Επιστροφή στο Forum : U.S.Robotics 9108 ή ZyXEL Prestige 660 HW;
Αφού βρήκα το πακέτο DSL που θα αγοράσω (ONDSL Kit over ISDN) πρέπει να καταλήξω και σε Wireless ADSL router..
Είμαι μεταξύ U.S.Robotics 9108 και ZyXEL Prestige 660 HW.
Με ενδιαφέρουν τα εξής:
- Επειδή θα μοιράσω ασύρματα το Ιντερνετ στο desktop PC μου και στο φορητό του θείου μου, με ενδιαφέρει η εμβέλεια των κεραιών τους.
Το laptop του θείου θα βρίσκεται περίπου 6 μέτρα σε ευθεία γραμμή μακριά από το ρούτερ στον από κάτω όροφο με παρεμβολή 2 τοίχων και το δικό μου γύρω στα 7 μέτρα σε ευθεία πάλι με 2 τοίχους ενδιάμεσα.
Η ταχύτητα μετάδοσης από το ρούτερ στις ασύρματες κάρτες δεν με νοιάζει πάνω από το bandwith μιας 512 γραμμής, δεν πρόκειται να κάνω μεταφορά αρχείων από το ένα στο άλλο μηχανάκι.
- Με ενδιαφέρει ενώ κατεβάζω κάτι από p2p ή απλώς ενα αρχείο από κάποια σελίδα, αν πάω να σερφάρω ταυτόχρονα να δίνει προτεραιότητα στο surfing ρίχνοντας την ταχύτητα των downloads μόνο τις στιγμές που θα ανοίγει σελίδες. Δηλαδή ανενόχλητο surfing με maximum ταχύτητα χωρίς να διακόπτω manual τα downloads μου.
Αν έχω καταλάβει σωστά μιλάω για το QoS..
Για το 9108 έχω ακούσει κάποια προβλήματα σε αυτό και ότι αναμένονται firmware.
Προτείνετε μου και τι ασύρματες κάρτες να πάρω, μια PCI και μια για Laptop. Έχω δει να κυμαίνονται οι απλές από 30-60 ευρώ. Παίζει κάποια διαφορά ή και αυτές των 30 με καλύπτουν;
Ποιες θα ταίριαζαν καλύτερα με τα παραπάνω Wireless routers;
Αν κάνεις μια αναζήτηση θα βρείς όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα σου.
Καλώς ήλθες! :D
εγω παντος θα διαλεγα ζυξελ , για το us robotics εχω ακουσει πολλα κακα και πολλα καλα :)
ναι από αυτά που διαβάζω βλέπω ότι έχεις δίκιο...
πάντως το U.S.Robotics είναι πιο διαδεδομένο...γενικότερα πρέπει πουλάει περισσότερα σαν εταιρία..
Ξέρει κανείς αν το QOS πρέπει να το υποστηρίζει και ο ISP ή μόνο το router;
Και αν ναι, ποιοι ISP το έχουν ενεργοποιημένο; Η ΟΤΕΝΕΤ το έχει;
Το αναφέρουν κάπου (στο site τους) οι ISP αν το έχουν ενεργοποιημένο;
Για να δουλεύει σωστά ναι πρέπει να το έχει και ο isp. Αυτές είναι πληροφορίες στις οποίες οι isp κάνουν την πάπια. :whistle:
Αν θέλεις να σου πουν τον άριθμό κλήσης ΕΠΑΚ μπορείν να το μάθεις... :rolleyes:
Πάντως προσωπικά και στην Forthnet και στην HOL που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, η κατάσταση με QoS ενεργοποιημένο στο ρούτερ είναι σαφώς καλύτερη.
το 9107 δε τα πολυκαταφερνει εκεί!
Αλλα για το 9108 δεν ξερω...
Θα πάρω το ZyXEL Prestige 660 HW τελικά για Wireless ADSL router..
