αν δεν υπήρχε η πινακίδα του 2 όντως δεν φταις σε τίποτα.
Τι δικαιούμαι να κάνω όμως σε αυτή την περίπτωση;
Σήμανση πάντως ειδική με το γνωστό γερανό, δεν υπήρχε και εκεί είναι που θέλω να δω τι μπορώ να κάνω με την ένσταση.
5. Αν όμως υπήρχε η πινακίδα του 2, τότε καλά κάνανε και σε ξεσκίσανε. Γιατί; Μα γιατί όποιος παρεμποδίζει τα ΜΜΜ (μέσα μαζικής μεταφοράς) είναι σαν τον διασπαθιστή δημόσιου χρήματος και σαν τον φοροφυγά -> μειώνει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών του, βλάπτει τους συμπολίτες του.
Φυσικά και δεν θα το έκανα αυτό ποτέ ηθελημένα, γιατί είμαι συνηδειτοποιημένος οδηγός και αυτό είναι που με εξοργίζει.
Αν το έκανα εις γνώση μου, δεν θα με ένοιαζε και η ποινή.
........Auto merged post: AddictedToChaos πρόσθεσε 3 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Και αλλου υπάρχει, απλά το κάνει ακόμα το δημόσιο, και Εδω πάνω αν σου μαζέψουν το αυτοκίνητο θα πληρώσεις γερανό - πάρκινγκ
Καλώς τότε γι'αυτό το σκέλος.
Περνάμε επομένως στο επόμενο σκέλος.
Το θέμα με την έλλειψη ειδικής σήμανσης γερανού.
Και το επίσης σοβαρό θέμα της μή ειδοποίησης μου με κάποιο τρόπο για το όλο συμβάν.
Καλώς τότε γι'αυτό το σκέλος.
Περνάμε επομένως στο επόμενο σκέλος.
Το θέμα με την έλλειψη ειδικής σήμανσης γερανού.
Και το επίσης σοβαρό θέμα της μή ειδοποίησης μου με κάποιο τρόπο για το όλο συμβάν.
Τι λεεί ο ΚΟΚ για τις γωνίες, τι λέει για τις στάσεις;
πχ μπορεί να λέει 5 ή 20 μέτρα απο γωνία δεν επιτρέπεται, ή 20 μέτρα απο στάση δεν επιτρέπεται.
Και όμως το αναφέρει.
αλλά αν δεν κάνω λάθος ζήτησες να μην μιλήσουμε για αυτό
Δεν βλέπω μη ειδοποίηση βλέπω μη ενημέρωση των τμημάτων (γραφειοκρατία, άλλο θέμα δηλαδή)
AddictedToChaos
11-06-09, 02:10
Τι λεεί ο ΚΟΚ για τις γωνίες, τι λέει για τις στάσεις;
πχ μπορεί να λέει 5 ή 20 μέτρα απο γωνία δεν επιτρέπεται, ή 20 μέτρα απο στάση δεν επιτρέπεται.
Και όμως το αναφέρει.
Αυτό το γνωρίζω.
Βάσει Κ.Ο.Κ. εξάλλου, είμαστε όλοι παράνομοι, σε κάθε στενό, σε κάθε πεζοδρόμιο.
Μόνο σε πάρκινγκ είμαστε 100% νόμιμοι.[/QUOTE]
Και όμως το αναφέρει.
αλλά αν δεν κάνω λάθος ζήτησες να μην μιλήσουμε για αυτό
Ναι. Και ο λόγος που το ζήτησα αυτό ήταν γιατί δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθούμε με την παράβαση μου αυτή καθαυτή, εφόσον εγώ ο ίδιος εξαρχής δήλωσα πως την αποδέχομαι.
Το θέμα που με απασχολεί είναι η όλη διαδικασία με την κλήση και τους πληρωτέους λογαριασμούς (εκτός της παράβασης).
Δεν βλέπω μη ειδοποίηση βλέπω μη ενημέρωση των τμημάτων (γραφειοκρατία, άλλο θέμα δηλαδή)
Καλά και που 'σαι ακόμα.
Εδώ καλά καλά δεν το είχαν γράψει καν στο βιβλίο τους στην τροχαία.
Έπρεπε η τύπισα που με εξυπηρέτησε στην τροχαία να ανοίξει το ντουλάπι με τις πινακίδες για να διαπιστώσει πως όντως ήταν στη δική τους διεύθυνση το περιστατικό μου :rofl:
Αλλά η ταλαιπωρία του πολίτη, δεν παύει να υφίσταται, έτσι;
Γιατί έτυχε να με φέρει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί ήμουν έτοιμος να φύγω ταξίδι για πίσω και κάθησα έφαγα 39 βαθμούς ντάλα μεσημέρι στη μάπα για να τρέχω για τα γραφειοκρατικά τους...
Τον γερανό και τις πινακίδες δεν τις ξέχασαν πάντως να τις πάρουν σωστά.
Το να με ενημερώσουν το ξέχασαν, γιατί απ'αυτό δεν είχαν να βγάλουν κάποιο κέρδος/όφελος :down:
Το χειρότερο θα 'ταν να ήταν στη θέση μου κάποιος ηλικιωμένος με προβλήματα.
Μπορεί και να πάθαινε χοντρό πρόβλημα με τη ζέστη.
Τότε θεωρείς πως δεν θα είχαν καμία υπαιτιότητα; :hmm:
Αυτό το γνωρίζω.
Βάσει Κ.Ο.Κ. εξάλλου, είμαστε όλοι παράνομοι, σε κάθε στενό, σε κάθε πεζοδρόμιο.
Μόνο σε πάρκινγκ είμαστε 100% νόμιμοι.
Ναι. Και ο λόγος που το ζήτησα αυτό ήταν γιατί δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθούμε με την παράβαση μου αυτή καθαυτή, εφόσον εγώ ο ίδιος εξαρχής δήλωσα πως την αποδέχομαι.
Το θέμα που με απασχολεί είναι η όλη διαδικασία με την κλήση και τους πληρωτέους λογαριασμούς (εκτός της παράβασης).
Καλά και που 'σαι ακόμα.
Εδώ καλά καλά δεν το είχαν γράψει καν στο βιβλίο τους στην τροχαία.
Έπρεπε η τύπισα που με εξυπηρέτησε στην τροχαία να ανοίξει το ντουλάπι με τις πινακίδες για να διαπιστώσει πως όντως ήταν στη δική τους διεύθυνση το περιστατικό μου :rofl:
Αλλά η ταλαιπωρία του πολίτη, δεν παύει να υφίσταται, έτσι;
Γιατί έτυχε να με φέρει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί ήμουν έτοιμος να φύγω ταξίδι για πίσω και κάθησα έφαγα 39 βαθμούς ντάλα μεσημέρι στη μάπα για να τρέχω για τα γραφειοκρατικά τους...
Τον γερανό και τις πινακίδες δεν τις ξέχασαν πάντως να τις πάρουν σωστά.
Το να με ενημερώσουν το ξέχασαν, γιατί απ'αυτό δεν είχαν να βγάλουν κάποιο κέρδος/όφελος :down:
Το χειρότερο θα 'ταν να ήταν στη θέση μου κάποιος ηλικιωμένος με προβλήματα.
Μπορεί και να πάθαινε χοντρό πρόβλημα με τη ζέστη.
Τότε θεωρείς πως δεν θα είχαν καμία υπαιτιότητα; :hmm:
Αν ο παπούς έκανε εν γνώση του την παράβαση, τότε γιατί να είναι κάτι διαφορετικό;
Άλλο το οτι σαν χώρα έχουμε αυτή την γραφειοκρατία και άλλο το ότι ενω την έκανα, τώρα φωνάζω και για αυτό ;)
Σε κάποια άλλη χώρα ακόμα το όχημα σου θα ήταν υπο κράτηση
AddictedToChaos
11-06-09, 02:22
Αν ο παπούς έκανε εν γνώση του την παράβαση, τότε γιατί να είναι κάτι διαφορετικό;
Γιατί δεν ειδοποιήθηκε για τη μοίρα του οχήματος του.
Σε κάποια άλλη χώρα ακόμα το όχημα σου θα ήταν υπο κράτηση
Μην το πάμε το θέμα εκεί γιατί σε υποθετικά πιο σωστή χώρα, δεν θα φτάναμε καν στο σημείο να παρανομούμε για τα στοιχειώδη.
