PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙΣ



dimkar68
25-06-09, 08:05
Μένω στα Ανω λιόσια και πριν 2 χρόνια είχα βάλει on dsl kit στα 789. Αναβάθμιση στα 1 και χάρηκα πολύ. Πρίν 2 εβδομάδες αναβάθμιση στα 2 και χάρηκα και πάλι. Δυστυχώς από την Παρασκευή 18/6 το μοντεμ δεν συνχρονίζεται με την γραμμά καθόλου και ΔΕΝ έχω ιντερνετ. Κατά περίεργο λόγο το Σάββατο 19/6 συνχρονίστηκε στα 2 και κατέβασα μερικά πράγματα. Την κυριακή δυστυχώς αποσυνδέσεις. Τηλ στο 121 και την δευτέρα 22/6 για λίγο είχα ιντερνετ αλλά από το απόγευμα και μέχρι σήμερα 25/6 τίποτα τζίφος! Πάλι τηλ στο 121 και περιμένω ενημέρωση.

Το μοντεμ συνδέεται με usb γιατί η θύρα δικτύου κάηκε μετα από έναν κεραυνό που έπεσε πριν 2 εβδομάδες.

Το μοντεμ είναι (LEVEL ONE FBR-1161A ADSL2+ MODEM ROUTER PSTN)
Δυστυχώς ο θόρυβος της γραμμής είναι μεγάλος και έχω 58,5 έως και 61.

Αν είναι μακριά δυστυχώς τίποτα δεν γίνεται. Σκέφτομαι να πάω σε άλλο πάροχο αλλά θα έχω τα ίδια ή και χειρότερα?. Τι λέτε?

emeliss
25-06-09, 17:27
Να βρεις καταρχήν ένα άλλο ρούτερ να δοκιμάσεις.

Cloudman
25-06-09, 21:50
Έχει δίκιο ο emeliss. Να δοκιμάσεις με άλλο ρούτερ γιατί αν κάηκε η κάρτα δικτύου από κρουστική υπέρταση, δε νομίζω να έχει γλυτώσει το ρούτερ, αφού αυτή πέρασε μέσα από το ρούτερ. (Αλήθεια, πώς ξέρεις ότι η κάρτα δικτύου κάηκε από αυτό; :hmm:). Επίσης, μην ξεχάσεις να αλλάξεις και σπλίτερ και τυχόν φίλτρα που έχεις στο σπίτι, γιατί και αυτά είναι πολύ ευαίσθητα στις υπερτάσεις. Κάτι ξέρω, γιατί είμαι παθών! Κάνε αυτές τις αλλαγές και βλέπεις. Αν το πρόβλημα επιμένει και μετά από αυτές τις ενέργειες, δώσε βλάβη στο 121.

dimkar68
26-06-09, 12:33
Μετα που κάηκε η κάρτα δικτύου(μόντεμ-υπολογιστή) το έβαλα στο usb και δούλευε καλά και σωστά. Απλώς από την Κυριακή δεν συνχρονιζόταν ή συνχρονιζόνταν και έμπαινε για 2 δευτερόλεπτα και μετα αποσύνδεση και ξανά το ίδιο.Αν είχαν χαλάσει τα φίλτρα, τοτε πιστεύω οτι θα συνχρονιζόταν σε άλλη ταχύτητα. Είχα και το παλιό modem sagem 840 που και αυτό δεν μπορούσε να συνχρονιστεί στην γραμμή. Το φωτάκι του ADSL αναβόσβηνε συνέχεια, χωρίς να σταθεροποιηθεί. Η κάρτα δικτύου πιστεύω ότι κάηκε από αυτό, γιατί έπεσε κεραυνός κοντά και όταν άνοιξα το pc το απόγευμα, μου έδειξε ότι το καλώδιο δικτύου ήταν σποσυνδεδεμένο, ενώ δεν ήταν. Απο την Κυριακή περιμένω το 121 να κάνει κάτι Η να με ενημερώσει.

emeliss
26-06-09, 13:48
Αν είχαν χαλάσει τα φίλτρα, τοτε πιστεύω οτι θα συνχρονιζόταν σε άλλη ταχύτητα.
Λάθος πιστεύεις. Βρες ένα ρούτερ που να δουλεύει σίγουρα και βάλτο απευθείας στην πρίζα, χωρίς τηλέφωνα, χωρίς φίλτρα. Να είναι μόνο το ρούτερ στην γραμμή.

dimkar68
29-06-09, 09:56
Το δοκίμασα και αυτό. Δυστυχώς το αποτελέσμα το ίδιο. Το παράξενο της υπόθεσης είναι, όταν έβαλα το modem sagem 840, που είχα όταν είχα πάρει το on dsl κιτ,τότε συνχρονιζόταν η γραμμή σε διάφορες ταχύτητες, από 780!! έως 1920, ποτε 2048 και στις ταχύτητες 1650 και πάνω δεν μπορούσα να συνδεθώ. Πιστεύω ότι κάποιο DSLAM χάλασε και επειδή είμαι μακριά κουμπώνοντας σε άλλο συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Περιμένω από την Παρασκευή να με πάρει τεχνικός του ΟΤΕ για ραντεβού και να δούμε την γραμμή. Ελπίζω να μην αργήσουν πολύ.

