PDA

Επιστροφή στο Forum : Η Yahoo! «συνεργάστηκε με το Πεκίνο για τη σύλληψη αντιφρονούντα



cprotopapas
10-02-06, 15:05
Πεκίνο
[/URL][URL="http://www.in.gr/news/print.asp?lngEntityID=683285&lngDtrID=252"] (http://www.in.gr/news/mail.asp?lngEntityID=683285&lngDtrID=252)Η εταιρία Yahoo Inc. παρείχε στις κινεζικές αρχές στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη και τη φυλάκιση ενός ακόμα χρήστη του Διαδικτύου, ο οποίος επέκρινε με κείμενά του τη διαφθορά του κινεζικού κράτους, ανακοίνωσαν την Πέμπτη δικηγόροι και ακτιβιστές.
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και άλλες οργανώσεις και μεμονωμένοι ακτιβιστές κατηγορούν το γίγαντα του Διαδικτύου ότι συνεργάστηκε με την κινεζική αστυνομία στην υπόθεση που οδήγησε το 2003 στη σύλληψη του Λι Ζι, ο οποίος στην συνέχεια καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ χρόνων με την κατηγορία την απόπειρας ανατροπής του καθεστώτος.
Πρόκειται για την δεύτερη σύλληψη αντιφρονούντα στην οποία φέρεται έχει ανάμιξη η αμερικανική εταιρία Πληροφορικής.

Εκπρόσωπος της Yahoo! δηλωσε πως η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των αρχών και επιπλέον δεν γνώριζε για ποιο λόγο της ζητήθηκαν τα επίμαχα δεδομένα χρήσης. οι πληροφορίες που ζητούνται μπορούν να αφορούν ο,τιδήποτε. «Δεν γνωρίζουμε αν οι πληροφορίες αυτές έχουν να κάνουν με δολοφονίες, απαγωγές ή με άλλα εγκλήματα» είπε η εκπρόσωπος.

Ωστόσο, η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων και η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα τονίζουν πως «η δικαιολογία δεν ευσταθεί, αφού το Yahoo! σίγουρα γνώριζε πως βοηθά στη σύλληψη διαφωνούντων και δημοσιογράφων και όχι κοινών εγκληματιών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η υπόθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς ανάλογων παραδειγμάτων που δείχνουν τη διάσταση ανάμεσα στα κέρδη και τη δεοντολογία των εταιρειών του Διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, τη δεύτερα μεγαλύτερη αγορά για το Διαδίκτυο στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.

Το Σεπτέμβριο διατυπώθηκαν κατηγορίες εναντίον του Yahoo! ότι βοήθησε τις κινεζικές αρχές να εντοπίσουν τον Σι Τάο, ο οποίος καταδικάστηκε τον περασμένο Απρίλιο σε κάθειρξη δέκα χρόνων για διαρροή κρατικών μυστικών στο εξωτερικό. Για την υπόθεση αυτή η εταιρεία προέβαλε τη δικαιολογία πως πρέπει να συμμορφώνεται με τους νόμους της χώρας, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί αν όντως έδωσε στις αρχές της Κίνας τις πληροφορίες αυτές.

Τον περασμένο μήνα, έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν από την ανακοίνωση της εταιρίας Google Inc. ότι θα εξαιρέσει πολιτικά ευαίσθητα θέματα από το νέα της ιστοσελίδα στην Κίνα, υπακούοντας στους όρους που της έθεσε το Πεκίνο. Για παρόμοιους λόγους έχει κατηγορηθεί και η Microsoft.
news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=683285&lngDtrID=252

ntsili
10-02-06, 17:33
Koίτα που μας γίνανε και δημόσιοι χαφιέδες...

viron
10-02-06, 18:00
Η Δημοκρατία και η Ελευθερία ποτέ δεν ενδιέφεραν τις πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις.

Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους δεν ήταν η Microsoft που κατηγορήθηκε για παρόμοια συπεριφορά αλλά το Google.

Bέβαια πρόσφατα και εκπλήτοντας (είναι γνωστή η εχθρα Google-Microsoft) ο Bill Gates τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ του Google για εκείνο το γεγονός σε ομιλία στο Νταβός.
http://business.timesonline.co.uk/article/0,,19149-2012784,00.html

Συμπέρασμα όταν έχεις να κάνεις με το ανερχόμενο αστέρι της παγκόσμιας οικονομίας που λέγεται Κίνα, τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνε στην άκρη να περάσουν τα '΄κόκκινα' δολλάρια.

Βύρων.

