PDA

Επιστροφή στο Forum : RJ45 καλώδιο ISDΝ απορίες

Dimitris_80
08-08-09, 20:20
Έχω ISDN γραμμή και ISDN συσκευή.

Είδα κι έπαθα να βρω ISDN καλώδιο για να το συνδέσω στην θύρα S0 του μοντεμ του ΟΤΕ.

Μπορεί κάποιος να μου λύσει τις παρακάτω απορίες;

1) Τo RJ45 καλώδιο που χρειάζεται για τη σύνδεση αυτή, είναι το ίδιο με το ethernet καλώδιο δικτύου; Π.χ. αυτό (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=878006&page=2&category=69978287&catalog=23) το καλώδιο κάνει για την περίπτωση;
2) Πού μπορώ να βρω επιτέλους τέτοια καλώδια (και όχι του 0,5μέτρου...)

Σε 2 υποκαταστήματα ΟΤΕ που ρώτησα (Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας) δεν είχαν ιδέα από το συγκεκριμένο καλώδιο, είπαν ότι ο ΟΤΕ δεν πουλάει πλέον ISDN συσκευές (!!!) και άρα δεν τους απασχολεί καθόλου αυτό.

hemlock
08-08-09, 20:23
Έχω ISDN γραμμή και ISDN συσκευή.

Είδα κι έπαθα να βρω ISDN καλώδιο για να το συνδέσω στην θύρα S0 του μοντεμ του ΟΤΕ.

Μπορεί κάποιος να μου λύσει τις παρακάτω απορίες;

1) Τo RJ45 καλώδιο που χρειάζεται για τη σύνδεση αυτή, είναι το ίδιο με το ethernet καλώδιο δικτύου; Π.χ. αυτό (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=878006&page=2&category=69978287&catalog=23) το καλώδιο κάνει για την περίπτωση;
2) Πού μπορώ να βρω επιτέλους τέτοια καλώδια (και όχι του 0,5μέτρου...)

Σε 2 υποκαταστήματα ΟΤΕ που ρώτησα (Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας) δεν είχαν ιδέα από το συγκεκριμένο καλώδιο, είπαν ότι ο ΟΤΕ δεν πουλάει πλέον ISDN συσκευές (!!!) και άρα δεν τους απασχολεί καθόλου αυτό.
To rj45 ειναι το καλωδιο του δικτυου....;)
(προσεξε μοναχα να μην οσυ δωσουν cross καλωδιο αλλα απλο straight.)

Dimitris_80
08-08-09, 20:28
To rj45 ειναι το καλωδιο του δικτυου....;)
(προσεξε μοναχα να μην οσυ δωσουν cross καλωδιο αλλα απλο straight.)
Αυτό (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=878162&page=2&category=69978287&catalog=23) κάνει δηλαδή για την ISDN συσκευή; :hmm:

(Αν ναι, γράψτε ρε ζώα εκεί στο ΠΛΑΙΣΙΟ και ένα RJ45 να ξέρουμε τι μας γίνεται...)

ΠΛΑΙΣΙΟ, Γερμανός, PUBLIC, ΔΕΝ γνώριζαν πάντως τίποτα.

hemlock
08-08-09, 20:32
Ναι κανει

Dimitris_80
08-08-09, 20:39
Ναι κανει
Ευχαριστώ πολύ, το παρήγγειλα ήδη (μαζί με μια φωτογραφική μηχανή). :D

pefres
20-08-09, 17:04
rj 45 λεγεται τo βυσμα το καλωδιο ειναι τετρακλωνο πλακε( και ενιοτε εξακλωνο )
αλλα και straight UTP κανει

frenty
20-08-09, 17:43
Αυτό (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=878162&page=2&category=69978287&catalog=23) κάνει δηλαδή για την ISDN συσκευή; :hmm:

(Αν ναι, γράψτε ρε ζώα εκεί στο ΠΛΑΙΣΙΟ και ένα RJ45 να ξέρουμε τι μας γίνεται...)

ΠΛΑΙΣΙΟ, Γερμανός, PUBLIC, ΔΕΝ γνώριζαν πάντως τίποτα.

