Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια σε κοντινό πρόσωπο με αυθαίρετο κτίσμα
Θα βοηθούσατε κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο αν κινδύνευε το σπίτι του από φωτιά και γνωρίζατε ότι ήταν αυθαίρετο?
etsouk2000
24-08-09, 11:41
Και βεβαια θα βοηθουσα. Ανθρωπος ειναι, να τον αφησω να καει κι αυτον και το σπιτι του;;;
Αφου τον βοηθουσα, μετα θα ζητουσα να με βοηθησει αυτος να χτισω κι εγω μια αυθαιρετη βιλιτσα... Αμ πώς;; Μονο να παιρνει;; Οχι να δινει;;
prodromosfan
24-08-09, 11:43
Θα βοηθούσα κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αν κινδύνευε το σπίτι του από φωτιά και γνωρίζα ότι ήταν αυθαίρετο
etsouk2000
24-08-09, 11:50
Θα βοηθούσα κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αν κινδύνευε το σπίτι του από φωτιά και γνωρίζα ότι ήταν αυθαίρετο
Οποιονδηποτε οποιονδηποτε;; Ακομα και αυτον που καταπατησε το δικο σου χωραφι για να χτισει σπιτι δικο του;;;;):whistle:
prodromosfan
24-08-09, 11:52
Οποιονδηποτε οποιονδηποτε;; Ακομα και αυτον που καταπατησε το δικο σου χωραφι για να χτισει σπιτι δικο του;;;;):whistle:
το οτι θα καει και το χωραφι/σπιτι μου το σκεφτηκες;
και οι καταπατησεις δεν γινονται τοσο ευκολα που ο διπλανος δεν καταλαβαινει. γιαυτο υπαρχει και η πολεοδομια και οι δικηγοροι και πολλά αλλα πραγματα.
Αν το αυθαίρετο είναι μέσα σε πυκνό δάσος , ούτε που θα το σκεφτόμουν!
Χαμένη υπόθεση
Oχι.
Να μη πηγαινε να το χτισει μεσα στο πευκοδασος της αττικης παρανομα.(γιατι αυθαιρετα σε δασος μονο σε αττικη ειναι μαζικο φαινομενο...)
Τα σπιτια δεν ξεφυτρωνουν σε μια νυχτα.
Δε μεθυσε μια νυχτα σε ενα μπαρακι και σε μια στιγμη τρελλας το εχτισε...
Ειναι μια συνειδητη παρανομη επιλογη που εχει και συνεπειες.
Και να μη ξεχναμε οτι οι καταπατητες και αυτοι που χτιζουν αυθαιρετα στα δαση ειναι η κυρια αιτια που αυτα καιγονται και συνεπως για την οικολογικη καταστροφη που συντελειται σε ολο το μικροκλιμα της αττικης.
Ενα πνευμονα πρασινου και μια περιοχη ιδιαιτερου φυσικου καλλους και ξεχωριστη για το ιδανικο κλιμα της (καποτε) την εχουνε κανει σα τα μουτρα τους...
Δε δινω πενταρα για αυτους που γκαριζουν τωρα για εναερια μεσα να μη καουν τα σπιτια τους τα οποια οταν χτιστηκαν εκει ηταν δασικη εκταση που επειτα αποχαρακτηριστηκε...
Ετσι παει το παραμυθι το εχουνε μαθει και οι πετρες πλεον.
Τωρα πιστευω θα προλαβουν να χτισουν "μαυρα" 100-200 βιλλιτσες στα καμμενα...
Μεχρι την επομενη φορα που θα το ξανακαψουν.
Μια ματια στο google earth θα σας πεισει...
ps:Πιο ενδιαφερον θα ηταν το ερωτημα πρεπει η πυροσβεστικη που ολοι πληρωνουμε να πηγαινει να σβηνει τα σπιτια αυτων που τα φτιαχνουν μεσα στο δασος ολων μας?Εγω λεω ΟΧΙ.
Να γινει καρβουνο και να ξεκουμπιστουν απο κει περα.
Προς αυτούς που λένε εύκολα το "όχι": Το "όχι" ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που το σπίτι ήταν των γονιών μας ή των γονιών της γυναίκας μας ή του αδερφού μας, κ.ο.κ. ?