Να πω για μισθούς; Να πω για δωρεάν θέσεις πάρκινγκ;
Και ναι.
Εφόσον δεν με ειδοποίησαν για το περιστατικό και δεν είχαν και σήμανση ειδική σε εκείνο το σημείο, για μένα, έκαναν πατάτα και μπορώ να ασκήσω τα δικαιώματα μου -> να κάνω ένσταση δηλαδή.
Γιατί όπως θα πάω να πληρώσω το πρόστιμο, έτσι πρέπει κι αυτοί κάπως να πληρώσουν τις δικές τους αμέλειες.
Γιατί οι μισές δουλειές, δεν είναι δουλειές.
Είσαι απαράδεκτος, παράνομος, γραφικός και δυσφημιστικός απέναντι στην τροχαία, στον ΟΑΣΑ, στους οδηγούς και τις ικανότητές τους καθώς και στο Δήμο Αθηναίων. Προσβάλλοντας το δήμο, έμμεσα προσβάλλεις όλους τους Αθηναίους και απαιτώ να ανακαλέσεις άμεσα, όπως απαιτώ και από τους συντονιστές & διαχειριστές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες κατά αυτού του τιποτένιου thread που έχει μόνο προσβλητικό σκοπό. Είναι πραγματικά ντροπή και αίσχος να ανοίγονται τέτοια θέματα... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με την κλάψα σε αυτή την χώρα.. ωριμάστε επιτέλους :down: :down: :down:
Ψυχολογικό test No34: το παρόν thread επιλέχθηκε για να δούμε πόσοι θα ανοίξουν τα spoiler ή θα εκνευριστούν και θα μου τα χώσουν απευθείας, χωρίς να αντιληφθούν ότι αστειεύομαι :crazy: :crazy: :crazy:
Επί του θέματος, είναι γενικά τραγική η κατάσταση του parking στο κέντρο καθώς και στις γύρω περιοχές και σε καταλαβαίνω. Για το αν έπραξαν σωστά ή όχι, δε γνωρίζω αλλά εφ' όσον από τον ΚΟΚ απαγορεύεται το παρκάρισμα σε γωνία, ακόμα και αν ο οδηγός μπορούσε αλλά φοβόταν να στρίψει... δε νομίζω ότι θα βγάλεις εύκολα άκρη. Για το ιδιωτικό parking, δε γνωρίζω καθόλου τι παίζει.
ΥΓ. Δεν υπάρχουν 33 προηγούμενα test, έτσι μου ήρθε το 34 :lol:
ΥΓ2. Την ιδέα την πήρα από την προειδοποίηση περί κομπλεξικού ελληναρά, δεν μπόρεσα να αντισταθώ :oops:
Γιατί δεν ειδοποιήθηκε για τη μοίρα του οχήματος του.
Μην το πάμε το θέμα εκεί γιατί σε υποθετικά πιο σωστή χώρα, δεν θα φτάναμε καν στο σημείο να παρανομούμε για τα στοιχειώδη.
Να πω για μισθούς; Να πω για δωρεάν θέσεις πάρκινγκ;
Και ναι.
Εφόσον δεν με ειδοποίησαν για το περιστατικό και δεν είχαν και σήμανση ειδική σε εκείνο το σημείο, για μένα, έκαναν πατάτα και μπορώ να ασκήσω τα δικαιώματα μου -> να κάνω ένσταση δηλαδή.
Γιατί όπως θα πάω να πληρώσω το πρόστιμο, έτσι πρέπει κι αυτοί κάπως να πληρώσουν τις δικές τους αμέλειες.
Γιατί οι μισές δουλειές, δεν είναι δουλειές.
Και εγώ μαζί σου, μακάρι να μας γράφανε όλους όταν κάνουμε τις παρανομίες μας (τα σχετικά σε αλλό νήμα)
Τα περι δωρεάν πάρκινγκ αστό καλύτερα, δεν μας συμφέρει,
την ειδοποίηση πάλι αστήνα, μόνο το ότι δεν ξέρανε που τους πάνε τα 4 μπορείς να πεις, αλλά και πάλι δεν μας συμφέρει το να το αλλάξουν.
Σε μια σωστή χώρα δεν θα έγραφες τώρα τα παράπονα σου, ούτε θα τα έγραφες σε προηγούμενα θέματα, μάλιστα σε μία σωστή χώρα δεν θα περνούσε καν από το μυαλό σου το να παρκάρεις εκεί.
Ξέρεις τι είναι να σου έρχεται στο σπίτι γράμμα και να λεει,
Σας είδαμε στην τάδε περιοχή, την τάδε μέρα-ωρα να τρέχετε αν είσασταν εσείς περάστε απο το τοπικό τμήμα, αν δεν είσασταν δώστε στοιχεία του οδήγου
Την παρανομία την εκάνες, (λόγω ΚΟΚ) δεν χρείαζεται σήμανση
Εχει δικιο ο psyxakias:oneup:Σιγα μην ασχοληθουν με τα Spoiler:p:p:p
AddictedToChaos
11-06-09, 02:51
Είσαι απαράδεκτος, παράνομος, γραφικός και δυσφημιστικός απέναντι στην τροχαία, στον ΟΑΣΑ, στους οδηγούς και τις ικανότητές τους καθώς και στο Δήμο Αθηναίων. Προσβάλλοντας το δήμο, έμμεσα προσβάλλεις όλους τους Αθηναίους και απαιτώ να ανακαλέσεις άμεσα, όπως απαιτώ και από τους συντονιστές & διαχειριστές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες κατά αυτού του τιποτένιου thread που έχει μόνο προσβλητικό σκοπό. Είναι πραγματικά ντροπή και αίσχος να ανοίγονται τέτοια θέματα... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με την κλάψα σε αυτή την χώρα.. ωριμάστε επιτέλους :down: :down: :down:
Ψυχολογικό test No34: το παρόν thread επιλέχθηκε για να δούμε πόσοι θα ανοίξουν τα spoiler ή θα εκνευριστούν και θα μου τα χώσουν απευθείας, χωρίς να αντιληφθούν ότι αστειεύομαι :crazy: :crazy: :crazy:
Επί του θέματος, είναι γενικά τραγική η κατάσταση του parking στο κέντρο καθώς και στις γύρω περιοχές και σε καταλαβαίνω. Για το αν έπραξαν σωστά ή όχι, δε γνωρίζω αλλά εφ' όσον από τον ΚΟΚ απαγορεύεται το παρκάρισμα σε γωνία, ακόμα και αν ο οδηγός μπορούσε αλλά φοβόταν να στρίψει... δε νομίζω ότι θα βγάλεις εύκολα άκρη. Για το ιδιωτικό parking, δε γνωρίζω καθόλου τι παίζει.
ΥΓ. Δεν υπάρχουν 33 προηγούμενα test, έτσι μου ήρθε το 34 :lol:
ΥΓ2. Την ιδέα την πήρα από την προειδοποίηση περί κομπλεξικού ελληναρά, δεν μπόρεσα να αντισταθώ :oops:
Τιμή μου και καμάρι μου να το κάνω αυτό :clap:
Δεν θα σου απαντούσα έτσι αν δεν άνοιγα τα spoiler σου :p:p:p
Και εγώ μαζί σου, μακάρι να μας γράφανε όλους όταν κάνουμε τις παρανομίες μας (τα σχετικά σε αλλό νήμα)
Αυτό θα 'ταν το ιδανικό, αλλά πρακτικά και να θέλαμε, δεν μπορεί να γίνει.
Τα περι δωρεάν πάρκινγκ αστό καλύτερα, δεν μας συμφέρει,
Από ποια άποψη δεν μας συμφέρει; Απ'τη μεριά αυτών που τα τσεπώνουν μήπως; :p
την ειδοποίηση πάλι αστήνα, μόνο το ότι δεν ξέρανε που τους πάνε τα 4 μπορείς να πεις, αλλά και πάλι δεν μας συμφέρει το να το αλλάξουν.
Μας συμφέρει. Το κυνήγι του χαμμένου παραβάτη είναι που δεν οδηγεί πουθενά...
Σε μια σωστή χώρα δεν θα έγραφες τώρα τα παράπονα σου, ούτε θα τα έγραφες σε προηγούμενα θέματα, μάλιστα σε μία σωστή χώρα δεν θα περνούσε καν από το μυαλό σου το να παρκάρεις εκεί.
