PDA

Επιστροφή στο Forum : Azureus 2.4 Πολύ χαμηλές ταχύτητες!

arisvre
12-02-06, 16:38
Χρησιμοποιώ το Azureus. Πιο συγκεκριμένα είχα τη 2.3.06 ή 07 αν δε κάνω λάθος και αναβάθμισα χθές σε 2,4. Από τότε οι ταχύτητες έχουν πέσει απελπιστικά!!! Μιλάμε για κάτω από 10 kb/s , να μή πω και λιγότερο!

Μήπως η νέα έκδοση χρειάζεται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις ώστε να σεταριστεί σωστα; Έχω βάλει το safepeer και στη νέα έκδοση στις ρυθμίσεις του προγράμματος λέει πως μπλοκάρει το 63% περίπου του Internet!!! Τι γίνεται βρε παιδιά; Βοήθεια!!! :( :( :(

FFGR
12-02-06, 19:34
Πρόβλημα στις ταχύτητες εγώ δεν είχα που έκανα την αναβάθμιση (δεν έχω βάλει safepeer), δεν πείραξα τπτ ακόμη στις ρυθμίσεις μου.
Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το safepeer και δες πως πάνε οι ταχύτητες.
(Εισαι σίγουρος ελπίζω ότι είσαι σε καλό torrent με πολλά seeds? :p )

stroggoff
13-02-06, 12:39
Η νέα έκδοση σε μένα (και μαζι με το safepeer) μέσα στο Σ/Κ κατέβαζε απο 20KBps μέχρι και με 43KBps (σε isp 384 και γραμμή 512). Μιλάμε τέτοιο πράγμα είχε να γίνει ... χρόνια.

ps. Που ακριβώς βλέπεις το ποσοστό του δικτύου που μπλοκάρει το safepeer?

ps2. έχω ξαναπεί ότι παρατήρησα (μπορεί και να είναι τυχαίο) ότι κόβοντας bitcomet clients η ταχύτητα μου ανεβαίνει πολύ πιο εύκολα...

aesir
13-02-06, 12:49
Και σε μένα το Azureus δεν έχει κανένα πρόβλημα.

arisvre
13-02-06, 13:28
ps. Που ακριβώς βλέπεις το ποσοστό του δικτύου που μπλοκάρει το safepeer?

Πάς επιλογές>φίλτρα IP. 65,7% of the Internet blocked...

stroggoff
13-02-06, 13:39
lol. σωστός. Και σε μένα αυτό δείχνει. 65.7%
Ωστόσο οι ταχύτητες που πιάνω πλεον είναι άριστες.

arisvre
13-02-06, 15:17
Δεν ξέρω εαν έχει σημασία αλλά χρησιμοποιώ USB modem F200 και έχω σύνδεση Forthnet (:redface:)

anodizer
14-02-06, 02:19
Και σε μένα με Forthnet και safepeer μου φαίνεται γρηγορότερο.

metmmer0
15-02-06, 22:34
Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση; Επειδη έκανα και έγω το πρωί την αναβάθμιση και μου εμφάνισε το ratio,κάτι που δεν είχα πάρει χαμπάρι τόσο καιρό και έκανα ωραιότατα ελεεινό leeching :whistle: ,παίζει όντως τόσο πολύ ρόλο το ratio σου να είναι πάνω από 1 ή αυτό είναι και καλά φόβητρο για να κάνεις seeding; Πάντως μετά την αναβάθμιση είχα κάποια προβληματάκια με το download μου,όπως και με τους seeders.Ενώ στο site που κατέβασα το torrent έδειχνε πως υπήρχαν αρκετοί seeders, δεν συνδέθηκα σε κανένα, παρα μόνο σε peers και κατέβασε το αρχείο μέχρι ένα σημείο...Άσε που όταν έβαζα να κάνει μόνο seeding δεν δούλευε τίποτα...Τελικά λέτε να την έχω πατήσει; γιατί εαν είναι έτσι θα πρέπει να κάνω μόνο seeding για κανα μήνα...:( Καμια ιδέα;

manicx
16-02-06, 12:39
Εξαρταται από τον tracker. Αν στον tracker υπάρχει ένα ban ratio, τότε αν είναι χαμηλό πιθανότατα να γίνεις ban. Αυτό γίνεται συνήθως σε private trackers. Γενικά πάντως, καλό είναι να κανεις seed. Φαντάσου, ότι αν όλοι είχαν την λογική του hit and run, το P2P θα ήταν φαρσοκομωδία.