Προς αυτούς που λένε εύκολα το "όχι": Το "όχι" ισχύει ακόμα και στην περίπτωση που το σπίτι ήταν των γονιών μας ή των γονιών της γυναίκας μας ή του αδερφού μας, κ.ο.κ. ?
Αν ειναι των γονιων σου τοτε κατα βαση ειναι και δικο σου οποτε μαλλον η ερωτηση γινεται αν θα βοηθησεις να μη παρει φωτια το αυθαιρετο σπιτι σου...:rolleyes:
Εδω κατεστρεψες το δασος για να το χτισεις εσυ η οι γονεις σου θα το αφησεις να καει?
Αν ειναι της αδερφης σου λογικα το ηξερες οταν το εχτιζε και κατεστρεφε ο δασος δεν το ειδες ξαφνικα μια μερα οποτε απο τοτε της ειχες δηλωσει...ευχομαι να καει να γινει καρβουνο.
Αν ειναι των γονιων της γυναικας σου το σκεφτεσαι για να μη σου μπαστακωθει η πεθερα σπιτι...και για να χτισει αυθαιρετο στο δασος θα ειναι και "καλος" ανθρωπος...μπρρρρ
Για μενα το πραγματικο ερωτημα ειναι αν θα επρεπε η πυροσβεστικη να στηνει τα πυροσβεστικα σε καθε αυθαιρετο κωλοοικισμο με 10 σπιτια μεσα στο δασος να μη καει και ανταυτου καιγεται ολο το δασος...Και εκει απαντω οχι.
Προς αυτούς που λένε εύκολα το "όχι": .....
... τους εξης 2. :p
Τα μεχρις στιγμης αποτελεσματα της δημοσκοπησης σου σε διαψευδουν.
Τα "ναι" εχουν ειπωθει πολυ ποιο ευκολα απ' οσο τα "οχι"! :whistle:
Rebel Scum
24-08-09, 13:18
Ο παράνομος ημιυπαίθριος μετράει ;:whistle:
etsouk2000
24-08-09, 13:20
το οτι θα καει και το χωραφι/σπιτι μου το σκεφτηκες;
γιατι να κινδυνευει το δικο σου σπιτι απαραιτητα;;; Δεν ειπαμε πουθενα οτι το ατομο προς βοηθεια ειναι και γειτονας σου.
Δεν εχω αυθαιρετα καρδια μου... :rolleyes:
prodromosfan
24-08-09, 13:25
αν δεν καταπατησει ο γειτονας το χωραφι μου τοτε ποιος; καποιος ασχετος;
Οχι δημοσκοπηση ...Θρεντοσκοπηση...
... τους εξης 2. :p
Τα "ναι" εχουν ειπωθει πολυ ποιο ευκολα απ' οσο τα "οχι"! :whistle:
Βασικά περίμενα μηδενική συμμετοχή στο "όχι" και ελάχιστη στο "Μάλλον όχι".
Μονο στη περίπτωση που συνόρευε με το σπίτι μου και η καταστροφή του θα με εβλαπτε.
Σε καμία περίπτωση δεν θα βοηθουσα.
Για να το πάω πιο μακρυα και να συμπληρωσω τον rockstar, μακάρι να καιγοντουσαν τα σπιτια και να εμενε το δασος αλωβητο. Τα σπιτια ξαναχτιζονται, το δασος οχι...
Εγω θα βοηθουσα γιατι πρωτα απ'ολα ειμαι ανθρωπος.
Για το αυθαιρετο, υπαρχουν τα καταλληλα δικαστηρια για να αποφασισουν για αυτο. Ουτε θα αποφασισω εγω ποιος χρειαζεται βοηθεια και ποιος οχι, βοηθω ολους ανεξαιρετως.
DaveMurray
24-08-09, 14:52
+10000000000000000000000000000000000000000000000000 :up: :oneup: :up:
Λιγοστοί πια πραγματικοί ανθρώποι υπάρχουν στον πλανήτη..... :whistle::whistle:
(όλοι θυμίζουμε και δείχνουμε "άνθρωποι" αλλά η πραγματικότητα κάτω από την μάσκα που κρύβουμε, είναι τερατώδης....)
Διότι αν, ΑΝ λέω υπήρχαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ πραγματικοί, τότε ίσως ο πλανήτης μας, οι χώρες μας, οι λαοί μας, να ήταν πολύ καλύτεροι.....
