PDA

Επιστροφή στο Forum : ISDN or PSTN



casper_13
22-06-09, 17:48
Μετά την αναβάθμιση απο 4 σε 8mbit έχω προβλήματα σταθερότητας στην σύνδεση μου, πέφτει η σύνδεση και πρέπει να κλείσω και να ανοίξω το ρουτερ μου για να επανέλθει. Δήλωσα την βλάβη και ο τεχνικός αφού έκανε τους ελέγχους και κάποιες βελτιώσεις όπως μου είπε επίσης θα μου λυθεί το πρόβλημα σίγουρα εαν μετατρέψω την γραμμή μου απο ISTN σε PSTN, επειδή την χρειάζομαι την γραμμή και την σταθερότητα τις σύνδεσης παράλληλα μήπως γνωρίζει κάποιος εαν ισχύει αυτα που λέι ο τεχνικός;
Η αποσταση απο το κέντρο ειναι περίπου 1500 χλμ και το s/n ειναι αυτη τη στιγμη 9,8db και το attenuation 33,5db.

stefkon
22-06-09, 18:48
Μετά την αναβάθμιση απο 4 σε 8mbit έχω προβλήματα σταθερότητας στην σύνδεση μου, πέφτει η σύνδεση και πρέπει να κλείσω και να ανοίξω το ρουτερ μου για να επανέλθει. Δήλωσα την βλάβη και ο τεχνικός αφού έκανε τους ελέγχους και κάποιες βελτιώσεις όπως μου είπε επίσης θα μου λυθεί το πρόβλημα σίγουρα εαν μετατρέψω την γραμμή μου απο ISTN σε PSTN, επειδή την χρειάζομαι την γραμμή και την σταθερότητα τις σύνδεσης παράλληλα μήπως γνωρίζει κάποιος εαν ισχύει αυτα που λέι ο τεχνικός;
Η αποσταση απο το κέντρο ειναι περίπου 1500 χλμ και το s/n ειναι αυτη τη στιγμη 9,8db και το attenuation 33,5db.

Ναι.
Με PSTN έχεις μεγαλύτερη "σταθερότητα" απ' ότι με ISDN.
Πριν κάνεις την μετατροπή, έλεγξες από την πλευρά σου τις καλωδιώσεις, από το κουτί (κατανεμητή) του σπιτιού σου ή της πολυκατοικίας σου, τον splitter, τον router ;
Αν θέλεις βάλε και τα στατιστικά της γραμμής σου (όλα).

emeliss
22-06-09, 19:04
Θα βοηθήσει αλλά ελάχιστα. Στην θέση σου θα άλλαζα το USR9108 με κάποιο άλλο (αρκετά δημοφιλές στο forum).

casper_13
22-06-09, 21:04
Ναι.
Με PSTN έχεις μεγαλύτερη "σταθερότητα" απ' ότι με ISDN.
Πριν κάνεις την μετατροπή, έλεγξες από την πλευρά σου τις καλωδιώσεις, από το κουτί (κατανεμητή) του σπιτιού σου ή της πολυκατοικίας σου, τον splitter, τον router ;
Αν θέλεις βάλε και τα στατιστικά της γραμμής σου (όλα).

Μήπως δεις τίποτε;

Mode: ADSL2+ Line coding: Trellis On Status: No Defect Link power state: L0 Downstream Upstream SNR margin (dB): 8.6 21.5 Attenuation (dB): 33.5 19.6 Output power (dBm): 19.0 12.0 Attainable rate (Kbps): 10956 813 Rate (Kbps): 8191 381 MSGc (number of bytes in overhead channel message): 59 16 B (number of bytes in Mux Data Frame): 254 11 M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 1 T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 3 R (number of check bytes in FEC Data Frame): 0 0 S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.9922 0.9796 L (number of bits in PMD Data Frame): 2056 98 D (interleaver depth): 1 1 Delay (msec): 0 0 Super Frames: 5846541 5846539 Super Frame Errors: 141284 32 RS Words: 0 0 RS Correctable Errors: 0 0 RS Uncorrectable Errors: 0 N/A HEC Errors: 50555 1005 OCD Errors: 20 0 LCD Errors: 0 0 Total Cells: 1821157322 1675093933 Data Cells: 5851236 108416359 Bit Errors: 0 45631 Total ES: 134781 31 Total SES: 4063 4 Total UAS: 440 1759337

nongrata
22-06-09, 21:13
Εγώ έχω ISDN και δε θα το άλλαζα με τίποτε πλέον. Αρκετά πιο οικονομικό γι αυτά που θέλω να κάνω από το PSTN. Η απόστασή σου με 33 ΑΤΤΝ είναι πάνω από 2,5 χιλ. από το κέντρο αν και παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο για το θόρυβο εκτός από την απόσταση. Π.χ. εμένα μου άλλαξαν μηχάνημα και έπεσα από τα 30 στα 26.

