Επιστροφή στο Forum : Γύρισμα γραμμής στον κεντρικό πίνακα από διαμέρισμα σε διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας
Stardust80
15-07-09, 12:53
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ Κ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. ΕΝΩ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ FORTHNET, ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΧΤΕΣ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ Η ΑΙΤΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ 60 ΕΥΡΩ(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ) ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΟΠΟΥ Κ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ...ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ, ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ, ΤΙ ΚΑΛΩΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΩ Η ΕΣΤΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ?! Η ΑΝ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ?! ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΙΑ
Δεν είναι δύσκολο, από τη μια μεριά έρχονται τα ζεύγη του ΟΤΕ, από την άλλη είναι οι αναχωρήσεις προς τα διαμερίσματα. Εσύ πρέπει να πάρεις το ζεύγος που πήγαινε στο διαμέρισμά που έμενες και να το συνδέσεις στην αναμονή του νέου διαμερίσματος.
Με προσοχή πάντα για να μη σε κυνηγάνε οι γείτονες ...
Σήμανση κανονικά πρέπει να υπάρχει.
Να φέρεις έναν ηλεκτρολόγο να στο κάνει. Δουλειά 1 λεπτού είναι. Στην ουσία θα πάρει το καλώδιο που υπάρχει ήδη στον καρανεμητή και θα στο πατσάρει στο ζεύγος που αντιστοιχεί στο ισόγειο. Και πάνω από 15 ευρώ μην δώσεις.
Stardust80
16-07-09, 12:15
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΡΙΞΩ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ Κ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...
ΜΑΝΙCX ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 15ΑΡΙ, ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΝΙMUM ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ KTΛ....ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΧΩ ΔΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΧΕΧΕ...:cool:
Βασικά το πατσάρισμα είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ αν
α) ξέρεις ποια είναι η θέση στον κατανεμητή
β) έχεις το κατάλληλο εργαλείο το οποίο δεν στοιχίζει πάνω από 5 ευρώ.
Stardust80
17-07-09, 11:14
Eννοείς αυτό που τερματίζει τα κλιπσάκια κ που έχουν οι περισσότεροι δικτυάδες?!
Eννοείς αυτό που τερματίζει τα κλιπσάκια κ που έχουν οι περισσότεροι δικτυάδες?!
Όχι, εννοεί το "καρφωτικό", όπως αυτό:
http://images.fuzing.com/members/1/39/00080139/166051.300x300.jpg
Stardust80
17-07-09, 12:36
Aαα, μπράβο, αυτό νομίζω το χρησιμοποιείς κ σε patch panel, ε?! thanx!!!:worthy:
wintech2003
17-07-09, 13:41
Βέβαια πρέπει να ξέρεις και πιο ζευγάρι είναι αυτό που ήταν στο παλιό διαμέρισμα (για να ξέρεις ποια είναι η γραμμή σου) και ποιο ζευγάρει πάει στο νέο διαμέρισμα.
Αυτό το βρίσκεις με μια γεννήτρια συχνοτήτων που είναι κάτι σαν αυτό:
http://www.central-telecom.gr/prod_disp.php?ID=_91-48-94/92-C/P&lang=gr
Βέβαια δεν αξίζει να πας να αγοράσεις, γιατι κάνει κοντά στο 50άρι (αν και μπορείς να βρεις κανένα σετ τις πλάκας με 20-25 ευρώ ισα ισα να κάνεις την δουλειά σου).
Βέβαια δεν αξίζει να πας να αγοράσεις, γιατι κάνει κοντά στο 50άρι (αν και μπορείς να βρεις κανένα σετ τις πλάκας με 20-25 ευρώ ισα ισα να κάνεις την δουλειά σου).
Τόσα θα του πάρει και ένας ηλεκτρολόγος για να κάνει τη δουλειά... :lol:
Stardust80
17-07-09, 14:25
ωραίο το εργαλειάκι πάντως....το ζητούμενο είναι να μπορέσω να βρω ποιά είναι μόνος....θα κοιτάξω σήμερα τον πίνακα:hmm:
Ο παλιός 'καλός' τρόπος για να δεις την γραμμή είναι με τον λεγόμενο 'κλέφτη'... Δύο καλώδια, δύο κροκοδειλάκια από την μία κι ένα τηλεφωνικό jack από την άλλη συνδεμένο σε ενσύρματη συσκευή. Το συνδέεις στα ζεύγη, κάνεις μία κλήση στο κινητό σου, βλέπεις το νούμερο. Βέβαια, αν σε πιάσει κανείς, σε έχει σκίσει... :p Σε μικρές πολοικατοικίες έχεις καλύτερες πιθανότητες να το βρεις. Σε μεγαλύτερες έχεις καλύτερες πιθανότητες να καταλήξεις με μαυρισμένο μάτι... Δεν είναι προτεινόμενο. Εγώ θα πήγαινα σε έναν ηλεκτρολόγο και αφού του έλεγα τι θέλω, θα του ζήταγα τιμή. Αν μου έλεγε πάνω από 20 θα του έλεγα ότι θα πάω στον παρακάτω γιατί είναι δουλειά ψιλολόϊ...
