PDA

Επιστροφή στο Forum : Mac VS Pc

Σελίδες : 1 2 [3] 4

Wolverine
22-02-04, 01:16
RRunner,

Αλλά και αυτό το 95% των MAC users που επικαλείσαι δεν είναι ο Joe average user. Οι περισσότεροι, για να μην πω η συντριπτική πλειοψηφία, είναι επαγγελματίες και το χρησιμοποιούν κυρίως ως εργαλείο δουλείας. Όσο για την παρομοίωση με τις μύγες θα πω ότι μια γνωστή συγγραφέας είχε πει ότι “quality time appears in quantity time” η παρομοίωση είναι προφανής πιστεύω.

Ducklord
22-02-04, 05:36
RRunner, θα υπερβάλω για να "περάσει" άμεσα το παράδειγμά μου:

και οι κάτοχοι "συγκεκριμένης ψησταριάς" είναι χαρούμενοι με αυτήν, μα δεν είναι υπολογιστής. Κάνει τη δουλειά της μια χαρά, δεν τους κολλάει, είναι ικανοποιημένοι με αυτήν.

Υπάρχουν δύο απόψεις, όπως γνωρίζεις: ο υπολογιστής είναι "χόμπι", ή ο υπολογιστής είναι "εργαλείο". Ο Μάκ είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό εργαλείο, μα σπάνια είναι χόμπι. Πάρε ως απλό παράδειγμα πως συνάδελφοί μου που εργάζονται σε Μακ ΔΕΝ έχουν υπολογιστή στο σπίτι. Δεν βλέπουν την ανάγκη. Κάτι σαν τη μηχανή για καφέ στο γραφείο: γιατί να πάρουν και στο σπίτι;

Τα πισιά είναι και εργαλεία μα και χόμπι. Δεν είναι ανάγκη να είσαι "γκήκ" για να σου αρέσει το μηχάνημά σου, ή για να πορώνεσαι με αυτό... και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "πόρωση" όταν μιλάς για Μακ Γιούζερς, η πλειοψηφία των οποίων το χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους και μετά το κλείνουν, όπως θα χρησιμοποιούσαν την καφετιέρα τους.

Πέρα απο αυτά, η "σειρά" που ανέφερα είναι δεδομένη - γιατι μιλούσα για βάση χρηστών. Αν διαφωνείς, και έχεις δει διαφορετικές στατιστικές ενημέρωσέ με σχετικά.

Και, για να τελειώνουμε με το θέμα των "προβλημάτων" και της πολυπλοκότητας των πισί, να επιστρέψω σε κάτι που είχα πει παλαιότερα.
Ο "άβερεητζ γιούζερ", που "εσείς" (οι μακιντοσάδες) ταυτίζετε με τον Μακ Γιούζερ σε όλα τα μυνήματά σας, καλά θα κάνει να ΜΗΝ πειράξει τους ντράηβερς, να ΜΗΝ πειράξει το λειτουργικό, να ΜΗΝ σκαλίσει το μηχάνημά του. Όπως δεν θα το πείραζε ένας μακιντοσάς - εν μέρει διότι δεν θα μπορούσε (ειδικά στο θέμα των ντράηβερς). Οι σοβαροί χρήστες δουλεύουν στο σύστημά τους όπως ακριβώς το πήραν, δίχως να το έχουν πειράξει - και αν κάνουν κάτι τέτοιο τότε είναι, απλά, ηλίθιοι. Γιατί λέτε πως οι περισσότερες εταιρίες δούλευαν μέχρι πρόπερσι ακόμη στα ΝΤ4;
Ο "μέσος χρήστης" που πειράζει το μηχάνημά του δεν το πειράζει για να δουλέψει φώτοσοπ, πρεμιέρ, να μοντάρει βίντεο, να κάνει ρέντερινγκ, τρισδιάστατα σχέδια, επεξεργασία σελίδων κ.λπ. Το πειράζει για να του τρέξει καλύτερα το Ντέους Εξ 2. Λέτε να πάρει Μάκ για να ξαλαφρώσει απο τα προβλήματά του;
Να λέγατε κονσόλα, ναι ;-)

Και για τον DrEthernet:
Δεν ξέρω αν πήγαινε προς εμένα το σχόλιό σου, μα το "αν τα έχω δουλέψει" και φέρω άποψη δεν είναι βάση για σοβαρό μύνημα. Φυσικά και "τα έχω δουλέψει". Όχι το Μακ-Ος Εξ, μα ως το 9 τα είχα γνωρίσει αρκετά. Το ίδιο και τις αμίγκες, και τα 8μπιτα... Πες μου, που διαφωνείς με όσα είπα; Να σου τονίσω περισσότερο αυτό που σχολίασα, και που ίσως δεν "έζησες":
Τα παιχνίδια "τραβάνε χρήστες"

Έζησα την άνοδο των πισίς για τα καλά. Τότε ο Μάκ και η Αμίγκα ήταν οι πληρέστεροι home υπολογιστές. Οι αρχιτέκτονες που δούλευαν Autocad, οι λογιστές, οι, οι, οι, έπαιρναν και έναν υπολογιστή στο σπίτι (αρκετοί, τέλος πάντων) για να δουλεύουν και απο εκεί. Τα πισίς ήταν οι "ντε φάκτο" επαγγελματικοί υπολογιστές. Ούτε γραφικά της προκοπής, ούτε κείμενο, ούτε τίποτις. Έπαιζαν, όμως, περιστασιακά κανένα στοιχειώδες σκάκι, κανένα ελεεινό πάκμαν, κανένα μάνικ μάηνερ και το ίδιο και ο γιόκας και η κορούλα τους. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανάγκη για "κάπως καλύτερα" γραφικά μας οδήγησε στην εμφάνιση καλύτερων καρτών γραφικών, των πρώτων καρτών ήχου κ.λπ. Όχι οι "σοβαρές εφαρμογές". Εκτός αν νομίζετε πως όσοι είχαν Μακ και Αμίγκα σκέφτονταν να πάρουν ένα πισί για να ασχοληθούν με τη μουσική και τα γραφικά.
Τα παιχνίδια "τράβηξαν" το χάρντγουερ, και αντιστρόφως. Τελικά, το πισί απέκτησε σιντιά, διβιδιά, 3δ κάρτες επιτάχυνσης κ.λπ.... και έφτασε εδώ που είναι σήμερα. Η αρχική ανάγκη χρήσεώς του για μια δουλειά, και η εξοικείωση μαζί του "έστρωσε" μια βάση χρηστών έτοιμη για... εκμετάλλευση!

Μετά, βέβαια, συνέβη το αντίθετο. Οι "παίζοντες παίγνια επί του πισί" άρχισαν να μεγαλώνουν, να σπουδάζουν, και παράλληλα με τα παιχνίδια να δουλεύουν προγράμματα. Είχαν ήδη μάθει σε μια πλατφόρμα - γιατί να αλλάξουν;

Για αυτό και λέω πως είναι σημαντικά τα παιχνίδια αγαπητέ. Μπορεί να μην τα θεωρείς σοβαρά, μα τότε πως θα "γνωρίσεις" τη συγκεκριμένη πλατφόρμα σε ΝΕΟΥΣ χρήστες; Με τα προγράμματά της; Πως θα εξοικειωθούν με αυτήν; Μόνο αν "τους κάνει ανάγκη" για τη δουλειά τους θα την αποκτήσουν...
...ενώ οι άσχετοι, προτού γίνουν σχετικοί, θα αγοράζουν πισιά βλέποντας και λιμπίζοντας το προαναφερθέν Χαφ-Λαηφ 2...

Φιλικά
Παπιόλορδας

DrEthernet
23-02-04, 03:19
http://www.gamespy.com/articles/august02/macgaming1/

Φίλτατε Ducklord,
Όπως θα δεις παραπάνω, το θέμα δεν είναι εάν υπήρχαν παιχνίδια για το mac. Yπήρχαν, και έγχρωμα μάλιστα, πρίν καν αποκτήσει το PC mouse και έγχρωμα γραφικά. Mάλιστα το Apple II (http://www.apple-history.com/noframes/body.php?page=gallery&model=aII) ήταν και το πρώτο PC με color graphics. Eίναι παρόμοια φάση με Betamax VS VHS.