Stardusted
10-02-06, 19:10
Αναρωτιεμαι... το διαδυκτιο που ολοι γνωριζουμε και μεσα απο την χρηση που γινεται το κανουμε ολο και ισχυροτερο, θα ειναι το τερας που θα τρωει ανθρωπους στο μελλον ? Η εξαρτηση απο αυτο θα οδηγησει σε ατραπους σκοτεινες και ζοφερες ?

Υπερβολη δεν λεω... ετσι θελω να πιστευω κι εγω. Ειναι ομως ετσι ? Μηπως ταιζουμε τελικα το τερας με δυναμη ? Και φυσικα δεν ειναι αναφορα στο μεσο αυτο καθ αυτο, αλλα σε εκεινους που το ελεγχουν και σε εκεινους που θα το ελεγχουν στο μελλον.

Στο θεμα τωρα, μια λεξη. ΑΙΣΧΟΣ. Αντε ντε, που ειναι η αμερικη να προστατευση τα "δικαιωματα" των ανθρωπων αυτων ? Ντροπη. Καλα τα ελεγαν μεγαλοι κοινωνιολογοι, το χρημα και η ανθρωπια παλευουν στην μεταβιομηχανικη εποχη. Και μαντεψτε ποιος κερδιζει.

ArChEaN
10-02-06, 19:21
Συγνώμη για το αφελές της ερώτησής μου, αλλά τι είδους στοιχεία έδωσε δηλαδή το Yahoo;

Το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι αν ο εν λόγω τύπος είχε πάει σε κάνα board και έβριζε πίσω από κάποιο Yahoo ID και μετά πήγε το Yahoo και έδωσε τα στοιχεία αυτά στην αστυνομία.

Αν αυτή είναι η περίπτωση, προς τι όλη αυτή η αγανάκτηση; Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο και πόσο μάλλον στην "δημοκρατική" Κίνα; Εδώ αυτά γίνονται ακόμα και στα λεγόμενα "πολιτισμένα" κράτη της Δύσης.

viron
10-02-06, 19:42
...Πεκίνο...ο οποίος επέκρινε με κείμενά του τη διαφθορά του κινεζικού κράτους, ανακοίνωσαν την Πέμπτη δικηγόροι και ακτιβιστές.
Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα ...


Συγνώμη για το αφελές της ερώτησής μου, αλλά τι είδους στοιχεία έδωσε δηλαδή το Yahoo;

Το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι αν ο εν λόγω τύπος είχε πάει σε κάνα board και έβριζε πίσω από κάποιο Yahoo ID και μετά πήγε το Yahoo και έδωσε τα στοιχεία αυτά στην αστυνομία.

Αν αυτή είναι η περίπτωση, προς τι όλη αυτή η αγανάκτηση; Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο και πόσο μάλλον στην "δημοκρατική" Κίνα; Εδώ αυτά γίνονται ακόμα και στα λεγόμενα "πολιτισμένα" κράτη της Δύσης.

Φίλε ArChEaN,
Δίαβαζε παρακαλώ τα προηγούμενα μηνύματα πρίν κάνεις υποθέσεις που σε οδηγούν σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου βρίσκονται εκεί , αρκεί να κάνεις τον ...κόπο να τα διαβάσεις.

Βύρων.

perseas1
10-02-06, 19:48
ωστε ετσι η yahoo!!!!!!!!το κεφαλι τους θα φανε τελικα οι ρουφιανοι!!!!!!
κανα κειμενο διαμαρτυριας υπαρχει?

potmos
10-02-06, 21:49
1) Όπως είχε πει το Google: «Τί είναι προτιμώτερο: να παρέχεις πρόσβαση στην πληροφορία σε αυτούς τους ανθρώπους, έστω και συμμορφούμενος με την πολιτική του καθεστώτος, ή να απέχεις εντελώς;» Τουλάχιστον έτσι επιταχύνεται η διαδικασία κατάρρευσης και αυτού του κομμουνιστικού καθεστώτος.

2) Το έγκλημα δεν είναι του Yahoo!. Είναι ένα ακόμα που προστίθεται στην μακρά λίστα εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων ανά τον κόσμο και τις δεκαετίες. Από εκείνα που ντόπιοι και ξένοι «κόκκινοι» αρνούνται με περισσό θράσος να καταδικάσουν.

Gothic
10-02-06, 22:03
Συγνώμη για το αφελές της ερώτησής μου
Σχωρεμένος... υποθέτω δεν διάβασες καν το άρθρο. :down:

Κατα τα άλλα η "δημοκρατική" Δύση ενδιαφέρεται για τους καταπιεσμένους των άλλων χωρών (αρκεί να έχουν πετρέλαιο και αδύναμο στρατό...). Σταδιάλα μαμορουφιάνοι το yahoo σας μέσα... :mad:

wi-fi
10-02-06, 22:21
Αίσχος!:angryr:

ArChEaN
10-02-06, 22:41
Σχωρεμένος... υποθέτω δεν διάβασες καν το άρθρο.

