Επιστροφή στο Forum : Mac VS Pc
kadronarxis
31-01-04, 02:37
Πωπωπω...
Τι thread ήταν τώρα αυτο και τάραξε τα λιμνάζοντα νερά;
Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τα mac απλά ένας φίλος πριν από εναμιση χρόνο αγόρασε ένα powerbook(τώρα G4 ή G3 δεν θυμάμαι), στις ταινίες dvd κολλούσε και γενικά όλο στο restart ήτανε. Υπόψην ότι είχε δώσει τότε ένα χαρτι για να τον αγοράσει.
Προσωπικά pc και μόνο pc. Apple πουλήθηκε στην Microsoft. Ντροπή για τον Jobs γιατί έκανε εισαγωγή Outlook express kai explorer μέσα στο λειτουργικό. Μάλλον για αυτό κολλούσε και το μηχάνημα.ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΡΕ.
Δεν το περίμενα αυτό από παλικάρι που κατά το 1993 με 1994 έβγαλε το ΘΕΙΚΟ λειτουργικό, το NeXT ΟS. Που έτρεχε σε NeXTSTEP μηχάνημα θεικό και τα σάρωνε όλα. Φυσικά δεν πούλησε γιατί ο Gates έκλεψε και πάλι την ιδέα και έβαλε όλα εκείνα τα τρομερά γραφικά μέσα στα Windows. Ο κώδικας βέβαια ήταν το κάτι άλλο.
Λόγω οικονομικών προβλημάτων, πουλήθηκε η Apple.Από ιδέα κατάντησε παρακλάδι της Microsoft. Για αυτό και εγώ προ ημερών πήγα αγόρασα ένα ibm g40 thinkpad και ηρέμησα. Με το έφυγα από το μαγαζί κόντεψα να κλάψω, γιατί πούλησα και εγώ με τη σειρά μου το powerbook.
Άντε γερά...
ΥΓ: πάω να ταίσω την κόρη.
kadronarxis
31-01-04, 03:18
Και κάτι ακόμα:
Τα απίστευτα για τα γραφικά τους παιχνίδια Myst, Riven,MystIII και το τελευταίο και απλησίαστο Uru-Ages Beyond Myst έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο σε mac. Τέλος-Ταφόπλακα.
ΥΓ: ducklord, αυτό που έχει στο στόμα της η πάπια τί είναι; μπουρί;
Με παρεξηγήσατε! Δεν το είπα με υβριστική διάθεση ούτε για να ξεκινήσω καυγά!! Ειλικρινά!
Απλά ένα παράπονό μου εξέφρασα για κάτι που το ακούω συνέχεια γύρω μου και δεν ξέρω πια αν λέγεται σοβαρά ή αστεία. Πάντως να το ακούω, ρε παιδιά, από άτομα που ξέρουν και από άλλα συστήματα πέρα από macos και windows θεωρώ ότι είναι το λιγότερο αστείο.
to: xlntstay
Ωραία, φτιάξε εσύ έναν τέτοιο, κάντον ένα server, να βάλω κι εγώ δίπλα τον 4400/200 '96 μου με τα 64ΜΒ RAM και το MacOS 7.6.1 και μετά από πέντε-έξι χρόνια να μετρήσουμε uptimes και restarts και να γελάμε.
to: kadronarxis
Πριν το ξεχάσω, θέλω να μου πεις τι powerbook είχες!:)
Πολλών κολλάει ο mac δεν είπε κανείς το αντίθετο, ούτε ότι όλα τα pc κολλάνε ήμαρτον.
Βασικά η Apple δεν πουλήθηκε σε κανέναν. Όταν μια εταιρία χρειάζεται πόρους θα κάνει και τις παραχωρήσεις της και η Apple τότε πέρασε πολύ άσχημους καιρούς λόγω σφαλμάτων στρατηγικής. Το ότι o IE και το OE κολλούσαν το macos, όσο γι' αυτό να είσαι σίγουρος! Γι' αυτό και μαζί με αυτά υπήρχε και το Communicator της Netscape.
Το ότι πουλήθηκε η εταιρία ή ότι κατάντησε παρακλάδι της MS δεν νομίζω, ούτε φυσικά ότι χάθηκε ως ιδέα. Πού το στηρίζεις αυτό; Αν πάρεις τώρα ένα mac τα μόνα προγράμματα της MS που θα δεις μέσα θα είναι το πακέτο του office, το οποίο εσύ θα επιλέξεις αν θα το βάλεις. Υπάρχουν αξιολογότατα εναλλακτικά που κάνουν εξίσου την ίδια δουλειά και με ίσως καλύτερο τρόπο (αυτό βέβαια είναι ανάλογο με το βαθμό της συνήθειας που υπάρχει στη χρήση ενός συγκεκριμένου πχ word).
Όσο για τα γραφικά... ε όχι και τρομερά! Βέβαια είναι θέμα γούστου αλλά δεν θυμάμαι να έχω δείξει σε κανέναν το Χ και να μη μου έχει πει ότι είναι πιο εύχρηστο και πιο όμορφο από τα windows.
Και πάλι συγγνώμη αν έκανα το προηγούμενο post μου να φανεί εριστικό. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Καλή μας μέρα!
kadronarxis
31-01-04, 12:52
αρτέκη,
τά xp σε γραφικό περιβάλλον με αρέσουν περισσότερο από τα X. Δεν είχα ποτέ powerbook.Δυστυχώς απλά ενός συναδέλφου έκανα τράκα.
Όσον αφορά το ξεπούλημα, μεγάλε παλιότερα η apple έβλεπε τη microsoft σαν διάβολο και αντιστρόφως. Και τώρα εισάγει στο λειτουργικό της τις φόλες που τις πετάει η microsoft?
Είναι το ίδιο να βγάζει επεξεργαστές η intel και κάτω κάτω με μικρα γράμματα να γράφει διαφήμιση της amd!!!
αυτααααα....
εάν είναι τόσο καλή η apple γιατί κατέντησε εκεί που κατέντησε;
ιδεές και λύσεις υπάρχουν πολλές και καλές αλλά η αγορά είναι αμείλικτη και δεν συγχωρεί κανένα λάθος, ας θυμηθούμε τον Sir John Sinclair (τι να κάνει αυτός άραγε; )
όπως έστρωσες θα κοιμηθείς (λαική παροιμία)
to: xlntstay
Ωραία, φτιάξε εσύ έναν τέτοιο, κάντον ένα server, να βάλω κι εγώ δίπλα τον 4400/200 '96 μου με τα 64ΜΒ RAM και το MacOS 7.6.1 και μετά από πέντε-έξι χρόνια να μετρήσουμε uptimes και restarts και να γελάμε.
