Επιστροφή στο Forum : ADSL πάνω σε ISDN ή ADSL πάνω σε PSTN
Liakopaido
26-07-09, 01:29
Καλησπέρα συνφορουμίτες.
Κάθως τώρα τελευταία αντιμετωπίζω προβλήματα με την ADSL over ISDN γραμμή μου θα ήθελα κάποιες διευκρινίσεις πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα.
Η γραμμή μου είναι ISDN αλλά καθώς το netmod μειώνει το margin της ADSL σύνδεσης από 7db σε 3db και ό,τι συνεπάγεται αυτό, σκεφτόμουν να την αλλάξω σε PSTN. Επιπλέον έχω ακούσει πως μία PSTN είναι καλύτερη για ADSL σε περιοχές που είναι μακριά από το DSLAM, δεν ξέρω όμως αν αυτό ισχύει.
Επιπλέον, τί παραπάνω προσφέρει μία ISDN από μία PSTN; Έψαξα στο γούγλι αλλά δεν μπόρεσα να βρω άκρη, καθώς ό,τι βρήκα ήταν πολύ εξειδικευμένο, ακόμη κι αυτα στο wikipedia!
Τί λέτε;
Η γραμμή μου είναι ISDN αλλά καθώς το netmod μειώνει το margin της ADSL σύνδεσης από 7db σε 3db
Αυτό που το διάβασες, δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Το modem συνδέεται παράλληλα με το netmod.
Για να στο αποδείξω, δοκίμασε να βγάλεις εντελώς το netmod, να δεις αν υπάρχει διαφορά.
DSLaManiaC
26-07-09, 13:00
Γενικά η ADSL συμπεριφέρεται καλύτερα σε PSTN..
Δε φταίει όμως το Netmod γι'αυτό, αλλά η φύση της ADSL over ISDN.
DSLaManiaC
26-07-09, 13:25
Δε φταίει όμως το Netmod γι'αυτό, αλλά η φύση της ADSL over ISDN.
Ναι, μα δε μίλησα για το netmod.
To ξέρω, απλώς συμπλήρωσα τη δική σου απάντηση :)
Liakopaido
26-07-09, 13:32
Αυτό που το διάβασες, δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Το modem συνδέεται παράλληλα με το netmod.
Για να στο αποδείξω, δοκίμασε να βγάλεις εντελώς το netmod, να δεις αν υπάρχει διαφορά.
Μα δεν το διάβασα πουθενά...
Είναι το πρόβλημα που έχω με τη σύνδεσή μου :D
Έχω attenuation 51db. Με το netmod πάνω στο splitter έχω 4db margin(!!!!!) με πολλές αποσυνδέσεις κλπ.
Χωρίς αυτό έχω 6-7db με αρκετά σταθερή γραμμή :)
Είδες τι σου κάνουν 3db διαφορά :D
DSLaManiaC
26-07-09, 13:35
Μα δεν το διάβασα πουθενά...
Είναι το πρόβλημα που έχω με τη σύνδεσή μου :D
Έχω attenuation 51db. Με το netmod πάνω στο splitter έχω 4db margin(!!!!!) με πολλές αποσυνδέσεις κλπ.
Χωρίς αυτό έχω 6-7db με αρκετά σταθερή γραμμή :)
Είδες τι σου κάνουν 3db διαφορά :D
Εγώ έχω μια απορία.. Σου χρειάζεται η ISDN απαραίτητα? Αν όχι καλύτερα κάνε μετατροπή σε PSTN.
Έχεις δοκιμάσει άλλο splitter;
Liakopaido
26-07-09, 14:37
Έχεις δοκιμάσει άλλο splitter;
Βέβαια ;) Επώνυμο κιόλας.
........Auto merged post: Liakopaido πρόσθεσε 2 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εγώ έχω μια απορία.. Σου χρειάζεται η ISDN απαραίτητα? Αν όχι καλύτερα κάνε μετατροπή σε PSTN.
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλάβει σε τι χρησιμεύει η ISDN.
Ο πατέρας μου είχε βάλει ISDN γραμμή όταν είχε γραφείο στο σπίτι και είχε ανάγκη 2ο αριθμό και fax. Τώρα γι' αυτό ρωτάω να μάθω, τι περισσότερο δίνει η ISDN;
H ΙSDN δίνει δύο τηλεφωνικές γραμμές, δωρεάν αναγνώριση κλήσεων και TAPI/CAPI drivers (με το ανάλογο modem) για συνεργασία με Η/Υ (π.χ. καταγραφή κλήσεων, κλήσεις από PC, τηλεφωνητής στο PC κτλ.)
Αυτό που άκουσες ισχύει εν μέρει γιατί η ISDN χρησιμοποιεί μεγαλύτερο έυρος και υψηλότερες συχνότητες για την τηλεφωνία οπότε "σμπρώχνει" το ADSL σε ακόμη υψηλότερες συχνότητες και άρα έχει (το ADSL) χαμηλότερο SNR.
Όμως οι διαφορές στη θεωρία τουλάχιστον είναι οριακές. Στην πράξη, πολλοί τεχνικοί του ΟΤΕ ορκίζονται ότι έχει σωθεί κόσμος.
Αν δεν χρησιμοποιείς τις δυνατότητες της ISDN θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις. Έχε υπόψιν σου όμως ότι πιθανότατα θα πρέπει να αλλάξει και ADSL modem.
Liakopaido
26-07-09, 15:46
Όπα yiapap με μπέρδεψες!
Όταν λες πως αυτό που άκουσα ισχύει αναφέρεσαι στο ότι μία PSTN είναι καλύτερη για ADSL σε περιοχές που είναι μακριά από το DSLAM;
Tότε γιατί στη συνέχεια γράφεις πως μία ISDN "σμπρώχνει" το ADSL σε ακόμη υψηλότερες συχνότητες και άρα έχει (το ADSL) υψηλότερο SNR;
Μου φαίνεται κάπως παράδοξο!
Σωστός.
Υψηλότερο θόρυβο, χαμηλώτερο SNR.
Το διόρθωσα.
Liakopaido
26-07-09, 17:22
Ααααα... :P
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις όλων παιδιά!
Αύριο μεθαύριο θα έρθει και ο τεχνικός να δει αν το netmod μου λειτουργεί σωστά και απο εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα γίνει με το είδος τι γραμμής :rolleyes:
Τελικά παίζει ρολο το NetMode στο SNR οταν το εχω επάνω στο spliter το SNR bgainei 12,5 dB ενω οταν το βγαζω αναιβαινει στο 15.5.
Αρα εαν δεν θελει καποιος 2 γραμμες καλυτερα να βαλει PSTN .
Ασχετο μιλαγα στο πλαισιο με πωλητη και μου πε δεν εχει μοντεμ για ISDn κ οτι το πανε για καταργηση...
@ ADSLgr.com All rights reserved.