Το άρθρο το διάβασα και μάλιστα πολύ καλα, αλλά μάλλον δεν καταλάβατε τι εννούσα.

Έστω ότι εγώ καταγγέλω ή κατηγορώ κάποιον μέσα μιας ιστοσελίδας. Η μόνη πληροφορία που θα μπορούσε να δώσει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα στις αρχές θα ήταν η IP Address μου και το Domain/Χώρα από την οποία θα προερχόμουν. Κατά πρώτον, αυτό σημαίνει ότι ο ρουφίανος δεν είναι μόνο το Yahoo αλλά και ο ISP, που ουσιαστικά παρέδωσε την ταυτότητα του δράση στις αρχές (εκτός και αν ήταν τόσο κόπανος ο κινέζος που έβαλε τα αληθινά του στοιχεία). Πάει αυτό.

Κατά δεύτερον, το Yahoo όφειλε και γι' αυτό έδωσε τα στοιχεία. Ήταν καθήκον του και έπρεπε να το κάνει, ειδικά από την στιγμή που του τα ζητούσε μια από τις επίσημες αρχές ενός κράτους, πόσο μάλλον ενός κράτους του οποίου το Yahoo διατηρεί υπηρεσίες σε αυτό. Ακόμα και να ήξερε το λόγο, δεν μπορούσε να αρνηθεί γιατί πολύ απλά θα έπρεπε να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να φύγει από τη χώρα ως συνεργός σε παράνομη πράξη και υπόθαλψη εγκληματία. Αν τώρα πιστεύετε ότι υπάρχει η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο ώστε και μια στο εκατομμύριο, απλά ζείτε σε άλλο πλανήτη, σε άλλη εποχή.

Η ρίζα του κακού λοιπόν αγαπητοί Viron και Gothic, δεν είναι το Yahoo και τα ρουφιανιλίκια του, όπως θέλουν να ισχυρίζονται κάποιοι σε κάποια άρθρα, αλλά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που καταφέρνουν να υπάρχουν (και να παίρνουν και τους Ολυμπιακους του 2008) μέχρι και σήμερα. Βέβαια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι διάφοροι ηγέτες που συνεργάζονται με τα εν λόγω καθεστώτα και τους προσφέρουν βοήθεια και οικονομικές συνεργασίες.

Τέλος, προσπαθήστε να καταλάβετε ότι όταν δίνεται σε κάποιον βήμα στο Internet δεν σημαίνει ότι αυτός αυτομάτως ανήκει σε διαφορετικό νομικό πλαίσιο. Ο κύριος Λι Ζι ήξερε ότι απαγορεύετε το να κάνεις αντιπολίτευση στη χώρα του και θα το πληρώσει με 8 χρόνια φυλακή. Καταλάβετε λοιπόν ότι δεν φταίει το Yahoo για τη σύλληψη, αλλά η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση και οι νόμοι που διατηρεί.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Εσείς πιστεύετε ότι αν προκύψει θέμα που θα απαιτεί την εισαγγελική παρέμβαση σε κάποιο θέμα του π.χ. ADSLGR, οι mods θα αρνηθούν να συνεργαστούν με τις αρχές και θα αποκρύψουν στοχεία; Δεν νομίζω. Γιατί απλά κανείς δεν θέλει να θεωρηθεί ως συνεργός σε παράνομες πράξεις (οι οποίες βέβαια διαφέρουν ανάλογα με τους νόμους του κάθε κράτους).
Υ.Γ.2 Μόνο και που ανέχεται ο διεθνής τύπος να αναγνωρίζει τον τίτλο REPUBLIC of China, εμένα μου προκαλεί αηδία. Ποιόν κοροϊδεύουν; Υπάρχει δηλαδή δημοκρατία και δημοκρατικό καθεστώς στην Κίνα;

wi-fi
10-02-06, 22:45
Προς ArChEaN

Φταίει όμως και η Yahoo και ο ISP που συνεργάζονται με τέτοια καθεστώτα!

ArChEaN
10-02-06, 22:48
Προς ArChEaN

Φταίει όμως και η Yahoo και ο ISP που συνεργάζονται με τέτοια καθεστώτα!

