Επιστροφή στο Forum : To Club των 4 GHz
Στα σχέδιά μου για το επόμενο φθινόπωρο είναι, εκτός των άλλων, να ξεπεράσω, υπερχρονίζοντας τον επεξεργαστή μου, τα 4 Ghz. Όταν λοιπόν τα καταφέρω, θα ποστάρω τα αποτελέσματά μου σε αυτό το θέμα. Εως τότε δημιουργό αυτό το θέμα βλέποντας τα αποτελέσματα των συμφορουμιτών που έχουν ξεπεράσει τα 4 GHz με overclocking, αν μπορείτε ανεβάστε screen shot το cpuz και πείτε μας τι ψύξη έχετε!
εσυ τι επεξεργαστη εχεις???εγω σε εναν pentium 4@2,66 GHz s478 ( στο pc της υπογραφης) , μετα απο push τον ειχα παει χωρις ρευμα 3,2GHz αλλα δεν ηταν η καλυτερη του........
Θα ποσταρα τον Ε8400 στα 4.2 που τα παταει σχετικα ανετα αλλα βαριεμαι να κανω reboot. Αλλη μερα. :p
έχω έναν celeron dual core E1400 τον οποίον τον έχω φτάσει πολύ άνετα στα 3.2, δίνοντας λίγο περισσότερο ρεύμα, πήγαινε και παραπάνω αλλά λόγο καλοκαιρινής ζέστης το αφήνω για τον σεπτέμβριο, ωστόσο παίζει και ένας E7300 Core 2 Duo στον οποίο δεν έχω βάλει χέρι ακόμα, θα δώ ποιός θα φτάσει το τεσσάρι!
58365
Εδώ η διπλοψησταριά στις δόξες της:p:p
4001Mhz.
Pentium 4 3.2E, s478
Mουλαρι, πανω απο τοσο δεν πηγαινε που να του εριχνα κλωτσιες.
Του αδερφου μου ο 3.0 s775 ανεβαινε στα 4.3Ghz για πλακα, με την μαμα ψυκτρα και μνημες της πλακας...
(εκτος τοπου και χρονου :rofl:, αλλά το νημα δεν διευκρινιζει ποιους επεξεργαστες, παρα μονο Hertz)
Q9550@4.1Ghz! Gaming stable και για του λόγου το αληθές ! (http://www.youtube.com/profile?user=toutagamon&view=videos&query=q9550)(αντί για screenshot).
Prime95 και OCCT κρασάρουν μετά απο κάνα μισάωρο. Δε με νοιάζει όμως γιατί στα παιχνίδια δεν έχει κολλήσει ποτέ. Στο desktop είναι πολύ γρήγορος και μάλιστα σε παλιά εγκατάσταση Vista64 που το registry της έχει φτάσει να είναι 170ΜΒ!!!
Σε load με Prime95 και θερμοκρασία δωματίου 25C φτάνει τους 70C με κακοlapαρισμένη Thermalright Ultra 120 (non extreme). Core voltage 1.336V, Nbvore 1.4V FSB Termination 1.7V!:scared: Αυτό το 1.7V έχει χαλάσει μερικούς Yorkfield. Ευελπιστώ ο δικός μου να αντέξει!
Η συχνότητα λειτουργίας κατέληξε έτσι, διότι είναι οριακά στο να κάνει Throttling. Ο Ε0 Q9550 έχει max temp 71C! Δεν κάνει throttling όμως! Το έχω τσεκάρει με το Sisoft Sandra που μου τον βγάζει πιο γρήγορο σε μερικά τεστ ακόμα και απο 3,2Ghz+ clocked Core i7s! Δεν λέω οτι είναι πιο γρήγορος προς Θεού.
Mobo P5Q deluxe με 16phase VRM (νομίζω οτι βοηθάει). Έχω και ένα DFI T2RS Plus με ίδιο chipset (P45) με 4 Phase Digital VRM και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να τον πάει τόσο. Κάποια στιγμή θα το κάνω αυτό το τεστ. Αλλά βαριέμαι να βάζω βγάζω ψύκτρες!
Μιας και ανέφερα το DFI T2RS Plus, εντύπωση μου έχει κάνει το εξής:
1) Είχα βάλει σε αυτό έναν Q6600@3600Mhz ο οποίος ήταν gaming,Prime95 και OCCT σταθερός με πολύ λιγότερο ρεύμα και φυσικά πολύ καλύτερες θερμοκρασίες από ότι τον είχα στο Asus Commando. Άρα καλό mobo!
