PDA

Επιστροφή στο Forum : Συχνές αποσυνδέσεις (αναβάθμιση 8mbps, 585v7)



Vadur
30-06-09, 22:20
Λοιπόν το πρόβλημα των αποσυνδέσεων ξεκίνησε μετά την αναβάθμιση σε 8 mbps απο 4.
Στα 4 δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και η ταχύτητα ικανοποιητική. Τώρα με την αναβάθμιση ξεκίνησαν οι συχνές αποσυνδέσεις και δεν βλέπω με τίποτα την ταχύτητα των 8mbps.
Καταρχήν παρακάτω μερικά στοιχεία που θα βοηθήσουν την εκτίμηση σας του προβλήματος:

1. Το router που χρησιμοποιώ είναι το Thomson 585v7 και παρακάτω τα στοιχεία της γραμμής όπως έχει εώς τώρα μετά την αναβάθμιση και όπως εμφανίζονται στο router:

DSL Type: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) dB: 381/6.695 kbps/kbps
Line Attenuation (Up/Down) dB: 27,5/47,0
SN Margin (Up/Down) dB: 24,0/6,0

2. Το ADSLgr Speed Meter δείχνει την παρακάτω ταχύτητα:

Tαχύτητα Καθαρη: 3145 kbps
Ταχύτητα Μικτή: 3459 kbps

3. H απόσταση απο το DLAM είναι αρκετή και ύστερα απο συζήτηση απο τεχνικό του OTE αρκετή ώστε να μην μπορώ να δώ την ταχύτητα των 8mbps.

4. H γραμμή ειναι over pstn, και η καλωδίαση έχει να κάνει με το router απευθείας σε τηλεφωνική πρίζα και μια συσκευή τηλεφώνου πάων σε adsl filter.

5. Το firmware του Speedtouch 585v7 είναι το 8.2.1.5.

Δήλωσα βλάβη και ταχύτητα χαμηλότερης της ονομαστικής, μίλησα με τεχνικό του OTE της περιοχής μου (Nαύπλιο) και μου είπε οτι ταχύτητα των 8mbps δεν πρόκειται να δώ λόγω απόστασης (κάτι το οποίο ίσως στο μέλλον πραγματοποιηθεί με ένα ένα mini-dslam αν κατάλαβα καλά). Όσον αφορά τις αποσυνδέσεις μίλησε πράγματι για κακό SNR μετά την αναβάθμιση και μου πρότεινε downgrade της γραμμής σε 2mbps (εφόσον δεν υπάρχουν πλέον 4 mbps). Του απάντησα οτι δεν επιθυμώ downgrade σε 2 και μου είπε να δοκιμάσουμε τη γραμμή για άλλο λίγο ακόμα χρονικό διάστημα καθώς θα προσπαθήσει να "ενισχύσει" τη γραμμή λίγο παραπάνω και να δούμε αν οι αποσυνδέσεις σταματήσουν.

Πρίν λίγα λεπτά έγινε η πρώτη αποσύνδεση πάλι (σημείωση οι αποσυνδέσεις παρατηρούνται κυρίως τις βραδυνές ώρες και τις πρωινές) και πολύ φοβάμαι οτι εξακολουθούν. Έτσι περιμένω τις γνώμες σας, προτάσεις σας και οποιαδήποτε εκτίμηση και πρόταση είναι καλοδεχούμενη όπως αλλάγη firmware, και SNR "πείραγμα" μέσω DMT Tools (αν και δεν γνωρίζω θα κοιτάξω να μάθω αν το πρόβλημα μπορεί να λυθεί).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

sotirisss
01-07-09, 21:54
Ακουσε φιλαρακι απο το ωραιο ναυπλιο ΑΚΡΙΒΩΣ EIXA TO ιδιο προβλημα με σενα ,προσεχε αυτο ποu ειπε για να σου κατεβασει ταχυτητα μην τυχον και το δεχτεις εισαι μια χαρα απο το dslam βαριουνται να ασχοληθουν το εμαθα με σιγουρια ,για καλη μου τυχη γνωρισα ενα ατομο απο μεσα απο τον οτε μεγαλο κεφαλι στα τεχνικα θεματα κ το φτιαξα σε 2 μερες πως?πρωτον ελενξε την γραμμη σου απο το κουτι σου να ειναι οκ απο κει οποτε η βλαβη σου να ειναι απο το σπιτι σου κ μεχρι τον κατανεμητη τους αν φταινε αυτοι τοτε ερχεται συνεργειο θελουν δεν θελουν,και δευτερον αν η ταχυτητα σου δεν κλειδωνει στην 8αρα πας αλλαγης πορτας κ ολα οκ εμενα μου κλειδωσαν στα 8.178mb μου αλλαξαν πορτα φτιαξανε τιν βλαβη κ παει σφαιρα το νετ,ΠΙΕΣΕ ΤΟΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ :nono:

kover
02-07-09, 06:30
Με 47 attenuation πως μπορεί να κλειδώσει παραπάνω απο 6?