Σοβαρά; Δηλαδή τέτοια πράγματα δεν γίνονται σε άλλες χώρες έτσι;

Για ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=13169&page=66

wi-fi
10-02-06, 23:06
Να το διατυπώσω καλύτερα. Από Αμερική μέχρι και κολοπετινίτσα Ζιμπάμπουε τέτοιου είδους ρουφιανιά και λογοκρίσια από μηχανές αναζήτητησης και ISP (που εκμεταλλέυονται ένα μέσω που κατεξοχήν πρέπει να πρεσβεύει την ελευθερία στην έκφραση) είναι κατακριτέα και απαράδεκτη, πόσο μάλλον όταν συνεργάζονται κατ' ουσίαν με καθεστώτα ολοκληρωτικά

ipo
11-02-06, 16:56
Να το διατυπώσω καλύτερα. Από Αμερική μέχρι και κολοπετινίτσα Ζιμπάμπουε τέτοιου είδους ρουφιανιά και λογοκρίσια από μηχανές αναζήτητησης και ISP (που εκμεταλλέυονται ένα μέσω που κατεξοχήν πρέπει να πρεσβεύει την ελευθερία στην έκφραση) είναι κατακριτέα και απαράδεκτη, πόσο μάλλον όταν συνεργάζονται κατ' ουσίαν με καθεστώτα ολοκληρωτικάΟι μηχανές αναζήτησης και οι ISP είναι εταιρείες, όχι θεσμοί και και κοινωνικοί αρωγοί. Κι εμένα θα μου άρεσε να υπήρχε ανωνυμία στο διαδίκτυο, αλλά δεν υπάρχει ή τουλάχιστον αίρεται όταν γίνει κάποιο έγκλημα.

Το διαδίκτυο δεν μπορεί να πρεσβεύει την απόλυτη ελευθερία, τη στιγμή που παρέχεται μέσω εταιρειών που υπόκεινται σε νόμους.




Το έγκλημα δεν είναι του Yahoo!. Είναι ένα ακόμα που προστίθεται στην μακρά λίστα εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων ανά τον κόσμο και τις δεκαετίες. Από εκείνα που ντόπιοι και ξένοι «κόκκινοι» αρνούνται με περισσό θράσος να καταδικάσουν.Η Κίνα δεν έχει κομουνιστικό καθεστώς. Ολοκληρωτικό έχει. Μην παραπλανάσαι από τον τίτλο. Το αναφέρει πολύ σωστά και ο Archean:


Υ.Γ.2 Μόνο και που ανέχεται ο διεθνής τύπος να αναγνωρίζει τον τίτλο REPUBLIC of China, εμένα μου προκαλεί αηδία. Ποιόν κοροϊδεύουν; Υπάρχει δηλαδή δημοκρατία και δημοκρατικό καθεστώς στην Κίνα;
Οι ίδιοι οι Κινέζοι χαρακτηρίζουν το δικό τους καθεστώς ως "commercial".

wi-fi
11-02-06, 19:32
Οι μηχανές αναζήτησης και οι ISP είναι εταιρείες, όχι θεσμοί και και κοινωνικοί αρωγοί. Κι εμένα θα μου άρεσε να υπήρχε ανωνυμία στο διαδίκτυο, αλλά δεν υπάρχει ή τουλάχιστον αίρεται όταν γίνει κάποιο έγκλημα.

Το διαδίκτυο δεν μπορεί να πρεσβεύει την απόλυτη ελευθερία, τη στιγμή που παρέχεται μέσω εταιρειών που υπόκεινται σε νόμους.

Την ανωνυμία και τον νόμο περι προσωπικών δεδομένων δεν τον σέβονται;Τις διεθνείς συμβάσεις που είναι πάνω από το νόμους κρατών δεν τις σέβονται (βέβαια πολύ αμφιβάλω αν το Πεκίνο έχει υπογράψει ποτέ ανάλογες);Και στο κάτω κάτω τι θεωρείτε έγκλημα;Το να διακινείς ναρκωτικά μέσω διαδικτύου ή το να γράφεις ελέυθερα την άποψη σου στο adslgr;Γιατί αν συμβαίνει το δεύτερο έχουμε σοβάρο πρόβλημα σαν κοινωνία και πρέπει να βρούμε μια λύση...Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το έγκλημα.Στο να εκφράζει καποιος αντίθετη άποψη από εμένα στο διαδίκτυο;Μήπως έχουμε χάσει την μπάλα;Μήπως τέτοιες ενέργειες ρίχνουν λάδι στη φωτιά;Μήπως;Τον άνθρωπο τον βάλανε 8 χρόνια φυλακή γιατι τόλμησε (Ω ΘΕΟΙ, ΜΑ ΤΟΝ ΔΙΑ) να κριτικάρει με κείμενά του τη διαφθορά του κινεζικού κράτους.