2) Αυτή τη στιγμή, σε αυτό το mobo έχω έναν Ε6600@3000Mhz. Παραπάνω πάει δύσκολα!!! Πως στο καλό γίνεται αυτό? Πως δηλαδή, μπορούσε και κράταγε Q6600@3600 σταθερό, αλλά δεν μπορεί να κρατήσει τον Ε6600?:hmm:
Τέλος να πώ, οτι όλα αυτά τα overclock έχουν μικρή σημασία για καθημερινή χρήση. Ακόμα και στα games τελικά, βάζω αρκετά συχνά vsync στην 4870Χ2. Οπότε μπαίνουν αρκετοί κύκλοι halt στο ενδιάμεσο και σε cpu και σε gpu. Απλά έχει γούστο στα benchmarks και εκεί είναι η βασική του χρησιμότητα. Βέβαια μετράει και όταν κάνω κανα rar/unrar, acronis backup κλπ, αλλά πόσα τέτοια κάνω?:p
Επόμενος μου επεξεργαστής, ευελπιστώ να γίνει ένας Core i5@4.1Ghz για να έχω 40% παραπάνω επιδόσεις clock for clock, έτσι για να γουστάρω! Φτάνει να διορθώσουν τα thermals του!:evil:
PS Σε idle το σύστημα σε στοκ συχνότητες έχει μόλις 30watt λιγότερα με εμφανή διαφορά στην απόκριση, πιθανότατα λόγω της μεγάλης διαφοράς του fsb (333 vs 483mhz). Σε load άσ'το καλύτερα!:p Το Sandra έδειξε 200watt peak αν και δεν ξέρω πως το μετράει!:hmm:
Το Sandra έδειξε 200watt peak αν και δεν ξέρω πως το μετράει!
Δεν ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις του sandra, καλυτερα να το ελεγξεις με εναν μετρητη αν θες να το δεις κανονικα. Για 250-70W το κοβω at least. :p
Core2 8200 στα 4,4GHz περιπου με αερα(thermalright 120)
Δεν ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις του sandra, καλυτερα να το ελεγξεις με εναν μετρητη αν θες να το δεις κανονικα. Για 250-70W το κοβω at least. :p
Δε μιλάω για όλο το σύστημα φυσικά, ε? Μόνο για Cpu! Μου το έβγαλε στο performance/watt tab και φυσικά ήταν τελευταίος!:lol:
Όλο το σύστημα σε load (Race driver Grid no vsync) με τους δίσκους ψιλοπαρκαρισμένους, έχει 450watt! Καταστροφή!:(:p
Κάποιος εδώ μέσα έψηνε αρνιά για πλάκα.
Κάποιος εδώ μέσα έψηνε αρνιά για πλάκα.
Εδω μέσα είναι το club των 4Ghz! Τι περίμενες? Όλοι αρνιά ψήνουμε:p
:oneup::oneup::oneup:
phenom ii x 4 955 be @ 4.166mhz ,ψύξη Xigmatek HDT-S1283
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=572749
Πολύ καλός! Μητρική και μνήμες;
ωραιος:oneup:
Πολύ καλός! Μητρική και μνήμες;
Abit ip35pro,core2 E8200@4384mhz,Crucial ballistix 2x1gb 8500,thermalright true black 120
Intel Core 2 Extreme QX9650@4GHz stable (10 x 400) :twisted:
Asus Maximus Formula X38
4GB Corsair XMS2 DHX@ 800MHz 4-4-4-12
Thermalright True Black
http://img300.imageshack.us/img300/3792/qx9650.png
Πολύ καλός. Σ'ευχαριστώ που το ανέβασες γιατί ήθελα και ένα συγκριτικό με άλλον Yorkfield. Στα ίδια είμαι και εγώ με το SuperPi. 11'986''!
Του έχεις πολύ ρεύμα όμως! Τον δικό μου Q9550 τον έχω με 1,312V@4012mhz!:hmm:
Είναι σταθερός για 40 λεπτά στο prime95! Μετά κρασάρει ο τέταρτος πυρήνας, αλλά δε με απασχολεί.
Μια μικρή παρένθεση εδώ. Τον κατέβασα ρε παιδιά απο 4105 στα 4012 και άλλαξα το voltage απο 1,36V σε 1,32V και το fsb termination apo 1,7 σε 1.6! Οι θερμοκρασίες έπεσαν περίπου 7C! Πραγματικά δεν άξιζε! Είναι και πιο σταθερό τώρα.