Αυτό κάνει και είναι και ανώτερων προδιαγραφων που χρειάζεται το isdn.

Ακόμη καλύτερο από το πλαίσιο και φθηνότερο
Δες εδώ (http://www.ideashop.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=519&category_id=307&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=9&vmcchk=1&Itemid=9)

Dimitris_80
20-08-09, 17:59
Eυχαριστώ παιδιά, καλύφθηκα, αγόρασα ήδη από το ΠΛΑΙΣΙΟ εκείνο που είπα και όλα εντάξει.

pefres
21-08-09, 13:36
γιατι δεν πηγαινες σε εναν ηλεκτρολογο να σου το φτιαξει?

Dimitris_80
21-08-09, 13:45
γιατι δεν πηγαινες σε εναν ηλεκτρολογο να σου το φτιαξει?
Είχα απευθυνθεί σε ηλεκτρολόγους (όχι μόνο έναν) και μου είπαν ότι πρέπει να προμηθευτώ το συγκεκριμένο καλώδιο. Το οποίο κανείς δεν ήξερε πώς λέγεται, πού θα το έβρισκα, πώς να το ζητήσω.

Εν τέλει το συγκεκριμένο καλώδιο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό καλώδιο δικτύου ethernet απλά να είναι straight και όχι cross...

pefres
21-08-09, 14:19
οπως εγραψα και παραπανω το καλωδιο utp(Unshielded twisted pair-αθωρακιστα συνεστραμενα ζευγη)
ειναι το γνωστο ethernet
το isdn χρησιμοποιει τετοιου (http://computercorner.terapad.com/resources/22882/assets/Picture0010.jpg) τυπου καλωδια
αλλα στην αναγκη το straight ethernet δουλευει μια χαρα (κανει ομως διπλασια τιμη)

frenty
21-08-09, 17:29
Είχα απευθυνθεί σε ηλεκτρολόγους (όχι μόνο έναν) και μου είπαν ότι πρέπει να προμηθευτώ το συγκεκριμένο καλώδιο. Το οποίο κανείς δεν ήξερε πώς λέγεται, πού θα το έβρισκα, πώς να το ζητήσω.

Εν τέλει το συγκεκριμένο καλώδιο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό καλώδιο δικτύου ethernet απλά να είναι straight και όχι cross...

Κατάλαβα τι ηλεκτρολόγοι είναι:dots:
Σε ηλεκτρονικό ρώτησες;

Το καλώδιο ethernet είναι ανώτερης κατηγορίας από αυτό που χρειάζεται το isdn.

Dimitris_80
21-08-09, 17:35
Κατάλαβα τι ηλεκτρολόγοι είναι:dots:
Σε ηλεκτρονικό ρώτησες;

Το καλώδιο ethernet είναι ανώτερης κατηγορίας από αυτό που χρειάζεται το isdn.
Εδώ λέμε ότι δε γνώριζαν

1) ούτε στον ΟΤΕ Γιαννιτσών
2) ούτε στον ΟΤΕ Χαλκηδόνας
3) ούτε στο 134
4) ούτε στο 121 στις βλάβες
5) ούτε στο 8001126000 στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση ISDN.

Τι να σου κάνει ο ηλεκτρολόγος μετά;

frenty
21-08-09, 17:42
Εδώ λέμε ότι δε γνώριζαν

1) ούτε στον ΟΤΕ Γιαννιτσών
2) ούτε στον ΟΤΕ Χαλκηδόνας
3) ούτε στο 134
4) ούτε στο 121 στις βλάβες

Τι να σου κάνει ο ηλεκτρολόγος μετά;

