PDA

Επιστροφή στο Forum : Με το IPfilter χάνω sources!

alfa156
11-02-06, 16:28
Τι συμβαίνει ρε παιδιά? Δεν μπορεί τόσα πολλά IP(=sources) να είναι banned? Ακόμα, με το IPfilter (pawcio) ενεργοποιημένο δεν μπορώ να τρέξω το testports του official emule site, μου βγάζει

Please wait while the ports of your eMule are being tested... http://porttest.emule-project.net:81/spacer.gif

Testing IP: ipaΧΧΧ.ΧΧ.tellas.gr (84.25Χ.ΧΧ.ΧΧΧ)

Starting TCP connection test...
http://porttest.emule-project.net:81/result_err.gifTCP connection test failed because eMule rejected the connection.
It is possible that your IPFilter includes the IP of this server, making a connectiontest impossible.

Connection test finished.:evil:

Δηλαδή για να καταλάβω, έχουν βάλει το μισό internet στο ipfilter?:evil::evil::evil::evil:

msid
11-02-06, 16:44
Το ipfilter είναι απλά "άχρηστο". Απενεργοποίησε το.

Gothic
12-02-06, 00:48
Δούλευα κάποτε protowall και Blacklist Manager. Πρίν λίγους μήνες τα σούταρα γιατί πλέον κόβουν παραπάνω απο το μισό internet... Άνοιγα το Trillian και μου έβγαζε οτι μπλόκαρε τις μισές κυβερνήσεις του κόσμου. :lol: Δυστυχώς πλέον είναι άχρηστα και ούτως ή άλλως όπως έχουν εξηγήσει κάποια παιδιά εδω μέσα δεν λειτουργούσαν και ποτέ όπως υποσχόντουσαν...

Patentman
12-02-06, 01:43
Μια χαρα δουλευει (του emule), αλλο οτι δεν ειναι ενημερωμενο. Μπορεις να προσθετεις και συ οσες ΙΡ θελεις (μια-μια ΙΡ).
Προσεξε μην εχεις βαλει ζωνη ΙΡ χειροκινητα και ετσι μπλοκαρει και ασχετες ΙΡ που θα σου χρησιμευαν.
Το επιπεδο ασε το στην αρχικη ρυθμιση.

sonic
12-02-06, 01:47
Γιατι το λες αυτο Gothic? Έχεις κανένα λινκ?

Gothic
12-02-06, 06:49
Γιατι το λες αυτο Gothic? Έχεις κανένα λινκ?
Κάποιος συχνός θαμώνας του φόρουμ έχει αναλύσει το γιατί τελικά αυτές οι λύσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Δεν θυμάμαι όμως που και ποιός γιατί ήταν πριν καιρό... αν βλέπει ας μιλήσει. :lol:
Η περίληψη ήταν οτι το ip blocking εμποδίζει τις απαγορευμένες διευθύνσεις να συνδεθούν στο PC σου - παρ'όλα αυτά δεν τους εμποδίζει να δούνε το δικό σου IP ανάμεσα στην λίστα των peers που έχουν πάρε-δώσε σε ένα torrent (ή στους διαθέσιμους χρήστες του emule), οπότε είναι δώρον άδωρον. Και μην ξεχνάμε οτι π.χ. στην περίπτωση των torrents το μόνο που κάνουν πια είναι να μαζεύουν τα logs κατευθείαν απο τους servers μετά απο δικαστικές εντολές και σχετικά εύκολα, μια και έχουν καταφέρει να πείσουν τις περισσότερες κυβερνήσεις οτι πειρατεία == τρομοκρατία. :down:

no_logo
12-02-06, 12:12
Και μην ξεχνάμε οτι π.χ. στην περίπτωση των torrents το μόνο που κάνουν πια είναι να μαζεύουν τα logs κατευθείαν απο τους servers μετά απο δικαστικές εντολές και σχετικά εύκολα, μια και έχουν καταφέρει να πείσουν τις περισσότερες κυβερνήσεις οτι πειρατεία == τρομοκρατία. :down:

Υπάρχουν και τα αποκεντρωμένα δίκτυα χωρίς ίχνος παρουσίας Server οπως το G2 του Shareaza.:cool:

Δούλευα κάποτε protowall και Blacklist Manager. Πρίν λίγους μήνες τα σούταρα γιατί πλέον κόβουν παραπάνω απο το μισό internet... Άνοιγα το Trillian και μου έβγαζε οτι μπλόκαρε τις μισές κυβερνήσεις του κόσμου. :lol: Δυστυχώς πλέον είναι άχρηστα και ούτως ή άλλως όπως έχουν εξηγήσει κάποια παιδιά εδω μέσα δεν λειτουργούσαν και ποτέ όπως υποσχόντουσαν...

