Επιστροφή στο Forum : Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;
Γεια σε όλους,
Εδώ και μερικούς μήνες έχω αρχίσει μια απίστευτη διατροφή και γυμναστική και προς το παρόν νομίζω πως πάω πολύ καλά. Τρέχω και κολυμπάω και από Σεπτέμβριο αρχίζω gym. Δεν έχω πρόβλημα βάρους εκτός από ένα μικρό 'σωσίβιο' αλλά περισσότερο το κάνω για υγεία παρά για εμφάνιση.
Το πρόβλημα είναι ένα: Έκοψα όλα τα άσχημα φαγητά τα οποία πλέον τρώω πολύ σπάνια, εκτός όμως από μακαρονάδες. Πάντα ήμουν τρελός μακαρονάς και μάλλον αυτό δεν θα το κόψω ποτέ. Το μεγαλύτερο θέμα για μένα είναι το τυρί για τα μακαρόνια που νομίζω πως είναι φίσκα στα λιπαρά. Οπότε και η ερώτηση:
Ποιό τυρί προτείνετε για μακαρόνια; Ποιό είναι το λιγότερο λιπαρό; Cheddar (εμφιβάλλω), κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κάποιο ιταλικό; Κάτι άλλο; Links δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω καθώς τα ξένα sites αποκλείεται να έχουν τα ελληνικά τυριά μέσα.
Τα φώτα σας παρακαλώ.
Ευχαριστώ
Ποιό τυρί προτείνετε για μακαρόνια; Ποιό είναι το λιγότερο λιπαρό; Cheddar (εμφιβάλλω), κεφαλοτύρι, γραβιέρα;
Μα εννοείτε parmigiano reggiano! 24 μηνών ορίμανσης, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για μακαρόνια!
Η αλήθεια είναι ότι έχει κάποια λιπαρά, αλλά έχει τόσο έντονη γεύση που θες ελάχιστη ποσότητα.
Νομίζω πως όλα θα έχουν λιπαρά, αλλά εγώ ψάχνω για αυτό με τα λιγότερα.
Νομίζω πως το έχω δοκιμάσει αυτό κ μου άρεσε. Καλή πρόταση.
Μα είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε τυρί στον κόσμο ίσως! Πρόσεχε μην πάρεις τριμένο γιατί πέρα από απομίμηση θα είναι άνοστο αλλά κομμάτι και φυσικά να το τρίψεις την ώρα που το θες για να μη χάσει τη γεύση και φυσικά πρόσεχε να γράφει ότι είναι ΠΟΠ γιατί υπάρχουν κάτι φόλες...
Για τα λιπαρά αν πάρεις κάτι που δεν έχει πολλά δε θα έχει και γεύση και θα βάζεις βουναλάκι για να τη νιώσεις, οπότε μια η άλλη!
Μα είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε τυρί στον κόσμο ίσως! Πρόσεχε μην πάρεις τριμένο αλλά κομμάτι και φυσικά να το τρίψεις την ώρα που το θες για να μη χάσει τη γεύση και φυσικά πρόσεχε να γράφει ότι είναι ΠΟΠ γιατί υπάρχουν κάτι φόλες...
Για τα λιπαρά αν πάρεις κάτι που δεν έχει πολλά δε θα έχει και γεύση και θα βάζεις βουναλάκι για να τη νιώσεις, οπότε μια η άλλη!
Βουναλάκι βάζω έτσι κι αλλιώς, είμαι και τυράς εκτός από μακαρονάς. Βασικά τρώω και πολυ τυρι
Βουναλάκι βάζω έτσι κι αλλιώς, είμαι και τυράς εκτός από μακαρονάς. Βασικά τρώω και πολυ τυρι
Μα αυτό λεω, έτσι κάνω και εγώ με τα κεφαλοτύρια κλπ, αλλά λόγο της έντονης γεύσης αναγκαστικά θα βάζεις μια ελάχιστη ποσότητα. Εκτός αν το πλακώσεις και το τρως σχέτο όπως είναι :p Πάει φοβερά με λευκό κρασάκι!
Κάνε αυτό που σου προτείνει ο Γιώργος, είναι το καλύτερο (από γεύση) τυρί για μακαρόνια + ότι είναι αλμυρό και σου αρκεί λιγότερο.
Μακριά από κίτρινα τυριά, είναι γλυκά και θες ποσότητα για να τα καταλάβεις (είμαι κι εγώ παθών με το τυρί στα μακαρόνια...)
Αν θες μια φτηνότερη, αλλά πολύ καλή λύση, πάρε μυζήθρα ξερή.