Rebel Scum
24-08-09, 14:55
Αφήστε τους να καούν ρε...την γη θα την κληρονομήσουν οι ενάρετοι
Για το αυθαιρετο, υπαρχουν τα καταλληλα δικαστηρια για να αποφασισουν για αυτο. Ουτε θα αποφασισω εγω ποιος χρειαζεται βοηθεια και ποιος οχι, βοηθω ολους ανεξαιρετως.
Και εγώ συμφωνώ - αν και θεωρώ αρκετά λαϊκίζουσα την δημοσκόπηση εν τω μέσω όσων συμβαίνουν.
Αλλοίμονο αν γίνουμε δικαστές και ένορκοι με τους συναθρώπους μας.
Μακαρι βρε παιδια να μπορεσουμε να δωσουμε μια καλυτερη γη.. και οχι ενα μαυρο κομματι οπως ειναι τωρα :down: :down:
DaveMurray
24-08-09, 14:57
Στο διπλανό όμως νήμα συνάδελφε PopManiac, αυτό κάνουν....... Οι ετερόκλητοι δικαστές του ανθρώπινου πόνου..... Όταν όμως βρεθούν στην θέση τους, και ουρλιάζουν για το σπιτικό και τους συγγενείς τους που θα κινδυνεύουν, τότε θα καταλάβουν...... Δεν το εύχομαι, και ίσως να είμαι ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ και παράλογος, αλλά κάτι τέτοιο χρειάζoνται, για να καταλάβουν πως η ζωή και ο κόπος, ο ιδρώτας, είναι σημαντικότερος από την διπροσωπία μας σαν άνθρωποι....
Στο διπλανό όμως νήμα συνάδελφε PopManiac, αυτό κάνουν....... Οι ετερόκλητοι δικαστές του ανθρώπινου πόνου..... Όταν όμως βρεθούν στην θέση τους, και ουρλιάζουν για το σπιτικό και τους συγγενείς τους που θα κινδυνεύουν, τότε θα καταλάβουν...... Δεν το εύχομαι, και ίσως να είμαι ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ και παράλογος, αλλά κάτι τέτοιο χρειάζεται......
Όχι ακριβώς, μπορεί μερικοί να υπερβάλλουν.
Αλλά δεν μπορεί να μην ασκεί κανείς κριτική και να μην εξανίσταται για όλα αυτά που γίνονται.
Αμάν πια, έλεος με αυτούς τους ανίκανους:closed:
Μην το συνεχίσουμε εδώ όμως...
daywalker06
24-08-09, 15:04
Θα βοηθούσα μόνο αν κινδύνευαν ζωές (ανθρώπων ή ζώων). Για κτίσματα αυθαίρετα ή μη δεν θα διακινδύνευα την ζωή μου.
Αφηστε τα υποκριτικα λογια περι ανθρωπιας για κανα ευαγγελατο στη τηλεοραση.
Δε κινδυνευει καμμια ζωη.
Να πανε να ξεκουμπιστουνε τα λαμογια απο τα δαση μεσα.
Να μπουν στο τουτου(cayenne κατα προτιμηση) και να φυγουν.
Και ουτε ειναι οι κοποι μιας ζωης των ανθρωπων εκει περα.
Οι περισσοτεροι τα εχουν ως ημι-εξοχικα δηλαδη ενα σπιτι στη πολη και ενα σπιτακι μεσα στο δασος για pull mur και χαηλικι.
Δε μιλαμε για βιοπαλαιστες που κινδυνευει το βιος τους μιλαμε για λαμογια που καταπατουν τη δασικη εκταση που ανηκει σε ολους μας για να χτισουν τις βιλλιτσες τους.
Σταχτη και καρβουνο να γινουν τα κτισματα σε δασικες εκτασεις.
Αμα υπηρχε κρατος θα τα γκρεμιζε με τη μια.Αλλα μεσα στο κολπο των καταπατησεων ειναι και ο κρατικος μηχανισμος.
Αμα ειναι να αρχισουμε να δικαιολογουμε τις παρανομιες με προσχηματα τυπου ανθρωπιας να φορτωσω ολους τους πεινασμενους απο το κεντρο του πειραια και της αθηνας που κοιμουνται στο δρομο και σε δωματιακια 2*2 και δουλευουν για να χτιζουν κποιοι βιλλιτσες στα δαση και να τους ξεφορτωσω στη καλλιτεχνουπολη και στη αυρα...