Μην απαλλάσεις τους ηλεκτρολόγους, είναι στην ειδικότητά τους.
Αλλά ακόμη χειρότεροι είναι οι οτετζήδες, που είναι οι πλέον αρμόδιοι.
Που το βρίσκει αυτό το προσωπικό ο οτε;
Τόσο ανίδεοι;

sdikr
21-08-09, 17:44
Ενά απλό τηλεφωνικό με rj11 και 4 καλώδια είναι υπεραρκετό.
Και το βρίσκω απίθανο να μην το ξέραν στον ΟΤΕ,
(το 134 είναι πωλήσεις, κανονικά θα έπρεπε να το ξέρουν, το 121 μόνο καταγράφουν την βλάβη)

dimangelid
21-08-09, 21:11
Για να συνδέσω την κάρτα isdn του τηλεφωνικού μου κέντρου (υπολογιστής με trixbox και elastix στην συνέχεια) με το Santis του ΟΤΕ στην Ηγουμενίτσα, χρησιμοποιούσα 20μετρο καλώδιο δικτύου. Δεν ξέρω αν ήταν straight ή cross, δούλευε τέλεια για 2+ χρόνια...

emeliss
21-08-09, 21:31
Αν και έχει λυθεί το θέμα, απλά για την ιστορία.

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλώδιο με υποδοχές RJ45 και τουλάχιστον 4 αγωγούς. Οι αγωγοί πατσάρονται straight στα pin 3, 4, 5, και 6. Δουλεύουν δηλαδή δύο ζευγάρια, ένα για την εκπομπή και ένα για την λήψη. Τα ζευγάρια στα Pin είναι τα 4,5 και 3,6. Αν αντιστρέψουμε στο άλλο άκρο το 4 με το 5 ή το 3 με το 6 το καλώδιο θα δουλέψει. Αν σπάσουμε τα ζευγάρια όμως το καλώδιο δεν θα λειτουργήσει.

Στην πράξη πολλοί χρησιμοποιούν καλώδιο πλακέ με 8 αγωγούς που απλά βάζουν κοννέκτορα χωρίς σκέψη.
http://www.cable-trader.co.uk/images/ISDN%20cable%203.0m.jpg

Άλλοι χρησιμοποιούν patch cable που τα έχουν πρόχειρα από τα γνωστά δίκτυα Η/Υ. Είτε straight, είτε απλό cross θα δουλέψουν αφού δεν σπάνε τα ενεργά ζευγάρια (3,6 και 4,5), απλά αλλάζουν οι πολικότητες που μικρή σημασία έχει. Το καλώδιο cross για gigabit ethernet δεν θα παίξει στο isdn αφού αλλάζουν αγωγοί 4,5 με τους 7,8.

ps. Τέτοιες ερωτήσεις μόνο στο isdn help desk (800-11-26000). Ούτε στον πωλητή, ούτε στο 121, ούτε στο 134.

bxenos
21-08-09, 22:28
κλίκ... (http://www.allpinouts.org/index.php/ISDN_BRI_RJ-45)

ariadgr
21-08-09, 23:21
ps. Τέτοιες ερωτήσεις μόνο στο isdn help desk (800-11-26000). Ούτε στον πωλητή, ούτε στο 121, ούτε στο 134.

Εδώ λέμε ότι δε γνώριζαν
...

:whistle:

Dimitris_80
22-08-09, 09:14
Μάλιστα όχι μόνο δε γνώριζαν στο helpdesk isdn (8001126000) αλλά μου πρότειναν (και αυτό έκανα) να πάρω στο 121 και να δηλώσω βλάβη στο isdn τηλέφωνό μου - εφόσον πληρώνω συντήρηση συσκευής, άλλο πάλι και τούτο ενώ δεν αγόρασα συσκευή από ΟΤΕ - για να έρθουν και να μου βάλουν δωρεάν νέο καλώδιο. Βέβαια στο 121 δε γνώριζαν τίποτα κλπ κλπ...

@emeliss, δε πας να τους κάνεις κανά φροντιστήριο ρε φιλαράκι; :p Μακάρι να γνώριζαν έστω τα μισά από αυτά που λες εκεί στον ΟΤΕ.

emeliss
22-08-09, 10:29
Μωρέ ξέρουν, αρκεί να μην πέσεις σε κάποια περίπτωση.

