PDA

Επιστροφή στο Forum : Εΐναι το Noise Margin και το Attenuation καλα?



SLAYER00
26-06-09, 15:10
Γεια σας παιδια,

Εδω και περιπου 3-4 μηνες εχω τεραστιο latency καποιες φορες φτανει και το 700..... δεν το ειχα αυτο παλια, ειχα γυρω στο 80 και δεν ανεβαινε ποτε, θελω να μου πειτε αν οι αριθμοι του attenuation και του noise margin ειναι καλοι οποτε αν οχι να τηλεφωνησω στον οτε.





Operation Data Upstream Downstream



Noise Margin 31 dB 31 dB



Attenuation 11 dB 14 dB


Η συνδεση ειναι 1 mbps (conn-x) και το παραξενο ειναι οτι σε ολα τα speed test sites που παω δειχνει πως κατεβαζω με 700 και πως ανεβαζω με 120.


Ενα ακομα πραγμα, η αποσταση μου απο το DSLam ειναι περιπου 450 μετρα.... ευχαριστω πολύ παιδια!!!

stefkon
26-06-09, 15:28
Έχεις "θόρυβο" στην γραμμή σου.

Noise Margin 31 dB 31 dB
Δοκίμασε τον ρούτερ απευθείας στην πρίζα χωρίς splitter ή filter & τηλεφ. συσκευές.
Όσο για την απόσταση είναι περίπου 1χλμ.

Attenuation 11 dB 14 dB
Αν μπορείς, δοκίμασε και με άλλον ρούτερ.
Αν θέλεις βάλε και όλα τα στατιστικά της γραμμής που σου δίνει ο ρούτερ.

SLAYER00
26-06-09, 15:33
Έχεις "θόρυβο" στην γραμμή σου.

Δοκίμασε τον ρούτερ απευθείας στην πρίζα χωρίς splitter ή filter & τηλεφ. συσκευές.
Όσο για την απόσταση είναι περίπου 1χλμ.

Αν μπορείς, δοκίμασε και με άλλον ρούτερ.
Αν θέλεις βάλε και όλα τα στατιστικά της γραμμής που σου δίνει ο ρούτερ.


Ναι εχω δοκιμασει κατευθειαν στην πριζα του οτε και εμειναν τα ιδια, επισης εχω τριπλο φιλτερ σε ενα Ταφ αντι για 1 που ειχα και ειναι το ιδιο, δηλαδη συνδεσα 3 φιλτερ στην σειρα και μετα τα υπολοιπα.


Αλλο router δεν εχω, επισης πια ακριβως στοιχεια χρειαζεσε?

fanboysgotohell
26-06-09, 15:36
Εχμ άσχετο αλλά.. το Noise Margin δεν σημαίνει ότι έχει θόρυβο. Απλά έχει τόσο μεγάλο νούμερο γιατί συγχρονίζει στα 1mbit μόνο.

SLAYER00
26-06-09, 15:37
Εχμ άσχετο αλλά.. το Noise Margin δεν σημαίνει ότι έχει θόρυβο. Απλά έχει τόσο μεγάλο νούμερο γιατί συγχρονίζει στα 1mbit μόνο.

Πως εξηγείτε τοτε το τεραστιο Ping ms που εχω και το οτι αντι για 100kbps κατεβαζω με 20.........

stefkon
26-06-09, 15:45
Ναι εχω δοκιμασει κατευθειαν στην πριζα του οτε και εμειναν τα ιδια, επισης εχω τριπλο φιλτερ σε ενα Ταφ αντι για 1 που ειχα και ειναι το ιδιο, δηλαδη συνδεσα 3 φιλτερ στην σειρα και μετα τα υπολοιπα.

Τριπλό ;;;;
Γιατί ;;;


Αλλο router δεν εχω, επισης πια ακριβως στοιχεια χρειαζεσε?