Εκεί ίσως να μη χρειαζόταν να πληρώνω περιουσίες για λαμαρίνες σε 5-10 συγκεκριμένους κλάδους-κλίκες που συντηρούνται γύρω απ'το αυτοκίνητο...
Σας είδαμε στην τάδε περιοχή, την τάδε μέρα-ωρα να τρέχετε αν είσασταν εσείς περάστε απο το τοπικό τμήμα, αν δεν είσασταν δώστε στοιχεία του οδήγου
Από πότε η ρουφιανιά είναι δείγμα προηγμένου κράτους;
Εφόσον είχαν τα μέσα να ταυτοποιήσουν το όχημα μου όπου με είδαν, θα μπορούσαν από μόνοι τους να δουν σε ποιόν ανήκει.
Όχι να βάλουν εμένα να τους πω όνομα. :rofl:
Την παρανομία την εκάνες, (λόγω ΚΟΚ) δεν χρείαζεται σήμανση
Μπα; Και δηλαδή η σήμανση δεν παίζει ξαφνικά κάποιο ρόλο στον κώδικα;
Το γνωρίζω πως για τις γωνίες, τις στάσεις κλπ δεν χρειάζεται να υπάρχει ειδική σήμανση που να μου υποδεικνύει τι να κάνω.
Αλλά για το γερανό, χρειάζεται. Ειδικά όταν δεν προκύπτει εμφανής παρακώλυση κάποιου μέσου ΜΜΜ.
Γιατί, για να σου είμαι ειλικρινής, τη στάση ούτε που την πρόσεξα στο σημείο που ήταν βραδυάτικα.
Εγώ σαν οδηγός, φρόντισα να ελέγξω την περιοχή στάθμευσης για να κρίνω αν πρέπει να σταθμεύσω ή όχι.
Για ποιό λόγο να κάθομαι να κόβω βόλτες στα τετράγωνα να δω που έχει στάση, που έχει πυροσβεστικό κρουνό και να βγάζω μεζούρες να μετρώ αποστάσεις;
Σε κάποια άλλη χώρα, ίσως και να το έκανα γιατί θα ήταν τόσο εξιδανικευμένη στην τήρηση των κανόνων της.
Στην Ελλάδα, ούτε για πλάκα :lol:
Αν τώρα έχεις 3 κλήσεις, αν θελεις να έχεις το φουλ θα είχες 1013
*και εγώ κοντά εκεί*
το είπα και ποιο πρίν, σε αλλή χώρα δεν θα είχαμε αυτό το νήμα, απλά δεν θα είχες παρκαρει εκεί
AddictedToChaos
11-06-09, 02:59
Αν τώρα έχεις 3 κλήσεις, αν θελεις να έχεις το φουλ θα είχες 1013
*και εγώ κοντά εκεί*
το είπα και ποιο πρίν, σε αλλή χώρα δεν θα είχαμε αυτό το νήμα, απλά δεν θα είχες παρκαρει εκεί
Να υποθέσω πως θα υπήρχαν οι προοπτικές και οι συνθήκες να σταθμεύω κάπου νόμιμα σε εκείνες τις χώρες;
Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πως οι άλλοι είναι έξυπνοι στο εξωτερικό και βρίσκουν να παρκάρουν νόμιμα και εμείς δεν μπορούμε.
Απλά σε σωστές χώρες, ίσως να τους μένει και κάνα φράγκο να το βάλουν σε πάρκινγκ, αν δεν τους παρέχει κάποιο δωρεάν δημόσιο χώρο το ίδιο το κράτος.
Άλλη λύση δεν βλέπω.
Το θέμα πάντως ψιλοκαλύφτηκε στο σκέλος των αποριών μου.
Από 'δω και πέρα μπορούμε να το συνεχίσουμε σε υποθετικό επίπεδο (πράγμα ψιλο-ανούσιο) ή αλλιώς να κλειδωθεί γιατί εξυπηρέτησε το σκοπό του -> την ενημέρωση μου επί του θέματος.
Το μέλλον του νήματος, το αφήνω στους mods, admins.
Thanks for the help :oneup:
Tσεκαρες μηπως ειχε διαβαση πεζων εκει μιας και ηταν γωνια; Πριν 2 βδομαδες κατω απο το σπιτι μου ηρθαν απο τροχαια, τραβηξαν διαγραμμιση στη γωνια που ειχα παρκαρει (πριν δεν υπηρχε διαβαση πεζων εκει). Και μου κοψαν προστιμο 80 ευρω για σταθμευση σε διαβαση πεζων + αφαιρεση πινακιδων. Ειδες; υπαρχουν και χειροτερα :P
Ρε παιδιά τους φουκαράδες που περίμεναν μέσα και έξω από το λεωφορείο τους σκέφτηκε κανένας....;
Φίλε μου έκανες λάθος και λογικά το πλήρωσες αλλά φωνάζεις γιατί έγινε και μιά φορά το λογικό στην χώρα του παραλόγου.....:(
Βασικά στη γωνία που το πάρκαρες και να μην σε γράφανε μπορεί να σε τράκαραν και να πλήρωνες περισσότερα. Οι γωνίες είναι ύπουλες για παρκάρισμα. Η παράβαση είναι δεκτή από μέρους σου και αυτό σε τιμά που το αναγνωρίζεις. Σχετικά με το γερανό της τροχαίας, εδώ και χρόνια είτε η ΕΛΠΑ είτε άλλη οδική ασφάλεια αναλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις. Το μόνο που είναι ύποπτο είναι το πάρκινγκ που είναι απέναντι από το σταθμό. :hmm:
vasilis_val
11-06-09, 09:04
εγω δεν θα μιλουσα για το οτι φταις,ολοι μας στην προσπαθεια μας να επιβιωσουμε σε αυτη την πολη θα την κανουμε την παρανομια μας. Σιγουρα στην στροφη που λες δεν θα υπηρχε σημα για σταθμευση,και εγω να ημουν στην θεση σου εκει θα το παρκαρα.τωρα για τα περι ιδιωτικης εταιρειας παρκινκ...... δυστυχώς στην ελλαδα ζουμε...απιστευτο αυτο που συμβαινει,απλα μην ασχοληθεις να το ψαξεις,θα σε φθείρει ψυχολογικα και δεν αξιζει για 80-100 ευρω να χαλασεις την ψυχικη σου ηρεμια....πιστεψε με...
Από την στιγμή που υπήρχε παρανομία και ένα λεωφορείο εμποδιζόταν, θα έπρεπε να βρεθεί λύση με την μετακίνηση του αμαξιού. Φαντάζεσαι μια ολόκληρη μέρα (ή και παραπάνω - κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε ο ιδιοκτήτης θα μετακινούσε το όχημα) να υπήρχε πρόβλημα με το πέρασμα από την συγκεκριμένη οδό και τι ταλαιπωρία θα προκαλούσε;
Από κει και ύστερα είτε ιδιωτικό ή δημόσιο είναι το parking ή γερανός το ίδιο κάνει. Και τα δυο κοστίζουν. Ή σου έχουν πει ότι τα δημόσια μέσα δεν κοστίζουν;
Την παρανομία την εκάνες, (λόγω ΚΟΚ) δεν χρείαζεται σήμανσηΔεν τα έγραψα αυτά με το psyxakias. Ανακάλυψες και εσύ ότι εχω 2 λογαριασμούς (psyxakias, sdikr) ή κατά λάθος μπέρδεψες τα quotes; :hmm:
Ο ιδιωτικός γερανός και το ιδιωτικό πάρκινγκ τσατίζει πολλούς (όχι το συγκεκριμένο φίλο) για έναν απλούστατο λόγο. Αν ο γερανός ήτανε του κράτους και ο παράνομος οδηγός έσβηνε την κλήση, τα έξοδα του γερανού, θα την πλήρωνε ο μα......ας φορολογούμενος. Ενώ τώρα και να σου σβήσει ο μπάρμπας στην Κορώνη την κλήση, το γερανό και το πάρκινγκ θα το πληρώσεις θες δε θες, γιατί είναι ιδιώτη. Εκεί είναι όλο το πρόβλημα.