Tο πρόβλημα δεν ήταν λοιπόν ότι η πλατφόρμα δεν είχε παιχνίδια, αλλά απλά το ότι κόστιζε μια περιουσία. Tο '84 το Macintosh 128 (http://www.apple-history.com/noframes/body.php?page=gallery&model=128k) με έναν 8MHz 68000 επεξεργαστή, 128K RAM και ένα 400K floppy drive, κόστιζε $2,495. Mπορεί να είχε Lemmings και Sim City, αλλά μάλλον όσοι είχαν την ευκαιρία να τα παίξουν θα το έκαναν στο γραφείο, μιας και αυτές που θα τα "έσκαγαν" για το σύστημα ήταν οι εταιρίες, ώστε να μπορούν να έχουν το MacWrite ή το Word 1 που μόλις είχε κυκλοφορίσει και έπειτα το Excel 1 και φυσικά το Page-Maker της Aldus που ξεκίνησε και την επόχη του desktop publishing.

Eν το μεταξύ, η κολοσσός τότε IBM είχε κάνει license από την Microsoft το DOS σαν λειτουργικό σύστημα για τα μηχανήματα της, με την Microsoft να κρατάει τα πνευματικά δικαιώματα του συστήματος. H Microsoft δεν έχασε την ευκαιρία με αποτέλεσμα την κυκλοφορία των "IBM - Compatibles". Για όποιον δεν θυμάται, έτσι έλεγαν τα πρώτα PC που έφτασαν στα σπίτια μας, γιατί ήταν φτηνά σαν μηχανήματα και έτρεχαν το ίδιο λειτουργικό, το DOS, με τα επαγγελματικά μηχανήματα της IBM. H Apple δεν μπόρεσε να προβλέψει το μέλλον κι ενώ μέχρι κι ο ίδιος ο Bill Gates τους είχε συμβουλέψει, δεν έκανε licence το λειτουργικό της σε τρίτους κατασκευαστές ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός, να πέσει η τιμή του hardware και να μεγαλώσει η βάση των χρηστών. Tο '90 το Macintosh LC (http://www.apple-history.com/noframes/body.php?page=gallery&model=lc), το πιο φθηνό mac τότε, είχε $2400. Στην Apple πίστευαν πως τα μηχανήματα τους και το λειτουργικό δεν είχαν ανταγωνισμό. Tο '88 κάνει μήνυση για παράβαση πνευματικών δικαιωμάτων στη Microsoft για τα Windows 2.03, και μέχρι και το '92 που κυκλοφόρησαν τα Windows 3.1 η δικαστική απόφαση δεν είχε βγει. Bέβαια, η βάση των χρηστών του DOS και Win3.1 είχε μεγαλώσει, αφού οι εταιρίες που ήθελαν έναν υπολογιστή για τα λογιστικά τους και γραμματειακές δουλειές προτιμούσαν τα φθηνότερα PC, και οι computer enthusiasts μπορούσαν πλέον να τα αντέξουν οικονομικά.

Mε την κυκλοφορία των Windows 95 και την κυκλοφορία στο PC προγραμμάτων όπως το Photoshop, Page-Maker, QuarkXPress και άλλων "Mac only" επαγγελματικών εφαρμογών, η Apple αρχίζει να χάνει πλέον έδαφος και στην επαγγελματική αγορά, αφού μικρά ατελιέ ή freelance γραφίστες προτιμούν να επενδύσουν στην φθηνότερη αν και κατά γενική ομολογία όχι καλύτερη πλατφόρμα. Tα Win 95 μπροστά στο System 7 της Apple, ήταν ένα κακόγουστο ανέκδοτο.

Aπό το '98 και μετά, πιστεύω πως λίγο πολύ ξέρουμε όλοι τι συνέβη, οπότε και θα σταματήσω την μουρμούρα εδώ. Zητω συγνώμη αν παρεξηγήθηκα στο προηγούμενο μήνυμά μου. Eίμαι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις απλά πιστεύω πως όπως όλοι έχουμε δικαίωμα στο να εκφράζουμε την άποψή μας έτσι έχουμε και υποχρέωση να γνωρίζουμε για το θέμα το οποίο την εκφράζουμε.

Για όποιον mac-τρελαμένο-geek σαν εμένα ενδιαφέρετε υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο APPLE - The inside story of intrigue, egomania, and business blunders (http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0887309658/qid=1077494685//ref=sr_8_xs_ap_i1_xgl14/104-4053827-4619925?v=glance&s=books&n=507846). Δεν το έχω διαβάσει αλλά εξιστορεί την περίοδο που η Apple είχε πάρει τα πάνω της και τους λόγους όπου έχασε την μπάλα.

JamesBond
24-02-04, 01:44
Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Dr Ethernet.
Aν και πάντα έβρισκα τα Mac πιό χρηστικά από Wintel τελικά το
ποτήρι ξεχείλισε όταν αναγκάστηκα να πληρώσω στην Rainbow
42.000 drx για ενα floppy (που δέν το έστελναν να το εγκατασταστήσω).
Μετά από αυτό πούλησα όλα τα Mac (2 τον αριθμό), χάρισα τον ΜacPlus
(μεγάλο λάθος ίσως να έχει συλεκτική αξία).....και αγόρασα ένα PC.

Tωρα όλοι εσείς οι έξπερτ μπορεί να μου βρεί κανείς drivers για ΜΑC
(iMAC Mac OS X) για μία CREATIVE WebCAM Pro EX?
Όχι αυτούς που δουλεύουν για 30 λεπτά ούτε αυτούς που πρέπει
να πληρώσεις 25 US$....κάτι free (πλήρωσα για την camera μήν
πληρώνω και για drivers....). Έστω και αν χρειαστεί να τους κάνω
compile/make...!!

James

patnik
24-02-04, 03:01
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η διένεξη. Ξέρω ανθρώπους που γουστάρουν τα μακ (όπως εγώ), άλλους που γουστάρουν τα pc και τρίτους που δουλεύουν και στα δυό.
Περί ορέξεως ουδής λόγος. Αν κάποιος κάνει την δουλειά του καλά σε κάποιο μηχάνημα, τότε τι σκοτίζεστε με τα υπόλοιπα;
Πάντως στα μακ έχει αλλάξει τρομερά η κατάσταση απ'ότι το 95-96 με την κρίση. Τωρα βρίσκεις από hardware ότι επιθυμείς είτε σε πισάδικα μαγαζιά (π.χ. τον εξωτερικό σκληρό δίσκο μου) ειτε μέσω internet. Από προγράμματα μην το συζητάτε καθόλου... Τα πάντα βρίσκονται στην "μαύρη". Και δεν είναι ούτε 10, ούτε 20 εφαρμογές...

RRunner
24-02-04, 22:20
RRunner, θα υπερβάλω για να "περάσει" άμεσα το παράδειγμά μου:

και οι κάτοχοι "συγκεκριμένης ψησταριάς" είναι χαρούμενοι με αυτήν, μα δεν είναι υπολογιστής. Κάνει τη δουλειά της μια χαρά, δεν τους κολλάει, είναι ικανοποιημένοι με αυτήν.

Αγαπητέ Παπιόλορδα,

Υπάρχουν σωστές ψησταριές που ικανοποιούν στο έπακρο τις ανάγκες του στομαχιού των χρηστών τους, υπάρχουν και εκείνες που καίνε τις μπριζόλες, τα παϊδάκια, και καμιά φορά και το σπίτι των χρηστών τους :).

Υπάρχουν δύο απόψεις, όπως γνωρίζεις: ο υπολογιστής είναι "χόμπι", ή ο υπολογιστής είναι "εργαλείο". Ο Μάκ είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό εργαλείο, μα σπάνια είναι χόμπι. Πάρε ως απλό παράδειγμα πως συνάδελφοί μου που εργάζονται σε Μακ ΔΕΝ έχουν υπολογιστή στο σπίτι. Δεν βλέπουν την ανάγκη. Κάτι σαν τη μηχανή για καφέ στο γραφείο: γιατί να πάρουν και στο σπίτι;

Αυτό είναι anecdotal evidence. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι αρκετοί συνάδελφοι και πελάτες μου που αναγκάζονται να δουλεύουν σε Windows έχουν Mac για το σπίτι, ενώ άλλοι που δουλεύουν σε Mac έχουν Windows. Καφέ μόνο στο γραφείο πίνει ο κόσμος, όχι στο σπίτι?