Βέβαια πρέπει να ξέρεις και πιο ζευγάρι είναι αυτό που ήταν στο παλιό διαμέρισμα (για να ξέρεις ποια είναι η γραμμή σου) και ποιο ζευγάρει πάει στο νέο διαμέρισμα.
Αυτό το βρίσκεις με μια γεννήτρια συχνοτήτων που είναι κάτι σαν αυτό:
http://www.central-telecom.gr/prod_disp.php?ID=_91-48-94/92-C/P&lang=gr
Με 3 ευρώ αγοράζεις ένα μικρό ηχειάκι από οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά και μια μια πλακέ μπαταρία 9βολτη κάνεις τη δουλειά σου, διαπιστωμένα εξ' ιδίοις.
Όχι, εννοεί το "καρφωτικό", όπως αυτό:
http://images.fuzing.com/members/1/39/00080139/166051.300x300.jpg
Επίσης την ίδια δουλειά μπορεί να κάνεις και με ένα μικρό πλατύ ηλεκτρολογικό κατσαβίδι :p
wintech2003
18-07-09, 21:00
Με 3 ευρώ αγοράζεις ένα μικρό ηχειάκι από οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά και μια μια πλακέ μπαταρία 9βολτη κάνεις τη δουλειά σου, διαπιστωμένα εξ' ιδίοις.
Σωστός ;)
MacGyver style :respekt:
Επίσης την ίδια δουλειά μπορεί να κάνεις και με ένα μικρό πλατύ ηλεκτρολογικό κατσαβίδι :p
Ευτυχώς είσαι μακριά από τους κατανεμητές μου!
Ευτυχώς είσαι μακριά από τους κατανεμητές μου!
Υπερβολές!
Αρχηγέ, ειδοποίηση τον διαχειριστή και πες του μετακομίζω. Θα φέρει ηλεκτρολόγο όπως έχει υποχρέωση ΑΥΤΟΣ, θα κάνει τη μεταφορά και θα το χρεώσει στα ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ όπως έχει υποχρέωση.
Το να σκαλίζεις κατανεμητές, είναι ποινικά κολάσιμο και αν γίνει καμία στραβή, θα ξαναμετακομίσεις, ΕΚΤΟΣ πολυκατοικίας όμως.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ 60 ΕΥΡΩ(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ) ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΟΠΟΥ Κ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ...
Ο ΟΤΕ χρεώνει γι'αυτή την δουλειά 18,33 €.
http://oteshop.ote.gr/storefront/-/-pstn-/-/prodpstn_transfer_line.html
Τα 60 € που ζητά η Forthnet και τα οποιαδήποτε "μαύρα" του ηλεκτρολόγου που ξεπερνούν αυτή την τιμή τα θεωρώ κ...πιάσιμο.
Αρχηγέ, ειδοποίηση τον διαχειριστή και πες του μετακομίζω. Θα φέρει ηλεκτρολόγο όπως έχει υποχρέωση ΑΥΤΟΣ, θα κάνει τη μεταφορά και θα το χρεώσει στα ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ όπως έχει υποχρέωση.
Μετακομίζει κάποιος εντός πολυκατοικίας, και θα χρεωθούν τα κοινόχρηστα για την αλλαγή του τηλεφώνου του;
Από που κι ως που; :hmm:
Stardust80
26-07-09, 23:56
EYXAΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!:oneup::worthy:
HIK, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΕΠΙΑΣΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Κ ΤΟ ΗΧΕΙΑΚΙ Η ΤΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ...
UBUNTUBU, ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΣΕΛΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΝΤΑΣ ΣΤΗ FORTHNET, ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ?! ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΑΥΡΙΟ.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΥΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΔΙ, ΟΥΤΕ ΤΠΤ. ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΟΜΩΣ ΑΚΡΗ:sorry::sorry:...ΟΙ 2 ΣΤΗΛΕΣ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ?! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΝΗ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΚΑΛΙΚΑΤΖΟΥΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ...ΕΙΜΑΣΤΕ 10 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΤΑ 7 ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΟ...
http://img12.imageshack.us/img12/1049/imgp2365.th.jpg (http://img12.imageshack.us/i/imgp2365.jpg/)
Λογικά το καλώδιο δεξιά που καταλήγει στις 2 στήλες είναι του ΟΤΕ. Τα ζευγάρια με μπλε και κόκκινο χρώμα πηγαίνουν στα διαμερίσματα.
Παίρνεις ένα εργαλείο (http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=124_425_428&products_id=4526) και βρίσκεις ποιά ζευγάρια σ' ενδιαφέρουν και κάνεις την αλλαγή μεταξύ τους.