DaveMurray
27-08-09, 13:59
4+GHZ και άνω ρε παιδιά, χωρίς τέλειες συνθήκες (καλό κουτί, καλή ψύκτρα η γενικώς ΚΑΛΗ ΨΥΞΗ διαφόρων μορφών, σωστή επιλογή αυτών --->της ψύξης ) για 24/7 γίνεται....; Μου φαίνεται λίγο δύσκολο..... Ειδικά για καλοκαίρι ούτε για αστείο...... (εκτός και αν αγαπάτε την ΔΕΗ και θέλετε να την "ενισχύστετε υπέρ πτωχών" έχοντας το κλιματιστικό και αυτό 24/7)
Εγώ με τον Q9450 φτάνω οριακά μέχρι 3.8 GHz... Μετά κρεμάει λόγω μεγάλης FSB freq. Αυτό το καταραμένο το :evil: 8x :evil: multiplier μου το φρενάρει... Δεν πειράζει όμως, δεν παραπονιέμαι, τον έχω μόνιμα στα 3.6 GHz (450 MHz FSB) που είναι σταθερότατος και οι τάσεις είναι σε λογικά επίπεδα.
Εγώ με τον Q9450 φτάνω οριακά μέχρι 3.8 GHz... Μετά κρεμάει λόγω μεγάλης FSB freq. Αυτό το καταραμένο το :evil: 8x :evil: multiplier μου το φρενάρει... Δεν πειράζει όμως, δεν παραπονιέμαι, τον έχω μόνιμα στα 3.6 GHz (450 MHz FSB) που είναι σταθερότατος και οι τάσεις είναι σε λογικά επίπεδα.
Mε τι ρυθμίσεις στα ρευματα;;;
SirAggelos
29-08-09, 14:31
τι μνημες φορας?
Εγω τρεχω τον e6400 2ghz σταθερα 3,5ghz με.. μαμα ψυκτρα.. ειναι αναλογα το κομματι που θα σου κατσει.
Πολύ καλός. Σ'ευχαριστώ που το ανέβασες γιατί ήθελα και ένα συγκριτικό με άλλον Yorkfield. Στα ίδια είμαι και εγώ με το SuperPi. 11'986''!
Του έχεις πολύ ρεύμα όμως! Τον δικό μου Q9550 τον έχω με 1,312V@4012mhz!:hmm:
Είναι σταθερός για 40 λεπτά στο prime95! Μετά κρασάρει ο τέταρτος πυρήνας, αλλά δε με απασχολεί.
Μια μικρή παρένθεση εδώ. Τον κατέβασα ρε παιδιά απο 4105 στα 4012 και άλλαξα το voltage απο 1,36V σε 1,32V και το fsb termination apo 1,7 σε 1.6! Οι θερμοκρασίες έπεσαν περίπου 7C! Πραγματικά δεν άξιζε! Είναι και πιο σταθερό τώρα.
Δεν είναι Q9650, είναι QX9650 ;)
Για τον επεξεργαστή μου υποτίθεται οτι είναι και χαμηλό :rofl:
Με έναν Q9650 σαφώς θα πήγαινε με λιγότερα. Εδώ ενα καλό κομμάτι μπορεί 4GHz με 1,32volt :oneup:
Απλά η μητρική μου δεν σηκώνει πολλά πολλά σε FSB 450+ οπότε ο ξεκλείδωτος multiplier του Extreme είναι μεγάλ βοήθεια. Για αυτο και τον επέλεξα :)
Δεν είναι Q9650, είναι QX9650 ;)
Για τον επεξεργαστή μου υποτίθεται οτι είναι και χαμηλό :rofl:
Με έναν Q9650 σαφώς θα πήγαινε με λιγότερα. Εδώ ενα καλό κομμάτι μπορεί 4GHz με 1,32volt :oneup:
Απλά η μητρική μου δεν σηκώνει πολλά πολλά σε FSB 450+ οπότε ο ξεκλείδωτος multiplier του Extreme είναι μεγάλ βοήθεια. Για αυτο και τον επέλεξα :)
Ναι το είδα οτι είναι QX. Yorkfields είναι όλοι αυτοί! :p
Γιατί να πήγαινε με λιγότερα με έναν Q9650? Οι QX είναι higher bin τσιπάκια (θεωρητικά):whistle:
Iσως να με παιρνει να τον ανεβασω λιγακι ακομα...
