Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα στην ταχύτητα συγχρονισμού
Καλησπέρα, είμαι στο dslam Πλ.Δημοκρατίας και έχω Full LLU 24mbit (θεωρητικά). Στην πραγματικότητα συγχρονίζει στα 8064/512. Τα στατιστικά της γραμμής μου είναι:
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 19,5
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 16,0 / 18,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 14,0 / 5,0
Το LA είναι αρκετά καλό απ'όσο ξέρω, αλλα το SN Margin δε παέι χειρότερα...
Παρόλ'αυτά δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο απο την απόδοση. Up/down σε torrent έχω περίπου 880 KB / 45KB/sec και απλά έχω πρόβλημα καμιά φορά όταν κάνω host στην dota ας πούμε ή σε 2,3 συγκεκριμένες σελίδες π.χ facebook , που φορτώνουν σχετικά αργά για κάποιο λόγο.
Τώρα, δοκίμασα να παω το router πιο κοντά στη μπρίζα του τηλεφώνου (είχα 7-8 μέτρα καλώδιο), έβαλα 2 μέτρα και τράβηξα ethernet, αλλά πάλι συγχρονίζει στα ίδια, με ίδιο SN Margin.
Έχω ένα speedtouch 536 και έλεγα μήπως φταίει αυτό, οπότε έβαλα ένα Siemens CL-110 αλλά δεν άλλαξε τίποτα.
Τώρα στις ερωτήσεις. Που ακριβώς είναι το πρόβλημα, από μένα μέχρι τον κατανεμητή μέσα στην πολυκατοικία, απο εκεί μέχρι το καφάο ή απο το καφάο μέχρι το dslam?
Ακόμα, σε ένα φίλο μου που έχει forthnet και κοίταξα τα stats της γραμμής του, έχει 5.3 SN Margin αλλά παρολ'αυτά συγχρονίζεται στα 21mbit.
Ο τεχνικός που μίλησα στη Vivodi, μου είπε οτι με αυτό το SN Margin, δε μπορεί να μου ανεβάσει τη γραμμή. Ισχύει αυτό ή παπα....?
Τέλος, σκέφτομαι να αλλάξω εταιρία, αλλά αν είναι προβλημα σε καλώδιο που δε πρόκειται να αλλάξει, πάλι τα αρ... μου θα πάρω, έτσι δεν είναι?
Thanks in advance.
fanboysgotohell
04-09-09, 02:33
Θα έπρεπε να συγχρονίζεις κοντά στα 17-18mbit αν δεν υπήρχε πρόβλημα. Η διαφορά είναι μεγάλη. Αφού ψάχτηκές με καλώδια και router αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να συνδέσεις router απευθείας στο κατανεμητή. Έτσι θα δεις εάν φταίει η εσωτερική καλωδίωση..
Έχεις δηλώσει βλάβη στη Vivodi;
Η γραμμη σου ειναι κλειδωμενη σε 8αρι προφιλ, δεν εξηγουνται αλλιως αυτες οι ταχυτητες και ειδικα στο Upstream. Αν ειχες καποιο πακετο Maxx Shared προηγουμενως στη Vivodi (επειδη ειπες για το 536) μαλλον η γραμμη σου εχει μεινει το προφιλ αυτης της υπηρεσιας. Παρε στο 8001750175 και πες του να σε βαλουν σε ελευθερο προφιλ ADSL2+.
fanboysgotohell: Όχι, δε δήλωσα, γιατί με όσους τεχνικούς της vivodi μίλησα ήταν σε φάση, η γραμμή σου έχει πρόβλημα, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
ariadgr : Modulation: G.992.1 Annex A
dmar : Είχα 2048/640, μετά μου την έκαναν max10 και τώρα max24. Μίλησα και πόσες φορές με το τεχνικό τμήμα για την ταχύτητα που συνδέομαι, δε ξέρω να μου πείς, μπορεί να είναι απλά ηλίθιοι...
fanboysgotohell
04-09-09, 20:44
Είσαι κλειδωμένος σε ADSL απλο..
ariadgr : Modulation: G.992.1 Annex A
Και αναρωτιέσαι γιατί πιάνεις μόνο μέχρι 8Mbps...
Στείλε email στο customerservice και ζήτα να σου γυρίσουν το προφίλ άμεσα σε ADSL2+ (G992.5).
Λοιπόν πήρα στο τεχνικό τμήμα και είπαν οτι το κλειδώσαν σε adsl 1 profile, γιατί έχω χαμηλό SN Margin και δε θα μπορέσει να δουλέψει η adsl2plus (θα εχω αποσυνδέσεις κλπ). Ε του είπα να το ανεβάσουμε να δούμε, είπε ΟΚ, αλλά δυστυχώς θα περιμένω μέχρι τη δευτέρα για αυτό, αλλα περισσότερα νέα τότε...
fanboysgotohell
06-09-09, 00:09
Με attenuation 18 και σε κλείδωσαν σε ADSL απλό; Και το δικαιολογούν κιόλας, χωρις να υπάρχει προηγούμενο με προβλήματα; Ρε τι γίνεται στον κόσμο..
kalicatzaros
06-09-09, 00:12
Λοιπόν πήρα στο τεχνικό τμήμα και είπαν οτι το κλειδώσαν σε adsl 1 profile, γιατί έχω χαμηλό SN Margin και δε θα μπορέσει να δουλέψει η adsl2plus (θα εχω αποσυνδέσεις κλπ). Ε του είπα να το ανεβάσουμε να δούμε, είπε ΟΚ, αλλά δυστυχώς θα περιμένω μέχρι τη δευτέρα για αυτό, αλλα περισσότερα νέα τότε...