Θα βοηθούσα μόνο αν κινδύνευαν ζωές (ανθρώπων ή ζώων). Για κτίσματα αυθαίρετα ή μη δεν θα διακινδύνευα την ζωή μου.
Τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. Τα υλικά ξαναγίνονται άλλωστε.
Και δεν είμαι ούτε νιώθω ετερόκλητος δικαστής κανένος παρά μόνο σχολιάζω κάποιες πράξεις. Αλλίμονο αν δε μπορούμε να πούμε ελεύθερα τι πιστεύουμε φοβούμενοι μήπως αυτοί που έχουν διαφορετική μας κολλήσουν καμία ταμπέλα.
prodromosfan
24-08-09, 15:21
@rockstar
φιλε μου δεν μπορώ να καταλάβω πως γινεται να κρατας μεσα σου (και να εκφερεις στο λογο σου) τόσο μισος.
Να σου υπενθυμισω οτι για το αν ο αλλος το εχει παρανομα το σπιτακι/για πουλ μουρ/ για ημιεξοχικο/ για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι δικαιωμα του.
Το οτι το εχει χτισει αυθαιρετα σε περιοχή δικιά του που εχει χαρακτηριστει "δασική" ΔΕΝ ειναι δικαιωμά του.
Ομως δεν θα τον καταδικασεις εσυ για αυτό. Υπαρχουν και αρχες που καλλιστα μπορεις να τον καταγγείλεις (πολεοδομια/αστυνομια/δασαρχειο). Το εχεις κανει ποτε; (και οχι μονο εσυ αλλα και ο οποιοσδηποτε εχει την ιδια αποψη με τη δικια σου)
Επισης αν ειναι να καταδικαζουμε αυτοδικαίως την οποιαδηποτε αξιοποινη κατα τη δικη μας κριση πραξη, να βγουμε τοτε στους δρομους με οπλα και οταν βλέπουμε καποιον να κανει κατι που δεν μας αρεσει να τον περιποιουμαστε καταλλήλως
+10000000000000000000000000000000000000000000000000 :up: :oneup: :up:
Λιγοστοί πια πραγματικοί ανθρώποι υπάρχουν στον πλανήτη..... :whistle::whistle:
(όλοι θυμίζουμε και δείχνουμε "άνθρωποι" αλλά η πραγματικότητα κάτω από την μάσκα που κρύβουμε, είναι τερατώδης....)
Διότι αν, ΑΝ λέω υπήρχαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ πραγματικοί, τότε ίσως ο πλανήτης μας, οι χώρες μας, οι λαοί μας, να ήταν πολύ καλύτεροι.....
Στο διπλανό όμως νήμα συνάδελφε PopManiac, αυτό κάνουν....... Οι ετερόκλητοι δικαστές του ανθρώπινου πόνου..... Όταν όμως βρεθούν στην θέση τους, και ουρλιάζουν για το σπιτικό και τους συγγενείς τους που θα κινδυνεύουν, τότε θα καταλάβουν...... Δεν το εύχομαι, και ίσως να είμαι ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ και παράλογος, αλλά κάτι τέτοιο χρειάζoνται, για να καταλάβουν πως η ζωή και ο κόπος, ο ιδρώτας, είναι σημαντικότερος από την διπροσωπία μας σαν άνθρωποι....
Τα μεχρις τωρα αποτελεσματα της δημοσκοπησης σε διαψευδουν, οι ουμανιστες ειναι
περισσοτεροι των "κακων"..... :rolleyes:
DaveMurray
24-08-09, 15:29
Επειδή, μάλλον πρέπει να γράφουμε τόσο απλά, μα τόσο απλά για να καταλαβαίνει και ο καθένας, προτείνω να γράφουμε όλοι συλλαβιστά, και να πίνουμε red bull για το σώμα και το πνεύμα για να μπορούμε να καταλάβουμε.......
Ψήφισα το ναι, καταλάθος..... αν δεν το έχεις πάρει είδηση....;)
(που να το πάρεις, είναι κρυφή η ψηφοφορία....(κακώς για εμένα....))
