PDA

Επιστροφή στο Forum : Tο 51% της Intracom Telecoms θα εξαγοράσει η ρωσική Sistema



aesir
06-02-06, 11:54
Tη συμμετοχή της ρωσικής Sistema στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Telecoms κατά ποσοστό 51%, θα αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυσυζητημένη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Mάλιστα, σχετικά με το τίμημα της εν λόγω συμμετοχής, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, υπολογίζεται περί τα 240 εκατ. ευρώ.

Oσοι γνωρίζουν καλά τις εξελίξεις υποστηρίζουν ότι, το συγκεκριμένο deal έχει τελεσφορήσει από καιρό, ωστόσο η ανακοίνωσή του έχει καθυστερήσει, δεδομένου ότι, ο πρόεδρος της Intracom κ. Σ. Kόκκαλης ήθελε πρωτίστως να ξεκαθαρίσει τη θέση της εταιρείας σχετικά με τις επιχειρηματικές κινήσεις που είχε κάνει στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Aφενός, ήθελε να απεγκλωβιστεί η άκαρπη συμμετοχή του από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας και Internet, Forthnet, καθώς και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του συνόλου (100%) των μετοχών της Hellas On Line από την Eurobank EFG προς την Intracom Holding.

Yπενθυμίζεται ότι, το τίμημα της εν λόγω μεταβίβασης ανήλθε στο ποσό των 18,950 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες ο κ. Kόκκαλης πρόκειται να μεταβεί στη Pωσία, προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία της Sistema και να υπογράψει τη συμφωνία.

Αύξηση ρευστότητας
H πολυπόθητη συνεργασία με τον ρωσικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο αποτελεί σημείο αναφοράς για την Intracom, αφενός γιατί αποκτά έναν πολύ ισχυρό συνεταίρο, αφετέρου γιατί ανεβάζει σημαντικά τη ρευστότητά της, η οποία έχει ήδη ενισχυθεί κατά 35 εκατ. ευρώ περίπου, από την πρόσφατη πώληση του 25,289% της Forthnet.

Eνδεχομένως, η σημαντική αυτή ενίσχυση της ρευστότητας της Intracom, να δίνει απάντηση και σ' ένα άλλο καυτό ερώτημα που πλανάται για τις κινήσεις Kόκκαλη και που αφορά στο δικαίωμα συμμετοχής του κατά 10% στην τουρκική Telsim.

Yπενθυμίζεται ότι, η εν λόγω συμμετοχή αποτιμάτε περί τα 450 εκατ. δολάρια. Έτσι, μετά και τις αναμενόμενες εξελίξεις, η ηγεσία της Intracom θα μπορεί, χωρίς καμία οικονομική στενότητα πια, να εξαγοράσει το 10% της τουρκικής εταιρείας ή ενδεχομένως να επιλέξει να το μεταβιβάσει στη Sistema, βάζοντας στο ταμείο της Παιανίας αρκετά εκατομμύρια ευρώ, επιπλέον. Όπως και να έχει, ο κ. Kόκκαλης θα πρέπει σύντομα να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα εκμεταλλευθεί την εν λόγω συμμετοχή δεδομένου ότι, η προθεσμία λήγει στα τέλη Mαρτίου 2005.

Eρχεται νέα εξαγορά ;
Πέρα από τη συμφωνία με τον ρωσικό επιχειρηματικό κολλοσσό, με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά την επόμενη κίνηση του ομίλου Intracom στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο. Πιθανοί στόχοι οι Lannet και Telepassport



http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4668&subid=2&pubid=221513

chrispen
06-02-06, 12:54
Οι Ρώσσοι είναι το μέλλον στα πάντα , στο φυσικό αέριο , στο τουρισμό στις εξαγορές..

CRC
06-02-06, 13:05
Κάτι ήξερε ο Λιακόπουλος....

HIK248
06-02-06, 15:00
Η Intracom Telecoms ποιό τμήμα της Ιντρακόμ είναι;,αυτό που κατασκευάζει υλικό (jetspeed,κτλ);

no_logo
06-02-06, 15:02
ο κρόκους εχει φιλίες από το παρελθόν

frap
06-02-06, 15:06
... να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα εκμεταλλευθεί την εν λόγω συμμετοχή δεδομένου ότι, η προθεσμία λήγει στα τέλη Mαρτίου 2005.


Μήπως τον Μάρτη του 2006 ; :rolleyes:

gkandir
06-02-06, 17:04
Ο θείος είναι ο μόνος που φαίνεται να έχει πάρει ζεστά το θέμα. Τώρα που θα έχει και χρήματα να δούμε τι θα κάνει.

Navigator
06-02-06, 17:22
Ναι θα αγοράσει και τη Locomotiv Μόσχας...

gkandir
06-02-06, 17:24
Ναι θα αγοράσει και τη Locomotiv Μόσχας...
:lol:
Όχι αυτό το θέμα...

iggy75
06-02-06, 18:40
Η Intracom Telecoms ποιό τμήμα της Ιντρακόμ είναι;,αυτό που κατασκευάζει υλικό (jetspeed,κτλ);
Ακριβώς αυτό. Κατασκευάζει όλο το hardware που βγάζει η εταιρία.

Veldrin
07-02-06, 08:09
Ωραια, δλδ μαλλον θα δουμε μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι. Αντε πρόεδρε, τι πληρώνουμε να είμαστε μέλη :worthy:

chatasos
10-02-06, 21:16
Sistema: «Ανοικτά» όλα τα ενδεχόμενα με Intracom

«Ανοικτά» αφήνει η Sistema όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τις συζητήσεις με την Intracom, επιβεβαιώνοντας ωστόσο πως ενδιαφέρεται για τον κλάδο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Intracom, την Intracom Telecom, σύμφωνα και με δημοσίευμα του reporter.gr. Όπως επισήμαναν στελέχη της ρωσικής εταιρείας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης και με αναλυτές της Credit Suisse, η βεβαιότητα με την οποία αναφέρονται στο θέμα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης είναι άκαιρη. Οι συζητήσεις με την Intracom συνεχίζονται μεν, αλλά μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία, μπορεί και όχι, ανέφεραν χαρακτηριστικά. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο σημείωμα της Credit Suisse αναφέρεται ότι το ενδιαφέρον της Sistema για τον κλάδο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Intracom είναι υπαρκτό. Υπενθυμίζεται ότι και οι τελευταίες σχετικές ανακοινώσεις της Intracom αναφέρουν πως οι συζητήσεις με τη Sistema συνεχίζονται.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι συζητήσεις που είναι διερευνητικές εξαρτώνται και από τις διαδικαστικές ενέργειες για την πολύπλοκη, από νομικής, οικονομικής και επιχειρηματικής πλευράς, απόσχιση των τριών κλάδων της εταιρείας, οπότε ακριβής έναρξη επισήμων συνομιλιών δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια.

@ ADSLgr.com All rights reserved.