PDA

Επιστροφή στο Forum : Αποσυγχρονισμοί conn-x, Αλλαγή router και συγχρονισμός με IP από HOL

terko
25-08-09, 21:40
Παιδιά στο χωριό έχω σύνδεση Conn-x στα 2Mbps. Επειδή εδώ και πάρα πολύ καιρό και σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα (δευτερολέπτων, λεπτών, ωρών και 2-3 ημερών ακόμη) παρουσιάζονται αποσυγχρονισμοί και κατόπιν αυτόματες αλλά αργές επανεκκινήσεις (μετά 2-3 λεπτά) και πολλές φορές απανωτοί, αποφάσισα να το δηλώσω βλάβη στο 121.

Τηλεφώνησαν και μου είπαν πως έκαναν έλεγχο στη γραμμή και ότι όντως υπήρχε κάποιο πρόβλημα και το διόρθωσαν, αλλά δυστυχώς μία από τα ίδια, μπορώ να πω και χειρότερα, η μόνη βελτίωση που είδα ήταν οι γρήγορες επανεκκινήσεις.

Το ξαναδηλώνω βλάβη και έρχεται τεχνικός στο σπίτι, μάλιστα εκείνη την στιγμή έκανε και ένα αποσυγχρονισμό. Το μόνο που έκανε ήταν να μπει στο interface του router (Philips CGA-5722), στην συνέχεια του κάνει και ένα reset-setup, με ρώτησε πως έχω κάνει την συνδεσμολογία (όλες οι τηλεφωνικές συσκευές μετά το spliter) και τηλεφώνησε σε ένα συνάδελφό του προφανώς στο DSLAM, του είπε αυτά που είδε και που ανέφερα παραπάνω, κλείνει το τηλέφωνο και μου λέει ότι από την πείρα του πως φταίει ο router και πρέπει να τον αλλάξω.

Κατέβασα το NetFaster 1 από την σύνδεση HOL που έχω στην Αθήνα και σήμερα αποφάσισα να τον βάλω επάνω (χωρίς να του κάνω reset) να δω τι παίζει. Συγχρόνισε αμέσως και συνδέθηκα στο internet αρχικά με το καλώδιο Ethernet και ασύρματα μετά από επανεκκίνηση του laptop, μέχρι αυτή τη στιγμή που ανοίγω το θέμα (περίπου 5 ώρες) δεν έχω παρατηρήσει κανέναν αποσυγχρονισμό.

Μπαίνω λοιπόν στο interface του NetFaster και βλέπω πως έχει πάρει IP από HOL.

Και ερωτώ πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι και στις δύο συνδέσεις μου χρησιμοποιώ το ίδιο laptop και έχω τα ίδια Username και Password καθώς και Wireless Password.

ariadgr
25-08-09, 23:52
Προφανώς μπαίνεις με username από hol μέσω ΑΡΥΣ ΟΤΕ.
(DSLAM OTE, Internet feed από hol)
Αν δώσεις username otenet στο modem θα μπεις με otenet.

terko
26-08-09, 02:28
Προφανώς μπαίνεις με username από hol μέσω ΑΡΥΣ ΟΤΕ.
(DSLAM OTE, Internet feed από hol)
Αν δώσεις username otenet στο modem θα μπεις με otenet.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σου.

Σωστά μπαίνω με username@hol.gr αλλά επειδή δεν κατέχω πολλά στο άθλημα δεν καταλαβαίνω πως εμπλέκεται το ΑΡΥΣ ΟΤΕ και μπαίνω μέσω της hol στο internet, αν έχεις την καλοσύνη και δεν σου κάνει μεγάλο κόπο μπορείς να μου εξηγήσεις ή να με παραπέμψεις κάπου να ξεστραβωθώ λίγο.

Kαι κάτι άλλο αν δεν δώσω στο router τα κωδικά από Otenet δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σωστό ;

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ.

030366
26-08-09, 03:01
Μήπως στο παρελθόν είχες σύνδεση HOL μέσω δικτύου ΟΤΕ; Aν ναι, τότε μάλλον οι κωδικοί δεν έχουν καταργηθεί από τη HOL και γι'αυτό συγχρόνισε και πήρε ip αμέσως.

terko
26-08-09, 03:10
Μήπως στο παρελθόν είχες σύνδεση HOL μέσω δικτύου ΟΤΕ; Aν ναι, τότε μάλλον οι κωδικοί δεν έχουν καταργηθεί από τη HOL και γι'αυτό συγχρόνισε και πήρε ip αμέσως.