Γενικά πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται το ειδικό "καρφωτικό" και όχι κατσαβίδι γιατί μπορεί ν' ανοίξουν τα λαμάκια και να μην γίνεται καλή επαφή. Αλλά απ' ότι βλέπω σε σένα τα ζευγάρια συνδέονται με βιδωτές κλέμες.
Εφόσον η πολυκατοικία προσφέρει τηλέφωνο, όταν αλλάζεις διαμέρισμα είναι δική τους υποχρέωση να σου προσφέρει το τηλέφωνό σου, από τη στιγμή που μόνο η διαχείριση έχει δικαίωμα να ανοίξει το κουτί.
Εφόσον η πολυκατοικία προσφέρει τηλέφωνο, όταν αλλάζεις διαμέρισμα είναι δική τους υποχρέωση να σου προσφέρει το τηλέφωνό σου, από τη στιγμή που μόνο η διαχείριση έχει δικαίωμα να ανοίξει το κουτί.
Καλά αν σοβαρολογεις μας κούφανες.
Η πολυκατοικία σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρει τηλέφωνο.
........Auto merged post: tsorbi πρόσθεσε 11 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ο ΟΤΕ χρεώνει γι'αυτή την δουλειά 18,33 €.
http://oteshop.ote.gr/storefront/-/-pstn-/-/prodpstn_transfer_line.html
Τα 60 € που ζητά η Forthnet και τα οποιαδήποτε "μαύρα" του ηλεκτρολόγου που ξεπερνούν αυτή την τιμή τα θεωρώ κ...πιάσιμο.
Στον ΟΤΕ δεν μπορεί να απευθυνθεί γιατί δεν είναι πελάτης του.
Το να σκαλίζεις κατανεμητές, είναι ποινικά κολάσιμο και αν γίνει καμία στραβή, θα ξαναμετακομίσεις, ΕΚΤΟΣ πολυκατοικίας όμως.
Η μεταφορά τηλεφωνικής γραμμής ενοίκου της πολυκατοικίας κατά κανένα τρόπο δεν μπορεί να χρεωθεί στα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας.
Αν τα κλειδιά του κατανεμητή τα έχει ο διαχειριστής ή οποιαδήποτε εργασία στον κατανεμητή πρέπει να γίνει παρουσία του, αυτό είναι εντελώς διαφορετικό θέμα.
Η πολυκατοικία σαφώς και δεν προσφέρει τηλέφωνο με την έννοια που το θέτεις και το εννοείς εσύ. Η γραμμή και οποιαδήποτε εργασία πρέπει να γίνει για την εγκατάσταση ή μεταφορά της, αφορούν το εκάστοτε διαμέρισμα.
Το συρμάτινο δίκτυο τηλεφώνου εντός της πολυκατοικία είναι κοινόχρηστη υποδομή, όπως και το ασανσέρ. (Εγώ πάω στον πρώτο, γιατί να πληρώσω ζημιά της πόρτας του τρίτου, μέσω στο ισόγειο, γιατί να πληρώνω ασανσέρ, έχω κλιματιστικό, γιατί να πληρώσω καλορυφέρ κλπ)
Εφόσον για λόγους ασφαλείας του συνόλου των επικοινωνιών της πολυκατοικίας γίνεται η αλλαγή σε κλειδωμένο καταναμετή υπό την επίβλεψη του διαχειριστή, οι αλλαγές που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα γίνουν ώστε να έχεις το βασικό αγαθό της επικοινωνίας, γίνονται από τα κοινόχρηστα.
Αν δεν είναι, τότε πήγαινε κόψτα όλα και πες τους: «τώρα που κανείς δεν έχει τηλέφωνο, φέρτε ηλεκτρολόγο! ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ!» :twisted:
Απλός κανόνας: ο,τιδήποτε είναι εκτός του διαμερίσματός σου, δεν είναι ευθύνη σου να το πληρώσεις ΜΟΝΟ ΣΟΥ. Δηλαδή, αν στη μπουτονιέρα χαλάσει μόνο το κουμπί του δικού μου διαμερίσματος, θα πληρώσω τη καινούργια εγώ;
Το συρμάτινο δίκτυο τηλεφώνου εντός της πολυκατοικία είναι κοινόχρηστη υποδομή, όπως και το ασανσέρ. (Εγώ πάω στον πρώτο, γιατί να πληρώσω ζημιά της πόρτας του τρίτου, μέσω στο ισόγειο, γιατί να πληρώνω ασανσέρ, έχω κλιματιστικό, γιατί να πληρώσω καλορυφέρ κλπ)
Μόνο που δεν μεταφέρεται το δίκτυο ολόκληρης της πολυκατοικίας, αλλά ενός ενοίκου. Εφόσον λοιπόν η γραμμή είναι στο όνομα του συγκεκριμένου ενοίκου, την πληρώνει εκείνος και όχι η πολυκατοικία την μεταφορά.