Είναι πολύ αλμυρή και έχει λίγα λιπαρά.
Προσωπικά, επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου (και είμαι και αθεράπευτος μακαρονάς), έχω δοκιμάσει συνταγές για μακαρόνια που να μη θέλουν τυρί (πχ με θαλασσινά, με σολωμό κλπ).
Κάνε αυτό που σου προτείνει ο Γιώργος, είναι το καλύτερο (από γεύση) τυρί για μακαρόνια + ότι είναι αλμυρό και σου αρκεί λιγότερο.
Μακριά από κίτρινα τυριά, είναι γλυκά και θες ποσότητα για να τα καταλάβεις (είμαι κι εγώ παθών με το τυρί στα μακαρόνια...)
Αν θες μια φτηνότερη, αλλά πολύ καλή λύση, πάρε μυζήθρα ξερή.
Είναι πολύ αλμυρή και έχει λίγα λιπαρά.
Προσωπικά, επειδή έχω βρεθεί στη θέση σου (και είμαι και αθεράπευτος μακαρονάς), έχω δοκιμάσει συνταγές για μακαρόνια που να μη θέλουν τυρί (πχ με θαλασσινά, με σολωμό κλπ).
Α, καλά, εγώ και με τα θαλασσινά βάζω τυρί.
Και μυζήθρα καλή, σωστός.
Καταρχάς τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία σου! :worthy:
Eυτυχώς που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό, όχι σαν κι'εμένα που έφτασα το αρνητικό ρεκόρ κιλών της ζωής μου... :2guns:
Από εκεί και πέρα, ως διαιτεύων κι'εγώ, μπορώ να σου πω το εξής:
Το τυρί είναι από τα πρώτα που κόβεις σε δίαιτα, αφού η ίδια του η σύσταση είναι λίπος γάλακτος. Από εκεί και πέρα, το μόνο που κάνω, είναι να κάνω τη σάλτσα αρκούντως πικάντικη (μπαχαρικά-πιπεριές-κρεμμύδια κτλ) αποφεύγοντας τη χρήση λιπαρών (λάδι, bacon κτλ -> ναι ξέρω, αλλά μιλάμε για δίαιτα έτσι? :whip: ), ώστε να μην γίνεται τόσο αισθητή η έλλειψη τυριού.
That being said:
Αφού δεν έχεις άμεση ανάγκη όπως εγώ και με δεδομένο οτι γυμνάζεσαι, το λάδι στη σάλτσα είναι απαραίτητο, οπότε απλά κοντρολάρεις τις ποσότητες. Επίσης μεγάλη προσοχή στο "κάψιμο" των μακαρονιών ;)
Τώρα για τα τυριά, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, όσο πιο πολύ ωριμάζει ένα τυρί τόσο λιγότερα λιπαρά έχει. Ξερή μυζήθρα και παρμεζάνα είναι από τις καλύτερες (και πιο ταιριαστές) επιλογές ούτως ή άλλως για τα Μακαρόνια ;)
Τέλος, κλειδί αποτελεί και το ελαφρύ βραδινό, νωρίς. Δυστυχώς η πλειοψηφία (όπως κι'εγώ) δεν τρώμε κατά τη διάρκεια της μέρας και το βράδυ τρώμε μία και καλή, πράγμα τρισάθλιο για τη χώνεψη και το μεταβολισμό, που αμφότερα έχουν πάει για ύπνο και δεν έχουν καμία όρεξη να ακολουθούν εμάς :p
alwaysalone
13-08-09, 20:51
Το thread εγινε για να ρωτησεις τι τυρι να προτιμας?:p:p (Ετικέτες δεν εχουν τα τυρια στο ψυγείο του σουπερ μαρκετ? Διάλεξε αυτο με τη χαμηλότερη σύσταση σε λιπαρά).
Εγώ νομίζω οτι το εγραψες περισσότερο για να "χορτασεις" με την κουβέντα :p ..Ειναι κατι σύνηθες οταν μας "λειπει" κατι. πχ εγω παλιοτερα που έκανα στερητικες δίαιτες, περνουσα απ'εξω απο ζαχαροπλαστεια για να μυρισω ή διαβαζα καταλογους απο delivery για να χορτασω.. :lol:
telumentil
13-08-09, 21:26
Δεν χρειάζεται να το κόψεις και τελείως! Αν καταφέρεις να βάζεις 1-2 κουταλιές του γλυκού θα είσαι εντάξει - ότι τυρί θέλεις - (οι Ιταλοί λένε ότι άν βάζεις πολύ τυρί σημαίνει ότι η σάλτσα δεν είναι νόστιμη). Προσωπική προτίμηση η παρμεζάνα.