Τα πισιά είναι και εργαλεία μα και χόμπι.

Τα Mac δεν μπορούν να είναι και εργαλεία και χόμπυ? Γιατί?

Δεν είναι ανάγκη να είσαι "γκήκ" για να σου αρέσει το μηχάνημά σου, ή για να πορώνεσαι με αυτό... και δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "πόρωση" όταν μιλάς για Μακ Γιούζερς, η πλειοψηφία των οποίων το χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους και μετά το κλείνουν, όπως θα χρησιμοποιούσαν την καφετιέρα τους.

More anecdotal evidence. Άν έχεις υπόψη σου κάποιες στατιστικές ενημέρωσε με σχετικά.

Για τους χρήστες που χρησιμοποιούν τα μηχανήματα τους "για τα κάνουν τη δουλειά τους και μετά τα κλείνουν", η περιγραφή ταιριάζει περισσότερο σ'αυτούς που τρέχουν κάποιο λογιστικό πρόγραμμα, και στις γραμματείς που πέρα απο το Word και το Excel δεν έχουν ιδέα οτι οι υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες δραστηριότητες. Και γνωρίζουμε ποιά πλατφόρμα επιλέγουν αυτές οι κατηγορίες χρηστών.

Και, για να τελειώνουμε με το θέμα των "προβλημάτων" και της πολυπλοκότητας των πισί, να επιστρέψω σε κάτι που είχα πει παλαιότερα.
Ο "άβερεητζ γιούζερ", που "εσείς" (οι μακιντοσάδες) ταυτίζετε με τον Μακ Γιούζερ σε όλα τα μυνήματά σας, καλά θα κάνει να ΜΗΝ πειράξει τους ντράηβερς, να ΜΗΝ πειράξει το λειτουργικό, να ΜΗΝ σκαλίσει το μηχάνημά του. Όπως δεν θα το πείραζε ένας μακιντοσάς - εν μέρει διότι δεν θα μπορούσε (ειδικά στο θέμα των ντράηβερς). Οι σοβαροί χρήστες δουλεύουν στο σύστημά τους όπως ακριβώς το πήραν, δίχως να το έχουν πειράξει - και αν κάνουν κάτι τέτοιο τότε είναι, απλά, ηλίθιοι.

Μέχρι που θα θελήσουν να δούνε εκείνο το βιντεάκι που τους έστειλε ο ξάδελφος τους, το οποίο χρειάζεται το τάδε codec, το οποίο με τη σειρά του απαιτεί την δείνα έκδοση του DirectX, με την οποία είναι ασύμβατη η έκδοση των drivers της κάρτας γραφικών τους. Μπορώ να σου φέρω πολλά παρόμοια παραδείγματα.

Τέτοιου είδους μπερδέματα είναι αναπόφευκτα. Υφίστανται σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά σε καμία περίπτωση στον βαθμό που συμβαίνουν στα Wintel.

Να μην πιάσουμε βέβαια το θέμα των ιών και του spyware. Επισκέπτεται ο Joe User κάποια σελίδα στο web και του κατεβάζει διάφορα activex γιατί τα default settings του Explorer το επιτρέπουν. Εγκαθιστά τον Χ player για το βιντεάκι που λέγαμε και έχει όλα τα settings για calling home και auto update ενεργοποιημένα. Τι μπορεί να κάνει εδώ ο άμοιρος χρήστης? Να μη μπεί στο Internet? Μπορεί να τον εκπαιδεύσει κανείς?

Γιατί λέτε πως οι περισσότερες εταιρίες δούλευαν μέχρι πρόπερσι ακόμη στα ΝΤ4;

Σε βεβαιώνω οτι ακόμη και σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο πολλές εταιρίες δουλεύουν στα NT αν και έχουν πάψει προ πολλού να υποστηρίζονται απο την Microsoft. Το γνωρίζω εκ προσωπικής πείρας.

Ο "μέσος χρήστης" που πειράζει το μηχάνημά του δεν το πειράζει για να δουλέψει φώτοσοπ, πρεμιέρ, να μοντάρει βίντεο, να κάνει ρέντερινγκ, τρισδιάστατα σχέδια, επεξεργασία σελίδων κ.λπ. Το πειράζει για να του τρέξει καλύτερα το Ντέους Εξ 2. Λέτε να πάρει Μάκ για να ξαλαφρώσει απο τα προβλήματά του;
Να λέγατε κονσόλα, ναι ;-)

Γιατί λοιπόν δεν χρησιμοποιεί μιά κονσόλα για να ησυχάσει?

Τα παιχνίδια "τραβάνε χρήστες"

Έζησα την άνοδο των πισίς για τα καλά. Τότε ο Μάκ και η Αμίγκα ήταν οι πληρέστεροι home υπολογιστές.

(snip)

Τα παιχνίδια "τράβηξαν" το χάρντγουερ, και αντιστρόφως. Τελικά, το πισί απέκτησε σιντιά, διβιδιά, 3δ κάρτες επιτάχυνσης κ.λπ.... και έφτασε εδώ που είναι σήμερα. Η αρχική ανάγκη χρήσεώς του για μια δουλειά, και η εξοικείωση μαζί του "έστρωσε" μια βάση χρηστών έτοιμη για... εκμετάλλευση!

Φίλε μου, έζησα τον χώρο των υπολογιστών απο την εποχή που δεν υπήρχαν κάν τα PCs. Τα παιχνίδια όντως ώθησαν το hardware των PCs, αλλά όχι μόνον αυτά.

Μετά, βέβαια, συνέβη το αντίθετο. Οι "παίζοντες παίγνια επί του πισί" άρχισαν να μεγαλώνουν, να σπουδάζουν, και παράλληλα με τα παιχνίδια να δουλεύουν προγράμματα. Είχαν ήδη μάθει σε μια πλατφόρμα - γιατί να αλλάξουν;

Για αυτό και λέω πως είναι σημαντικά τα παιχνίδια αγαπητέ. Μπορεί να μην τα θεωρείς σοβαρά, μα τότε πως θα "γνωρίσεις" τη συγκεκριμένη πλατφόρμα σε ΝΕΟΥΣ χρήστες; Με τα προγράμματά της; Πως θα εξοικειωθούν με αυτήν;

Με το να διδάσκονται Windows και Word στα δημοτικά σχολεία.
Με τους Microsoft Authorized Professionals, που στην ουσία πρόκειται για εκπαιδευμένους, άμισθους πωλητές της Microsoft.
Με τους ευθυνόφοβους Enterprise IT Managers που ασπάζονται το δόγμα "nobody got fired for buying Microsoft".

Peace :D,

-RRunner

RRunner
24-02-04, 22:35
Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Dr Ethernet.
Aν και πάντα έβρισκα τα Mac πιό χρηστικά από Wintel τελικά το
ποτήρι ξεχείλισε όταν αναγκάστηκα να πληρώσω στην Rainbow
42.000 drx για ενα floppy (που δέν το έστελναν να το εγκατασταστήσω).
Μετά από αυτό πούλησα όλα τα Mac (2 τον αριθμό), χάρισα τον ΜacPlus
(μεγάλο λάθος ίσως να έχει συλεκτική αξία).....και αγόρασα ένα PC.

Φίλε Bond,

Δεν απορώ καθόλου με την επιλογή σου. Η Rainbow είναι το μεγάλο αγκάθι της Apple στην Ελλάδα εδώ και δύο δεκαετίες σχεδόν.

Tωρα όλοι εσείς οι έξπερτ μπορεί να μου βρεί κανείς drivers για ΜΑC
(iMAC Mac OS X) για μία CREATIVE WebCAM Pro EX?
Όχι αυτούς που δουλεύουν για 30 λεπτά ούτε αυτούς που πρέπει
να πληρώσεις 25 US$....κάτι free (πλήρωσα για την camera μήν
πληρώνω και για drivers....). Έστω και αν χρειαστεί να τους κάνω
compile/make...!!

Αν είσαι διατεθιμένος για make και ίσως κάποιο development υπάρχει το macam: http://webcam-osx.sourceforge.net/. Στη λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκευές που βρίσκεται στο website δεν υπάρχει το μοντέλο σου, αλλά συνήθως σε τέτοια projects το documentation δεν συμβαδίζει με τον κώδικα. Μπορείς να κατεβάσεις τον κώδικα απο το cvs και να δοκιμάσεις. Εγώ πάντως προτίμησα να δώσω τα $20 στην ioxperts (www.ioxperts.com) αν και η camera μου υποστηρίζεται απο το macam.