Φιλε μου artech αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι θα γελαμε.Και αλλωστε οπως ειπες και εσυ σε στησιμο server .Το καλο με τον 2χΟΡΤΕRON ειναι οτι μπορει απο τωρα και για αρκετο καιρο να δουλευτει και σαν workstation αλλα φυσικα και σαν απλο desktop με ασυληπτες δυνατοτητες χωρις κολληματα και με την αξιοπιστια ενος "server".
Παιδια ουτε εμεις προκειται να πεισουμε εσας ουτε εσεις εμας!Ποτε μου δεν καταλαβα αυτην την διαμαχη μεταξυ mac vs pc.Αλλωστε ειναι ποτε δυνατον να συγκριθει μια Aston Martin με ενα Fiat Punto εστω και Punto GT??? :twisted: :twisted: :twisted: Τι κι αν η Aston Martin κατεχει το 0.5%?Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι καλυτερη του Fiat που ειναι στις πρωτες θεσεις των πωλησεων στην χωραμας?Τωρα βεβαια περι ορεξεως ουδεις λογος!Οπως παντα θα υπαρχουν καποιοι που θα προτιμησουν το fiat γιατι τους αρεσει περισσοτερο απο μια Aston Martin και οχι γιατι δεν μπορουν να αγορασουν μια Aston Martin,οποτε πολυ καλα κανουν και αγοραζουν το Fiat,ετσι και σε καποιους τα γραφικα των Windows XP αρεσουν περισσοτερο απο τα γραφικα του Mac OS X :roll: :roll: :roll: Αλλωστε ζουμε στη εποχη που θριαμβευει τι κιτς και η κακογουστια σε ολους τους τομεις της ζωης μας!
Οσο για το αν η Applle πουληθηκε στην micro$oft το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειχα πολυ καιρο να ακουσω τετοια μπαρουφα,μην πω τιποτα χειροτερο!Τοτε η hp πουληθηκε στην Apple επειδη συμφωνησε να εγκαθιστα σε καθε δικο της υπολογιστη την εφαρμογη της Apple itunes?
Αλλωστε τα τελευταια 2 χρονια το μονο προγραμμα της micro$oft που βαζει η Apple στο λειτουργικο της ειναι o internet explorer κι αυτο σε ρωταει το συστημα αν θες να το εγκαταστησει.
Οσον αφορα τα παιχνιδια συμφωνω οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχουν πολλες επιλογες για παιχνιδια για mac.Yπαρχει ομως το apple centre piraeus(Αφεντουλη 2 & Ηρωων Πολυτεχειου στον Πειραια)που εχει ολα ανεξαιρετως τα παιχνιδια για mac,στελνει και αντικαταβολη και οτι καινουριο παιχνιδι βγαινει στην αμερικη μετα απο 10 μερες το εχει κι εδω.Και στην Αμερικη πλεον σχεδον ολα τα παιχνιδια για pc βγαινουν και σε εκδοση για mac.Και φυσικα υπαρχουν πολλοι δικτυακοι τοποι που μπορει να κατεβασει κανεις ολα τα παιχνιδια για mac,ειτε ειναι free,demo η και να αγορασει ακομη την εμπορικη εκδοση του παιχνιδιου.τι διαολο βαλαμε την adsl αλλωστε??
Ναι και τα mac κολλανε μερικες φορες,σιγουρα ομως πολυ λιγοτερα απ'οτι τα pc.Παντως με την τελευταια εκδοση του Mac OS X,το 10.3,απο τις 24/10/03 που το εχω εγκαταστησει το powermac μου δεν εχει κολλησει ουτε μια φορα και ολον αυτον τον καιρο εχει μεινει το πολυ 50 ωρες κλειστο!Θελω να πω οτι τις περισσοτερες φορες φταιει το λειτουργικο για τα κολληματα και οτι προβληματα βγαινουν και οχι το hardware.ενα pc hardware μπορει να ειναι καλυερο και γρηγοροτερο απο ενα μεσαιας τιμης mac,καμμια αντιρρηση,το λειτουργικο του ομως???
Για να απαντησω και σε παλαιοτερη ερωτηση στο ιδιο topic,για το αν στο Hollywood προτιμουν mac η pc,αρκει να πω οτι το Final Cut Pro,το επαγγελματικο προγραμμα ψηφιακης επεξεργασιας video της Apple,πηρε για 2η φορα το βραβειο Grammy το 2002 ως το καλυτερο προγραμμα ψηφιακης επεξεργασιας video.
Το οτι οι μεγαλυτερες εφημεριδες και περιοδικα του κοσμου,τον σχεδιασμο και την εκτυπωση τους την κανουν με mac,σημαινει κατι μηπως?Ακομα και στην Ελλαδα γινεται αυτο!Θελετε αποδειξεις και ονοματα?ομιλος ΔΟΛ{τα νεα,το βημα,hitech,RAM(
:lol: :lol: :lol:)κλπ} η ελευθεροτυπια,η καθημερινη,ο ελευθερος τυπος,τα περιοδικα του ΚωστοπουλουΙnitro,downtown κλπ} το...pcmagazine(!!! :lol: :lol: :lol: )ειναι μερικα απο αυτα που ξερω!Τι διαολο ολοι αυτοι που ειναι οι μεγαλοι πελατες της rainbow(ελληνικης αντιπροσωπειας της Apple)κανουν λαθος???
Θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον αν μπορουσαμε να βρουμε ενα χωρο οπου θα μαζευονταν καμποσα ατομα,να εφερνα εγω το powermac G5 και καποιος απο εσας ενα δυνατο pc και να καναμε κατι πολυ απλο:video encoding.Να μετατρεπαμε και οι δυο την ιδια ταινια διαρκειας μιας ωρας ας πουμε,απο mpg2(dvd) σε mpg1(vcd).,να δουμε πιο μηχανημα ειναι πιο γρηγορο το mac η το pc?
Θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον κατι τετοιο,αν μπορουσε να γινει,αρκει να βρεθει ο χωρος ωστε να μαζευτουν οσοι τους ενδιαφερει και να δουν στην πραξη mac vs pc
Απευθυνω λοιπον ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ σε οποιον θα ηθελε να γινει αυτη η φιλικη αναμετρηση.Μετατη ληξη του ντερμπυ θα μπορουσε να ακολουθησει και κοινο παρτυ macαδων και pcαδων,με μουσικη,χορο,ποτα,ουζα και πανεμορφες ρωσσιδες που αναλαμβανω να φερω εγω( :wink: )
Αντε να χαλαρωσουμε και λιγο.Ειλικρινα παρ'οτι παρακολουθουσα απο την αρχη αυτο το post,οταν ειδα οτι ξεφυγε τελειως απο το αρχικο του θεμα,τι ειναι καλυτερο για εναν μουσικο να παρει ρωτησε ο ανθρωπος και εμεις ακονιζουμε τα μαχαιρια,αποφασισα να μην απαντησω αλλη φορα γι'αυτο το θεμα.Αλλα αυτο οτι η Αpple αγοραστηκε απο την micro$oft με εκανε να τα παρω στο κρανιο!Ημαρτον και ελεος ρε παιδια,μη γραφετε τετοιες χοντραδες!
