PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιτελους ADSL αλλα......



pikolo
23-06-09, 23:27
Καλησπερα !!!
Επιτελους μετα απο 3 περιπου χρονια ηρθε και στο Δημο καλλιθεας το ADSL !!
Η Συνδεση που εχω ειναι 24 Mbps και η αποσταση απο το κεντρο ειναι 3 χιλιομετρα περιπου.
Το μεγιστο που φτανει σε εμενα ειναι 5 Mbps !!! ειμαι τελειος ασχετος με το ADSL γιαυτο θα ηθελα να σας ρωτησω αν υπρχει κανενας τροπος να ανεβασω την ταχυτητα ???? ( εχω το router Baudtec της Conne-x με ISDN γραμμη !!!!

σας ευχαριτω !!!
pikolo

mob
23-06-09, 23:29
το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις με ένα φθηνότερο πακέτο, πληρώνεις άδικα χρήματα γιατί είσαι πολύ μακριά από κέντρο

pikolo
23-06-09, 23:38
Thank's για την γρηγορη απαντηση !!!μαλλο αυτο θα κανω ! ελεγα μηπως με καποιο αλλο Router θα πετυχενα τιποτα παραπανω !!

mob
23-06-09, 23:49
με αλλαγή router μπορείς να πάρεις λίγα πράγματα και σίγουρα δεν θα κάνεις τα 5, 8 ή 24

stefkon
24-06-09, 00:28
Καλησπερα !!!
Επιτελους μετα απο 3 περιπου χρονια ηρθε και στο Δημο καλλιθεας το ADSL !!
Η Συνδεση που εχω ειναι 24 Mbps και η αποσταση απο το κεντρο ειναι 3 χιλιομετρα περιπου.
Το μεγιστο που φτανει σε εμενα ειναι 5 Mbps !!! ειμαι τελειος ασχετος με το ADSL γιαυτο θα ηθελα να σας ρωτησω αν υπρχει κανενας τροπος να ανεβασω την ταχυτητα ???? ( εχω το router Baudtec της Conne-x με ISDN γραμμη !!!!

σας ευχαριτω !!!
pikolo

Καταρχάς δώσε όλα τα στατιστικά της γραμμής που σου δίνει ο ρούτερ.
Αν είσαι 3 χλμ από το κέντρο (όπως πηγαίνει το καλώδιο και όχι σε ευθεία) αν δεν υπάρχουν προβλήματα με την γραμμή, την καλωδίωση σου, τον εξοπλισμό σου κ.τ.λ. μπορείς να συγχρονίζεις παραπάνω από 5Mbps.
Σε κάθε περίπτωση, λόγω απόστασης, δεν σε συμφέρει να πληρώνεις περισσότερα από αυτά που παίρνεις, δηλαδή είναι προτιμότερο να κατέβεις ταχύτητα από τα 24Mbps π.χ. στα 8Mbps.

pikolo
24-06-09, 07:57
Καλημερα και παλι !!
Συνχωρεστε αλλα μηπως μπωρει καποιος να μου πει πως βγαζω τα "στατιστικά της γραμμής που δίνει ο ρούτερ" ?????:rtfm:

mob
24-06-09, 08:03
θα τα δείς μέσα από τη σελίδα του router σου - (http://διεύθυνση-router)

pikolo
24-06-09, 08:18
Αυτο ειναι ΟΚ ?

SNR Margin : 10.3 - 8.3 db
Line Attenuation: 52.0 - 28.7 db
Data Rate : 5037 - 839 kbps

Πως κανω εισαγωγη εικονας ρε παιδια ????????

gtklocker
24-06-09, 08:27
Τέεεεεεεεεεεεεεεεεεεελια είναι.

Και το SNR σου τσιμπιέται λίγο ακόμα.

Στη θέση σου, θα έπαιρνα την 8άρα σύνδεση, ένα μόντεμ συμβατό με το DMT (τα τζιμάνια του forum μπορούν να σου προτείνουν ένα) και θα τσίμπαγα το SNR -> 8 ή στο 6.