RRunner
24-02-04, 22:38
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η διένεξη.

Προσωπικά δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποια διένεξη. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε :).

Ducklord
26-02-04, 04:49
DrEthernet:
Μην αρχίζεις με το "αν υπήρχαν παιχνίδια για Μακ, και μάλιστα έγχρωμα" γιατι η απάντηση είναι πως "ναι, υπήρχαν και στην Αμίγκα, και μάλιστα με περισσότερα χρώματα"... Δεν το λέω με κακία, μα ως... πρώην πληγωμένος Αμιγκάς ;-)
Με συγχωρείς που δεν έθεσα σωστά αυτό που ήθελα να πω: Ο Μακ δεν μπορούσε να παίξει και το ρόλο "ακριβής κονσόλας". Ήταν ΠΟΛΥ ακριβός για κάτι τέτοιο. Έτσι, στην λογική ακολουθία 8μπιτ, 16μπιτ, πισί αυτός ήταν... το απόλυτο αουτσάηντερ! Θεωρητικά καλύτερος απο όλα, μα πολύ ακριβός για να μπορέσει να τον αποκτήσει ο μέσος χρήστης. Εντωμεταξύ όντως υστερούσε απο τις Αμίγκα σαν χάρντγουερ (τσέκ ιτ!) οι οποίες, όμως, ήταν το μοναδικό κομμάτι υπολογιστή με ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ προώθηση απο τους Μακ!
Εντωμεταξύ, μην το παρακάνουμε: τα πισίς ΔΕΝ ήταν φτηνά και όποιος ήθελε αρχικά να παίζει παιχνίδια στο σπίτι ΔΕΝ έπαιρνε πισιά: είχε κονσόλα ή 8μπιτο. Τα πρώτα πισιά ήταν πανάκριβα και, όπως ανέφερα, έφταναν στο σπίτι μέσω του "μπαμπά επαγγελματία". Ακόμη θυμάμαι τον φθόνο προς συμμαθητή που ο πατέρας του δούλευε Ώτοκαντ και έτσι και αυτός, στις ελεύθερες ώρες του, μπορούσε να... χαρεί το Τεστ Ντράηβ (επί εποχής Κόμοντορ και μάλιστα πρίν το Τάρικαν - για τους γνώστες! ;-) )
Όσο για το αν έκανε λάησενς το λειτουργικό της καθώς και για τη μύνηση που λες, να σου θυμήσω πως... κάνεις λάθος (και το λέω με κάθε καλή πρόθεση, μη μου... ορμήξεις!)... 1ον: θυμάσαι τους "Μάκ Κλόουνς" (και δεν εννοώ τους Κλόουν σε στιλ Ρόναλντ Μακντόναλντ!!!) και 2ον: Σου λέει κάτι το Ζήροξ Πάρκ (απο όπου "δανείστηκε" τις ιδέες για το λειτουργικό της η Έηπλ)..;;;

Εντωμεταξύ είπες:
Tα Win 95 μπροστά στο System 7 της Apple, ήταν ένα κακόγουστο ανέκδοτο.
...και είσαι απολύτως σωστός (τι, νομίζεις πως είμαι φανατικός Μαηκροσοφτοπισάς; Χα! Σε γελάσανε!)

---------------------------
Πάτνικ:
"ούτε 10, ούτε 20 εφαρμογές"
Έφτασε τις 21;
;-)
Πρέπει, πάντως, να παραδεχτείς πως Γουίντελ ΔΕν είναι. Βγάλε το λίνουξ και τις λίνουξ εφαρμογές και πές μου πόσες είναι οι Μακ-Σπεσίφικ που θα μου προτείνεις; Μήπως γυρνάμε πάλι στις 10-20; Γιατι αν μετράς και το Λίνουξ, έ, και στο "πισί" τρέχει!

-----------------------------
ΡΡάνερ:
Καφέ "Μηχανής" ναι, πολλοί πίνουν μόνο στο γραφείο ;-)
Τα πισίς είναι και χόμπι ακριβώς γιατι με αυτά η πλειοψηφία των χρηστών κάνει "πολλά πράγματα" και οι εξειδικευμένοι χρήστες αποτελούν την μειοψηφία. Στους Μακ ισχύει το αντίθετο: οι περισσότεροι τους παίρνουν (τους Μακ ντε!) για να κάνουν τη δουλειά τους με μια συγκεκριμένη επαγγελματική και ολίγον τι γαμάτη (με το συμπάθειο) εφαρμογή όπως το Φάηναλ Κατ προ και μετά γυρνούν σπίτι για να ζήσουν την ανθρώπινη ζωή τους - που οι πισάδες σαν εμέ... στερούνται (είμαστε ζώα, άνιμαλς φίλοι μου, εμείς οι πωρομένοι!)...
Όσο για την "επιλογή πλατφόρμας" που θίγεις έλα, μην αρχίζεις.
Γνωρίζουμε πια πλατφόρμα διαλέγει αυτός που θέλει να:
Βλέπει ταινίες
Ακούει μουσική
Παίζει παιχνίδια
Δουλεύει γραφικά - σε συνδυασμό με `άλλα πράγματα`
Φτιάχνει μουσική - -//-
Ψήνει καφέ - -//-

...και γνωρίζουμε ποια διαλέγει
Ο επαγγελματίας γραφίστας
Ο επαγγελματίας μουσικός
...
βασικά αυτοί οι δύο :-)

Όσο για το "βιντεάκι του ξαδέλφου" άσε βρε, άσε, μην το πιάνεις... Αν μιλάς για ΝτιβΈξ, 1ον) όσα λες για ΝτάηρεκτΈξ είναι άσχετα και 2ον) Ας το έκανε... ΜΠΕΓΚ όπως στους Μακ! Το οτι υπήρχαν τα εργαλεία, η θέληση και η γνώση ώστε ο ένας άσχετος να στείλει στον άλλο άσχετο ένα βίντεο ΜΠΕΓΚ4 λέει πολλά, έτσι; Μην αρχίσω τώρα για το πόσσα μαθήματα έκανα σε 2 μακιντοσάδες φίλους για να τρέξουν το... Γκόρντιαν Νοτ κάτω απο ΒιΕμΓουέρ σε Μακ!!! :-)

Για τα ΝΤ έχουμε την ίδια άποψη αγαπητέ, και δεν χρειαζόταν επιβεβαίωσή σου: το γνωρίζω..! "Γιατί να χαλάσεις κάτι που δεν έσπασε";

Για την κονσόλα, για αυτό το είπα και εγώ: αν δεν θέλει ανβτεντσουράκια, στρατετζάκια και περίεργα ερπιτζίς, γιατί δεν παίρνει μια κονσόλα να μας αφήνει και εμάς στην ησυχία μας; Εκτός αν προτιμά τα παιχνίδια των πισίς - που όντως είναι "καλύτερα" αν έχεις ένα... κτήνος μηχάνημα (για τα `κοινά` μεταξύ πισί - κονσολών) ή θέλεις πιο "σκεπτόμενους" τίτλους.

Και όσο για το χαρακτηρισμό της κατάστασης με τους Σπέσιαλιστς, πότε θες να βγάλουμε το δικό μας δίπλωμα "Ουδέτερης γνώσης λειτουργίας" να τελειώνουμε; Το να ξέρεις που είναι το Σέηβ Αζ στο γουώρντ δεν σε κάνει γνώστη - όπως δηλώνεις και εσύ. Μπορεί η Ρέηνμποου να είναι "αγκάθι" για εσάς μα οι... άσχετοι πισάδες που θέλουν να το παίξουν χακεράδες ("έσβησα τη ρέτζιστρυ των γουίν, πως παίζω πάλι πασιέντζα;") είναι κάτι ακόμη πιο οδυνηρό για τον μέσο πισί γιούζερ...

Χαρά
(ξαδέλφη της Ειρήνης!)

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Διενέξεις; Διαμάχες; Εδώ; ΆΑΑΑΑαααασε ρε φίλε!
Υ.Γ.2: "Το δικό μου είναι καλύτερο απο το δικό σου - νιάααααααα-νιααααααααα!"