Και αν καπου φανηκα ειρωνικος η πικροχολος για καποιους,σε αυτο εδω το κειμενο εννοω,δεν ειχα σκοπο να θειξω κανεναν!Ζητω συγγνωμη αν καποιος προσβληθηκε.Απλα με παρεσυρε ο χειμμαρωδης γραπτος μου λογος :lol:
Παντως να ξερετε ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο 100x.Γιατι καποιος σε αλλο post ειπε κατι τετοιο για μενα.Ειμαι ο mac_user και ειμαι απο 15/04/2003 μελος σε αυτο το πολυ καλο site,με τις τοσες βοηθειες και χρησιμες πληροφοριες που δινει σε ολους του ταλαιπωρους Ελληνες χρηστες adsl,που αλλοι συνδεονται με mac,αλλοι με pc.τα προβληματα και η ακριβη χρηση του adsl ειναι ιδια και στους χρηστες mac και στους χρηστες pc!
Τελειωνοντας θα ηθελα να αναφερω οτι αυριο Κυριακη 01/02/2004 στο ΙΜΕ(Ιδρυμα Μειζωνος Ελληνισμου) Πειραιως 254 γινονται οι εκλογες του Συλλογου Ελληνων Χρηστων Macintosh η αλλιως hel.m.u.g(Hellenic Mac Users Group).Θα παραβρεθουν μελη του συλλογου απο ολη την Ελλαδα και εκτος απο τις εκλογες θα υπαρχει πληρης παρουσιαση ολων των μηχανηματων της Apple,λυσεις και βοηθεια απο τα μελη του συλλογου σε νεους χρηστες,παρουσιαση εφαρμογων.και παιχνιδιων,λαχειοφορος αγορα με πολλα δωρα(παντα σχετικα με την πλατφορμα των mac) και πολλα αλλα.Η εισοδος ειναι ελευθερη σε ολους οσους θελουν να γνωρισουν απο κοντα τον υπεροχο κοσμο των mac,να δουν τα μηχανηματα,την πληθωρα των εφαρμογων,τα παιχνιδια και να λυσουν οτι αποριες εχουν για τα mac.
Η εκδηλωση αρχιζει στις 11 το πρωι και θα τελειωσει στις 16.30
Υ.ΓΟχι,Ρωσσιδες δεν θα φερω αυριο :lol: :lol: :lol:
Happy weekend σε ολους!!!
Eruyome(MMXGN)
31-01-04, 19:01
PC ME AMD OPTERONX2 (OΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ) :!: :!: :D ΜΕ WIN 2000 KAI ΑΝΤΕ ΦΕΡΕ ΚΑΙ MAC G6,7,8......1000 :roll: 8) .Aυτα αμα αρχιζουμε τις συγκρισεις.
Υ.Γ.Και μην νομιζετε οτι βγαινει και πολυ ακριβο,περιπου 2000 ευρω με οτι καλυτερο μεσα(1GB RAM-DUAL παρακαλω-,RAID SATA 2X160,FX5950 U,Audigy 7.1,DVDRW PLEXTOR,FULL TOWER THERMALTAKE,και πολλα ακομα καλουδια και αυτο με ΦΠΑ και παιρνεις και ρεστα απο το διχιλιαρο) και εισαι και ετοιμος για WIN XP 64,η LINUX 64 :wink: :!: .
AYTA ΓΙΑΤΙ ,ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑC(TEΛΕΥΤΑΙΟΙ) ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ,ΟΛΑ ΤΑ PC ΔEN EINAI :mrgreen: .
Μπου!
1. Βγάλε τον Οπτερον και βάλε ιτάνιουμ 2.
2. Για Λίνουξ εξήντα-τέσσερα λίγο δύσκολο καθώς δεν
κατέω πολλές διανομές που να δίνουν μπάιναρι αρχεία όπτιμάιζντ
για AMD64 . Όλα σε 32 εκτός αν κάνεις ρεκομπάιλ δε γουόρλντ.
3. Τι να τα κάνει τα 64 μπίτια καλέ το παιδί, μουσικός είναι δεν θέλει
να στήσει Αι Ες Πι όπως ο 100χ.
4. Audigy??!? Αυτό για αστείο το πες πιστεύω... Το παιδί απο τη στιγμή που θα θέλει να κάνει σύνθεση και αναπαραγωγή παρτιτούρας θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάρτα με πιστότητα στον ήχο, and that's not Audigy, τα midi samples είναι ελεινά , χώρια το τεράστιο latency στις midi συνδέσεις. Εγώ θα πρότεινα φυσικά ένα φθηνο πισι ή μάκ για την επεξεργασία της παρτιτούρας και τη σύνδεση του με ειδικά music workstation που υπάρχουν για αυτήν ακριβώς τη δουλειά (http://www.korg.com εύκαιρο) και δουλέυουν αμέσως μόλις τα πάρεις.
Φυσικά για σωστή αναπαραγωγή απαιτείται και ο κατάλληλος εξοπλισμός
σε ηχεία κτλ.
Αν θέλει απλά να παίρνει μια ιδέα για το πώς ακούγεται, μπορεί να προμηθευτεί ενα πεντιουμ εμ εμ ιξ, με ενα πειρατικό κουμπάσις και μια φθηνή γιαμάχα κάρτα. Εγώ πάντως, παρόλο που έχω όντιτζι2 , τα μίντι αρχεία που φτιάζω για να τα ακούω τα περνάω στο αρμόνιο μου για να καταλαβαίνω πότε το πιάνο είναι πιάνο...
Φιλικότατα...