Το Protowall δεν είναι πια το καλύτερο παράδειγμα γιατί εκανε αυτό που λες ακριβώς. Μάλιστα μου κάνει και εντύπωση που μπορούσε να σου συνδεθεί το Trillian:lol:
Δοκίμασε το Peerguardian που τουλάχιστον δεν σου αχρηστευει το σερφάρισμα

kfilip
03-03-06, 16:26
Εννοείται ότι δεν σε κάνουν ανώνυμο τα φίλτρα. Τουλάχιστον δεν παίρνεις φέικ αρχεία. Και εγώ δούλευα protowall αλλά το σούταρα γιατί χαλούσε το σερφάρισμα. Αφού ο blocklist manager κάνει τα φίλτρα να δουλεύουν μέσα από το μουλάρι/μtorrent μεταφράζοντάς τα στη μορφή που αυτά διαβάζουν ποιός ο λόγος να μην τα χρησιμοποιείς; Τόσος κόσμος που ασχολείται να τα φτιάχνει λέτε να μην ξέρει τίποτα; Δεν είμαι ειδήμων αλλά ό,τι κι αν κόβουν μάλλον καλά το κόβουν. Κι έχω παρακολουθήσει και το τι κόβεται από το tools>ipfilter του μουλαριού και δεν μπορώ να πω ότι είχε κόψει όσα φοβόμουν για να μειωθούν τα sources. Μια χαρά κατέβαζα. Εάν τώρα κόψεις και τα πανεπιστήμια (edu ranges) ε είσαι άξιος της μοίρας σου! :) Δε θα βρεις τίποτα. Αλλά τα recommended δε βλέπω γιατί να μην τα κόψεις. Άσε που κανείς δεν αναφέρει ότι υπάρχουν και τα exclusion lists για να μην κόβονται κάποια ΙΡ
Τώρα το ότι όλοι θα πάμε στην κόλαση επειδή χρησιμοποιούμε Ρ2Ρ είναι άλλο πράγμα! :)

pelasgian
03-03-06, 16:56
Το ipfilter στο torrent δεν γνωρίζω τι έννοια έχει, κυρίως διότι δεν το χρησιμοποιώ.
(Μία υπόθεση που κάνω είναι ότι ανεξαρτήτως του αν «σε βλέπει» ότι είσαι στα peer lists, ότι δεν μπορεί να ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ από σένα. Η παρανομία είναι να δώσεις σε κάποιον, όχι να υπάρχει «φήμη» ότι δίνεις.)

Όμως στο mule είναι εκ των ουκ άνευ.

Τι κάνει; Δεν επιτρέπει σε client από «μυστήρια» IP ranges να συνδεθεί στο mule σας και να κατεβάσει από εσάς. Αν αυτό το συνδυάσει κάποιος και με «καθαρούς» servers, π.χ. e-donkey 1-5, τότε η πιθανότητα να έρθει κάνας «ινδιάνος» είναι πολύ μικρή.

Στα mule δεν πρέπει ΠΟΤΕ να «τρως» τα τυράκια:

π.χ.
* Είδες το τελευταίο επεισόδιο μίας σειράς που υπόσχεται ότι είναι τα πάντα (ac3, divx, hdtv) ΑΛΛΑ δεν είναι στο συνήθες μέγεθος, ή δεν έχει ΤΙΤΛΟ επεισοδίου κλπ. Ε, αυτό είναι ΤΣΟΝΤΑ!
* Είδες ότι ο razorback που έκλεισε, ότι έχει «ανοίξει» με νέο αριθμό, π.χ. razorback 2.4

Ε, και στις δύο περιπτώσεις στην έχουν στημένη.

Με δύο τρόπους μπορεί να ξέρει κάποιος τι έχεις και «μοιράζεις»
1ον να του αναγγείλεις -> δεν μπαίνουμε ΠΟΤΕ σε ψεύτικους servers, δεν αφήνουμε ποτέ τους χρήστες να μας «ανανεώσουν» τη λίστα με τους servers -> είναι όλοι ψεύτικοι!
2ον χρησιμοποιούμε πάντοτε ipfilter, ώστε να βγάζουμε έξω τα επικίνδυνα IPs.

Μερικές συστάσεις ασφαλείας:
* Καλό είναι να μην κατεβάζετε προγράμματα οι των windows, διότι STANDARD έχουν trojans μέσα.

Αυτή τη στιγμή, το internet είναι γεμάτο «τυράκια». Μόνο οι εγκρατείς, οι γνώστες και προληπτικοί δεν θα τη πατήσουν. Όποιος νομίζει ότι ένα «firewall» μπορεί να υποκαταστήσει την ανθρώπινη ευφυία και τη γνώση, ή ότι το antivirus θα τον προστατέψει από κακοήθειες κοιμάται ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ!

Με την ευκαιρία να σας πω ότι:
ταινίες στο video club -> 1.5€
μουσική στο ράδιο ή το internet radio -> δωρεάν
Ελεύθερο και ανοικτού κώδικα λογισμικό -> δωρεάν.

Πείτε μου τώρα, γιατί να κλέψει κάποιος;

Η όλη ιστορία γίνεται κυρίως από τον Bill και τη παρέα του ως ένας τρόπος «τσάμπα marketing» (και βασιζόμενη στην ανθρώπινη φύση του φαταούλα: «ΩΩΩΩΩ ΩΩΩΩΩ ώρε μάνα μου ΚΛΕΜΜΕΝΟ πρόγραμμα δε με βλέπει κανείς»).