DrEthernet
26-02-04, 11:03
Φίλε Ducklord, http://www.adiumx.com/images/avatar_Evan%20Schoenberg.png

Ο λόγος που νοσταλγούμε, όσοι είχαμε, την Amiga μας είναι ο ίδιος με αυτόν που κάνει έναν Mac user να μένει πιστός σε μια πλατφόρμα ακόμα κι αν δεν μπορεί να παίξει Half Life 2. Είναι ότι προέρχεται από μια εταιρεία με όραμα που δημιουργεί καινούργιες τεχνολογίες, θέτει τα standards αντί να κακο-αντιγράφει αυτό που κάνουν οι άλλοι και προσπαθεί να προσφέρει ένα user experience με μια καλαισθησία και λειτουργικότητα που ούτε εμείς οι ίδιοι θα την είχαμε φανταστεί.

Πλέον και τα XP έχουν γίνει σταθερά, παραγωγικά και παίζουν και παιχνίδια, αλλά είναι ξαναζεσταμένο φαγητό. H Microsoft σαν εταιρεία δεν έχει προσφέρει τίποτα το καινούργιο, το ουσιαστικό. Ακόμα και το άθλιο DOS από άλλους το αγόρασε και το πούλησε στην IBM. :roll:

DrEthernet:
Μην αρχίζεις με το "αν υπήρχαν παιχνίδια για Μακ, και μάλιστα έγχρωμα" γιατι η απάντηση είναι πως "ναι, υπήρχαν και στην Αμίγκα, και μάλιστα με περισσότερα χρώματα"... Δεν το λέω με κακία, μα ως... πρώην πληγωμένος Αμιγκάς ;-)

Την εποχή που πήρα εγώ την Amiga μου (http://amiga.emugaming.com/a500tech.html), η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο της 32bit (http://www.apple-history.com/frames/body.php?page=gallery&model=II) μηχάνημα.

DrEthernet:
Εντωμεταξύ όντως υστερούσε απο τις Αμίγκα σαν χάρντγουερ (τσέκ ιτ!) οι οποίες, όμως, ήταν το μοναδικό κομμάτι υπολογιστή με ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ προώθηση απο τους Μακ!

http://amiga.emugaming.com/euroa500.jpg

Θες καλύτερη "προώθηση" από αυτήν! :o

DrEthernet:
Όσο για το αν έκανε λάησενς το λειτουργικό της καθώς και για τη μύνηση που λες, να σου θυμήσω πως... κάνεις λάθος (και το λέω με κάθε καλή πρόθεση, μη μου... ορμήξεις!)... 1ον: θυμάσαι τους "Μάκ Κλόουνς" (και δεν εννοώ τους Κλόουν σε στιλ Ρόναλντ Μακντόναλντ!!!) και 2ον: Σου λέει κάτι το Ζήροξ Πάρκ (απο όπου "δανείστηκε" τις ιδέες για το λειτουργικό της η Έηπλ)..;;;

Ο κλόουν Ρόναλντ υπήρχε πολύ πριν τα mac clones όπου εμφανίστηκαν γύρω το ’98 όπου ήταν ήδη αργά. Ήταν μια σπασμωδική απόφαση του τότε CEO της Apple μπροστά στο έδαφος που χανότανε από τις πωλήσεις λόγω των Windows. Όταν επέστρεψε ο Steve Jobs, διέκοψε τη συμφωνία με την UMAX και αγόρασε την Power Computing. Όσο για τη μήνυση (http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_v._Microsoft), είναι πασίγνωστο ότι συνέβη, όσο γνωστό είναι κι ότι ο Jobs και ο Wozniak «δανείστηκαν» (http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_v._Microsoft) στοιχεία από το PARC της Zerox. Μια ενδιαφέρουσα (αν και "C movie") τηλεταινία για εκείνη την εποχή είναι οι Pirates of the Silicon Valley (http://www.imdb.com/title/tt0168122/).

DrEthernet:
Εντωμεταξύ είπες:
Tα Win 95 μπροστά στο System 7 της Apple, ήταν ένα κακόγουστο ανέκδοτο.
...και είσαι απολύτως σωστός (τι, νομίζεις πως είμαι φανατικός Μαηκροσοφτοπισάς; Χα! Σε γελάσανε!)

Αυτό με τα Windows XP το άκουσες; ;)

DrEthernet:
Πάτνικ:
"ούτε 10, ούτε 20 εφαρμογές"
Έφτασε τις 21;

Πρέπει, πάντως, να παραδεχτείς πως Γουίντελ ΔΕν είναι. Βγάλε το λίνουξ και τις λίνουξ εφαρμογές και πές μου πόσες είναι οι Μακ-Σπεσίφικ που θα μου προτείνεις; Μήπως γυρνάμε πάλι στις 10-20; Γιατι αν μετράς και το Λίνουξ, έ, και στο "πισί" τρέχει!

Για όποιον ενδιαφέρετε, μια καλή πηγή για MacOS X native εφαρμογές αν και όχι πλήρης είναι εδώ (http://www.apple.com/downloads/macosx/).

DrEthernet:
Όσο για το "βιντεάκι του ξαδέλφου" άσε βρε, άσε, μην το πιάνεις... Αν μιλάς για ΝτιβΈξ, 1ον) όσα λες για ΝτάηρεκτΈξ είναι άσχετα και 2ον) Ας το έκανε... ΜΠΕΓΚ όπως στους Μακ! Το οτι υπήρχαν τα εργαλεία, η θέληση και η γνώση ώστε ο ένας άσχετος να στείλει στον άλλο άσχετο ένα βίντεο ΜΠΕΓΚ4 λέει πολλά, έτσι; Μην αρχίσω τώρα για το πόσσα μαθήματα έκανα σε 2 μακιντοσάδες φίλους για να τρέξουν το... Γκόρντιαν Νοτ κάτω απο ΒιΕμΓουέρ σε Μακ!!!

VMWare για Mac δεν υπάρχει. Θα εννοείς το Virtual PC κι αν τους έβαλες να κάνουν encoding μέσω emulation τότε τα φιλαράκια σου ακόμα θα περιμένουν. Να υποθέσω ότι δουλεύουν ακόμα με το 9, γιατί στο Χ ξέρω τουλάχιστον 3 εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλειά με 3 κλικ... natively... ;) Όσο για mpg4 codecs(3ivx, divx, xvid, mpg4), δουλεύουν και δούλευαν πάντα όλα στο mac.

Η ερώτησή μου όμως προς όλους τους πρώην Amigάδες είναι η εξής:
Αν αντί να χαθεί η Amiga, υπήρχε ακόμα, εξελιγμένη φυσικά αλλά αποτελούσε ένα 5% της αγοράς που θα σήμαινε ότι ούτε Half Life θα έβλεπε σύντομα ούτε PES3 ούτε κανένα άλλο PC mainstream παιχνίδι, αλλά κάνει ότι κάνει κι ένα PC (και ίσως και καλύτερα) έχει την ίδια φρεσκάδα με τότε και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τους άλλους, θα την αγοράζατε; :?:

Πάντως δεν περίμενα ότι το 'χα μέσα μου ακόμα... Είμαι ένας αλήθινος Mac Evangelist (http://www.macevangelist.com/)! :lol:

Gothic
26-02-04, 15:18
Εδώ θέλω να αγοράσω μια Amiga 4000 και ας έχει απομείνει χωρίς στέγη εδω και 10 χρόνια :P Όχι, δεν την θέλω για να την καμαρώνω (καλά, και γι'αυτό), αλλα για να την στρώσω στη δουλεία.
Και πίστεψε με, με σωστό marketing η Amiga ΔΕΝ θα ήταν στο 5%, είχε την ευκαιρία απο πολύ νωρίς να στείλει τα Πισιά στην κόλαση των spreadsheets αλλα... πονεμένη και χιλιοειπωμένη ιστορία.

sdikr
26-02-04, 23:58
Ρε..
σας αρεσουν τα Mac μπραβο, μας αρεσουν τα pc , το να κανουμε ολη αυτη την κουβεντα ειναι ματαιο!

Να βαλω ομως και εγω το "αγκαθι" μου , αν δεν υπηρχε το pc θα ηθελα να δω τι επιλογες hardware θα ειχατε στο mac!