Όλα αυτά που σου δίνει ο ρούτερ σου, συγχρονισμός, SNR, Attenuation, Link Type etc.
Κάνε copy & paste όλα τα στατιστικά που σου δίνει ο ρούτερ σου.
Έχεις προβλήματα με αποσυνδέσεις ;

........Auto merged post: stefkon πρόσθεσε 20 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Εχμ άσχετο αλλά.. το Noise Margin δεν σημαίνει ότι έχει θόρυβο. Απλά έχει τόσο μεγάλο νούμερο γιατί συγχρονίζει στα 1mbit μόνο.


Επειδή συγχρονίζει 1mb δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει τόσο μεγάλο νούμερο.
Θα μπορούσε να έχει τιμές στα 20 - 25dB περίπου που είναι πολύ καλές τιμές.
Μεγαλύτερες από 30dB δημιουργούν, υπο προυποθέσεις, "πρόβλημα" ..

SLAYER00
26-06-09, 15:46
Αποσυνδεσεις που να βγενει offline το ρουτερ οχι, αλλα το να σταματανε να δουλευουν οι browsers ναι, αυτοι σταματανε ενω εγω μπορω να μιλαω ακομα στο μσν και στο xfire πραγμα που δεν καταλαβαινω.

Να και οι πληροφοριες.


Status:

Configured
Current

Line Status
---
SHOWTIME

Link Type
---
Fast Path



Data Rate:
Stream Type
Actual Data Rate

Up Stream
256 (Kbps.)

Down Stream
1024 (Kbps.)



Indicator Name
Near End Indicator
Far End Indicator

Fast Path FEC Correction
0
0

Interleaved Path FEC Correction
0
0

Fast Path CRC Error
1
0

Interleaved Path CRC Error
0
0

Loss of Signal Defect
0
---

Fast Path HEC Error
0
0

Interleaved Path HEC Error
0
0



Αυτα εννουσες?

fanboysgotohell
26-06-09, 15:54
Έχει.
Επειδή συγχρονίζει 1mb δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει τόσο μεγάλο νούμερο.
Θα μπορούσε να έχει τιμές στα 20 - 25dB περίπου που είναι καλές.
Μεγαλύτερες από 30dB δημιουργούν "πρόβλημα".

Μην επιμένεις.. Κάτι έχεις μπερδέψει. Anyway υπάρχουν και οδηγοί στο site για διάβασμα, οπότε είμαστε offtopic.

Είναι λίγο απίθανο να φταίει η γραμμή σου με τέτοια στατιστικά και με γραμμή 1mbit.

SLAYER00
26-06-09, 15:57
Οποτε τι φταιει?Trojans,worms και adware δεν εχω, εχω κανει και 2 φορες format απο τοτε οποτε καμια σχεση με αυτο, ειναι καλοδιομενη συνδεση και δεν παρεμβαλετε απο πουθενα....

stefkon
26-06-09, 16:10
Αποσυνδεσεις που να βγενει offline το ρουτερ οχι, αλλα το να σταματανε να δουλευουν οι browsers ναι, αυτοι σταματανε ενω εγω μπορω να μιλαω ακομα στο μσν και στο xfire πραγμα που δεν καταλαβαινω.

Να και οι πληροφοριες.


Status:

Configured
Current

Line Status
---
SHOWTIME

Link Type
---
Fast Path



Data Rate:
Stream Type
Actual Data Rate

Up Stream
256 (Kbps.)

Down Stream
1024 (Kbps.)



Indicator Name
Near End Indicator
Far End Indicator

Fast Path FEC Correction
0
0

Interleaved Path FEC Correction
0
0

Fast Path CRC Error
1
0

Interleaved Path CRC Error
0
0

Loss of Signal Defect
0
---

Fast Path HEC Error
0
0

Interleaved Path HEC Error
0
0



Αυτα εννουσες?


Ναι
Εντάξει φαίνεται.
Αποσυνδέσεις έχεις ;

........Auto merged post: stefkon πρόσθεσε 2 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Μην επιμένεις.. Κάτι έχεις μπερδέψει. Anyway υπάρχουν και οδηγοί στο site για διάβασμα, οπότε είμαστε offtopic.

Είναι λίγο απίθανο να φταίει η γραμμή σου με τέτοια στατιστικά και με γραμμή 1mbit.