Αγαπητέ φίλε επειδή έμενα και εγώ στην γειτονιά και ήμουν στο ίδιο dslam με εσένα και συνδρομητής full llu vivodi 4 χρόνια τα πράγματα είναι απλά : Το dslam στην πλατεία Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι adsl2 και αν σου λένε ιστορίες για αναβαθμίσεις κτλ κτλ τα άκουγα και εγώ 2 χρόνια. Αν είσαι ευχαριστημένος μένεις αλλιώς επέλεξε κάποιον άλλον πάροχο.
Αγαπητέ φίλε επειδή έμενα και εγώ στην γειτονιά και ήμουν στο ίδιο dslam με εσένα και συνδρομητής full llu vivodi 4 χρόνια τα πράγματα είναι απλά : Το dslam στην πλατεία Δημοκρατίας ΔΕΝ είναι adsl2 και αν σου λένε ιστορίες για αναβαθμίσεις κτλ κτλ τα άκουγα και εγώ 2 χρόνια. Αν είσαι ευχαριστημένος μένεις αλλιώς επέλεξε κάποιον άλλον πάροχο.
Πράγματι, αν από βδομάδα δεν καταφέρουν να τον γυρίσουν σε ADSL2+ (που θα σημαίνει ότι δεν έχουν αναβαθμίσει το DSLAM) απλά καταθέτει μια αίτηση μετάβασης σε άλλο πάροχο και τελειώνει το θέμα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναβάθμιση στο συγκεκριμένο κέντρο καθώς είναι με εξωτερική συνεγκατάσταση. Η μόνη περίπτωση να λυθεί το θέμα είναι να σε μεταφέρουμε σε άλλο. Το ίδιο έγινε και με μένα, όπου μετά από μια σχετική μάχη κατάφερα να με συνδέσουν σε άλλο κέντρο το οποίο είχε Adsl2+ Dslam.
kalicatzaros
07-09-09, 22:10
Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναβάθμιση στο συγκεκριμένο κέντρο καθώς είναι με εξωτερική συνεγκατάσταση. Η μόνη περίπτωση να λυθεί το θέμα είναι να σε μεταφέρουμε σε άλλο. Το ίδιο έγινε και με μένα, όπου μετά από μια σχετική μάχη κατάφερα να με συνδέσουν σε άλλο κέντρο το οποίο είχε Adsl2+ Dslam.
Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτήν η δυνατότητα στην συγκεκριμένη περιοχή. Έχει 2 επιλογές η μένει με αυτή την ταχύτητα ή επιλέγει μια άλλη εταιρία.
Μετά από ένα e mail μεσοβδόμαδα, με πήρε ένας τεχνικός και μου είπε οτι και τα παιδιά στα πιο πάνω posts, το κέντρο που είμαι είναι adsl απλό & δεν υπάρχει και σχέδιο να αναβαθμιστεί (εδώ περίμενα οτι θα πει ψέμματα, αλλά εντυπωσιάστηκα).
Οπότε δυστυχώς πρέπει να μπώ σε διαδικασία να δώ ποιος πάροχος είναι καλύτερος για την περιοχή μου, και το χειρότερο, μάλλον πρέπει να περάσει από τον οτε, η διαδικασία αλλαγής γραμμής.. I'm tired..
και το χειρότερο, μάλλον πρέπει να περάσει από τον οτε, η διαδικασία αλλαγής γραμμής.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Στην αίτηση του νέου παρόχου επιλέγεις "μετάβαση από Full LLU παρόχου Α' σε Full LLU παρόχου Β' με φορητότητα" και συμπληρώνεις τον αριθμό βρόχου που αναγράφεται στο λογαριασμό της Vivodi.
Επίσης τσέκαρε την προσφορά της hol για 3 μήνες δωρεάν στις online αιτήσεις.
Και εγώ παρατήρησα σήμερα οτι συγχρονίζω στα 841 / 3.143 (up και down) ενώ εδώ και 2 χρόνια και μέχρι χτες ήμουν στα 1.000 / 11.000
Εχει κανείς καμιά ιδέα για το τι κάνουν? Γιατί και να επικοινωνήσω μαζί τους, είτε δεν θα πάρω απάντηση είτε θα λύσουν το πρόβλημα μετά από 8 μήνες, γιατί έτσι είναι η Vivodi.
Btw, κόπηκε και το τηλέφωνο. Έχω Shared LLU Maxx 10.
Btw, κόπηκε και το τηλέφωνο. Έχω Shared LLU Maxx 10.
Παίρνεις το 121 του ΟΤΕ και δηλώνεις βλάβη "δεν έχω τηλέφωνο".
Δεν έχει καμια σχέση με τη Vivodi η βλάβη αφού δεν έχεις τηλέφωνο.
Μην αναφέρεις τίποτε άλλο στον ΟΤΕ εκτος από το ότι δεν έχεις τηλέφωνο (μην αναφερθείς καθόλου στο κομμάτι Internet).
@ ADSLgr.com All rights reserved.