PDA

Επιστροφή στο Forum : Δεν αντέχεται ο θορυβος του ανεμιστηρα του cpu

DarkDante
27-06-09, 18:55
Γεια σας.Για αλλη μια φορα θελω τα φωτα σας.Εχω εναν intel core 2 quad q9300.Αν και απο αποψη επιδοσεων ειμαι απολυτα ευχαριστημενος,απο αποψη θορυβου δεν ειμαι.Τους πρωτους μηνες ηταν μια χαρα απο θορυβο.Τωρα τελευταια ομως κανει πολυ θορυβο το ανεμηστηρακι του.Το pc ειναι πεντακαθαρο απο σκονη κ.λ.π,το ιδιο και το ανεμηστηρακι του cpu.Μηπως μπορω απο καμια ρυθμιση να το βελτιωσω,π.χ. στα voltages;Στο speed fan φτανει τα 3300rpm.Το θεμα ειναι οτι ενω στην αρχικη εκκινιση ειναι οκ 2500-2600rpm μετα απο 15 λεπτα φτανει τα 3300rpm.Ενω δεν κανω τιποτα.Μερικες φορες το αφηνω απλα ανοικτο και μου παιρνει τα αυτια μετα απο λιγη ωρα.Ευχαριστω πρωκαταβολικα.

WAntilles
27-06-09, 19:01
Αν έχεις Asus motherboard να ενεργοποιήσεις το Q-Fan στο BIOS, στη ρύθμιση silent.

Αυτό το κρατά στις 1.500 RPM.

Αν δεν έχεις, τότε κάνε τη δουλειά αυτή με software.

DarkDante
27-06-09, 19:06
Εχω AsRock motherboard.Οταν λες με software μπορεις να πεις και ενα παραδειγμα;Επισης αν πουμε οτι με το software τον βαζω τον ανεμιστηρα στις 1500rpm δεν θα αυξησει τη θερμοκρασια του επεξεργαστη,με αποτελεσμα μια μειωση στο μεσο χρονο ζωής του ή τις επειδοσεις του;

tedd
27-06-09, 20:23
Aλλαξε ψυκτρα με κάποια άλλη με 12άρι ανεμηστηρα να ησυχάσεις

Αν ρίξεις τις στροφές σιγουρα η θερμοκράσια θα ανέβει αλλά το αν μειωνεται ο χρόνος ζωης του εξαρταται και σε τι θερμοκρασίες πάει η cpu αν πηγαινει στους 60-70 ναι τοτε υπάρχει πρόβλημα να εισαι στους 40-50 δεν υπάρχει.

Για το software μαλλον το εννοει το προγραμμα που υπάρχει στο cd τηs μητρικής όπου με αυτό μπορεις να ρυθμίσεις με ποσες στροφες θες να γυρίζει το fan αναλόγως της θερμοκρασίας της cpu.

DarkDante
27-06-09, 21:44
Οκ.Για ψυκτρα θα πηγαινα τωρα το καλοκαιρι αν εβλεπα οτι ειχα προβλημα με τις θερμοκρασιες.Αλλα μιας και μπορω να διαθεσω χρηματα αν εχετε να προτεινετε καμια,πειτε την.

leros2004
27-06-09, 22:12
Ο επεξεργαστής είναι oc? Ποια μητρική έχεις ακριβώς μήπως και μπορείς να ρυθμίσει κάτι .
Πριν αγοράσεις ας κάνεις 1 προσπάθεια μέσω bios....