Mεχρι εδω ειμαι stable με Cooler Μaster V8 & Cooler Master HAF 932
Θερμοκρασιες γυρω στους 88-89
Ωρα να το γυρισω στα 4Ghz παλι γιατι με βλεπω να ψηνω μπριζολες :P
Στα 4 ειμαι σταθερα σε αυτες τις θερμοκρασιες με το wprime...
Στα 4 ειμαι σταθερα σε αυτες τις θερμοκρασιες με το wprime...
:oneup:
Mε τι ρυθμίσεις στα ρευματα;;;
CPU: Q9450 @ 3.6 GHz (FSB = 450 MHz)
M/B: ASUS Rampage Foruma (x48)
VCORE = 1.26 V
VPLL = 1.57 V
VTT = 1.23 V
VNB = 1.45 V
VSB = 1.1 V
VDRAM = 1.9 V
Loadline Calibration: Disabled
τι μνημες φορας?
Έχω τις G.Skill F2-8500CL5D-4GBPK (4 x 2 GB = 8 GB). Είναι DDR2 1066 (5-5-5-15) στα 2.0-2.1 V και τις δουλεύω στα 900 με 1:1 ratio στα 1.9 V.
DrDSL πολύ ώραια τα πήγες και με χαμηλά ρευματα πρέπει να έπεσες σε καλο κομμάτι και βοηθαει και η πολύ καλή μητρική που εχεις,
Σε εμένα με τα χιλια ζόρια και με παραπάνω ρευματα απο τα δικά σου βια τα 3,6-3,7Mhz να εχει πιασει και μετα απο λίγη ώρα κρασαρισμα απο 3,7 ουτε καν ανοιγε το μηχανημα, μεχρι 3,5 εχω καταφέρει να τον πάω σταθερά.
Θα δοκιμασω να δω και με τις δικες σου ρυθμισεις που πάω, το Loadline Calibration το ειχα πάντα enable θα δοκιμάσω και Disabled μπάς και εφταιγε κάπως και αυτο:hmm:
Ευχαριστω για την απάντηση σου!!!!
DrDSL πολύ ώραια τα πήγες και με χαμηλά ρευματα πρέπει να έπεσες σε καλο κομμάτι και βοηθαει και η πολύ καλή μητρική που εχεις,
Σε εμένα με τα χιλια ζόρια και με παραπάνω ρευματα απο τα δικά σου βια τα 3,6-3,7Mhz να εχει πιασει και μετα απο λίγη ώρα κρασαρισμα απο 3,7 ουτε καν ανοιγε το μηχανημα, μεχρι 3,5 εχω καταφέρει να τον πάω σταθερά.
Θα δοκιμασω να δω και με τις δικες σου ρυθμισεις που πάω, το Loadline Calibration το ειχα πάντα enable θα δοκιμάσω και Disabled μπάς και εφταιγε κάπως και αυτο:hmm:
Ευχαριστω για την απάντηση σου!!!!
Κι εγώ δεν περίμενα να ανέβει με τέτοια ευκολία. Μάλλον έπεσα σε καλό κομμάτι όπως λες. Ο Q9450 μου έχει VID = 1.2125 V (πολύ χαμηλή), πράγμα που σημαίνει ότι ανεβαίνει εύκολα με μικρή VCORE.
Για το Loadline Calibration, η Intel προτείνει να είναι Disabled και ο λόγος είναι ότι στις μεταβάσεις από load σε idle μειώνονται οι κορυφώσεις τάσης που μπορεί να κάψουν τη CPU (η τάση "γονατίζει" λίγο σε load). Αν το έχεις Enabled η VCORE θα είναι καρφωμένη στην τιμή που της θέτεις ανεξάρτητα αν είναι σε load ή σε idle. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πιο σταθερή η CPU σε load, αλλά υπάρχει κίνδυνος καταπόνησης της CPU στις μεταβάσεις από load σε idle. Μάλλον τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν το κάνεις Disabled, δοκίμασέ το. Το σωστό και ασφαλές πάντως είναι να είναι Disabled.
Με τις τάσεις που έδωσα στα 3.6 GHz το σύστημα δεν έχει κολλήσει ούτε μία φορά σε διάστημα 1+ μήνα σε λειτουργία 24/7.
........Auto merged post: DrDSL πρόσθεσε 9 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα αργότερα ........