Εφόσον για λόγους ασφαλείας του συνόλου των επικοινωνιών της πολυκατοικίας γίνεται η αλλαγή σε κλειδωμένο καταναμετή υπό την επίβλεψη του διαχειριστή, οι αλλαγές που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα γίνουν ώστε να έχεις το βασικό αγαθό της επικοινωνίας, γίνονται από τα κοινόχρηστα.)
Η παρουσία του διαχειριστή -η οποία δεν είναι αναγκαστικά απαραίτητη εκτός κι αν ορίζεται ρητά στο καταστατικό της πολυκατοικίας- δεν συνεπάγεται ότι η χρέωση θα γίνει στα κοινόχρηστα. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Απλός κανόνας: ο,τιδήποτε είναι εκτός του διαμερίσματός σου, δεν είναι ευθύνη σου να το πληρώσεις ΜΟΝΟ ΣΟΥ.
Αυτό δεν ισχύει καθολικά. Αν πχ ένας ένοικος τοποθετήσει στην ταράτσα κεραία για NOVA αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή η κεραία και η συνολική εγκατάσταση βρίσκεται εκτός πολυκατοικίας, ότι θα επιβαρυνθούν όλοι οι άλλοι ένοικοι.
Επειδή στην πολυκατοικία που μένω είμαι αρκετό καιρό διαχειριστής, γνωρίζω αρκετά περι του θέματος
Η τηλεφωνική γραμμή δεν είναι κοινόχρηστη.
Ο Οτε τα εξοδα μεταφοράς μιας τηλεφωνικής γραμμής από ένα όροφο σε άλλο τα χρεώνει στον κάτοχο της γραμμής (αριθμός τηλεφώνου) και ο λογαριασμός που έρχεται είναι στο όνομα του κατόχου αυτής.
Το συρμάτινο δίκτυο τηλεφώνου εντός της πολυκατοικία είναι κοινόχρηστη υποδομή, όπως και το ασανσέρ. (Εγώ πάω στον πρώτο, γιατί να πληρώσω ζημιά της πόρτας του τρίτου, μέσω στο ισόγειο, γιατί να πληρώνω ασανσέρ, έχω κλιματιστικό, γιατί να πληρώσω καλορυφέρ κλπ) ......
Δεν είναι κοινόχρηστη υποδομή (εκτός κι αν υπάρχει κοινόχρηστη αναμονή πχ. θυρωρείο), όπως δεν είναι κοινόχρηστη υποδομή και οι παροχές ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ. Σε οποιαδήποτε βλάβη αυτών των παροχών πληρώνει ο κάτοχος.
Συνήθως ο πίνακας κατανομής βρίσκεται σε προσβάσιμο χώρο και δεν είναι υποχρεωτικό να κλειδώνει εκτός και αν αναφέρεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Άλωστε στις μονοκατοικίες βρίσκεται πάντα έξω από το σπίτι για άμεση πρόσβαση από τα συνεργεία.
........Auto merged post: jkoukos πρόσθεσε 9 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Αλήθεια πόσο θα μεγάλωνε το κόστος κατασκευής της οικοδομής, αν ο εργολάβος εγκαθιστούσε ένα patch panel στο οποίο θα συνδέονταν όλες οι γραμμές και πόσο πιο εύκολη θα ήταν η οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή; Το ερώτημα γενικό και όχι για τη συγκεκριμένη οικοδομή.
Αλήθεια πόσο θα μεγάλωνε το κόστος κατασκευής της οικοδομής, αν ο εργολάβος εγκαθιστούσε ένα patch panel στο οποίο θα συνδέονταν όλες οι γραμμές και πόσο πιο εύκολη θα ήταν η οποιαδήποτε μελλοντική αλλαγή; Το ερώτημα γενικό και όχι για τη συγκεκριμένη οικοδομή.
Για την συγκεκριμένη εργασία η ρεγκλέτα είναι το καταλληλότερο υλικό.
Η παρουσία του διαχειριστή -η οποία δεν είναι αναγκαστικά απαραίτητη εκτός κι αν ορίζεται ρητά στο καταστατικό της πολυκατοικίας- δεν συνεπάγεται ότι η χρέωση θα γίνει στα κοινόχρηστα. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Θα ανοίξει τρίτος το κουτί κατανομής του δικτύου τηλεφώνων της πολυκατοικίας χωρίς να είναι ο διαχειριστής παρών;
Θα παίζεις και θα κάνεις δοκίμες με τα τηλέφωνα όλης πολυκατοικίας;
Θα σας πάνε μέσα ΣΗΚΩΤΟΥΣ!
Ο ηλεκτρολόγος μόνο με εντολή του διαχειριστή θα κάνει τι έχει να κάνει, και τα ρίχνει στα κοινόχρηστα, διότι είναι τροποποίηση του δικτύου εντός του κουτιού που έχει υποχρέωση να κάνει η πολυκατοικία σε κοινοχρηστο χώρο και όχι ο ΟΤΕ στο καφάο ή ο ιδιοκτήτης στο σπίτι του. Όσο δουλεύει στο κουτί και αυτό είναι ανοικτό, είσαι από πάνω.