Γνωρίζετε πόσο υπέρμαχος είμαι των ΜΜΜ, και της τσάκισης του ΙΧ:
Όμως εδώ θα το ξαναπώ για άλλη μια φορά:
Εφόσον δεν είχε ειδική προειδοποιητική πινακίδα του ΟΑΣΑ, ο άνθρωπος δεν φταίει σε τίποτα και δεν παρανόμησε.
vasilis_val
11-06-09, 09:50
Εφόσον δεν είχε ειδική προειδοποιητική πινακίδα του ΟΑΣΑ, ο άνθρωπος δεν φταίει σε τίποτα και δεν παρανόμησε.
:oneup: συμφωνω και εγω με το θεμα της πινακιδας,
Δεν είναι έτσι:
2. Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:
ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τομή οικοδομικών γραμμών ή των νοητών προεκτάσεων αυτών.
δ) Αν το ελεύθερο μέρος της οδού που απομένει είναι ανεπαρκές για την κυκλοφορία των οχημάτων.
http://www.pragmatognomones.gr/kok/kok034.php
Δεν απαιτείται πάντοτε η ύπαρξη σήμανσης. Πολλοί την απόσταση των 5 μέτρων δεν τη γνωρίζουν γιατί αν η τροχαία έγραφε, τώρα δε θα είχαμε που να παρκάρουμε. Πιθανόν ο φίλος υπέπεσε στο δ.
alexandrozz
11-06-09, 11:03
Δεν είναι έτσι:
ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τομή οικοδομικών γραμμών ή των νοητών προεκτάσεων αυτών.
δ) Αν το ελεύθερο μέρος της οδού που απομένει είναι ανεπαρκές για την κυκλοφορία των οχημάτων.
Δεν απαιτείται πάντοτε η ύπαρξη σήμανσης. Πολλοί την απόσταση των 5 μέτρων δεν τη γνωρίζουν γιατί αν η τροχαία έγραφε, τώρα δε θα είχαμε που να παρκάρουμε. Πιθανόν ο φίλος υπέπεσε στο δ.
Καλά οκ. Τότε πρέπει τα μαγαζιά που πουλάνε αυτοκίνητα να σταματήσουν να πουλάνε.
AddictedToChaos
11-06-09, 11:10
Tσεκαρες μηπως ειχε διαβαση πεζων εκει μιας και ηταν γωνια; Πριν 2 βδομαδες κατω απο το σπιτι μου ηρθαν απο τροχαια, τραβηξαν διαγραμμιση στη γωνια που ειχα παρκαρει (πριν δεν υπηρχε διαβαση πεζων εκει). Και μου κοψαν προστιμο 80 ευρω για σταθμευση σε διαβαση πεζων + αφαιρεση πινακιδων. Ειδες; υπαρχουν και χειροτερα :P
Δεν είχε διάβαση πεζών. Δεν ήταν εμφανής, στην περίπτωση που είχε.
Πάντως μιλάμε για στενάκι το οποίο είχε ένα σχετικό φάρδος.
Δηλαδή λεωφορείο μπορούσε να διέλθει ανετότατα.
Απλά, εγώ ρώτησα εκεί ένα μαγαζάτορα της περιοχής και μου είπε πως όποιος οδηγός του ΟΑΣΑ δεν μπορεί να στρίψει, καλεί την τροχαία.
Δηλαδή το να βάλει λίγο όπισθεν, δεν παίζει...
Ρε παιδιά τους φουκαράδες που περίμεναν μέσα και έξω από το λεωφορείο τους σκέφτηκε κανένας....;
Φίλε μου έκανες λάθος και λογικά το πλήρωσες αλλά φωνάζεις γιατί έγινε και μιά φορά το λογικό στην χώρα του παραλόγου.....:(
Όχι φίλε μου. Μην πας να μου προσάψεις και κατηγορίες πως παρακώλυσα και τα ΜΜΜ.
Το στενό είχε φάρδος, η στάση δεν φαινόταν καν νυχτιάτικα κι εγώ ήμουν από άλλη πόλη, επομένως, δεν γνώριζα καλά τη συγκεκριμένη περιοχή.
Αν ο ΟΑΣΑ έχει χοντρό πρόβλημα με εκείνο το σημείο, και εφόσον έχει το κουράγιο να καλεί γερανούς κάθε μέρα, δεν θα του ήταν σε τίποτα να αιτηθεί να μπει προειδοποιητική πινακίδα, όχι τόσο για να μην τρώνε πρόστιμα οι οδηγοί των Ι.Χ., αλλά για δική του διευκόλυνση.
Αλλά προφανώς, ο ΟΑΣΑ χ3στηκε για τη διευκόλυνση των επιβατών του.
Αρέσκεται στο να "τιμωρεί" τους κακούς οδηγούς των Ι.Χ.
Τους ανταγωνιστές του δηλαδή.
Βασικά στη γωνία που το πάρκαρες και να μην σε γράφανε μπορεί να σε τράκαραν και να πλήρωνες περισσότερα. Οι γωνίες είναι ύπουλες για παρκάρισμα. Η παράβαση είναι δεκτή από μέρους σου και αυτό σε τιμά που το αναγνωρίζεις. Σχετικά με το γερανό της τροχαίας, εδώ και χρόνια είτε η ΕΛΠΑ είτε άλλη οδική ασφάλεια αναλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις. Το μόνο που είναι ύποπτο είναι το πάρκινγκ που είναι απέναντι από το σταθμό. :hmm:
Αν με τράκαρε κάποιος, θα αναλάμβανε η ασφαλιστική.
Βλέπεις, πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας σε 500 διαφορετικούς επαγγελματίες για ένα απλό Ι.Χ.
εγω δεν θα μιλουσα για το οτι φταις,ολοι μας στην προσπαθεια μας να επιβιωσουμε σε αυτη την πολη θα την κανουμε την παρανομια μας. Σιγουρα στην στροφη που λες δεν θα υπηρχε σημα για σταθμευση,και εγω να ημουν στην θεση σου εκει θα το παρκαρα.τωρα για τα περι ιδιωτικης εταιρειας παρκινκ...... δυστυχώς στην ελλαδα ζουμε...απιστευτο αυτο που συμβαινει,απλα μην ασχοληθεις να το ψαξεις,θα σε φθείρει ψυχολογικα και δεν αξιζει για 80-100 ευρω να χαλασεις την ψυχικη σου ηρεμια....πιστεψε με...
Ευχαριστώ για την κατανόηση και την υποστήριξη σου.
Το θέμα μου δεν είναι να γλυτώσω τα χρήματα, αν αυτό έχουν καταλάβει κάποιοι.
Το θέμα είναι να γίνονται σωστά κάποια πράγματα.
Γιατί κάποιοι θεωρούν πως ζούμε σε εξιδανικευμένο κράτος όπου όλα λειτουργούν σωστά και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται τόσο αποστειρωμένα.
Εγώ, αν καταφέρω να τους πιέσω να τοποθετηθεί έστω προειδοποιητική πινακίδα σε εκείνο το σημείο, θα το θεωρήσω κέρδος.
Γιατί είναι κρίμα πραγματικά, να υποστεί κάποιος τέτοια ταλαιπωρία, τέτοιο τρέξιμο για χάρη της επιθετικής τακτικής του ΟΑΣΑ.
Γιατί είναι άκρως εμφανές από μέρους μου εδώ και μήνες, πως ο ΟΑΣΘ τουλάχιστον της θεσσαλονίκης, προσπαθεί να σαμποτάρει τους οδηγούς Ι.Χ. με κάθε δυνατό μέσο.
Εγώ από μεριάς μου, παρόλο που πάντα χρησιμοποιούσα λεωφορείο, λέω όχι σε τέτοιες τακτικές και έχω πάψει να μπαίνω σε λεωφορεία, εδώ και 2 χρόνια.
Όταν μάθουν εκεί στον ΟΑΣΘ και στον ΟΑΣΑ πως ο ρόλος τους είναι άκρως σοβαρός και πως πρέπει να βελτιωθούν σε άλλους τομείς, τότε ίσως το ξανασκεφτώ και τα ξαναπροτιμήσω.