εμενα μου αρεσουν τα νεροβραστα...
Το thread εγινε για να ρωτησεις τι τυρι να προτιμας?:p:p (Ετικέτες δεν εχουν τα τυρια στο ψυγείο του σουπερ μαρκετ? Διάλεξε αυτο με τη χαμηλότερη σύσταση σε λιπαρά).
Εγώ νομίζω οτι το εγραψες περισσότερο για να "χορτασεις" με την κουβέντα :p ..Ειναι κατι σύνηθες οταν μας "λειπει" κατι. πχ εγω παλιοτερα που έκανα στερητικες δίαιτες, περνουσα απ'εξω απο ζαχαροπλαστεια για να μυρισω ή διαβαζα καταλογους απο delivery για να χορτασω.. :lol:
Ναι μα δεν μου λείπει! Δεν τις έχω κόψει ούτε πρόκειται. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να χορτάσω με την συζήτηση!
........Auto merged post: IPL πρόσθεσε 1 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Καταρχάς τα συγχαρητήριά μου για την πρωτοβουλία σου! :worthy:
Eυτυχώς που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό, όχι σαν κι'εμένα που έφτασα το αρνητικό ρεκόρ κιλών της ζωής μου... :2guns:
Από εκεί και πέρα, ως διαιτεύων κι'εγώ, μπορώ να σου πω το εξής:
Το τυρί είναι από τα πρώτα που κόβεις σε δίαιτα, αφού η ίδια του η σύσταση είναι λίπος γάλακτος. Από εκεί και πέρα, το μόνο που κάνω, είναι να κάνω τη σάλτσα αρκούντως πικάντικη (μπαχαρικά-πιπεριές-κρεμμύδια κτλ) αποφεύγοντας τη χρήση λιπαρών (λάδι, bacon κτλ -> ναι ξέρω, αλλά μιλάμε για δίαιτα έτσι? :whip: ), ώστε να μην γίνεται τόσο αισθητή η έλλειψη τυριού.
That being said:
Αφού δεν έχεις άμεση ανάγκη όπως εγώ και με δεδομένο οτι γυμνάζεσαι, το λάδι στη σάλτσα είναι απαραίτητο, οπότε απλά κοντρολάρεις τις ποσότητες. Επίσης μεγάλη προσοχή στο "κάψιμο" των μακαρονιών ;)
Τώρα για τα τυριά, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, όσο πιο πολύ ωριμάζει ένα τυρί τόσο λιγότερα λιπαρά έχει. Ξερή μυζήθρα και παρμεζάνα είναι από τις καλύτερες (και πιο ταιριαστές) επιλογές ούτως ή άλλως για τα Μακαρόνια ;)
Τέλος, κλειδί αποτελεί και το ελαφρύ βραδινό, νωρίς. Δυστυχώς η πλειοψηφία (όπως κι'εγώ) δεν τρώμε κατά τη διάρκεια της μέρας και το βράδυ τρώμε μία και καλή, πράγμα τρισάθλιο για τη χώνεψη και το μεταβολισμό, που αμφότερα έχουν πάει για ύπνο και δεν έχουν καμία όρεξη να ακολουθούν εμάς :p
Όλα όσα είπες σωστά και συμφωνώ. Δυστυχώς και γω δεν μπορώ να φάω σωστά το μεσημέρι λόγω δουλειάς οπότε το βράδυ είναι επίφοβο. Το έχω κοντρολάρει λίγο αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελα.
Όλα όσα είπες σωστά και συμφωνώ. Δυστυχώς και γω δεν μπορώ να φάω σωστά το μεσημέρι λόγω δουλειάς οπότε το βράδυ είναι επίφοβο. Το έχω κοντρολάρει λίγο αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελα.
Δεν είμαι εξαίρεση σε αυτά που είπα :p
Γι'αυτό έγινα και μπόγος :wall:
Το μεσημεριανό ρε γαμώτο μου όμως είναι εξ'ίσου σημαντικό. Βασικά η καλύτερη φάση είναι να είναι μια πλούσια σαλάτα (με λίγο κοτοπουλάκι κτλ, χωρίς βαριές σάλτσες ->που μπορεί επίσης να είναι και μια ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ :yahoo: ) και μετά έναν ελαφρύ καφέ για να μην νυστάξεις καθόλου....
@ ADSLgr.com All rights reserved.