Άλλος κερδισμένος είναι η οι εταιρείες διανομής ιών, συγνώμη, αντιβιοτικών. (Όλα τα «τσάμπα» όλο και κάτι έχουν).

Το καλύτερο πάντως είναι τα distributed computing projects με το κλειστό κώδικα. Δηλαδή, αν ο άλλος αντί να ψάχνει για τον E.T. σπάει κωδικούς ασφαλείας κάποιου τρίτου, ή αποκωδικοποιεί μηνύματα που παίρνει από το echelon, πώς διασφαλιζόμαστε ότι δεν είναι ΑΥΤΗ η περίπτωση;

Αν δεν μπορείτε να δείτε το πηγαίο κώδικα, μην το τρέξετε. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υπάρχει μία απάτη με εσάς ή ΤΡΙΤΟΥΣ ως θύματα.

kfilip
03-03-06, 17:07
Πολύ σωστά τα λες! Για το θέμα του φιλτραρίσματος στα τόρεντ νομίζω ότι η δουλειά του φίλτρου είναι η εξ' ορισμού άρνηση σύνδεσης με ένα client είτε για να δώσεις είτε για να πάρεις (εδώ μπαίνουν τα φέικ που μάλλον έχουν σκοπό να αποθαρρύνουν τους αδαείς που θα δουν ότι το τεράστιο αρχείο που κατέβασαν νομίζοντας ότι είναι θησαυρός είναι τελικά τσόντα με άλογα και κατά συνέπεια θα πουν μπα μωρέ βλακείες είναι τα Ρ2Ρ!)

pelasgian
03-03-06, 17:09
με την ευκαιρία:

Τι κάνει ο emule server;

«Καλημέρα σας!»
«Μέέέέ´εραααα!»
«έχω αυτά τα πράγματα για μοίρασμα»
«καλώς το πελάτη μας, οκ αν το θέλει κανένας, θα του πω ότι το έχεις»

Έστω ότι ο server είναι «τζούφιος»
«καλημέρα σας!»
«μπρε καλώς το θύμα!»
«έχω αυτά τα πράγματα για μοίρασμα»
«και εγώ έχω απαίτηση αποζημίωσης $2,000 για κάθε ένα από αυτά!»

Τι κάνει τώρα ο χρήστης πελάτης:
«μέρα»
«χαραντάν»
«μου είπε ο server ότι έχεις αυτά»
«στη σειρά κύριος»
(κάποια στιγμή έρχεται η σειρά του και παίρνει κάτι).
(το ίδιο κάνετε και εσείς όταν κάνετε search).

Τι κάνει ο χρήστης δότης:
«μου είπαν ότι έχεις αυτά»
«στη σειρά κύριος»
(και κάποια στιγμή παίρνει το κομμάτι, έχει log, βρίσκει ότι είναι παράνομο, ρωτάει τον provider βρίσκει τα στοιχεία σου και σου κάνει μήνυση.)

(Στην Ελλάδα βέβαια, ο provider ΔΕΝ δίνει τα στοιχεία, γιατί το απαγορεύει ο νόμος, οπότε ακόμα και να έχει log, όταν πάει στον provider ο χασοδίκης και του λέει «τσίμπα τα στοιχεία του χρήστη που έχει αυτό το IP|, του λέει ο provider: «τσίμπα ένα @» και τελειώνει το πράγμα εκεί!)

Βέβαια, καλό είναι να μην βασίζεστε στον provider, γιατί κάποια στιγμή, αν αυτό αλλάξει, μπορεί να σας «κληρώσει» κάνα λαχείο.

Εγώ προτείνω να ξεχάσετε όλες αυτές τις «small potato» παρανομιούλες του κλασσικού φτωχοbinary χρήστη, να βάλετε ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και ΚΥΡΙΛΕ τα προγράμματα που ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ (όχι αυτά που «θέλετε») στον υπολογιστή σας και να το ξεχάσετε.

Το adsl έχει το πλεονέκτημα ότι μιλάς, βλέπεις, ακούς επικοινωνείς 24 ώρες το 24h με όποιον θες. Γιατί να το χρησιμοποιείς για κάτι που παίρνεις από το video club;

Οκ, να κάνεις κάνα preview, το καταλαβαίνω. Αλλά τώρα ολόκληρο season, έχει 30 ευρώ σφραγγισμένο και 2 από το video club νοικιασμένο!

Γιατί να ρισκάρεις, γιατί να παρανομείς, γιατί να είσαι μονίμως ο «από κάτω».

Open source, Legal software! Chin up, no compromises!

chbatsis
08-03-06, 12:59
σΤο ionix από όταν το ξεζιπάρω μου λέει TCP test Failed . Όταν είχα το EMule 0.47 δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Υποψιάζομαι ότι φταίειε το Ipfilter.Τι να κάνω; πού έχει το Ionix τέτοια επιλογή;

@ ADSLgr.com All rights reserved.