PDA

Επιστροφή στο Forum : Conn-x Αναβάθμιση απο τα 4mb στα 8mb - χαμηλό SNR



mezzanine
19-06-09, 10:10
Γεια χαρά,
τελικά σήμερα το πρωϊ αναβαθμίσανε την γραμμή μου απο τα 4mb στα 8mb. Πριν απο 2 μήνες πέριπου ήμουν στα 2mb αναβάθμισα στα 4mb και στην συνέχεια ήρθε και ο διπλασιασμός. Αυτο που με έχει προβληματίσει είναι το SNR που έχει πέσει δραματικά σε σχέση με τις τιμές που είχα οταν ήμουν στα 2mb, συγκεκριμένα:

2mb Downstream
SNR: ~29.0
Att: 12.0

4mb Downstream
SNR: ~26.0
Att: 12.0

8mb Downstream
SNR: ~13.0
Att: 12.0

Το router μου είναι ενα παλιό αλλά αξιόπιστο USR9106 που φυσικά παίζει με G.DMT και γενικά δεν παρουσιάζει προβλήματα. Οι τιμές που βγάζει είναι φυσιολογικές; Χρειάζεται να αλλάξω modem; Αν έβαζα ενα thomson θα κέρδιζα κάτι;

thanks

........Auto merged post: mezzanine πρόσθεσε 27 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Βλέπω πως μου κάνει και κάτι άλλα κόλπα. Μερικές φορές μου συνδέεται στα 4mb άλλες στα 5mb ....
Λέτε να αλλάξω router;

Το Thomson τι λέει;

tsorbi
19-06-09, 10:20
Και όταν πας στα 24 θα έχεις SNR:9.0
Το καλο ειναι ότι έχεις πολύ καλό Attenuation.

mezzanine
19-06-09, 12:12
Τώρα μου κάνει κατι άλλα τρελά, μπαίνει στα 3mb - 4mb.
Μήπως πρέπει να βάλω ενα ADSL2+ modem;

Θα δοκιμάσω οταν πάω σπίτι με το baudtec που μου είχαν δώσει.

terko
19-06-09, 12:23
Τώρα μου κάνει κατι άλλα τρελά, μπαίνει στα 3mb - 4mb.
Μήπως πρέπει να βάλω ενα ADSL2+ modem;

Θα δοκιμάσω οταν πάω σπίτι με το baudtec που μου είχαν δώσει.

Αν το USR9106 που έχεις δεν είναι ADSL2+ πρέπει να αλλάξεις router και θα δεις σίγουρα θεαματικά αποτελέσματα γιατί έχεις πολύ καλά χαρακηριστικά.

nongrata
19-06-09, 12:34
Εγώ δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα. Η γραμμή είναι πάρα πολύ καλή. έχεις χαμηλές ταχύτητες? Αν ναι άλλαξε Modem. Αυτό που έχεις δεν είναι ADSL2+. Αν συνεχιστούν τα προβλήματα τότε δώσε βλάβη. Η γραμμή που έχεις αν ήταν 24 θα κλείδωνες μεταξύ 17 και 20.

........Auto merged post: nongrata πρόσθεσε 2 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα αργότερα ........

http://www.adslgr.com/forum/archive/index.php/t-61992.html

blackwar
19-06-09, 12:41
Egω adsl2+ εχω 31 attentuant kai snr 14 !!!

Davout
19-06-09, 15:25
Το αρχικό πρόβλημα σου δεν κατάλαβα, φυσικό είναι όταν ανεβαίνει ο συγχρονισμός να πέφτει το SNR. Τυχερός είσαι που έχεις τόσο χαμηλό attenuation και στα 8 έχεις 13 SNR. Εγώ στα 8 παλέυω με 9... Όσον για τις διαφορετικές ταχύτητες σύνδεσης, πώς σου συνδέεται μια έτσι μια αλλιώς; Αποσυγχρονίζεις;

Rebel Scum
19-06-09, 15:37
Η αλήθεια είναι ότι με βάση το πολύ χαμηλό attn έχεις σχετικά υψηλό θόρυβο..αν έκανες αναβάθμιση στο πακέτο με τα 24 βάσει του attn θα έπρεπε να συγχρονίσεις κάπου στα 20..αλλά με τόσο θόρυβο δε νομίζω να πήγαινες πάνω από 13-14.