Α ρε μανα, amiga σου ζητησα και μου πηρες pc γιατι ελεγε οτι η amiga ειναι για παιχνιδια!

φιλικα

Ducklord
27-02-04, 13:48
Dr.Ether, όπως είδες δεν διαφωνούμε και σε πολλά... Απλώς προτιμώ προσωπικά η πλατφόρμα όπου "κάθομαι" να μην κουνάει...
Όχι...λάθος...
εεε...
"να μου παρέχει πολλές επιλογές" ήθελα να πω!
Φαίνεται αστεία μια σύγκριση μεταξύ Tucows (PC) και της λίστας με MacOS-X soft που παρέθεσες, μα απο την άλλη φαίνεται και αστεία η ποιότητα μεταξύ της πλειοψηφίας των shareware για PC με τα αντίστοιχα για Mac οπότε... Η κατάσταση αντισταθμίζεται...
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι πως τα πισιά είναι "η Αθήνα" και τα Μακ "η επαρχία". Μπορεί να είναι καλύτερα να ζείς στο δεύτερο, μα το πρώτο είναι πιο "εύκολο" για εσένα. Όπου απλώσεις τα χέρια σου, Αθηναί...εεε... Πισά θα πιάσεις! ;-)

Σντίκρ (ή κάτι αντίστοιχο :-) ) μην σου φαίνεται παράλογη μια τέτοια συζήτηση. Μέσα απο κάτι τέτοια βλέπει ο καθένας τα προτερήματα και μειονεκτήματα της κάθε πλατφόρμας και μπορεί να αποφασίσει μελλοντικά μια διαφορετική αναβάθμιση απο αυτή που είχε κατά νου. Μπορεί να στέκει αυτό που λες για το χάρντγουερ (τι μπορεί, δηλαδή, όντως ισχύει) μα και οι υπόλοιποι ακόμη θα πληκτρολογούσαμε εντολές αν δεν τις είχε "δανειστεί" η Έηπλ απο την Ζήροξ. Α, και... καλά σου έλεγε για την Αμίγκα η μάνα σου! Εγώ, φαντάσου, ΑΚΟΜΗ παίζω κικ οφ 2, σένσι, σπήντμπωλ, Τάρικαν, Σούπερ Καρς, Νίτρο, Πρότζεκτ Εξ (ουφ), Άλιεν Μπρήντ 1-ΣΕ-2-3, Σούπερφρογκ (δε μπέστ), Τζάγκουαρ Εξ Τζέη, Ρίκ Ντέηντζερους, Μπενεφάκτορ, Λέμινγκς (οφ κόρς)... Να συνεχίσω; ;-)

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Γκόθικα; Άντε, άντε παράτα μας. Καπιτάλα. Που θες και τετραχίλιαρη. Ένας ΚΟΜΟΝΤΟΡ ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ και πολύ σου είναι! (τι έγινε ρε με αυτό το μασίνι αλήθεια; Βγήκε κανένα κομμάτι τελικά;)

patnik
27-02-04, 14:51
Ρε παιδιά τι τρωγόσαστε;

Ας κάνει ο καθένας την δουλειά του στο μηχάνημα που γουστάρει... Δεν καταλαβαίνετε ότι το να υπάρχουν 2 ή και περισσότερες πλατφόρμες είναι καλό για όλους; Π.χ. η apple παρουσίασε πρώτη το firewire αλλά να δω τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν οι χιλιάδες κατασκευαστές firewire για pc. Θα αγοράζαμε εξωτερικό δίσκο με 1000 euros (τρόπος του λέγειν).

Μου θυμίζετε τις εποχές που τρωγόντουσαν amiga-άδες με atari-st-άδες!!!

Έλεος πια... Γιατί πρέπει να το κάνουμε θέμα; Σε λίγο θα αρχίσουμε να χωριζόμαστε σε αυτούς που έχουν BMW, MERCEDES, OPEL κλπ...

Μάλλον δεν έχετε δουλειά να κάνετε ή δεν σας αρέσει η πολυμορφία στην αγορά

mac_user
27-02-04, 15:07
Για Mac OS applications:http://www.macupdate.com
Ειναι χιλιαδες πλεον

Gothic
27-02-04, 15:27
Βρες μου ένα C65 που τον έχω άχτι απο τότε που το ZZAP!64 έκανε αφιερώματα στο μηχάνημα που ΘΑ έβγαινε και σου χαρίζω την 3η 4000αρη που θα πάρω για να τρέχει μόνο Apache (ακόμα δεν έχω καμμία). :P
Ο 65άρης βγήκε σε ελάχιστα κομμάτια (καμμιά 20άρα αν θυμάμαι) που τα πήραν ελάχιστοι τυχεροί όταν διαλύθηκε η CBM και βγήκαν όλα στο σφυρί.
Οπότε καταλαβαίνεις οτι ένας C65 είναι το ιερό δισκοπότηρο για κάθε Κομμοντορά! :shock:

patnik: Καλως ήρθες στο φιλικό και οικογενειακό μας φόρουμ. Αν δεν σου αρέσουν οι εποχές που τρωγόντουσαν οι αμιγκάδες και οι αταράδες, μάλλον είχες ή ΠιΣί ή 6128, οπότε είσαι νυκτιπατιπλάγιος, κήβδιλος και εγκάθετος.
Κοινώς, δεν αφοδεύεις υπερ υμών ώ, του τροβαδούρου Πανούση μηνυτή, που θα μας πείς οτι δεν έχουμε δουλειά ή δεν μας αρέσει η πολυμορφία της αγοράς;

ΥΓ: Μερτσεντέ σάκς, Λάντσια Ντέλτα Ιντεγκράλε 16Β 1989 ρούλαζ (Ιδιοκτήτης Σέατ Ιμπίθα '91).

DrEthernet
27-02-04, 16:22
Και φυσικά mac.tucows.com

patnik
28-02-04, 05:40
Ναι είχα ένα 6128 και κρυφο-ζήλευα τον atari st του φίλου μου. Παρόλα αυτά εκείνη την εποχή την θυμάμαι με νοσταλγία αν και θα μπορούσαν να λείπουν και τότε οι έριδες...
Gothic: Σε ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα στο forum αυτό. Ως απάντηση στους χαρακτηρισμούς σου, σού εύχομαι να μην βρεις ούτε μία 4000αρη, ούτε έναν C65!!! :mrgreen:
(Πλάκα κάνω να μην αρχίσουμε να βριζόμαστε εδώ)

Gothic
28-02-04, 14:48
Καλά σε κατάλαβα Αμστραντά! Έχε χάρη που πρωτοέπαιξα το Renegade με 2 joysticks σε 6128 και δεν μπορώ να σε πώ και εγκάθετο του Άλαν Ζάχαρη κατά του αγώνα μας για την κυριαρχία των 16μπιτων.
Σοβαρά τώρα καλως ήρθες αλλα πλίιιιιιιζ όταν βλέπεις ένα μάτσο γέρους να γκρινιάζουν για την εποχή που το 1MB ήταν αρκετό και οι γυναίκες δεν τολμούσαν να σηκώσουν το φόρεμα πάνω απο τον αστράγαλο, ή μπές να γκρινιάξεις μαζί τους ή αγνόησε τους :mrgreen:

Για τις κατάρες σου "Νια νια νια νια νιαααα νια, να είναι καλα το ebay". :lol:

kadronarxis
28-02-04, 15:05
είχα και έχω ακόμη, τον amstrad 464 με το κασσετόφωνο. πάντα γούσταρα τον 6128 με τη δισκετούλα, αλλά πού....
Μου την έσπαγε κάπου κάπου το αδερφικό μου φιλαράκι που είχε c64 και είχε τρελλαθεί με ένα καράτε game. Είχα ξοδέψει άπειρες ώρες να γράφω προγράμματα από τα περιοδικά. Ωραίες, άγιες μέρες!!!!

patnik
28-02-04, 22:24
Δεν είπα ότι τότε ήταν καλά απλά λέω ότι το θυμάμαι με νοσταλγία (όπως όλοι τα πρώτα βήματα τους σε κάποιον τομέα) και ότι οι έριδες του τύπου "εγώ έχω uye24576 και είναι τρομερός ενώ εσύ έχεις jkhdsf89 και είναι μάπα" παρόλο που είναι "αιώνιες" πρέπει να δώσουν την θέση τους στον πλουραλισμό :shock:

Gothic
28-02-04, 22:39
Εγώ έχω C64 με 4-κάναλο stereo ήχο και γραφικά που πετάνε και εσύ έχεις 6128 που βγάζει ένα μπίπ που και που και τα δείχνει όλα πράσινα.

