PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με format..



socele
05-07-09, 09:56
Καλησπέρα..λοιπον θα σας πω την ιστορία μου απο ττην αρχή...Εχω ένα λαπτοπ της toshiba το α100-011..Λοιπον τα vista έιχαν φύγει εδο και πολύ καιρό και είχα xp..Πριν μερικούς μήνες έβαλα τα 7 την beta..και το είχα dual boot με τα suse..Καθώς η αγαπημένη μας microsoft δεν μας αφήνει πλέον άλλο να κάνουμε τεστ τα 7 και καθώς μετα απο λίγη ώρα χρήσης το pc έκλεινε αποφάσησα να ξαναβάλω τα xp..Αλλα και να σβήσω τα suse..



Έτσι βάζω το cd των xp και σβήνω το παλιό partition των 7 αλλά και του suse και έτσι ο δισκος ενώθηκε πάλι..Κάνω φορματ και αφου περάσει το σημείο που περνάει τα αρχεια των windows και κάνει απανεκίνηση....εκει στην επανεκίνηση δεν ξεκινάει όπως θα έπρεπε μετα απο ενα φορματ (δηλαδη απο τον δίσκο και να μου ζητάει τις ημερομηνιες και όλα τα γνωστα) αλλά ξαναβγάζει το μηνυμα να ξεκινήσει απο το cd.. Πραγμα το οποίο δεν θέλω..Αν πατησεις να ξεκινήσει απο cd σε ξαναβγάζει να κάνεις format...



Τι φταίει???Δοκίμασα με 3 διαφορετικα cd ton xp..Ολα sp3..Δεν νομίζω να είναι κάποιο πρόβλημα με τους achi drivers καθώς όπως ξέρω απο το sp2 είναι ενσωματωμένοι..Αλλά και παλιότερα που όπως ςίπα είχα ξαναβάλει xp και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα..Δεν μπορώ να καταλάβω....



Επίσης να αναφέρω οτι όταν έσβησα το παλιό partition απο τα 7 και τα suse τα xp μου άλλαξαν το drive letter απο C: σε D:...¨Οπου το D: το έιχε ο δεύτερος σκληρός που είναι μόνο δεδομένα..(Ενας σκληρός χωρισμένος,όχι δύο)



PLEASE help.....

ChangeAllNow
05-07-09, 17:05
Ο φορητός έχει δύο δίσκους ;
Τα Xp δεν έχουν οδηγούς γιά sata δίσκους σε όποια έκδοση.
Αν μετά την επανεκκίνηση ορίσεις από το bios να ξεκινήσει από τον δίσκο δεν το κάνει ;
Αν θες μπορείς να κατεβάσεις την έκδοση RC των 7 (http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx) που λήγει του χρόνου.

@ ADSLgr.com All rights reserved.