Το να παρομοιάζει κανείς τα Pc με Fiat και τα Mac με Aston Martin το θεωρώ τουλάχιστον ηλίθιο και αφελές. Αν ήταν fiat δεν θα τα επέλεγε τόσος πολύς κόσμος για να κάνει και σοβαρές δουλείες. Παρεμπίπτοντος η Aston Martin πουλήθηκε για ένα κομμάτι ψωμί (αναλογικά) στη Ford. Η κάθε πλατφόρμα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της και σε κάποιους τομείς υπερτερεί και σε άλλους υστερεί. Ο χώρος δεν είναι μόνο video editing ή video encoding ή γραφίστικες δουλείες, υπάρχουν και άλλες ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες που πολύ απλά τα Mac δεν είναι τα καλύτερα. Το να τσακώνετε κόσμος για το ποιο είναι το καλύτερο ή το χειρότερο το θεωρώ χαζό. Επίσης ο χώρος των Pc δεν είναι μόνο Windows, υπάρχουν ένα σορό άλλα λειτουργικά για παράδειγμα τα UNIX like που και η Apple “υιοθετείσαι” για να αντικαταστήσει το λειτουργικό της. Την ίδια ερώτηση την έκανα και νωρίτερα σε άλλο μου post αλλά κανείς δεν απάντησε. Πείτε μου πώς μπορώ να τρέξω σε Mac εφαρμογές data warehouse ή data mining? Ή απλά μια oracle ή DB2. Συνέλθετε και καταλάβετε ότι ΚΑΝΕΝΑ σύστημα δεν είναι ιδανικό για όλες της εφαρμογές. Α και προσωπικά δεν έχω δει ποτέ Mac να λειτουργεί ιδιαίτερα καλά σαν server σε απαιτητικές συνθήκες εκεί το Unix και οι κλώνοι του είναι ότι καλύτερο.
Τα Pc είναι Fiat και τα Mac είναι Aston Martin?? :P Νομίζω οτι ο τίτλος της τελευταίας σελίδας του test είναι χαρακτηριστικός "Athlon 64 vs. Apple G5 Systems: Not Even Close"
Ο Mac G5 δεν μπορεί να κοντράρει ένα PC με Οpteron...Χαρακτηριστικά δείτε το ακόλουθο test στο οποίο τα συστήματα που κοντραρίστικαν ήταν mainstream μηχανήματα που πωλούνται από γνωστές μπράντες των HΠΑ.. εγώ δεν έχω κάποιο λόγο να αμφισβητήσω τα αποτελέσματα του test... αν έχετε κάποιες αντιρρήσεις παρακαλώ εκθέστε τις (σημ. δεν αναφέρομαι στα αποτελεσματα του Quake!)
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,112749,pg,8,00.asp
....και πολύ αμφιβάλω για τον Itanium2... στα περισσότερα reviews και tests ο Οpteron έχει τον Xeon για πρωινό στην πλειονότητα των εφαρμογών(πχ server)
Mac users sorry αν αυτό θα σας πληγώσει! http://www.overclockers.com/tips1133/index.asp
Mac users sorry αν αυτό θα σας πληγώσει! http://www.overclockers.com/tips1133/index.asp
Στο link που δινεις υπαρχει ενα update του τυπου που ελεγε οτι εκανε κατι τετοιο.απολογηται και λεει οτι δεν ηταν αληθινο,αλλα τρικ.Για ξαναδιβασε το παλι.
Να και καποια δικα μου links περι ταχυτητας:http://www.barefeats.com/pentium4.html http://www.xlr8yourmac.com/G5/G5_fluid_dynamics_bench/G5_fluid_dynamics_bench.html
http://www.pcmag.com/article2/0,4149,1274138,00.asp
http://members.cox.net/craig.hunter/g5/
και η επεξηγηση της ελληνικης αντιπροσωπειας:http://www.rainbow.gr/apple/testmac_pc.html
Αυτα προς το παρον!
Αλλωστε οπως λεει και μια παλια ινδιανικη παροιμια:when you buy a mac,never return back! :twisted: :twisted: :twisted:
που είναι οι Opteron??? :D στα links Που έδωσες δεν βλέπω κάποιο test κόντρα σε Opteron παρά μόνο κόντρα σε CPU της Intel! :) εδώ που τα λέμε δεν περίμενα να κερδίζουν οι Intel! Postαρε τεστ Mac κόντρα σε Οpteron και όχι κόντρα σε Ιntel!!!
To update δεν το είχα δει - το συγκεκριμένο post έχει 3-4 ημέρες που βγήκε και το update είναι σημερινό
έψαχνα να το βρώ, τελικά εδώ είναι >>> http://tech-report.com/onearticle.x/5866
"Apple's marketing department certainly isn't the first to step over the line—Pentium 4 speeds up the Internet, anyone?—but it appears they've stepped farther over the line than the UK is willing to allow. "
και http://apple.slashdot.org/apple/03/06/24/2154256.shtml?tid=126&tid=181 για τα benchmarks που υπάρχουν εδώ http://www.apple.com/powermac/performance
Νομίζω οτι στο συγκεκριμένο είχε αναφερθεί ο Ducklord όταν είχε κάνει λόγο για optimizations σε test ktl :mrgreen:
Εγώ πάντως εξακολουθώ να περιμένω μια απάντηση στο δικό μου ερώτημα.
Το rendering και οι γραφιστικες δουλειές δεν είναι το παν.
kadronarxis
01-02-04, 01:55
πατριώτες,
ρίξτε μια ματιά σε αυτό:
http://www.winsupersite.com/reviews/windowsxp_osx.asp
και φυσικά μετά για διάλειμμα ρίξτε μια βαθειά ματιά :roll: και:
http://www.8081.com
Άντε γερά!
αρτέκη,
τά xp σε γραφικό περιβάλλον με αρέσουν περισσότερο από τα X. Δεν είχα ποτέ powerbook.Δυστυχώς απλά ενός συναδέλφου έκανα τράκα.
Όσον αφορά το ξεπούλημα, μεγάλε παλιότερα η apple έβλεπε τη microsoft σαν διάβολο και αντιστρόφως. Και τώρα εισάγει στο λειτουργικό της τις φόλες που τις πετάει η microsoft?
Παλαιότερα και η Ελλάδα έβλεπε την Αμερική σαν διάολο... :)
Τα δεδομένα αλλάζουν όμως και νομίζω ότι μια έξυπνη εταιρία γνωρίζει να καταλαβαίνει και να προσαρμόζεται.
kadronarxis
01-02-04, 16:00
αρτέκη,
εδώ που τα λέμε μπήκα χτες στο www.rainbow.gr και ψιλοέπαθα πλάκα.
έχουν πέσει πάρα πολύ οι τιμές και άνετα σηκώνεις powerbook G4 με 1600 ευρώ.και 15-άρα οθόνη. Πολύ καλές τιμές αν και η apple πλέον δεν είνα αυτή που ήτανε. έβγαλε τα scsi drives από μέσα, κάτι άλλες δικές της πατέντες με σκοπό να ρίξει το κόστος.
Ένα apple πλέον δεν μοιάζει με apple αλλά πλησιάζει περισσότερο τα pc. Τουλάχιστον στο hardware. Γιατί στο software το x panther πάει και δένει πιο πολύ με τα επερχόμενα windows longhorn παρά με τα xp.ούτως η άλλως η apple ήταν πάντα μπροστά στο software από όλες τις άλλες εταιρείες χρέπια.
άντε γερά.
