PDA

Επιστροφή στο Forum : απορια περι αποστασης απο dslam και 121



zoug100
30-06-09, 19:38
καλησπερα παιδια,θελω να σας πω την ιστορια μου και να μου πειτε τη γνωμη σας.λοιπον.εχω connx 2Mbps και λεω ας παρω στο 134 να ρωτησω που θα κλειδωνει η γραμμη μου.να σας σημειωσω οτι το σπιτι μου απο το dslam σε ευθεια βαση google map ειμαι 198 μετρα.και επειδη τα καλωδια πανε απο τον δρομο αντε πες 300 μετρα.παντως ειμαι πολυ κοντα.με τα ποδια 2 λεπτα μετρημενα.στο 134 η κοπελα που μου απαντησε μου ειπε οτι βλεπω στο συστημα αφοτου της εδωσα το νουμερο μου οτι μπορω να κλειδωσω στα 13Mbps οπως μου ειπε.ταχυτητα που μου φανηκε πολυ χαμηλη μιας και μενω τοσο κοντα στο dslam.την ευχαριστησα και το εκλειισα.
Μετα λεω να κατσε να παρω στο 121 στις βλαβες να ρωτησω αν βαλω 24αρα και κλειδωνω στα 13 οπως μου ειπανε στο 134 που βαση των στατιστικων της γραμμης μου ειναι λιγο,αν θα μπορω αν το δηλωσω ως βλαβη και να τσεκαρουν μηπως υπαρχει καποιο προβλημα στην γραμμη μου που θα κλειδωνω τοσο χαμηλα και το φτιαξουν..το λεω στην κοπελα που βγηκε στην γραμμη και αυτη μου λεει το εξης.οτι δεν μπορει να δηλωθει ως βλαβη.και μου ειπε το πολυ κουφο οτι η αποσταση απο το dslam δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο σε τι ταχυτητα θα κλειδωνει το ρουτερ.της ειπα ξανα οτι μενω κοντα και θα επρεπε να πιανω περισσοτερο λογω αποστασης και αυτη ομως επεμενε οτι η αποσταση δεν παιζει κανενα ρολο και οτι αν βαλω 24αρα και πιανω 13Mbps δεν γινεται να το ελεγξουν αν μπορω να πιασω παραπανω.με λιγα λογια δηλαδη οσο πιανεις πιανεισ και αμα σου αρεσει.
μα καλα ρε παιδια ειναι δυνατον να μην παιζει ρολο η αποσταση?τι μου λεγε αυτη εκει στον ΟΤΕ?ηξερε τι της γινοταν ή οχι?και επισης θελω να ρωτησω αν οντως μπορω να ζητησω απο το 121 να κοιταξουν αν μπορω να συγχρονισω παραπανω αν βαλω 24αρα?μηπως επεσα σε καποια υπαλληλο που δεν ηξερε και πολλα?τι να πω.απλα φιλος μου που μενει λιγο πιο περα απο μενα και απεχει σχεδον ιδια αποσταση απο μενα απο το dslam κλειδωνει γυρω στα 18-19 Mbps με forthnet double play.
και δεν εχω αντιρηση.μπορει να εχει καποιο προβλημα η γραμμη μου.ο οτε δεν πρεπει να το κοιταξει κανονικα αν το ζητησω?τοσο τραγικο ειναι δηλαδη να θες να παρεις την ταχυτητα που μπορεις να εχεις?
σας βαζω στατιστικα απο το router μου να μου πειτε ρε παιδες.
συγνωμη αν σας κουρασα.
Υ.Γ. το αρνητικο upstream noise margin ειναι bug του ρουτερ μου (PHILIPS CGA3600N/TE)
http://www.imageshack.gr/view.php?file=il4vi6ognb4ilcgmjqdq.jpg

emeliss
30-06-09, 19:49
Η διαδικασία που ακολούθησες ήταν λάθος.

Στο 121 δηλώνουμε βλάβη. Δεν τηλεφωνούμε για να πούμε αν αυτό και αν το άλλο.