Αν βρεθεί κοριός στο κουτί, φύγε βραζιλία, διότι αυτός που την έφαγε θα σε σύρει με αλυσίδες στο δικαστήριο.
Αν δεν έχετε κουτί, και τα καλώδια έχουν μπει με ευθείες από το καφάο, τότε προφανώς είναι αρχαίο το κτήριο και εκεί είναι γκρίζα τα πράγματα, κάντε ότι νομίζετε.
Ξαναρωτώ:
- μου χάλασε το μπουτόν στο θυροτηλέφωνο, θα πάει στα κοινοχρηστα;
- χάλασε η πόρτα του τρίτου στο ασανσέρ και μένω ισόγειο και δεν έχω ασανσερ, θα πληρώσω;
- σε πολυκατοικία με κεντρική παροχή τηλεόρασης UHF, θα βάλεις κάτοπτρο στη ταράτσα ή σε πρόσοψη ή θα βάλετε ένα μεγάλο κεντρικό κάτοπτρο για όλους;
Κόψε κάτι. Σχεδόν πουθενά δεν είναι κλειδωμένη η εισαγωγή και σχεδόν πουθενά δεν ασχολούνται.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπαίνει στα κοινόχρηστα. Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι όλα σε κοινόχρηστη υποδομή. Το τηλέφωνο είναι καθαρά ατομική.
Στα κοινόχρηστα θα μπορούσε να μπει η ανακατασκευή όλης της εισαγωγής, γιατί πήρε φωτιά, νερό, γιατί έτσι. Όχι όμως η σύνδεση μιας γραμμής.
Δηλαδή, αν χαλάσει ένα δίκτυο μερικά, επειδή χάλασε το κομμάτι που εξυπηρετεί εμένα, δεν είναι κοινόχρηστο πλέον;
Θέλεις να μάθεις τι παθαίνει ο διαχειριστής αν βρεθεί κοριός σε κλειδωμένο patch panel;
ή τι θα γίνει αν κάποιου στη πολυκατοικία είναι επαγγελματική έδρα και του κόψεις fax, τηλέφωνα και internet;
Επειδή το έχεις αναφέρει 2 φορές, μπορείς να μας πεις σε ποιό άρθρο, ποιού νόμου αναφέρεται ότι θα πρέπει να είναι κλειδωμένος ο κατανεμητής;
Γιατί απ' όσο γνωρίζω μόνο αν μνημονεύεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας θα πρέπει να κλειδωθεί. Τό ίδιο επίσης και κατανεμητές του καλοριφέρ ανά όροφο και η ελεύθερη πρόσβαση σε ταράτσα και ακάλυπτο.
Οτιδήποτε είναι κοινόχρηστο απαιτήται να έχουν σε αυτό ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι ένοικοι, εκτός εάν από κοινού έχει αποφασισθεί άλλως.
Δηλαδή, αν χαλάσει ένα δίκτυο μερικά, επειδή χάλασε το κομμάτι που εξυπηρετεί εμένα, δεν είναι κοινόχρηστο πλέον;
Θέλεις να μάθεις τι παθαίνει ο διαχειριστής αν βρεθεί κοριός σε κλειδωμένο patch panel;
ή τι θα γίνει αν κάποιου στη πολυκατοικία είναι επαγγελματική έδρα και του κόψεις fax, τηλέφωνα και internet;
Θέλω να πω πως είναι κοινόχρηστο μέχρι την εισαγωγή. Την βλάβη προς το διαμέρισμα ή την μεικτονόμιση μιας νέας σύνδεσης την πληρώνει ο ένας και όχι όλοι γιατί από εκεί και πάνω τα πάντα είναι διακριτά.
Ο διαχειριστής δεν θα πάθει απολύτως τίποτα. Το πολύ πολύ αν γίνουν μηνύσεις να τον καλέσουν, να τον ρωτήσουν "είχατε δει κάτι;" να πει "όχι" και να φύγει.
Τι σχέση έχει αν μιλάμε για οικία ή επαγγελματικό χώρο; Το ίδιο είναι στο θέμα μας. Οι εργασίες πρέπει να γίνονται από τεχνικούς που ξέρουν τι κάνουν. Τι σχέση έχει με την χρέωση αυτό;
........Auto merged post: emeliss πρόσθεσε 1 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Επειδή το έχεις αναφέρει 2 φορές, μπορείς να μας πεις σε ποιό άρθρο, ποιού νόμου αναφέρεται ότι θα πρέπει να είναι κλειδωμένος ο κατανεμητής;
Το σωστό είναι να είναι κλειδωμένος. Αλλά επειδή θα αναγκαστεί ο διαχειριστής να ανοίξει δεν σημαίνει πως θα το βάλει και στα κοινόχρηστα.
Άλλο το αν είναι σωστό και άλλο αν είναι υποχρεωτικό.