CYBERZEN
16-02-06, 13:41
Χρησιμοποιώ το Azureus. Πιο συγκεκριμένα είχα τη 2.3.06 ή 07 αν δε κάνω λάθος και αναβάθμισα χθές σε 2,4. Από τότε οι ταχύτητες έχουν πέσει απελπιστικά!!! Μιλάμε για κάτω από 10 kb/s , να μή πω και λιγότερο!

Μήπως η νέα έκδοση χρειάζεται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις ώστε να σεταριστεί σωστα; Έχω βάλει το safepeer και στη νέα έκδοση στις ρυθμίσεις του προγράμματος λέει πως μπλοκάρει το 63% περίπου του Internet!!! Τι γίνεται βρε παιδιά; Βοήθεια!!! :( :( :(

Με το νέο Αzureus είχα και εγώ πρόβλημα κρέμαγε μετά από λύγο από ανεπαρκή system resources το πρόβλημα αυτό δεν κατάφερε να μου το λύσει κανείς. τελικά αγανακτισμένος αυτό που έκανα είναι το απεγκατέστησα πλήρως και από τα User accounts που φυλάγονται οι ρυθμίσεις καθώς και τα register των windows. Αφού το ξαναπέρασα δεν είχα κανένα πρόβλημα αν εξαντλήσεις τις επιλογές σου δοκίμασε κάτι τέτοιο. Καλό θα ήταν επίσης να κανείς το ίδιο και με τη Java γιατί αν είναι περασμένα 2 versions η updates ταυτόχρονα δημιουργούνται συχνά προβλήματα με τη σταθερότητα του Azureus και το upload/download speed γενικά. Ελπίζω να βοήθησα λύγο.

metmmer0
16-02-06, 16:19
το απεγκατέστησα πλήρως και από τα User accounts που φυλάγονται οι ρυθμίσεις καθώς και τα register των windows

Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; :redface:

metmmer0
17-02-06, 18:08
Έλεος πια!!!!!!!!!!!!! :angryr: :censored::angryr:
Εδώ και δυο μέρες κατεβάζω με 512 το πολύ με 20-22 και σταθερά στα 12-15....:mad:
Μιλάμε για torrent με καμια 10 Seeders και κανα 40 Peers...
Και που εγκατέστησα το παλίο Azureus δεν έγινε τίποτα...Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να μηδινίσω το πόσα GB έχω κατεβάσει και το πόσα έχω ανεβάσει από τον μετρητή του Azureus;

Hwoarang
17-02-06, 18:12
Πρόβλημα στις ταχύτητες εγώ δεν είχα που έκανα την αναβάθμιση (δεν έχω βάλει safepeer), δεν πείραξα τπτ ακόμη στις ρυθμίσεις μου.
Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το safepeer και δες πως πάνε οι ταχύτητες.
(Εισαι σίγουρος ελπίζω ότι είσαι σε καλό torrent με πολλά seeds? :p )

ξέρεις να μου πεις τι κάνει το safepeer?

aithiopas
17-02-06, 23:09
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά?Εχω 512 σύνδεση και μετά απο πολλά πειράματα to azureus κατάφερε να πιάνει σχετικά αξιοπρεπέις ταχύτητες(κοντά στα 30-35).Με προβληματίζει το γεγονός όμως οτι upload εχω ελάχιστο!Ζήτημα να παιρνάει τα 2,5 kb/s.Αθτό τωρα ειναι καλό η κακό?

anodizer
18-02-06, 03:55
Εδώ και δυο μέρες κατεβάζω με 512 το πολύ με 20-22 και σταθερά στα 12-15....:mad:

Η σχέση seeders/ratio αυτή δεν είναι και η καλύτερη και πιθανότατα οφείλεται εκεί. Δοκίμασε με torrent του openoffice.org όπως αναφέρεται και σε άλλα topics αν θέλεις να τεστάρεις το d/l rate σου.

aithiopas, λογικά δεν έχεις πρόβλημα, εκτός αν το χαμηλό upload σου είναι σταθερά χαμηλό και σε διαφορετικούς trackers/αρχεία.

aragorn
18-02-06, 11:06
Εγώ πάντως με 1024/256 κατεβάζω με 101-105 kbs...
Τόσο με το 2.4, όσο και με την παλαιότερη έκδοση...

metmmer0
18-02-06, 11:18
Πόσο είναι το ratio(=Τα συνολικά GB που έχεις ανεβάσειι/τα συνολικά GB που έχεις κατεβάσει) σου;

Και κάτι άλλο άσχετο...Τι εταιρεία είσαι και πόσο πληρώνεις συνολίκα το μήνα για τέτοια γραμμή;

arisvre
18-02-06, 11:38
ξέρεις να μου πεις τι κάνει το safepeer?