Οχι ποτέ, μόνο έχουν σεταριστεί και οι δύο routers στο ίδιο laptop που το χρησιμοποιώ και στις δύο συνδέσεις.

030366
26-08-09, 03:13
Πολύ περίεργο τότε..

terko
26-08-09, 03:16
Οντως πολύ περίεργο, μόλις το είδα κουφάθηκα και μπήκα στο speedtestnet να δω τον ISP μου και είδα hol.

ariadgr
26-08-09, 12:06
Πολύ περίεργο τότε..

Που είναι το περίεργο;
Προφανώς τα username της hol παίζουν και εντός και εκτός ιδιόκτητου.

alex24
26-08-09, 13:24
Ναι τα username παιζουν και εντος και εκτος το ξερω συγουρα γτ και εγω ετσι μπαινω μερικες φορες απο κωδικους hol που δεν του εχουνε καταργησει:respekt:

maik
27-08-09, 01:12
1.Το conn-x ουσιατικα ειναι ΑΡΥΣ.
2. Τα username password τα εχει το ρουτερ. Εκτος αν το εχουμε κανει bridged.

Αρα που το προβλημα;.

030366
27-08-09, 03:36
Που είναι το περίεργο;
Προφανώς τα username της hol παίζουν και εντός και εκτός ιδιόκτητου.
Τότε έτσι εξηγείται.

terko
27-08-09, 12:57
Δηλαδή αν συνδέσει κάποιος τα καλώδια μίας γραμμής ενεργής ή μη που καταλήγουν στο σπίτι του με ένα router που έχει σεταριστεί σε μία σύνδεση hol και στην άλλη άκρη (στον κατανεμητή) στα καλώδια της ADSL γραμμής του γείτονα, έχει δωρεάν internet χωρίς να χρειάζεται username και password και το κυριότερο φυσικά να μπορεί να εκτελεί μέσω του internet παράνομες ή μη δραστηριότητες. Σωστά έτσι ;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

ariadgr
27-08-09, 13:00
Δηλαδή αν συνδέσει κάποιος τα καλώδια μίας γραμμής ενεργής ή μη που καταλήγουν στο σπίτι του με ένα router που έχει σεταριστεί σε μία σύνδεση hol και στην άλλη άκρη (στον κατανεμητή) στα καλώδια της ADSL γραμμής του γείτονα, έχει δωρεάν internet χωρίς να χρειάζεται username και password και το κυριότερο φυσικά να μπορεί να εκτελεί μέσω του internet παράνομες ή μη δραστηριότητες. Σωστά έτσι ;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Οι παράνομες δραστηριότητες θα εκτελούνται με την IP του username που θα χρησιμοποιεί αυτός που τις εκτελεί (hol στο παράδειγμά σου).

Επίσης στην ίδια γραμμή δεν συγχρονίζουν 2 DSL modems ταυτόχρονα, άρα δεν θα δούλευε καν.

terko
27-08-09, 13:23
Οι παράνομες δραστηριότητες θα εκτελούνται με την IP του username που θα χρησιμοποιεί αυτός που τις εκτελεί (hol στο παράδειγμά σου).

Επίσης στην ίδια γραμμή δεν συγχρονίζουν 2 DSL modems ταυτόχρονα, άρα δεν θα δούλευε καν.

Δεν είπα ότι η σύνδεση στην Hol να είναι δική του, βέβαια λίγο δύσκολο να γίνει αυτό αλλά όχι απίθανο (πχ κάποιος που θέλει να έχει παράνομες δραστηριότητες μέσω internet προθυμοποιείται να βοηθήσει κάποιον που δεν γνωρίζει να σετάρει την γραμμή του και χρησιμοποιήσει για το σετάρισμα και το δικό του router) και σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι για παράνομες δραστηριότητες.

Το ότι θα λειτουργεί είναι σίγουρο. Για αυτό γράφω ενεργή ή μη γραμμή και δεν είπα ότι θα είναι γραμμή ADSL, στην περίπτωση που είναι ενεργή πολύ εύκολα αποσυνδέει τα καλώδια από την γραμμή του. Oταν όμως του γείτονα το router είναι κλειστό.

Οσον αφορά το δωρεάν δεν γίνεται λόγος έτσι ;

@ ADSLgr.com All rights reserved.