ΥΓ: όσον αφορά αυτό για το αμερικάνοι που λες, ασε μη συζητάς. Πάντως πιστεύω πίσω από τις κορυφαίες εταιρείες ζουν και εργάζονται ινδοί(κορυφαίοι στον προγραμματισμό), πακιστανοί, κινέζοι, Έλληνες, και ίσως μερικοί εβραίοι.
άντε γερά. 8)
αληθεύει οτι η Αpple κατά το '96 έδωσε άδεια σε τρίτους συναρμολογητές να φτιάχνουν κλώνους Apple? (κάτι σαν Apple συμβατοι)
Τα Pc είναι Fiat και τα Mac είναι Aston Martin?? :P Νομίζω οτι ο τίτλος της τελευταίας σελίδας του test είναι χαρακτηριστικός "Athlon 64 vs. Apple G5 Systems: Not Even Close"
Ο Mac G5 δεν μπορεί να κοντράρει ένα PC με Οpteron...Χαρακτηριστικά δείτε το ακόλουθο test στο οποίο τα συστήματα που κοντραρίστικαν ήταν mainstream μηχανήματα που πωλούνται από γνωστές μπράντες των HΠΑ.. εγώ δεν έχω κάποιο λόγο να αμφισβητήσω τα αποτελέσματα του test... αν έχετε κάποιες αντιρρήσεις παρακαλώ εκθέστε τις (σημ. δεν αναφέρομαι στα αποτελεσματα του Quake!)
Και μαλιστα μιλαμε για συστηματα με εναν επεξεργαστη.Που να μπει και κανα ζευγαρι Opteron ,να μην προλαβαινει να ανοιγοκλεισει το χρονομετρο :)
Μάκ Γιούζερ:
Συγνώμη, εγώ είχα πει πως είσαι ο 100χ διότι δεν είχα δει άλλα πόστ σου.
Δεν συμφωνώ με τις απόψεις σου, μα δεν διαφωνώ και με πολλά απο όσα λες. Πρόσεξε όμως:
Ο Μακ, όπως είχα πει, έχει 10-15 καλές εφαρμογές και αυτό ήταν. Το να τις συγκρίνεις με τις εκδόσεις τους για πισί είναι αδικία, αφού είναι "μεταφορές" σε αυτό και έτσι δεν δουλεύουν το ίδιο καλά. Όσο για το Φάηναλ Κατ Προ, καμία αντίρηση. Κάνεις, όμως, το λάθος της γενίκευσης. Απο πού ως που λές πως οι εταιρίες χρησιμοποιούν Μακ; Για το Φάηναλ Κατ Προ, το Κουάρκ και το Φώτοσοπ; Πού κάνουν ρέντερινγκ; Πού κάνουν γρήγορο και "βρώμικο" μοντάζ; Σε τι πλατφόρμα δουλεύουν περισσότερο το Φλας, και συγκεκριμένα τον σκρίπτινγκ τομέα του; Σε τι πλατφόρμα αναπτύσσουν τους σέηντερς για το Μάγια; Μήπως σε ΝΤ το Λάητγουεηβ πάει καλύτερα απο ό,τι στον Μάκ;
Και όσο για μια αναφορά που έγινε στο Μύστ και τις συνέχειές του, θα το πω απλά: ΧΕΣΤΕ ΜΕ με το Μύστ. Τα γραφικά του Μύστ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, οκ; Είναι προσχεδιασμένες εικόνες και ανιμέησονς. Τέλος. Γραφικά της προκοπής θα δείτε σε Ανρήαλ Τούρναμεντ και τα ρέστα, που δείχνουν τι πραγματικά μπορεί να κάνει ένας υπολογιστής. Και ένα... κάδρο μπορεί να έχει μια προσχεδιασμένη εικόνα, μα δεν είναι καλύτερο απο έναν υπολογιστή επειδή "τα γραφικά του είναι καλύτερα".
Εξαίρεση το Μύστ: ΟΥΡΟΥ, που τα γραφικά του είναι επιεικώς απαράδεκτα σε σχέση με άλλους τίτλους, αν και μετέβηκαν πια σε "καθαρά 3δ".
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Παλαιότερα και η Ελλάδα έβλεπε την Αμερική σαν διάολο... :)
Παλαιότερα; Πότε ακριβώς άλλαξε αυτό; (για καλό το λέω) :twisted:
Σιγουρα καποιες εφαρμογες τρεχουν καλυτερα σε mac,ενω αλλες σε pc.Δεν θα διαφωνησω σε αυτο!Το βασικο ειναι πως μπορει να εκμεταλευτει καλυτερα ο χρηστης τις εφαρμογες του,για να γινει πιο ευκολη η ζωη του.Σιγουρα οτι μπορει να κανει ενα mac μπορει να το κανει κι ενα pc και το αντιστροφο.Οπου εχει συνηθησει κανεις να δουλευει,δυσκολα ξεκολαει απο εκει.links εχω κι αλλα να δωσω,που αφορουν μαλιστα την συμπεριφορα των macintosh ως σερβερ δικτυου.Δεν το κανω ομως και το κλεινω καπου εδω απο την πλευρα μου(εκτος αν προκληθω),γιατι ολα αυτα ειναι πολυ σχετικα αλλωστε.Εξαρταται με τι ματια βλεπει κανεις τα πραγματα(την δικια μου την βλεπετε στο avatar μου :mrgreen: ).Αν το συνεχισουμε,δεν θα τελειωσουμε ποτε και δεν εχει νοημα να το κανουμε αλλωστε.
Ναι,το 1996 ενα απο τα τραγικα λαθη της εποχης εκεινης που εκανε η Αpple ηταν να επιτρεψει σε 3ους κατασκευαστες να κατασκευασουν mac κλωνους.Ηταν δηλαδη μηχανηματα με επεξεργαστες motorolla(power pc) που ετρεχαν Mac OS και ηταν ομοια ακριβως σε εμφανιση και κατασκευη με τα pc της εποχης.Το εγχειρημα δεν επιασε,αναμενομενο ηταν αλλωστε και το μονο που καταφερε η Apple ηταν να μειωσει κατα πολυ το ποσοστο της σε hardware(καθως οι mac κλωνοι ηταν κατα πολυ φθηνοτεροι απο τα hardware της Apple και πολλοι αγοραζαν κλωνους) ενω ηταν ελαχιστη η αυξηση του ποσοστου της στη μεριδα του λειτουργικου.Το 1996 ηταν μια απο τις δυκολοτερες χρονιες για την Apple ισως η χειροτερη στην ιστορια της.Δυσκολο επισης και το 1997.Απο το 1998 αρχισε να ανακαπτει και παλι,ειδικα με την κυκλοφορια του imac που η επιτυχια του ανεβασε παλι τις μετοχες της και την εχει σταθεροποιησει σημερα στο 5.5% παγκοσμιως.Οι αδεις για κατασκευη mac κλωνων ανακληθηκαν το 1997 η αρχες του 1998 νομιζω.