Το Thomson που αναφέρεις είναι καλό μηχάνημα, αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα θα πρέπει να κοιτάξεις λίγο την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού...

giorgiosb
19-06-09, 15:52
'Ελεγξε και τα φιλτρα που εχεις στα τηλεφωνα μηπως εχει χαλασει κανενα! συμβαινει καμια φορα!

mezzanine
19-06-09, 16:34
Δεν ξέρω αν έχω αποσυνδέσεις, μόλις σήμερα το πρωί με βάλανε στα 8mbits.

Δεν έχω φίλτρα. Το καλώδιο μπαίνει στο σπίτι και περνάει απο ενα splitter. Βέβαια η γραμμή του τηλεφώνου ακολουθεί μετά μια τρελή πορεία... πάει στον συναγερμό, μετά γυρίζει και την στέλνω σε 5-6 μπρίζες τηλεφώνου (αν και έχω μόνο 3 συνδεμένα).
Βέβαια με την ίδια συνδεσμολογία όταν είχα 2mbits το SNR ήταν στο 29! Οπότε φαντάζομαι πως δεν είναι θέμα καλωδιώσεων. Το USR υποτίθεται πως υποστηρίζει adsl2 (όχι +) παρόλαυτα παίζει μόνο σε G.DMT οπότε τι adsl2;
Η πιθανότητα να τα παίζει το USR9106 και να βγάζει τρελά υπάρχει;

Η δοκιμή με το baudtec θα μας δείξει.

Rebel Scum
19-06-09, 17:00
Δεν ξέρω αν έχω αποσυνδέσεις, μόλις σήμερα το πρωί με βάλανε στα 8mbits.

Δεν έχω φίλτρα. Το καλώδιο μπαίνει στο σπίτι και περνάει απο ενα splitter. Βέβαια η γραμμή του τηλεφώνου ακολουθεί μετά μια τρελή πορεία... πάει στον συναγερμό, μετά γυρίζει και την στέλνω σε 5-6 μπρίζες τηλεφώνου (αν και έχω μόνο 3 συνδεμένα).
Βέβαια με την ίδια συνδεσμολογία όταν είχα 2mbits το SNR ήταν στο 29! Οπότε φαντάζομαι πως δεν είναι θέμα καλωδιώσεων. Το USR υποτίθεται πως υποστηρίζει adsl2 (όχι +) παρόλαυτα παίζει μόνο σε G.DMT οπότε τι adsl2;
Η πιθανότητα να τα παίζει το USR9106 και να βγάζει τρελά υπάρχει;

Η δοκιμή με το baudtec θα μας δείξει.

ΙSDN έχεις;

Το να έχεις SNR 29 στα 2 και χαμηλότερο στα 8 είναι απόλυτα λογικό.

Καλό είναι να δεις και κάποιο άλλο μοντεμ, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι έχει το δικό σου.

mezzanine
19-06-09, 19:05
Οχι PSTN έχω.
Μόλις μπήκα σπίτι έβαλα πάνω το baudtec....
http://img188.imageshack.us/img188/221/baudtec.gif

Οπότε πάει για πέταμα το USR9106
..κρίμα το έχω απο το 2003 αν θυμάμαι καλά.