Όμως δεν βλέπω να υπάρχουν Ελλάδα οι ασύρματες κάρτες της ZyXEL G-360 (PCI) και G-162 (PCMCIA)... Μήπως τις έχει δει κανείς σε κάποιο shop;;;
Με ποιες άλλες θα προτείνατε να συνδιαστεί το ZyXEL Prestige 660 HW;;
τελικά ZyXEL ασύρματες κάρτες δεν παίζουν...
τι μάρκα λέτε να πάρω για να τις συνδιάσω με το συγκεκριμένο ρούτερ;
Λέτε όντως να μην παίζουν και μεγάλο ρόλο;;;
δεν έχω καταλάβει τι διαφορες παίζουν ανάμεσα στις ασύρματες κάρτες που κυκλοφορούν και κυμαίνονται μεταξύ 25-60 ευρώ....
υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά, ή απλώς είναι θέμα κοστολόγησης της κάθε μάρκας;
Με ποιο σκεπτικό να αγοράσω μία που έχει 45 ευρώ και όχι μια των 25-30;
Ισως μάλλον να υπάρχει και το θέμα της εμβέλειας, αλλά πως μπορώ να το ξέρω πόσο καλά και μακριά πιάνει η καθεμιά;
P L E A S E . . . H E L P . . .
stavros1093
25-02-06, 02:12
Υπάρχουν τεράστιες διαφορές!!! Εγώ χθες αγόρασα 2 USB κάρτες δικτυού της asus αρκετά καλές μου φαίνονται! Εγώ θα διευρύνω το θέμα σου και θα βάλω και αλλά wifi modem-router!!!
LEVEL ONE WBR-3407B WIRELESS ADSL/ISDN MODEM ROUTER
3COM 3CRWDR100A-72 OFFICECONNECT ADSL-PSTN WIRELESS 11G FIREWALL ROUTER
US ROBOTICS SURECONNECT 9108 ADSL/PSTN WIRELESS ROUTER GATEWAY
ZYXEL PRESTIGE 660HW 802.11g ADSL 2+ over PSTN 4-port Gateway
(όλα εείναι από το κατάστημα του e-shop!)
Εγω έχω pstn γραμμή με forth net 384! Η τιμή των router είναι μέχρι 114 (μέχρι τόσα μπορώ να δώσω!) πιο μου προτείνετε??? Θέλω ένα modem-router που να έχει καλή υποστήριξη να μου πει αναλυτικά πως θα το βάλω (όχι πως θα συνδέσω τα καλώδια) αλλά πως θα συνδεθώ στο ιντερνετ!! (στο crypto F200 απλά έβαλα το καλώδιο και τελείωσε!!).
Άλλη μια σοβαρή ερώτηση να πάρω router-modem η να κάτσω έτσι όπως το έφτιαχνα που σύνδεσα απλά 2 υπολογιστές μεταξύ τους και να το αφισω έτσι?? Άμα βάλω ρουτερ το σήμα του ρουτερ είναι πιο δυνατό από το σήμα της κάρτας??
Παρακαλώ βοήθεια γιατί θέλω να αγοράσω!!!!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!
Υπάρχουν τεράστιες διαφορές!!! Εγώ χθες αγόρασα 2 USB κάρτες δικτυού της asus αρκετά καλές μου φαίνονται! Εγώ θα διευρύνω το θέμα σου και θα βάλω και αλλά wifi modem-router!!!
LEVEL ONE WBR-3407B WIRELESS ADSL/ISDN MODEM ROUTER
3COM 3CRWDR100A-72 OFFICECONNECT ADSL-PSTN WIRELESS 11G FIREWALL ROUTER
US ROBOTICS SURECONNECT 9108 ADSL/PSTN WIRELESS ROUTER GATEWAY
ZYXEL PRESTIGE 660HW 802.11g ADSL 2+ over PSTN 4-port Gateway
(όλα εείναι από το κατάστημα του e-shop!)
Εγω έχω pstn γραμμή με forth net 384! Η τιμή των router είναι μέχρι 114 (μέχρι τόσα μπορώ να δώσω!) πιο μου προτείνετε??? Θέλω ένα modem-router που να έχει καλή υποστήριξη να μου πει αναλυτικά πως θα το βάλω (όχι πως θα συνδέσω τα καλώδια) αλλά πως θα συνδεθώ στο ιντερνετ!! (στο crypto F200 απλά έβαλα το καλώδιο και τελείωσε!!).