Αυτα περι ιστοριας της Apple! :wink:
Εδω,λοιπον το κλεινω απο την πλευρα μου,η Προ(σ)κληση για συγκριση μηχανηματων εξακολουθει να ισχυει,οπως και η προσφορα απο μερους μου στην εκδηλωση Αλλοδαπων καλλονων! :twisted:
Να περναμε ολοι καλα!
links εχω κι αλλα να δωσω,που αφορουν μαλιστα την συμπεριφορα των macintosh ως σερβερ δικτυου.
Αν έχεις κάτι ενδιαφέρον τότε να μας το δόσεις to link. Ιδιαίτερα εμένα που ασχολούμαι με δίκτυα και βάσεις δεδομένων με ενδιαφέρει να δω κάτι τέτοιο. Το γεγονός όμως παραμένει ότι ειδικά για δίκτυα και βάσεις δεδομένων τα Mac υστερούν και δεν νομίζω ότι έχουν την χρηστικότητα του Unix.
τελευταία φορά που είχα δει το marketshare της Αpple στους προσωπικούς υπολογιστές ήταν κάτω του 3%, περίπου 2.5% - ούτε στην βουλή δηλαδή με τέτοιο ποσοστό! :wink:
Θα προσπαθήσω να βρω το link και να το postaro
Το γεγονός όμως παραμένει ότι ειδικά για δίκτυα και βάσεις δεδομένων τα Mac υστερούν και δεν νομίζω ότι έχουν την χρηστικότητα του Unix.
wolverine, τα Mac εδώ και 2-3 χρόνια _είναι_ Unix.
Η τωρινή έκδοση του Mac OS X βασίζεται στο FreeBSD 5.0, και μεγάλο μέρος του λειτουργικού είναι open source.
Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε μια ματιά εδώ (http://developer.apple.com/unix/).
RRunner,
Το ότι το Mac Os X είναι βασισμένο στο FreeBSD το ξέρω και το έχω αναφέρει και εγώ σε παλιότερο post μου πάνω στο θέμα. Η λέξη κλειδί όμως είναι το ‘βασισμένο’ το Mac Os X δεν είναι FreeBSD και αυτό εξαιτίας της Apple. Πολλά πράγματα δεν είναι ίδια και πολλά πρόγραμμα από BSD και Linux δεν τρέχουν. Το networking σαφώς και είναι άπειρος καλύτερο από πριν αλλά για μένα θέλει ακόμα δουλεία. Το κύριο πρόβλημα μου είναι με τις βάσεις δεδομένων. Η Oracle είχε βγάλει την Oracle9i Release 2 Developer's Release για το Jaguar αλλά από όσο ξέρω δεν έφτασε ποτέ να πουληθεί σαν προϊόν. Οπότε στη δικιά μου κατηγορία τα Mac είναι ψιλό άχρηστα αφού δεν μου παρέχουν αυτά που χρειάζομαι.
Το ότι το Mac Os X είναι βασισμένο στο FreeBSD το ξέρω και το έχω αναφέρει και εγώ σε παλιότερο post μου πάνω στο θέμα.
Sorry, αυτό το thread τράβηξε πολύ και σίγουρα έχασα κάποια posts.
Η λέξη κλειδί όμως είναι το ‘βασισμένο’ το Mac Os X δεν είναι FreeBSD και αυτό εξαιτίας της Apple.
Συμφωνώ οτι δεν είναι 100% FreeBSD.
Πολλά πράγματα δεν είναι ίδια και πολλά πρόγραμμα από BSD και Linux δεν τρέχουν.
Είχα την εντύπωση οτι τα περισσότερα προγράμματα open source τρέχουν με λίγη έως καθόλου δουλειά. Φαντάζομαι οτι έχεις υπόψιν σου το fink (http://fink.sourceforge.net/) και τα darwinports (http://darwinports.opendarwin.org/). Στα λίγα εργαλειάκια που χρειάστηκα και έκανα build απο source, δεν έκανα τίποτα παραπάνω απο ./configure;make;sudo make install.
Το networking σαφώς και είναι άπειρος καλύτερο από πριν αλλά για μένα θέλει ακόμα δουλεία. Το κύριο πρόβλημα μου είναι με τις βάσεις δεδομένων. Η Oracle είχε βγάλει την Oracle9i Release 2 Developer's Release για το Jaguar αλλά από όσο ξέρω δεν έφτασε ποτέ να πουληθεί σαν προϊόν.
Όντως, δεν πωλείται Oracle για Χ. Υπάρχουν όμως άλλες databases, open source ή εμπορικές. MySQL, Postgress, FrontBase, Openbase...
Οπότε στη δικιά μου κατηγορία τα Mac είναι ψιλό άχρηστα αφού δεν μου παρέχουν αυτά που χρειάζομαι.
Ελπίζω πως όταν με το καλό βγεί η Oracle σαν τελικό προιόν να το ξανασκεφτείς. :)
Κάτι ακόμα για τη σχέση του Mac OS X με το Unix. Διαβάζοντας κανείς το /. και άλλα παρόμοια sites βλέπει οτι πολλοί Unixάδες και Linuxάδες κάνανε switch στο Χ. Γιατί άραγε? Βάλανε νερό στο κρασί τους?
Κάτι ακόμα για τη σχέση του Mac OS X με το Unix. Διαβάζοντας κανείς το /. και άλλα παρόμοια sites βλέπει οτι πολλοί Unixάδες και Linuxάδες κάνανε switch στο Χ. Γιατί άραγε? Βάλανε νερό στο κρασί τους?
οχι απλα θελανε ενα gui της προκοπης και δεν θελαν windows
φιλικα
οχι απλα θελανε ενα gui της προκοπης και δεν θελαν windows
φιλικα
Σύμφωνοι. Αλλά δεν νομίζω να θυσίασαν το Unix/Linux goodness μόνο και μόνο για ένα gui της προκοπής. Κάτι πρέπει να υπάρχει κάτω απο τη φάτσα.
DrEthernet
04-02-04, 04:24
τελευταία φορά που είχα δει το marketshare της Αpple στους προσωπικούς υπολογιστές ήταν κάτω του 3%, περίπου 2.5% - ούτε στην βουλή δηλαδή με τέτοιο ποσοστό! :wink:
Θα προσπαθήσω να βρω το link και να το postaro
Πιστεύω ότι το ποσοστό είναι αντιπροσωπευτικό των ανθρώπων με λογική γύρω μας... :lol:
Πιστεύω ότι το ποσοστό είναι αντιπροσωπευτικό των ανθρώπων με λογική γύρω μας... :lol:
Δηλαδή για να καταλάβω όλοι οι υπόλοιποι που δεν χρησιμοποιούν Mac τι είναι ηλίθιοι και χωρίς λογική? Μην λέτε ασυναρτησίες. Δηλαδή με αυτή την λογική οι χρήστες Sun και SGI ή αλλιώς Solaris και Irix τι είναι? Θεοί? Άσε που αν θέλω να τρέξω κάτι προτιμώ να το τρέξω κανονικά σε BSD και όχι σε ένα κλώνο του.