Πρόκειται για ένα plug-in το οποίο βρίσκει ολες τις ip από διάφορες εταιρίες και οργανισμούς (πχ Microsoft, Sony, διάφορα υπουργεία, ινστιτούτα κτλ) και τα εμποδίζει να συνδεθούν στον υπολογιστή σου μέσω Azureus. Με αυτό το τρόπο δεν μπορούν να σε "κυνηγήσουν" διάφοροι για αυτά που διακινείς.

paulsal
18-02-06, 13:07
Και που εγκατέστησα το παλίο Azureus δεν έγινε τίποτα...Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να μηδινίσω το πόσα GB έχω κατεβάσει και το πόσα έχω ανεβάσει από τον μετρητή του Azureus;
Ναι..αλλα σε public tracker..Την στιγμη που αυτα τα seeds τα ζηταει ολη η υφηλιος..Για
public κοιτα να εχει 1500 seeders αλλιως ξέχνα το.;)

random
18-02-06, 13:49
10+40 διαθέσιμοι (απο τη σελιδα του τρακερ), ή συνδεδεμένοι (απο τον client σου)?

οχι και 1500!!!
κατεβασα 1.7 gb απο public με περιπου, 10-18 seeds, και 30-50 peers.
σε 28 ωρες. δηλ μπακάλικα 17 kb/s average.
on 384 βεβαια.

metmmer0
18-02-06, 14:18
Φίλε paulsal δεν ήταν από public tracker...αλλά από private...Συνήθως κατέβαζα με ταχύτητες άνω των 40 γι'αυτό με έχει πειράξει...Πιστεύω ότι φταίει το Bittorent...random ήταν οι σύνδεσμοί μου..Και έγω κατέβαζα τις προάλες ένα αρχείο κάτι λίγο πάνω από 1GB με 2 seeders και καμια 10 peers και πήγαινε σφεντόνα...

paulsal
18-02-06, 14:39
o client σου ειναι azureus η Bittorent? O δευτερος εχει φάει ban απο κάποιους trackers

EDIT
Ρωτάω γιατι με azureus σε public και με λίγα seeds εχω 40αρια χαλαρα

paulsal
18-02-06, 14:47
10+40 διαθέσιμοι (απο τη σελιδα του τρακερ), ή συνδεδεμένοι (απο τον client σου)?

οχι και 1500!!!
κατεβασα 1.7 gb απο public με περιπου, 10-18 seeds, και 30-50 peers.
σε 28 ωρες. δηλ μπακάλικα 17 kb/s average.
on 384 βεβαια.

Nαι αλλα τα 17KB/s average δεν είναι καλα.Αμαρτία δεν ειναι η γραμμή να σου δίνει max 42 και εσυ να παίρνεις παεριπου με το 1/3? Σε αρχεία 4GB έχω μέσω όρο 38KB/s με 1000+ seeders.
Γι'αυτο λεω οτι για τέτοιες ταχύτητες θές 1500 seeders σε public.

metmmer0
18-02-06, 18:26
Με τον βάτραχο κατεβάζω...Τώρα που έχω βάλει άλλο αρχείο πάνε κάπως καλύτερα τα πράγματα...έχω ανεβάσει και το upload μου...θα δείξει...:hmm:

paulsal
18-02-06, 21:33
Το upload μην το ανεβάζεις,βαλ'το το πολύ μέχρι 10KB/s γιατι o client χρησιμομοιεί μερος του b/w για να απαντά ότι έλαβε την πληροφορία που ζήτησε (packet).Αν δεν απαντα ή αργεί να απαντήσει ο client, ο αποστολέας ρίχνει την ταχύτητα. Xωρίς πολλές σάλτσες αυτά!

metmmer0
18-02-06, 22:14
Ναι το ξέρω...:) Απλά το upload στο ratio ανέβασα...tnx anyway:oneup:

Το πρόβλημα δείχνει να υποχωρεί σιγά σιγά...