Ο ιδιωτικός γερανός και το ιδιωτικό πάρκινγκ τσατίζει πολλούς (όχι το συγκεκριμένο φίλο) για έναν απλούστατο λόγο. Αν ο γερανός ήτανε του κράτους και ο παράνομος οδηγός έσβηνε την κλήση, τα έξοδα του γερανού, θα την πλήρωνε ο μα......ας φορολογούμενος. Ενώ τώρα και να σου σβήσει ο μπάρμπας στην Κορώνη την κλήση, το γερανό και το πάρκινγκ θα το πληρώσεις θες δε θες, γιατί είναι ιδιώτη. Εκεί είναι όλο το πρόβλημα.
Μπράβο. Κατάλαβες το νόημα.
Σκέφτηκες κατευθείαν σαν νεοέλληνας.
Να μου σβήσει κάποιος την κλήση και να φεσωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης την κλήση.
Εγώ ούτε κλήσεις μπορώ να ανεραίσω και ακόμη κι αν θα μπορούσα, δεν θα το έκανα.
Και όπως είπα και πιο πάνω, ποσώς με απασχολεί το θέμα του προστίμου σαν κόστος.
Με απασχολεί πως κάποιος αναλαμβάνει να μετακινεί το όχημα μου χωρίς να με ειδοποιεί με κάποιο τρόπο και να με εξαναγκάζει να τρέχω απ'το ένα σημείο στο άλλο.
Κι όλα αυτά, επειδή ο εν λόγω οδηγός, επιθυμούσε να μπει στη στρόφη όπως να 'ναι.
Δηλαδή, αν στο στενό δεν ένιωθε την ικανότητα να διέλθει σε παρακάτω σημεία, θα καλούσε εκ νέου γερανό;
Τι ντροπή. Επειδή δεν μπορώ να ελέγξω το όχημα το οποίο μου διέθεσαν, φωνάζω τρίτους να με "απεγλωβίσουν" :down:
Παρανόμησα.
Απλώς, η παρανομία που έκανα, την έκανα βάσει εκτίμησης.
Άμα θα είχε κάποια ενημερωτική σήμανση για το συγκεκριμένο σημείο, σαφώς και δεν θα σκεφτόμουν να το βάλω εκεί.
Ούτως ή άλλως, το παρκάρισμα στις γειτονιές, βάσει Κ.Ο.Κ. θεωρείται παράνομο, αλλά τι να κάνει δηλαδή ο κόσμος;
Σε στενάκι προτίμησα να το βάλω, δεν το μόστραρα στη μέση του δρόμου :evil:
Δεν είναι έτσι:
Ναι. Θεωρητικά απαγορεύεται και μόνο που κατέχει κανείς Ι.Χ.
Το κράτος δεν το ενχολεί όταν απ'αυτό το κακόμοιρο το Ι.Χ. κερδίζει τα τρελά του, έτσι;
Γιατί υπόψιν, εγώ σαν κάτοχος Ι.Χ., προσφέρω πιο πολλά στο κράτος από κάποιον που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ.
Για να λέγονται και κάποιες αλήθειες.
Και δεν ανέχομαι το κράτος να παίζει διπλό παιχνίδι εις βάρους μου.
Γιατί, αν εμένα με φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να εγκαταλείψω το Ι.Χ. μου, τότε εκείνο θα χάσει.
Εγώ τη δουλειά μου θα την κάνω και με ΤΑΧΙ.
Αλλά σίγουρα ΟΧΙ με ΟΑΣθ/ΟΑΣΑ :down:
prodromosfan
11-06-09, 11:21
ΜΟυ εχει τυχει σε περιπτωση που περναει λεωφορειο απο στροφη αλλά δεν υπαρχει πινακίδα ουτε σημανση στο δρόμο (στη συγκεκριμενη περιπτωση υπηρχε σημανση που ειχε σβηστει και φαινοταν μονο κοντα στο κρασπεδο του πεζοδρομιου) τότε επειδη -νομιζουν οτι- ξερεις οτι περναει ΜΜΜ απο εκει είσαι παράνομος. Που να καταλάβουν οτι ψαχνεις παρκιν σε ακτινα μισου χιλιουμετρου και.
"Ο ιδιωτικός γερανός και το ιδιωτικό πάρκινγκ τσατίζει πολλούς (όχι το συγκεκριμένο φίλο) για έναν απλούστατο λόγο. Αν ο γερανός ήτανε του κράτους και ο παράνομος οδηγός έσβηνε την κλήση, τα έξοδα του γερανού,"
Μάλλον φίλε μου, όποιος δε συμφωνεί μαζί σου, μαύρο φίδι που τον έφαγε.....
λοιπον το νοημα το εχετε χασει καποιοι ακομα και ο φιλος που το ξεκινησε επειδη τον παρασυρατε....
ακομα να καταλαβετε οτι ενας ανθρωπος παρκαρε καπου το αμαξι του και ξυπνησε το πρωι και δεν ηταν εκει...
αν εσας σας φαινεται λογικο αυτο τοτε παμε πασο και μπορουμε να λεμε για διαφορους νομους...
βεβαια με την εξυπναδα και την οργανωση που τους διακρινει το θεωρουμε κατα 99% δεδομενο οτι αν λειπει το αμαξι αμεσως να ψιλιαζομαστε γερανο....
[επειδη εχει τυχει σε φιλο μου που το αφησε σε σημειο που οντως απαγορευοταν αλλα δε φαινοταν,δουλευαμε μαζι και μολις ειχε ξεκινησε και την περιοχη δεν τη γνωριζε καλα καπως ετσι στις 5 το πρωι που φευγει τον βλεπω να επιστρεφει χλωμος και ετοιμος να παθει κατι φωναζοντας μ@λακα μου κλεψανε το αμαξι με τρεμαμενη φωνη...παλι καλα που επειδη εκανα ενα τσιγαρο και δεν ειχα φυγει ημουν εκει και παρολη την στιγμιαια τρομαρα μου εκοψε και τον ρωτησα που το αφησες και του εξηγησα σιγα σιγα...ναι μεν ηρεμησε αλλα μεχρι το επομενο πρωι να παρει και να μαθει (δεν θυμαμαι αλλα νομιζω τα τηλεφωνα δεν απαντουσαν που παιρναμε) ηταν ακομα χαλια...
αυτα επειδη καποιοι τα χαρακτηριζουν απλα ολα αυτα....]
φυσικα με το παραπανω παραδειγμα δεν εννοω οτι δεν υπηρχε παραβαση (που προφανως υπηρχε) αλλα περα του οτι δεν ηταν εμφανης οτι θα προκαλουσε τετοιο προβλημα αλλα το ποσο αναοργανωτοι ειναι και φυσικα χωρις καμια ειδοποιηση (ή εστω προσπαθεια να σε βρουν) σου παιρνουν ενα αμαξι και εσυ μετα το ψαχνεις...απαραδεκτα πραγματα απλα...
επισης αυτο που αναφερθηκε ειναι πως ο ανθρωπος ταλαιπωρηθηκε με πανω κατω μεσα στη ζεστη τρεχοντας απο εδω και απο εκει χωρις κανενα ουσιαστικο λογο απλα ειναι ανοργανωτοι (κοιτα συμπτωση) για να καταφερει να παρει το αμαξι του...
το ψυχολογικο (μεχρι να το μαθεις) και η ταλαιπωρια (μεχρι να το παρεις) ειναι πραγματα τα οποια ειναι σημαντικα και καποιοι τα παραβλεπετε...
Δεν εχω την υπομονη να διαβασω ολα τα ποστ. Θελω μονο να πω οτι πολλοι απο τους οδηγους λεωφορειων ειναι για τα μπαζα. Και το λεω γιατι εχω φτασει σε σημειο να κοπαναω με το κρανος μου το τζαμι ενος αλητη στην Πανεπιστημιου. Και εχω γλιτωσει και 3 φορες απο του Χαρου τα δοντια απο ασυνειδητους οδηγους λεωφορειων. Τωρα στο θεμα μας. Συμφωνω απολυτα με τον Addicted. Η Αθηνα μας παιρνει ενα καρο φραγκα για ενα σορο π@π@ριες και τελικα, ουτε παρκινγκ εχουμε, ουτε πεζοδρομια, ουτε δρομους και εννιοτε ουτε καν σωστη σηματοδοτηση. Οποτε θεωρω απολυτα δικαιολογημενη την αντιδραση σου.