DrEthernet
05-02-04, 00:11
Δηλαδή για να καταλάβω όλοι οι υπόλοιποι που δεν χρησιμοποιούν Mac τι είναι ηλίθιοι και χωρίς λογική? Μην λέτε ασυναρτησίες. Δηλαδή με αυτή την λογική οι χρήστες Sun και SGI ή αλλιώς Solaris και Irix τι είναι? Θεοί? Άσε που αν θέλω να τρέξω κάτι προτιμώ να το τρέξω κανονικά σε BSD και όχι σε ένα κλώνο του.
Πνεύμα κάνουμε, μην τα πέρνουμε όλα στα σοβαρά. Αλλά και όλοι οι mac users που είναι πορωμένοι με τους υπολογιστές τους ή τρελοί είναι ή ο Steve Jobs βάζει παρασυνειδησιακά μυνήματα στο Macos ώστε να τρέχουν όλοι και να το διαφημίζουν. :P
.............ή ψώνιο με την εμφάνιση του κουτιού και της οθόνης έχουν.....
DrEthernet
05-02-04, 02:14
.............ή ψώνιο με την εμφάνιση του κουτιού και της οθόνης έχουν.....
Αυτό είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα! Τουλάχιστον όλοι συμφωνούμε ότι κάτι καλό έχουν τα Mac.
Ίσως, αν ήταν αναγκαίο να χρησιμοποιήσεις ένα mac, να είχες την ίδια άποψη και για την λειτουργικότητα του.
αίγουρα η εμφάνιση παίζει ρόλο -προδιαθέτει ευχάριστα - και οι Mac σε αυτό μάλλον δεν έχουν αντίπαλο. Με είχε κουφάνει ένα φορητό που έβγαλε πέρσι η Apple. Δεν θυμάμαι τον τύπο αλλά ήταν ο πρώτος με 17' αρα οθόνη , πολύ λεπτό περίβλημα απο τιτάνιο και ήταν ο πρώτος με Firewire 2ης γενιάς. Φοβερή εμφάνιση!!!! Μια από τις επόμενες αγορές θα είναι αγορά νέου πληκτρολογίου- αυτό που έχω τώρα ειναι μια χαρά αλλά με ενοχλεί το beige χρώμα του (δεν πάει με τα υπόλοιπα) και το logo Microsoft
Αφαιρέθηκαν 11 συνεχόμενα υβριστικά μηνύματα του powerx (γνωστός ως 100x).
Ευχαριστώ.
Μπορείς να μου τα στείλεις με email; Θέλω να ανοίξω fan club του 1**Χ :P
Όσο και να το συζητήσουμε, ο καθένας αγαπάει τα μηχανήματα τα οποία έμαθε και χρησιμοποιεί τώρα. Άλλοι Mac, άλλοι PC, άλλοι Amiga, άλλοι Commodore 64 (εντελώς τυχαία παραδείγματα :mrgreen:). Τι να λέμε τώρα για ποσοστά και benchmarks...
Απάτη όλα πριν το G5 με panther; Δεν νομίζω.
Προβλήματα με ελληνικές γραμματοσειρές; Τότε πως γράφω σε αυτό το forum;
Δεν υπάρχουν προγράμματα; Καλό θα κάνεις να περάσεις από το σπίτι μου για έναν καφέ :D
Και εγω πως γραφω ελληνικα ρε παιδια τοτε,αν δεν εχει ελληνικες γραμματοσειρες το Mac OS?Απειρες ελληνικες γραμματοσειρες υπαρχουν για Mac OS X.Οσο για προγραμματα,αν εννοειτε με εξελληνισμενο μενου,οντως ειναι λιγα.Αλλα γενικα προγραμματα για mac,σε ολους τους μεταπωλητες της rainbow,αλλα και σε 3ους εισαγωγεις,βρισκεις τα παντα!
Τα 300 ευρω παραπανω που δινεις στην rainbow, ειναι για να εχεις πληρες ελληνικο περιβαλλον εργασιας.Ελληνικες γραμματοσειρες εχει ενσωματωμενες το Mac OS X international.
Βρε καλώς τον.... Έχεις υπομονη πάντως... :mrgreen:
Για όποιον δεν το κατάλαβε ο themaster είναι ο παλιός μας φίλος ο 100x που παρόλο που δεν του αρέσουμε συνεχίζει να μας επισκέπτεται!
Αν φτιάχνεις προγράμματα με ελληνικό interface, τον ήπιαν οι χρήστες τους (όχι πως με αγγλικό θα ήταν πιο τυχεροί).
Πάντως έχεις να μάθεις πολλά απο τους βλάχους στην Λάρισα που κυνηγάνε αγελάδες, όχι μόνο απο κοινωνική μόρφωση αλλα ακόμα και απο γλώσσα (φαντάσου).
Τέλος πάντων, είπα αρκετά για να πάω το CPU Load σου στο 100% για τον επόμενο μήνα.
ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ!!!ΘΑ ΒΑΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. :evil:
Και τις κατσαρίδες τις αγνοώ, αλλα δεν φέυγουν οι καταραμένες... :mrgreen:
Τοτε να βαλουμε φλιτ! :lol: :lol: :lol:
Το θέμα παιδιά είναι πως οι Mac είναι "τρίτοι". Ήταν, είναι, και ίσως να είναι αν δεν αλλάξει, κάπως, η κατάσταση. Και όσο για αυτό που έχουμε χιλιοπεί, το θέμα του πλούτου εφαρμογών, να εξηγηθώ:
Ο Mac μας χάρισε το γραφικό περιβάλλον (κλεμμένο απο Xerox PARC μα δεν έχει σημασία). Απο τότε μέχρι σήμερα παρουσιάζει συνεχώς βελτιωμένες και άκρως αξιόλογες εκδόσεις των κλασσικών εφαρμογών του, ή νέες αντίστοιχες λύσεις.
Στα Wintel, στο ενδιάμεσο, εμφανίστηκαν τα MP3s. Συνολική επανάσταση βιομηχανίας.
Στα Wintel, στο ενδιάμεσο, εμφανίστηκε το DivX. Μια απο τα ίδια.
Στα Wintel, στο ενδιάμεσο, ο κάθε Λαλάκης τσιμπά πειρατικό το τάδε Βίζουαλ Στούντιο και βγάζει σέργουερ εφαρμογές. Απο αυτές γενιούνται άλλες, και άλλες, και άλλες, και κάποιες καταλήγουν να είναι καλές.