Υ.Γ Δηλαδή εμάς που κατά συρροήν και κατ'εξακολούθησην κριτικάρουμε τον πΟΤΕ πόσο θα μας ρίχναν...ισόβια;

Andrew
11-02-06, 21:21
Η Κίνα είναι ένα αντιδημοκρατικό κράτος που κυβερνάται από την δικτατορία που έχει εγκαθιδρύσει το παλιό ΚΚ. Οποιος διαφωνεί με το κράτος εκεί, φυλακίζεται, εκτελείται (και πουλάει το κράτος τα όργανα του για να καλύψει το κόστος εκτέλεσης).
Το πρόβλημα είναι ότι οι εταιρείες δεν μπορούν (και δεν θέλουν) να κάνουν πολιτική. Ετσι στο δημοκρατικό κράτος (που σίγουρα είναι πιο δημοκρατικό) των ΗΠΑ δεν δίνουν τίποτα αν δεν τους αναγκάσουν με δικαστήριο, στην Κίνα ή θα υπακούσουν το κράτος ή την επόμενη μέρα θα τους έχουν στείλει έξω από τη χώρα.

Η Κίνα σαν κράτος έχει πυρηνικά και δεν μπορεί κανείς να της κάνει κάτι. Οταν το δοκίμασαν στην Κορέα οι Αμερικάνοι την έκαναν γρήγορα. Εφόσον όμως πρέπει να ζήσεις στον ίδιο πλανήτη με αυτούς δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις από το να περιμένεις μήπως εκδημοκρατιστούν.

Gothic
11-02-06, 23:54
Η ρίζα του κακού λοιπόν αγαπητοί Viron και Gothic, δεν είναι το Yahoo και τα ρουφιανιλίκια του, όπως θέλουν να ισχυρίζονται κάποιοι σε κάποια άρθρα, αλλά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που καταφέρνουν να υπάρχουν (και να παίρνουν και τους Ολυμπιακους του 2008) μέχρι και σήμερα. Βέβαια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι διάφοροι ηγέτες που συνεργάζονται με τα εν λόγω καθεστώτα και τους προσφέρουν βοήθεια και οικονομικές συνεργασίες.
Φυσικά και ο πρώτος υπαίτιος είναι το κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς, απλά τα βάζω με τις εταιρείες με βάση στη Δύση, που για να μην χάσουν πελάτες κάνουν πράγματα αντίθετα στο δήθεν "δημοκρατικό" δυτικό μοντέλο για να βγάλουν κανένα δολλάριο παραπάνω.

Τέλος, προσπαθήστε να καταλάβετε ότι όταν δίνεται σε κάποιον βήμα στο Internet δεν σημαίνει ότι αυτός αυτομάτως ανήκει σε διαφορετικό νομικό πλαίσιο. Ο κύριος Λι Ζι ήξερε ότι απαγορεύετε το να κάνεις αντιπολίτευση στη χώρα του και θα το πληρώσει με 8 χρόνια φυλακή. Καταλάβετε λοιπόν ότι δεν φταίει το Yahoo για τη σύλληψη, αλλά η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση και οι νόμοι που διατηρεί.

Ευχαριστώ.
Η Κίνα είναι δεδομένο οτι φταίει, γι'αυτό δεν το ανέφερα κάν. Το ζήτημα είναι οτι το Yahoo σαν εταιρεία βοήθησε ένα τέτοιο καθεστώς, γεγονός το οποίο το βρίσκω πολύ σημαντικό μια και είναι άλλη μια τρανή απόδειξη των δύο μέτρων και σταθμών που χρησιμοποιούν οι εταιρείες του "ελεύθερου" κόσμου.
Μας εξυπηρετεί το ένα ολοκληρωτικό καθεστώς; Θα συνεργαστούμε μαζί τους και θα τους πούμε και μπράβο. Δεν μας εξυπηρετεί το άλλο; Θα διαμαρτυρηθούμε στον ΟΗΕ και ότι κι αν πούν θα εισβάλλουμε για να τους "εκδημοκρατίσουμε".

Υ.Γ. Εσείς πιστεύετε ότι αν προκύψει θέμα που θα απαιτεί την εισαγγελική παρέμβαση σε κάποιο θέμα του π.χ. ADSLGR, οι mods θα αρνηθούν να συνεργαστούν με τις αρχές και θα αποκρύψουν στοχεία; Δεν νομίζω. Γιατί απλά κανείς δεν θέλει να θεωρηθεί ως συνεργός σε παράνομες πράξεις (οι οποίες βέβαια διαφέρουν ανάλογα με τους νόμους του κάθε κράτους).Εντελώς άσχετο παράδειγμα. Μιλάμε για μια εταιρεία του "ελεύθερου" κόσμου που καταδίδει στεγνά πολίτες τέτοιου καθεστώτος για τα γκαφρά. Δεν έχει να κάνει με κανένα νόμο.