Μαυρο στην ΑΘηνα.
alwaysalone
11-06-09, 18:46
Δε νομιζω ο addicted να ανεφερε πουθενα οτι δεν παρανομησε. (ενταξει και πινακιδια να μην υπηρχε, αυτο με τη σταση και τα 20 μετρα και την απαγόρεσευση παρκαρίσματος σε γωνια, τα θυμαμαι μεχρι και γω :p).
Το thread ανοιχτηκε για τα κερασακια που του χρέωσαν δηλαδη το ιδιωτικό παρκινγκ κλπ.
Προτείνω να το προχωρήσεις.
Αν μπορεις να πληρωσεις μονο το προστιμο για το παράνομο παρκάρισμα, γιατι να πληρώσεις και τα υπόλοιπα?
Εχουν παρει και το αμαξι με γερανο παλιοτερα σε μια φιλη μου και δε πληρωσε τιποτα παραπανω απο το πρόστιμο για το παρανομο παρκαρισμα.
(Εκει της το ειχε παρει η τροχαια γιατι ειχε παρκαρει σε λεωφορο :rofl::rofl:)
Δηλαδη δεν καλεσε καποιος οδηγος ΕΘΕΛ επειδη τον εμποδιζε, αρα ειναι ολοφανερο, οτι οταν στο παιρνει η τροχαια με δικη της πρωτοβουλία τοτε πληρωνεις μονο το προστιμο + τις εκαστοτε ρητρες, ενω αν ο οδηγος ΕΘΕΛ εχει φιλο τον ιδιοκτητη παρκινγκ, εκει πληρωνεις κατι παραπανω.. Κατι σαν το table d'hote που ζητανε τα νυχτερινά κεντρα τα Χριστουγεννα :p
Επειδή ως τακτικός χρήστης των ΜΜΜ έχω φάει απίστευτα δεκάλεπτα μέσα στον ήλιο περιμένοντας να έρθει ο γερανός για να απομακρύνει αυτοκίνητα από γωνίες για να στρίψει το λεωφορείο, θα έλεγα να δούμε και αυτήν την πλευρά...
Για να μην ταλαιπωρηθεί -ή πληρώσει- ένας, ταλαιπωριούνται περισσότεροι... Κι αυτός ο ένας, απλά διαμαρτύρεται γιατί τον χρέωσαν για τη μεταφορά του οχήματος που και ο ίδιος παραδέχεται ότι κακώς είχε βάλει εκεί (το ότι δεν βρίσκουμε να παρκάρουμε αλλού, όλοι μας το αντιμετωπίζουμε, αλλά δεν είναι δικαιολογία), καθώς επίσης και γιατί τον χρέωσαν για το parking.... Εγώ ως φορολογούμενος κι ενδεχομένως ταλαιπωρούμενος μέσα στο λεωφορείο για να στρίψει, θα αισθανόμουν 2 φορές μα....ας εάν και έτρωγα τη ζέστη περιμένοντας, και πληρώνοντας από τους φόρους τα έξοδα μεταφοράς / φύλαξης.
Εάν πιστεύεις ότι κακώς σου δώθηκε η κλήση, μαζί σου να σε υπερασπίσουμε.
Εάν όμως καλώς δώθηκε η κλήση, πληρώνεις όλο το κουστούμι και better luck next time, όπως όλοι μας που ζούμε σε αυτήν την πόλη (και δεν κάνω τον ηθικό, αλλά ας σταματήσει η κλάψα και ο τσαμπουκάς του άδικου).
nrg_polini
12-06-09, 01:50
Μη μιλας καθολου, τζαμπα την εβγαλες. Προφανως τον γερανο τον χρησιμοποιει η τροχαια και οχι ο ΟΑΣΑ, καποιο λαθος πρεπει να κανεις. Αλλα και ετσι να ειναι 75 Ευρω ειναι πολυ λιγα για την ολη ιστορια (+ τα χρηματα για τη κληση).
Θα μπω κατευθείαν στο ζουμί.
Μπες εδώ: http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf
Μετά πήγαινε στην σελίδα 75 και θα βρεις γιατί παρανόμησες. Αυτό είναι γνωστό όμως και δεν μας νοιάζει. Μετά πήγαινε στην σελίδα 78 στην παράγραφο 8. Αντιγράφω απόσπασμα
Για τη μεταφoρά ειδoπoιείται o ιδιoκτήτης ή κάτoχoς τoυ oχήματoς μέσα
σε εύλoγη πρoσθεσμία. Tα έξoδα μεταφoράς, τα oπoία καθoρίζoνται με από-
φαση τoυ Yπoυργoύ Δημόσιας Tάξης, ως και τα φύλακτρα τoυ oχήματoς,
βαρύνoυν τoν ιδιoκτήτη ή κάτoχo αυτoύ ή τoυ σκάφoυς ή των άλλων αντι-
κειμένων, o oπoίoς μπoρεί να τα παραλάβει αμέσως μετά την καταβoλή των
εξόδων αυτών.
Αν έχεις ακόμη αμφιβολίες μίλα και με ένα δικηγόρο. Αλλά αν στην πράξη δεν έχουν κάτι καμια παρανομία για την μεταφορά δεν έχεις καμία ελπίδα.
Και ένα προσωπικό σχόλιο. Μα καλά γιατί σου φαίνεται περίεργο? Ποιος θα πληρώσει την μεταφορά? Ο φορολογούμενος? Αυτός που είναι μέσα στο λεωφορείο και περιμένει σαν τον ηλίθιο να στρίψει να πάει στο σπιτάκι του? Το βρίσκω παράλογο. Φυσικα και εσύ θα πληρώσεις. Και λίγα πληρώνεις αν αναλογιστούμε ότι προκάλεσες εμπόδια στην κυκλοφορία όχι μόνο ένος δρόμου αλλά μέσου μαζικής μεταφοράς. Δεν πα να ψάχνεις ώρες για παρκάρισμα δεν έχει σημασία. Και εγώ δεν έχω παρκινκ. Και ψάχνω με τις ώρες. Αλλα θα πρέπει να είναι πολύ ειδική περίπτωση για να το βάλω σε σημείο που θα υπάρχει έστω υπόνια να εμποδίσω την κυκλοφορία αυτοκινήτων ή πεζών ή ΑΜΕΑ. Και πως ανταμείφθηκα για αυτό? το είχα παρκαρισμένο πολύ μακριά από γωνία και έπεσε ένας βλάκας πάνω και μου έκανε 4000+ ευρώ ζημιά και πάω την ασφαλιστική του στα δικαστήρια γιατί δεν τα δίνει όλα. (άσχετο αυτό αλλά ήθελα να το πω).