Νιααα νια νια νια νιαααα νια! :mrgreen:

(Ποιός πλουραλισμός ακριβώς είπαμε οτι υπάρχει τώρα;...)

patnik
01-03-04, 20:11
Ο amstrad μου είναι έγχρωμος και με δισκέτα. Όχι σαν τον beep C64 σου!!!

Ducklord
05-03-04, 02:08
Γκόθικα, ντροπή!
Ο Κομοντοράς ήταν ΜΟΝΟΦΩΝΙΚΟΣ και με ΤΡΙΑ κανάλια μελωδιών (και 1 για εφέ και μόνο)... Τσκ τσκ τσκ! Και πάλι, όμως, βαρούσε και έδερνε... ή κάπως έτσι...

Πάτνικ, ένα μηχάνημα γινόταν "έγχρωμο" απο την οθόνη του εκείνη την εποχή. Να υποθέσω πως ΔΕΝ είχες δει απο κοντά το 1084 που αργότερα χρησιμοποιούταν ΚΑΙ απο την Αμιγκάρα! Ναι, τόσο καλό ήταν...

Για τα πρακτικά, να αναφερθεί πως ο Άμστραντ μπορούσε να βγάλει περισσότερα χρώματα μα χαμηλότερες αναλύσεις (αν και όχι σπουδαίες διαφορές). Στον κόμοντορ οι προγραματισταράδες μας είχαν προκάμει (καλό, έτσι;) να βρουν τα κόλπα όπου συνδυάζονταν ταυτόχρονα μόουντ υψηλής και χαμηλής ανάλυσης, βγάζοντας συχνά τρο-με-ρα γραφικά, ενώ οι αμστραντάδες, δυστυχώς, τα υλοποίησαν προς τη δύση του μηχανήματος. Και εμένα με άνοιξε τα μάτια (όχι πέταξε, άνοιξε... ανώμαλοι!) ένας συνάδελφος που είναι επίσης οχτάμπιτος..!

Όπως όμως εγώ έχω όλες τις γκόμενες, έτσι και ο κόμοντορ είχε όλα τα παιχνίδια!
Νια-νια-νιανιάαααα-νια!
Έτσι είναι! Μερικοί τα έχουν ΟΛΑ!

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: Φυσικά αστειεύομαι. Ναι. Αλήθεια. Αλήθεια σου λέω γλυκειά μου, ναι, δεν κοιτάζω άλλες... μα... όχι, για πλάκα το είπα! ΈΕΕεελα μου τώρα!

MetalHeart
05-03-04, 05:23
Μιας και μιλάτε για ηρωικά μηχανήματα έχω μαζέψει τα εξης:

Spectrum + (Έχει περάσει από πάνω του Decathlon, Match day, Commando, Combat school) όσοι τα θυμούνται . . . καταλαβαίνουν την ταλαιπωρία του πληκτρολογίου

Amiga 500 (kickstart 1.2) me At/once (Άπειρα ξενύχτια, μοναδικό μηχάνημα) με οθόνη 1084S (είχα λιώσει το μουσικό app Soundtracker)

Atari Mega STE (του κουτιού,έχει χρησιμοποιηθεί μόνο 1 μήνα)

και ερχόμαστε στο θέμα...
τέλος έχω τον all time classic Amstrad 6128 (Green) ο οποίος όμως έχει πρόβλημα με το floppy του.
Όταν κάνω 'cat' (cat=catalog=dir στην locomotive basic του Amstrad) ακούω το floppy να γουργουρίζει αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι δεν υπάρχει δισκέτα στο drive.
Ξέρω ότι ήταν γνωστό πρόβλημα στα 3''αρια floppy. Κάτι παίζει έχω ακούσει με ένα μικρό ιμάντα που έχει το floppy μέσα. . . ή κάτι τέτοιο. Ξέρει κανείς κάτι;;;;;;;

Gothic
05-03-04, 16:52
Ούπς, σόρρυ Παπιόλορδα, μπερδεύτηκα γιατί τον είχα συνδέσει σε πανάρχαιο ενισχυτή με κάτι πανάρχαια ηχεία ΝΑΑΑΑΑ (και στην 14άρα για αντίθεση) για να γουστάρω τα μπουνίδια στο Speedball 2 : Brutal Deluxe. Πώς την πάτησα με το πολυαγαπημένο μου SID. :oops: :oops: :oops: :oops:

Patnik: O Κομμοντόρις μου έχει Final Cartridge III (με GUI παρακαλώ), 1570 5 1/4" & 1581 3.5" (το οποίο δεν δουλεύει πια αφού έπεσε πάνω του μια μεταλλική μολυβοθήκη αλλα θα το φτιάξω, που θα πάει). Αν θες να ακούσεις τα "μπίπ" του Κομμοντόρι, κατέβασε το Vice 64 και χώσε και το Turbo Outrun.
Νιαααα νια νια νια νιαααα νια, έεεεχω saaamples κι έεεεσυ δεν έεεεχεις... :lol: :lol: :lol:

MetalHeart (Accept?): Πολύ καλη συλλογή, εύγε παιδί μου. Αν το drive προσπαθεί να δουλέψει αλλα δεν, μάλλον φταίει ο ιμάντας.

http://www.pcwking.freeserve.co.uk/helpage18.html

Θα το ανοίξεις που θα το ανοίξεις, προσπάθησε να καθαρίσεις με μια μπατονέτα την κεφαλή. Αν πάλι δεν...

http://www.pcwking.freeserve.co.uk/cpc.html

10 λίρες χωρίς τα ταχυδρομικά.

MetalHeart
05-03-04, 16:57
Γοτθικέ ευχαριστώ.!!!

Υ.Γ. Accept και όχι μόνο!!! :twisted:

Ducklord
09-03-04, 16:16
Γκόθικα, η συγνώμη σου δεν γίνεται αποδεκτή. Διάβασε (και οι υπόλοιποι) και... κλάψε!

Άσκησις: Κάντε τα μαθηματικά:

Πρόσφατα αγόρασα μια Eizo 21'' (όχι, δεν είμαι καπιτάλα!)
Το PC μου έχει κάρτα Video Capture με Video In
Το PC μου έχει κάρτα με εισόδους ήχου (και ποιό δεν έχει;)
Η Amiga μου βγάζει Video Out
Η Amiga μου βγάζει Audio Out
Το PC μου είναι συνδεδεμένο στην EIZO 21''
Η Amiga.... ?!

ΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΧΕΕ
Να δείς, αγαπητέ, ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑ κάτι "αυτοκινητάκια" στο σούπερ κάρς 2!
Νιάαααα-νιαααααααα-νιανιααααααααα-νιααααααα!
Άντε, μη μιλήσω και για το Άρμαλαητ στον Κόμοντορ64ΒΝ μου!

Φιλικά
Παπιάρχοντας
Υ.Γ.: My other screen is also an EIZO!

Gothic
10-03-04, 00:20
Η συγγνώμη θα γίνει αποδεκτή γιατί με τόσο hardware που είχα φορτώσει τον Κομμοντόρι μου δικαιολογούμαι να χάσω και μια φορά τα αυγά και τα πασχάλια.

:shock: :shock: :shock: :shock:
#@#*@&#*@&*#&*@

Ναι...ναι...αλλά....εμ.....στη 19άρα ΝΟΚΙΑ μου τα pixels φαίνονται μικρότερα και μπορώ πάντα να βάζω τους εμουλάτορες στο στρέτς που βελτιώνει (κάπως) τα γραφικά (και καλά).... Χώρια την αναλογική μετατροπή που σημαίνει οτι η ποιότητα εικόνας είναι κατώτερη και....και.....

(#@*(@#*@#(@*@(*#

ΓΡΜΦ, ΚΛΑΨ, ΛΥΓΜ...

Άψογος :mrgreen:

My other screen is a 14" Shamrock.