@rockstar
φιλε μου δεν μπορώ να καταλάβω πως γινεται να κρατας μεσα σου (και να εκφερεις στο λογο σου) τόσο μισος.
Φυσικα και εχω μισος για αυτους που καινε τα δαση που ανηκουν σε ολους μας ,το φυσικο μας πλουτο για εμας και τις μελλοντικες μας γενιες για να χτισουν βιλλες.
Δεν ειναι θυματα ειναι θυτες.
Κια δε κινδυνευει καμμια ζωη.
Ας μπουν μεσα στο αμαξακι τους και ας φυγουν.
Να σου υπενθυμισω οτι για το αν ο αλλος το εχει παρανομα το σπιτακι/για πουλ μουρ/ για ημιεξοχικο/ για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι δικαιωμα του.
Το οτι το εχει χτισει αυθαιρετα σε περιοχή δικιά του που εχει χαρακτηριστει "δασική" ΔΕΝ ειναι δικαιωμά του.
Αποφασισε γιατι αυτοαναιρεισαι και δε βγαινει νοημα.
Μιλαμε για δασος εδω περα εκει κινδυνευουν να καουν τα αυθαιρετα.
Δε μιλαμε για το βιοπαλαιστη στη καλλιθεα που εκλεισε το ημιυπαιθριο για να κανει δωματιο για το παιδι του.
Επισης αν ειναι να καταδικαζουμε αυτοδικαίως την οποιαδηποτε αξιοποινη κατα τη δικη μας κριση πραξη, να βγουμε τοτε στους δρομους με οπλα και οταν βλέπουμε καποιον να κανει κατι που δεν μας αρεσει να τον περιποιουμαστε καταλλήλως
Αυτο απο το μυαλο σου το εβγαλες?
Δε μιλησα ποτε για αυτοδικια ειπα οτι το κρατος θα επρεπε να τα γκρεμιζει αν υπηρχε.
Αυτο βεβαια δε με εμποδιζει να το απολαμβανω οταν λαμπαδιαζουν τα παρανομα κτισματα στο δασος.
οχι βεβαια, θα βοηθούσα να το γκρεμίζουν όμως
Επειδή, μάλλον πρέπει να γράφουμε τόσο απλά, μα τόσο απλά για να καταλαβαίνει και ο καθένας, προτείνω να γράφουμε όλοι συλλαβιστά, και να πίνουμε red bull για το σώμα και το πνεύμα για να μπορούμε να καταλάβουμε.......
Ψήφισα το ναι, καταλάθος..... αν δεν το έχεις πάρει είδηση....;)
(που να το πάρεις, είναι κρυφή η ψηφοφορία....(κακώς για εμένα....))
Αν αναφερεσαι σε εμενα:
Εγω εχω παρει ειδηση, εσυ μαλλον δεν εχεις παρει.... ;)
H παρατηρηση μου ηταν για να σε παρηγορησει, να μην νοιωθεις οτι εισαι ο μοναδικος "ουμανιστης" εδω μεσα...... :rolleyes:
DaveMurray
24-08-09, 15:41
Αυτο βεβαια δε με εμποδιζει να το απολαμβανω οταν λαμπαδιαζουν τα
καταλαβαίνεις και έχεις το συναίσθημα του τι λες, τι ξεστομίζεις; Το ξέρεις ότι φτάνεις στα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και γενικά ξεπερνάς τα όρια κακίας που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος;
Καταλαβαίνεις το τι λες.....;
Ω Χριστέ μου..... (που δεν είμαι και τόσο θρήσκος....), ω παναγία μου, μητέρα του χριστού....... Μιλάμε το απολαμβάνεις έτσι; Αυτό με άλλα λόγια ξέρεις πως λέγεται; (κοινωνικός όρος, ιατρικός όρος, κτλ κτλ...; )
Τα έχω χάσει μιλάμε......
Μάλιστα, πάμε με το συλλογισμό σου, και με αυτήν την περίεργη (μακάρι να μπορούσα να την χαρακτηρίσω δημόσια) όρεξη σου....... όχι τπτ άλλο, αλλα για να καταλάβεις πως αυτό που κάνεις..... τέσπα μακάρι να μπορούσα να εκφραστώ....