Θα ανοίξει τρίτος το κουτί κατανομής του δικτύου τηλεφώνων της πολυκατοικίας χωρίς να είναι ο διαχειριστής παρών;
Ναι, το ξαναείπαμε ότι η παρουσία του διαχειριστή δεν είναι απαραίτητη.
Θα παίζεις και θα κάνεις δοκίμες με τα τηλέφωνα όλης πολυκατοικίας;
Ο τεχνικός/ ηλεκτρολόγος
Εκτός απο υπερβολή, δεν υπάρχει κανένα αιτιολογικό για να γίνει.
Ο ηλεκτρολόγος μόνο με εντολή του διαχειριστή θα κάνει τι έχει να κάνει, και τα ρίχνει στα κοινόχρηστα, διότι είναι τροποποίηση του δικτύου εντός του κουτιού που έχει υποχρέωση να κάνει η πολυκατοικία σε κοινοχρηστο χώρο και όχι ο ΟΤΕ στο καφάο ή ο ιδιοκτήτης στο σπίτι του. Όσο δουλεύει στο κουτί και αυτό είναι ανοικτό, είσαι από πάνω.
Για τελευταία φορά: H μεταφορά γραμμής ενοίκου ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ.Δεν είναι θέμα άποψης αλλά δεδομένο. Μπορείς να ρωτήσεις δικηγόρο επί του θέματος αν, ο κανονισμός πολυκατοικίας δεν σε καλύπττει.
Αν βρεθεί κοριός στο κουτί, φύγε βραζιλία, διότι αυτός που την έφαγε θα σε σύρει με αλυσίδες στο δικαστήριο.
For the sake of the arguement (παρόλο που είναι τραβηγμένο απο τα μαλλιά): Και πως θα αποδείξει ότι ο κοριός τοποθετήθηκε απο τον ηλεκτρολόγο που κάλεσε ο συγκεκριμένος ένοικος, όταν στο κουτί (εκτός του ότι είναι ξεκλείδωτο) έχουν πρόσβαση όλοι οι ένοικοι?
Ξαναρωτώ:
- μου χάλασε το μπουτόν στο θυροτηλέφωνο, θα πάει στα κοινοχρηστα;
- χάλασε η πόρτα του τρίτου στο ασανσέρ και μένω ισόγειο και δεν έχω ασανσερ, θα πληρώσω;
- σε πολυκατοικία με κεντρική παροχή τηλεόρασης UHF, θα βάλεις κάτοπτρο στη ταράτσα ή σε πρόσοψη ή θα βάλετε ένα μεγάλο κεντρικό κάτοπτρο για όλους;
- Αν εννοείς το θυροτηλέφωνο εντός του διαμερίσματος σου, όχι. Αν εννοείς το μπουτόν στα κεντρικά κουδούνια στην είσοδο της πολυκατοικίας, ναι
- Ναι καθότι το ασανσέρ και (οι πόρτες όλων των ορόφων) είναι κοινόχρηστες.
- Δεν έχει σημασία που (ταράτσα ή μπαλκόνι). Το κόστος βαρύνει αυτόν που το εγκαθιστά.
Παρακολουθώ τη συζήτηση, βρίσκω πολύ χρήσιμες τις πληροφορίες σας αλλά, χωρίς παρεξήγηση, μήπως το θέμα έχει ξεφύγει εντελώς;;
Φιλικά, efthlouk.
Παρακολουθώ τη συζήτηση, βρίσκω πολύ χρήσιμες τις πληροφορίες σας αλλά, χωρίς παρεξήγηση, μήπως το θέμα έχει ξεφύγει εντελώς;
Μάλλον θα συμφωνήσω...Άλλωστε ο άμεσα ενδιαφερόμενος έχει αποχωρήσει απο την κουβέντα.
- Αν εννοείς το θυροτηλέφωνο εντός του διαμερίσματος σου, όχι. Αν εννοείς το μπουτόν στα κεντρικά κουδούνια στην είσοδο της πολυκατοικίας, ναι
το κουτί κατανομής των τηλεφώνων είναι στο διαμέρισμα του ενοίκου ή στην είσοδο;
Αν εποπτεύεται από τον διαχειριστή και είναι κλειδωμένο (δηλαδή κοινοφελώς) γιατί να επιβαρύνει ιδιωτικώς.
Αν στο πάρω και στο σπάσω, θα το πληρώσουν όλοι μαζί ή μόνο όσοι έχουν τηλέφωνο;
Είμαι στο ισόγειο, γιατί πληρώνω ασανσέρ;
........Auto merged post: pelasgian πρόσθεσε 10 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα αργότερα ........
προστασία του προσωπικού απορρήτου. Δεν σου επιτρέπω να ψάχνεις τα καλώδια που αντιστοιχούν στο τηλέφωνό μου για να βρεις ποιο είναι το διαμέρισμά σου. Αν ακουμπήσεις το καλώδιό μου και μπορέσω να το αποδείξω, στηρίζω αγωγή. Το πού πηγαίνει σε ποιο διαμέρισμα οφείλει να είναι γραμμένο πάνω στο patch panel το οποίο οφείλει να κλειδώνει και να το ανοίγει μόνο ο διαχειριστής και εγκεκριμένος ηλεκτρολόγος.
