PDA

Επιστροφή στο Forum : Από 8Mbps σε 24Mbps. Τι με συμβουλεύετε;



jimmy900
29-06-09, 15:10
Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι να βάλω Conn-X 24Mbps. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ (134) και το σήκωσε μια κοπέλα. Με ρώτησε εάν η 8 Mbps σύνδεση είναι συμβατή. Είναι και με το παραπάνω της είπα, και όντως έτσι είναι. Με είπε ότι η απόσταση είναι λίγο μεγάλη, ενώ κανονικά πρέπει να είναι 1,5 χλμ (από το κέντρο του ΟΤΕ). ''Με δική σας επιφύλαξη μπορούμε να δοκιμάσουμε την 24Mbps και εάν δεν είναι συμβατή θα την υποβαθμίσουμε ξανά στα 8Mbps''. Αρχικά απογοητεύτηκα! Μετά πρόσθεσε εκείνη: ''Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να την υποβαθμήσουμε, μπορείτε να πάρετε στο 121 και να ρυθμίσετε την adsl γραμμή, ούτως ώστε να είναι συμβατή (εννοώ χαμηλότερη ταχύτητα πχ. 15Mbps). (αυτό με παροτρύνει να προχωρήσω στην διαδικασία της αναβάθμισης) Της είπα ότι θα ξανατηλεφωνήσω. Θέλω 24 Mbps και λέω να το δοκιμάσω.
(Εάν τυχαίνει κάποιος να γνωρίζει την περιοχή: Μένω νομό Θεσ/νίκης στον Δήμο Μηχανιώνας. Απόσταση πρέπει να είναι γύρω στα 3-3,5χλμ από το κέντρο του ΟΤΕ. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά εφόσον μου λέει ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτό σημαίνει ότι έχω κάμποσες ελπίδες).

Τι με προτείνετε να κάνω? Να κάτσω έτσι όπως είμαι ή να δοκιμάσω; Έτσι και αλλιώς αφού λέει αυτή ότι μπορούμε να την ρυθμίσουμε γιατί να μην δοκιμάσω

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Δημήτρης

vaggos_fromhell
29-06-09, 15:13
Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι να βάλω Conn-X 24Mbps. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ (134) και το σήκωσε μια κοπέλα. Με ρώτησε εάν η 8 Mbps σύνδεση είναι συμβατή. Είναι και με το παραπάνω της είπα, και όντως έτσι είναι. Με είπε ότι η απόσταση είναι λίγο μεγάλη, ενώ κανονικά πρέπει να είναι 1,5 χλμ (από το κέντρο του ΟΤΕ). ''Με δική σας επιφύλαξη μπορούμε να δοκιμάσουμε την 24Mbps και εάν δεν είναι συμβατή θα την υποβαθμίσουμε ξανά στα 8Mbps''. Αρχικά απογοητεύτηκα! Μετά πρόσθεσε εκείνη: ''Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να την υποβαθμήσουμε, μπορείτε να πάρετε στο 121 και να ρυθμίσετε την adsl γραμμή, ούτως ώστε να είναι συμβατή (εννοώ χαμηλότερη ταχύτητα πχ. 15Mbps). (αυτό με παροτρύνει να προχωρήσω στην διαδικασία της αναβάθμισης) Της είπα ότι θα ξανατηλεφωνήσω. Θέλω 24 Mbps και λέω να το δοκιμάσω.
(Εάν τυχαίνει κάποιος να γνωρίζει την περιοχή: Μένω νομό Θεσ/νίκης στον Δήμο Μηχανιώνας. Απόσταση πρέπει να είναι γύρω στα 3-3,5χλμ από το κέντρο του ΟΤΕ. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά εφόσον μου λέει ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτό σημαίνει ότι έχω κάμποσες ελπίδες).

Τι με προτείνετε να κάνω? Να κάτσω έτσι όπως είμαι ή να δοκιμάσω; Έτσι και αλλιώς αφού λέει αυτή ότι μπορούμε να την ρυθμίσουμε γιατί να μην δοκιμάσω

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Δημήτρης

Δώσε τα στατιστικά attenuation και snr margin από τη σελίδα του ρούτερ σου για να δούμε ακριβή απόσταση και θόρυβο γραμμής.

jimmy900
29-06-09, 16:32
Δώσε τα στατιστικά attenuation και snr margin από τη σελίδα του ρούτερ σου για να δούμε ακριβή απόσταση και θόρυβο γραμμής.