Πάντως 24MBit, δεν μπορείς να τα πιάσεις. Πλήρωσε τουλάχιστον την χαμηλή τιμή της 8άρας, κάνε αυτά που σου είπα, και θα βγείς κερδισμένος με παραπάνω ταχύτητα.

Απλά μην ξεχάσεις, να ορίσεις στην 8άρα γραμμή, το modem χειροκίνητα σε ADSL2+.

pikolo
24-06-09, 08:33
Thank's φιλε gtklocker !! αυτη την στιγμη το ADSL Mode ειναι στο ''Αuto Sync-Up'' να το αλλαξω ? και πες μου πως να '' τσιμπισω'' το SNR !!!

gtklocker
24-06-09, 08:42
Thank's φιλε gtklocker !! αυτη την στιγμη το ADSL Mode ειναι στο ''Αuto Sync-Up'' να το αλλαξω ? και πες μου πως να '' τσιμπισω'' το SNR !!!

Ναι, να το αλλάξεις.

Όσο για το SNR, όλα θα τα κάνεις με το DMT Tool, αλλά πρέπει να βρείς ένα modem συμβατό (νομίζω το Baudtek δεν είναι).

Αν βρεις/αγοράσεις κάποιο, ακολούθησε τον οδηγό (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=187511) μέχρι τις αρχικές ρυθμίσεις (μην πειράξεις κάτι άλλο), και επισύναψε το screenshot σου εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=233268), για να δούμε αν θα εχεις αστάθειες με χαμηλότερο SNR καθώς και την ποιότητα της γραμμής σου.

pikolo
24-06-09, 09:06
Μηπως αυτο το DMT TOOL υπαρχει και για Mac !!!!

Spartangr
24-06-09, 09:31
Μηπως αυτο το DMT TOOL υπαρχει και για Mac !!!!

Πανω σε Mac δουλευεις; αν ναι ποιον; και εγω εχω αλλα δυστηχως το dmt δεν υπαρχει για mac

kover
24-06-09, 09:33
Από mac, πως μπορώ να μπώ στο telnet του modem μου? Το dmt tool δε δουλεύει με τίποτα, αλλά μπαίνοντας στο telnet μπορώ να αλλάξω ότι θέλω. Έλα που δε ξέρω αν γίνεται να μπω telnet με mac.

pikolo
24-06-09, 09:34
εχω εναν iMac / Mac Mini / G4 dual 867 και φυσικα ενα Power Book :oneup:

stefkon
24-06-09, 11:38
Αυτο ειναι ΟΚ ?

SNR Margin : 10.3 - 8.3 db
Line Attenuation: 52.0 - 28.7 db
Data Rate : 5037 - 839 kbps

Πως κανω εισαγωγη εικονας ρε παιδια ????????

Με βάση τα στατιστικά που δίνεις η απόσταση σου είναι περίπου 3,5 χλμ.
Οπότε μην περιμένεις να πιάσεις παραπάνω.
Είναι προτιμότερο να κατέβεις ταχύτητα από τα 24Mbps π.χ. στα 8Mbps (αν δεν σε ενδιαφέρει το upload), για να μην πληρώνεις άδικα.
Το βασικό είναι να μην έχεις αποσυγχρονισμούς.
Για εισαγωγή εικόνας πατάς το εικονίδιο που φαίνεται στην διεύθυνσηhttp://www.adslgr.com/forum/images/editor/insertimage.gif, είναι δίπλα στο σύμβολο # (δεύτερο απο αριστερά), και βάζεις την διεύθυνση της εικόνας που θέλεις να βάλεις.

Spartangr
24-06-09, 21:16
εχω εναν iMac / Mac Mini / G4 dual 867 και φυσικα ενα Power Book :oneup:

Μπραβο σου ρε φιλε χαιρομαι. ΕΙμαστε "συναδελφοι" δηλαδη :) Εγω εχω ενα MacBook Pro και φυσικα ενα MacPro.

pikolo
24-06-09, 22:47
Mac και παλι Mac φιλε μου !!!! Ας ελπησουμε οτι στο μελλον δεν θα ειναι εμποδιο στο να εχεις 24 Mbps τα 3.5 χιλ απο το κεντρο !!!!

