PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με γραμμη



Ais
20-06-09, 10:36
Λοιπον καταρχας ολα δουλευαν ρολοι μεχρι την Τεταρτη το απογευμα..Μετα απο ενα disconnect ομως δεν εχω ξανακαταφερει να συνδεθω. Ενω ολα τα λαμακια αναβουν κανονικα εχω συγχρονισει με το dslam ειναι αδυνατο να συνδεθω στο ιντερνετ.(Προβλημα 678)

Δοκιμασα να αλλαξω μοντεμ και να χρησιμοποιησω το μπρικι που δινει ο οτε και εδω συμβαινουν ακομα πιο περιεργα..Σε αυτο το μοντεμ/ρουτερ το λαμαπκι λινκ δεν αναβει καθολου αρα σημαινει οτι δεν συγχρονιζει. Πως γινεται αυτο?
Δοκιμασα τα φιλτρα να μπει κατευθειαν στην πριζα αλλα ματαια.

Στο 1242 δεν ξερουνε τι αλλο να μου πουνε..Εσεις εχετε ιδεες?

nmavro73
21-06-09, 00:36
Δήλωσε βλάβη. Μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη

ZhenXlogic
21-06-09, 11:52
Γεια αρχει:

Λήψη βοήθειας με το μήνυμα "Σφάλμα 678"

http://windowshelp.microsoft.com/windows/supportFiles/global/gl_icon_tip.pngΙσχύει για όλες τις εκδόσεις των Windows Vista
Ποια έκδοση των Windows Vista χρησιμοποιώ; (http://windowshelp.microsoft.com/Windows/el-GR/help/bc1adb60-9e03-46ab-9fcf-843151ff2d551032.mspx)
Εδώ θα βρείτε μερικές από τις αιτίες για τις οποίες ενδεχομένως να βλέπετε αυτό το μήνυμα σφάλματος καθώς και προτάσεις για την επίλυση κάθε προβλήματος:
•Το μόντεμ (javascript:p('dec945b0-2c55-4fb1-b31b-1c705f68104f1032#gtmt_modem_def',%20'EK')) δεν λαμβάνει τηλεφωνικό σήμα. Εάν δεν ακούτε το μόντεμ να καλεί, πιθανότατα αυτό είναι το πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί σωστά. Εάν χρειάζεται, επικοινωνήστε με την εταιρεία παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών για να ζητήσετε βοήθεια.
•Το μόντεμ στην άλλη άκρη της γραμμής ενδεχομένως να μην απαντά. Σε ένα κανονικό τηλέφωνο, καλέστε τον αριθμό. Εάν ακούτε τον ήχο του μόντεμ, αυτό σημαίνει ότι το μόντεμ απαντά. Εάν δεν ακούτε κανέναν ήχο, επικοινωνήστε με ένα άτομο στον υπολογιστή προορισμού για να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής και το μόντεμ λειτουργούν σωστά.
•Ενδεχομένως να καλείτε λάθος αριθμό ή ίσως να έχει προστεθεί ένας υπεραστικός κωδικός ή κωδικός πρόσβασης στον αριθμό τηλεφώνου. Ελέγξτε το αρχείο καταγραφής του μόντεμ για να ελέγξετε ποιος αριθμός καλείται. Για να προβάλετε το αρχείο καταγραφής, κάντε τα εξής:



1. Ανοίξτε τις "Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ" κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξηhttp://windowshelp.microsoft.com/QueryWS/GetOpenContent.aspx?assetID=4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33&DocumentSet=el-GR&RenderKey=XML, έπειτα κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε Υλικό και ήχος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ.
Εάν δεν έχετε ανοίξει το παράθυρο "Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ" ποτέ ξανά, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου, το οποίο θα σας ζητήσει να πληκτρολογήσετε τον υπεραστικό κωδικό και τους κωδικούς πρόσβασής σας.
2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Μόντεμ, επιλέξτε το μόντεμ σας από τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.
3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Διαγνωστικά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Προβολή αρχείου καταγραφής.
ΣημείωσηΕάν το πλαίσιο ελέγχου Προσάρτηση στο αρχείο καταγραφής δεν είναι επιλεγμένο, επιλέξτε το, επαναλάβετε την κλήση και κατόπιν δείτε το αρχείο καταγραφής.Εάν χρειάζεται να αλλάξετε τον αριθμό τηλεφώνου ή να προσθέσετε ή να καταργήσετε κωδικούς, στην καρτέλα Κανόνες κλήσης του παραθύρου Επιλογές Τηλεφώνου και Μόντεμ, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία.
•Ενδεχομένως το μόντεμ σας να μην μπορεί να συνδεθεί με το μόντεμ στην άλλη άκρη της γραμμής πριν παρέλθει ο χρόνος που έχει παραχωρηθεί. Εάν ακούσετε τον θόρυβο της σύνδεσης του μόντεμ, αλλά το μήνυμα εξακολουθεί να εμφανίζεται, δοκιμάστε είτε να αυξήσετε τον παραχωρημένο χρόνο πριν ακυρώσετε την κλήση είτε να μειώσετε την ταχύτητα της θύρας. Ακολουθήστε την εξής διαδικασία:



1. Ανοίξτε τις "Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ" κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξηhttp://windowshelp.microsoft.com/QueryWS/GetOpenContent.aspx?assetID=4f6cbd09-148c-4dd8-b1f2-48f232a2fd33&DocumentSet=el-GR&RenderKey=XML, έπειτα κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε Υλικό και ήχος και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ.
Εάν δεν έχετε ανοίξει το παράθυρο "Επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ" ποτέ ξανά, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου, το οποίο θα σας ζητήσει να πληκτρολογήσετε τον υπεραστικό κωδικό και τους κωδικούς πρόσβασής σας.
2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Μόντεμ, επιλέξτε το μόντεμ σας από τη λίστα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.
3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή προεπιλεγμένων προτιμήσεων.
4. Αυξήστε τον αριθμό δευτερολέπτων πριν ακυρώσετε μια κλήση, μειώστε την ταχύτητα της θύρας ή κάντε και τις δύο αλλαγές.
•Το πρόγραμμα οδήγησης (javascript:p('96c2c548-a56c-40c9-b3ad-5d20869665741032#gtmt_driver_def',%20'E1D')) του μόντεμ σας ενδεχομένως να μην είναι συμβατό με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του μόντεμ σας για να λάβετε το πιο πρόσφατο συμβατό πρόγραμμα οδήγησης.
•Ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με την υπηρεσία παροχής Internet (ISP) που χρησιμοποιείτε. Για να λάβετε βοήθεια, επικοινωνήστε με την υπηρεσία παροχής Internet.
•Το σταθερολογισμικό του μόντεμ σας ή το βασικό σύστημα εισόδου/εξόδου (BIOS) (javascript:p('1a289187-1dc5-4a73-a0b5-abedc6e6d5a51032#gtmt_basic_input_output_system__bios__def',%20'EIE')) του υπολογιστή σας ενδεχομένως να μην είναι ενημερωμένο. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του μόντεμ για να λάβετε ενημερώσεις σταθερολογισμικού μόντεμ ή με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας για ενημερώσεις του BIOS.


Τι modem router εχεις? μηλαμε για aDSL η dialup συνδεση!? :hmm: γιατι το error ειναι απο dialup συνδεσης μαλων δεν κανεις κατι καλα.!

Ais
22-06-09, 09:14
Βεβαια μιλαμε για ADSL..Κανω οτι εκανα και πριν μονο που τωρα δεν μπαινει πλεον..Εμπαινα μεχρι και τεταρτη απογευμα με αυτο το USB modem.
ασε που βρισκομαστε στην 5η ημερα του ελεγχου γραμμης απο οτε :hmm:

maik
22-06-09, 16:24
1. Οτιδηποτε σε usb modem ειναι μπρικι.
2. Βλαβη δηλωνεις στο 121 και οχι στο 1242.

boliziner
23-06-09, 18:25
2. Βλαβη δηλωνεις στο 121 και οχι στο 1242.

and 1242

emeliss
23-06-09, 19:05
Το 1242 είναι για
· Παραμετροποίηση modems – routers (ενσύρματων και ασύρματων)
· Έλεγχος της καλής λειτουργίας των modems – routers
· Έλεγχος συνδεσμολογίας εξοπλισμού – οδηγίες εγκατάστασης

Για βλάβη, στο 121 ΑΤΕΛΩΣ!

boliziner
24-06-09, 00:35
Μπορείς να το δηλώσεις πλέον και στο 1242 οι οποίοι τα στέλνουν στο 121.. ...

lukopoulaki
24-06-09, 01:42
Λοιπον καταρχας ολα δουλευαν ρολοι μεχρι την Τεταρτη το απογευμα..Μετα απο ενα disconnect ομως δεν εχω ξανακαταφερει να συνδεθω. Ενω ολα τα λαμακια αναβουν κανονικα εχω συγχρονισει με το dslam ειναι αδυνατο να συνδεθω στο ιντερνετ.(Προβλημα 678)

Δοκιμασα να αλλαξω μοντεμ και να χρησιμοποιησω το μπρικι που δινει ο οτε και εδω συμβαινουν ακομα πιο περιεργα..Σε αυτο το μοντεμ/ρουτερ το λαμαπκι λινκ δεν αναβει καθολου αρα σημαινει οτι δεν συγχρονιζει. Πως γινεται αυτο?
Δοκιμασα τα φιλτρα να μπει κατευθειαν στην πριζα αλλα ματαια.

Στο 1242 δεν ξερουνε τι αλλο να μου πουνε..Εσεις εχετε ιδεες?

ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΕΙΣ WINDOWS VISTA.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΙΤΕΡΙΑΣ ΜΑΣ.....

emeliss
24-06-09, 07:05
Μπορείς να το δηλώσεις πλέον και στο 1242 οι οποίοι τα στέλνουν στο 121.. ...
Ένα και το αυτό δηλαδή.

lukopoulaki
24-06-09, 13:42
αν εχεις windows vista τοτε κανε μια απεγκατασταση στο antivirus που εχεις επανεκηνηση το router και 8α βλεπεις σελιδες...δεν ειναι η γραμμη...!

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.