Για κάποιο λόγο δεν ανοίγει η σελίδα του router μου.Αργεί, ενώ δείχνει ότι φορτώνει. Μόλις ανοίξει θα σου απαντήσω. Μερικές φορές ανοίγει , μερικές όχι. Ξέρεις γιατί το κάνει αυτό?

........Auto merged post: jimmy900 πρόσθεσε 38 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Καμιά απάντηση...

stefkon
29-06-09, 17:48
Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι να βάλω Conn-X 24Mbps. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ (134) και το σήκωσε μια κοπέλα. Με ρώτησε εάν η 8 Mbps σύνδεση είναι συμβατή. Είναι και με το παραπάνω της είπα, και όντως έτσι είναι. Με είπε ότι η απόσταση είναι λίγο μεγάλη, ενώ κανονικά πρέπει να είναι 1,5 χλμ (από το κέντρο του ΟΤΕ). ''Με δική σας επιφύλαξη μπορούμε να δοκιμάσουμε την 24Mbps και εάν δεν είναι συμβατή θα την υποβαθμίσουμε ξανά στα 8Mbps''. Αρχικά απογοητεύτηκα! Μετά πρόσθεσε εκείνη: ''Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να την υποβαθμήσουμε, μπορείτε να πάρετε στο 121 και να ρυθμίσετε την adsl γραμμή, ούτως ώστε να είναι συμβατή (εννοώ χαμηλότερη ταχύτητα πχ. 15Mbps). (αυτό με παροτρύνει να προχωρήσω στην διαδικασία της αναβάθμισης) Της είπα ότι θα ξανατηλεφωνήσω. Θέλω 24 Mbps και λέω να το δοκιμάσω.
(Εάν τυχαίνει κάποιος να γνωρίζει την περιοχή: Μένω νομό Θεσ/νίκης στον Δήμο Μηχανιώνας. Απόσταση πρέπει να είναι γύρω στα 3-3,5χλμ από το κέντρο του ΟΤΕ. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά εφόσον μου λέει ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτό σημαίνει ότι έχω κάμποσες ελπίδες).

Τι με προτείνετε να κάνω? Να κάτσω έτσι όπως είμαι ή να δοκιμάσω; Έτσι και αλλιώς αφού λέει αυτή ότι μπορούμε να την ρυθμίσουμε γιατί να μην δοκιμάσω

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Δημήτρης


Αν η απόσταση είναι τόσο μεγάλη, τότε δεν έχει νόημα να βάλεις 24άρα, εκτός αν σε ενδιαφέρει το upload.
Υπό "ιδανικές" συνθήκες στα 3χλμ θα συγχρονίζεις περίπου στα 10Mbps.
Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις στα 24Mbps και αν έχεις προβλήματα αλλάζεις στα 8Mbps

jimmy900
29-06-09, 18:51
Αν η απόσταση είναι τόσο μεγάλη, τότε δεν έχει νόημα να βάλεις 24άρα, εκτός αν σε ενδιαφέρει το upload.
Υπό "ιδανικές" συνθήκες στα 3χλμ θα συγχρονίζεις περίπου στα 10Mbps.
Φυσικά μπορείς να δοκιμάσεις στα 24Mbps και αν έχεις προβλήματα αλλάζεις στα 8Mbps

Αυτό θα κάνω! Θα δοκιμάσω.Έχεις δίκιο φίλε μου. Το upload με ενδιαφέρει πιο πολύ! Η απόσταση επηρεάζει και το upload λογικά. Εάν για παράδειγμα έχω 10Mbps, το upload πόσα Kbps θα είναι?

stefkon
29-06-09, 19:11
Αυτό θα κάνω! Θα δοκιμάσω.Έχεις δίκιο φίλε μου. Το upload με ενδιαφέρει πιο πολύ! Η απόσταση επηρεάζει και το upload λογικά. Εάν για παράδειγμα έχω 10Mbps, το upload πόσα Kbps θα είναι?