Πως θα σου φανεί, να ευχηθώ και για εσένα, και να σου πω πως θα μου αρέσει να είσαι και εσύ στην θέση αυτών των ανθρώπων, εκεί που βρίσκεται το δικό σου σπίτι, να καίγεται, η να κινδυνεύει, και να κινδεύουν δικοί σου ανθρώποι, η να καούν; Θα σου αρέσει αυτή η "όρεξη" που θα έχω και εγώ;
Δεν είμαστε καλά.... μα καθόλου καλά.....
------
(opener, δεν ήταν επιθετικός ο συλλογισμός ;))
prodromosfan
24-08-09, 15:48
Φυσικα και εχω μισος για αυτους που καινε τα δαση που ανηκουν σε ολους μας ,το φυσικο μας πλουτο για εμας και τις μελλοντικες μας γενιες για να χτισουν βιλλες.
και τι κανεις για αυτό;
Καθεσαι μπροστα στην τηλεορασιτσα σου και γελάς χαιρεκακα βλέποντας το σπιτι του "φραγκάτου*" που καιγεται σε live συνδεση.
Μολις η φωτια φτασει και στο δικό σου σπιτι (γιατι μετα τα αυθαιρετα παει και στα νομιμα σπιτια, η φωτια δεν κανει διακρισεις) , κατσε και δες να καιγεται το σπιτι σου σε "ζωντανη συνδεση"
*αληθεια σε ποια εφορια δουλευεις και ξερεις οτι ολα τα σπιτια που καηκαν, οι ιδιοκτητες τους ειναι πλουσιοι με cayenne;
Αποφασισε γιατι αυτοαναιρεισαι και δε βγαινει νοημα.
Δικαιωμά του να χτισει το σπιτι για πουλ μουρ, οτιδηποτε.
Δεν ειναι δικαιωμα του να το χτισει σε δασικη περιοχή που του ανηκει.
ελληνικά γραφω, ολόσωστα.
Αυτο απο το μυαλο σου το εβγαλες?
Δε μιλησα ποτε για αυτοδικια ειπα οτι το κρατος θα επρεπε να τα γκρεμιζει αν υπηρχε.
Αυτο βεβαια δε με εμποδιζει να το απολαμβανω οταν λαμπαδιαζουν τα παρανομα κτισματα στο δασος.
εσυ οριζεις το κράτος.
κατηγγειλες ποτε κανα αυθαιρετο; Ξαναρωτώ.:whistle:
απολαυσε το οσο μπορεις γιατι ακουσα οτι σημερα θα τις σβησουν τις φωτιες.
δεν ξανασχολούμαι.
..
------
(opener, δεν ήταν επιθετικός ο συλλογισμός ;))
:rofl: :rofl::rofl:
Οντως!!!
καταλαβαίνεις και έχεις το συναίσθημα του τι λες, τι ξεστομίζεις; Το ξέρεις ότι φτάνεις στα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και γενικά ξεπερνάς τα όρια κακίας που θα μπορούσε να έχει ένας άνθρωπος;
Καταλαβαίνεις το τι λες.....;
Ω Χριστέ μου..... (που δεν είμαι και τόσο θρήσκος....), ω παναγία μου, μητέρα του χριστού....... Μιλάμε το απολαμβάνεις έτσι; Αυτό με άλλα λόγια ξέρεις πως λέγεται; (κοινωνικός όρος, ιατρικός όρος, κτλ κτλ...; )
Αποψη σου φιλε.
Για μενα το να υποστηριζεις αυτους που καταπατουν και καινε τα δαση μας φτανει στα ορια της ανθρωπινης βλακειας.
Δε δινω πενταρα για κανενα εξοχικο κανενος λαμογιου που καταπατει το δασος.
Παρνηθα,Υμηττος και λοιπα φιλετα της βα αττικης ειναι στοχοι των καταπατητων.
Εγω δεν ειμαι θυμα να ακουω ευαγγελατο και σκαι και να στεναχωριεμαι για κανενα !@#$εξοχικο μεσα στο δασος που μετα απο ενα βαψιμο και καινουρια επιπλα θα ειναι καινουριο.
DaveMurray
24-08-09, 15:56
απολαυσε το οσο μπορεις γιατι ακουσα οτι σημερα θα τις σβησουν τις φωτιες.