Πρέπει να βρώ ενα Thomson τώρα... σκέφτομαι πως με τόσα καλά χαρακτηριστικά στην γραμμή πρέπει να πάω στα 24. Λογικά θα κλειδώσω στα 21+

Rebel Scum
19-06-09, 20:11
Οχι PSTN έχω.
Μόλις μπήκα σπίτι έβαλα πάνω το baudtec....
http://img188.imageshack.us/img188/221/baudtec.gif

Οπότε πάει για πέταμα το USR9106
..κρίμα το έχω απο το 2003 αν θυμάμαι καλά.

Πρέπει να βρώ ενα Thomson τώρα... σκέφτομαι πως με τόσα καλά χαρακτηριστικά στην γραμμή πρέπει να πάω στα 24. Λογικά θα κλειδώσω στα 21+

Σίγουρα θα είσαι πολύ ψηλά στον συγχρονισμό...τώρα αν την χρειάζεσαι όλη αυτή την ταχύτητα είναι άλλο θέμα...

Έτσι από περιέργεια πως γίνεται να μην έχεις φίλτρα στα τηλέφωνα με PSTN γραμμή....:hmm:

mezzanine
19-06-09, 20:34
Οπως μπαίνει η γραμμή στο σπίτι περνάει απο ένα splitter, στις εξόδους, σύμφωνα με τις ενδείξεις, το ένα καλώδιο πάει στο modem και το άλλο φεύγει για συναγερμό και επιστρέφει για να μπεί στο κούτι με τα τηλέφωνα του σπιτιού.... λαθος;
Ετσι δεν λειτουργεί το splitter;

Φίλτρο ξέρω πως βάζεις σε κάθε συσκευή όταν δεν την έχεις splitάρει την γραμμή πριν μπεί στο δίκτυο του σπιτιού..

HereToLearn
19-06-09, 21:58
Εχεις κάνει την καλύτερη δυνατή συνδεσμολογία! Αν δεν είχες spliter στην αρχή της γραμμής θα έπρεπε απλώς να βάλεις φιλτρα στις συσκευες αλλα θα ειχες απωλεια ποιοτητας λογω αντανακλασεων προς τις πριζες χωρις τηλεφωνα (bridge taps). Διαχωριζοντας το σημα πριν το εσωτερικο σου δικτυο είσαι μια χαρα!

Υ.Γ
Το ιδιο εχω κανει και εγώ:cool:

ATM data rate Kbit/s 16300 1023
Signal/Noise ratio dB 9 13
Line attenuation dB 10 6

mezzanine
19-06-09, 23:43
Τώρα που κοιτάω πάλι το USR κλειδώνει πάντα στα 8128...
Κάτι περίεργο γίνεται. Ισως να είχε ζεσταθεί..

nongrata
20-06-09, 10:51
Μπορεί να πιάσει μέχρι 12.000. Τώρα δύο τινά συμβαίνουν. Συνήθως την πρώτη μέρα της αναβάθμισης σε ανεβάζουν σιγά σιγά για να δούνε πως θα πας. Η γραμμή στρώνει μετά από 2-3 μέρες. Η δεύτερη έχει να κάνει μα το ρούτερ. Λόγω της αναβάθμισης έπρεπε να κλείσει και να ξανανάψει για να κάνει μια φρέσκια σύνδεση.

Δεν ξέρω τους λόγους του έρωτα προς το ρούτερ σου αλλά είναι παλιάς τεχνολογίας κι αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος εγώ θα το άλλαζα αφού έχεις καινούριο. Μόνο αν έχει κάποια λειτουργία που σε σου τη δίνει το καινούριο ρούτερ θα το κρατούσα.

mezzanine
21-06-09, 17:14
Μπορεί να πιάσει μέχρι 12.000. Τώρα δύο τινά συμβαίνουν. Συνήθως την πρώτη μέρα της αναβάθμισης σε ανεβάζουν σιγά σιγά για να δούνε πως θα πας. Η γραμμή στρώνει μετά από 2-3 μέρες. Η δεύτερη έχει να κάνει μα το ρούτερ. Λόγω της αναβάθμισης έπρεπε να κλείσει και να ξανανάψει για να κάνει μια φρέσκια σύνδεση.

