PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρωτόκολλα Σύνδεσης και Πάροχοι



rdrnws
28-06-09, 15:14
Πρίν λίγο καιρό βοήθησα φίλο με την εγκατάσταση ενός Siemens ρουτερ σε τελλας. Μου έκανε εντύπωση ότι δεν μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει με pppoE και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω ppp over ATM πρωτόκολο. Σε σχετική μου ερώτηση στην εταιρία δεν πήρα σαφή απάντηση, παρά μόνο ότι και τα δύο θα έπρεπε να δουλεύουν. Έχω λοιπόν τις εξής βασικές απορίες.

1. Όλα τα ρουτερ υποστηρίζουν ppp over ethernet, σωστά?
2. Μόνο κάποια ρουτερ υποστηρίζουν ppp over ΑΤΜ?
3. ΄Ολοι οι πάροχοι στην Ελλάδα υποστηρίζουν ppp over ethernet ή όχι?????

........Auto merged post: rdrnws πρόσθεσε 43 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Και,

4. Με connx στα 2 Μbps θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω pppoE?

kalanemos
28-06-09, 15:17
Θεωρητικα απο σημερα και πέρα ,
όλοι πρεπει να χρησιμοποιουμε μόνο PPPoE

Εχω δει ομως καποιες συνδεσεις tellas που παιζαν μόνο σε PPPoA

rdrnws
28-06-09, 15:24
Θεωρητικα απο σημερα και πέρα ,
όλοι πρεπει να χρησιμοποιουμε μόνο PPPoE

Εχω δει ομως καποιες συνδεσεις tellas που παιζαν μόνο σε PPPoA

Όπως αυτή που μου έτυχε εμένα. Επειδή δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με αυτά, είχα την αμφιβολία ότι ίσως κάτι έκανα εκεί λάθος...

Από την θεωρία στην πράξη: o ΟΤΕ τί δουλεύει? Επειδή η προσωπική μου σύνδεση είναι connx, αλλά μέχρι τώρα είχα μόνο μοντεμ (pppoA εξ ορισμού), θα ήθελα να μάθω αν το pppoE υποστηρίζεται απροβλημάτιστα σε όλες τις ταχύτητες πριν σκάσω 40+ ευρώπουλα για ένα ρουτεράκι.

Α, μη μου πείτε να ρωτήσω τον ΟΤΕ παρακαλώ :-)

SfH
28-06-09, 16:40
Έχω δοκιμάσει σε οτε και τα 2 και λειτουργήσανε απροβλημάτιστα.

emeliss
28-06-09, 16:59
Κακώς έχεις συνδέσει το ppoa/pppoe με το μόντεμ/ρούτερ. Αν αυτό σε σταματά από την αγορά ενός ρούτερ, προχώρα χωρίς φόβο.

Το αν θα παίξει σε PPPoA ή PPPoE ή και στα δύο έχει να κάνει με την παραμετροποίηση του τερματικού κόμβου PPP που δεν είναι ένας σε κάθε πάροχο.

Έχει δει κανένας ρούτερ που να μην υποστηρίζει και τα δύο είδη ενθυλάκωσης;

ps. Όταν άλλαζες το encapsulation, άλλαζες και το multiplexing;

rdrnws
29-06-09, 07:20
...
ps. Όταν άλλαζες το encapsulation, άλλαζες και το multiplexing;

Δε θυμάμαι. Θα έπρεπε;

stefkon
29-06-09, 13:44
Και τα 2 δουλεύουν.

emeliss
29-06-09, 14:30
Δε θυμάμαι. Θα έπρεπε;
Έχε σαν κανόνα PPPoA-VC.MUX και PPPoE-LLC και δεν θα χάσεις. Σε τέτοιες αλλαγές καλό είναι να κάνεις restart το router.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.