Επιστροφή στο Forum : οποιος γνωρίζει τις ρυθμήσεις του dcc chat ας επικοινωνήσει μαζί μου
dmpapajohn
04-02-06, 01:01
εχω dsl cupe 512 vivodi και δεν μπορώ να στείλω αρχεία μεσω dcc chat . έχω δοκιμάσει τα πάντα. όποιοσ γνωρίζει ασ επικοινωνήσει μαζί μου!
ευχαριστώ.
Αν έχεις router με firewall και NAT, πρέπει να στείλεις (port forwarding) τις θύρες 2010 έως 2020 TCP και 3020 έως 3030 TCP στην IP του υπολογιστή σου.
Εννοείται ότι ο άλλος πρέπει να έχει ρυθμίσει το πρόγραμμά του, ώστε να δέχεται αρχεία του τύπου που στέλνεις. Μερικά αρχείαμάλιστα χρειάζονται και την εντολή /dccallow +dmpapajohn .
@ipo
Τα ports που αναφέρεις πρέπει να οριστούν και στο mIRC (εφόσον ειναι ο client που χρησιμοποιεί ο χρήστης) ή οποιοσδήποτε client. Τα ports που το IRC DCC χρησιμοποιεί κανονικά ειναι τα 1024-5000 TCP (random) και θεωρητικά πρέπει να ειναι ανοικτα, αλλα επειδή κανείς δεν θέλει ΟΛΑ αυτά τα ports ανοικτά.. συνήθως ορίζει ένα subrange κάποιων ports για να κάνει τα connects που θέλει.
http://www.mircscripts.org/showdoc.php?type=tutorial&id=2355
dmpapajohn
07-02-06, 02:29
όλες τισ ports που χρειάζομαι τισ έχω ανοιχτες! αρα δεν ειναι το προβλημα στισ ports!
dmpapajohn
Το mirc έχει ένα bug από την έκδοση 3 το οποίο το κρατάει ακόμα.
Δεν ορίζει σωστά το localhost σου (και κρατάει το παλιό localhost ακόμα και αν αλλάξεις ip πολλές φορές).
Στο Status σου λέει μήπως unable to resolve local host ?
Στη vivodi ειδικά σβήνεις το Local Info και το IP address που σου έχει δώσει και διαλέγεις να παίρνεις IP address και lookup method server. Σε περίπτωση που σου δίνει κάποιο ψεύτικο hostmask ο server μπορεί να συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα.
Για να δεις τι γίνεται γράψε στο mirc /localinfo
Ενδεχομένως κάποιο script που έχεις βέβαια να κάνει τη ζημιά. Mπορείς να ορίσεις συγκεκριμένες ports για να συνδέεται το DCC πάντως.
chica_loca
08-02-06, 00:40
Σε περίπτωση που έχεις κάνει όλες τις ρυθμίσεις περί fire wall και ports κτλ κτλ , μια λύση προσωρινή(για να κάνεις την δουλεία σου) ,που μπορώ να σου δώσω τώρα είναι: DC > settings > general > (και επέλεξε) passive
Δεν είναι κ η καλύτερη λύση, μπορείς να κατεβάζεις μονό από passive χρήστες του dc.
Σε περίπτωση που έχεις κάνει όλες τις ρυθμίσεις περί fire wall και ports κτλ κτλ , μια λύση προσωρινή(για να κάνεις την δουλεία σου) ,που μπορώ να σου δώσω τώρα είναι: DC > settings > general > (και επέλεξε) passive
Δεν είναι κ η καλύτερη λύση, μπορείς να κατεβάζεις μονό από passive χρήστες του dc.
μαλλον δεν καταλαβες ποια ηταν η ερωτηση...
chica_loca
08-02-06, 01:12
Άνθρωποι ήμαστε λάθη κάνουμε. Η προσπάθεια μετραει πάντα !!!
@ ADSLgr.com All rights reserved.