Στους Μακ, και στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ "Μακ" κομμάτι τους (μη υπολογίζοντας τη λινουξιά που... κρύβουν μέσα τους) ο χρήστης τρέχει τις ίδιες 10 εφαρμογές που θα έτρεχε και ένας άλλος χρήστης. Δεν υπάρχει έντονη διαφοροποίηση, ούτε καν στο κουτί. Αυτό που κάνει τους Μακ ιδιαίτερους είναι η "κάστομ" σχεδίαση που, όμως, έχουν εξαρχής. Η σταθερότητά τους (που δεν είναι όμως και τόσο τέλεια όσο παρουσιάζεται) και η αξιοπιστία τους όσον αφορά στην εργασία. Αυτό που κάνει τα πισιά να ξεχωρίζουν είναι πως κανένα μα κανένα δεν είναι ίδιο με ένα άλλο. Κανένα. Ακόμη και τα ίδια κουτιά, της ίδιας εταιρίας, καταλήγουν στα χέρια του χρήστη να έχουν διαφορετικό λογισμικό.
Και όσο για το αν τα παιχνίδια, που είχαμε θίξει παλαιότερα, μας κάνουν να μην φαινόμαστε σοβαροί, δεν αξίζουν μια, "δεν είναι κριτήριο", ας επιθεωρήσει κανείς το πόσες κονσόλες έχουν πουληθεί τα τελευταία χρόνια (και όχι, ξέρετε, σε ανήλικους) και ας δοκιμάσει να πείσει τις μεγάλες εταιρίες πως "τα παιχνίδια δεν έχουν σημασία". Η αλήθεια ήταν, είναι και θα είναι πως ένα μηχάνημα χωρίς παιχνίδια δεν μπορεί να έχει ευρεία βάση χρηστών. Δεν έχει να τους προσφέρει την αφορμή, το έναυσμα της ενασχόλησης μαζί του. Τον Μακ θα τον πάρει κάποιος για να κάνει τη δουλειά του. Το πισί μπορεί να το πάρει για να παίζει παιχνίδια και, παράλληλα, μέσα απο αυτό θα μάθει και να κάνει τη δουλειά του.
Γιατί λέτε, άλλωστε, πως τόσο οι Μακ όσο και το Λίνουξ, το Μπήος κ.τ.ρ. αποτελούν την μειοψηφία; Δεν είναι πως δεν είναι αξιόλογα... Είναι πως δεν έχουν Χαφ-Λαηφ 2..!
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: ...εκτός αν τρέξουν κανένα πειραγμένο ΒιΕμΓουέρ ;-)
DrEthernet
21-02-04, 04:20
Πάντως, πιστεύω ότι το πιο εκνευριστικό σε αυτές τις συζητήσεις είναι κάποιοι που έχουν άποψη για κάτι το οποίο πολλές φορές δεν το έχουν πιάσει καν στα χέρια τους και δεν το έχουν δει με τα μάτια τους. Το γεγονός δε είναι ξεκάθαρο από τις απόψεις που εκφράζουν και με "authoritative" ύφος κι όλας. Κι εγώ ο βλάκας τσιμπάω και φορτώνω κάθε φορά.
Όντως, εαν θες να κάνεις μοντελισμό θα πάρεις ένα πισάκι και θα το φτιάξεις εσύ όπως θέλεις. Θα παίξεις δε παιχνίδια, λύνοντας γρίφους και παζλ, πριν καν φορτώσεις κάποιο ψάχνοντας να βρεις ποιος driver κάθετε καλύτερα με την κάρτα γραφικών, του ήχου και φυσικά όλα αυτά με το λειτουργικό σου. Και φυσικά όταν θα πρέπει να κάνεις όντως δουλειά και να αφήσεις το half life στην άκρη, τότε θα είναι που θα κολλάει το σύμπαν και θα είναι καιρός για ένα ακόμα format.
Κι επειδή τα WindowsXP τα τελείωσα, μέχρι να βγει το expansion pack SP2, λέω να βάλω SUSE 9.
Ουφ, τα 'πα και ξαλάφρωσα.
Άν έχεις σετάρει ένα σύστημα μπουρδέλο, λογικό θα είναι να κολλάει το σύμπαν όταν θα θές να κάνεις την δουλειά σου.
Αν γνωρίζεις τι κάνεις και έχεις περάσει το επίπεδο που το format είναι η λύση, και 30 προγράμματα ταυτόχρονα να τρέχεις, μια μάντρα.
Είπαμε, τίγκα στα προβλήματα αλλα δεν είναι και ME. Αν τα παίρνεις εσύ στην κράνα με αυτούς που έχουν άποψη για όλα (και στην προκειμένη περίπτωση είσαι τελείως λάθος), να δείς πως τα παίρνω εγώ με αυτούς που υπερβάλλουν μέχρι αηδίας.
Ξαλάφρωσα επίσης.
Φίλε DuckLord,
Δεν έχει να κάνει με το ποιός είναι πρώτος, δεύτερος, ή τρίτος (φαντάζομαι οτι η σειρά για σένα είναι Wintel, Linux, Mac). Επίσης δεν έχει να κάνει με το άν υπάρχει το Half Life στη ΧΥΖ πλατφόρμα. Έχει να κάνει με την ευχαρίστηση που προσφέρει το κάθε μηχάνημα στο χρήστη του.
Πιό είναι το ποσοστό των χρηστών των Windows που "αγαπάνε" και είναι "πορωμένοι" με το σύστημα τους? Νούμερο δεν ξέρω, αλλά τολμώ να πώ οτι είναι μόνο οι geeks, και σίγουρα όχι ο Joe average user. Αυτοί που ξέρουν να σετάρουν το σύστημα τους, να παλεύουν με τους drivers, να σκαλίζουν τη registry. Και αυτοί ακόμη όταν βαρεθούν την ταλαιπωρία πετάν τα Windows και βάζουν Linux για να ησυχάσουν :wink:.
Απο την άλλη μεριά, μπορώ να πώ με βεβαιότητα οτι τουλάχιστον το 95% των Mac users είναι φανατισμένοι με το μηχάνημα τους, και δεν το αλλάζουν με τίποτα (παρά μόνο μόνο με άλλο Mac). Γιατί άραγε?
Επίσης, όπως γνωρίζουμε, η ποσότητα ποτέ δεν έχει σχέση με την ποιότητα (αναφέρομαι στο user base και τον αριθμό των εφαρμογών). Όπως λέει και κάποιος γνωστός μου (χωρίς παρεξήγηση, πλάκα κάνω), millions of flies can't be wrong; eat $h!t.
Peace :)
@ ADSLgr.com All rights reserved.