Επιστροφή στο Forum : Απορία για το ratio του UTorrent
Παιδια τις τελευταίες μερες έχω ένα (ισως) προβλημα. Προσπαθω να κατεβάσω torrents απο to uTor και συνεχεια το ratio είναι υψηλό με αποτέλεσμα down<up κατα πολύ και έτσι μου παιρνει ώρες ωρών για να κατεβάσω τα αρχεία. Σημειωτέον οτι τις προηγούμενες ημέρες όλα ήταν μια χαρά( ratio χαμηλό, και κανένα πρόβλημα). Γιατί συμβαίνει αυτό, και υπάρχει κανένας τρόπος να χαμηλώσω το ratio???:hmm:
Ευχαριστώ προκαταβολικά
:respekt:
DSLaManiaC
26-07-09, 13:33
Τα έχεις μπερδέψει λίγο.
Το αν δε μπορείς να κατεβάσεις γρήγορα μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες με κυριότερο να υπάρχουν λιγοι seeders [αυτοί που διαμοιράζουν το αρχείο] και πολλοί leechers [αυτοί που το κατεβάζουν] με αποτέλεσμα να το κατεβάζεις αργά αλλά να το δίνεις σε κόσμο και έτσι το ratio σου να είναι υψηλό.
Το να έχεις μεγάλο ratio είναι ΚΑΛΟ και όχι κακό.
ΠΑΝΤΑ επιλέγω torrents με πολύ περισσότερους seeders απο leechers.
Το ξέρω οτι είναι καλό να έχεις ratio αλλα να ανεβάζεις με διπλάσια ταχύτητα αποτι κατεβάζεις δεν μου αρεσει και ειδικά αν έχεις Low speed σύνδεση. η απορία μου είναι γιατί ενω τον προηγούμενο καιρο το ratio ηταν χαμηλό, τώρα ξαφνικά έγινε υψηλό....
seeders ειναι αυτοι που εχουν ολο το αρχειο, leechers αυτοι που το κατεβαζουν..οταν κανεις download ειναι καλο, οταν θες να κανεις upload ομως κατλβαινεις οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα φτασεις το 1:1 ratio
Κοψε το upload σου. Αν εχεις 256 up τοτε βαλτο στο 12-13 για να μην μπουκωνει η συνδεση σου. Αλλα γενικα ειναι καλο να συνεχιζεις να μοιραζεις τα αρχεια που κατεβαζεις;)
Μπορείς να κάνεις αυτό που λέει ο Tasans μέχρι να το κατεβάσεις και μετα να το ξαναβάλεις στο 0 για να το ανεβαζεις με μέγιστη ταχύτητα, ωστέ να το πάρουν και άλλοι.
@ ADSLgr.com All rights reserved.