PDA

Επιστροφή στο Forum : Asus P5Q3 + Crucial balistix - No 'cold' boot

vaggos2007
28-06-09, 23:52
Καλησπερα Παίδες.

Κιανούργιο PC> ASUS 55Q3, 2X 2GB CRUCIAL BL2KIT25664TA1336 BALISTIX TRACER, CORE 2 DUO E8400 ktl

Το πρόβλημα παει ως εξής
- Eγκτάσταση Vista και drivers κομπλέ με τα απαραίτητα restart. ΟΛΑ ΟΚ
- Δευτερη μέρα. Ανοιγω PC, pernaei τις πρώτες οθόνες (bios ktl) και κολάει πριν μπεί στα windows (μαυρη οθόνη). Δεν δίνω και πολύ σημασία πατάω reset κουμπί bootαρει κανονικά οπότε λέω ΟΚ.
- Τρίτη μερα. Μια απο τα Ιδια οπότε Ψίλοι στα αυτιά μου μπήκανε....
- Επόμενες μέρες το πρόβλημα συνεχίζει ..... (προφανως το έκανε απο την πρώτη νερα αλλά αφου έκανα restart για τους driver δεν το παρατήρησα).
Χρειάζεται να κάνω restart με το κουμπί κανα 2-3 φορές )ανάολογα τα κέφια) για να μπεί. Μετά όσα restart και να ξανακάνω δεν κολλαέι..

- Βγαζω DVD (SATA), τα ίδια
- Κοιτάζω net, κάνω update στο bios με το τελευταίο της asus τα ίδια
- Σκαλίζω bios τα ίδια.
Το μόνο που καταφερα είναι να φτάσω να χρειάζονται δύο reboot (κουμπάκι)
- Προχτές έκανα και fornat, XP αυτή τη φορά, πάλι τα ίδια @###@@@!!!

Εχω κταλήψει ότι μάλλον πρέπει να ρυθμίσω την μνήμη MANUAL.
- Πάω bios, Ai tweaker, Ai Overlock tuner, επιλεγω manual ή XMP, εμφανίζεται το eXtrene Memoy Orofile αλλά που στα κομματια θα βάλω τις ρυθμίσεις 6-6-6-20 ??
Η΄Μήπως μου ξεφευγει καμιά βασική λεπτομέρεια...????

Κάθε ιδέα - βοήθεια ευπροδεκτη :help: :smile:

alexgk
29-06-09, 03:34
Δοκίμασε μόνον με τα 2 από τα 4dimm μνήμης. Έχω διαβάσει πως τα 4 slots μνήμης όταν είναι γεμάτα στις asus κάποιες φορές παρουσιάζονται προβλήματα.

vaggos2007
01-07-09, 19:55
Δύο είναι τα dimm και εχω δοκιμασει και με ένα ... ττποτις μια απο τα ίδια....

thank you πάντως για την απάντηση.....

κανας άλλος καμιά ιδέα ρε παιδιά.......

dikal
01-07-09, 23:00
Πήγαινέ τον πίσω και ζήτα να στον φτιάξουν. Αν πρόκειται για ασυμβατότητα, ας βάλουν όποιες μνήμες λειτουργούν σωστά. Οι μνήμες είναι στο QVL?

alexgk
01-07-09, 23:51
Δε θυμάμαι αν έχεις κάνει bios update για τυχόν ενημερώσεις στο bios για τα νέο hardware που κυκλοφορεί και για την αποφυγή ασυμβατοτήτων.

euklidis
06-07-09, 04:47
Ειναι η προηγουμενη μου μητρικη. Δυστυχως εχει πολλες ασυμβατοτητες με μνημες. Δοκιμασε με ΟCZ platinum@1600 αλλιως ισως παιξουν οι Corsair XMS3@1600. Μετα πας σε πολυυυυ ακριβες μνημες...

vaggos2007
09-07-09, 00:03
Καλησπέρα.

Δυστυχως δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ και πολύ με το pc τις τελευταίες μέρες....

dikal > Να τον πάω πίσω δεν παίζει γιατί αφού μόνος μου διάλεξα τα hardware και έφτιαξα το pc λογικά θα με χρεώσουν για ότι κάνουν και αμφιβάλλω αν θα βγάλουν άκρη ή θα μου που το απλο οτι είναι ασυμβατότητα και πρέπει να αλάξω μνήμες με άλλη μάρκα...

alexgk> Τα update τά είχα κάνει ακριβώς όπως λέει στο site της Asus αλλά μια απο τα ίδα...

euklidis > Περαστικά μας λοιπον φίλε....
Να τις βράσω τις DDR3 και τις παράλληλες λειτουργίες των μνημών ....
Αφου παραμυθιαζόμαστε ότι θα δούμε πιο γρήγορο pc.... :cool:
Προσωπικά το 88-90%΄είναι ντερνετ+office και το υπολοιπο dvd...
Εδω και καιρό 0 installed games... :p :p

>>>> Τελευταία ανανέωση ... XP + Μνήμες στα δύο πρώτα slot κολλητα όλα ΟΚ (Προς το παρόν τουλάχιστον)
Θα δοκιμάσω μερικές μέρες ακόμα έτσι και μετα ξανα format, Vista και test με αλλαγή θέσεων στις μνήμες .....

Η νεκροψία θα δείξει ........:piratefla

P.S. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις-σχόλια ...
Ρίχτε και άλλα μπας και βγάλουμε άκρη....

alexgk
09-07-09, 11:59
"Εχω κταλήψει ότι μάλλον πρέπει να ρυθμίσω την μνήμη MANUAL.
- Πάω bios, Ai tweaker, Ai Overlock tuner, επιλεγω manual ή XMP, εμφανίζεται το eXtrene Memoy Orofile αλλά που στα κομματια θα βάλω τις ρυθμίσεις 6-6-6-20 ??
Η΄Μήπως μου ξεφευγει καμιά βασική λεπτομέρεια...????"

Στείλε ένα email στο support της μητρικής και ρώτησέ τους. Γράψε επίσης και ποιες μνήμες έχεις βάλει ;)

crypter
09-07-09, 16:09
Εχω κταλήψει ότι μάλλον πρέπει να ρυθμίσω την μνήμη MANUAL.
Η΄Μήπως μου ξεφευγει καμιά βασική λεπτομέρεια...????

Δες εδω http://www.hardwaresecrets.com/article/26
Αλλαζεις ουσιαστικα τις τιμες των ρυθμισεων που γραφουν:
CL: CAS Latency, tRCD: RAS to CAS Delay, tRP: RAS Precharge, tRAS: Active to Precharge Delay αντιστοιχα.

euklidis
18-07-09, 17:39
Δες ΕΔΩ (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555273)
Αυτες θα λυσουν μια και καλη το προβλημα με τις μνημες. Παιζουν απροβληματιστα και ειναι Asus certified...

@ ADSLgr.com All rights reserved.