Κοίτα να δείς τι "περίεργες ορέξεις" έχουν οι "λογικοί" ανθρώποι σήμερα ρε prodromosfan.... Είναι να απορείς, και να τραβάς.............. τα μαλλιά σου!
Αρχικά σκέφτηκα ότι ο karavagos έθεσε ένα δύσκολο ηθικά ερώτημα, αλλά με βάση τη λογική ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο να απαντηθεί. Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ απαράδεκτο να λέμε ότι δεν θέλουμε να βοηθήσουμε πολίτη που καίγεται το σπίτι του, ειδικά κοντινό πρόσωπο που υποτίθεται ότι στηρίζουμε, ασχέτως της νομιμότητας του σπιτιού. Διότι τη νομιμότητα των πράξεων των πολιτών πρέπει να τις κρίνουν (και να τις καταδικάζουν όταν πρέπει) οι αρχές βάσει συγκεκριμένων νομοθετικών διατάξεων και νομικών διαδικασιών, όχι εμείς βεβιασμένα υπό πίεση χρόνου (δε περιμένει η φωτιά, ούτε γνωρίζουμε όλες τις προϋποθέσεις). Άμα ήταν να κρίνουμε, να αποφασίζουμε και να εκτελούμε τις όποιες ποινές, τότε να καταργήσουμε τις νομικές διαδικασίες και κάθε έννοια απονομής δικαιοσύνης... καταλήγοντας στο απόλυτο χάος.
Για ακόμα μια φορά η ευθύνη πέφτει στην εκάστοτε κυβέρνηση και η εκλογή της στους ψηφοφόρους. Θα έπρεπε εξ' αρχής να μην έχει επιτραπεί να χτιστούν αυθαίρετα, να γκρεμίζονται όταν χτιστούν, να μη δοθούν παροχές όπως φως/νερό/τηλέφωνο (ούτε με ρουσφέτια & εξαγγελίες σε περίοδο εκλογών για ψηφοθηρία). Ενώ σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς, να δοθούν κάποιες προτεραιότητες. Για παράδειγμα, σε πρώτη προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής (ακόμα και με υποχρεωτική εκκένωση κατοικιών αν χρειαστεί), μετά η προστασία της χλωρίδας & πανίδας (με την κατάσβεση των δασών) και αμέσως μετά των υλικών περιουσιών. Φυσικά δεν εννοώ να αφήνουμε να καίγονται σπίτια ως τιμωρία, όταν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά όταν δεν μπορεί να τηρείται μια συγκεκριμένη σειρά προτεραιοτήτων.
Ζήλεψα και είπα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό το τόσο "ανθρωπιστικό" thread, που ο καθένας προσπαθεί περίτρανα να αυτο-προωθήσει τον φοβερό "ανθρωπισμό" του (που ξεχειλίζει στη κυριολεξία) και να κατακρίνει τους άλλους από τη καρεκλίτσα του γραφείου του. Τελικά είμαστε όλοι πολύ καλοί άνθρωποι σε αυτό το κόσμο ρε παιδιά, μπράβο μας.:clap:
DaveMurray
24-08-09, 16:07
σε αυτό το τόσο "ανθρωπιστικό" thread, που ο καθένας προσπαθεί περίτρανα να αυτο-προωθήσει τον φοβερό "ανθρωπισμό" του (που ξεχειλίζει στη κυριολεξία) και να κατακρίνει τους άλλους από τη καρεκλίτσα του γραφείου του.
γιατί μου λέει κάτι psyxakias, πως με το offtopic σου κάνεις το ίδιο ακριβώς πράγμα με όλους εμάς/αυτά γενικώς που κατηγορείς; Καλά εμείς, είμαστε όλα αυτά που περιγράφεις, προς τι λοιπόν όλο αυτό; Και εσύ στην ίδια μοίρα μπαίνεις και κάνεις το ίδιο με αυτούς που κατηγορείς...... Άκομψο, πολύ άκομψο..... Εμείς είμαστε οι "ανθρωπιστές" (ανθρωπιστές σε εισαγωγικά δεν σημαίνει ανθρωπιστής, τάση ειρωνίας και μεγαλειομάνιας.....) και μικρόψυχοι, και εσύ ο μέγας νους που μας βάζει στο σωστό το δρόμο...... Κάνα άλλο έξυπνο έχουμε ρε συ; :)
Διότι το υπόλοιπο μη offtopic μήνυμα σου είναι για σεμινάριο...... Απλώς αναρωτιέμαι...... Καλή συνέχεια, δουλειές γμτ εν όψει σε λίγο (κάτι μεταφορές με χώσαν οι γονείς μου)
prodromosfan
24-08-09, 16:16
psyxakia αδιαφορο μου ειναι αν θα παρω το βραβειο του Μεγα ανθρωπιστη σε αυτο και οποιοδηποτε φορουμ.