vaggos_fromhell
02-07-09, 12:42
Δεν φταίει ο ΟΤΕ. Η γραμμή είναι οριακή.

sotirisss
02-07-09, 13:46
καλα κ μενα τετοια μου λεγαν στην αρχη κ μετα με τον καταλληλο ανθρωπο φτιαχτηκαν ολα..οριακα κτλ

kover
03-07-09, 06:09
Ο μόνος κατάλληλος άνθρωπος στη περίπτωση αυτή είναι μια μεταφορική εταιρία που θα βοηθήσει το φίλο μας στη μετακόμιση. Sorry αλλά είναι καθαρά θέμα απόστασης απο το dslam η ταχύτητα σου και το 6+ που συγχρονίζεις είναι ήδη διαστημικό και οι αποσυνδέσεις είναι επίσης λογικές. Τα speed test μη τα πιστεύεις, είναι εντελώς αναξιόπιστα. Κατέβασε κάτι απο private tracker ή ένα αρχείο από nvidia.com

dkmaster
03-07-09, 17:57
Δεν παίζει θέμα πόρτας με τέτοια απόσταση. Και όλες τις πόρτες του dslam να του δώσουν παραπάνω δεν πάει.

Kolofotias
03-07-09, 18:07
Τα ίδια ακριβώς στατιστικά εδώ με σένα είχα με 8αρα Οτε δίοδος.Είχα αποσυνδέσεις και γι αυτό φταίει όπως κ σε σένα το SNR margin (6db οριακό...).

Ο μόνος τρόπος είναι να πειράξεις το snr margin μέσω Telnet ( με εντολή adsl configure --snr 130 άν την παίρνει...) ή με Dmt Tool αν λειτουργεί στο συγκεκριμένο.

Εγώ με telnet στο sagem 2404 έχω ανεβάσει το snr margin στο 9.0 και είμαι πένα κλειδώνοντας στα 6Μbps!

skplessas
03-07-09, 20:53
Τα ίδια ακριβώς στατιστικά εδώ με σένα είχα με 8αρα Οτε δίοδος.Είχα αποσυνδέσεις και γι αυτό φταίει όπως κ σε σένα το SNR margin (6db οριακό...).

Ο μόνος τρόπος είναι να πειράξεις το snr margin μέσω Telnet ( με εντολή adsl configure --snr 130 άν την παίρνει...) ή με Dmt Tool αν λειτουργεί στο συγκεκριμένο.

Εγώ με telnet στο sagem 2404 έχω ανεβάσει το snr margin στο 9.0 και είμαι πένα κλειδώνοντας στα 6Μbps!

Σε Sagem 1540WG πώς μπορώ να πειράξω το SNR margin??Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει..Έχω το ίδιο πρόβλημα..Ευχαριστώ πολύ..!!

Kolofotias
04-07-09, 00:56
Σε Sagem 1540WG πώς μπορώ να πειράξω το SNR margin??Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει..Έχω το ίδιο πρόβλημα..Ευχαριστώ πολύ..!!

Δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο interface oi δύο routers!

Προσπάθησε όμως μπαίνοντας με telnet στον router σου από κονσόλα windows!
Αφου κάνεις login μέσω telnet δώσε αυτό:

adsl configure --snr 130

για να πας στο 130% της τρέχουσας τιμής snr margin!

Δηλαδή αν είσαι στο 6 snr margin αυτό θα σε πάει στο 8 κ κάτι!

Άν θες να την ρίξεις θα βάλεις νούμερο μικρότερο από το 100 και πάντα είναι ποσοστό επιθυμητής τιμής και δεν σημαίνει ότι μπορεί να πιάσει τα πάντα απλά θα κινηθεί προς την τιμή που του δίνουμε και όπου βρει σταθερότητα θα σταματήσει.....κάπως έτσι!

Εγώ από 5-6 μπορώ να ανέβω μέχρι 12 πχ.

Vadur
04-07-09, 13:20
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις,
το πρόβλημα των αποσυνδέσεων φένεται να πάει καλύτερα μιας και δεν έχω παρατηρήσει μια σε online uptime 8-10 ωρών αλλά ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα. Επίσης είδα μια εμφανής βελτίωση στο download τουλάχιστον 150+ kbps. Όχι ότι καλύτερο αλλά η απόσταση απο το DSLAM δεν επιτρέπει και πολλά.