:redface: Διόρθωση του σαρδάμ της μητρικής στο post #31 (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3018293&postcount=31): :redface:
M/B: ASUS Rampage Formula (x48)
Και 'γω μια απο τα ιδια (περιπου) στο συστημα της υπογραφης.
3.7 με 465 FSB.
1.34 ρευμα.
Τα υπολοιπα προς το παρον ειναι στο auto διοτι βαριεμαι να τα φτιαξω μετα το clear mos:p
intel e8500 4.1 g o.c
ωραίος!!! :oneup: τι σύστημα έχεις ακριβώς, και τί ψύχτρα;;
DaveMurray
01-09-09, 10:58
Μια γενική ερώτηση παιδιά, για να μην ανοίγουμε συνέχεια νήματα, για τις ίδιες ερωτήσεις....
Γιατί σε έναν AMD Phenom 9650 (2,3ghz, πολλαπλασιαστής 11,5, 200 buss speed, 1800HT) όταν τον πήγα στα 2.76ghz βάζοντας τις μνήμες στα 333mhz (με αποτέλεσμα να πάει 800mhz) και ενώ έχω ελατώσει το HT από 1800mhz σε 1600mhz (πάει 1890κάτι) η 1400mhz (τον HT) πάει 1700κάτι, δίνοντας του λιγάκι ρευματάκι, και παίζοντας απολύτως σταθερά (τουλάχιστον για μια ώρα με το Prime95 64bit, (με default ρυθμίσεις), μου δείχνει ότι η μνήμη των onboard γραφικών να παίζει στα 675mhz; Κανονικά στα 800mhz δεν πρέπει να ήταν...;
(καλά οι θερμοκρασίες δεν είναι και οι καλύτερες, δεν φτουράει και πολλά το stock ανεμηστήρι)
(οι εικόνες είναι σε idle, και με το πείραγμα που του έκανα χρησιμοποιώντας το "Phenom MSR Tweaker, κατεβάζοντας του τον πολλαπλασιαστή και volt ακόμα παραπάνω, για καλύτερες θερμοκρασίες σε idle)
Να σημειώσω εδώ πως αυτό το "πρόβλημα" στα onboard "γραφικά" ----> (του κ@λου) είναι και στα άλλα προγράμματα, όπως everest, sandra, pcwizard, gpuz, εμφανίζεται δλδ το ίδιο
Οχι σωστα σου δειχνει την μνημη εφοσον ο διαιρετης των μνημων ειναι 1:1 και εσυ εχεις τις μνημες στα 333. Αν θες να παιζουν στα 800 αλλαξε ειτε τον διαιρετη τους ειτε ανεβασε το bus τους στα 400 με τον τωρινο διαιρετη.:)
DaveMurray
01-09-09, 11:14
από 333mhz δλδ να το πάω 400;
Xμ χμ, επειδή έχω μνήμες (jetram μουφέ) που δεν αντέχουν, εγώ θέλω πάση θυσία να είμαι κοντά στα 800mhz αλλά αν το πάω στο 400mhz στο bios, θα πάει 900+ και θα "κλ@νει" μετά :(
3:5 δεν είναι ο διαιρέτης; τα έχω χαμένα μάλλον, και το έχω πει, που πας ρε χωρίς ψύξη :(
ωραίος!!! :oneup: τι σύστημα έχεις ακριβώς, και τί ψύχτρα;;
intel e8500 3.16g (4.1 o.c)
mobo p5g
ddr2 1066 4*2giga crosair
nvidia gts250 1 giga
enermax 620w
asus triron 88 cpu cooler
nzxt lexa blackline case
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=200063&page=115
από 333mhz δλδ να το πάω 400;
Xμ χμ, επειδή έχω μνήμες (jetram μουφέ) που δεν αντέχουν, εγώ θέλω πάση θυσία να είμαι κοντά στα 800mhz αλλά αν το πάω στο 400mhz στο bios, θα πάει 900+ και θα "κλ@νει" μετά :(
3:5 δεν είναι ο διαιρέτης; τα έχω χαμένα μάλλον, και το έχω πει, που πας ρε χωρίς ψύξη :(
Τωρα προσεξα οτι ελεγες για την μνημη των onboard γραφικων. Μηπως απλα εχουν και καμποση ενσωματωμενη μνημη και για αυτο διαβαζεται σε αλλη συχνοτητα; Γιατι αλλιως ειναι καπως παραλογο με αυτον τον διαιρετη να παιζουν οι μνημες στα 675. Τις μνημες θα τις κοιτας μονο με το cpu-z για να αποφυγεις την συγχηση. :)
DaveMurray
01-09-09, 11:38