Μία παρατήρηση για τα παραπάνω. Αν τύχει και έχετε καλώδιο cross για gigabit ethernet δεν θα παίξει στο isdn αφού αλλάζουν αγωγοί 4,5 με τους 7,8.

ariadgr
22-08-09, 11:15
εφόσον πληρώνω συντήρηση συσκευής

Αν την πληρώνεις, ζήτα να το σταματήσουν.
Αφού δεν έχεις συσκευή από ΟΤΕ, πεταμένα λεφτά είναι.

emeliss
22-08-09, 11:36
Αν την πληρώνεις, ζήτα να το σταματήσουν.
Αφού δεν έχεις συσκευή από ΟΤΕ, πεταμένα λεφτά είναι.
Δεν έχει σημασία από που είναι αγορασμένη η συσκευή. Το ote servise (http://oteshop.ote.gr/storefront/-/-pstn-/ote-service/prodote_service.html) αφορά συντήρηση συσκευής ανεξάρτητα από που είναι αγορασμένη. Να πεις ότι δεν έχει νόημα να δίνει 0,52 ευρώ το μήνα όταν αγοράζεις μία γόνδολα με 8-9 ευρώ (http://oteshop.ote.gr/storefront/-/-/pstn-/general-electric-2-9252-white/prod2_9252_white.html) και την έχεις και κάθεται να το δεχτώ.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι μόνο για pstn συσκευές, όχι για isdn συσκευή που έβαλε ο φίλος.

ariadgr
22-08-09, 11:37
Νόμιζα ότι σε καλύπτει μόνο αν η συσκευή είναι από τον ΟΤΕ.
Τότε ισχύει το δεύτερο: Δεν αξίζει να δίνεις €6,24 το χρόνο για να σου επισκευάσουν τη συσκευή εάν και όταν χαλάσει.

frenty
22-08-09, 13:15
Μωρέ ξέρουν, αρκεί να μην πέσεις σε κάποια περίπτωση.

Όταν πέσει κάποιος σε περίπτωση όπως λες (όπως ο φίλος Dimitris_80 παραπάνω), τότε αυτοί οι υπάλληλοι ¨της περίπτωσης" δεν ξέρουν;

emeliss
22-08-09, 14:14
Απαντήσεις μόνο σε σοβαρές ερωτήσεις.

frenty
22-08-09, 14:20
Απαντήσεις μόνο σε σοβαρές ερωτήσεις.

Σε καταλαβαίνω.

Manolis_karas
28-08-09, 10:21
helpdesk isdn (8001126000)
πριν 1-2 χρόνια είχα ISDN και το help desk με εξυπηρέτησε ημέρα αργίας, έτυχε μάλιστα να είναι μέλος του adslgr.

Δεν αξίζει να δίνεις €6,24 το χρόνο για να σου επισκευάσουν τη συσκευή εάν και όταν χαλάσει.
Εντελώς ασύμφορο κατάργησε το αμέσως.

Dimitris_80
28-08-09, 11:16
Εντελώς ασύμφορο κατάργησε το αμέσως.Μια κουβέντα είναι να το καταργήσω... Πήρα στο 134 για να το καταργήσω και μου είπαν ότι ίσως υπάρχει χρονική δέσμευση 12μηνη για την υπηρεσία συντήρησης συσκευής. :evil::mad:

Καλά πλάκα μας κάνουν; Καταρχάς εγώ ποτέ δε ζήτησα αυτή την κ...λουπηρεσία για την οποία δεν υπάρχει υποστήριξη εν τη γενέσει της διότι έχω ISDN συσκευή τις οποίες ISDN συσκευές δεν υποστηρίζει ο ΟΤΕ εδώ και κάποια χρόνια - όπως δηλώνουν οι ίδιοι!!! Άρα ποια υποστήριξη πληρώνω; Που ζήτησα μια πληροφορία για το τι καλώδιο να βάλω και δεν ήξεραν πού παν τα 4; ΒΡΕ ΟΥΣΤ.

Η υπάλληλος στο 134 θα ψάξει λέει να δει και θα με ενημερώσει αργότερα σήμερα για το αν θα πληρώσω ρήτρα που «διακόπτω» την συντήρηση ενώ δε τη ζήτησα ποτε ο ίδιος.