Ηθικό δίδαγμα: Stop Leeching για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

epsilon
20-02-06, 15:31
Έχω το εξής πρόβλημα, τουλάχιστον με τον 2.4.0.0. Ο Azureus μού τρώει όλη την σύνδεση, ακόμα και εάν τού βάλω όριο!

Κανονικά κατεβάζω με 37 ΚΒ/s. Τού βάζω όριο 20 ΚΒ/s, και παιδεύομαι να ανοίξω έστω μία ιστοσελίδα. (Ενώ το δεύτερο PC που είναι συνδεδεμένο στο Zyxel 650, είναι σαν να μην έχει σύνδεση καθόλου.) Βάζω όριο 10 ΚΒ/s από τον Azureus, και πάλι, ενώ θα έπρεπε να μού περισσεύουν 27 ΚΒ/s, σέρνομαι.

Ορίστε μερικά τεστ από την Forthnet:

Χωρίς Azureus (τρία συνεχόμενα τεστ· για το περίεργο μήνυμα "Other network traffic is congesting the link", γράφω και εδώ (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=499382#post499382). Αλλά το πρόβλημα υπάρχει και όταν δεν βγαίνει το μήνυμα.):

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 102.77Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 281.69kb/s

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 104.36Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 265.54kb/s
Information: Other network traffic is congesting the link

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 74.69Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 270.27kb/s

Με Azureus (δείτε ότι ακόμη και με 2Κ όριο, πρακτικά μηδενισμένο τον Azureus δηλαδή, η σύνδεσή μου πέφτει στο μισό· ενώ με όριο 5Κ μόλις η σύνδεσή μου πέφτει στο ένα δέκατο, λες και έχω φάει 31-32Κ!):

Azureus limit: [20K] [10K]

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 5.45Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 8.38kb/s

Azureus limit: [10K] [10K]

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 10.08Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 26.46kb/s

Azureus limit: [10K] [5K]

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 18.75Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 21.69kb/s

Azureus limit: [5K] [5K]

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 7.64Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 20.77kb/s
ξανά:
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 19.38Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 24.96kb/s

Azureus limit: [2K] [2K]

running 10s outbound test (client to server) . . . . . 44.74Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 165.56kb/s
ξανά:
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 47.42Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 90.45kb/s

Καμμιά ιδέα;

anodizer
20-02-06, 18:18
Ναι, αυτό που αναφέρεις δεν είναι θέμα bandwidth αλλά συνδέσεων. Μείωσε τις συνδέσεις που χρησιμοποιεί το azureus στα options -> transfer ως εξής: 100 global, 50 per torrent και 3 upload slots. Αν δεις ότι δε σε παίρνει μείωσε κι άλλο. Δεν θα κατεβάζεις ποτέ πάνω απο 2 torrents. Αυτά για 384/128.

CYBERZEN
21-02-06, 23:25
. . . .

zafx
24-02-06, 14:17
Και εγώ είχα πρόβλημα με τις ταχύτητες του Azureus αλλά έκανα το εξής "τέχνασμα" ας το πουμε και η γραμμή μου τερματίζει σχεδόν σε όλα τα torrents που κατεβάζω:

1)Ρύθμισα τα maximum connections στο 100 και τα max connections/torrent στο 50
2)Έβαλα overall upload limit στα 12 KB/s και στα torrent που κατεβάζω βάζω 10 KB/s
3)Απενεργοποίησα το DHT

Δεν ξέρω κατα πόσο οφείλονται οι ταχύτητες στις ρυθμίσεις που έκανα ή σε τυχαίο παράγοντα αλλα από τότε ιδίως που απενεργοποίησα το DHT τα torrents πετάνε. Από εκεί που ήμουν στα 15-18 KB/s σε 384 συνδεση (HOL) και γραμμη πήγα στα 40-41 μόνιμα και τώρα που είμαι στε 256 σύνδεση (Forthnet) και 384 γραμμή είμαι μόνιμα στα 28-30.

Και σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις που έκανα στο QoS του 9106 μου, thanks to this forum, μπορώ και κάνω surfing αξιοπρεπώς καθώς κατεβάζω torrents. :up: :D

@ ADSLgr.com All rights reserved.