Αν δες να ανέβεις κάνε αναβάθμιση και δες που θα κλειδώσεις.

zoug100
30-06-09, 19:57
ισως εκανα λαθος φιλε emeliss.ομως απο το 134 μου ειπε οτι θα κλειδωνω στα 13.δεν ξερουν αυτοι δηλαδη?

emeliss
30-06-09, 20:01
Αυτοί βλέπουν ένα πρόγραμμα που τους δίνει κατά προσέγγιση κάποιες τιμές, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι εντελώς λάθος.

Προβλέψεις πιο κοντά στην αλήθεια θα μπορούσαν κατά πάσα πιθανότητα να σου δώσουν στο τοπικό oteshop.

Πάντως θα κλειδώσεις ψηλά. Τώρα πόσο ψηλά, το αποτέλεσμα θα δείξει.

tiatrou
30-06-09, 20:15
Σύμφωνα με τον υπολογισμό της ταχύτητας από αυτό το site http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php, για εξασθένηση σήματος 13dB, η μέγιστη θεωρητική ταχύτητα είναι 22,8Mbps. Εσύ λογικά εκτός απροόπτου υπολόγιζε ότι θα πιάνεις τουλάχιστον 17-18Mbps.
Πάντως αν και μπορείς να το δηλώσεις σαν βλάβη, επειδή οι ταχύτητες είναι έως 24Mbps, δεν είναι δηλαδή εγγυημένες, ακόμη και 13Mbps να πιάνεις (εκτός βεβαίως και αν είναι το 1/10 της ονομαστικής της τιμής), θα σου πουν ότι φταίνε τα καλώδια, ο θόρυβος της γραμμής, οι πεταλούδες και τα λουλούδια, και γι΄αυτό αν δεν είσαι ικανοποιημένος κάνε υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη ταχύτητα για να πληρώνεις λιγότερα.

zoug100
30-06-09, 20:16
ευχαριστω πολυ.απλα το 13 μου φανηκε λιγο βαση της γραμμης μου.οκ:)

ubuntubu
30-06-09, 21:12
Αυτοί που ξέρουν καλύτερα απο τον καθένα το δίκτυο και τις δυνατότητές του,είναι οι κατά τόπους τεχνικοί .

Tiven
01-07-09, 12:34
Αυτοί που ξέρουν καλύτερα απο τον καθένα το δίκτυο και τις δυνατότητές του,είναι οι κατά τόπους τεχνικοί .

Ναι ε;

Εμένα ο τεχνικός όταν υπήρχε πρόβλημα στην γραμμή μου επί πόσες εβδομάδες μου έλεγε πως λόγω απόστασης δεν πιάνω πάνω από 3-4 με το ζόρι. Όταν του έλεγα πως πριν την βλάβη είχα 7-9 μου έλεγε μπαρούφες πως έγραφε ότι ναναι το router.

Αλλά ναι ήξερε καλύτερα από τον καθένα αφού όταν πήγαμε στα γραφεία των τεχνικών και την επόμενη αλλάξαν ζεύγος (έτσι είπε τουλάχιστον) συγχρόνιζε ξανά 7-9...

jack1987
01-07-09, 13:06
Ναι ε;

Εμένα ο τεχνικός όταν υπήρχε πρόβλημα στην γραμμή μου επί πόσες εβδομάδες μου έλεγε πως λόγω απόστασης δεν πιάνω πάνω από 3-4 με το ζόρι. Όταν του έλεγα πως πριν την βλάβη είχα 7-9 μου έλεγε μπαρούφες πως έγραφε ότι ναναι το router.

Αλλά ναι ήξερε καλύτερα από τον καθένα αφού όταν πήγαμε στα γραφεία των τεχνικών και την επόμενη αλλάξαν ζεύγος (έτσι είπε τουλάχιστον) συγχρόνιζε ξανά 7-9...