Τίποτα δεν είναι απίθανο. ;)

Τίποτα δεν έχω μπερδέψει. ;)

SLAYER00
26-06-09, 16:11
Που ομως..... θελω να κανω την συνδεση 8 mbps και δεν με κανει γιατι θα εχω αυτο το τρελο latency,οπως ανεφερα ιους δεν εχω,ειναι καλοδιομενη συνδεση και μεχρι και το wireless εκανα disable για να μην παρεμβαλετε απο πουθενα.

stefkon
26-06-09, 16:14
Οποτε τι φταιει?Trojans,worms και adware δεν εχω, εχω κανει και 2 φορες format απο τοτε οποτε καμια σχεση με αυτο, ειναι καλοδιομενη συνδεση και δεν παρεμβαλετε απο πουθενα....

Αν μπορείς να δοκιμάσεις με άλλον ρούτερ, έστω να δανειστείς απο κάποιον φίλο σου.
Υποθέτω ότι είναι συνδεδεμένο με ethernet και όχι usb.

SLAYER00
26-06-09, 16:16
Αν μπορείς να δοκιμάσεις με άλλον ρούτερ, έστω να δανειστείς απο κάποιον φίλο σου.

Πρεπει να εχω ενα ακομα ρουτερ, αυτο που δεν ξερω ειναι οτι αν μπορει να χρειαζετε εγκατασταση ή απλως μονο να το συνδεσω.

Sovjohn
26-06-09, 16:19
Με σύνδεση στα 1024 μπορείς αν η γραμμή είναι καλή να έχεις SNR και 30, και 35. Και γω όταν είχα 1024 33 είχα. Στα 1024 δεν ζορίζεται η γραμμή να διατηρηθεί (αν μένει κάποιος κοντά στο τοπικό Α/Κ).

Οπότε μην το ψάχνετε έτσι - Το αυξημένο ping είναι λόγω software, ή λόγω προβλήματος (γενικού) στο κέντρο ΟΤΕ. Αυτό έλειπε να προκαλεί το καλό SNR πρόβλημα...

SLAYER00
26-06-09, 16:39
Με σύνδεση στα 1024 μπορείς αν η γραμμή είναι καλή να έχεις SNR και 30, και 35. Και γω όταν είχα 1024 33 είχα. Στα 1024 δεν ζορίζεται η γραμμή να διατηρηθεί (αν μένει κάποιος κοντά στο τοπικό Α/Κ).

Οπότε μην το ψάχνετε έτσι - Το αυξημένο ping είναι λόγω software, ή λόγω προβλήματος (γενικού) στο κέντρο ΟΤΕ. Αυτό έλειπε να προκαλεί το καλό SNR πρόβλημα...

Να αναβαθμισω το firmware? αν και ποτε δεν μπορεσα να βρω καποιο για το router μου.

stefkon
26-06-09, 16:43
Με σύνδεση στα 1024 μπορείς αν η γραμμή είναι καλή να έχεις SNR και 30, και 35. Και γω όταν είχα 1024 33 είχα. Στα 1024 δεν ζορίζεται η γραμμή να διατηρηθεί (αν μένει κάποιος κοντά στο τοπικό Α/Κ).

Εξαρτάται απο την γραμμή και τα χαρακτηριστικά της.



Οπότε μην το ψάχνετε έτσι - Το αυξημένο ping είναι λόγω software, ή λόγω προβλήματος (γενικού) στο κέντρο ΟΤΕ.