Spartangr
24-06-09, 23:12
Mac και παλι Mac φιλε μου !!!! Ας ελπησουμε οτι στο μελλον δεν θα ειναι εμποδιο στο να εχεις 24 Mbps τα 3.5 χιλ απο το κεντρο !!!!

Ηρθε ενας τεχνικος του ΟΤΕ σημερα σπιτι μου να κανει ελεγχο στη γραμμη μου. Πανω στη συζητηση μου ειπε παρα πολλα και κρατησα 3 πραγματα.
1.Μου οτι εχουμε απο τα χειροτερα δικτυα στην ευρωπη οπου ακομη και η "τριτοκοσμικες" χωρες οπως πορτογαλλια και τουρκια μας εχουν ηδη περασει στον αγωνα adsl.
2. Το πλανο για να χαιρονται τα μεγαλα αστικα κεντρα οπτικες ινες θα παρει 20-30 χρονια. Φανταστειτε για την υπολοιπη Ελλαδα ποσο θα παρει.
3. Και οτι ολες αυτες οι εταιριες που διαφημιζουν "ιδιωκτητα" δικτυα ειναι μουφα. Ολες οι γραμμες ειναι στο ενοικιο παραμενουν στον ΟΤΕ απλα βαζουν δικες τους ζευξεις και το βαφτιζουν ιδιωκτητο.

Με λιγα λογια αφου ειμαι 35 τωρα θα δω οπτικη ινα στα 55 μου; τι να πω.

kle500
26-06-09, 22:37
3. Και οτι ολες αυτες οι εταιριες που διαφημιζουν "ιδιωκτητα" δικτυα ειναι μουφα. Ολες οι γραμμες ειναι στο ενοικιο παραμενουν στον ΟΤΕ απλα βαζουν δικες τους ζευξεις και το βαφτιζουν ιδιωκτητο.
Ευτυχώς που υπάρχουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και ξεκαθαρίζουν κάποιες κρυφές αλλήθειες :worthy:. Αχ. τι άλλο θα ακούσουμε.
Υ.Γ. Α! Ναι..... Το Last Mile είναι ιδιοκτησία του ΟΤΕ! :clap:

On Topic
Οι Εναλλακτικοί Πάροχοι, συνδέονται με οτικές ίνες μέχρι τα CO's (Αστικά κέντρα του ΟΤΕ). Από εκεί και μέχρι την εισαγωγή στον κατανεμιτή του πελάτη η σύνδεση γίνεται με καλώδια χαλκού των οποίων την διαχείρηση την έχει ο ΟΤΕ (Κρατική απόφαση). Όπερ και βλάβες ΟΤΕ αφορούν αυτό ακριβώς το κομάτι (last mile)

Υ.Γ.2 Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις περιοχών όπου πάροχοι δεν καταλλήγουν Fiber στα Co's αλλά χρησιμοποιύν το δίκτυο του ΟΤΕ (με το ανάλογο τίμημα).

Y.Γ. 3

H γραμμή σου είναι πάρα πολύ καλή για την απόσταση σου, εκτώς και αν γείτονες σου έχουν διαφορετικές μετρήσεις.
Γνωρίζεις κανέναν να σου αναφέρει στατιστικά του?
Όπως προανέφεραν οι συνφορουμήτες ζήτα αλλαγή σε 8άρα και τίποτε άλλο.

Φιλικά.