Δηλαδή, εσύ για να βρεις ποιο είναι το δικό σου γράμμα, θα ανοίξεις όλα τα γραμματοκιβώτια και όλες τις επιστολές;
Ή θα μπαίνει ο κάθε ένας χωρίς άδεια από το διαχειριστή να παίζει με τα καλώδια του τηλεφώνου; Ή θα είναι ανοικτά σε κοινή θέα τα καλώδια ώστε ο πάσα ένας να μπορεί να κάνει τηλεφωνήματα ή συνακρόαση;
Θέλει να σου πω και το νόμο για να καταλάβεις το προφανές; Αν την ώρα που εσύ κάνεις τα πειράματά σου εγώ παίρνω ένα σημαντικό φαξ για τη δουλειά μου, ή μου ρίξεις το server μου ή το τηλεφωνικό κέντρο, τι πρέπει να κάνω, να έρθω να σε δείρω;
Τσάμπα το συνεχίζεις. ΔΕΝ μπαίνει στα κοινόχρηστα.
Στη δική μας μπαίνει, είναι όλοι δικηγόροι :)
Σας έπιασαν κορόιδα τα δικηγοράκια. Αν κάποιοι θέλουν να τα μοιράζονται δεν μπορεί να τους το απαγορεύσει κανένας. Αλλά δεν υπάρχει υποχρέωση.
Τσάμπα το συνεχίζεις. ΔΕΝ μπαίνει στα κοινόχρηστα.
Θα συμφωνήσω και δεν πρόκειται να το συνεχίσω καθώς δεν με αφορά άμεσα.
Στη δική μας μπαίνει
Θα το αμφισβητήσω, αλλά απ΄την άλλη δεν με αφορά αν μπαίνει ή όχι...
Στη δική μας μπαίνει, είναι όλοι δικηγόροι :)
Δεν πιστεύω και τα τηλεφωνήματα που κάνουν να μπαίνουν στα κοινόχρηστα;
Θα το αμφισβητήσω, αλλά απ΄την άλλη δεν με αφορά αν μπαίνει ή όχι...
δηλαδή είμαι ψεύτης; ;)
........Auto merged post: pelasgian πρόσθεσε 4 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........
ρε παιδί μου, απλά πράγματα, δεν είναι στο διαμέρισμά σου και δεν είναι στο ΚΑΦΑΟ, είναι στο κοινόχρηστο. Δηλαδή, τι δεν καταλαβαίνεις;
Παράλληλα παραδείγματα άπειρα, η νομική εξήγηση προφανής, προφανώς δεν σας συμφέρει, οπότε δεν το δέχεστε και έγινα και ψεύτης στη πορεία...
Εμάς πάντως ο καταναμετής είναι κλειδωμένος, αριθμημένος και ανοίγει μόνο παρουσία ιδιοκτήτη, ηλεκτρολόγου και διαχειριστή.
Ο λόγος; απόρρητο των επικοινωνιών, πιθανή βλάβη σε επικοινωνίες τρίτου, κίνδυνος συνακροάσεων, κίνδυνος παρακολουθήσεων κλπ. Όταν αυτά σου τα έχουν εξηγήσει και επιμένεις στην άποψή σου αρνούμενος τα δεδομένα, δεν υπάρχει συζήτηση.
Σα να συζητάς στο ΚΚΕ για μείωση φόρων στις επιχειρήσεις λόγω ανταγωνισμού.
δηλαδή είμαι ψεύτης; ;)
Όχι, απλά επιμένεις να ερμηνεύεις ένα θέμα απόλυτα αντικειμενικό, με την δική σου υποκειμενική λογική, την οποία "επεκτείνεις" στα τεκταινόμενα της πολυκατοικίας σου.Αν όντως λοιπόν συνέβη τέτοιο περιστατικό στην πολυκατοικία σου, ή τους πιάνεις ή σε πιάνουν κορόϊδο.
........Auto merged post: pelasgian πρόσθεσε 4 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........
ρε παιδί μου, απλά πράγματα, δεν είναι στο διαμέρισμά σου και δεν είναι στο ΚΑΦΑΟ, είναι στο κοινόχρηστο. Δηλαδή, τι δεν καταλαβαίνεις;
Παράλληλα παραδείγματα άπειρα, η νομική εξήγηση προφανής, προφανώς δεν σας συμφέρει, οπότε δεν το δέχεστε και έγινα και ψεύτης στη πορεία...
Εμάς πάντως ο καταναμετής είναι κλειδωμένος, αριθμημένος και ανοίγει μόνο παρουσία ιδιοκτήτη, ηλεκτρολόγου και διαχειριστή.