Θα συγχρονίζεις λιγότερο απο 1Mbps, υπό "ιδανικές" συνθήκες.
Δοκιμάζεις και βλέπεις.
Το βασικό είναι να μην έχεις προβλήματα με "αποσυγχρονισμούς".

jimmy900
29-06-09, 21:22
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όταν λες αποσυγχρονισμούς εννοείς το οτι κολλάει το ιντερνετ? (Μετά από αυτό κάνω reset και επανέρχεται?) Λες να φάω πολύ ζόρι?

baskon
29-06-09, 21:31
Αν δε μας δωσεις χαρακτηριστικα του ρουτερ δε μπορουμε να σου πουμε τιποτα..
Για το οτι μια μπαινει και μια οχι πες μας τι ρουτερ εχεις.
Μπαινεις με firefox /explorer ?
Οπως και να εχει παντως η δοκιμη αξιζει στα 24 κυριως για το upload.
Δεν ειναι απαραιτητο επειδη θα πιανεις 10 mbit οτι θα ειναι χαμηλοτερο και το upload..Μπορει να ειναι κανονικο ..

manicx
29-06-09, 21:49
Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι να βάλω Conn-X 24Mbps. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ (134) και το σήκωσε μια κοπέλα. Με ρώτησε εάν η 8 Mbps σύνδεση είναι συμβατή. Είναι και με το παραπάνω της είπα, και όντως έτσι είναι. Με είπε ότι η απόσταση είναι λίγο μεγάλη, ενώ κανονικά πρέπει να είναι 1,5 χλμ (από το κέντρο του ΟΤΕ). ''Με δική σας επιφύλαξη μπορούμε να δοκιμάσουμε την 24Mbps και εάν δεν είναι συμβατή θα την υποβαθμίσουμε ξανά στα 8Mbps''. Αρχικά απογοητεύτηκα! Μετά πρόσθεσε εκείνη: ''Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να την υποβαθμήσουμε, μπορείτε να πάρετε στο 121 και να ρυθμίσετε την adsl γραμμή, ούτως ώστε να είναι συμβατή (εννοώ χαμηλότερη ταχύτητα πχ. 15Mbps). (αυτό με παροτρύνει να προχωρήσω στην διαδικασία της αναβάθμισης) Της είπα ότι θα ξανατηλεφωνήσω. Θέλω 24 Mbps και λέω να το δοκιμάσω.
(Εάν τυχαίνει κάποιος να γνωρίζει την περιοχή: Μένω νομό Θεσ/νίκης στον Δήμο Μηχανιώνας. Απόσταση πρέπει να είναι γύρω στα 3-3,5χλμ από το κέντρο του ΟΤΕ. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά εφόσον μου λέει ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτό σημαίνει ότι έχω κάμποσες ελπίδες).

Τι με προτείνετε να κάνω? Να κάτσω έτσι όπως είμαι ή να δοκιμάσω; Έτσι και αλλιώς αφού λέει αυτή ότι μπορούμε να την ρυθμίσουμε γιατί να μην δοκιμάσω

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Δημήτρης

Φίλε καρντάση, κοίταξε λίγο τα στατιστικά του router σου. Να δεις πόσο είναι το Attenuation. Είναι το α και το ω για να δεις πόσο θα κλειδώσεις. 3-3,5 για ΟΤΕ είναι κομματάκι πολλά. Εγώ με 2,5 και κλειδώνω στα 10. Εγώ σου προτείνω να δοκιμάσεις αλλά πιο πριν να δεις στο router πόσο συγχρονίζεις στα 8 και με τι attenuation.

panteraz
29-06-09, 22:18
σα να ειναι μακρια τα 3,5 χλμ



10 - 11 θα πιασεις αλλα θα εχεις στο 1G to upload αμα το θελεις το αφηνεις εκει

διαφορετικα αστο 8 .

στο 121 δε θα σου ρυθμίσουν ταχυτητα οι ταχυτητες ειναι 3 2-8-24

jimmy900
29-06-09, 22:29
Έχω Sagem F@st 2404 (από τον ΟΤΕ)
Και τον Mozilla και τον Explorer χρησιμοποιώ. Και στους 2 αυτό συμβαίνει. Από την αρχή έτσι.
Αυτό το attenuation που το βλέπω. Ανοίγει η σελίδα αλλά δεν το βρίσκω.
Όσο για αυτό που είπα με το 121 , αυτή μου το είπε. Είπε ότι εάν θέλω μπορώ να την μειώσω.

http://img34.imageshack.us/img34/7947/62933109.jpg

manicx
29-06-09, 22:44
Τι σου έχει στο status και τι στο Internet Connection;

jimmy900
30-06-09, 00:56
Eπιτέλους!!! Το βρήκα!!! : http://img14.imageshack.us/img14/534/12210342.jpg

Είναι καλά τα νούμερα;

johnson
30-06-09, 01:34
Καλύτερα απ'ότι περιμέναμε.

