PDA

Επιστροφή στο Forum : πρόβλημα με ip camera..



geodeath
10-07-09, 12:44
Καλησπέρα!

Αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με μια δικτυακή κάμερα τύπου vivotek 7131 που πουλάει και το πλαίσιο. Είναι καλή, αλλά έχω πρόβλημα με την χρήση της over internet.
Την έχω βάλει σε σταθερή ip, με DMZ μάλιστα στην ip της για να είμαι σίγουρος οτι όλα τα πόρτ είναι ανοιχτά. Αν προσπαθήσει κάποιος να μπεί στο interface της κάμερας, δουλεύει άψογα over internet. Το πρόβλημα είναι οτι μέσω του interface, δουλεύει μόνο με τον internet explorer και εγώ φυσικά έχω πρόβλημα με αυτό.

Η συγκεκριμένη κάμερα κάνει stream και μέσω rtsp οπότε μπορώ να βάλω το stream της κάμερας σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα απλά χρησιμοποιώντας το quicktime embedded στην σελίδα. Μάλιστα ο κατασκευαστής έχει έτοιμο κάποιο παράδειγμα για τέτοια χρήση, το οποίο μου λειτουργεί κανονικά τοπικά, αλλα ΟΧΙ μέσω ίντερνετ..

Ξεκινάει να κάνει connect, αλλα μετά απο λίγο μου βγάζει network error και δεν ξέρω τι να κάνω, απο την στιγμή που μέσω του interface δουλέυει..

Έχει κανείς εμπειρία πάνω σε τέτοιου είδους πράγματα για να βοηθήσει; :oops:
(μπορώ να ρυθμίσω την κάμερα σε όλα της τα ports, αλλα νομίζω οτι τα default για το rstp θα ήταν καλύτερο να παραμείνουν για συμβατότητα)

gkarak
10-07-09, 14:40
Όταν την βάζεις σε DMZ, κλείνεις ταυτόχρονα το port forwarding? Oρισμένοι routers δίνουν πρώτα priority σε port forwarding settings και μετα σε DMZ.

Πχ. port forwarding sto 5000 kai camera σε DMZ: o δικός μου router (Draytek) έστελνε το RTSP request στην IP που δήλωσα στο port forwarding kai όχι στη κάμερα που ήταν DMZ.

geodeath
10-07-09, 16:36
δεν έχεις άδικο, νομίζω δεν το απενεργοποιήσα το port forwarding.
Θα το κοιτάξω μόλις πάω σπτίι γιατί δεν έβαλα την κάμερα στην πρίζα το πρωί πριν φύγω για δουλειά (θα μπορούσα μέσω dyndns), lol :oneup:

........Auto merged post: geodeath πρόσθεσε 51 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα αργότερα ........

προσπαθώντας να το κάνω με quicktime, μου βγάζει "400 bad request".
Το ίδιο λινκ με vlc και realplayer δουλεύει κανονικά.

Καμία ιδέα;
Υπάρχουν κάπου τα plugins του vlc μόνο για browsers? Για να μη χρειάζεται να κατεβάζει κάποιος όλο το πρόγραμμα; Κάνα άλλο player κατάλληλο που βγαίνει μόνο σε plugin;

........Auto merged post: geodeath πρόσθεσε 36 λεπτά και 25 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Τελικά η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιήσω το vlc ή το realplayer (εννοείτε το πρώτο..) γιατί το quicktime μου βγάζει error με το συγκεκριμένο λινκ ενώ τα υπόλοιπα όχι..

Το μόνο κακό είναι οτι κατα την εγκατάσταση του vlc, δεν έχει προεπιλεγμένο το checkbox για την εγκατάσταση του plugin, οπότε κάποιοι άθελα τους θα παραβλέψουν να το εγκαταστήσου. Κάπου είδα οτι μπορείς να φτιάξεις (έτσι λέει κάποιος τουλάχιστον) custom installation για το vlc..

@ ADSLgr.com All rights reserved.