PDA

Επιστροφή στο Forum : The best client for seeding?

mpamparos
25-01-06, 22:46
Πρέπει (σε κάποιους πριβέ trackers) να ανεβάσω το ratio...

Έχω απελπιστεί, γιατί δεν παίρνουν πολλά ΚΒ και δεν ανεβαίνει γρήγορα (1-3 ΚΒ) και χαραμίζω την dsl μου...

Έχω δοκιμάσαι τον bit comet, αλλά τον άφησα λόγω των παραπάνω ΜΒ που κατέβαζε κι ανέβαζε. Τώρα έχω το bit spirit αλλά δεν ανεβάζει γρήγορα, όπως το μtorrent.

Σίγουρα κι εσείς θα είχατε το ίδιο πρόβλημα... τι κάνατε;

msid
25-01-06, 22:53
Σε private trackers αλλά και γενικότερα δεν παίζει ρόλο ο client. Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι το popularity των αρχείων που κάνεις seed. Σχεδόν όσους γνωρίζω που έχουν account σε private trackers όλοι έχουν την ίδια απορία, πως να ανεβάσουν το ratio. Δυστυχώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος. Άσε ένα μήνα ότι έχεις και δεν έχεις να κάνει seed. Έτσι θα ανέβει το ratio σου και δεν θα έχεις πρόβλημα με το account σου. Θέμα client δεν είναι σίγουρα. Εγώ και με τον pybittorrent για unix-like τα κατάφερνα μια χαρά.

anodizer
26-01-06, 16:19
Εγώ με bitspirit μια χαρά ανέβαζα πάντως. Άφηνε τα downloads (όχι ένα και δύο δλδ) σου σε seeding mode για πολλές μέρες και μη χρησιμοποιείς super-seeding. Πάντως σημαντικό ρόλο παίζει κι αυτό που είπε ο msid, το popularity των αρχείων. Εγώ πχ σταμάτησα να κατεβάζω απο τα γνωστά ελληνικά ακριβώς γι' αυτό το λόγο (είναι ψόφια, έπρεπε να seedάρεις για μέρες για να φτάσεις 1:1 σε αρχείο 100 mb). Σε καλούς ξένους trackers όμως με πολύ κόσμο, τραβάνε με full speed οποιοδήποτε αρχείο κι αν έχω κατεβάσει..

no_logo
26-01-06, 16:47
Εγώ πχ σταμάτησα να κατεβάζω απο τα γνωστά ελληνικά ακριβώς γι' αυτό το λόγο (είναι ψόφια, έπρεπε να seedάρεις για μέρες για να φτάσεις 1:1 σε αρχείο 100 mb).

τα ελληνικά υποστηρίζονται περισσότερο από users στο εξωτερικό με τεράστιο upload. Για να μπορέσει να τους φτάσει ένας μέσος χρήστης από ελλάδα με 128 upload θα πρέπει να έχει μπάρμπα στην κορώνη:D .
τα torrents είναι βολικά και χρήσιμα αλλά αν είναι ο μόνος τρόπος για κατέβασμα τότε ο χρήστης θα βρεθεί να μην κάνει τίποτα άλλο για μια ζωή.
Ελπίζω να μην παρερμηνευθεί το μήνυμα μου, δεν είμαι leecher, απλά θέλω να αντιληφθείτε όλοι πως οι κανόνες των ελληνικών torrent είναι βασισμένοι και γραμμένοι πάνω σε χρήστες που οι συνδέσεις τους για τα ελληνικά δεδομένα είναι εξωπραγματικές

FestoNero
26-01-06, 17:52
:offtopic: (υπαρχουν ελληνικα torrent; )

no_logo
26-01-06, 19:55
:offtopic: (υπαρχουν ελληνικα torrent; )

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=15053

FestoNero
26-01-06, 20:38
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?goto=newpost&t=15053 :thumbsup1:-k:-k

mpamparos
27-01-06, 22:37
Άμα τα αφήσω όλα σε seed, δεν θα γονατίσει το pc;

anodizer
28-01-06, 02:17
όχι, γιατί να γίνει κάτι τέτοιο;

suffo
28-01-06, 14:44
Άμα τα αφήσω όλα σε seed, δεν θα γονατίσει το pc;

Όχι, διότι συνδέεται μόνο σε όσους leechers χρειάζονται για να φτάσει στο max η ταχύτητα του upload σου, και όχι σε όσους μπορεί.

mpamparos
28-01-06, 20:15
Όχι βρε παιδιά,τι λέτε.

Αφού αν κατεβάζεις π.χ. με 30, αν βάλεις να seedάρει, άλλα δύο torrent, θα πέσει στο 10!

Και δε μιλάω για ξένους τράκερ που βάζουν 100 συνδέσεις...μιλάω για ελληνικούς, με το πολύ 20 peers...

Υ.Γ. Αυτή η βλακεία το Super Seeding μήπως κάνει το αντίθετο; Όταν το αφήνω απλό ανεβάζει κανονικά,μόλις βάζω αυτό, πέφτει στο 0...

anodizer
29-01-06, 19:31
Σου είπα και πριν, μη χρησιμοποιείς super-seeding, είναι για άλλους λόγους.
Βάλε όριο στο upload σου αλλά και στα connections και δε θα έχεις πρόβλημα.

mpamparos
29-01-06, 22:35
Δηλαδή τι κάνει το super seed?