12 μέχρι 15mbits λέω εγώ αλλά δώσε βάση σε αυτά που θα σου πούνε τα υπόλοιπα παιδιά γιατί κατέχουν καλύτερα το θέμα με τις adsl.

jimmy900
30-06-09, 09:19
Καλύτερα απ'ότι περιμέναμε.

12 μέχρι 15mbits λέω εγώ αλλά δώσε βάση σε αυτά που θα σου πούνε τα υπόλοιπα παιδιά γιατί κατέχουν καλύτερα το θέμα με τις adsl.

Σε ευχαριστώ φίλε μου:oneup: . Μέχρι το απογευματάκι θα έχω κάνει την αναβάθμιση (θα την δηλώσω). Περιμένω και άλλες απόψεις, για όποιον θέλει να ενημερώσει

Ένα ευχαριστώ, σε όλους,
Δημήτρης

manicx
30-06-09, 11:08
Καλά είναι. Αν πάρεις τηλέφωνο στο 134, θα σου πουν και την ακριβή απόσταση από το DSLAM αλλά και εκτιμώμενη ταχύτητα. Στην περίπτωση σου θα είναι γύρω στα 11 mbps οπότε μετά υπολόγισε και άλλους παράγοντες. Εγώ με Attenuation 34 συγχρονίζω στα 10 mbps

vaggos_fromhell
30-06-09, 11:44
Παιδιά διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά με 30 snr margin downstream δεν θα πιάσει πολύ πάνω από 10 mbps;

jimmy900
30-06-09, 13:05
Συμφωνείτε με τον υπολογισμό που έκανε ο ''johnson'', ως προς την ταχύτητα?

manicx
30-06-09, 13:53
Πάρε το 134 και ρώτα πόσο θα συγχρονίσεις. Δώσε το τηλέφωνο και ρώτα αυτό. Θα σου πουν καθώς στο σύστημα τους το βλέπουν.

jimmy900
30-06-09, 14:43
Παιδιά δεν το πιστεύω και ούτε και εσείς θα το πιστεύεται! Πήρα 12 και στις 2 το μεσημέρι είχα 24 Mbps. Έχω τρελαθεί με τις ταχύτητες αυτή την στιγμή στο torrent γράφει 1.9MB/s
Αυτό από flashget! http://img7.imageshack.us/img7/309/33100275.jpg
Από την σελίδα του ρούτερ μου:

Χθες το βράδυ:http://img32.imageshack.us/img32/9562/63422621.jpg

Τώρα: http://img526.imageshack.us/img526/1492/53486162.jpg

Όλα αυτά μέσα σε 2 ώρες. Πως γίνεται αυτό? Μπράβο ΟΤΕ

Ακούω σχόλια.. Εγώ έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!!!!

Ευχαριστώ σε όλους

manicx
30-06-09, 14:50
Αν είσαι ήδη στον ΟΤΕ, σου κάνουν την αναβάθμιση άμεσα. Μην μένεις με το στόμα ανοιχτό. ΤΟ μόνο περίεργο είναι ότι με 32 attenuation συγχρονίζει πολύ ψηλά. Σίγουρα τα στοιχεία του router σου είναι σωστά; Τέτοιο συγχρονισμό θα είχες με attenuation κάτω του 10.

jimmy900
30-06-09, 14:57
Ναι φίλε μου! Σωστά είναι! Έμεινα με το στόμα ανοιχτώ γιατί μέσα σε 2 ώρες έγινε μια τέτοια αναβάθμιση. Η Κοπελιά στο τηλέφωνο μου είπε 5 εργάσιμες μέρες..

vaggos_fromhell
30-06-09, 15:17
Εγώ σας το λεγά ότι με 30 snr αποκλείεται να έχει μόνο 15 mbps.

manicx
30-06-09, 15:57
Εγώ σας το λεγά ότι με 30 snr αποκλείεται να έχει μόνο 15 mbps.