....η λόγω καλωδίωσης, ρούτερ, κάρτας δικτύου κ.τ.λ.
Για να βρεις άκρη, ψάχνεις ένα ένα.

baskon
26-06-09, 16:50
Τι αλλο θα ακουσουμε?:rofl::rofl:
Αν το snr ειναι πανω απο 25 μπορει να υπαρχει προβλημα...
Παιδια καποιος δεν εχει καταλαβει καλα τι σημαινει snr =signal to noise ratio.
Δηλαδη Ισχυς σηματος/Θορυβο.Απο ποτε ο λιγοτερος θορυβος και το αυξημενο σημα ειναι προβλημα?
Οπως και να εχει οποιος αυτη τη στιγμη εχει πανω απο 10 mbps οταν ειχε 1 mbps ειχε πανω απο 30 snr χωρις προβληματα....
Οσο για το φιλο δοκιμασε διαφορετικο υπολογιστη και διαφορετικο ρουτερ.Σιγουρα καποιο απο τα δυο δημιουργει το προβλημα.Βρες ποιο απο τα δυο και μετα το συζηταμε..

SLAYER00
26-06-09, 16:54
Χμ αν ειναι το router μπορει ενα firmware να βοηθησει, ξερει κανεις που μπορω να βρω φιρμγουερ για τα philips routerakia?

stefkon
26-06-09, 17:10
Να αναβαθμισω το firmware? αν και ποτε δεν μπορεσα να βρω καποιο για το router μου.

Καλό του κάνει (όχι πάντα)
Τι ρούτερ έχεις ;


Πρεπει να εχω ενα ακομα ρουτερ, αυτο που δεν ξερω ειναι οτι αν μπορει να χρειαζετε εγκατασταση ή απλως μονο να το συνδεσω.

Αν βάλεις άλλον ρούτερ, βάζεις τα στοιχεία της συνδρομής σου
και τα :
1. Πρωτόκολλο : PPPoE
2. ADSL MODE : G.DMT(G.992.1 ), Εναλλακτικά : AUTO (αν υπάρχει)
3. VPI : 8 , VCI : 35
4. ATM Quality of Service (ATM QOS) : UBR
5. ΤΥΠΟΣ ENCAPSULATION : Q LLC/SNAP

Εννοείται η σύνδεση είναι μέσω δικτύου και όχι μέσω USB.

........Auto merged post: stefkon πρόσθεσε 8 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Τι αλλο θα ακουσουμε?:rofl::rofl:
Αν το snr ειναι πανω απο 25 μπορει να υπαρχει προβλημα...
Παιδια καποιος δεν εχει καταλαβει καλα τι σημαινει snr =signal to noise ratio.
Δηλαδη Ισχυς σηματος/Θορυβο.Απο ποτε ο λιγοτερος θορυβος και το αυξημενο σημα ειναι προβλημα?
Οπως και να εχει οποιος αυτη τη στιγμη εχει πανω απο 10 mbps οταν ειχε 1 mbps ειχε πανω απο 30 snr χωρις προβληματα....

SNR MARGIN δεν είναι ο λόγος σήματος προς θόρυβο (SNR). ;)
Το SNR Margin είναι το κατά πόσο η τιμή του SNR που έχει η γραμμή μια δεδομένη στιγμή, ξεπερνά μια ελάχιστη τιμή SNR που χρειάζεται για την σωστή λειτουργία, στην ταχύτητα που έχουμε κλειδώσει.
Άλλο το ένα άλλο το άλλο. ;)


Οσο για το φιλο δοκιμασε διαφορετικο υπολογιστη και διαφορετικο ρουτερ.Σιγουρα καποιο απο τα δυο δημιουργει το προβλημα.Βρες ποιο απο τα δυο και μετα το συζηταμε..

Όντως τι αλλο θα ακουσουμε. :rofl::rofl::rofl::rofl:

SLAYER00
26-06-09, 17:20
Το ρουτερ ακριβως ειναι philips CGA5720N/TE

stefkon
26-06-09, 17:28
Το ρουτερ ακριβως ειναι philips CGA5720N/TE

Στο site της philips ή στο google έψαξες ;

SLAYER00
26-06-09, 17:35
Στο site της philips ή στο google έψαξες ;

Και στα δυο, στο configuration του ρουτερ δινει το λινκ για το philips.gr αλλα εκει δεν εχει τπτ, οσο για το google το μονο που με δινει ειναι topics απο αλλα φορουμς, ελληνικα και ξενα.