Δεν ξέρω τους λόγους του έρωτα προς το ρούτερ σου αλλά είναι παλιάς τεχνολογίας κι αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος εγώ θα το άλλαζα αφού έχεις καινούριο. Μόνο αν έχει κάποια λειτουργία που σε σου τη δίνει το καινούριο ρούτερ θα το κρατούσα.

Η λειτουργία που δεν έχει το καινούργιο (baudtec) είναι το wireless, και μου είναι απαραίτητο.

nongrata
21-06-09, 21:37
Προσωπικά έχω αλλεργία στα ασύρματα και το δικό μου είναι κλειστό. Βέβαια καμιά φορά χρειάζεται. Η αδερφή μου έχει ένα iphone και μπαίνει με αυτό στο ίντερνετ οπότε το ενεργοποιούμε εκείνη την ώρα και το απενεργοποιούμε μόλις τελειώσει.

Τώρα για εσένα χρησιμοποίησε το παλιό αφού θες ασύρματο και παρακολούθησέ το. Να θυμάσαι μόνο ότι μετρήσεις ταχύτητας κάνεις να τις κάνεις με καλώδιο, πριν αναφέρεις πρόβλημα. Αν δε σου κάνει κόλπα το κρατάς. Αν σου κάνει κόλπα το αλλάζεις γιατί πλέον ξέρεις την πηγή του πιθανού προβλήματος.

giorgiosb
21-06-09, 23:10
Να ρωτησω γιατι μου βαλατε ιδεα και το σκεφτομαι ενεργα, πως γινεται αφτο με το spliter στην γραμμη ωστε να μην εχουν οι συσκευες φιλτρα? (σε εμενα εχιυν συνδεσεει ολα τα καλωδια των γραμμων στο κεντρικο καλωδιο τηλεφωνου του σπιτιου )
Ευχαριστω!!!!

nongrata
21-06-09, 23:50
Πάνω στο κεντρικό καλώδιο θα καρφώσεις πρώτο πρώτο το splitter και μετά το splitter όλες τις συσκευές. εύκολο είναι. Αν το κεντρικό σου καλώδιο καταλήγει σε επίτοιχη πρίζα είναι λίγο περίπλοκα τα πράγματα. Θα πάρεις ένα μικρό καλώδιο θα βάλεις το σπλίτερ εξωτερικά αμέσως μετά τη πρίζα και θα συνεχίσεις από εκεί. Εγώ αγόρασα μια πρίζα με 2 rj-11 στο ένα έβαλα το σπλιτερ και πιάνει το σήμα όπως έρχεται στο άλλο έβαλα τα καλώδια για τα άλλα δωμάτια και έκανα μια γέφυρα από το σπλίτερ σε αυτό.

Veldrin
21-06-09, 23:54
Επειδή έχω το 9106, και το έχω δεί σε αλλαγή απο 1μβιτ σε 24, να ξέρεις οτι σε ΟΤΕ κλειδώνει το πολύ πάντα σε 8192 kpbs. Όχι σε 12 και adsl2. Απο τη στιγμή λοιπόν που κλειδώνει σε G.dmt και μόνο είναι απόλυτα φυσιολογικό το SNR σου να είναι σε εκείνο το επίπεδο.

Αν βάλεις ένα thomson adsl2+ στην ίδια γραμμη θα δείς να πιάνει 21mbit με SNR γύρω στα 8-9. Απόλυτα φυσιολογικό ότι συμβαίνει, μην ψάχνεσαι χωρίς λόγο ;)

terko
22-06-09, 00:48
Να ρωτησω γιατι μου βαλατε ιδεα και το σκεφτομαι ενεργα, πως γινεται αφτο με το spliter στην γραμμη ωστε να μην εχουν οι συσκευες φιλτρα? (σε εμενα εχιυν συνδεσεει ολα τα καλωδια των γραμμων στο κεντρικο καλωδιο τηλεφωνου του σπιτιου )
Ευχαριστω!!!!