Υ.Γ.2 Μόνο και που ανέχεται ο διεθνής τύπος να αναγνωρίζει τον τίτλο REPUBLIC of China, εμένα μου προκαλεί αηδία. Ποιόν κοροϊδεύουν; Υπάρχει δηλαδή δημοκρατία και δημοκρατικό καθεστώς στην Κίνα;
Ότι δηλώσει ο καθένας είναι τελικά, και οι Republicans με τους Democrats έχουν κάνει τον κόσμο κεφαλογραβιέρα απο τις βόμβες και οι άλλοι βαφτίστηκαν μόνοι τους Μακεδονία, θα κόλαγε η Κίνα στο να ονομαστεί Δημοκρατία;...

Geras
12-02-06, 01:57
Κατ εμε καλως που υπαρχει η κινα για να κραταει την ισορροπιες στον πλανητη και κυριως την αμερικη.Ειχαμε την σοβιετικη ενωση κακως επεσε και πληρωνει ο κοσμος το τιμημα.
Σαφως κανενας δεν ειναι υπερ των ολοκληρωτικων καθεστωτων αλλα χρειαζονται και αυτα,επισης οφειλουμε να αναγνωρισουμε οτι χαρη σε αυτα (ussr) απολαμβανουμε την ελευθερια μας ,(β παγκοσμιος πολεμος) ;) .
Τι τα θελετε παντου οι ισχυροι κυβερνανε οι μισες χωρες (αφρικη-ασια) στον πλανητη εχουν δικτακτωρικα καθεστωτα, η κινα σε μερικες δεκαετιες θα γινει υπερδυναμη πιο ισχυρη απο την αμερικη.
Γιαυτο Καλυτερα για ολους μας να υπαρχουν 2 η και 3 υπερδυναμεις και ας ειναι ολοκληρωτικα καθεστωτα απο το να εχουμε τους αμερικανους να αιματοκυλουν τον πλανητη χωρις να δινουν λογαριασμο σε κανενα.
Κινα ζεις εσυ μας οδηγεις:up: μιλαω σαν ελλαδα τωρα.

Gothic
12-02-06, 07:11
Κινα ζεις εσυ μας οδηγεις:up: μιλαω σαν ελλαδα τωρα.Δεν έχουμε ανάγκη την Κίνα όσο υπάρχει το Ξανθό Γένος... :ufoabduct

cprotopapas
12-02-06, 16:23
Υ.Γ.2 Μόνο και που ανέχεται ο διεθνής τύπος να αναγνωρίζει τον τίτλο REPUBLIC of China, εμένα μου προκαλεί αηδία. Ποιόν κοροϊδεύουν; Υπάρχει δηλαδή δημοκρατία και δημοκρατικό καθεστώς στην Κίνα;

Republic of China=Taiwan
People's Republic of China=Κίνα

potmos
13-02-06, 13:28
Η Κίνα δεν έχει κομουνιστικό καθεστώς. Ολοκληρωτικό έχει. Μην παραπλανάσαι από τον τίτλο.

Είδες ποτέ κανένα κομμουνιστικό καθεστώς διαφορετικό από της Κίνας στην ιστορία της ανθρωπότητας; Εννοώ πάντοτε σε σχέση με τις ατομικές και συλλογικές ελευθερίες.

PopManiac
13-02-06, 13:52
Δε λέω σταύρωση, θάνατος και λιθοβολισμός στη Yahoo που έδωσε στεγνά τον αντιφρονούντα!

Αλλά τότε, τι να πούμε για την Κίνα; Στην τελική οι κινεζικές πολιτικές είναι πρωτίστως υπαίτιες για τη σύληψη του αντιφρονούντα (για να μην αρχίσουμε να μιλάμε για μη ύπαρξη ελευθερίας έκφρασης, ανθρωπίνων διακαιωμάτων, κράτους-δικαίου κλπ). Μιλάμε για τον τελευταίο προμαχώνα ολοκληρωτικών καθεστώτων στον πλανήτη, και επομένως καλό είναι στην καταδίκη μας να κάνουμε και τις σωστές ιεραρχήσεις!

Και ένα σχόλιο για την Ελλάδα μας και τους εαυτούς μας:

Σαν κράτος και πολίτες κοπτώμαστε να διατρανώνουμε το δημοκρατικό μας παρελθόν ως κοιτίδα του πολιτισμού και της ελευθερίας, φωτοδότρια του Διαφωτισμού, μικρή πλην έντιμη κλπ κλπ.... Διαμαρτυρόμαστε μετά βδελυγμίας (και καλώς κάμουμε) για κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΠΑ, φτύνουμε (και πολύ σωστά) τη Microsoft και τη Yahoo (ως Αμερικανοκινούμενες πολυεθνικές) για τη συμπραξία τους με τους Κινέζους:

Κανένας όμως στην Ελλάδα, ούτε κρατικός ή μη θεσμός, ούτε ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε πολίτες (εκτός από ελάχιστους περιθωριακούς και ενίοτε χαρακτηριζόμενους ως γραφικούς) δεν είπε κουβέντα για την παραχώρηση της Ολυμπιακής φλόγας στο Πεκίνο! Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για τη διεξαγωγή ΟΑ σε μία χώρα όπου οι μισθοί που θα λάβουν οι εργάτες θα είναι το ένα δέκατο αυτών των πενιχρών που έλαβαν εδώ οι Αλβανοί εργάτες. Ούτε ένας επίσημος στην Ελλάδα δεν αναφέρθηκε στη στυγνή και αιματηρή καταπίεση εθνοτήτων (Θιβέτ) ή ομάδων (Φαλούν Γκογκ) που γίνεται στην Κίνα!

Σας θυμίζω πως ετησίως στην Κίνα εκτελούνται άνω των 1000 ατόμων ενώ υπάρχουν ακόμα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας! Επίσης, το επίσημο κράτος κατόπιν της εκτέλεσης αποστέλει στην οικογένεια του θανόντα το λογαριασμό για τη σφαίρα που "δαπανήθηκε"!

Κατά τα άλλα, Welcome to Beijing for the 2008 Olympic Games!

no_logo
13-02-06, 14:11
μια και τα είπες αυτά popmaniac και καλά έκανες να προσθέσω τα παρακάτω

Οι ολυμπιακοί στην ελλάδα είχανε 30 νεκρούς στα εργα κατασκευής. ηταν οι ακριβοπληρωμένοι μετανάστες.

Στην ελλάδα είχαμε παρακολουθήσεις την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων και όχι μόνο αυτή.

Ο ίδιος ο βουλγαράκης είπε στην βουλή πως μετά από αίτημα των άγγλων περίπου 600 άτομα επέκτησαν τον προσωπικό του ρουφιάνο

η ελλάδα συμμετέχει στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του αφγανιστάν, πρωην γιουγκοσλαβίας με στρατό. Είδατε χθες το βίντεο με τους αγγλους στο ιράκ. πιστευει κανείς πως αντίστοιχα ή και χειρότερα δεν γινονται στις χώρες που η ελλάδα συμμετέχει σαν απελευθερώτρια;



Σας θυμίζω πως ετησίως στην Κίνα εκτελούνται άνω των 1000 ατόμων ενώ υπάρχουν ακόμα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας! Επίσης, το επίσημο κράτος κατόπιν της εκτέλεσης αποστέλει στην οικογένεια του θανόντα το λογαριασμό για τη σφαίρα που "δαπανήθηκε"!

εκτελέσεις εχουμε και στο αμέρικα. καλό είναι να το θυμόμαστε και αυτο.
υπάρχουν 10δες σελίδες περιοδικών και εφημερίδων που μπορεί να διαβάσει πόσο αδικό και λάθος για χιλιάδες υποψηφιους θανατοποινιυτες είναι το μέτρο.

υστερόγραφο

όλες οι μεγάλες χώρες ή σχηματισμοί θέλουν να γίνουν οικονομικά και κοινωνικά σαν την κίνα. Μάλιστα η κίνα και η ινδία είναι τα αγαπημένα τους μοντέλα. Αν προσέξει κανείς τις κινήσεις της δικής μας κυβέρνησης ( κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, διαλυση δημόσια παιδείας - υγείας) καταργηση 8ωρου κοκ μπορεί να δει πως βαδίζουμε ολοταχώς σε αγρια καπιταλιστικά μοντέλα (λυπάμαι αν ενοχλεί η λέξη) και για να εφαρμοστούν τα παραπάνω θα πρεπει να ενταθούν και τα μέτρα καταστολής. Αυτά τα 2 πάνε πακέτο

Geras
14-02-06, 03:24
Δε λέω σταύρωση, θάνατος και λιθοβολισμός στη Yahoo που έδωσε στεγνά τον αντιφρονούντα!

Αλλά τότε, τι να πούμε για την Κίνα; Στην τελική οι κινεζικές πολιτικές είναι πρωτίστως υπαίτιες για τη σύληψη του αντιφρονούντα (για να μην αρχίσουμε να μιλάμε για μη ύπαρξη ελευθερίας έκφρασης, ανθρωπίνων διακαιωμάτων, κράτους-δικαίου κλπ). Μιλάμε για τον τελευταίο προμαχώνα ολοκληρωτικών καθεστώτων στον πλανήτη, και επομένως καλό είναι στην καταδίκη μας να κάνουμε και τις σωστές ιεραρχήσεις!