ZhenXlogic
26-06-09, 23:45
Ευτυχώς που υπάρχουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και ξεκαθαρίζουν κάποιες κρυφές αλλήθειες :worthy:. Αχ. τι άλλο θα ακούσουμε.
Υ.Γ. Α! Ναι..... Το Last Mile είναι ιδιοκτησία του ΟΤΕ! :clap:

On Topic
Οι Εναλλακτικοί Πάροχοι, συνδέονται με οτικές ίνες μέχρι τα CO's (Αστικά κέντρα του ΟΤΕ). Από εκεί και μέχρι την εισαγωγή στον κατανεμιτή του πελάτη η σύνδεση γίνεται με καλώδια χαλκού των οποίων την διαχείρηση την έχει ο ΟΤΕ (Κρατική απόφαση). Όπερ και βλάβες ΟΤΕ αφορούν αυτό ακριβώς το κομάτι (last mile)

Υ.Γ.2 Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις περιοχών όπου πάροχοι δεν καταλλήγουν Fiber στα Co's αλλά χρησιμοποιύν το δίκτυο του ΟΤΕ (με το ανάλογο τίμημα).

+1000 :oneup::worthy:

Spartangr
27-06-09, 00:07
Τοτε με βαση τα λεγομενα σας οσο και να χτυπιουνται οι εναλλακτικοι παροχοι ο ΟΤΕ θα βαλει πρωτος οπτικες ινες στις μαζες αφου του ανηκει το last mile ε;

Billy the Kid
27-06-09, 18:57
2. Το πλανο για να χαιρονται τα μεγαλα αστικα κεντρα οπτικες ινες θα παρει 20-30 χρονια. Φανταστειτε για την υπολοιπη Ελλαδα ποσο θα παρει.


Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα ή δεν είναι καλά ενημερωμένος (!) ή μεμψίμοιρος.
Όχι 20 και 30 χρόνια, ήμαρτον!

Spartangr
27-06-09, 20:02
Τουλάχιστον σε αυτό το θέμα ή δεν είναι καλά ενημερωμένος (!) ή μεμψίμοιρος.
Όχι 20 και 30 χρόνια, ήμαρτον!

Ξερεις μαλλον ο ανθρωπος θα το ειπε ειρωνικα πανω στην απελπισια του. Ποιος ξερει τι βλεπουν τα ματια του καθε μερα και τι ξερει γενικως. Ε παντως και 10 να ειναι λιγα ειναι; μηπως ξερει κανεις σας κατι περισσοτερο γι αυτο το θεμα;

panteraz
28-06-09, 15:27
αμα πληρωσεις και αυριο εχεις οπτικη ινα σπιτι σου !

αλλα ποιο το νοημα ?

kover
29-06-09, 08:19
Εμένα θα μου πει κανείς πως μπαίνω σε telnet από mac? Έχω ένα imac/airbook/mac mini στο σπίτι και χρησιμοποιώ ένα laptop 6ετίας για να μπω telnet.

nongrata
29-06-09, 16:16
Είτε από το τέρμιναλ είτε με το iterm. Σε ΒΕΤΑ το mac telnet. Γράψε στο google mac telnet και θα σου τα πετάξει όλα στα πρώτα 10 αποτελέσματα.

pikolo
08-07-09, 23:34
α και κατι ακομε ρε παιδια !! εχω αποσυνδεσης πολλες με 24 ο τεχνικος με ειπε να κατευω σε 8 Mbps και θα ειμαι οκ !! το ερωτημα τωρα ειναι οτι με 24 Mbps λογο αποστασης απο το κεντρο φτανω το πολυ στα 6000,αν κατευω στα 8 Μbps θα πεσω πολυ η μπορει να ειμαι και καλυτερα ???:worthy:

mob
09-07-09, 07:17
και καλύτερα θα είσαι και λιγότερα θα πληρώνεις, αλλά αυτό το είπαμε παραπάνω ;)

pikolo
17-07-09, 21:59
Καλησπερα !!
Πηγα σημερα στον ΟΤΕ και κατεβασα την συβδεση μου απο 24Mbps σε 8Mbps μου ηπανε οτι σημερα κιολας θα με κατεβασουνε !! τωρα που συνδεθηκα δεν υπαρχη καμια διφορα ! μπορω να δω απο πουθενα αν με αλλαξανε την συνδεση ???

Thank's

efthlouk
19-07-09, 17:30
my.otenet.gr
εισαγεις τα στοιχεία σου και βλέπεις ον λαιν ο,τι έχει σχέση με το προφίλ σου στον ΟΤΕ.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.