Για το αν καθομαι στην καρεκλα μου και κρινω, το ξερω μονο εγώ.
Απλα δεν μπορώ τον καθε ασχετο να βγαινει και να λέει, "καλά κανουν και καιγονται".
Υπαρχει και ενα όριο.
DaveMurray
24-08-09, 16:18
Δεν λέγεται μόνο το κλισέ πια "καλά κανουν και καιγονται" αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο και να ακούμε:
"το απολαμβάνω που καίγονται άνθρωποι και σπίτια, φτιάχνομαι ρε παιδί μου...."
daywalker06
24-08-09, 16:22
................Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ απαράδεκτο να λέμε ότι δεν θέλουμε να βοηθήσουμε πολίτη που καίγεται το σπίτι του, ...............
Δεν κατάλαβα, θεωρείς απαράδεκτο να μην θέλω να διακινδυνεύσω την ζωή μου για μπετά και τούβλα. :hmm:
Ενταξει το παραληρημα σου αλα Μαρθα Βουρτση αλλα μη διαστρεβλωνεις τα λεγομενα μου.Στην ιδια σελιδα ειναι το ποστ μου.Ελεος.
Rebel Scum
24-08-09, 16:24
Δεν λέγεται μόνο το κλισέ πια "καλά κανουν και καιγονται" αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο και να ακούμε:
Και αν αυτό είχε σαν αφετηρία την αγάπη στη φύση άντε να δεχτώ ότι όσοι τα λένε έχουν το δάσος σαν προτεραιότητα....απλά δεν έχουν βίλα και τους τη βαράει που κάποιοι έχουν.
Τσουβαλιάζω; Ναι αλλά όχι περισσότερο από αυτούς που θεωρούν όλα τα σπίτια εκεί βίλες και αυθαίρετα.
"Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα" κατάσταση παντού και πάντα...
Ο έχων λίγο μυαλό φεύγει μακριά με ότι μπορεί να πάρει στα χέρια. Αυτοί που μένουν να σώσουν τα μπετά το μόνο που καταφέρνουν είναι να μην αφήνουν τους πυροσβέστες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
απλά δεν έχουν βίλα και τους τη βαράει που κάποιοι έχουν.
Πεφτεις πολυυυυυυ εξω;)
PS:Βιλλες και καλα σπιτια δεν υπαρχουν αυθαιρετα μονο μεσα στα δαση.
Απλα αυτες οι βιλλες και η καταπατηση ειναι πραξη που γινεται εις βαρος και κατα του κοινωνικου συνολου και του φυσικου πλουτου που ανηκει σε ολους.
Η κατασταση στα δαση της Αττικης με τα παρανομα κτισματα ειναι αισχρη οπως αισχρη ειναι και η πολιτικη των αποχαρακτηρισμων και στο τελος απο ενα μοναδικου μικροκλιματος και φυσικου πλουτου δασος θα μας μεινουν οι βιλλες του καθε βλαχαδερου και νεοπλουτου που ηρθε στην αθηνα και ηθελε αυθαιρετη βιλλα.
Ναι θα βοηθούσα κοντινο πρόσωπο να μην καεί το σπίτι του.
Βέβαια η πιθανότερη βοήθεια που θα μπορούσα να του προσφέρω θα ήταν να τον απομακ΄ρυνω από το φλεγόμενο σπίτι για να μη καεί και αυτός.
Οσο για το θέμα του αυθαιρέτου.... Θα προτιμούσα να του το φάει μπουλντόζα και όχι φωτιά που κατακαίει τα πάντα χωρίς διακρίσεις.
Rebel Scum
24-08-09, 16:34
Πεφτεις πολυυυυυυ εξω;)
Μακάρι.
@ ADSLgr.com All rights reserved.