Μα το SNR πέφτει στα 24. Τώρα πόσο έχει;

zoug100
30-06-09, 16:37
παιδες για να μην ανοιγω ασκοπα νεο θεμα.λοιπον.πηρα σημερα το πρωι στο 134 και ρωτησα αν μπορουν να μου πουν τι ταχυτητα θα επιανα αν εβαζα 24αρα.και μου ειπαν 13Μbps.μου φανηκαν ομως λιγα γιατι μενω σε ευθεια απο το dslam που ανηκω 180μετρα(2 οικοδομικα τετραγωνα).ειναι στανταρ αραγε οτι θα κλειδωνω τοσο που μου ειπαν απο το 134?ξενερωσα λιγο με το 13Μbps που μου ειπε να πω την αληθεια.βαζω και τα στατιστικα μου να δειτε

johnson
30-06-09, 16:58
Απίστευτο... οποιαδήποτε και να είναι η απόσταση σου, η γραμμή είναι διαμάντι!
Πολύ τυχερό σε βρίσκω φίλε! Εγώ με attenuation 28 πιάνω ~12-13μβιτ αλλά η γραμμή μου δεν είναι η καθαρότερη. Σίγουρα κάτι λάθος έπαιζε με το attenuation στη περίπτωση σου, τα 32 δε γίνεται να πιάνουν 20άρες! Για δες λίγο τώρα τα στοιχεία του ρούτερ και στείλτα μας για να τσεκάρουμε πάλι, είμαι πολύ περίεργος να δω τι αναφέρουν τώρα.

........Auto merged post: johnson πρόσθεσε 1 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα αργότερα ........


παιδες για να μην ανοιγω ασκοπα νεο θεμα.λοιπον.πηρα σημερα το πρωι στο 134 και ρωτησα αν μπορουν να μου πουν τι ταχυτητα θα επιανα αν εβαζα 24αρα.και μου ειπαν 13Μbps.μου φανηκαν ομως λιγα γιατι μενω σε ευθεια απο το dslam που ανηκω 180μετρα(2 οικοδομικα τετραγωνα).ειναι στανταρ αραγε οτι θα κλειδωνω τοσο που μου ειπαν απο το 134?ξενερωσα λιγο με το 13Μbps που μου ειπε να πω την αληθεια.βαζω και τα στατιστικα μου να δειτε

Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα με τη γραμμή σου, άνετα θα κλειδώνεις πολύ πάνω από τα 13 που σου είπανε.
Η τιμή του noise margin στο upload ίσως δείχνει κάποιο πρόβλημα στη γραμμή σου, όμως.

zoug100
30-06-09, 17:12
αν λες για το -11 upstream noise margin ειναι bug του ρουτερ μου του philips.οσο για το downstream noise margin που ειναι 25 νομιζω πως ειναι μια χαρα για 2αρα γραμμμη.τι να πω.ξερω γω.ελπιζω να κανουν λαθος απο τον οτε

jimmy900
30-06-09, 17:43
Αν αναφερόσουν για εμ'ενα johnson δες:
http://img37.imageshack.us/img37/5682/75305247.jpg

Καλό απόγευμα!

zoug100
30-06-09, 18:01
Αν αναφερόσουν για εμ'ενα johnson δες:
http://img37.imageshack.us/img37/5682/75305247.jpg

Καλό απόγευμα!

εσυ jimmy900 νικησες τους νομους του adsl.εσυ κλειδωνεις σχεδον στα 24 με 32attenuation.εισαι αρχοντας.:oneup::oneup:
ανεξηγητη πληρως λεμε η περιπτωση σου.πολυ καλος

johnson
30-06-09, 18:11
Κλειδώνει στα ~20,3mbits.
Είναι εκπληκτική η απόδοση της γραμμής σου για τέτοια απόσταση!

jimmy900
30-06-09, 19:35
Ποτέ δεν ξέρεις.. Τόσο μεγάλη ταχύτητα , σε τέτοια απόσταση. Δεν το περίμενα!, (σύμφωνα με αυτά που με λέγατε και εσείς)

sotirisss
01-07-09, 21:58
πρωτα θα μαθεις αν σηκωνεις τιν ταχυτητα αυτη η γραμμη σου κ μετα καντην αν γινεται το νου σου το να το κανεις ειναι ευκολο αυτοι δεν σου λενε αν σηκωνει η οχι κ μετα αρχιζουν τα προβληματα αποσυνδεσεις με το κιλο κ.α.Μου το ειπε τεχνικος μεσα απο οτε προσοχη μιην πληρωνεις παγια τσαμπα..

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.