PDA

Επιστροφή στο Forum : Συνδιασμοι antivirus/firewall

akadimaikos
11-02-06, 01:08
Aπο ενα περιοδικο πηρα το φημολογουμενο ως καλυτερο και ελαφρυτερο(σε τι ελαφρυτερο?) antivirus, το NOD32 για 3 μηνες δωρεαν.
Στο μεταξυ, ηδη χρησιμοποιω, επισης για δωρεαν 3μηνο, το Νοrton Internet Security 2005, το οποιο περιλαμβανει ΚΑΙ firewall. Το ΝΟD32, αν δεν απατωμαι, ΔΕΝ περιλαμβανει firewall.
Θελοντας λοιπον να δοκιμασω οπωσδηποτε το NOD32, και γνωριζοντας οτι δεν πρεπει να τρεχουν ταυτοχρονα 2 antiviruses στο συστημα, σκεφτομαι εαν ειναι καλη ιδεα να απενεργοποιησω τον τομεα antivirus του norton και να αφησω μονο το norton firewall & antispam και μετα να εγκαταστησω το NOD32.
Μπορω να το κανω αυτο ή μηπως πρεπει να απεγκαταστησω ολοκληρωτικα το Norton Internet Security 2005?

no_logo
11-02-06, 01:46
πέτα στα σκουπίδια οτιδήποτε εχει σχέση με symantec έίναι βαρύ, αθλιο, δεν πιάνει τους ιούς.
πέρνα τον σκληρό σου από οξύ για να φύγει καθε κατάλοιπο της εταιρείας αυτής.

Δοκίμασε καποιο αλλο firewall

Agnitum Outpost
Tiny firewall

Το Nod32 είναι πράγματι πολύ καλό και ελαφρύ αλλά κορυφαίο σε πολλές μετρήσεις είναι το kaspersky αν και είναι λίγο βαρύ

DieSeLgone
11-02-06, 02:01
Με NOD32 και Agnitum Outpost Firewall, πετάω... Και ένα spybot search & destroy για το κερασάκι...
Πάντως το Norton Internet Security ούτε να το σκέφτεσαι είναι πιο βαρύ και από την...
του τσολιά!!!

Ελαφρύ=Δεν επιβαρύνει το σύστημά σου, τρέχεις τα προγράμματά σου χωρίς να καταλάβεις καθυστερήσεις, δεν σπαταλάει πολύτιμη μνήμη RAM...

akadimaikos
11-02-06, 02:48
Παιδια, τα περι απομακρυνσης norton τα εχω ακουσει κι αλλες φορες, απο χρηστες που δεν το χρησιμοποιουν... φυσικα:lol: Τα εκατομμυρια των χρηστων που το δουλευουν εχουν αλλη αποψη.:whistle:
Εγω ομως δεν ρωτησα αυτο, ρωτησα κατι αλλο, συγκεκριμενο.

Να σημειωσω οτι εχω δοκιμασει ηδη πολλα αντιιικα.
@nο_logo
το kaspersky οταν το δοκιμασα, ειλικρινα δε καταλαβα πως δουλευει και αναγκαστικα το απομακρυνα.
@DieSeLgone
-To Spybot το χρησιμοποιεις για online προστασια(δηλ.σε πραγματικο χρονο οταν σερφαρεις)ή μονο για περιοδικα σκαναρισματα?
-Οταν λες "επιβαρυνει" σε τι ακριβως το επιβαρυνει? Οσο για την "πολυτιμη μνημη ram", ε με τα 2GBs που διαθετω προφανως δεν θα τιθεται θεμα:oneup:

no_logo
11-02-06, 02:55
Παιδια, τα περι απομακρυνσης norton τα εχω ακουσει κι αλλες φορες, απο χρηστες που δεν το χρησιμοποιουν... φυσικα:lol: Τα εκατομμυρια των χρηστων που το δουλευουν εχουν αλλη αποψη.:whistle:

όπως και οι περισσότεροι χρήστες το είχα και γω φίλε μου.

όταν όμως μετά από χρόνια χρήσης το αλλαξα με το kaspersky και μου βρήκε ιο εγινα ορκισμένος εχθρός του

Εγω ομως δεν ρωτησα αυτο, ρωτησα κατι αλλο, συγκεκριμενο.

λογικά αν βάλεις το cd του norton θα σου βγάλει τις επιλογές update, repair, unistall Αν και πιστευω πως πρεπει να επιλέξεις ολική απεγκατάσταση θα πρεπει να υπάρχει και η επιλογή custom unistall

Να σημειωσω οτι εχω δοκιμασει ηδη πολλα αντιιικα.
@nο_logo
το kaspersky οταν το δοκιμασα, ειλικρινα δε καταλαβα πως δουλευει και αναγκαστικα το απομακρυνα.
[/QUOTE]

και όμως είναι τραγικά απλό. Απλότερο από το norton

akadimaikos
11-02-06, 03:08
Οπως ειπα φιλε μου, εχω δοκιμασει πολλα αντιιικα. Διαφορες δεν ειδα(και ουτε γινεται να δει καποιος. Δηλαδη πως, θα ριξουμε μεσα ιους και θα περιμενουμε να δουμε ποιος θα πιασει τους περισσοτερους?!)
Αυτο που γραφεις στη δευτερη παραγραφο σου δεν ειναι αυτο για το οποιο μιλαω.
Παντως για να απερνεργοποιησω το antivirus απο τη σουιτα του norton ειναι πολυ απλο, παω στην αναλογη επιλογη απο το ιντερφεις και την απενεργοποιω με ενα κλικ, δε χρειαζεται το cd ή οτι αλλο λες.
Οσο για την 3η παρ., μαλλον εγω θα μιλαω για αλλη εκδοση του kaspersky(2 φορες το δοκιμασα, ενα περιοδικο το ειχε εντελως δωρεαν) κι εσυ θα μιλας για αλλη εκδοση του norton αφου το Νοrton Internet Security 2005 ειναι πολυ απλο και ευκολο.