Και ένα σχόλιο για την Ελλάδα μας και τους εαυτούς μας:

Σαν κράτος και πολίτες κοπτώμαστε να διατρανώνουμε το δημοκρατικό μας παρελθόν ως κοιτίδα του πολιτισμού και της ελευθερίας, φωτοδότρια του Διαφωτισμού, μικρή πλην έντιμη κλπ κλπ.... Διαμαρτυρόμαστε μετά βδελυγμίας (και καλώς κάμουμε) για κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΗΠΑ, φτύνουμε (και πολύ σωστά) τη Microsoft και τη Yahoo (ως Αμερικανοκινούμενες πολυεθνικές) για τη συμπραξία τους με τους Κινέζους:

Κανένας όμως στην Ελλάδα, ούτε κρατικός ή μη θεσμός, ούτε ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε πολίτες (εκτός από ελάχιστους περιθωριακούς και ενίοτε χαρακτηριζόμενους ως γραφικούς) δεν είπε κουβέντα για την παραχώρηση της Ολυμπιακής φλόγας στο Πεκίνο! Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε για τη διεξαγωγή ΟΑ σε μία χώρα όπου οι μισθοί που θα λάβουν οι εργάτες θα είναι το ένα δέκατο αυτών των πενιχρών που έλαβαν εδώ οι Αλβανοί εργάτες. Ούτε ένας επίσημος στην Ελλάδα δεν αναφέρθηκε στη στυγνή και αιματηρή καταπίεση εθνοτήτων (Θιβέτ) ή ομάδων (Φαλούν Γκογκ) που γίνεται στην Κίνα!

Σας θυμίζω πως ετησίως στην Κίνα εκτελούνται άνω των 1000 ατόμων ενώ υπάρχουν ακόμα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας! Επίσης, το επίσημο κράτος κατόπιν της εκτέλεσης αποστέλει στην οικογένεια του θανόντα το λογαριασμό για τη σφαίρα που "δαπανήθηκε"!

Κατά τα άλλα, Welcome to Beijing for the 2008 Olympic Games!


Λες για την Κινα καλως η κακως αυτη ειναι, μια ισορροπια στον πλανητη κραταει , σε λιγα χρονια θα γινει υπερδυναμη και θα κυβερναει τον κοσμο , ετσι ειναι τα ολοκληρωτικα καθεστωτα, και να σου πω στο finale αφου το συστημα της ειναι επιτυχημενο και εχει τεραστιους ρυθμους αναπτυξης το εφαρμοζουν κατα γραμμα καλα κανουν εσενα ποιο ειναι το προβλημα σου?
Στις μισες χωρες του πλανητη εκτελεσεις γινονται αφου τα περισσοτερα ειναι χουντικα καθεστωτα.
Εχεις εντυπωση στην ελλαδα εμεις κυβερναμε μια μορφη χουντας εχουμε εδω φεουδαρχια, αντε σηκωσε κεφαλι στον εργοδοτη εφυγες την ιδια μερα , και αντε να βρεις δουλεια μετα,σε λιγο θα μας δινουν ενα κομματι ψωμι και θα λεμε και yes sir:worthy: , αν δε μιλησουμε για τους κυβερνωντες γοιυσουφακια των αγγλων - αμερικανων - νταβαντζηδων ειναι ραγιαδες, ουτε ιχνος αξιοπρεπειας δεν εχουμε πια σαν λαος αν ζουσαν οι αρχαιοι θα ντρεπονταν για το καταντημα μας.
Καλυτερα να μιλας για τους φασιστες τους αμερικανους :down: :offtopic: που σκοτωνουν εκατομμυρια αθωους ανα τον κοσμο με τους πολεμους που κανουν και τα δικτακτωρικα καθεστωτα που βαζουν, και μας λενε οτι ειναι και δημοκρατικη χωρα και σεβονται και τα ανθρωπινα δικαιωματα.
Δεν σε ακουσα να λες τιποτα ουτε για τους αλητες τους αγγλους που βασανιζανε τους κακομοιριδες τους ιρακινους για πλακα, η οταν ερχονται στην ελλαδα δημιουργουν επεισοδια και τα σπανε και μεις τους στηνουμε κ..ο κανονικοτητα.
Τις προαλλες προσπαθησε το ευρωπαικο κοινοβουλιο να περασει μια καταπτυστη πεστο οδηγια παραλληλιζοντας τον κουμμουνισμο με ναζισμο , βλεπεις πλυση εγκεφαλου κανονικα επιχειρειται να περασει στον κοσμο , αυτο ειναι το ευχαριστω της ευρωπης στον κουμμουνισμο που την γλυτωσε απο τον χιτλερ.
Σαφως δεν ειμαι υπερ των ολοκληρωτικων καθεστωτων ουτε των κουμμουνιστικων με αυτη την εννοια απλα ορισμενες αληθειες πρεπει να λεγονται.

@ ADSLgr.com All rights reserved.