Στην κεντρική μπρίζα αφού αποσυνδέεις τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας, από την παροχή προς τις άλλες μπρίζες και τα συνδέσεις πάνω στο spliter (χρησιμοποιώντας είτε διπλή μπρίζα οπότε συνδέεις στην μία τα καλώδια από κατανεμητή και στην άλλη όλα τα υπόλοιπα προς τις άλλες μπρίζες, είτε με ένα μικρό καλώδιο στην υπάρχουσα μπρίζα που το περνάς έξω από την μπρίζα στο σημείο επαφής με τον τοίχο).

Στην συνέχεια από το spliter στέλνεις (α) στο router και (β) στην μπρίζα για παροχή προς τις άλλες μπρίζες.

Τα παραπάνω μόνο αν συνδέσεις το router στην κεντρική μπρίζα.

Τώρα αν θέλεις να έχεις το router σε άλλο χώρο (εκτός κεντρικής μπρίζας) πρέπει να ρίξεις καλώδιο που θα είναι συνδεμένο πάλι ΜΟΝΟ με τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή μέχρι τον άλλο χώρο που συνδέεις το spliter και router.

Στη συνέχεια από το spliter στην μπρίζα του άλλου χώρου.

giorgiosb
22-06-09, 01:17
Ευχαριστω πολυ Για την αμεση και κατατοπιστικη απαντηση Ευχαριστω πολυ!
Μια τελευταια ερωτηση τα καλωδια των υπολοιπων δωματιων ειναι συνδεδεμενα με το κεντρικο μαζι ολα και εγω γιατι δεν εμπαιναν καλα στην πριζα τα κολησα με καλαι! πως ειαι ο σωστο τροπος ενωσης των καλωδιων αυτων με το κεντρικο ?
Ευχαριστω πολυ!

terko
22-06-09, 01:41
Και στις δύο περιπτώσεις τα καλώδια των άλλων μπριζών που καταλήγουν στην κεντρική μπρίζα ΔΕΝ πρέπει να συνδεθούν με το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή.

giorgiosb
22-06-09, 01:46
ναι το καταλαβα αυτο ειναι σαφεστατο, απλα λεω μεχρι να το κανω αυτο , τα εχω ενωμενα ετσι! μπορω να τα εννωσω και αλλιως ?(αυτο μεχρι να βαλω spliter)

terko
22-06-09, 01:51
Δηλαδή τώρα δεν έχεις spliter.

giorgiosb
22-06-09, 01:55
Εχω απο το thomson που εχει στο κουτι απλα ακομα εχω ενσυρματο δικτυο, τα σταθερα pc δεν εχουν καρτες ασυρματου και πρεπιε να παρω και να τραβιξω καλωδιο θελει μελετη ωστε να μην υπαρχει θεμα εμφανισης στο χωρο! (σαλονι) γιαυτο μεχρι να το κανω ασυρματο ολο το δυκτιο, η παρουσα συνδεση της κεντρικης πριζας αν ειναι ενταξει?

terko
22-06-09, 02:04
Αν κατάλαβα καλά έχεις παραπάνω από ένα PC. Aυτά βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα σε ξεχωριστούς χώρους και για αυτό λες για ασύρματο δίκτυο, σωστά?

Eντάξει είναι με την προυπόθεση φίτρων πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή.

giorgiosb
22-06-09, 02:07
Ακριβως, παντως ο οδηγος ειναι πολυ καλος και κατανοητος, οταν ποφασισω να εγκαταλυψω το ενσυρματο (αλλα σταθερο ) δυκτιο σε ασυρματο θα το κανω αμεσως !!!

Ευχαριστω Πολυ!!!!! :oneup:

terko
22-06-09, 02:09
Νάσαι καλά και καλό βράδυ.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.