Erebos
11-02-06, 03:47
ZoneAlarm with Antivirus για τους αρχάριους.
AntiVir Personal Edition και Outpost για τους πιο προχωρημένους.

akadimaikos
11-02-06, 03:58
Εrebos, εισαι κι εσυ :offtopic:

Βtw, απο που κι ως που ενας "προχωρημενος" πρεπει να βαλει το antivir που ειναι διεθνως ανυποληπτο?
Προσωπικα δεν θα εμπιστευομουνα ποτε ενα απ τα free antiviruses.

WAntilles
11-02-06, 05:21
http://www.adslgr.com/forum/images/misc/navbits_start.gif ADSLgr.com > Software και Hardware > Software Hardware Γενικά
http://www.adslgr.com/forum/images/misc/navbits_finallink.gif Βέλτιστη ασφάλεια με τον λιγότερο δυνατό κόπο χρήστη & υπολογιστή

akadimaikos
11-02-06, 13:42
WAntiless, αν και εισαι moderator πρεπει κι εσενα να σου πω ενα:offtopic:

sdikr
11-02-06, 14:50
Em akadimaikos με τετοια ερώτηση που κάνεις Συνδιασμοι antivirus/firewall, τι περίμενες σαν απαντήσεις;

Δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρεται το NOD32 αλλά σε αλλά antivirus Που έχω δοκιμάσει δεν αρκεί μονάχα να έχεις απενεργοποιησεις το αλλο antivirus, θέλει να το κάνεις απεγκατάσταση

Απο οσο γνωρίζω παλί, μπορείς να κάνεις uninstall Μονο το κομμάτι του antivirus απο το Νορτον

duende
11-02-06, 16:25
το οτι ειναι free ενα antivirus δε σημαινει οτι ειναι και μαπα-βλεπε avast,το εχω 3 χρονια σχεδον,ποτε δεν ειχα προβλημα και στο φορητο που ειναι πιο αργος και τον χρησιμοποιω λιγοτερο,AVG.

Hwoarang
11-02-06, 16:29
εγώ έχω Kerio + AVG και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ούτε ασφάλειας ούτε μου βαραίνει το PC

scharal
01-03-06, 17:02
Προσωπικά χρησιμοποιώ AVG σαν antivirus και Zone Alarm Anti Spyware σαν firewall. Πολύ καλά και τα 2 και τα συνιστώ σε όσους βαρέθηκαν το Norton...

topmar
03-03-06, 00:23
Προσωπικά χρησιμοποιώ AVG σαν antivirus και Zone Alarm Anti Spyware σαν firewall. Πολύ καλά και τα 2 και τα συνιστώ σε όσους βαρέθηκαν το Norton...

Καλησπέρα.

Κι εγώ ακριβώς αυτά τα 2 έχω και όλα μια χαρά.......πρός το παρόν;)

newlynx
03-03-06, 14:10
Kasperky και Kerio firewall για μένα χωρίς κανένα πρόβλημα.

katafitos
11-03-06, 04:54
ειχα το zone alarm και το nod32 αλλα με γονατιζε το vsmon. Ετσι εβαλα το outpost 3.5 με automated presets, κρατησα και το nod32 και ησυχασα

AddictedToChaos
11-03-06, 23:04
σκεφτομαι εαν ειναι καλη ιδεα να απενεργοποιησω τον τομεα antivirus του norton και να αφησω μονο το norton firewall & antispam και μετα να εγκαταστησω το NOD32.
Μπορω να το κανω αυτο ή μηπως πρεπει να απεγκαταστησω ολοκληρωτικα το Norton Internet Security 2005?

Αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι πως και να το απενεργοποιησεις παλι μπορει να δημιουργηθει conflict μεταξυ των δυο antivirus γιατι οι drivers του νορτον παραμενουν ακομα.

Αν σε βολευει το firewall του norton (μεγαλη μαπα κατ' εμε),απεγκατεστησε τελειως το norton suite πως σκ@τα λεγεται και βαλε το σκετο firewall που χει σε συνδυασμο με οποιο antivirus επιλεξεις. Το nod32 ειναι αρκετα καλο.

Εγω εδω και μισο χρονο χρησιμοποιω το Zone Alarm Suite που περιλαμβανει antivirus,antispyware,firewall και κατι extra stuff για mail protection, privacy κλπ. Eχω ακουσει κακιστες κριτικες για το zone alarm κι ομως απ οσα εχω δοκιμασει το βρισκω το πιο ελαφρυτερο και το πιο συνεπες για τον λογο τον οποιο κατασκευαστηκε.Ανεπιφυλακτα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.