Ο λόγος; απόρρητο των επικοινωνιών, πιθανή βλάβη σε επικοινωνίες τρίτου, κίνδυνος συνακροάσεων, κίνδυνος παρακολουθήσεων κλπ. Όταν αυτά σου τα έχουν εξηγήσει και επιμένεις στην άποψή σου αρνούμενος τα δεδομένα, δεν υπάρχει συζήτηση.
Συζητάμε την μεταφορά την μεταφοράς γραμμής ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΟΙΚΟΥ και όχι όλου του κουτιού της πολυκατοικίας. Με την δική σου λογική, βλάβες της ΔΕΗ ενός ενοίκου ή του ρολογιού της ΕΥΔΑΠ θα χρεώνονταν σε όλη την πολυκατοικία. Πχ ρώτα στην ΔΕΗ αν αλλάξεις την καλωδίωση από τον μετρητή ως τον κεντρικό πίνακα που βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα σου ποιός το πληρώνει εσύ ή η πολυκατοικία και έλα πες μου.
Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι θέμα απόψεων: Το κόστος μεταφοράς τηλεφωνικής γραμμής, αφορά τον κάτοχο της ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Plain and simple.
Οπότε ακόμα και να δεχτώ ότι η παρουσία του διαχειριστή είναι απαραίτητη -αν έτσι ορίζεται στο καταστατικό- αυτό δεν έχει καμία σχέση με το κόστος που -επαναλαμβάνω- αφορά τον κάτοχο της γραμμής ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Σα να συζητάς στο ΚΚΕ για μείωση φόρων στις επιχειρήσεις λόγω ανταγωνισμού.
Εδώ θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο.
Σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιπούς, ότι και να τους πεις θα επαναλαμβάνουν τα παραληρηματικά ποιηματάκια περί "ιμπεριαλισμού,καπιταλισμού που πίνει το αίμα του εργάτη" και λοιπά γραφικά. Βέβαια αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που δεν έχει σχέση με την παρούσα...
Εφόσον η μεταφορά που συζητάμε ΔΕΝ γίνεται στο ΚΑΦΑΟ (μήπως θες να πας να ανοίξεις και εκείνο μόνο σου να δεις τι θα γίνει) ούτε στο διαμέρισμα του ενοίκου, αλλά στο ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ, τότε δεν είναι υπόθεση του ενοικιαστή, διότι δεν είναι τμήμα της περιουσίας του, αλλά τμήμα της κοινόχρηστης υποχρέωσης όλων.
Το ότι ο κάθε ένας δεν πειράζει το κουτί, το αναλύσαμε, αλλά μερικά ακόμα παραδείγματα για να δουλεύει το μυαλό:
1ον τηλεειδοποίηση αναπήρου, γέρου, αρρώστου
2ον συναγερμός
3ον μέσω δικτύου παρακολούθηση χόλτερ και άλλων ιατρικών παραμέτρων
4ον συστήματα αυτοματισμού κτηρίου
Δεν είναι δυνατόν για να μην επιβαρυνθεί ο κάθε ένοικος 3-4 ευρώ, να αφήνει την ασφάλεια των επικοινωνιών του συνόλου των κατοίκων ενός κτηρίου στα χέρια ενός παιδιού που παίζει με ... μεγάφωνα για να βρει τι θα κόψει πού. Είναι παντελώς ανεύθυνο και γελοίο.
τώρα, αν εσείς είσαστε οκ, με αυτό:
http://farm1.static.flickr.com/153/363827925_4c59211d3e.jpg
μακρυά από μένα!
η μεταφορά της γραμμής είναι θέμα του κατόχου της γραμμής, όχι της πολυκατοικίας,
Απλά και ξεκάθαρα.
Πουθενά δεν δίνει η πολυκατοικία τηλέφωνο, αν έδινε τότε η γραμμή δεν θα ήταν δικιά σου να πας σε όποιον πάροχο θέλεις
Και υπάρχει μεγάλη διαφορά το έχω το κλειδί με το παρέχω
Δεν είναι δυνατόν για να μην επιβαρυνθεί ο κάθε ένοικος 3-4 ευρώ, να αφήνει την ασφάλεια των επικοινωνιών του συνόλου των κατοίκων ενός κτηρίου στα χέρια ενός παιδιού που παίζει με ... μεγάφωνα για να βρει τι θα κόψει πού. Είναι παντελώς ανεύθυνο και γελοίο.
Πάμε πάλι...
Άλλο πράγμα η ασφάλεια, άλλο ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Τελείως άσχετα μεταξύ τους.
Ναι, να είναι κλειδωμένος ο κατανεμητής, να έρθει ο ηλεκτρολόγος και μαζί με τον διαχειριστή να κάνει την δουλειά του. Να πληρωθεί από τον άμεσα ενδιαφερόμενο, να του κόψει απόδειξη και να φύγει.
Αλλά επειδή προφανώς υπάρχει θέμα, μία απάντηση θέλεις: ΝΑΙ, ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ!!!!!
Το θέμα έχει πλέον εξαντληθεί...
:closed:
@ ADSLgr.com All rights reserved.