vaggos_fromhell
29-06-09, 15:19
Το δοκίμασα και αυτό. Δυστυχώς το αποτελέσμα το ίδιο. Το παράξενο της υπόθεσης είναι, όταν έβαλα το modem sagem 840, που είχα όταν είχα πάρει το on dsl κιτ,τότε συνχρονιζόταν η γραμμή σε διάφορες ταχύτητες, από 780!! έως 1920, ποτε 2048 και στις ταχύτητες 1650 και πάνω δεν μπορούσα να συνδεθώ. Πιστεύω ότι κάποιο DSLAM χάλασε και επειδή είμαι μακριά κουμπώνοντας σε άλλο συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Περιμένω από την Παρασκευή να με πάρει τεχνικός του ΟΤΕ για ραντεβού και να δούμε την γραμμή. Ελπίζω να μην αργήσουν πολύ.

Το πρόβλημα σου οφείλεται αποκλειστικά στη απόσταση σου από το dslam.

dimkar68
30-06-09, 08:36
Δεν διαφωνώ, αλλά γιατί 2 χρόνια δούλευε τέλεια και μετα την Παρασκευή ούτε σύνδεση δεν μπορώ να κάνω. Η απόσταση είναι μεγάλη, αλλά ας μην πάω στα 2048 αλλά να παραμείνω στα 1024 που δούλευε καλά χωρίς καμμία αποσύνδεση.

Δηλαδή τι θέλεις να κάνω να μετακομίσω από το δικό μου σπίτι σε ενοίκιο πιο κάτω για να είμαι κοντά στο DSLAM?

Δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα τόσο πολύ όσο να έχω internet και όχι με dial-up αλλα dsl.

Ευχαριστώ πολύ πάντως. Με νευριάζει όμως που δεν έχει επικοινωνήσει και κανένας τεχνικός.

030366
30-06-09, 08:52
γιατί 2 χρόνια δούλευε τέλεια και μετα την Παρασκευή ούτε σύνδεση δεν μπορώ να κάνω.

Με την λογική αν το δείς, οτιδήποτε πριν χαλάσει, δουλεύει κανονικά.

dimkar68
30-06-09, 09:06
Με την λογική αν το δείς, οτιδήποτε πριν χαλάσει, δουλεύει κανονικά.

Συμφωνώ, αλλά δεν πρέπει να φτιαχτεί ότι χαλάει?. Αυτό το είπα γιατί δεν είχα κανένα πρόβλημα 2 χρόνια τώρα, παρόλο που είμαι μακρία.

Αλλά αυτό που με νευριάζει είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου για να μου πεί κάτι. Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ έλενχος ήταν 96 ώρες αντί 48 και μετά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Ας επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου και βλέπουμε.

vaggos_fromhell
30-06-09, 11:35
Δεν διαφωνώ, αλλά γιατί 2 χρόνια δούλευε τέλεια και μετα την Παρασκευή ούτε σύνδεση δεν μπορώ να κάνω. Η απόσταση είναι μεγάλη, αλλά ας μην πάω στα 2048 αλλά να παραμείνω στα 1024 που δούλευε καλά χωρίς καμμία αποσύνδεση.

Δηλαδή τι θέλεις να κάνω να μετακομίσω από το δικό μου σπίτι σε ενοίκιο πιο κάτω για να είμαι κοντά στο DSLAM?

Δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα τόσο πολύ όσο να έχω internet και όχι με dial-up αλλα dsl.

Ευχαριστώ πολύ πάντως. Με νευριάζει όμως που δεν έχει επικοινωνήσει και κανένας τεχνικός.

Απ ότι καταλαβαίνω τα προβλήματα αυτά εμφανίστηκαν μετά την αναβάθμιση στα 2048 που σημαίνει ότι η γραμμή σου μάλλον δεν τα σηκωνει. Στα 1024 δεν ξέρω αν γίνεται να σε επαναφέρουν αφού τώρα πια με την αναβάθμιση που κάνει ο ΟΤΕ τα 2 mbps είναι η μικρότερη ταχύτητα.

dimkar68
30-06-09, 13:16
Απ ότι καταλαβαίνω τα προβλήματα αυτά εμφανίστηκαν μετά την αναβάθμιση στα 2048 που σημαίνει ότι η γραμμή σου μάλλον δεν τα σηκωνει. Στα 1024 δεν ξέρω αν γίνεται να σε επαναφέρουν αφού τώρα πια με την αναβάθμιση που κάνει ο ΟΤΕ τα 2 mbps είναι η μικρότερη ταχύτητα.

Η αναβάθμιση έγινε και για 2-3 εβδομάδες όλα πηγαιναν τέλεια, είχα ταχύτητα 2048. Την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν τα προβλήματα. Πάντως δεν έχω πρόβλημα αν με βάλουν σε ταχύτητα μεταξύ 1024 και 2048. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει επικοινωνήσει ΚΑΝΕΝΑΣ ακόμα μαζί μου και με αναγκάζουν να πώ
Ο = Οργανισμός Τ=Ταλαιπωρίας Ε=Ελλήνων.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.