megahead13
12-06-09, 13:38
Δεν ήθελα να σχολιάσω, αλλά δεν μπορώ: Η υποκρισία πολλών από εσάς είναι άκρως εξοργιστική! Κλασσικοί ελληναράδες!!! :down: Καταλαβαίνετε τι γράφετε; Με άλλα λόγια λέτε "καλά να πάθεις", παρανόμησες και κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο!! Όταν οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε κάνει τα ίδια και χειρότερα, αλλά ήμασταν κ@λόφαρδοι και δε μας έγραψαν!!! Δηλαδή, όταν δεν υπάρχει σήμανση ότι είναι στροφή λεωφορείου, να μυρίσει τα νύχια του; Το γεγονός ότι το έβαλε πάνω σε γωνία, το οποίο σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι παράνομο, δε μου λέει απολύτως τίποτα (προσωπικά ποτέ δεν το κάνω, μόνο και μόνο για λόγους ασφαλείας). Σε μια πόλη που είμαστε όλοι στοιβαγμένοι χωρίς ευκολίες τόσο για πεζούς, όσο και για οδηγούς, τι να κάνουμε δηλαδή; Να βάλουμε τα αυτοκίνητα μας μέσα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού μας; Είναι σαν το άλλο το ωραίο εδώ στο Μαρούσι (παγκόσμια πατέντα): Απαγορευτικό με διευκρίνηση από κάτω "Επιτρέπετε η διέλευση μόνο σε μόνιμους κατοίκους"! Και αυτό και στις δύο άκρες του ίδιου δρόμου!!! :crazy: Δηλαδή οι γνωστοί, συγγενείς, κτλ απαγορεύεται να έρθουν στη γειτονιά που μένεις!!! Παρανομούν όταν το κάνουν!! :crazy: Ξαναλέω να μην είμαστε υποκριτές. Δεν είχε σχετική σήμανση ότι είναι στροφή λεωφορείου; Τέλος! Είχε και δεν την είδε; Ας πρόσεχε! Τόσο απλά. Όλα τα άλλα είναι για να το παίξουμε έξυπνοι και μάγκες... ;)
Δεν ήθελα να σχολιάσω, αλλά δεν μπορώ: Η υποκρισία πολλών από εσάς είναι άκρως εξοργιστική! Κλασσικοί ελληναράδες!!! :down: Καταλαβαίνετε τι γράφετε; Με άλλα λόγια λέτε "καλά να πάθεις", παρανόμησες και κάνε τουμπεκί ψιλοκομμένο!! Όταν οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε κάνει τα ίδια και χειρότερα, αλλά ήμασταν κ@λόφαρδοι και δε μας έγραψαν!!! Δηλαδή, όταν δεν υπάρχει σήμανση ότι είναι στροφή λεωφορείου, να μυρίσει τα νύχια του; Το γεγονός ότι το έβαλε πάνω σε γωνία, το οποίο σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι παράνομο, δε μου λέει απολύτως τίποτα (προσωπικά ποτέ δεν το κάνω, μόνο και μόνο για λόγους ασφαλείας). Σε μια πόλη που είμαστε όλοι στοιβαγμένοι χωρίς ευκολίες τόσο για πεζούς, όσο και για οδηγούς, τι να κάνουμε δηλαδή; Να βάλουμε τα αυτοκίνητα μας μέσα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού μας; Είναι σαν το άλλο το ωραίο εδώ στο Μαρούσι (παγκόσμια πατέντα): Απαγορευτικό με διευκρίνηση από κάτω "Επιτρέπετε η διέλευση μόνο σε μόνιμους κατοίκους"! Και αυτό και στις δύο άκρες του ίδιου δρόμου!!! :crazy: Δηλαδή οι γνωστοί, συγγενείς, κτλ απαγορεύεται να έρθουν στη γειτονιά που μένεις!!! Παρανομούν όταν το κάνουν!! :crazy: Ξαναλέω να μην είμαστε υποκριτές. Δεν είχε σχετική σήμανση ότι είναι στροφή λεωφορείου; Τέλος! Είχε και δεν την είδε; Ας πρόσεχε! Τόσο απλά. Όλα τα άλλα είναι για να το παίξουμε έξυπνοι και μάγκες... ;)
++++ Πέστα ρε αδερφέ !!!! :worthy::worthy::worthy::worthy::worthy:
Το ίδιο ήθελα να γράψω αλλά λέω " που να τσακώνεσε τώρα με τους δήθεν νομοταγείς "
Γράψανε το φίλο και ξεσκονίσαμε άρθρα του κ.ο.κ. να του πούμε " ήσουν παράνομος καλά σου έκαναν ". Και από την άλλη όλοι παρανομούμε καθημερινά με διάφορους τρόπους απλά τη γλιτώνουμε είτε από κολοφαρδία είτε από βυσματία. Κλασικέ Ελληνάρα πως να αλλάξεις παραμένεις ακόμα πιστός στο δόγμα " στο κ**ο μου να μη μπενει το αγγούρι και όλα καλά " και αν μπει στο δίπλα το κ**ο θα σπρώξω και εγώ πιο βαθιά.
AddictedToChaos
12-06-09, 13:57
Λοιπόν, για να κλείσουμε το θέμα εδώ.
- Σήμερα πήγα και πλήρωσα κλήση + παράβολα για το γερανό (έτρεξα απο ΕΛΤΑ στην εφορία)
- Επειδή είχα την ατυχία να είμαι πολίτης άλλης πόλης από εκεί που έφαγα την κλήση, θα πρέπει να ξανακατέβω Αθήνα να τους παραδώσω το παράβολο και την πληρωμένη κλήση για να παραλάβω και τις πινακίδες.
Τώρα όσον αφορά τις κακοπροαίρετες αντιδράσεις πολλών σ'αυτό το νήμα.
Σας ευχαριστώ που επιβεβαιώσατε για πολλοστή φορά την νεοελληνική σας νοοτροπία με το να χαρείτε για την ποινή που έφαγα.
Θέλω να σας πω σ'αυτό το σημείο, πως ενώ είχα τη δυνατότητα να σβήσω την κλήση, δεν το έκανα, γιατί σέβομαι πρώτα απ'όλους τον εαυτό μου.
Για όποιον δεν πιστεύει ότι πλήρωσα την κλήση, δεν με ενδιαφέρει.
Με ενδιαφέρει που το γνωρίζω εγώ ο ίδιος.
Επίσης, να πω πως πλέον ως πολίτης που πράττει το καθήκον του, μέσα στα μελλοντικά καθήκοντα μου θα είναι η κλήση της τροχαίας σε όποια παράβαση συναντώ στο διάβα μου.
Ελπίζω να σας ακούγεται πολύ ωραίο το παραπάνω, γιατί όντως είναι.
Έκανα την αρχή, σας παραδίδω τη σκυτάλη. :oneup:
Thread closed by me :closed:
Ούτε εγώ ήθελα να σχολιάσω αλλά, εγώ τουλάχιστον έχω μοτοσυκλέτα και μάλιστα, ανήκω στην μικρή εκείνη μειοψηφία που δεν παρανομεί! Εκτός από το παρκάρισμα βέβαια αλλά διαλέγω πάντα τα φαρδύτερα πεζοδρόμια (ποτέ στο δρόμο, για πολλούς λόγους) διότι, ο κοντυνότερος στην εργασία μου χώρος στάθμευσης για μοτοσυκλέτες είναι 7 τετράγωνα.
Η παρανομία είναι παρανομία και κάποιος πρέπει να πληρώσει. Όχι εγώ πάντως. Θα συμφωνήσω με spirosta.
Αν ο φίλος μας πιστεύει πως άδικα τιμωρήθηκε, να ζητήσει βοήθεια από δικηγόρο και να ψάξει να βρει το δίκιο του και εμείς μαζί του, όπως ήδη είπε ο nmakry.
@megahead13
Δεν παρκάρεις σε γωνίες και καλά κάνεις αλλά αυτό σημαίνει πως κάτι σου λέει. Είναι παράνομο και θα έπρεπε να τιμωρούνται όλοι ανεξαιρέτως. Επίσης, αν -δικαιολογημένα- δεν σου αρέσει το Μαρούσι, μπορείς να μετακομίσεις.
Τέλος, ούτε σε εμένα αρέσει που μπορεί το κράτος να σας σηκώσει το αμάξι και να το ψάχνετε αλλά έχει το δικαίωμα να το κάνει! Αν δεν σας αρέσει, αναζητήστε νόμιμους τρόπους να αλλάξει η νομοθεσία.
Φυσικά υπάρχει λύση: αφήστε τα αυτοκίνητα σπίτι! Απλά πράγματα! Το αυτοκίνητο είναι για να μεταφέρουμε τον ηλικιωμένο γονιό, τα παιδιά στα σχολεία / φροντιστήρια και τα ψώνια από του super market. Και για κάνα μακρινό ταξίδι με πολλά μπαγκάζια! Δεν έχουν καμία δουλειά τα ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας και όσο πιο γρήγορα το πάρετε είδηση τόσο καλύτερα θα είμαστε όλοι!
AddictedToChaos
12-06-09, 14:08
Και να πω κάτι τελευταίο που ακούστηκε για πολλοστή φορά.
Πότε θα απαλλαγείτε απ'το κόμπλεξ του "Έλληνα φορολογούμενου";
Διαρκώς ακούγεται η φράση "απ'τα λεφτά μου πληρώνεται εκείνο, το άλλο, το παραάλλο".
Μάλιστα. Μπορεί κάποιος να μου προσδιορίσει το ακριβές ποσό που πληρώνει για όλα αυτά που διαρκώς μα υπενθυμίζει πως πληρώνει;
Κι εγώ πληρώνω στο κράτος.
Αλλά δεν θα κάτσω να ασχοληθώ που πηγαίνει το χρήμα που δίνω στο κράτος.
Αν έχετε αμφιβολίες για τη διαχείριση των χρημάτων σας, να καταλογίσετε τις ευθύνες στα εκλεγμένα αρμόδια πρόσωπα, όχι στους συμπολίτες σας.