Πες στον ΟΤΕ αν μπορούν να σου ανεβάσουν το Margin στα 11,5 έχεις 8,5 και να χάσεις κάτι σε ταχύτητα αλλά να κερδίσεις σε σταθερότητα.

stefkon
22-06-09, 21:33
Μήπως δεις τίποτε;

Mode: ADSL2+ Line coding: Trellis On Status: No Defect Link power state: L0 Downstream Upstream SNR margin (dB): 8.6 21.5 Attenuation (dB): 33.5 19.6 Output power (dBm): 19.0 12.0 Attainable rate (Kbps): 10956 813 Rate (Kbps): 8191 381 MSGc (number of bytes in overhead channel message): 59 16 B (number of bytes in Mux Data Frame): 254 11 M (number of Mux Data Frames in FEC Data Frame): 1 1 T (Mux Data Frames over sync bytes): 1 3 R (number of check bytes in FEC Data Frame): 0 0 S (ratio of FEC over PMD Data Frame length): 0.9922 0.9796 L (number of bits in PMD Data Frame): 2056 98 D (interleaver depth): 1 1 Delay (msec): 0 0 Super Frames: 5846541 5846539 Super Frame Errors: 141284 32 RS Words: 0 0 RS Correctable Errors: 0 0 RS Uncorrectable Errors: 0 N/A HEC Errors: 50555 1005 OCD Errors: 20 0 LCD Errors: 0 0 Total Cells: 1821157322 1675093933 Data Cells: 5851236 108416359 Bit Errors: 0 45631 Total ES: 134781 31 Total SES: 4063 4 Total UAS: 440 1759337

Ωχ τα μάτια μου.
Έτσι που μου τα έδωσες ............
Έχεις δοκιμάσει να βάλεις τον ρούτερ μόνο του, δηλ απευθείας στην πρίζα, χωρίς τον splitter (και φυσικά χωρίς το netmod και τις τηλεφ. συσκευές) ;
Επίσης έχεις δοκιμάσει με άλλο ρούτερ ;

casper_13
22-06-09, 22:27
Ωχ τα μάτια μου.
Έτσι που μου τα έδωσες ............
Έχεις δοκιμάσει να βάλεις τον ρούτερ μόνο του, δηλ απευθείας στην πρίζα, χωρίς τον splitter (και φυσικά χωρίς το netmod και τις τηλεφ. συσκευές) ;
Επίσης έχεις δοκιμάσει με άλλο ρούτερ ;

Sorry φιλε μου αλλά με copy paste ετσι τα εβγαλε . Να δοκιμάσω τον ρουτερ μονο του; δηλαδη κατευθειαν απο γραμμή στο ρουτερ και μετα; Θα δοκιμασω και με αλλο ρουτερ

blugosi
22-06-09, 22:27
Με 33.5 ΑΤΤ έπρεπε να είσαι βράχος στα 8 ΜΒΙΤ. Κάτι άλλο γίνεται και αποσυγχρονίζεται...Δοκίμασε χωρίς splitter και αν δεις βελτίωση, να αλλάξεις το splitter με ένα επώνυμο (π.χ. σπιτάτς).

nongrata
22-06-09, 22:36
Με 33.5 ΑΤΤ έπρεπε να είσαι βράχος στα 8 ΜΒΙΤ.

Αυτό να λέγεται. Αφού το ίδιο το ρούτερ του δίνει Attenable 10.500

stefkon
22-06-09, 22:55
Sorry φιλε μου αλλά με copy paste ετσι τα εβγαλε . Να δοκιμάσω τον ρουτερ μονο του; δηλαδη κατευθειαν απο γραμμή στο ρουτερ και μετα; Θα δοκιμασω και με αλλο ρουτερ

ΝΑΙ :oneup:
Πρώτα δοκίμασε αυτό, δηλ να έχεις μόνο τον ρούτερ πάνω στην πρίζα τοίχου, χωρίς splitter, netmod & τηλεφ. συσκευές, εννοείται ότι δεν θα έχεις τηλέφωνο όση ώρα δοκιμάζεις.
Αν δεν σου κάνει πρόβλημα με αποσυνδέσεις, τότε φταίει το splitter.
Αν σου κάνει το ίδιο πρόβλημα με αποσυνδέσεις, τότε δοκίμασε με άλλον ρούτερ, αν μπορείς να δανειστείς από κάποιον φίλο σου. :oneup:

Υ.Γ.
Να υποθέσω ότι τα καλώδια είναι εντάξει.

casper_13
22-06-09, 22:57
Θα δοκιμάσω με αλλο ρουτερ και άλλο σπλιτερ και θα ενημερώσω, παρεμπιπτόντως πριν με την τελλας ειχα περισσότερα προβλήματα και ανγκάστηκα να περάσω στον ΟΤΕ στα 4mbit δεν είχα πρόβλημα στα 8 όμως έχω 2-3 διακοπές την ημέρα

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.