@Κolofotias
Θα δοκιμάσω να πάιξω με το SNR. Επίσης να σε ρωτήσω πως έλυσες το πρόβλημα των αποσυνδέσεων. Τα router που έχω διαθέσιμα είναι (τα αναφέρω μπας και ξέρεις κανένα και με βοηθούσες περισσότερο με το SNR):
1. US Robotics 9107
2. Thomson Speedtouch 585V7
3. Linksys WAG200G

@sotirisss
Φίλε θα πάω κάποια στιγμή απο OTE να μιλήσω με τον τεχνικό και θα το ρωτήσω σχετικά με την πόρτα μιας και φάνηκε συνεργάσιμος. Αν και αμφιβάλλω οτί είναι πρόβλημα πόρτας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Kolofotias
04-07-09, 14:58
Νομίζω πως το Us robotics δέχεται την εντολή adsl configure --snr και είμαι σίγουρος κατά 90% γι αυτό!Δοκίμασέ το!

Αν ανεβάσεις το snr σου θα κλειδώσεις λίγο χαμηλότερα αλλά δεν θα έχεις αποσυνδέσεις!

Το μόνο κακό είναι ότι κάθε φορά που τυχόν θα χάνεις συγχρονισμό( εγώ πχ χάνω μία στις 4 μέρες περίπου) θα πρέπει να του δίνεις πάλι την εντολή από telnet γιατί δεν την αποθηκεύει.

sotirisss
04-07-09, 15:40
απλα πιεσε την κατασταση λιγο μονο ετσι θα γινει κατι...

Kolofotias
04-07-09, 17:25
απλα πιεσε την κατασταση λιγο μονο ετσι θα γινει κατι...

Εντάξει το είπαμε αυτο....
Άσε τον άνθρωπο να μάθει κάτι και να μην κρέμεται από τους δήθεν τεχνικούς που τέτοιες πληροφορίες δεν τις δίνουν παραέξω....

Ας δοκιμάσει και μετά να πάει να παρακαλέσει....

skplessas
04-07-09, 23:12
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...Αλλά δυστυχώς αν και μπήκα με telnet στο router δεν κατάφερα να πειράξω το SNR margin...Δεν βρήκα πουθενά τη δυνατότητα αυτή με το help που έκανα...Ίσως να μη γίνεται..Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το παραθέσει..Ευχαριστώ και πάλι...

Kolofotias
04-07-09, 23:31
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...Αλλά δυστυχώς αν και μπήκα με telnet στο router δεν κατάφερα να πειράξω το SNR margin...Δεν βρήκα πουθενά τη δυνατότητα αυτή με το help που έκανα...Ίσως να μη γίνεται..Αν κάποιος γνωρίζει κάτι ας το παραθέσει..Ευχαριστώ και πάλι...

Δοκίμασε να δώσεις


adsl configure --snr 130

όταν εισαι σε αναμονή με τον κέρσορα να αναβοσβήνει.

Δεν το βρίσκω πιθανό να έχει έτοιμη εντολή για τέτοιο πράγμα το router όπως δεν έχει και το δικό μου!Η εντολή πιάνει κανονικότατα γιατί το λογισμικό του είναι φτιαγμένο να την παίρνει για να ρυθμίζεται.Δοκιμάστε και μην τα φοβάστε...

skplessas
04-07-09, 23:59
Μου βγάζει Bad request και ότι ο server δεν μπορεί να καταλάβει την εντολή...

Kolofotias
05-07-09, 01:50
Μου βγάζει Bad request και ότι ο server δεν μπορεί να καταλάβει την εντολή...

OK!Φαίνεται δεν την παίρνει....
Κρίμα!Τώρα μπορείς να τους πάρεις και να ζητήσεις διόρθωση στην γραμμή σου πράγμα δύσκολο να το κάνουν!Δοκίμασε όμως αν κ είναι θέμα απόστασης από DSLAM!

skplessas
05-07-09, 11:55
Το θέμα είναι ότι η απόσταση από το dslam δεν είναι μεγάλη..(Attenuation 37db και 35db).Ο τεχνικός που είχε έρθει και έχει ελέγξει όλη τη γραμμή μου είπε ότι έχω πολύ εναέριο καλώδιο γι'αυτό έχω και τόσες αποσυνδέσεις...Το μόνο που μένει είναι να πέσω στα 2Mbps πάλι...

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.