Έχω max global maximum connections 100, per torrent 55 και upload slots 3. Καλά είναι;

Όριο στο upload έχω 11 με 12... παίζω εκεί ανάμεσα...

anodizer
30-01-06, 13:34
http://en.wikipedia.org/wiki/Super-seeding

Rather than claiming to have every piece from the outset, the seeder claims to have no pieces. As peers connect, the seed will inform a peer that it has received a new piece, one that has not yet been sent to any other peers. The seed then unchokes the peer and allows it to download the piece. The seed will not upload another piece to the same peer until the seed receives confirmation from other peers that the piece has been uploaded again.

Γενικά είναι καλό να χρησιμοποιείται όταν ας πούμε έχεις ανεβάσει ο ίδιος ένα torrent ή όταν έχεις μείνει ο μόνος seeder.
Οι ρυθμίσεις καλές είναι, κι εγώ περίπου αυτές έχω χωρίς πρόβλημα στο upload.

NoYmErOs
31-01-06, 18:47
Το να ψάχνετε δικαιολογίες για να μην seedαρετε να σας πω άπειρες..Τουλάχιστον για τους ελληνικούς τράκερς που ήμαστε μια παρέα.

Eγώ όμως απορώ πώς δεν έχω πρόβλημα και με ξένο τράκερ που άλλοι κατεβάζουν και ανεβάζουν με 600? ..και τι έγινε αν κατεβάζω ένα αρχείο σε 1 μέρα και το αφήνω να seedαρει για 2 ?

Δεν θυμάμαι πότε σταμάτησαν να κατεβάζω … αλλά και το seeding δεν σταματάει.. κατέβασα 2 μετά 3 μετά 4 .. κάποιο από όλα θα το ζητήσει άλλος και αφήνω max 11 και δεν έχω πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό. Πχ τώρα έχω 9 torrents ανοιχτά και κάποια ανεβαίνουν και κάποια όχι.. δεν χάλασε ο κόσμος. Άστα να υπάρχουν., και κατεβάζω και με 38~ …

anodizer
31-01-06, 23:15
Σύμφωνοι, μόνο που κάποιες φορές θέλεις να σβήσεις αρχεία επειδή απλά δεν τα χρειάζεσαι ή επειδή γέμισε ο σκληρός. Κι αν είναι να χρειάζεται μια βδομάδα για κάθε αρχείο μόνο και μόνο για να φτάσει σε 1:1, άστο καλύτερα, υπάρχουν καλύτεροι trackers να δώσεις το upload σου.

mpamparos
02-02-06, 19:58
Ναι, από δικαιολογίες, άπειρες!

Anodizer, δηλαδή τι σκληρό έχεις; 10 GB?

anodizer
03-02-06, 00:57
Φιλαράκι τι δεν κατάλαβες; Ναι 10 GB είχα ελεύθερα, όπως το είπες. Δεν χρησιμοποίησα και καμία δικαιολογία, αν πρόσεξες έγραψα πως σταμάτησα να κατεβάζω απο τους ελληνικούς trackers, όχι ότι σταμάτησα να ανεβάζω.
Αν δεν κάνω λάθος εσύ άνοιξες το thread παραπονούμενος για χαμηλό upload rate, άρα εσύ άσε τις δικαιολογίες και seed-αρε τα κάνα χρόνο μέχρι να ανεβάσεις ratio. μπε.

mpamparos
03-02-06, 02:33
Ναι γιατί αναρωτιόμουν αν έφταιγε ο client που δεν ανέβαζα γρήγορα! Αν θες να ξέρεις σε όλους τους tracker έχω πάνω από 2,3 ratio.

μπεεεεεεεεεε

vkapartz
03-02-06, 12:24
Για όσους θέλουν πραγματικά να ανεβάσουν το ratio και δε μπορούν..

* Διαλέγεις ένα φρέσκο τόρεντ που έχει πολλούς leechers. Ακόμα καλύτερα, αν μπορείς, διαλέγεις ένα πολύ φρέσκο τόρεντ που ξέρεις ότι θα 'χει πολλούς leechers στο μέλλον.
* Επιλέγεις να κατεβάσεις ένα μικρό κομμάτι του τόρεντ.
* Το κατεβάζεις.
* Το αφήνεις να κάνει seed (και του ανεβάζεις λίγο τη προτεραιότητα).

Btw, στους ιδιωτικούς τράκερς μετά απο καναδυό μέρες το πολύ, τα τόρεντς έχουν πάντα περισσότερους seeders απο leechers. Άρα και καθόλου να μην ανεβάζεις, πάλι θα κατεβάζεις στο φουλ. Άρα δικαιολογία ότι δε μπορείς να κάνεις seed άλλα, για να κατεβάζεις το συγκεκριμένο, δε στέκει.

mpamparos
03-02-06, 22:33
Μα δεν είπε κανείς πως δεν μπορούμε να κατεβάσουμε!
Ίσα ίσα που κάνουν και κρα οι seeders για leechers όταν θέλουν να ανεβάσουν το ratio...To θέμα είναι πως κατεβάζεις μια,δυο τρεις...πάει το ρατιο 0,2 και σε σβύνουν. Γι αυτό ακριβώς ρωτάω τον καλύτερο τρόπο για seed. Να έχω καλό ρατιο.

Ap'την άλλη, στους public trackers, seedάρεις ανετα, γιατί ρουφάνε πολλοί. Βέβαια δεν πιάνεις τρελλές ταχύτητες, γιατί δεν ενδιαφέρονται όλοι να seed άρουν και δεν έχει κι επιπτώσεις αν δεν το κάνεις...

Σκέφτομαι να το γυρίσω σε δημόσιους τράκερς... Τι λέτε;

@ ADSLgr.com All rights reserved.