PDA

Επιστροφή στο Forum : Βύρωνας - Πάροχος??

sthom
02-09-09, 23:35
Καλησπέρα σε όλους,

εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιώ otenet\connx χωρις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα παρά το ότι πληρώνω αρκετά παρά πάνω.

Δεδομένου όμως τώρα χρειάζεται να γυρίσω σε static IP και το τιμολόγιο της Otenet είναι στον θεό (απ'ευθείας μετακίνηση στο Connx at Work (55€) πλέον 21€ για το connexview για να βάλω περισσότερες από 1 κάμερες = 76€/μήνα μόνο το internet) σκέφτομαι να αλλάξω πάροχο.

Η τηλεφωνία δεν με ενδιαφέρει τόσο όσο οι ταχύτητες και η αξιοπιστία της γραμμής για το internet.

Μήπως έχει κανείς κάποια εμπειρία από την περιοχή του Βύρωνα για να με βοηθήσει στην επιλογή??

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

TheMagician
03-09-09, 00:07
Εγω μενω Βυρωνα, και μπορω να σου πω τι δεν πρεπει να επιλεξεις. Μακρια απο τελλας φιλε μου.

efthlouk
03-09-09, 20:01
Και γω μένω Βυρωνα.. Προσωπική μου άποψη, να μείνεις εκεί που είσαι, εκτός πια αν σε νοιάζει τόσο πολύ το κόστος που δεν μπορείς να κανείς αλλιώς. Πάντως, εννοείται πως όταν λέμε ΟΤΕ= αξιοπιστία. Μόνο αυτό! Τώρα, από εναλλακτικούς έχω να προτείνω Hol, την οποία έχουν προτιμήσει πολλοί δικοί και γνωστοί μου, χώρος προβλήματα και μιλάω πάντα για Βυρωνα. Όπως είπε και ο «μάγος(!)» παραπάνω μακριά από Tellas, On, NetOne. Όσον αφορά την Forthnet, μόνο ένας γνωστός έχει χωρίς να αντιμετωπίζει καποιο ιδιαίτερο θέμα αλλά δε θα το πρότεινα γιατί τελευταία εχει βγάλει ποοολλα προβλήματα.. It's up to you από δω και πέρα! Ελπίζω να βοηθησα!;-)

vaggelakis
03-09-09, 21:42
Ποιά είναι τα στατιστικά της γραμμής σου τώρα που είσαι ΟΤΕ? Αυτά στην αλλαγή παρόχου παραμένουν περίπου τα ίδια. Τα DSLAM του ΟΤΕ στο Βύρωνα είναι στην Π. Τσαλδάρη απέναντι από ΕΛΤΑ. Λογικά όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι έχουν φυσική συνεγκατάσταση εκεί
Δυστυχώς δεν έχω κάποιον γνωστό φίλο ή συγγενή με εναλλακτικό στο Βύρωνα για να σου μεταφέρω τις εντυπώσεις του...

ψάξε στα theads των παρόχων με λέξη κλειδί Βύρωνας, μήπως βρείς περαιτέρω βοήθεια

προσωπικά για όποιο λόγο και αν ήθελα το connexview (προσωπικός, λόγοι ασφαλείας - και ακόμα περισσότερο επαγγελματικός) θα διάλεγα οτε-κόνεξ για σταθερή σύνδεση και σε περίπτωσης προβλήματος γρήγορη αποκατάσταση και ας πλήρωνα περισσότερα

sthom
03-09-09, 22:30
Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ όλους.

Πράγματι συμφωνώ ότι το connex είναι το πλέον αξιόπιστο. Όποτε είχα πρόβλημα η απόκριση από τον ΟΤΕ ήταν άμεση αλλά ρε παιδιά .... δεν είναι μεγάλη διαφορά μεταξύ 77€/μήνα του ΟΤΕ και περίπου 30€ των εναλλακτικών?

Οι ταχύτητα που είμαι κλειδωμένος τώρα είναι 12mbs.

efthlouk
03-09-09, 23:35
Γι' αυτό υποτίθεται ότι είσαι διατεθημενος να κανείς «θυσία» από άποψη εξόδων, προκειμένου να βγεις κερδισμένος εκεί.. Ότι είναι τσουχτερά, είναι, αλλά η σταθερότητα, η αξιοπιστία και η εξυπηρέτηση θεωρώ πως είναι πιο πάνω από το αν θα συγχρονισω 1-2mbps παραπάνω.. Όπως προειπα, όμως, ο καθένας πράττει όπως τον συμφέρει καλύτερα!:)

Υ.Γ. Μου φαινεται αρκετά καλη η ταχυτητα σου..

........Auto merged post: efthlouk πρόσθεσε 0 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Αν θες δώσε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της σύνδεσής σου..:)

sthom
07-09-09, 20:43
Η γραμμή έχει ως κάτωθι:

Uptime: 28 days, 5:58:30
DSL Type: G.992.5 annex A
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 971 / 11.955
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,5 / 20,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,5 / 11,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 3 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 2 / 0
FEC Errors (Up/Down): 1 / 799.572
CRC Errors (Up/Down): 1 / 109
HEC Errors (Up/Down): 15.950 / 58

Πως τα βλέπεις?

Πάντω μάλλον θα πάω προς HOL και εύχομαι να μην το μετανοιώσω.

Sovjohn
10-09-09, 10:44
Αν δεν έχεις κάνει ήδη αίτηση, μπορείς να δεις το link στην υπογραφή μου με τους τιμοκαταλόγους που ξεκαθαρίζει αρκετά σχετικά με το κόστος κτλ του κάθε παρόχου. Για στατική ΙΡ, η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι η netone που την δίνει και δωρεάν, με το τελικό κόστος να βγαίνει (για 1 γραμμή τηλεφώνου) 30,70 € χωρίς 60' προς κινητά, ή 37,90 € με 60' προς κινητά. Κατά γενικό κανόνα προβλήματα από άποψη εξυπηρέτησης / σταθερότητας κτλ, δεν θα έχεις... Από εκεί και πέρα, η επιλογή είναι δική σου :)

Eaglos
13-09-09, 14:02
Βύρωνας και εδώ με NetOne εδώ και 2+ χρόνια. Στην αρχή είχα πολλά restart στο router αλλά τώρα έχει στρώσει. Αν δεν σε πειράζει να συνδέσεις όλα τα τηλέφωνα στο router ή να βάλεις ασύρματα ή να πειράξεις τις καλωδιώσεις ή να πάρεις ups για το router και γενικά να προσαρμοστείς εσύ στην Netone τότε είναι μια καλή επιλογή.

Η Hol από θέμα γραμμής παίζει επίσης καλά. Φίλη ήταν σε Hol 3 χρόνια+ και ζήτημα να είχε downtime 2-3 φορές στο διάστημα αυτά. Η γραμμή φύσαγε και up και down. Από support βέβαια δεν πρέπει να λεει και πολύ.

Cacofonix
14-09-09, 00:51
Θα συμφωνήσω με το SovJohn. Αν σε συστήσει και κάποιος φίλος σου, ή κάποιο μέλος του forum, κερδίζεις και 20€ επιπλέον, συν τους 2 μήνες free.

@ ADSLgr.com All rights reserved.