Άλλη μια σοβαρή ερώτηση να πάρω router-modem η να κάτσω έτσι όπως το έφτιαχνα που σύνδεσα απλά 2 υπολογιστές μεταξύ τους και να το αφισω έτσι?? Άμα βάλω ρουτερ το σήμα του ρουτερ είναι πιο δυνατό από το σήμα της κάρτας??
Παρακαλώ βοήθεια γιατί θέλω να αγοράσω!!!!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!
Και τα 4 είναι καλά αλλά ειδικά για το usr, zyxel θα βρείς πολύ καλή υποστήριξη εδώ στο φόρουμ
δεν έχω καταλάβει τι διαφορες παίζουν ανάμεσα στις ασύρματες κάρτες που κυκλοφορούν και κυμαίνονται μεταξύ 25-60 ευρώ....
υπάρχει καμιά ουσιαστική διαφορά, ή απλώς είναι θέμα κοστολόγησης της κάθε μάρκας;
Με ποιο σκεπτικό να αγοράσω μία που έχει 45 ευρώ και όχι μια των 25-30;
Ισως μάλλον να υπάρχει και το θέμα της εμβέλειας, αλλά πως μπορώ να το ξέρω πόσο καλά και μακριά πιάνει η καθεμιά;
P L E A S E . . . H E L P . . .
Καμιά φορά πληρώνεις και κατι παραπάνω για το όνομα ή για την αξιοπιστία, πχ η 3com είναι πολύ καλή και όσο την έιχα δεν είχα κανένα πρόβλημα με την σύνδεση.
Μια άλλη που ειναι στα επιπέδα 25-35 που έχει το zydas chipset ναι με καλή αλλά μερικές φορές έχανε χωρίς λογο την σύνδεση.
οπότε βλέπεις και πράτεις ;)
stavros1093
26-02-06, 02:11
Χμμμ! είχα πάει στο plaisio του mall είδα το netgear DG834G. Η τιμή του μου φάνηκε δελεαστική και το πείρα! Είναι 5 ευρώ πιο ακριβό από το router που δίνει η forth net στο πακέτο wifi! Προς το παρόν δεν έχω δει πρόβλημα! Και στη forthnet που πήρα τηλ. για υποστήριξη ήταν άψογοι μου είπαν πώς να κάνω από την συνδεσμολογία να ενόσω το καλώδιο έως τις ρυθμίσεις!! Λέτε να έκανα λάθος που το πήρα??
Φίλε MasterX καλύτερα αν πάρεις pci κάρτες δικτυού γιατί με τις usb δεν έχω και τόσο καλό σήμα (τράβιξα έχτρα usb καλώδιο γιατί δεν είχε καλό σήμα)
Φίλε MasterX καλύτερα αν πάρεις pci κάρτες δικτυού γιατί με τις usb δεν έχω και τόσο καλό σήμα (τράβιξα έχτρα usb καλώδιο γιατί δεν είχε καλό σήμα)
USB και δίκτυα = no go... ;)
PCI θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς...
Απλά δεν ξέρω τι μάρκα να προτημίσω..
Μάλλον καμιά usr ή 3com, που είναι κάπως γνωστές..
stavros1093
27-02-06, 17:10
PCI θα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς...
Απλά δεν ξέρω τι μάρκα να προτημίσω..
Μάλλον καμιά usr ή 3com, που είναι κάπως γνωστές..
Εγω προσωπικά με το netgear δεν έχω κανένα πρόβλημα! Εύκολα βρίσκεις κεραία μεγαλύτερης ισχύος μιας και θες για δυο ορόφους (αμα δεν σου κάνει αυτή που έχει). Ακόμα άμεση υποστήριξη από πλαίσιο (αν το αγοράσεις από εκεί βεβαία! ):whistle:
@ ADSLgr.com All rights reserved.