Καλά μην μπερδεύεις τα πράγματα.Έπεσες σε ένα τεχνικό ο οποίος (κακώς) δεν έκανε τη δουλειά του σωστά και σου έλεγε διάφορα για να μην κάνει αλλαγή ζεύγους.Δεν θα βγάλουμε και όλους τους τεχνικούς άσχετους,για αυτό το λόγο.Η με ένα adsl calculator που έχει το site γίναμε ειδήμονες ;
Όπως είπε και ο ubuntubu,οι τεχνικοί του εκάστοτε Α/Κ γνωρίζουν καλύτερα,γιατί καθημερινά κάνουν δεκάδες ελέγχους σε γραμμές.
Τώρα για το φίλο που άνοιξε το θέμα,το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάει στα 24 και απο εκεί και πέρα βλέπει.Λογικά στα 18-19 θα συγχρονίζει.Αυτό όμως δεν είναι σίγουρο,γιατί μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην καλωδίωση.

zoug100
01-07-09, 15:27
εμενα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι που η υπαλληλος μου ελεγε με πολυ σιγουρια οτι η αποσταση στο dslam δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο σε τι ταχυτητα θα κλειδωνεις.

baskon
01-07-09, 15:35
Μη λεμε οτι θελουμε..
Κανενας δε ξερει που θα συγχρονισουμε.Μπορουν να σου κανουν χοντρικα εναν υπολογισμο απο το 134 ή οι τοπικοι υπαλληλοι αλλα εκτος απο την αποσταση παιζουν και αλλοι παραγοντες ρολο.Οταν το ενα ζευγος συγχρονιζει στα 4 και αν σου αλλαξουν ζευγος πας στα 8 βλεπετε οτι κανεις δε μπορει να σου πει τιποτα.Εκτος αν οι τεχνικοι γνωριζουν οι χιλιαδες συνδεσεις στη περιοχη τους σε ποια κατασταση βρισκονται..:whistle:
Να ερθουν να μετρησουν τη γραμμη σου να δουν σε τι κατασταση βρισκεται το βλεπω λιγο χλωμο πριν βαλεις Adsl Οποτε...
Ο μονος ασφαλης τροπος ειναι να βαλεις Adsl και να δεις τι θα πιανεις και αν δεις οτι με βαση την αποσταση σου απο τον Οτε η ταχυτητα ειναι πολυ χαμηλη να δηλωσεις βλαβη.

ubuntubu
01-07-09, 16:46
Άντε καλά ,για να μην παραπονιέστε διορθώνω :)


Αυτοί που οφείλουν να ξέρουν καλύτερα απο τον καθένα το δίκτυο και τις δυνατότητές του,είναι οι κατά τόπους τεχνικοί .

jack1987
02-07-09, 03:13
Άντε καλά ,για να μην παραπονιέστε διορθώνω :)

Να το διορθώσω λίγο περισσότερο;
Aν κάποιου η γνώμη πάνω στο θέμα είναι πιο αξιόπιστη,είναι (θεωρητικά πάντα) του τεχνικού του εκάστοτε Α/Κ,οπού γνωρίζει καλύτερα απο εμάς τι γίνεται σε εκείνη την περιοχή.Στην τελική ο φίλος που άνοιξε το θέμα,την γνώμη μας,ζήτησε η οποία βασίζεται στην όποια εμπειρία και γνώση έχουμε.Σαφώς και οι τεχνικοί δεν μπορούν να ξέρουν απο πριν,που θα συγχρονίζει μια γραμμή,απο την στιγμή που δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες μετρήσεις.Αφού λοιπόν η εκδοχή αυτή δεν παίζει(να κάνουν μέτρηση πριν την ενεργοποίηση)για αυτό είπαμε και παραπάνω οτι,το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να κάνει αίτηση για 24 και απο εκεί και πέρα βλέπει.

........Auto merged post: jack1987 πρόσθεσε 4 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα αργότερα ........


εμενα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι που η υπαλληλος μου ελεγε με πολυ σιγουρια οτι η αποσταση στο dslam δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο σε τι ταχυτητα θα κλειδωνεις.

Μην σου κάνει εντύπωση.Αν θέλει να το πιστεύει αυτή,δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.Το θέμα είναι να μην το πιστέψεις και εσύ.Η απόσταση απο το dslam σαφώς και παίζει ρόλο(συνήθως και το σημαντικότερο),απλά εκτός απο την απόσταση παίζουν ρόλο και κάποιοι άλλοι παράγοντες

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.