Υ.Γ. Να σημειώσω ότι έχω κάνει νέα σύνδεση τηλεφώνου τέλη Ιουνίου, νέος αριθμός με connx talk 2mbit. Επαναλαμβάνω ότι ποτέ δεν αγόρασα τηλεφωνική συσκευή από ΟΤΕ, ΠΟΤΕ δε ζήτησα να έχω συντήρηση... :down::evil:

2. Υ.Γ. Τι θέλατε και μου είπατε να την καταργήσω; Συγχήστηκα για 1 κωλοευρώ το μήνα. :p

agrelaphon
28-08-09, 17:09
Xρονική δέσμευση υπάρχει εφ'όσον έχεις κάνει χρήση του ΟΤΕ service, δηλαδή σου έχει αλλάξει ο ΟΤΕ τη συσκευή

Dimitris_80
29-08-09, 09:04
Xρονική δέσμευση υπάρχει εφ'όσον έχεις κάνει χρήση του ΟΤΕ service, δηλαδή σου έχει αλλάξει ο ΟΤΕ τη συσκευή
Δεν έχει γίνει φυσικά κάτι τέτοιο. Βασικά μου είπε το παιδί από το 134 ότι το καταργεί αυτός τώρα και αν λέει από το σύστημα στον επόμενο λογαριασμό μου χρεώσουν 12μηνη ρήτρα να ξαναπάρω τηλ να παρακαλάω κλπ κλπ. :S:S

nomedor
28-01-10, 14:57
Ζητάω τις γνώσεις σας, ας με βοηθήσει όποιος μπορεί είναι σημαντικό.

Θέλω να περάσω και δίκτυο και σήμα για isdn συσκευή από το ίδιο utp καλώδιο.
Για δίκτυο 100αρι μου αρκούν τα 2 ζεύγη και δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την συνδεσμολογία που απαιτεί μια isdn συσκευή ώστε να εκμεταλλευτώ τα άλλα 2 ζεύγη.

Μου περισσεύουν δηλαδή τα μπλε και καφέ καλώδια, πώς να τα πατσάρω για να παίξει isdn τηλέφωνο;

baskon
28-01-10, 15:15
Δεν εχω δει καθολου τι παιζει με τα καλωδια για Isdn.Απο οτι αναφερθηκε πριν τα pin Που χρησιμοποιουνται για Isdn ειναι τα 3,5 +4,6.

Εσενα σου περισσευουν 4 καλωδια τα οποια ομως ηταν σε αλλα Pin πριν..
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να να παρεις rj45 βηματα και να βαλεις τα 2 μπλε καλωδια στο 3,5 και τα αλλα δυο καφε στα 4,6..
Και απο την αλλη μερια του καλωδιου το ιδιο.
Απλως να προσεξεις και στις 2 μεριες τα ιδια καλωδια να μπαινουν στην ιδια θεση.Δηλαδη ας πουμε στην 3 θεση το μπλε και στις 2 μεριες..
99% θα δουλευει..

Με αλλα λογια σε καθε ακρη θα εχεις 2 rj45 βυσματα.4 Συνολικα.
Τα 2 θα ειναι για το δικτυο και θα χρησιμοποιησεις τα καλωδια που ειπες..
Στα αλλα 2 που θα ειναι για το τηλεφωνο απλως θα ταιριαξεις τα καλωδια που περισσευουν στις σωστες θεσεις 3,4,5,6 και θα κοιταξεις και απο τις 2 μεριες να πανε ιδια χρωματα στις ιδιες θεσεις

nomedor
28-01-10, 15:24
Με αλλα λογια σε καθε ακρη θα εχεις 2 rj45 βυσματα.4 Συνολικα.
Τα 2 θα ειναι για το δικτυο και θα χρησιμοποιησεις τα καλωδια που ειπες..
Στα αλλα 2 που θα ειναι για το τηλεφωνο απλως θα ταιριαξεις τα καλωδια που περισσευουν στις σωστες θεσεις 3,4,5,6 και θα κοιταξεις και απο τις 2 μεριες να πανε ιδια χρωματα στις ιδιες θεσεις
:oneup:

Ευχαριστώ πολύ :respekt:

Είχα φάει το internet για να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση αλλά πουθενά.

@ ADSLgr.com All rights reserved.