MetalHeart
10-03-04, 00:57
Άσχετο αλλά γνωστός μου βρήκε από επαρχία το Tehkan World Cup του '85 με το ηρωικό τραπεζάκι του.
Ζηλεύωωωωωωωωω!!!
Ε ρεεεεεεε φράγκα που το είχα ταϊσει . :D :D :D

Ducklord
11-03-04, 15:46
Θες να πεις πως ΑΓΟΡΑΣΕ το ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ;

ΩΩΩΩΩ!

Αυτά είναι, φίλοι μου!

Πάρτε σχέδιο τώρα... Ετοιμάζομαι, στο κοντινό μέλλον, να αρραβωνιαστώ με τη δικιά μου (ναι, αλήθεια, έχω και κοπέλα... Ναι ρε, αληθινή!). Σκεφτόμενος πως θα πρέπει να ακουμπήσω ΧΧΧ ευρά για ένα τραπέζι τραπεζαρίας (σαν να λέμε 'ταπέτσα ταπετσαρίας') μου ήρθε μια φαεινή ιδέα την οποία και θα προσπαθήσω να ολοκληρώσω. Αχέμ. Αρχίζομεν τις οδηγίες.

1. Παίρνεις ένα κόντρα πλακέ που να έχει σε μήκος και πλάτος το μέγεθος του...
2. ...τραπεζιού μπιλιάρδου που αγόρασες για περί τα 500 ευρά μεταχειρισμένο!
3. Ακουμπάς επάνω στο τραπέζι μπιλιάρδου το κόντρα πλακέ.
4. Έχεις τραπέζι! Συγχαρητήρια κουμπάρε!

Και όταν φάνε τα επισκεπτάκια, για να τα ψεχαγωγήσεις, τραβάς εντυπωσιακά τις πετσέτες, τα σεντόνια, κι` εγώ δεν ξέρω επάνω σε τι τρώτε στο τραπέζι σας, πετάτε με ηρωικό ύφος το κόντρα πλακέ στον κοντινότερο τοίχο και τους πασάρετε απο μια στέκα!

Λίαν συντόμως σε ένα σπίτι του Παπιόλορδα κοντά σας (ελπίζω)!!!

Φιλικά
Ducklord
my other monitor is also an EIZO

MetalHeart
11-03-04, 15:53
Σωστός ο παίχτης!!!!.....
Και στο σαλόνι μπροστά από το καθιστικό για τραπεζάκι βρίσκεις ένα άλλο Tehkan World Cup , βάζεις από πάνω κανά σεμεδάκι, ξηρά καρπά και σουβεράκια...
Μόλις τελειώσει το ματς , τα πετάς όλα και στρώνεσαι για ντέρμπι με την παλιοπαρέα, πέφτουν στοιχήματα, κάνα κομμάτι πίτσα... ΚΟΛΑΣΗ!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

XTCgr
27-03-04, 17:21
μερικά νέα από το "μέτωπο"
http://news.com.com/2100-1042_3-5180251.html?tag=nefd_top

Dslmaniac
27-03-04, 17:56
Δεν έχω διαβάσει όλο το post ( είναι και 9 σελίδες ), είχε κανείς σας Acorn Archimedes; Αυτό το απίστευτο για την εποχή του ( RISC επεξεργαστή, δε θυμάμαι πόσες χιλιάδες χρώματα - νομίζω 4096 - και στερεοφωνικό ήχο )μηχάνημα που τελικά δεν τσούλισε; Αν ναι ας μας πει εντυπώσεις. Είχαν προλάβει να βγάλουν κάποιους τίτλους παιχνιδιών, συγκεκριμένα θυμάμαι το Manchester United football ή κάπως έτσι.
Όσο για τα άλλα κι εγώ από Amstrad 6128 ξεκίνησα ( δε μου αγόραζαν spectrum οι γονείς μου και έχασα τη φοβερή εμπειρία του να παίζεις Decathlon χρησιμοποιώντας σαν drive το κασσετόφωνο , συνέχισα με Amiga 500 όταν πρωτοήλθε στην Ελλάδα, Amiga 1200 και τελικά PC. Με τους Commodore ( 64, 128, 128D ) δεν είχα πολύ σχέση και μου ήταν αδιάφοροι. Ίσως γιατί κυκλοφορούσαν πολλά παιχνίδια και για τον Amstrad. Μόνο ένα home computer μου προκαλούσε μίσος και δε μπορούσα ούτε να το κοιτάξω -----------> ATARI 520 ST :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ducklord
29-03-04, 23:16
Πάμε μαζί
ΠΑΡΙΑΠΑ
ΠΑΡΙΑΠΑ
ΠΑΡΙΑΠΑ

Πάμε και πιο γρήγορα

ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ-ΠΑΠΑΡΙΑ
...

Συγχωρέστε με. Πραγματικά συγχωρέστε με.

ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΣΑΝ
ΤΗΝ
ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ
ΤΗΝ
ΑΜΙΓΚΑ!

ΓΑΜΩΤΟ!
ΚΑΤΑΡΑ!
ΑΛΗΤΕΣ!
ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ...

χωρίς άλλα λόγια...
κλαίω τώρα, κλαίω...

Παπιάρχοντας

MetalHeart
30-03-04, 13:51
Που; Πότε; Γιατί; Όχι ρε γαμώτω..!!!!!!!!!! :x :x :x

kadronarxis
05-04-04, 23:22
Για να δείτε τι κορίτσια παίζουν με MAC :lol:

psyxakias
06-04-04, 00:16
Άμα πάρω MAC, θα μου δώσουν και αυτήν μαζί; :wink:

kadronarxis
06-04-04, 00:24
Εξαρτάται τι προγράμματα θα της βάλεις στον ....υπολογιστή της. :D

PReD
06-04-04, 03:41
Κοίτα τι κάνουν οι καημένοι οι άνθρωποι για να πουλήσουν...

Εμ μόνο τέτοια αν δείξουν θα αγοράσει κανένας...

Τέτοιες γκόμενες (by the way δεν είναι και εντελώς super) αν παίζουν με mac και πάρω και εγώ ένα... εεε δεν θα έρθει μια να μου τον παίξει και τον δικο μου (τον mac) Και έτσι τσουπ αυξάνονται οι πωλήσεις...

:P

kadronarxis
06-04-04, 03:44
Pred,
χαχαχαχα.
καλό.
Αλλά διαφωνώ με τη γκόμενα.
Είναι αρκετά καλή. :lol:

PReD
06-04-04, 03:47
Σώμα καλό είναι δεν λέω...

Αλλα κοίτα φάτσα ρε... Ε όχι!!!

:P :P :P :P :P :P :P :P

kadronarxis
06-04-04, 03:53
Κατέβασε τον πήχυ pred.
Η φάτσα μια χαρά είναι.
Θα έδειχνα και άλλες φωτογραφίες από την κυρία αλλά θα λογοκριθούν.χεχεχε

PReD
06-04-04, 03:59
όπα...

άααα δεν παίζω...

Εσύ κρίνεις με βάση επιπροσθέτων στοιχείων...

Για κανόνισε... (δεν ξέρω με ποιόν τρόπο... θες url να μου πεις, θες να τις στείλεις "prive" κάνε κάτι πάντως...) Όχι τίποτα άλλο... Μη κρίνω και λάθος την κοπέλα......

kadronarxis
06-04-04, 04:03
κάτσε να τις ξανακατεβάσω και θα στις στείλω στο msn.
άντε γερά!!!

PReD
06-04-04, 04:06
όχι όχι στο msn αυτό είναι στο καλό το pc...

Τώρα είμαι στο testing pc :P

πές url

MetalHeart
06-04-04, 04:09
Σωστός ο PReD. Η γνώση πρέπει να μοιράζεται

kadronarxis
06-04-04, 04:10
άραξε.

psyxakias
06-04-04, 04:16
Κατέβασε τον πήχυ pred.
Η φάτσα μια χαρά είναι.
Θα έδειχνα και άλλες φωτογραφίες από την κυρία αλλά θα λογοκριθούν.χεχεχεΣτείλτες με ένα e-mail στο: tha-agoraso-macintosh-an-mou-katsei-auti-i-typissa@psyxakias.com (το e-mail δεν είναι fake, θα περιμένω e-mail)

PReD
06-04-04, 04:18
χχχααχχαχαχαχαχαχα

ε τελικά είσαι τεράστιος psyxakia

@ ADSLgr.com All rights reserved.