Cloudman
26-06-09, 21:24
Για το philips δεν υπάρχει firmware update και από τα ρούτερ που έχω δει να δίνει τώρα τελευταία ο ΟΤΕ δωρεάν είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος "Κουβάς". Επένδυσε λίγα ευρώ για ένα πιο αξιόπιστο ρούτερ και ύστερα ξανασυζητάμε το θέμα του ping. Νομίζω ότι τα στατιστικά σου είναι αστεράτα.

Για το θέμα των dB (των στατιστικών της γραμμής) υπάρχει οδηγός στο forum. Για όποιον δεν ξέρει (και θέλει να μάθει) εδώ είναι το καλό το πράμα: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205 :)

Παρεπιπτόντως, αν βγει ποτέ firware update για το philips, θα πρέπει να το αναζητήσεις εδώ (http://www.conn-x.gr/Default.aspx?MenuID=110). Πάντως, όπως είπα πριν, φρόντισε να το στείλεις στην αποθήκη πριν βγει νέο firmware. To ρούτερ αυτό δεν αξίζει.

stefkon
26-06-09, 22:15
Και στα δυο, στο configuration του ρουτερ δινει το λινκ για το philips.gr αλλα εκει δεν εχει τπτ, οσο για το google το μονο που με δινει ειναι topics απο αλλα φορουμς, ελληνικα και ξενα.

Αν δεν βρίσκεις firmware, μην ασχολείσαι άλλο με αυτό.
Βρες από κάποιον φίλο σου ένα άλλο ρούτερ για να δοκιμάσεις, δίνοντας του το δικό σου προσωρινά, μέχρι να τελειώσεις την δοκιμή.
Για τις ρυθμίσεις του ρουτερ, σου έγραψα παραπάνω.

SLAYER00
26-06-09, 22:40
Πολύ καλα παιδια! Θα ενημερωσω τον ΟΤΕ για βλαβη αυριο και αν τελικα δεν ειναι κατι δικο τους θα αγορασω ενα καινουργιο ρουτερ!

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!

dkmaster
27-06-09, 12:45
Με τόσο καλά νούμερα φίλε μου και βλάβη να το δηλώσεις δεν νομίζω να βγεί κάτι. Δύσκολα θα περάσει τεχνικός από το σπίτι.

tg_gr
30-06-09, 20:29
Μόλις μετακόμισα στο Ηράκλειο Αττικής και θα ήθελα να με διαφωτίσει ένας γνώστης για την "υγεία" της διαδικτυακής μου γραμμής.

Ιδού τα στατιστικά του Linksys WAG200G με Firmware 1.01.05

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 17046 kbps
Upstream Rate: 1023 kbps
Downstream Margin: 6 db
Upstream Margin: 11 db
Downstream Line Attenuation: 9 db
Upstream Line Attenuation: 1.5 db
Downstream Transmit Power: 4 db
Upstream Transmit Power: 15 db

Μήπως έτσι μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να βρούμε πόσο απέχω από το DSLAM;
Ευχαριστώ για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας...

stefkon
30-06-09, 20:43
Μόλις μετακόμισα στο Ηράκλειο Αττικής και θα ήθελα να με διαφωτίσει ένας γνώστης για την "υγεία" της διαδικτυακής μου γραμμής.

Ιδού τα στατιστικά του Linksys WAG200G με Firmware 1.01.05

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 17046 kbps
Upstream Rate: 1023 kbps
Downstream Margin: 6 db
Upstream Margin: 11 db
Downstream Line Attenuation: 9 db
Upstream Line Attenuation: 1.5 db
Downstream Transmit Power: 4 db
Upstream Transmit Power: 15 db

Μήπως έτσι μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να βρούμε πόσο απέχω από το DSLAM;
Ευχαριστώ για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας...

Με 9dB, απέχεις λιγότερο από 700 μέτρα. :oneup:
Θα μπορούσες να συγχρονίζεις και 24Mbps.
Έλεγξε την καλωδίωση σου και βάλε τον ρούτερ απευθείας στην πρίζα, χωρίς splitter & τηλεφ. συσκευές.

tg_gr
30-06-09, 20:45
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.