SugarAddicted
27-06-09, 22:56
Εγώ σε επεξεργαστή Q9550 έβαλα αυτήν SCYTHE SCNJ-2000 NINJA 2 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807936) και είδα μεγάλη διαφορά σε θόρυβο και θερμοκρασίες. (Λίγο δύσκολη στην εγκατάσταση καθώς είναι τεράστια)

billgeo
09-07-09, 19:59
Η ΛΥΣΗ:

http://www.cool-clean-quiet.com/blog/tag/ultimate-noise-absorption-material
ή
http://www.sidewindercomputers.com/akpanorekit.html

(εχω αυτο της Akasa, πολυ καλη δουλεια!)

manicx
10-07-09, 11:01
Μία απλή ερώτηση. Τι θερμοκρασία έχεις στην CPU σου;

psolord
10-07-09, 12:19
Οκ.Για ψυκτρα θα πηγαινα τωρα το καλοκαιρι αν εβλεπα οτι ειχα προβλημα με τις θερμοκρασιες.Αλλα μιας και μπορω να διαθεσω χρηματα αν εχετε να προτεινετε καμια,πειτε την.

Μία μικρούλα Xigmatek 963 (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1054201&x=30&category=69977719&catalog=20) θα σου είναι υπεραρκετή!

DaveMurray
10-07-09, 16:06
LOL, εμένα φτάνει στις 5000+ στροφές (μαμίσια amd ψύκτρα/ανεμιστήρας ---> βέβαια θα πάρω άλλο...), καθαρό και καινούριο το κουτί, και το ανεμιστηράκι.

Αν δεν αντέχεται στις 3300 στροφές, τόττε τι να πω εγώ :p :p LOL (πάντως και 10000 στροφές να ήταν, και να πέταγε το κουτί, χαχαχα, δεν με ενοχλεί ο θόρυβος :p)

mirtiano
15-07-09, 13:51
ΜΙΑ ΣΥΒΟΥΛΗ:

Μην κανεις τιποτα απολυτως,αν δεν μαθεις για ποιο λογο γυρναει σε τοσες στροφες.
1. Λογω καποιου αθελητου πειραγματος των ρυθμισεων του bios που δεν το προσεξες και οι στροφες δεν συμβαδιζουν με τις θερμοκρασιες;
2. Μηπως η μητρικη επαθε καποιο ψιλοεμφραγμα και εχασε πλεον την ικανοτητα της προηγουμενης περιπτωσης;
3. Λογω εμφανισης μεγαλων θερμοκρασιων στη cpu που καλο θα ηταν να αναρωτηθεις γιατι ετσι ξαφνικα και να ερευνησεις το θεμα μηπως κατι αλλο συμβαινει; (πχ απο ποτε εχεις να αλλαξεις την παστα στην βαση της ψυκτρας; Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα απο καποια ζημια και δεν παταει καλα; Μην σου φαινεται περιεργο μεχρι και σπασιματα εχουν παρατηρηθει αν και σπανια βεβαια σε ψυκτρες και μητρικες (οι τελευταιες λογου βαρους ψυκτρας σε συνδιασμο με αποτομα τρανταγματα κλπ)).
4. Μηπως ο ανεμιστηρας που βγαζει στην πισω πλευρα εχει αρχισει και χανει στροφες και δεν πεταει εξω τον ζεστο αερα οπως παλιοτερα;

Τωρα που εχει ζεστες ερευνησε καλα την υποθεση και εφοσον βρεις ακριβως τι συμβαινει τοτε ξεκινας για αντικαταστασεις,γιατι αν το κανει λογω ξαφνικων μεγαλων θερμοκρασιων κατι αλλο παιζει.Να μην το ανακαλυψεις;
Αν ειναι απο φυσιολογικες θερμοκρασιες και δουλευει καλα ο αυτοματισμος στροφες ανα θερμοκρασια τοτε το βραδι ή στο ξεκινημα που ειναι ''κρυο'' θα ειναι πιο αθορυβος ο ανεμιστηρας.

Και οπως σε ρωταει και ο manicx απαντησε: Τι θερμοκρασιες εχεις; Βασικο για να σε βοηθησουμε... (αν δεν εχεις σχετικο προγραμμα κατεβασε το speedfan που αν θυμαμαι καλα υπαρει στα downloads του παροντος site).

@ ADSLgr.com All rights reserved.