ναι, με όλα τα κοιτάζω, η μνήμες με 333mhz στο bios είναι κανονικά σαν "800mhz", ενώ των onboard γραφικών, με 333mhz στο bios, την δίχνει 675mhz..... Απαξ και βάλω 400mhz πχ στο bios, αυτό διορθώνεται και πάει στα 800mhz αλλά μετά πάει στο 960 η "κανονική μνήμη" ----> και με αυτό το σενάριο κανονικά θα έπρεπε και των γραφικών να είναι 960mhz μιας και χρησιμοποιεί την μνήμη του συστήματος, δεν έχει sideport μνήμη
η μνήμη που έχω παραχωρήσει στην onboard, είναι μόλις 128mhz για να αντέχει το aero, μιας και δεν είμαι gamer, κάνα cs:source όταν τύχει, και καμία ταινιούλα HD---> αύξησα στο shader clock για να παίζει καλύτερα τις ταινίες, τον πυρήνα δεν τον πείραξα)
(άει καλά, ελπίζω να κατάλαβες, στα λέω και μπερδεμένα)
Το σύστημά μου είναι
mobo ASROCK P43D1600TWINS-1394 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528434)
ram ddr2-800mhz (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554140)
cpu E8400 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558251)
χτες δοκίμασα overclock ανεβάζοντας τη συχνότητα του CPU sta 400MHZ (σύνολο 3.6Ghz)
έτρεξα prime95 για δύο ώρες βλέποντας ταυτόχρονα και high definition 720p
Σκεύτομαι να αλλάξω τις μνήμες σε ddr3-1333MHz ώστε να φτάσω το μέγιστο FSB του CPU και σίγουρα θα αλλάξω τον δίσκο του συστήματος με έναν velociraptor γιατί ο τωρινός δεν την παλεύει κάστανο.
σύντομα θα ποστάρω και results απο benchmarks, θερμοκρασίες και κατανάλωση
...δεν την παλεύει κάστανο.
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
του λάπτοπ μου στις 5400rpm ποιο γρήγορος είναι να φανταστείς. απλά τον είχα πάρει πριν καμια 5ετία κ σε αυτό το διάστημα ψώνιζα μόνο 500άρηδες για την αποθήκη. Ghost τώρα και άγιος ο θεός.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=200063&page=115
:respekt:
tonyspanos
06-09-09, 15:34
Το σύστημά μου είναι
mobo ASROCK P43D1600TWINS-1394 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528434)
ram ddr2-800mhz (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554140)
cpu E8400 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558251)
χτες δοκίμασα overclock ανεβάζοντας τη συχνότητα του CPU sta 400MHZ (σύνολο 3.6Ghz)
έτρεξα prime95 για δύο ώρες βλέποντας ταυτόχρονα και high definition 720p
Σκεύτομαι να αλλάξω τις μνήμες σε ddr3-1333MHz ώστε να φτάσω το μέγιστο FSB του CPU και σίγουρα θα αλλάξω τον δίσκο του συστήματος με έναν velociraptor γιατί ο τωρινός δεν την παλεύει κάστανο.
σύντομα θα ποστάρω και results απο benchmarks, θερμοκρασίες και κατανάλωση
Επειδή είχα την P45TS να σου πω ότι η μητρική είναι στόκος στις μνήμες... Άμα τις δώσεις κάτι παραπάνω από 1333Mhz δεν bootarei!!!! Αλλά από overclock στο auto σκίζουν!!! Ton E8400 E0 μου τον είχα 9 Χ 450 για πλάκα με ενεργό και το CPU QUIET FAN... :oneup:
Πάνω από 1333 δε σκοπεύω να βάλω (ούτε η τσέπη μου...) :p
το cpu quiet fan δεν το έχω χρησιμοποιήσει γιατί manual ρύθμιση για τον ανεμιστήρα
http://www.youtube.com/watch?v=iNuO50NMEt4
tonyspanos
23-10-09, 22:44
Everyday Perfomance :twisted:
Vcore 1,3625 Load Line Calibration Disabled.
Vpll 1,58
Vnb 1,41
Vtt 1,2
CpuGTL 0.67
NbGTL 0.61
@ ADSLgr.com All rights reserved.