Το κράτος είναι εκείνο που θα κρίνει ποιος οφείλει να πληρώσει, τι, όχι εσείς.
megahead13
12-06-09, 14:18
Ούτε εγώ ήθελα να σχολιάσω αλλά, εγώ τουλάχιστον έχω μοτοσυκλέτα και μάλιστα, ανήκω στην μικρή εκείνη μειοψηφία που δεν παρανομεί! Εκτός από το παρκάρισμα βέβαια αλλά διαλέγω πάντα τα φαρδύτερα πεζοδρόμια (ποτέ στο δρόμο, για πολλούς λόγους) διότι, ο κοντυνότερος στην εργασία μου χώρος στάθμευσης για μοτοσυκλέτες είναι 7 τετράγωνα.
Η παρανομία είναι παρανομία και κάποιος πρέπει να πληρώσει. Όχι εγώ πάντως. Θα συμφωνήσω με spirosta.
Αν ο φίλος μας πιστεύει πως άδικα τιμωρήθηκε, να ζητήσει βοήθεια από δικηγόρο και να ψάξει να βρει το δίκιο του και εμείς μαζί του, όπως ήδη είπε ο nmakry.
@megahead13
Δεν παρκάρεις σε γωνίες και καλά κάνεις αλλά αυτό σημαίνει πως κάτι σου λέει. Είναι παράνομο και θα έπρεπε να τιμωρούνται όλοι ανεξαιρέτως. Επίσης, αν -δικαιολογημένα- δεν σου αρέσει το Μαρούσι, μπορείς να μετακομίσεις.
Τέλος, ούτε σε εμένα αρέσει που μπορεί το κράτος να σας σηκώσει το αμάξι και να το ψάχνετε αλλά έχει το δικαίωμα να το κάνει! Αν δεν σας αρέσει, αναζητήστε νόμιμους τρόπους να αλλάξει η νομοθεσία.
Φυσικά υπάρχει λύση: αφήστε τα αυτοκίνητα σπίτι! Απλά πράγματα! Το αυτοκίνητο είναι για να μεταφέρουμε τον ηλικιωμένο γονιό, τα παιδιά στα σχολεία / φροντιστήρια και τα ψώνια από του super market. Και για κάνα μακρινό ταξίδι με πολλά μπαγκάζια! Δεν έχουν καμία δουλειά τα ΙΧ στο κέντρο της Αθήνας και όσο πιο γρήγορα το πάρετε είδηση τόσο καλύτερα θα είμαστε όλοι!
Καλά, άσε κι εσύ τις εξυπνάδες! Με την ίδια λογική, άλλαξε δουλειά. Επίσης άσε τις δικαιολογίες και τα ψιλά γραμματάκια. Είσαι παράνομος! Τέλος!! ;) Σωστά το είπε ο amoydar:
" στο κ**ο μου να μη μπενει το αγγούρι και όλα καλά " και αν μπει στο δίπλα το κ**ο θα σπρώξω και εγώ πιο βαθιά.
Και εις άλλα με υγεία...:closed:
@megahead13
Έχεις μοτοσυκλέτα και δεν έχεις παρανομήσει ποτέ? Δηλαδή προσπερνάς πάντα από την αριστερή λωρίδα του δρόμου και μόνο όπου υπάρχουν 2 λωρίδες ανα κατέυθυνση, τηρείς το όριο ταχύτητας παντού ( 50km ) εντός κατοικημενης περιοχής , φοράς πάντα κράνος , και άλλα πολλά που μπορώ να διαβάσω τον κ.ο.κ. και να στα πω. Αμ δε σε μπορώ να σε πιστέψω φίλος, Ειδικά όταν λες πως έχεις μοτοσυκλέτα. Οι μοτοσυκλετιστές κάνουν τις πρισσότερες παρανομίες καθημερινά στο δρόμο. Απλά δεν έχει τύχει να σου κόψουν κλήση για όλα αυτά. Και για το παράνομο παρκάρισμα που λες ότι κάνεις. Και γενικά είναι ωραία η νοοτροπία να κατακρίνεις τον άλλον για κα΄τι παράνομο που έκανε ενώ εσύ το κάνεις καθημερινά.
Τι να πω... τι άλλο θα ακουσω...
εν τω μεταξυ πολλοι παραβλεπουν οτι ο φιλος ειπε οτι αφου παρανομησε τελικως να πληρωσει αλλα για τα υπολοιπα παραπονεθηκε...οπως για την μη ειδοποιηση (αυτο ειναι γενικο και το βαζω εγω),την ταλαιπωρια (κανεις δεν σχολιασε οτι εχει κανει τοσα μπρος πισω και ειναι και απο αλλη πολη...)που φυσικα δεν μπορει να οργανωθουν σαυτο τουλαχιστον και να πληρωνεις καπου τα παντα και να πηγαινεις να παιρνεις το αμαξι σου αλλα να τρεχεις συνεχως και επειδη λετε για φορολογουμενους εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι να ειναι ιδιωτικοι οι γερανοι που φυσικα υπερχρεωνουν τον καθενα σε σχεση με το να ειχε υπαλληλους και χωρο για την ολη ιστορια.
και οσοι εχουν μηχανες πραγματικα ειναι οι χειροτεροι και μαλιστα για παρανομιες δεν πρεπει να μιλανε οταν 100% των μηχανων παταει την διαχωριστικη για να περναει εν κινηση...ναι και για οσους δε το ξερουν ειναι παρανομο...και φυσικα μη μιλησουμε για το παρκαρισμα τους...
τελος παντων χασαμε το νοημα,ο φιλος πληρωσε και ολα προχωρανε οπως πριν...;)
οσο για το μαρουσι οι μοντες που εχουν γινει για τον καθε πικραμενο γνωστο για να μην εχει κινηση και αμαξια το σπιτι του ειναι πλεον εθιμο...
οπως και η "αναπλαση" καθε ειδους για να τρωνε λεφτα απο παντου...
επισης για οσους ξερουν η θησεως εκει που καταληγει στην πλατεια κασταλιας επιτρεπεται μονο δεξια (υποχρεωτικα) και οχι αριστερα παρολο που ειναι μονο 2 μετρα (!!!ναι καλα διαβαζετε οντως τοσο ειναι) για να μπορεσεις να συνεχισεις αριστερα προς κηφισιας (για κηφισια)...ειναι απλα χαζοι οι ανθρωποι...και το χειροτερο απολα ειναι πως καθονται 2 μπατσοι κρυμενοι στα δεξια και περιμενουν ,χαλαρα και καλα, καποιον να "ΚΑΝΕΙ"(!!!ναι καλα το διαβαζεται και αυτο χωρις καν εχει φτασει να κανει την παρανομια ουσιαστικα,δηλαδη απλα με το που κανει αριστερα το τιμονι) κινηση και να τον σταματησουν για να τον γραψουν...πολυ χρησιμοι στην κοινωνια για αλλη μια φορα που πιανουν τους "παρανομους"...
Επειδή κάποιος είπε μια μεγάλη κουβέντα θα συμφωνήσω...
Αφήστε τα αυτοκίνητα σπίτι.... Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μεταφοράς...
Α και άσχετο.. Πριν λίγο το απόγευμα έψαχνα για πάνω από 40 λεπτά να παρκάρω. Σε σημείο που πήγα στο σουβλατζίδικο γιατί πήναγα, ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΑ!, πήρα δυο σουβλάκια και συνέχισα την αναζήτηση, και πριν προλάβω να ανοίξω το σουβλάκι να φάω έξω από ένα παρκινγκ που άραξα, ΝΑ! Η ΘΕΣΗ... Τελικά έφαγα στην ησυχία του σπιτιού μου... Έτσι μια ιστορία να χαλαρώσουμε όλοι στο θέμα.
Όσον αφορά τον φίλο θεωρώ και εγώ κρίμα να πρέπει να ξανακατέβει για να πάρει τις πινακίδες του. Εδώ είναι καθαρά γραφειοκρατία. Θα έπρεπε να είναι πιο αυτοματοποιημένα και πιο γρήγορα τα πράγματα. Αλλά κατά τη γνώη μου υπάρχουν πολύ χειρότερα σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες.
Α και άλλη μία ερώτηση... Ταξίδεψες χωρίς πινκίδες? Μπορείς να το κάνεις αυτό ή πάλι παρανόμησες? :p
@ ADSLgr.com All rights reserved.